A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Sziasztok, csak egy gyors bekukk, mert most en is inkabb csak panaszkodni tudnek, azt meg inkabb nem. HUlye ferje,!!!
Es meg nincs gyerek... mi lesz akkor, mar most megijesztenek a hisztizos storyk:) de azert kitartas csajok.
Vicky: neked is kitartast. Gyogyulj meg mihamarabb! Nem lehet leanyalom amin atmentel. Nekem elmenyem nincsen hasi mutettel kapcsolatba, ugy hogy tanacsokat nem nagyon tudok adni, de legalabb Alex boldogit teged egy kicsit. Amugy mit mondanak mikorra fognak kiengedni a korhazbol? Tudjak mar? Vagy meg nem?
Mehszaj vizsgalat: Nekem sem volt, szerintem nem is lesz.
Jovoheten Uh, de izgi, ketto is lesz. Remelem minden rendbe picikemmel.
Na megyek, es duzzogok tovabb, epp nem beszelek apaval. Sot utalom ot.

Kép
brestovsky

Sziasztok!

Látom, mindenkinél járt a Mikulás. :)
Már nálunk is csak papírhalmok vannak. :oops: Valahogy Kristófnak meg kellett kapnia a csomagját, ha már számon tartja a Nagyszakállú őt. :wink:

vcrane: Remélem hamarosan hazamehettek majd!

Képzeljétek, ma voltunk TEscoba, és vettem 200 db műanyag kis labdát kb. 1200 Ft-ért.
Ugyanis az egyik blogos anyukánál láttam, hogy kis medencébe beleöntötték ezeket a lasztikat és a kislánya nagyon élvezte. :) Úgyhogy a lasztikat beszereztem, majd jön a medence is.
Anyum persze jót nevetett mikor meglátta, majd vigyorogva hozzátette, hogy amikor majd naponta 100X kell összeszednem a lasztikat, akkor majd szidom az ötletemet. :D
Vendég

vicky:hát nem tudom nekem az orvos kifejezetten a lelkemre kötötte hogy görcsök esetén azonnal menjek miután legutóbb 3210-es volt a méhszáj.....és azért 34 hetesen nem szeretnék még szülni...ha más nem kórházba küldd de nem kockáztatok

Kép
gizella82

Erzsébet: ha nem 33 hetes lennél, még biztos lenne még éhgyomri, de így nem lesz :wink: nekem sem lesz több, és eddig egy volt, most is csak 1 órás lesz. Közben néznek párszor pisit, de szerintem nekem egyszer sikerül nekik, nem hiszem, hogy sokáig fogok még járni a rendelésre ... valami azt súgja :roll:

Apus lefoglalta a gépet :evil: ok, ő dolgozott, én meg itt csacsogtam volna :wink:

Rita: azért ennyire csak nem komoly, ugye? :wink:

Katuska: ok, vettem, akkor elég 2 hálóing :wink: nem görcsölök rajta :)

Valamiért nem merek már fürödni :roll: csak zuhanyozni... azt hiszem, beparáztam... Apus is csak mosolyog, hogy harmadik gyerekkel, és itt bizonytalankodom... azért, ha megyek szülni, dobok egy sms-t... de még nem állítottam össze a kórházi pakkot sem :oops: le vagyok marhára maradva...

Na megyek csicsikálni, mert holnap 5-kor kelek, hogy 7-re odaérjek cukrozni... na most adtam neki egy adag CH-t :lol: begyűrtem 1 kocka étcsokit (azt szabad :wink:)

Jó éjt, holnap nagyon keveset leszek, ha leszek :)

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Látom, azért már mindenki egyre nehezebben viseli a terhességet. Én sem vagyok kivétel. Nagyon dagad a kezem, néha alig tudom összecsukni, pedig muszáj megtornáztatni, mert az jót tesz neki. Éjszaka meg mindig jéghideg víz alá rakom, az nagyon jól esik.
A derekem is kezdi feladni, bár még így sem lehet egy szavam sem, azt hittem a sérvem már előbb jelezni fogja, hogy nem bírja a terhet.

vcrane: gyógyulgass és tényleg próbáld a pozitív oldalát nézni a dolognak. Még szerencse, hogy 2008-at írunk, hiszen ha nem veszik észre időben a problémát, akkor azt hiszem pont neked nem kell magyarázni, hogy mi történt volna. Ha belegondolunk a helyzethez képest a legszerencsésebben alakultak a dolgok. Hiszen gyönyörű súllyal született meg a kisfiad, szerencsére teljesen jól van (egy ismerősöm lánya ilyen súllyal szülte a babáját időre!!!!)
Mi visel meg inkább??? Az hogy ilyen korán világra kellett jönnie Alexnek, vagy hogy nem természetes úton??? 9 nap után is ilyen rosszul érzed magad????
A laborvizsgálatok már rendben vannak?????

Kép
jandrea

Csöre! majd apa kimossa neked is...

Picuranyu! anyukádnak jogos a mosoly:) én már tudom. Mi az ugrálóvárhoz kaptunk....egy hét után visszakerült mind a dobozába, de így is találok itt ott állandóan egy két darabot. Ugyanígy vagyok az építőkockával. Háromféle van neki...szupin lehet azokat is szétdobálni. Nem véletlen jelentettem ki, hogy max két darabra szedhető játékokat engedek a lakásba....Máté nem aza típus aki vigyáz a holmijára :twisted:

Itt meg áramszünet volt estefelé...folyton elment az áram, még szerencse, hogy az adventi koszorún gyertyák vannak így gyorsan tudtam fényt csinálni. Érdekes mert míg sötét volt Máté jól viselkedett és fogta a kezem. Lehet minden nap bevezetjük az áramszünetet:)
katuska79

Sziasztok!

Vcrane: Alex gyönyörű baba, gratulálok hozzá (kissé megkésve dehát egyik problémából esek a másikba....). Elhiszem, hogy nem erre készültél de a legfontosabb, hogy megvagytok és ahogy írod most már jól vagytok mindketten!!! AZ első babám nekem is császáros volt (sajnos úgy néz ki most másodszorra meg tervezett császár lesz) úgyhogy tudom milyen érzés ez....egy ilyen komoly hasi műtét. Kitartást és sok erőt kívánok! Nekem sem volt sajnos nagyon tejem.....az én picim is tápszerezett....nem lett semmi baja, gyönyörű egészséges 5 éves nagyfiú már:-). A lényeg, hogy pihenj, gyógyulj....és minél hamarabb otthon legyetek ezzel a kis gyönyörűséggel!
Most, hogy láttam a képeket a pici fiadról még jobban várom, hogy az enyémet is láthassam:-).
Minden jót kívánok Nektek!
Peni

KépKép
peni

Sziasztok,

Vicky, biztosan nem lehet most könnyű, de azért remélem, Alex kárpótol mindenért. Tudod már, mikor mehettek haza?

Beszállok a veszekedősök táborába. Soha nem szoktunk hangosan vitázni a férjemmel, de ma borult a bili... lehet, hogy a hormonok játéka?

Ja, és nem találtam meg a szokásos mézeskalács receptemet (el sem tudom képzelni, hova tüntettem el), ezért a netről vadásztam egyet. Még a hűtőben pihen, de remélem, fincsi lesz.

Jó éjt mindenkinek!

Kép
petne

sziasztok,

gyors bekukk, hétvégén vendégek voltak :lol:

Csöre, én is üvegfestettem pénteken! Életemben először. Majd mutizz képeket, kíváncsi vagyok! Drukk a holnapi cukor vizsgálathoz, akkor lehet ez lesz az utolsó? :wink:

Katuska, nálunk is sötétség volt, gyertyáztunk! Tiszta romantikus volt, lehet tényleg mindennap be kellene ezt vezetni (persze úgy, hogy melegvíz, fűtés azért legyen) :lol:

Vicky, kitartás Nektek! Gondolj arra, milyen szép karácsonyi ajándékotok lesz Apával! És gyors jobbulást Alex babának is és Neked is!

Petne, drukk holnap a dokihoz!

Picuranyu, jó ez a labdás ötlet :lol:

Andrea, sajnálom a vizesedést! Egyik este nekem is eltűnt a bokám, be is paráztam rendesen, eddig csak a kezem dagadt és zsibbadt...aztán egy nap pihi után lement nagyjából...

Legújabb parám: ma este találtam egy csomót a mellemben, legalul. Szerintetek lehet terhességgel kapcsolatos, vagy húzzak holnap mammográfiára? Csinálnak egyáltalán terhesen mammográfiát? Valaki tapasztalt már ilyet?????? Most nem érzem, de akkor nagyon bepánikoltam, és Apa is érezte...

Kép
vickybabe

Jó reggelt!

Ma is én kezdek! Tegnap úgy elfáradtunk a vendégfogadósditól, hogy este 7-kor eldőltünk és aludtunk ma 6-ig... :lol:
Finom lett a hortobágyi, azt hiszem átmentem a háziasszonyi vizsgán :D
Viszont annyi mindent kaptunk, hihetetlen... Nem tudom mikor voltam utoljára ilyen zavarban... :oops: :oops: :oops:

Vicky, nem kellett még hasonlót átélnem, de tudom hogy én is nagyon fel lennék zaklatva. Azt hiszem ez ilyenkor természetes. Ha végre hazaengednek majd, a hétköznapi rutin és Alex segít majd túllépni az egészen, ebben biztos vagyok.

Vickybabe, nem lehet hogy valamelyik tejmirigy vállalt csak túlórát? "Odabent" is készül már minden sejt Manó fogadására, az mindenféle változásokkal jár, gondolom... Szerintem orvost kérdezni hogy megnyugodj, érdemes, de izgulni nem kell, tuti nincs baj.

Hisztis gyerkőcökhöz, durcás férjekhez és persze a saját hormonjainkhoz :lol: mindenkinek kitartást!

Megyek reggelizni.
kisbogacs

Jó reggelt!

Én is nyüszi vagyok eléggé, de mér nincs sok hátra. Ma "csak" 3* voltam wc-n éjszaka. Iszonyatos a felkelés, fáj mindenem, mire egyenesbe teszem magam.... De így a legkönnyebb megfordulni az ágyban. Másik oldalamra fekszem utána :lol:

Vicky, kitartást, hamar hazaengednek, és utána élvezheted kisfiad társaságát jó sokáig. :lol: Remélem Veled már rendeződtek a dolgok, a sárgaság meg elmúlik, de hát neked magyarázzam? :wink:

Ahoz képest, hogy pihennem kellene, tegnap is és szombaton is vásárolni voltunk. Jól elfáradtam. A hasam viszont vaj puha maradt, szóval remélem nem csináltam nagy bajt. Ma csak a háziorvosomhoz megyek táppénzes papírért, és utána nem is csinálok már semmit. Még 4 nap, és az az időpont jön, amikor én születtem. Nem dátumra, mert az dec.21. Én pont a betöltött 34. héten jöttem világra. :lol:

Nem tudom mikor jövök, legyetek addig is jók.

Moflival mi újság?

Kép
Kép
cs_erika

biga.csiga is rég járt erre, róla tudunk valamit? minden rendben velük?
kisbogacs

Helló lányok!

Jó reggelt! Na elindítottam kis családot, megreggeliztünk Borival, aztán gyorsan rendet teszek, mielőtt megyek a kutyanyelvért és kinezilógiára.
Majd elgurulok Marciért, elviszem őt is "kinezre", utána elmegyek, s megnézem Julcsit a hittanos Mikulás-bulin. A kis barátnőjével ketten mondanak verset, olyan kis husik.
A múlt héten elénekelték Lajos atyának a "Sárga csikó csengő rajta" kezdetű "ősmagyar", még Magna Hungariaban énekelt dallamot, abszolút vallásos szöveggel. :lol:

Utána meg jöhet itthoni gályázás.
Szóval nem tudom, mikor jövök, legyetek jók, vigyázzatok magatokra!

batkata :D

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Helló lányok!

Jó reggelt! Na elindítottam kis családot, megreggeliztünk Borival, aztán gyorsan rendet teszek, mielőtt megyek a kutyanyelvért és kinezilógiára.
Majd elgurulok Marciért, elviszem őt is "kinezre", utána elmegyek, s megnézem Julcsit a hittanos Mikulás-bulin. A kis barátnőjével ketten mondanak verset, olyan kis husik.
A múlt héten elénekelték Lajos atyának a "Sárga csikó csengő rajta" kezdetű "ősmagyar", még Magna Hungariaban énekelt dallamot, abszolút vallásos szöveggel. :lol:

Utána meg jöhet itthoni gályázás.
Szóval nem tudom, mikor jövök, legyetek jók, vigyázzatok magatokra!

batkata :D

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Bocs, kerge ma a gépem (ahogy én is...) 8)

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Jó reggelt!

Kisbogacs, köszi a megnyugtatást. Kicsit utána olvastam a neten és tényleg valószínűleg tejmirigy volt. Azért majd rákérdezek a dokinál meg a védőnőnél. Elég ijesztő volt mindenesetre. (hülye fejjel Apának azt mondtam este, hogy készüljön fel, hogy egyedül kell Manót felnevelnie :oops: szegény...azóta duplán figyelmes velem...)
Örülök,hogy jól sikerült az "anyós-party" :lol: miket kaptatok?

Ercsi, ez a felkelés-téma nálam is hasonló. :lol: Oldalra fordulás, nyögés, felülés, nyögés, felállás :lol:
Éjszaka Manó mindig fölmászik a bordáim közé, aztán vicces reggel, amikor lecsúszik a pocakba :lol:

Kép
vickybabe

Jó reggelt!

Én is jelen.

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

sziasztok.katuska79:hát a hanyag dokikról ennyit,ma voltam védönönél,nincsen strepto vagy milyen szürés mert ahol szülök kalocsán ott ilyet nem csinálnak,direkt utánna kérdeztem....szóval kötelező vagy sem itt nincs.ma kaptam meg az utolsó vérvétel és vizelet eredményt,gyulladás van a szervezetemben,a vizelet üledék:8-10 hámsejt,30-35 fvs,baktériumok,de a védönöm szerint ez tök jó eredmény :shock:

Kép
gizella82

Sziasztok!

Én ma is aludtam negyed 10-ig. Hihetlen! Igaz, éjszaka én is többször felébredek, valamikor hajnalban pedig el kezdett csuklani a kis drágám. Elég sokat csuklik. Este, lefekvéskor is csuklott szegénykém.

Vickybabe: ha nagyon aggódsz, nézesd meg a dokival. Majd ő eldönti, hogy szükség van-e további vizsgálatokra. De szerintem is felesleges aggódnod, hiszen ilyenkor semmi sem olyan, mint máskor! Na ezt jól megmondtam!!!

kisbogacs: gratulálok a sikeres vendéglátáshoz. Én úgy döntöttem, idén már nem rendezek ilyesmit. Annyira túl tudom magam pörgetni, ha jönnek hozzánk vendégségbe, hogy jobb lesz, ha most már ezt kihagyom. Aztán persze ki tudja!!!! :-) Ember tervez.....

Kép
jandrea

Sziasztok Lányok!

Én is meg vagyok csak a lányommal egész hétvégén mikulás nézőben voltunk!
Nagyon tetszett neki de a mikuláshoz csak velem együtt ment oda!! :D Kis félős!

Kisbogács: ügyes vagy hogy így bevállaltad a vendéglátást én már egy vasárnapi ebédnél is elfáradok.Pedig szeretem amikor jönnek hozzánk,ünnepeken is jól esik egy kicsit össze jönni.Sajnos az én családom messze van de a párom rokonaival jól kijövünk.
Szóval csak gratula a sikeres vendéglátáshoz! :wink:

Most megyek kicsit pakolászom a lakást!Jók legyetek!!

Kép

Kép
poszani

Sziasztok!
A hétvégénk zsúfolt olt, mikulásvonat, mikulásünnepség, takarítás, de megérte, mert Anna nagyonélvezte :)
Tegnap elég rosszul voltam, fájt a gyomrom, a derekam, ment a hasam, Bence alig akart mozogni. Már kezdtem agódni, de éjszaka Voltam ma dokinál, először az asszisztens nő közölte, hogy az kizárt, hogy én 31-ig bírjam..
Aztán jött a CTG,amire rá kellett húzni, mert Bence bealudt. A végén mutatta, hogy nézzem milyen szép fájásokat mutat, készüljek, hogy 31-ig nem húzzuk ki...
Mentem a dokihoz is, megvizsgált, 1 ujjnyira nyitva vagyok, azt mondta, második gyereknél hamarabb nyílik az ember..
ha így folytatjuk, karácsonyi babánk lesz...

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!

Én is megvagyok, kicsit kiütve, de minden rendben. Tegnap ikerlátogatóban voltunk, hát nagyon kis husik Marci és Emma Babák!

Vcrane: kitartást Neked és mielőbbi teljes felépülést, Alex Babában pedig további sok-sok örömet!!! :wink: Az a kis szolizás meg majd helyrerázódik gyorsan!

Vickybabe: tényleg kérdezd meg adokit, de bizti semmi baj nincsen, csak a tejmirigyek szórakoznak!

Kisbogács: graula a sikeres 'vizsgához'! :wink:

Peni: remélem, minden rendben,sajnálom a kórházat!

Kitartás tényleg az utolsó időkhöz,gyerekekhez, férjekhez, de legfőképp magunkhoz!! :wink: :oops:
Most ennyire futja, bocsi!

KépKép

KépKép
kata8110

Sziasztok!

Vickybabe, szerintem ne izgulj, olyan sok minden változik ilyenkor, hogy ez biztosan belefér. Én is úgy gondolom, hogy a tejci miatt van, legközelebb kérdezz rá a dokinál, hogy megnyugodj. Ha viszont idő közben elmúlt, akkor biztosan nem kell félni tőle. Mammográfiát biztosan nem fognak csinálni, én egyszer elmentem, és azt mondták, hogy nem csinálják meg addig, amíg nincs gyerekem. Terhesség alatt meg gondolom még kevésbé zaklatják a mirigyeidet.

Erika, nekem is egyre nehezebb az alvás, már sehogy sem jó, bár én most nem panaszkodhatok, ma éjjel csak 2x voltam fent. Viszont éjfél körül sikerült elaludnom, és 6-tól meg már nem ment az alvás :shock: .

Gizella, érdekes, hogy az eredményedre azt mondták, tökjó, de hát ők értenek hozzá.

Kisbogács, gratula a sikeres vendéglátáshoz. Látod, nem is kellett volna izgulni, jól vizsgáztál.

Mágnes, ez kezd izgalmas lenni :wink: .

Tényleg, mi lehet Mofflival?

Kép
petne

SZiasztok Lányok!
Látom itt a többség még nagyon aktív hétvégéket él... :shock:
Én már annak is örültem, hogy "azuram" eltolt az IKEA-ba és végig tudtam totyogni azt az egy órát. :roll:

Hál Istennek, hogy Moffli bébit visszatartották. Vajon mit csinálnak ilyenkor? Hanna, nincs benne Moffli a táblában, el tudod küldeni a számát priviben? Felhívnám...

Mágnes! Neked miből állapították meg, hogy hamarabb jön Bence? A fájásokból és hogy nyitva vagy? :shock:

Gizella, nem akarlak idegesíteni, de a streptococcus baktérium, lehet pont az van a szervezetedben. És ez nem rád veszélyes, hanem a babára. Mert ha túl sokáig tartózkodik a szülőcsatornában a baba, akkor elkaphatja. Én a helyedben legalább ahhoz ragaszkodnék, hogy szülés után vegyenek a babától mintát (orr és garatból állapítják meg). Jobb félni,mint megijedni. Én sajnos hallottam rossz példát. :evil: Sajnos sok doki elbagatelizálja. Én most fogom a héten megkapni az uccsó adag antibikát, mert sajna én is pozitív vagyok. Szülés alatt is kapom automatikusan az infúzióban (mert ezt a bacit nem lehet kiírtani, csak visszaszorítani). :?

Nagyot alvókra írtó irigy vagyok. :roll: Napok óta alig alszunk. Mondjuk tudom, hogy most hideg front van és ez mindig is megviselt engem is és Ádit is. :?

Na megyek, mert már megint éhes vagyok. :oops:
Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

petne:éppen ez a baj,hogy nem akarok senkit se kritizálni de szerintem nagyon nem jó ha baci van a vizeletben,mindegy holnap elmegyek a régi nögyógyászomhoz majd ő megmondja hogy mi a teendö,ha csak magamról lenne szó nem érdekelne ,de nem szeretném ha a baba szülés közben elkapná a bacit :(

Kép
gizella82

bartika31:most olvastam hogy mit irtál,köszi a tanácsot...holnap el is megyek a dokihoz én is attól félek hogy a babának baja esik,vagyis megfertözödik :(

Kép
gizella82

Gizella! azért nem semmi, hogy a védőnő rálegyintett, hogy ez így jó...meg hogy nincs strepto szűrés....no comment. Verd ki a dokiból ezek után mert tényleg fontos, nem véltelen kell majd a papírt beletűzni a kiskönyvbe a hepatitis szűréses papírral együtt! Szülés előtt ezt fogják először megnézni, hogy ezek rendben vannak-e épp a baba egészsége miatt! Szerencsére még nem vagy elkésve a mintavétellel de elsülhetett volna rosszul is és akkor csak vonogatták volna a vállukat a dokik? :evil:

Mágnes! hajrá hajrá!!!!!!!

Én is épp ma voltam utoljára a védőnőnél, legközelebb majd szülés után találkozunk mikor jön látogatóba a gyerekdokival. Gyorsan lemérte Mátét is, hogy meglegyen a két éves vizsgálata is.
AZtán hazafelé oylan iszonyat módon viselkedett, hoyg azt még részletezni sem lehet, a lényeg az (bár nem vagyok híve) de ment kabátostul, sapkástól, cipőstől mindenestől a kádba egy kis hidegzuhanyra aztán Ő a szobájában üvöltött egy fél órát én meg az én szobámban bőgtem....Még jó, hogy épp ma vettem sedatifot mert ez az ideg nagyon nem tesz jót nekem.

Az Ikeába én is úgy elmennék csámborogni egyet. de szigorúan gyerek nélkül...
katuska79

bartika:
nekem az eredeti dátumom is dec. 31 , de igazából nem tudtuk betájolni, mert alapból nincs peteérésem gyógyszer nélkül. Abban a hónapban pedig, amikor Bence fogant, éppen nem szedtem peteérés serkentő gyógyszert...
Gondolom a fájások, a nyílás, a baba érettsége közrejátszik, hogy megállapítsák, előbb jön. Ráadásul az asszisztens mondta is, hogy a fejemen látszik... :) Hát tényleg más, úgy nézek ki, mint aki 2 hete folyamatosan bőg, ráadásként pedig még jól orrba is nyomtak.... Iszonyat.... :cry:

katuska:
húú ilyen bőgésrohamok rám is rámtörnek, amikor már nagyon betelik a pohár....

Kép
Kép
Kép
mágnes

Gizella: bizony, verd ki a dokiból a strepto szűrést! Mi az,hogy nincs?? Ez része a terhesgondozási protokollnak! És nagyon fontos a baba miatt!

Mágnes: drukk-drukk!!!

Katuska: ez a Máté, tényleg kész... :shock: :lol: Remélem, a hidegzuhi megtette hatását és tudsz egy kicsit pihizni!

Én is megjártam a védőnénit, +10 kg, ennél szerinte nem nagyon lesz több....de nem izgat. :wink: Vérnyomi,minden OK, vizeletet nem nézett, mert úgyis nézik minden héten a ctg-vel együtt.

KépKép

KépKép
kata8110

Mágnes! rendezzünk egy össznépi gyerektől kiborulós bőgös napot! tuti röhögés lenne a vége:)

Látod látod torzul a fejed....megmondják ezt az öregek
:oops: :oops:
katuska79

Kata! ja megtette most száríthatom az összes göncét! magammal toltam csak ki.... :shock: :shock:

10 kiló az nagyon szuper! én most tartok 14-nél...
katuska79

Katuska: :lol: erre a zuhanyra nem tudok mást reagálni, annyira mókás leírva látni...persze tudom, hogy neked nem volt az :oops:

Össznépi gyerektől kiborulós bőgős nap: képzelem, milyen lehet nektek, én is egyik bömbölésből esem a másikba, de hogy miért....? :oops:

KépKép

KépKép
kata8110

köszi csajok az infót,holnap elmegyek a régi dokimhoz akinél a nagyobbik lányomat szültem,ő biztos tud segiteni a strepto szürést meg mindenképpen megcsináltatom ha kell fizetek érte az sem érdekel...csak az keserit el hogy ennyire le..... a kismamákat,ha most nem járnák erre a forúmra azt se tudnám hogy van strepto szürés :? a bacis vizelet meg tuti hogy nem jó legalábbis szerintem,úgyhogy tölem azt mondd a védönö amit akar...

Kép
gizella82

Petne, Kata, Andrea, köszi nektek is! Már nagyjából lenyugodtam. :D

Mágnes, hú, de izgi! Lehet tényleg Te leszel a 2. babázónk? :wink:

Kata, gratula a 10 kilóhoz! Szerintem már én is leköröztelek, csütörtökön kiderül a védőnőnél, hogy állunk. :lol: Szeded már a homeos bogyókat?

Katuska, sajnálom, tényleg nem tesz jót a stressz, főleg mostanában...Mindjárt szülinapoztok! Hogy ünneplitek, mit kap Máté?

Strepto: én úgy olvastam a neten, hogy nem kötelező a vizsgálat. Sok doki azért nem szereti, mert tévesen is adhat pozitív vagy negatív eredményt, nem túl megbízható. Nekem eddig nem szűrték, legközelebb rákérdezek.

Gizella, kíváncsi vagyok, mit mond a régi dokid rá!

Bacik a vizeletben: nekem is volt, a nődokim nem tulajdonított neki különösebb jelentőséget. Nem igazán tudok mit tenni, használom a hüvelykúpot, amit felírt, és bízom benne, hogy az kiirt minden bacit.

A Streptoról: http://drimmun.com/terhesseg/streptococ ... esseg.html

Mikor kell szűrni?

Magyarországon nem kötelező a terhes nők szűrése, és az orvosok egy része nem is tartja ezt fontosnak, mert nincs olyan módszer, amely megbízhatóan kimutatná, hogy valaki hordozza-e a B típusú Streptococcus baktériumot. A hüvelyváladék ugyanis normális körülmények között is százféle vírust és baktériumot tartalmaz, ezért a kapott eredményt nehéz értelmezni. Ráadásul a Streptococcus mennyisége is ingadozó a szervezetben – így a negatív eredmény sem jelent teljes biztonságot! A sokféle kétely miatt ma rendszerint az orvos dönti el (a kórház gyakorlatának megfelelően), hogy kéri-e ezt a vizsgálatot. Akad olyan intézmény, ahol a terhesség alatt háromszor is elvégzik a Streptococcus-szűrést, de van, ahol egyszer sem. Általában a harminchatodik héten szűrnek, mert ez adja a viszonylag legmegbízhatóbb eredményt. Ha ekkor kap valaki negatív eredményt, szinte biztos lehet abban, hogy a szülés időpontjában nem lesz jelen szervezetében a baktérium.

Kép
vickybabe

Vickybabe! idén nem csapunk nagy banzájt...az tavaly volt. Most csak ilyen zártkörű lesz. Veszünk tortát tüzijátékkal, áthívom a szomszédból a kis barátait és közösen elfogyasztják vagy hajukra kenik vagy amit akarnak...végül is az övé.
Úgy döntöttünk, hogy inkább több kis értékű ajándékot kap most is meg karácsonyra is, mint egy nagyot. Így szülinapra kap egy mágneses rajztáblát, egy babát, egy csuklós buszt, egy bogyótologatót mert arra most kapott rá, eddgi le se sz...ta meg egy kalózhajót amit fel kell húzni és úszik a kádban. Karácsonyra meg a többit. Egy trailert hat darab autóval, egy garászszettet hozzá, egy csőépítő játékot (ez igazából formarakó csak épp tornyokat kell építeni belőle) meg búgócsigát.
Tegnap kapott egy zenélő kis kütyü telefont miku csomagba...odáig volt érte. Tök idétlen randa hangja van, de Ő remekül eldiszkózott vele:)

Még a hugi nem tudom mit fog neki hozni.....
katuska79

Mi már megvettük a hazajövő ajándékot, Bence babát hoz Annának, mármint magán kívül... :) Anna mondogatja, hogy Bence a tesó, és azt mondja, hogy oá oá.. :lol:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!

Ajándék a tesótól:
nálunk is hoz majd valamit Bori. Asszem valami Playmobil figura lesz az, mert arra nagyon rá vannak kattanva, ráadásul 500 Ft-ból meg lehet úszni. Imádják!...

Katuska!
Nem lehet, hogy Máténak apa hiányzik? Az enyémek akkor ilyen zabosak, mikor nincs itthon apa. (De lehet, h. csak azért, mert olyankor én is az vagyok...) Azért nem lehetett semi az a hidegvizes jelenet...

Streptococcus-szűrés: én is szeretném, ha csinálnának, nem tudom, el fogják-e végezni, ha programozott császár lez és elméletileg nem is fog a szülőcsatornán kibújni... :shock: Én azért nyugisabb lennék.
Gizella: ilyen nincs! Én is azt mondom, tessen kikövetelni! A babát veszélyezteti. Jogod van neked is és a babának is bizotnságos körümények között szülni/születni...

Mágnes: szurkolok!!! Ez azért kezd izgi lenni!!! :D

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Csajok, látom, megy a Strepto-kerekasztal :wink: É ncsak azt tudom mondani, amit nekem a dokim, hogy a protokoll része.Egyébként nem egy etwas,kis mintavétel csupán (jó,azért nem kellemes :oops: )

Lenne egy gyakorlati kérdésem, nagyon elvesztem itt a bürokráciában: a TGYÁS valójában az előző naptári év (ha ideén szülök, 2007) átlagkeresetének a 70%-a, vagy pedig (úgy,mint a GYED) maximálva van a mindenkori minimálbér kétszeresének 70%-ában?? Áhhh, mindenki mond már mindent és ez, mint gondolom másoknál is,igen jelentősen különbözik, ergo baromira nem mindegy, hogy 96000 Ft jelenleg, vagy a fizetés 70%-a??
Előre is köszi, mert már ahányszor olvasom a különböző jogszabályokat, egyre inkább belekeveredek :oops:

KépKép

KépKép
kata8110

Mágnes! :lol: :lol: :lol: édes kis pötty...még nem is tudja mi vár rá:) néha egy kis oá oá:) majd mondja, hogy oké most már vissza vihetitek:)

Batkata! igen az a baja, hogy unatkozik....ezeket a hisztiket nekem nyomja csak iylen intenzíven. Épp most beszéltem apával, majd holnap kezdik el felpakolni a fenyőfákat merthogy azért ment ki. De ez majd azt is jelenti, hogy most már itthon lesz mert valakinek árulnia kell a karifákat:) a slusz poén az, hogy lent hódmezővásárhelyre sürgősen rendeltek játékokat is még az idénre...hogy fog ennyi felé szakadni?
katuska79

katuska.
Anna pedig éppen az Apjának játssza a hisztit, neki egyértelműen azért mert keveset vannak együtt hétköznap..
Húúú fenyőfák.... meg kéne venni...

Kép
Kép
Kép
mágnes

Kata, a Tgyás nincs maximálva :wink: kb annyi lesz, mint a táppénzed! ezért is érdemes a szülés napjával kezdeni és nem 1 hónappal előtte.

Kép
vickybabe

Katuska, azért nem kevés dolgot kap Máté! Biztos nagy lesz az öröm! :lol:

Kép
vickybabe

Na, vagyok Csajok. Lustultunk a Fiammal.

Moffli hír!
Majdnem megcsászározták, mert felment a vérnyomása. Még egyben vannak!

Bartika! Privi megy.

Kép
hanna30

Vickybabe: köszi, hogy megerősítettél, hogy jól gondolom! Nem véletlenül döntöttem akkor a táppénz mellett szülésig...Csak mondanak az emberek olyanokat, hogy teljesen elbizonytalanodok, hogy akkor most mi vaaaaaan? :lol:

Mofflinak mennek a drukkok ezerrel!

Hanna:jó lustulást :wink:

Martin mozog rendesen, de úgy érzem, nagyon jól elvan odabent, nem hiszem, hogy sokkal idő előtt kibújik :wink:

KépKép

KépKép
kata8110

Kata! :)

Kép
hanna30

Helló!

Ó, szegény Moffli! De legalább szem előtt van a kórházban, látják, ha gond van.
Én is úgy tudom, csinálják a szűrést a 35-36.héten, mert veszélyes lehet a babára. Legalábis nekem ezt mondta a doki. Szerintem szerdán nekem is megcsinálja.
Bacik a vizeletben: a fehérvérsejtszámból gondolod, vagy kértek baktériumtenyésztést? Mert a fehérvérsejt ilyen számban még nem feltétlen jelent bacilust vagy gyulladást. Nekem is ennyi volt, és a doki tenyésztést kért. Semmi gond nem volt, csak nem középsugaras volt a vizelet, és akkor előfordul ilyen számban a fehérvérsejt, meg a laphámsejt. Mondd neki, hogy kérjen tenyésztést!

Visszaszámolok. Már csak 9 munkanap!!!!

krisz78

Sziasztok!

Végre valami hír moffliékról!
Én is abban bízom hogy jó helyen vannak és ha gond adódna egyből tudnak cselekedni!
nagyon drukkolok nekik!

Katuska nem semmi ez a zuhanyzós sztori!Engem is ki tud akasztani a lányom de eddig még nem juttotunk. :D
Az apjának persze nem hisztizik ő sem! :twisted:
De jó hogy nálatok már meg van a kari ajándék!Én nem találtam még meg az igazit a lányomnak pedig már nagyon sokfelé szét néztem!

Kép

Kép
poszani

Sziasztok Lányok!
Gyors bekukk :)
Mágnes: hűha :wink: Zazával én is előbb nyíltam, mint Mesivel :)
Moffli: megy a drukk +++
Hanna: de jó neked :) holnap én is lustizok egy kicsit :)
Viki: a csomó lehet már a tejcsitől is...
Én nem gondolkodtam azon, hogy hozzon-e a tesó ajándékot a nagyoknak... szokott? Azt hiszem, az enyémek megdöbbennének...
Erzsébet, képzeld, 11 után jöttem ki a dokinénitől :evil: és még a 7,1-es cukrommal is csak 2 percet voltam bent ... :evil: a francnak cseszi el az ember az egész napját ilyenekre :? viszont a 38-ik hét után nem kell, még jó, akkor talán már szülünk :wink:
Krisz: nekem már csak 8 nap van vissza :D
Pisi: Leukocyta mitől van benne? Nekem más nem volt +, csak ez... :roll: baci meg laphámsejt sem volt, pedig az szokott...
Szülés-para: most úgy érzem, egyben maradunk még :wink:
Na most dobbantok, Anyukám jött értem, hazavisz :) nem kell buszozni :)
Tényleg: tali lesz még? Amíg egyben vagyunk?
Na további szép napot

Csöre
csöre74

Csöre! lehet attól még örülnének valami apróságnak a nagyok, hogy milyen klassz kishugit kaptak, máris gondol rájuk.

Drukk ezerrel Mofflinak!
katuska79

Streptococcus B
Nem általános, a rizikócsoprtba tartozók szűrése elterjedtebb, és azok szülés közbeni kezelése ajánlott.

Vizelet
Akkor lehet igazán értékelni a baktérium-, fehérvérsejt-tartalmát, ha előzetes gátfertőtlenítés után, sterilizált edénybe történik a középsugaras mintavétel.

Holnap megyünk haza :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?