Miciona: Mikulás... hát ennek a jól alászaladtam.

Mivel ebbe a topicba kevés olyan ember írogat, aki a "Miki" szó hallatán fejvesztve rohan a bejárati ajtóhoz, ezért nem is gondoltam erre.

A hétvégi ünnepséggel kapcsolatban vedd fontolóra azt a lehetőséget, hogy éppen akkor egy halaszthatatlan, családi program lesz, ami persze csak az utolsó pillanatban derült ki. Ez csak egy kegyes hazugság, amit könnyű feldolgozni. Persze ha elég erős vagy ahhoz, hogy szembenézz az ott várható körülményekkel, akkor menj el nyugodtan. Én ezt a hullámvölgyet a magam részéről biztosan kihagynám, főleg úgy, hogy a két Miki "együttállása" is csak ront a helyzeten.
Mi januárban kezdünk újra, ha minden jól alakul...
Beber77: Ahogy azt már korábban is leírtam, minden vizsgálatnál ott vagyok és fogom a párom kezét. A rákszűréssel kapcsolatos dolgot magamtól is kitaláltam, de biztonság kedvéért rá is kérdeztünk és a Doki is ugyanezt mondta. (Khm, büszke is voltam magamra.

) Ez persze nem válasz arra, hogy fordítva miért nem lehet elvégezni a két vizsgálatot, de erre is van egy tippem. A citológiai mintavétel apró, gyakran vérzéssel is együttjáró sérüléseket okoz, amelyeknek minél hamarabb be kell gyógyulniuk. Itt jöhet az, amire eredetileg Te is gondoltál: vajon mennyire bölcs dolog a vizsgálófejjel összeszedett bacikat egy friss sebre juttatni? (Mert kórokozó baci mindig van, csak ideális esetben annyira kevés, hogy nem okozhat panaszokat.) A tájékozottsággal kapcsolatban: sokan oda se néznek, amikor valamilyen vizsgálat van, emiatt olyan véleménnyel is találkoztam már, hogy a rákszűrésnél a mintavétel géppel történik.

(Nem tudta, mire vélje a kolposzkópot.) Egyébként a Doki mindent türelmesen elmagyaráz, még a mintavevő "kefét" is megmutatja, ami nem egy rossz dolog. Máskor, másnál hogy a fenébe érezhetnéd magad biztonságban, ha azt sem tudod, hogy mire kell ügyelni, minek kell történnie? Magát a mintavételt rendkívül gyorsan végzi, ami nem egy utolsó szempont egy hivatalosan csak kellemetlen, valójában viszont kis fájdalommal járó beavatkozásnál. Ezért újabb piros pont jár neki.
Kislibus: a mozgékonyság javítására milyen kezelést javasolt a Kopa? Vitamint is ajánlott? Ha igen, akkor remélem, nem a FER14-et, ami nem sokat ér, de legalább jó drága...

Kiborulni semmi okod sincs. Még nagyon sok időtök van próbálkozni, nem is beszélve arról, hogy 24-25 évesen a sikerráta is rendkívül jó, szóval fel a fejjel!
Modrooka: ugye, milyen megnyugtató tud lenni, ha az ember nem kamuzik, nem fojtja magába az elkeseredettségét, inkább őszintén bevallja? Ez tényleg egy olyan dolog, amit nem szabad szégyellni. Egy hangyabokányi ésszel bármelyik beszélgetőpartner azonnal felfogja, hogy ezt az állapotot nem Te választottad, sőt, még az ellenségednek sem kívánnád. A reakciók általában sokkal pozitívabbak annál, mint amit előre remélünk, legalábbis nekem ez a tapasztalatom.
Moncsiga: Arra a kérdésedre, hogy "szabad-e elengedned az utolsó 2 inszemet", én határozott igennel válaszolnék. Sokkal nagyobb esélyekkel indultok lombikkal, ez nyilvánvaló. A dolog csak a leszívás által lesz egy kicsit bonyolultabb, azt viszont végig fogod aludni, tehát nem kell izgulni. Persze ha szerencsétek van, akkor januárban már nem is kell foglalkoznotok ezzel a dologgal.
A leleteknél csak azokkal van gond, amelyeknél sokat kell várni az eredményre, vagy az ünnepek miatt sokat kell várni egy időpontra. Általában az Aids/Hepa/Szifilisz ilyen (de ahogy Beber is írta, itt is lehet gyorsítani), illetve a rákszűrés, ahol a Doki a közhiedelemmel ellentétben egyáltalán nem olyan merev. Ha a kezdésnél néhány nappal túllépitek az egy évet, emiatt nem fogja húzni az időt.