A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » BABUCIT 2008-ban!

Igen, holnap pangás lesz itt. Nem lesz sem a Tancsu, Márti sem és a Benó sem. Esetleg majd picit benéznek hozzánk.

Kép
flóra 11

Klassz az ajándék és hasznos is!

Én is a nyári sportokat szeretem, bár szánkózni imádtam.
Tudok korcsolyázni, mert a Duna egy kis mellékága télen mindig befagyott, de egyszer akkorát estem, a fejem ért le előbb és kaptam egy agyrázkódást, azóta nem korcsolyáztam. Meg aztán az én magasságommal még nagyobbat lehet esni.

Kép
muzsuzska

Jövök én is majd valamikor. :D

Kép
muzsuzska

Igen,én is gondoltam rá, hogy holnap Luca-nap van. Annyi mindenféle jóslás fűződik ehhez a naphoz! Valamikor jártam néprajzi szakkörbe és gyűjtöttük a népszokásokat. Én a karácsonyi ünnepkört mind felgöngyölítettem,Mikulástól egészen vízkeresztig.

Kép
flóra 11

December 13. Szent Lucia napja. Boszorkányság, babonák, Luca széke, búza, aprósütemények, falusi hagyományok jutnak eszedbe róla. De vajon tudod-e, mi áll mindezek mögött?

A népi babonák szerint a boszorkányok felismerését szolgálta a Luca-székének keresztelt, kilenc fajta fából összerakott, ötszögű faragott kisszék. Készítését december 13-án kezdték el, s 24-ig folytatták. A hiedelmek szerint, aki Karácsony éjjelén erre a székre felállt, meglátta az emberi külső mögött rejtőzködő boszorkákat. Természetesen ezt a boszorkányok is tudták, és bosszút forraltak az emberek ellen az év legrövidebb, legsötétebb napján. Az emberek pedig hittek a mágiában és a bűbájos varázslatokban, ezért a 13-át megelőző estén bebiztosították magukat a rontás ellen: minden ajtót és ablakot bezártak, fokhagymát dugtak a kulcslyukba, keresztbe tették a seprűt az ajtóban, és remélték, megússzák a boszorkányok bosszúállását.
Luca napi búza

Ezen a napon a háziasszonyok búzát kezdenek csíráztatni. Amikor a csírák már elég nagyok, díszes cserepekben friss földbe ültetik őket. Az újbúza termékenységet, gazdagságot, egészséget, boldogságot hoz a ház lakóinak, ha Szentestére, azaz december 24-re szárba szökken. Üde színfoltja az ünnepi asztalnak vagy a feldíszített ablakpárkányoknak, hiszen - ha minden jól megy - a zsenge, fűzöld búzaszálak akár 35-40 cm magasra is megnőnek. És akkor még áldásos hatásáról nem is beszéltünk!

Kép
muzsuzska

Én is így vagyok ezzel Zsuzsi. :lol: Valamikor benézek én is,de nem is tudom,mi lesz a holnapi program. F-ból alig tudtam valamit kihúzni. Talán megy holnap is munkába, mert kérdeztem,hogy itthon lesz-e, nem. Dolgozol? Azt is. :? Na ennyi. :?

Kép
flóra 11

Azt hiszem elmegyek aludni, kezdek álmosodni.

Kép
muzsuzska

Pihenj te s Flóra!

Kép

Kép
muzsuzska

Jó ezeket olvasgatni. :wink:

Kép
flóra 11

Én nagyon álmos vagyok, csak nem akartalak elzavarni. :lol:

Jó éjt Zsuzsi!

Kép
flóra 11

Helló! Luca-nap van! Varázsoljatok,jósoljatok. :wink:

Kép
flóra 11

Hát haragszom a F.-ra! Egész éjjel nem jött haza. :evil: Felhúzta az orrát, mert este kilenc után mertem a teremtés koronáját felébreszteni mormota álmából, hogy segítsen felcipelni a sok bevásárlást. :evil: Pedig rögtön visszafeküdt. Egy óra múlva pedig látványosan szenvedett 2 percig, forgolódott, ledobta a párnákat a földre, majd felkelt és kiment a konyhába. " percig ott volt,majd felöltözött és elment, állítólag sétálni, mert nem tud aludni. Reggel 5,45-kor jött haza. Azt mondta, elment haza aludni, mert én nem hagytam. :roll:

Kép
flóra 11

Tudtam,hogy rám keni! :x Én meg szépen elmondtam neki, hogy csak jót tettem vele, hogy nem neki kellett a sok tejet hazacipelni az üzletből, tehát örüljön és kérjen tőlem bocsánatot. Aztán lógó orral jött és bocsánatot kért,mondta,hogy ő a hibás. Húúúúú, elismerte, ez nagy szó! :lol:
És aztán még el is mosogatott munkába indulás előtt, meg főzött nekem egy mézes teát,mert hallotta, hogy nagyon köhögök.

Kép
flóra 11

Viszont én azóta nem alszom,hogy ő hazajött. És mivel nem aludtamki magam,fejfájással ébredtem. :( Éjjel is vacakul aludtam, állandóan köhögtem.
Most felkeltem, zuhanyoztam,mert éjjel agyonra izzadtam magam a köhögéstől és a sok teától. Beraktam egy kenyeret sülni. Most fogok reggelizni,aztán kilenc után valamikor kimegyünk a fiammal a piacra.

Kép
flóra 11

Halihó!!Most indulok Flóra Tancsuékhoz!!

Kép
martik77

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Kép
martik77

Hát,így nem tudom hogyan megyünk ki. A fiam még alszik. :?

Kép
flóra 11

Márti,hajrá!!!! Aztán jelentkezzetek!

Nem voltam itt, mert az apu telefonált és elég hosszút beszélt.

Kép
flóra 11

Sziaszok! :D
Szép napot Mindenkinek, remélem jól zajlik a találkozás! :D :D

Zsuzska, az én keresztlányom Luca! :D :D

Flóra, az F. is elég furcsán kezeli a dolgokat! :shock: Én nagyon kiakadtam volna! :evil:

Kép
szilzi

Benó, nagyon aranyosak a babácskáid! :D :D :D Milyen nagyok már! :D :D

Kép
szilzi

Szia Szilzi!

Igen,nagyon aranyosak a babák. Én is meglestem őket. :D

Kép
flóra 11

Hát a fiam meggondolta magát,nem jön ki,inkább alszik. Tehát megyek egyedül. :( Utálok egyedül bevásárolni.

Kép
flóra 11

Szia Flóra! :D

Már biztos a piacon vagy! Sajnálom, hogy afiad nem ment veled, én sem szívesen vásárolok egyedül!

Ha hazajöttél jelentkezz! :wink:

Kép
szilzi

Férfiak!!!!!!!! :evil: :evil: :evil: :evil:

Én bucira aludtam a fejemet! :D 6kor megkávéztam, királyfim hazajött reggeliztünk és bebújtam vele az ágyba, mostanáig aludtam.

A derekam egyre jobb, csak nagyon merev. :evil:

Ma kényszerpihi van, holnap megyek délelőtt bár sok értelme nincs .

Kép
muzsuzska

Szia Szilvi, én itt vagyok!!!!!!!!!!! Tegnap hiányoltál! :wink:

Kép
muzsuzska

Kéne pár apróságot vennem karira, de ki nem állhatom a bevásárlást.
Bár lehet,hogy munka lesz akkor és nem kell sehová mennem. :D

Kép
muzsuzska

Hát nem jött senki,Szilvi jól eltűntél!

Kép
muzsuzska

Zsuzsi, nem gondoltam, hogy jössz délelőtt!! :( Már biztos elmentél valamerre! :( Én leszek délután, lassan megyek ebédelni, de utána figyellek Titeket! :roll:

Kép
szilzi

Nem voltam sehol, nem költöttem semmit, nem nyúltam semmihez, nem rontottam el semmit. :D
Csendben várom, hogy Királyfi felébredjen.

Viszont vakra olvastam a szemeimet. :shock:

Kép
muzsuzska

A derekamon a maszírózó gép , a fenekem alatt a labda, tiszta kánaán. :wink: :wink: :wink:

Kép
muzsuzska

Szijja! :D
Mirl olvastál???
Én a pco-ról, és nem tudom mit fogok tenni! Azt írják nincs sok értelme a műtétnek és több a kockázata mint a jó oldala... :( Ezt a metformin tablettát ajánlják, de én nem említettem meg a dokinak! :( Elég nagy a vetélés aránya (40%), ha össze is jön a baba. Így lombikolni??? :(

Kép
szilzi

Látod, neked kellett volna jönnöd a fürdőbe! Gondoltam Rád mikor már kb ötödször indult be a hátmaszírozó! :oops: :D

Kép
szilzi

Azt sem tudom mit tegyek, ha tényleg lombik kell! Maradjak a SOTE-n, vagy menjek a Kaáliba???? :shock: Ezt nekem kell eldöntenem, de én nem tudom mit tegyek! :(

Kép
szilzi

Választ kell adnom szerdán a dokinak ,hogy kivetetem a myómákat vagy sem.

Mindent elolvasok a neten ami érdekel.

Kép
muzsuzska

Kettő db pttanás van rajtam, igaz az b. nagy és fáj mint a dög! :evil: :evil:
Zsuzsi, most mi van az én Pco-mal? Általában mindenkinek fél évekre is elmarad a mensije és szőrősödik, meg minden. Nálam nem ilyen durva a dolog! Ennek is vannak fokozatai????

Kép
szilzi

Én mindkettőt hívtam, a Kaálisok vették fel először a telefont. A sors akarta így. :roll:

Kép
muzsuzska

Na ez is egy könnyű döntés! :evil: :(

És hogy döntesz? Nem beszéltél más orvossal?

Kép
szilzi

Ne foglalkozz a Pco-val jelentkezz lombikra és ott majd kitalálják mi a teendő. Nagyon bánt,hogy ennyit vártam. Nincs értelem.

Kép
muzsuzska

De engem egyből átutalnak a SOTE részlegére szerintem, vagy most megint nagyon előregondolodom?? :roll: Én tavaly ilyenkor annyira tuti voltam a babában! :(
Na nem nyüszögök tovább!

Kép
szilzi

Szerintem maradnak, mivel kivűlről vannak a méhemen, talán nem befolyásolják a lombikot.(dokik is ezt mondták) Ha a babázás után nőnek, akkor már édes mindegy hogy méhestől veszik ki.

Kép
muzsuzska

Az a baj, Zsuzsi, hogy sokan elvetélnek, ha nem kezelik a pco-t! Én azt nem akarok! :( Lehet elkéne menni egy endokrinológushoz is. De az a baj, hogy nem csak velem van gáz! :evil:
Én nem várhatok sokat, mert az A. kezd beparázni, hogy túl öreg! :shock: :lol: :lol: :lol: Mert ugye én még zsenge fiatal vagyok! :lol: :lol: :lol:

Kép
szilzi

Én nem értem a dokit, hogy hogy bízhat rád egy ilyen döntést! :evil: De ha a terhességbe nem szól bele, akkor tényleg maradhatnak!

Kép
szilzi

Boccs telefonom volt, barátnőm hívott megy családi partira és ott lesz apukája ,akivel olyan a kapcsolata mint nekem az enyémmel. :evil:
Már előre neki is gyomoridege van.

Kép
muzsuzska

Kiváncsi leszek a hormoneredményekre, és a dokira.

Kép
muzsuzska

/www.oetker.hu

Kép
muzsuzska

Sziasztok!

A miómák a magas ösztrogén szinttől vannak,ami akkor alakulki, ha a tüsző nem reped meg. Mert ha megrepedne, akkor leállna az ösztrogén termelődése és elkezdődne a progeszteron termelődés. Nálad és nálam is Zsuzsi az a baj, hogy nem reped meg a tüsző magától.Tehát marad tartósan magas az osztrogénszint, ettől vannak a miómák.Na most habeállítják a hormonszinted, vagyis kapsz progeszteront, a tüsződet megrepesztik,akkor csökken a szintje és a miómák elsorvadnak. Felesleges őket kivetetni. És vannak homeós bigyók is,amik segítik az eltűnésüket. Egyelőre igyál teákat,cickafark,zsurló, zsálya és még utánanézek, hogy mi jó.

Kép
flóra 11

Én meg ebédeltem! :D Most már itt vagyok! :D

Kép
szilzi

Szia Flóra! :D Tudjátok mi jó még? A barátcserje! Mindjárt keresek róla valamit, de rám a herbáriában a nő mindig azt akarja rámbeszélni. :wink:

Kép
szilzi

Barátcserje

Az ókori görög orvosok, köztük Hippokratész a barátcserjét számos betegség kezelésére ajánlották. Manapság az egyik legnépszerűbb gyógynövény a menstruációt emgelőző tünet együttes és egyéb menstruációs panaszok enyhítésére.
A Földközi-tenger vidékén őshonos barátcserje (Vitex agnus-castus) nevét azért kapta, mert egykor a kolostorokban élő, nőtlenségi fogadalmat tévő szerzetesek e növény kivonatát fogyasztották szüzességi fogadalmuk megtartásához. Azt tartották róla, hogy csökkenti a nemi vágyat, a görög nők is barátcserjét adtak férjüknek, ha már nem akartak több gyereket vállalni. A barátcserje terméseinek szexuális vágyat csökkentő és a nőkre gyakorolt egyéb, áldásos hatásait a modern orvostudomány kísérleteinek eredményei is igazolták.
Férfiaknál csökkenti a túlzott mértékű szexuális vágyat, nőknél segít a megbomlott hormonális egyensúly visszaállításában.
A barátcserje - vagy más nevén szűzbariska - alkalmazása olyan hagyomány, amely a Krisztus utáni első évszázadra datálható. A szervezet női hormonjainak termelődését serkenti. Persze erről annak idején nem tudtak, mégis a "hús vágyának" felkeltésére ebből készült teát ittak. A borsmagszerű gyümölcsöket fűszerként is alkalmaz. Ma a barátcserjét menstruációszavarok csökkentésére használják, mivel szabályozza a hormonháztartást, javítja a menstruációt megelőző kedélyállapotot, enyhíti a premenstruációs szindrómát, azaz a PMS-t. Számos kutatás bizonyítja, hogy csökkenti a mellfeszülést, az idegességet, a feszültséget, a vizenyősséget, a fejfájást - mindezt már az alkalmazás utáni első ciklus során. A tejkiválasztás elősegítésére és az anyatej mennyiségének növelésére évszázadok óta számos gyógynövényt használnak. A barátcserje a legelismertebb tejkiválasztást serkentő gyógynövény.

Kép
szilzi

Sziasztok

A tali tök jó volt,mingyán részletezek,csak szétfő a derelyém...pill..:)

Kép

Kép[/
tancsu

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?