A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

Aproo irigy irigy a ficncsi husika miatt

utazóágy: http://plaza.unas.hu/plaza_search.php?t ... res%E9s+-+
mi a z Apolló Redet rendeltük..http://plaza.unas.hu/plaza_artdet.php?a ... Apollo_Red

mamánál van jelenleg

autósülés ha nem veszi meg a család, valószínű én is bajban lettem volna.. sokat nézegettem: a Mária babaoltban láttam kedvező áron http://bebibolt.hu/bababolt/index.php?c ... lter_id=11
illetve a Cam ciao lusso nagyon bejött nekem szerintem azt vettem volna meg: http://www.minimano.hu/termekeink/bizto ... s_605.html ezzel az volt abajom, hogy nem volt lehetőség megnézni, mert nincs az áruházban....

én nem veszek járókát, nincs hely hanem valószínű medencét kislabdákkal.. mert azt könnyen elpakolom meg többen javasolták

http://www.tulli.hu/product_info.php?products_id=14593
Vendég

Jó estét!

Csenge!

Jobbulást a kis betegnek! Csórikám, nagyon fájhat neki... :(

Ágicám!

Ide is írok, hátha valami kis bíztató életjelet kapunk, pl. Lili meggyógyult és te nem azért nem írsz, mert már a repcsin ültök Namíbia felé...
Kicsit kezdek aggódni. Szabad? :)

Bözsi!

Teszek fel képet az ötletröl: kis virágcserépgyerek lefestve és papírból rénszarvasfej kivágva, kifestve és ráragasztva, vagy angyal chenil drótból és fagolyóból papír szárnyakkal és megintcsak virágcserépgyerek test.

Kép

Sziszka!

Tényleg szuper, hogy másnak is tudsz "tejelni". :)

Nomármost: itt tél van. A párom szerdán 20 órát vezetett szakadó hóban le Milánóig és vissza, mindezt nyári gumikkal. Hiába mondtam neki, hogy kedden még nem gond, szerdától havazik és csütörtöktöl világvége, nem akarta elhinni. Hát felhívott pár órával az indulás után, hogy elég gáz van, a Bernardino után nem takarították el a havat, sok a baleset, dugó és mivel az olaszok zöme is tükörradiál nyári gumikkal autózik, csak a jószerencse segíthet. Csodával határos módon megúszta minden incidens nélkül, de úgy nézett ki, amikor belépett az ajtón, mint egy zombi... :)
Hazafelé bevásárolt a milánói Penny-ben, ahogy megbeszéltük, csak a bevásárlólistát hagyta itthon. Jellemzö. Mindenesetre ez a karácsonyi ajándékunk egymásnak: durum liszt, olivabogyó, szárított paradicsom és ilyesmik... :) Kitombolhatom magam megint a konyhában.

Hogy a hóról legyen egy kis elképzelésetek, teszek fel két képet. Az elsöt aznap reggel csináltam, amikor a párom már úton volt, a másikat másnap reggel.

Kép

Kép

Aztán ma de. megint sütögettem a gyerekekkel, holnap folytatjuk alapon:

Kép

A gyerköcök a konyhaablakból nézve a házak közötti hóban:

Kép

Döncike ma a nemalvást gyakorolja. Reggel fél hétkor kelt és idáig bírta két ici-pici megszakítással. Ennek ellenére sikerült a vasalnivalóból is egy kosárnyit ledolgozni és még a gyerekekkel is tudtam társasozni, kiközben megfött a pörkölt és most elkészült a marhahúsleves is.

Még annyi történt, hogy átjött a szomszédasszony a hátsó házból egy kis csomaggal, saját sütésü karácsonyi aprósütikkel a gyerekeknek és egy csupor saját mézzel, mert a kertjükben van egy méhkaptáruk és onnan van mézük. Erröl nekem eszembejutott, hogy anno az egyeremen, amikor méhészetet tanultunk, felájánlott nekünk a prof. egy méhcsaládot kaptárastól, de nem mertem a szomszédsággal megrizikózni, pedig nagyon jópofa dolog a méhészet, ha az ember nem félös és nem allergiás a csípésre. :)
Majd ha nekem lesz egyszer saját kertem, lesz benne méhem is! :)

Mecsi!

Helyreállt egy kicsit a lelked a pároddal kapcsolatban? Nekünk sincs sok idönk egymásra, pedig az én férjem itthonról dolgozik. Ha nekem hiányzik az összebújás, ö nem ér rám, ha meg neki, akkor velem van valami. Mindenesetre még mindig szüz vagyok éves szinten.

Jó éjt, mentem Döncikét melengetni.

Az az érzésem, hogy megint elfelejtettem valakit, vagy valamit. Ezer bocsánat!

Barbi :shock:
Vendég

BArbi még mindig tele vagy energiával! :lol: csudiszépek vagytok és ügyesek

Mecsi hát én sem megyek bevásárlóközpontba

:twisted:
Vendég

Boniko!

Pont ilyen labdás medencénk van. :)

Apróo!

A toros dolgokról egy képet légyszí! Emberemlékezet óta nem ettem hurkát-kolbászt, mert a páromat azzal világgá lehetne kergetni, pedig a véres az igazi! Hú és a hagymás vér, a hájas tészta és az abált hús! Nyami! Anyámékkal minden télen vágtunk Pesten disznót és én voltam a segéd, perzselni, kaparni és anatómia precizitással szétszedni, hiszen orvos családban csak a musculus akármikusz mentén vágják a sonkát. :)

Járókám éppen lenne fából felesleges. Kaptam én is, de ilyesmivel én nem élek. Lennél csak közelebb! Autósülést ebben a kategóriában, vagyis 4 éves korig, használtan vettünk Römer King Quickfix (40 ért vettük, új ára olyan 150) típusból. A következö pedig a Cybex, amivel felnönek, annak vannak a legjobb tesztjei és leárazva megvan 70-80 euróból.

Barbi
Vendég

én ilyet vettem járóka és utazóágy egyben
ja és persze a vaterán:

http://www.babyoutlet.hu/viewer.aspx?pr ... 2&mainid=8
Vendég

és én vettem bele emelőbetétet is, de nem mindenki igényli
Vendég

BArbi akkor te is olyan mazoista vagy, aki imádja a disznóvágást :wink:
Vendég

Barbi, musculus akármikusz :D már jól indult a napom. Na megyek is dógomra.
Vendég

barbi, te megintcsak lekőröztél minket!!meg sem közelítjük a te aktivitásodat!!
szép a havas kép, kicsit irígykedek is miatta.nagyon szeretem a nagy havat, de itt a városban sajnos ez nem jellemző:(
Vendég

Sziasztok! :)

Újra itthon. Lezajlott a céges vacsink, hát lányok, mit ne mondjak...nagyon hiányzott a kikapcsolódás, tele vagyok most energiával!! :D Nagyon hiányzott Mütyüri az este alatt, aggódtam Apája hogyan boldogul, de minden tiszteletem az övé, olyan ügyesen megoldott mindent, hogy csak na, pedig Ő egy héten 1-2 napot van csak itthon, és akkor sem mindig tud fürdetni, etetni, stb. Este 8-kor felhívott, hogy Pisze alszik, ne aggódjak. :D:D Nagyon büszke vagyok rájuk!!
És hát a buli!!! Mondanom sem kell, miután Pisze már aludt, teljes nyugalom szállt meg, megvacsiztunk a Spoon Café és Lounge étteremhajón ott voltunk éjfélig, aztán úgy döntöttünk, hogy még ne megyünk haza, ha már újra együtt a csapat, így átsétáltunk a Gresham palota oldalán lévő Club Creol-ba és hatalmasat buliztunk 3-ig. :D Aztán mi a kolléganőmmel mentünk haza, mert Mütyür hajnalban szokott ébredni, a kolléganő pedig kismama, szóval neki is elég volt addigra. Egyszóval hatalmas buli volt és jó időre feltöltődtem energiával. :) Kell néha a kikapcsolódás!!

Autósülés
, ajánlanék egyet, annak aki még nem vett, bár nem biztos, hogy mindenkinek bejön, nekünk bizonyított tegnapelőtt és tegnap, 2,5 órás utat végigaludta benne a pici oda is és vissza is, + volt két hatalmas fékezésünk, és fel sem ébredt rá, szóval nagyon megbízható és nagyon olcsó. Philippo Kids Remi ülés, nekünk a hordink is Philippo volt, azt örököltük, és mivel az nagyon bejött, így az autósülésben is mellette döntöttünk, hál istennek. :)

Babatali, jövőhét péntek akkor jó lesz mindenkinek???

Mostmár elhallgatok. :)

k.a.t.i.c.a

sziazstok!

Jobbulást a betegeknek!

jujde jó Yuyu, remélem Enikőnek bejön Levink :)

Csimby jártok úszni?

Hüle kérdés: miért cserélitek le az autósüéseket? már kinőtéttek? vagy a kódja nem jó?

Hogyan altatjátok napközben a lurkókat? nekem kézben elvan a gyerek alszik,de ha leteszem felébred azonnal, vagy kézben is néha. Ötlet? Tanács?
makadu

sziasztok!
csatlakoznék Mecsihez és kérdezném, hogy ki hogyan altatja el a babát? Ha már nagyon fáradt és nyűgös, akkor nincs más gondolom, mint a ringatás, mert a " beteszem az ágyba" megoldás nem jön be, akkor üvölt.
Szóval? Ötletek?
Mi a kengurut vetettük be most és az tegnap bejött, de kíváncsi leszek a jövő hétre, hogy akkor is jó lesz-e altatásnak.

csenge: Zsombinak gyógyulást kívánok!!

zsófi: majd egy talit beszéljünk meg, ha gondolod.
lei

Sziasztok!

Most csak egy gyors be kukk és helyzetjelentés, ugyanis csütörtök este óta kórházba voltunk Virággal. Szegénykém szerda este elkezdett hányni, de nagyon durván, és hasmenése is volt. Vártunk egy kicsit és próbáltuk etetni/itatni, de nem marad meg benne semmi. Igy sajnos kórház lett a vége, és még jókor értünk oda mert már kezdett kiszáradni. Azonnal infúzióra kötötték, szegénynek pont a fejébe kellet tenni mivel mát a kezeiben lévő erek nagyon össze voltak szűkülve a folyadék hiány miatt. Ma reggel vették le az infúzióról mivel már kezdett enni, de még mindig csak 100 körül eszik. Viszont azt mondták hogy ez most normális mivel fáj a pocija még, és fog is még néhány napig. Az már tuti hogy nem rota vírus, viszont a széklet eredmény csak szerdán lesz meg. De valszinű egy vírus okozta, egy a több ezer közül. Annyira szörnyű volt, szegénykémet látni hányni meg hasmenés is volt. Na de az a lényeg hogy túl vagyunk a nehezén. Ott voltam vele végig, és szerencsére a kedély állapota nem volt rossz, nevetgélt meg mosolygott az orvosokra, teljesen oda voltak érte :)
Most már csak szurkolok, hogy egyen, mert amikor hazahoztuk ma délután, csak 40 tejet evett és 20 teát ivott, ami nem sok. Na de talán majd most fog enni többet.
Sztem mi most nem is visszük sehová magunkkal egy jó darabig, nagyon megijedtem, most kerülni fogom a bevásárlóközpontokat stb. Na megyek, egy csomó mosnivalóm van meg fertőtlenítek mindent. Amint lesz időm, igyekszem visszaolvasni! bocsi hogy ilyen hosszú lettem...

Kép
Kép
dia123

Ja meg annyi, hogy ha valaki babájánál ilyen hányás hasmenés előfordul és kezd súlyos lenni a dolog (de kívánom hogy senki se tapaszalja meg ezt!), akkor a László kórházba (Nagyvárad térnél) kell menni, mivel ott foglalkoznak ilyen betegséggel, a Heim Pálból ide küldik az ilyen eseteket. Ja, és nagyon rendes volt itt mindenki, le a kalappal előttük!

Kép
Kép
dia123

Dia!

Jobbulást szegény meggyötört Virágnak! Ez Rota lett volna vagy "csak " a hagyományos hányás-hasmenés? Rémálom és tényleg nagyon gyorsan kiszáradnak a babák. Nálunk anno Imi fogta ki a salmonellát rotával kombinálva, magas láz, semmi evés-ivás. Mindkettö elkülönítéses eset, így még az itteni ÀNTSZ is megtisztelt a figyelmével. Fura mód csak Iminél volt baj, amúgy senki másnál, pedig baromi ferözö a rota...

Dönci felállította ma a rekordot, mert reggel fél héttöl mostanáig nem aludt még egy kicsit sem. Nálunk is az megy, ha leteszem, kipattannak a szemei. Tehát nincs ötlet, ez egy ilyen kor, túl kell rajta esni. :) Kitartás!

Barbi
Vendég

sziasztok csajok!
minden nap olvaslak ám titeket még mindig :) csak ritkán írok

elaltatás: én látom h. elfárad és dörzsöli a szemét, berakom a kiságyba kis popó veregetés és alszik.
asszem baromi szerencsés vagyok! :lol:

csajok és külön katica, mert látom h. nektek is van ilyen hintátok, mint nekünk. az a kérdésem h. hány hónapos kortól hagyjátok a piheőszékbe, illetve ebbe a hintába, már akinek van.
én még félva rakom bele, nekünk a pihiszék nem állítható, bár ha kitámasztom akkor tök fekszik benne, de mégsem vízszint ugye.

barbi stílusod remek, nagyon bírom energiádról nem is beszélve!
de a többiek is nagyon szimpik, olyan érdekes kapcsolat ez, mert mostmár terhességemtől fogva olvaslak benneteket, de nem ismerjük egymást,mégis a babákról meg rólatok is sokat megtudni, sok hasznos infót, szóval olyan érdekes, na más szót nem tudok erre. :wink:

Kép
winona

Hali!

Szegény Virág! Jobbulást neki!

Zsombink hogy van??

Barbim, kép nincs, mivel mi későn érkeztünk Levivel. Mostanában éjjel 1 órától egyszerűen nem alszik az úrfi, már totál kész vagyok, ezt próbáltam pótolni, mint minden délelőtt egy ideje.
:? :lol:
De az ízeket még érzem a számban.... :wink:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!

Jó sűrű volt a hétvége, csak most tudtam átfutni az eddigi termést.

Szuszu - nagyon jók lettek a jógás képek! Kicsit sajnáltam, hogy nem mentünk utána tranzitozni, de Emma teljesen kidőlt délután, szóval az ő szempontjából aszem jobb volt így.
Én is szeretnék a baba-mamás DVD-ből. Szívesen hozok helyette Regélőt - az egy szuper gyerekválogatás, mondókák meg Weöres Sándor, vagy pl. Chopin Nocturnes-t, Emma remekül alszik rajtuk.

Niki - próbáltad azóta a hordozókendőt? Én annak idején párnával gyakoroltam :) Most új kötési módot kell tanulnom, mert régihez rövid már a kendő. Neked van kisokosod hozzá?

Csandi, Csenge hány kiló? Mert Emma még alig több, mint 5, és volt olyan hónap, mikor csak 300g-ot hízott. És olyan is volt, hogy 2 hétig semmit sem hízott (utána meg hírtelen megindult). Nekem azt mondta az orvos+védőnő, hogy ez teljesen jó.

Dia, jobbulást Virágnak!

Mazska, gondoltam rád szombaton. Minden rendben volt a repüléssel? Hogy viselte Laura?

Ja, és lehet hogy még nem írtam, de tök jó volt múltkor a ligetes séta / borozás, menjünk megint, ha nem lesz ilyen ronda idő!

Jó éjt!

sushy

Sziasztok!

Tegnap ejjel szerencsesen megerkeztunk Tallinnba. A sztrajk miatt eleg kalandos utunk volt - eloszor at kellett menni autoval Becsbe, majd onnan elrepultunk Amsterdamba, majd tovabb Tallinn-ba. Ahhoz kepest, hogy egesz nap uton voltunk - Laura nagyon jo kislany volt! A repulon sirt egy keveset, de szerencsere meg lehetett nyugtatni.

Ma kimentunk a helyi karacsonyi vasarba - mivel itt nincs akkora tomeg mint otthon, jol lehetett vasarolni. Talalkoztunk a telapoval es a manokkal is, teszek fel kepet rola. Kép Karacsonyi manoval

Kép Telapoval

Mecsi, nalunk az alvassal nincs gond, este furdes utan gyorsan elalszik Laura. En ugy szoktam csinalni, hogy beteszem a kisagyba, van egy kendoje, azzal betakarom a fejet, szemet (azala szeret nagyon bebujni, szerintem egy kicsit olyan lehet neki, mint a pocakban). Szoktam neki enekelni egy eneket, ha nyuglodik es azalatt altalaban elalszik, ha rugdalozna, akkor megsimogatom. Neha szokott sirni, akkor felveszem amig meg nem nyugszik - 1-2 perc, es utana ugyanez. Nalunk ez bevalt, napkozbe is mostmar igy csinalom es mostmar szeret a kisagyaban aludni. Hatha tudtam segiteni.

Barbi, jo nagy ho van nalatok - itt egyenlore semmi.

Kellemes estet mindenkinek!

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Csak most olvastam vissza - Dia, jobbulast Viragnak, jo, hogy idoben bementetek a korhazba. Laza is volt Viragnak? Mi beadattuk a rotavirus elleni oltast - remelem nem szedunk ossze semmit itt az ut alatt sem!

Anna, igen, menjunk majd januarba is setalni! :) Azt a Regelo CD-t le tudnad majd irni nekem vagy kolcsonadni? Szeretem a mondokakat, csak neha kifogyok belole.

Egyebkent enekeljetek sokat a babaknak, ha tudtok - Laurat a repulon is tok jol meg lehetett nyugtatni vele. Neki a Micimacko a kedvence, meg a Bobita. :) Es ha dobalom, azt nagyon szereti - ha elkezdem neki enekelni a Mokuska, mokuska felmaszott a fara..cimu dalt mar egybol vigyorog is - olyan aranyos.

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Boniko!

Én csak a disznó javát akarom. :) Szeretem a disznóságokat.. (csak a párom akad ki a zsíros cuccoktól.)

Namármost: mai termés

Kép

Ezzel a délelött elbíbelödtem a gyerekekkel. A képen a termés azon része látható, melyek átmenetileg nem rögtön a sütöböl a gyomrukba kerültek. Ez kicsit késöbb azonban bekövetkezett, így holnap mehetek bevásárolni, mert mindent elsütöttünk a hétvégén.

Aztán ebéd, majd játék, nekem közben felmosás, addig ök a székekböl vonatot építettek a javaslatomra, majd szomszédlátogatás mérsékelt sikerrel, nekem addig ruhamosás.
Majd a következö felvonás a konyhában, kenyérsütés és gombás pizza háziasan. Közben megnéztek a gyerekek egy énekverseny dvd-jét, amit postán kaptunk a kuncsaftunktól, akinek a kottákat szállította a párom. Volt a döntösök között egy magyar legény is szép szokványos névvel, Nagy Zoltán.
Vacsi, fürdetés, fogmosás, fektetés. Idönként mosogatás.
Döncit is sikerült leteríteni 7 óra fele. Mire bekúszok hozzá az ágyba, már ki is aludta magát, nem élvezhetem az elömelegített páholyomat. :(

Dönike nagyon le volt nyügözve a gyertyától:

Kép

S még egy Dönci a játszószönyegen mélázva, hogy most rögtön bekapcsoljuk a szirénát, vagy megvárjuk míg anya keze nedves, tésztás, stb. és akkor maximális hangerövel. :)

Kép

Autósülések beszerzése gondolom a preventív csere formájában indulnak, mert a szponzorokat egyszerübb karácsonykor kasszához kérni, mint akkor, amikor az ülés ténylegesen kelleni fog, nem? :)

Megyek kúszni a mozgó takaró alá. Talán csak helyezkedik és még nem is engem akar...

Kérdés: ti hogy szoktatok karácsonyozni? Mindenki zarándokol családon belül vagy van olyan peches klub is, mint a miénk, ahol a sok felmenö nem akar az ifjabbakkal egyszer egy évben sem találkozni? És mit adtok egymásnak? Csak azért, mert nekem az is öröm, ha más örül, vagyis a ti örömötök is nekem öröm. Lassan már megszokom a fa alatti ürességet rám nézve. Tavaly vettem magamnak Playmobil autókat használtan és feltehetöleg idén is ez lesz. Jó, nincs egészen igazam, hiszen adtunk magunknak a párommal vagy 12 kg durum lisztet és 4 liter olivaolajat, de azt csak nem fogom becsomagolni!? Valamit muszály alkotni, mert a gyerekek kérdeznek különben és gyanús lesz, hogy mindent én csinálok. Nálunk ez otthon is így volt, anyám csinált mindent mindenki nevében. Nincs új a nap alatt. A történet ismétli önmagát.

Jó éjt!

Barbi
Vendég

Sziasztok!
Gyorsan én is átfutottam a termést! Nekünk is rohangálós napjaink vannak.

Katica: a pénteki tali nekünk oké!
Dia: Virágnak jobbulást kívánok, örülök, hogy otthon vagytok, azért így más az élet mint a kórházban!
Barbi, szuperek a képek egytől egyig! Viszont az éves szűz kicsit erős, azért a jövő éved remélem jobban alakul! (rosszabb ebből a szempontból nem lehet :( )
Mazska, nagyon örülök, hogy minden rendben volt, és szuperek a képek is, még, még még!!!!!

Alvás: eddig nekünk is elég keserves volt, nyafi, ringatás, üvöltés ringatás, és aztán nagy nehezen alvás kézben, majd óvatosan a kiságyba...viszont, képzeljétek, már 4X előfordult az elmúlt 3 napban, hogy láttam hogy nagyon fáradt, etetés, ringatás, mégis nyűgös volt a kezembe, hirtelen ötlettől felindulva betettem a kiságyba, simogattam egy kicsit és láss csodát, magától elaludt. Azt nem mondhatom, hogy azóta minden alkalommal, de most este is betettem 3X felsírt, akkor bementünk, simi kicsit, és kijöttünk, végül elaludt. Szóval azt hiszem kezd felnőni a lányunk az egyedül elalváshoz, szerintem próbáljátok ki ti is!

Jó éjt mindenkinek!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Közben megszemléltem Döncike mekkorára nőtt! Remélem tudsz azért pihenni is néha! Az energiáid előtt még mindig emelem a kalapom! Csak tudnám honnan veszed.
Nálunk a szent este itthon, családi, a többi nap zarándoklós... mi mindig ajándékozunk egymásnak, idén tudom mit kapok, de általában meglepi szokott lenni. ( elveszítettem a karika gyűrűmet, és a férjem olyan gáláns, hogy meglep egy újjal :) )
Én azt nem tudom eldönteni, hogy közös fa díszítés legyen, vagy az angyal/kisjézus hozza a feldíszített fát. Persze tudom, hogy ebben az évben még ennek nincs jelentősége, de azért szeretném eldönteni addig :)

Dadomi: : nagyon jól esett amit írtál, köszönöm szépen!!!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Halihó!

Lányok én nagyon kivagyok apámmal ma nagyon összevesztem. Tudjátok meséltem hogy nem érzi még magát felnőve a nagypapasághoz. Na ezt ma túlfokozta és képes volt velem veszekedni a gyerek előtt, amire én bepöccentem és elküldtem a fenébe és kiraktam jóformán a lakásból. Úgyhogy sajnos köztünk ennyi volt apa lánya kapcsolat én feladtam végleg. hosszú és nehéz ügy nem mesélek mást de azt hiszem ez épp elég. "Nőjjek fel a feladathoz anyumnak se volt annak idején segítsége!!! " hozzáteszem 15percre lakik tőlünk :(

Altatás: Nálunk az van hogy nyönyörög a drágám ha már álmos akkor felveszem felém fordítom cumi szájba pelus a kezébe amit magára húz aztán ringatás és elalszik. van hogy mire a szobájába érek vele kb 5m már alszik is. De nálunk is volt hogy csak le kellet raknom kicsi simi és szunya volt.

Dia Virágnak is mennek a gyógypuszik! jobbulást neki is.

Barbikám annyira nyálcsorgató a sütid hogy megéheztem. apával meg volt egy jó kis beszélgetésem persze jól kisirtam a bánatom aztán azóta próbálunk változtatni dolgokon. Talán sikerül is. De hát mi se igazán élünk ám "házas életet" :oops:

Megyek mert nyönyörgés van jön az utolsó kajcsi

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

sziasztok!

Jobbulást a kis betegeknek!

Köszi az ajándékötleteket. Szerintem ilyen sütifalónk nekünk is lesz. :)

Makadu:Mi még nem járunk. És ti?

Pihenőszék: Nekünk Fisher Price van. 2 fokozatban dönthető a háttámlája. Kb. 2 hete vettük, Hanna nagyon szeret benne, de csak úgy, ha nézegethet és nincs előtte a játéktartó.

Alvás/altatá
s: Azt hiszem nagyon szerencsésnek mondhatom magunkat, mert a kiscsajszi kb. 3 hónapos kora óta magától alszik el. (persze azért nem mindig). Annyit csinálok csak, hogy ha észreveszem, hogy ásít vagy dörzsöli a szemét, berakom az ágyába. Mind a 2 oldalára rakok valamit a kiságynak, amit nézeget és szépen elalszik egyedül. Ha nem megy, de nem is sír, akkor "susogni" szoktam neki, ez nálunk nagyon bevált.
Persze van mikor hatalmas az üvöltés és akkor sehogy sem nyugszik meg, csak kólikában. Ha megnyugodott, be a kiságyba. Ha újra sír, akkor ismét kólika....tegnap például egész nap ilyen sírós napunk volt, alig aludt valamit. Ma viszont már helyreállt minden!

Képzeljétek, ma átraktuk Hannát a saját szobájába. Kíváncsi leszek, hogy viseli az éjszakát. Remélem minden rendben lesz!
Még pityeregtem is délután, annyira sajnáltam szegénykét, de láthatóan jól érzi magát az új környezetben. :)
Nálatok hol alszanak a babók?

Cs.

Kép

Kép
csimby

Na, én is ideértem, de már megyek is aludni ;-)

Virágnak jobbulást, úgy sajnálom szegénykét!! Nálunk a sógornőmnek van hányás-hasmenés, aki amúgy várandós.... remélem mi nem kaptuk el tőle.

Katica, jól gondolom, hogy ezt az ülést csak előrefelé lehet bekötni? Ez nem gond??

yuyu79

Ja még egy kérdés... A bárányhimlő az nagyon durva babáknál szerintetek? Csak azért kérdem mert unokahugim ovijában most a bárányhimlő a menő, és lehet, hogy karácsonyra pont kijön rajta. Akkor tartsam távol Enikőtől, vagy mi legyen?

yuyu79

Csimbi: még egy szobában, de külön ágyban, januárra tervezzük a "különköltözést!

Julcsi: a bárányhimlőről nem tudok nyilatkozni....

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Anna,
5200g és eddig mindig 100-akat hízott hetente kb. viszont mostanában sokkal többet rugdalgat meg tartja a fejét szóval el is használja amit megeszik és talán mostanában lenne esedékes a mennyiségemelés is...de igazából sosem sír vagy ha mégis akkor első a cici pl.délelött mindig óránként csak ha nagyobbat alszik akkor van nagyobb szünet...mindig1,5-2óránként eszik, sokszor keveset... a napi 750-800ml -hez képest csak olyan 600-akat eszik meg :( de ha egyszer nem sír többért?!?!nem hiszem , hogy egy gyerek megszokná az éhezést :shock:
mecsi,
nagyon sajnálom!!!!próbáld meg távol tartani magadtól még gondolati szinten is!!ne hagyd, hogy ártson nektek!!áronka most a legfontosabb és hogy legyen elég tejed!!tudom, hogy nehéz, de próbálj csak kettőtökre gondolni és drukkolok nagyon

altatás,
nálunk már elég régóta adélutáni alvás a hintában esik meg, pici simi meg a zenélő zsiráf és elringatódik...bár mostanában a sok csavargás meg az ő kiváncsisága miatt sok félórás alvása van a bárhol...ha nagyon kivan pl. pénteki kettősfront+oltások akkor az ölemben aludt 3 órát, de ez kivételes.kézben is van egyfajta elhelyezkedése amikor 2perc alatt bealszik.este meg elalszik a cicin, de amikor lerakom fölébred , de onnan már ő hamar bealszik egyedül.én próbálok megszoktatni vele bizonyos dolgokat(rituálé szerűen) ami összekötődik az alvással és megy neki már önnállóan...veszi a lapot
Vendég

elküldtem nehogy elszáljon...
szóval észrevettem, hogy a szemöldöke között szokta birizgálni,simizni magát és én is így teszek ha altatom...egyébként mi fölötte alszunk a galérián ő meg el van lent függönyözve,nagyon kis kuckós...

ja és csengi is átfordulgat csütörtök óta ha hasrarakom és jó a pozíció akkor hamar átlendűl a hátára :D

szegény kis virág!olyan nagyon borzasztó lehet anyunak látni, hogy a kicsi betegen kínlódik :cry:
Vendég

Jó reggelt!

Először is Dia örülök, hogy már otthon vagytok, sajnálom Virágot :cry:

Mecsi sajnálom, hogy apud ennyire éretlenül viselkedik! de próbálj meg akármennyire is nehéz nem foglalkozni vele.. szeretgessétek egymást párocskával, minden rendeződni fog...

Kapucni azért mert nálunk Zsigmondnak kényelmetlen volt a hordozó, szűk és teljesen kitöltötte

:lol:

MAzska örülök, hogy szerencsésen kiértetek..

Juélcsi én nem vinném a közelébe... bár azt mondják nem olyankor fertőz amikor már kijött hanem előtte 2 héttel....nyugodtam kérdezz rá gyerekorvosnál-...

bár nálunk a családban ilyenkor nyugodtan össze szokták engedni a gyerekeket, hogy minél előbb túlessenek rajta ...

:roll:

Katica örülök, hoyg sikerült kikapcsolódnod... mi férjemmel majd szilveszterkor.. amikor hazautazunk szülőkhöz....

BARbi : " Autósülések beszerzése gondolom a preventív csere formájában indulnak, mert a szponzorokat egyszerűbb karácsonykor kasszához kérni, mint akkor, amikor az ülés ténylegesen kelleni fog, nem? ":wink: :lol: :lol: :lol:

mi karácsonykor nem nagyon szoktunk ajándékozni, csak a gyerekeknek! nekik is csak egyfélét! Zsigmondomnak most jó sok játék befut.. de direkt olyanok amiket sokáig tud élvezni remélhetőleg! nálunk mivel mindenki szét van szórodva a világban egy meghitt családi összeröffenés... jókat eszünk és ha szerencsénk van még a hó is esik.. minden évben 24.én párommal vagyunk, 25.én szüleimnél, 26án pedig az ő anyukájánál vagyunk közben megejtjük a dédikkel való talit is...ahol aztán találkozhat mind a 10 dédunoka mindkét oldalról..szóval a görög lagzi itt is befigyelhet...

és ami az idei karácsonyban még örömtelibb, hogy húgom is kisbabát vár már a 11.hétben van.. reméljük minden rendben lesz velük... és talán kislány lesz..

apukám mindig fiút szeretett volna, lett három lánya.. most meg fiúunokák 3 .....megkapta :wink:

Altatás igazából változó, éppen milyenje van Zsigmondnak..Szerencsére általában elalszik magától...használ a lágy ringatás, vagy a dúdolgatás illetve asssssssss hang képzése de megfigyeltem ha a két szemöldöke közt simogatom, akkor becsukja a szemét, és bealszik ő is

:lol:
Vendég

Julcsi! Nálunk is járvány van az oviban, Kérdeztem a gyerekdokit, szerinte még túl korai lenne, azóta anyuék hozzák-viszik Cintust.

Dia! Gyors gyógyulást kívánok Virágnak!

Mecsi! Sajnálom én is, talán ha nagyobb lesz Áron jobban fog majd jönni, férfiak nem mindig tudnak mit kezdeni a picikkel, remélem addig megbékültök. Nálunk is alakulóban a béke apóssal, talán lesz vmi a szokásos 25-ei összeröffenésből.

Mazska! Örülök, hogy a maratoni út után renben kiértetek! Akkor lett volna gázos, ha Laura már mászna, nekünk azok az utak voltak nehezebbek. Jó kis autóval járnak arra a manók! :)

Katica! Jó lehetett a buli!

Barbi! Megint csak azt tudom írni, hogy csodálom az energiádat, na meg a kreativitásodat!

Zsombi, Levi hogy vagytok? Bende megint nagyon eltűntél és Felícia is régen jelentkezett.

Mi szombaton kimentünk a Vörösmarthy térre. Rengetegen voltak, Viki kicsit meg is ijedt, de Cintus élvezte, főleg, hogy mentek 1 kört a kisföldalattin apával.

Lányok én a tojás nélküli sütiket vadászom, ha van a tarsolyotokban.

KépKép
jazmin2005

Kép

Azaz jobbat. :( Azt hiszem nagyon megérezte Áronkám rajtam hogy feszült vagyok és ideges mert a 10utáni cicizés után hajnal 1ig üvöltés volt és nem bírt elaludni. Szerintem tuti hogy megérzik ha valami nincs rendben vagy hogy más hangnemben hallott beszélni azaz mondhatnám veszekedni.

Plusz történés ami még idegesebbé és felháborodottabbá tett: barátnőm húga falun lakik. 6hónapos terhes volt :cry: reggel vérzett és még valami nyúlós jött belőle ahogy mondta és zsibbadt a pocakja. Azonnal öltöztek és irány a kórház. aztán nem tudom mi volt pontosan a lényeg hogy megvizsgálták , de elengedték aztán ő elment sétálgatni, majd délután hozta fel a mentő Pestre. Este jött az email hogy a baba meghalt. A sztori még nem teljes mert nem számolt be barátnőm részletesen, de a Magyar egészségügy ennyi. Ha nincs orvosod , mert azt nem választott akkor jóformán ennyire leszarnak hogy zsibbadó pocakkal elengednek a kórházból????? Szörnyű és hogy pont most karácsony előtt.
Bocsánat a sok negativitásért.

Yuyu én inkább nem kockáztatnám hogy bárányhimlős legyen Enikő. gondolj bele ha mégis elkapná szegénynek viszketni fog nem tudja megvakarni amit mondjuk nem is szabad , de pont ezért talán borzasztóan nyűgös lehetne. Én már akkor nem vagyok hajlandó vendégségbe menni ha kicsit is náthásak a gyerekek. MOndják majd elzárjuk Árontól a fiúkat,de a levegőbe akkor is ott a baci kis térben jobban hat. szóval inkább most ezt kihagynám.

Mazska Örülök hogy minden rendben volt.

Áron nálunk a hazajövetel óta külön szobában alszik. Lent anyóséknál egy szobában vagyunk, de az nagyon rossz.Már megszoktuk a különlétet.

Barbi te mindig lenyűgözöl minket az erőddel a kitartásoddal és a kreativitásoddal. Honnan szivattyúzol ennyi erőt magadba?? Döncike is milyen szépen kikerekedett és milyen csodálattal nézi a gyertyát :lol:
Nálunk a karácsony eddig úgy zajlott hogy 24dikén párom apuval nála halászlét főztek én díszítettem a fát és főztem. Aztán pedig 3an együtt voltunk. 25dikétől pedig anyóséknál voltunk.
Most az lesz hogy 24dikén kis családom együtt leszünk a feladatokat leosszuk . halászlé nem lesz mert én nem szeretem a halat és nem is főzöm meg úgyhogy ezért kérdeztem ki mit főz mert szeretnék valami ujjat kitalálni. 25dikén meglátjuk Áronon hogy jön ki a 23dikai oltás és ha minden rendben akkor irány anyósékhoz. Remélem lesz hó is karácsonyra.

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Na ezt most gyorsan elküldtem nehogy elszálljon.

Mindenkinek köszönöm az biztatást , nagyon jól esik! De sajnos ezen már én nem vagyok hajlandó változtatni. Van én nekem új kis családom szerető férjem akivel persze mindig vannak gondok problémák de anélkül nem élet az élet, és itt a kis prünytyögőm aki annyi örömet okoz a sok mosolyával , hogy olyankor minden bánatom elfelejtem.

Anna ne aggódj a súly miatt. Ha szépen gyarapodik Emma és van hízás akkor nincs gond. Én azért valahol örülök hogy Áron nem nagy baba, könnyebb vele. Akkor a tornára tulajdon képpen ahogy visszaolvastam nem is tudnánk menni , mert behatárolt hogy kik mehetnek lakóhely szerint :? ha jól emlékszem ugye? Próbálkoztam a forgatással ahogy leírtad de nem volt valami sikeres. Áron lusta dög! :lol: Átfordul a bal oldalára a hátáról aztán ennyi. Ha meg hasról mutogatom neki a fordulást csak pislog nagy szemekkel és röhög hogy ilyen is van de jó
:lol: :lol:
Ma reggel igen aktív vagyok Áron meg még mindig szunyál pedig 8kor szokott enni. De most keltsem fel??? Visszanézegettem régi oldalakat miket irogattunk régen. Jó volt látni milyen kis aggodalmaskodó leendő anyukák voltunk. :D

Többiek akik eltűntek mi újság??? Pöttöm hogy van Noel? Ági remélem nem repültetek el? Nicike, Nikianyu, Feluca, Félhold Beus, Hrk Ritus, és valyon Feliciáékkal is mi lehet ???? Azért eléggé megcsappant a létszám.

Na megyek megnézem a porontyom és eldugulok mert sok vagyok :wink:

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Sziasztok!

Szegény Virág! :( Remélem már sokkal jobban vagytok!!

Winona, a pihenőszékbe a babákat születésüktől kezdve bele lehet tenni, nem baj, hogy nem egyenes. Mi lasan csak etetéshez használjuk, mert egyrészt kinőttük már majdnem , másrészt, egyáltalán nem köti mostmár le, hogy benne üljön csak úgy, akármi lóg is fölé. Szóval, mi már nem nagyon használjuk, de amúgy a miénk is állítható 2 fokozatban.

Julcsi
, elvileg mindkét irányba be lehet kötni, de a mi autónkba csak forgalommal szembe lehet, mert rövid a biztonsági öv. Ez is elég vicces, elvileg ez szabvány, mégis apukám német autójába jelentősen hosszabb az öv, mint a mi japán autónkba... :? na mindegy. Amúgy teljesen biztonságos így is, mivel úgy ül/fekszik benne, mint a hordiban, előrelendülni nem tud a feje fékezésnél sem. Mi kipróbáltuk, nekünk jók a tapasztalataink.

k.a.t.i.c.a

Mecsi, ismételten nem irigyellek apukád miatt. :(

k.a.t.i.c.a

Babatali!!

Szóval eddig Sziszkáéknak jó a péntek délután! Többiek???? Julcsi, Dadomi, Adri, Panna?? Ha van kedvetek, gyertek el!! Binyeknek is időben szeretnék szólni, ezért kérlek, jelezzetek vissza, hogy jó-e!! Köszi!

k.a.t.i.c.a

Sziasztok Lányok!

Kis Virágnak jobbulást, Dia neked meg sok erőt kívánok!

Kittinek és Leinek szeretném írni az altatási kérdésükre, hogy nálunk most kezdte el azt Andris, hogy este is nehezebben alszik el, míg régebben letettem és aludt. Napközben eddig is nyögvenyelős volt az elalvás, de valahogy megoldottuk. Mostanában viszont napközben nem akar aludni, aminek az a vége, hogy estére zombi lesz belőle. Egy barátnőm ajánlotta az Aludj jól gyermekem c. könyvet. Asszem már nem nagyon lehet kapni, de a neten megtaláltam a lényegét. Itt: http://bebilap.hu/csecsemogondozas/aludj.htm Érdemes elolvasni, mert magyarázat van benne arra, hogy miért 3-4 hónapos kor körül jön el a legtöbb babánál a nemalvás. Valamint leírja, hogy hogy lehet megtanítani aludni a gyereket.

Viszont, találtam egy másik cikket az általam oly nagyra tartott La Leche Liga oldalán a fent említett könyvről ( http://www.lll.hu/node/170 ), és jól össze is zavart, hogy akkor most mégis mi a jó. Szóval azt hiszem ebben az esetben is maradnak a régi, jól bevált anyai ösztönök.

szuszu

Kedves Lányok!

A segítségeteket szeretném kérni.

Október végén született egy kislány, de sajnos nem fejlődik eléggé és szüksége lenne tejre. Ha valaki tud segíteni kérem szóljon.

Köszönöm szépen!
KAta
Vendég

Sziasztok!

Mi is megvagyunk, csak mozgalmasak a napjaink:) Barnus újból gyakorolja a napközben kevés alvást és éjjel is felkel 2-3x. +velünk alszik és magától nem tud elaludni este, csak ha a cicit a szájába teszem és szopizhat.... azt hiszem, ha vkinek, akkor nekünk meg kellene tanulnunk az egyedül elalvást, Szuszu nagyon jó és hasznos volt a cikk, köszi;) jó lenne, ha át tudnám szoktatni a kiságyába, mert így egyre kényelmetlenebbül alszom, jóformán élére állítva és a hátam, derekam kivan tőle:(

Mecsi, sajnálom hogy így alakult a kapcsolatod apukáddal, de tényleg ne stresszeld magad miatta, mert Áron baba a legfontosabb és hihetetlen, hogy mi mindent megéreznek a babák! Jó lenne, ha csütörtökön jönnél jógára és a Tranzitba is, mert már nagyon rég nem voltál:(

és a többiek is!!!! Zsófi a múlt hetet elbliccelhetted, a mostanit nem lehet mert megharaplak;);)

az ünnepek miatt most úgyis kimarad egy pár csütörtök:(

Nagyon édesek a babák egytől -egyig, ha nem haragszotok nem sorolom fel őket egyesével!
Sajnos visszaolvasni sem nagyon volt időm, rengeteget írtatok!

Virág babának, Zsombinak és a többi betegeskedőnek is jobbulást kívánok! Ági-Lili is nagyon el van tűnve:( remélem ők is jól vannak?!

Szuszu, át tudnád küldeni nekem a képeket eredeti méretben? Előre is köszi:)

Anna, nem próbáltam még a kendőt azóta, ha lesz egy kis időm, gyakorolok;)

Apróó, sajnálom, hogy nem jöttetek uszira, bár kezdek egy kicsit besokalni attól a futószalagtól, ami ott van és most másik oktató volt, aki nem lopta be magát a szívembe:( egy 23 éve tornatanár nőci, aki épp csak a sípját nem fújta meg, hogy elkezdődött az óra.... lehet, hogy januártól vmi csendesebb helyet keresek....

Barbi drága! Hihetetlen az energiád, kreativitásod, megint lenyűgöztél! ;) Döncike rengeteget nőtt, édes kis pufók arcú gyönyörűség lett;) irígykedem én is a hó miatt, jó lenne ha idén fehér karácsonyunk lehetne;)
Nagyon sajnálom a sulis sztorit Enivel, remélem rendeződik a helyzet és meg tudja magát védeni, ha már a tanárokra nem nagyon lehet számítani:( nagyon kiakadtam rajta....!!!!

Mazska, örülök, hogy minden rendben volt az úton, érezzétek nagyon jól magatokat! Nagyon tetszettek a képek!;)

na megyek, mert ébredezünk és éhes most már nagyon, 8-kor evett reggel és utána masszázson voltunk, azóta alszik (kivételesen)

sniky

Szuszu, elolvastam ezt a cikket amit belinkeltél, és én teljesen egyetértek vele, mi pont így csináltuk, azzal a pici különbséggel, hogy egy picit a karomban van, mielőtt leteszem, megpuszilgatom, beszélek neki picikét, és utána szépen elalszik. A napirend nagyon fontos, mindennap ugyanabban az időben van fürdetés születése óta, fürcsi után evés, és utána alvás. Mondjuk régebben még nem aludt fürdetés után, de már kb. 2 hónapja beállt arra, hogy fél 8 - 8 körül hosszú alvás kezdődik. Minden áldott nap pontosan ugyanúgy csinálunk mindent, ugyanabban a sorrendben, szóval ez működik!! Hajnalban ébred meg először, két hete ilyenkor már nem kér enni, csak inni, azután visszaalszik még 2-3 órára. Én ezt a módszert nagyon tudom Nektek ajánlani. Viszont a nappali alvásokra ez nem igaz, akkor én is ringatom, vagy pl. ebéd után együtt szundizunk. Remélem tudtam segíteni a döntésben. :)

k.a.t.i.c.a

Katica!

Tali:

Bár aznap jönnek a volt kolléganőim babalátogatóba, úgy gondolom kora délután el is mennek. Ha jövök, hoznom kell min. egyik fiamat, mert Dorca nincs el a kocsiban egyedül, nem gond? Hol lene a tali?

Van még valaki, akihez a mai napig jönnek babalátogatóba? nem emlékszem hogy a többi gyermekemhez is ennyien jöttek volna? Még most is van vagy egy tucat látogató, akik jelezték, hogy jönnének!

Altatás:

Dorca alapból nagyon nyűgös, nem csak altatáskor, akkor aztán különösen. Ilyenkor csak a babakocsi használ. Pláne most, hogy átfordul hasra, de akkor meg rájön, hogy mennyire utál hason és jól felhúzza magát rajta.
Amennyire eddig nem szerette, ha tartogatjuk, most igényelné egész nap, majd leszakad a karom meg a derekam.

Fényérzékenység miatt félhomályban, de így számítózunk mi:
Kép

KépKép
koadri

Adri, nem gond, nyugodtan hozd a fiadat is. Nálunk lesz a tali, a címünket elküldöm priviben.

k.a.t.i.c.a

Katica, nekünk is jó a péntek délután!! Lécci nekem is küldd el a címeteket... Családi házban laktok? Sajnos én nem tudok tali szervezést vállalni, mert a kis lakásunkban 3-an is alig férünk el, főleg mióta a jároka is bent van a nappaliban ;-)

yuyu79

Vagyok, főleg olvasó üzemmódban. Köszönjük az érdeklődést, szerencsére Zsombi jól érzi magát. Hétvégén még kapta a Nurofent, mert fájdalmai voltak, ha nem, de ma már nem és úgy látszik, hoginden rendben. Persze a mára tervezett oltás elmarad és hát ha minden jól megy akkor jövő hétfőn kapja, ezt szerettük volna elkerülni az ünnepek és az utazgatások miatt, de ez van.
Nem érek rá semmire, mert karácsonyi vásárlás a program, kb 28 embernek kell kitalálnom és megvennem az ajándékokat, már elég sok megvan, de sajnos még nem minden.

Most képeket válogatok, hogy előhivassam még időben. ha találok valami jót akkor dobok majd fel ide is :)
Vendég

Hali!

Mi dögrováson, jól elkaptam a fiúktól, éjjel volt hogy 20 percenként ébredtünk, és 3mas ikreket szültem álmomban, a dokim meg csaszi ellenes és közölte, h. ha Levivel nem jött össze, most kivárja, h. megszüljem őket term. úton. A férjem meg megtagadta, h. Zselyke legyen a pici lány, pedig megbeszéltük és mellé a két fiút ő nevezhette volna el....kissé leizzadtam, mire keltem.

Mecsi, sajnálom nagyon, drukk, h. rendeződjetek.

Niky, hol van még uszi a közelben?

Alvás, nálunk mumus, plusz tényleg azt sugallja a könyv, h. hagyjuk üvölteni, nem vált be..... :oops:
Így maradnak a kelések....egyenlőre.

Na, próbálunk alukálni kicsit....

ja, Mazska, szupi hely, szupi képek!
Adri, gépezés tuti, Levi is már helyettem ír Nektek...

Csandi, párocskátok is detto, délelőtt folyamatosan cicizik, aztán néha elvan 3 órát is 60-80 ml-vel....és kicsit vissza is vett a hízásból, 30-130 gr hetente....sztem nem gond, ha mosolygós és nem éhes.Levi még a teával is leköp, nem kell semmi neki
:roll:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

köszi aproo, mostmár kezd visszatérni a nyugalmam, ami eddig kimozdíthatatlanvolt , de azért most befrászolt a dokinő, mert az t mondta hozzászokhat a vegetáláshoz, de nem fejlődnek rendesen a szervei...pl.szívizom...szóval ez azért megrettentett, bár valóban jókedvű és ha sír úgyis a cici az első...
Vendég

Na... egy kis sikerélmény altatással kapcsolatban, gondoltam megosztom veletek;)

tudom, hogy sokan "Suttogó" ellenesek vagytok, de én nem tagadom, hogy nekem nagyon tetszett a könyv. Nem mondom, hogy mindennel egyetértek, de van benne jópár hasznos tanács, ötlet. Ma kipróbáltam a "felvesz/letesz" módszert és csodák csodájára 20 perc alatt el is aludt Barnus. A lényege annyi, hogy amikor látom, hogy kezd álmosodni (szemdörzsölés/ásítás) akkor beteszem a kiságyba (ez nálunk eddig sosem volt így). Persze új neki és egyből elkezdett sírni, megpróbáltam először szavakkal megnyugtatni, de az nem ment, így kivettem a vállamra és ahogy megnyugodott, visszatettem. Persze szegénykém nem értette, hogy ez most mi és kezdődött minden elölről. Végig mellette voltam, hogy érezze a biztonságot és egy jó párszor el kellett játszanom ezt a felvevést, letevést, de a lényeg, hogy működött;)

aki esetleg még érintett, szerintem próbálja ki, hátha segít?! Viszont jó adag türelem kell hozzá és lehet, hogy 50x kell felvenni ahhoz, hogy elaludjon, de egy idő után megtanulja összekötni a dolgokat és hátha leszokik a cicin alvásról és a ringatva alvásról. Mivel nálunk ez utóbbi 2 van állandóan napirenden és nappal még tök jól elalszik a kiságyban, de éjjel.... nagyon ritkán sikerül. Ne értsetek félre, imádom a közelségét, szeretem ringatni, jó vele összebújni, de neki is kényelmesebb lenne a saját ágyában alukálni, nem ébredne fel pl., ha a másik oldalamra fordulok, én meg végre tudnék hason és háton is aludni;)

Egyébként a könyv szerint egy 3-4 hónapos baba már elegendő, ha 4 óránként eszik, 3 óránkénti etetésnél emiatt simán előfordulhatnak többszöri éjjeli kelések még olyan babáknál is, akik korábban átaludták az éjszakát, viszont egy 7 alatt simán át lehet szoktatni a 4 óránkénti etetésre őket....

Na nem okoskodni akartam, csak gondoltam megosztom veletek, amit olvastam;)

Zsófi, nem nagyon tudok a közelben, az Angolna úszóiskolát (Czene Attila féle) néztem még a Krisztina krt-on. (I. ker.) www.angolna.hu

sniky

HALI!

Nektek is bemásolom a képet, hátha majd kistesónál találkoztok ilyennel: nem kell megijedni tőle, nem tbc, nem kell műteni, csak ha alatta a nyirokcsomó is bedurran és fáj a prüntyögőnek. Akkor is csak egy pici vágás. Szóval engem a dokink kikészített, szívroham, stb......a lényeg, h. lehet ennél 3x nagyobb is még. Ez kb. 5 napja készült,azóta még nőtt.

A bcg-nk:
Kép
Kép

Csnadi, megemlítettem páromnak, amit mondott a dokinőtök.
Szte tipikusan az az eset, amikor szerződésben vannak a dokik gyógyszergyártókkal, hogy bizonyos felírt mennyiség után jattol a cég.
Csak itt tápszerről lenne szó.
Mert szte a krónikus nemevés és éhezés kihathat persze a fejlődésre, de akkor ha áll a súly, vagy fogy a baba. Az hogy lassul a növekedés, még természetes.
Szóval nagyon húzta a száját, illetve fogta a fejét.
Mindemellett a súlygyarapodás nálam is mindig mumus lesz, sztem sokunknál, de már én is letettem a havi fél kilós növekedési ütemről. :wink:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?