A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » BABUCIT 2008-ban!

Én nem főzök,mert L.tegnap hozott kajcsit a szüleitől és Döme sincs itthon. :?

Kép
martik77

Nem sokára ide érnek még egy rövid csavi aztán mennek haza. :(

Örülök,hogy nincs baja az F-nek mármint lelki meg ilyenek. :wink:

Kép
martik77

Főztem egy teát magamnak.

Kép
flóra 11

Nem sokára ide érnek még egy rövid csavi aztán mennek haza. :(

Örülök,hogy nincs baja az F-nek mármint lelki meg ilyenek. :wink:

Kép
martik77

Na kétszer is elküldtem!Ezt hogy csináltam? :oops:

Kép
martik77

Hát mérgelődött tegnap is a főnöke miatt... Tudom, hogy igaza van, mert olyanokat csinál a főnök, hogy megígéri,hogy reggel 8-kor mennek szerelni,de ez sosincs úgy,mert mindig reggel megy először anyagért, csövekért, csavarokért, szerszámokért,stb. Aztán mire mindent beszereznek,akkor indulnak,így általában 3-4 óra késéssel érnek mindenhová. Vagy elküldi őket valahová dolgozni, ők ottvannak, de állnak, mert nincs anyag. Dühítő, de mindig csillapítom őt, hogy hiszen órabérben vannak fizetve, akkor mindegy mit csinálnak ez alatt. De ő azt mondja, hogy őket szidják az emberek,ha későn érnek oda. Mondjuk nekem sem tetszene, ha vennék ki pl.szabit, mert várom a szerelőket, azok meg délután jönnének csak.

Kép
flóra 11

Ez sajna így van.De a pénz miatt meg nem ugrálhatunk akármilyen is a főnök,mert abból élünk. :?

Na megyek még összeszedem magam.Majd még jelentkezem. :D

Kép
martik77

Szal ilyenek miatt mérgelődött. De más nem volt. Tegnapis elvitte őt a főnök,hogy szereljen fel egy antenna tartót, egy állványt a tetőre. Aztán kiderült,hogy ahogy a főnök elképzelte, hogy csak itt felfúrni,ott felfúrni,az úgy nem tart, nem kivitelezhető. Aztán tegnap egész délután a szüleinél hegesztett, mert az egész állványt át kell csinálni, mert úgy nem jó, ahogy van. És még nincs is kész,még ma is azzal fog dolgozni,pedig tegnap este kilencig dolgozott vele, aztán kicsit a szüleivel is beszélgetett. Azért jött olyan későn haza.

Kép
flóra 11

Pusszancs, Márti.

Sajna én még mindig nagyon sokat köhögök. :(

Kép
flóra 11

Sziasztok!

Nem nagyon volt időm visszaolvasni, a képet láttam csak, nagyon édik voltatok Mártiék és Benóék.:) Örülök, hogy jól éreztétek Magatokat. :) És azt látom még, hogy Flóra nincs túl fényesen... szegénykém, én is benne vagyok, úgyhogy tudom, milyen kellemetlen. :( Van egy tök jó tippem rá, nekem mindig bejött, de amióta nem ehetek cukrot, azóta sajna nem használhatom. Ittál már égetett cukor teát? Megpirítod a cukrot, mintha karamellt csinálnál, csak tej helyett vízzel engeded föl. Nagyon hatásos, sztem jobb, mint a Mixtura Pectoralis, nekem nagyon jól bevált. Ne idd forrón, de azért meleg legyen. Gyógyulj meg hamar! :*

Hoztam Nektek néhány képet a napokban készített karácsonyi ajándékainkról: :)

Kép

Kép

Kép

Kép

És már írom is a mézeskalács receptemet. :):)

Heni

Kép
szheni

Mézeskalács:

45 dkg liszt, 25 dkg méz, 7,5 dkg cukor, 25 dkg margarin, 2 teáskanál sütőpor, 1 tojás, 1 cs. mézeskalács fűszer

A mézet, cukrot, margarint felolvasztjuk, majd lehűtjük. (Nem szabad felforralni!) Minden egyebet hozzá kell adni és összedolgozni. Egy éjszakára hűvös helyre tesszük, másnap kinyújtjuk (nem túl vékonyra), és kiszaggatjuk. (175fokon kb 15 perc alatt sül meg.)

Van még pár bevált sütireceptem, ha vkit érdekel. :) [/i]

Heni

Kép
szheni

Szia Heni! Köszi a receptet, eltettem, bár nem szoktam sütni, mert a nagyfiam allergiás a mézre. De talán kipróbálom, hiszen csak kibírja, hogy ne egyen belőle. Lesz más is sütve.

Kép
flóra 11

:) Ok... Miki nem szereti sem a puszedlit, sem a mézeskalácsot. De amit együtt csinálunk, azt mindig megeszi. Egyébként semmilyen fahéjas vagy szegfűszeges dolgot nem szeret...
Mézallergia? Te jó ég! Szegény nagyfiad akkor egy csomó finom édességet nem ehet. :( A méhekre is allergiás? (lehet, hogy nincs is összefüggés a kettő között... ) Vagy a virágporokra?

Heni

Kép
szheni

Sziasztok.
Én is elrakom a receptet köszi Heni :D

Nagyon aranyos a vonalzód :D ,főleg a pocakos. :D

Mi is csináltunk pocakos képet Benóval,majd ők felrakják,remélem :D

Már hazafele tartanak. :(

És sikerült még ma Tancsuval is összefutni :D

Kép
martik77

Heni ez a toboz manó nagyon cuki :wink:

Kép
martik77

Köszönöm,Márti!
Kipihented Magad? :)
Flóra, jobban vagy már?

Heni

Kép
szheni

Itt vagyok!! :D

Kép
martik77

Majd este pihenek :wink:

Fel akartam rakni egy képet Benótól kapott mécsestartó díszről,csak Döménél nem tom felrakni,L.meg a másik gépen játszik.

Kép
martik77

Te jobban vagy már?Reggel írtam neked pü-t. :D

Kép
martik77

Sziasztok! Heni, látom vonalzót váltottál. Nagyon cuki kis vonalzóid lettek. :wink:

Kép
flóra 11

Most nézem ez a szíves izé is nagyon szép!De ez miből van?

Szerintem nyugodtan írhatsz receptet akinek tetszik elrakja :D

Szia Flóra!! :D

Kép
martik77

Én már kicsit jobban vagyok. Egész délután az iskolaújságon dolgozom. Már az agyamra ment. :?

Te hogy vagy Heni?

Kép
flóra 11

Igen, megkaptam,aranyos vagy.:) Azt hiszem, tán válaszoltam is... Ma már sokkal jobban vagyok, nem is fáj annyit a pocim, mint tegnap, azért persze érzem még, de sokkal jobb. A náthám is enyhült egy kicsit, néha, ha épp nincs eldugulva az orrom, már érzek is illatokat, de az ízekre sztem még várnom kell két-három napot. :) Holnap reggel viszont megyek a patikába, mert mindenem elfogyott. A Magne B6 helyett azt veszem majd, amit mondtál, és Calciumot kell vennem majd, meg Occillococcinumot...

Flóra, igen, már kellett a változatosság...:) Jól vagy már? Nem köhögsz annyit?

Heni

Kép
szheni

Calcium?az miért kell?Úgy értem te nem szedsz ilyet,hogy elevit vagy ilyesmi?

Kép
martik77

Néha még nagyon rám jön, egy nagy gombóc van ilyenkor a gégémben és fuldoklom, amíg fel nem köhögöm. És nagyon rekedek. Egyébként jól vagyok.

Kép
flóra 11

Azt a szíves izét Miki csinálta. Eredetileg gipsszel kellett volna, de volt itthon egy csomó illatos maradék gyertya, és kitalálta (mivel az egész szivet két félből lehet összerakni, így lesz a közepén hely a teamécsesnek,) , hogy mi lenne, ha a két felet meg kiöntené a maradék gyertyákból, belefűzött egy-egy kanócot, és már kész is volt. Így el lehet égetni a fél szíveket is. (Ráadásul ezeknek tök jó karácsonyi illata van a tavalyi gyertyák miatt.)

Heni

Kép
szheni

Akkor van ilyen két fél szíves öntőforma? :shock: :roll:

Kép
martik77

A Calcium nagyon jó hatással van a hangszalagokra. Én mindig ezt szedek, ha berekedek. Meg van egy homeós bigyó, ilyen szopogatós, az is jó.

Kép
flóra 11

Nem szedek semmi terhességi vitamint, egyedül a folsavat kellett szednem a 12. hétig. Valamiért egyik orvosom sem ajánlotta egyik vitamint sem. Most meg a Calcium Sandoz1000-t kezdtem el, abban van C vitamin is, így megint nem kell semmi. A vérképem rendben volt, laboreredmények jók, nem hiányzik a vas sem, és hát a magnéziumot meg kell...

Heni

Kép
szheni

Ez úgy néz ki, mintha egy kettétört szív lenne. Lefotózom úgy is, hogy lásd!

Heni

Kép
szheni

Csak mert én azt hallottam,hogy meg kell nézni a mg-ot ha szed az ember ilyen magzatvédőt mert abban is van calcium és ha nagyobb dózisba veszi be mint amit írnak akkor az nem jó.

Kép
martik77

Ez a szív nekem is nagyon tetszik. :wink: Én még sose öntöttem gyertyát, hogyan kell felmelegíteni?

Kép
flóra 11

Kép

Heni

Kép
szheni

Flóra te miket tudsz! :shock:
Akkor már értem gyerekkoromba miért írt fel mindig a doki calciumos pezsgőtablettát,ha megvoltam fázva.

Esküszöm soha nem értettem és szerintem senki a környezetembe. :oops: :D

Kép
martik77

Ezt így értem Heni,de maga a forma is ilyen fél szív?

Kép
martik77

Flóra, a lényeg az, hogy nem szabad közvetlenül melegítened, mert úgy tűzveszélyes. Én egy lábosba teszek vizet, a gyertyadarabokat meg egy befőttesüvegben beleállítom a lábosba. A gyertya faggyúja 60 fokon olvad, így elég hamar felolvad. Felforralni viszont semmiképp nem szabad, mert akkor tele lesz levegővel, és nagyon megcsúnyul. :) Az a levegő már nem jön ki belőle.

Heni

Kép
szheni

Igen, Márti. A gipszkiöntő formák általában jók, de a túl vékonyak nem, mert a meleg faggyútól eldeformálódhatnak.

Heni

Kép
szheni

Nem, semmi mást nem szedek. Ebből is napi egy pezsgőtabletta...

Heni

Kép
szheni

Kép na ezt kaptam(kaptuk)Benóéktól. :D

Kép
martik77

De szép!!! :):):) Tök édesek ezek a Benóék... :)

Heni

Kép
szheni

Márti, mikor érezted először mocorogni a babádat?

Heni

Kép
szheni

16-17 hetesen voltak ilyen furcsa kicsi hasremegéseim,meg keményedett a hasam,csak nem tudtam,hogy az keményedés.18 hetesen volt ilyen alvadt vérzésem és akkor mondták,hogy szedjek magne b6-ot és rá három napra már érezhetően megmozdult.

Kép
martik77

Flóra, nem irigyellek az iskolaújság miatt... Amióta nem dolgozom, nálunk nem csinálja senki, mert én voltam a Diákönkormányzatot patronáló pedagógus a suliban... azóta DÖK-gyűlések sincsenek... szegény gyerekek,pedig tök jókat írtak... és ahogy látom, a honlapunk sem túl fényes...

Heni

Kép
szheni

:) Én ilyen "remegés szerű dolgokat" éreztem 2 napig, de azóta 5 napja semmi... lehet, hogy akkor csak beképzeltem magamnak, hogy Őt érzem, hiszen akkor még csak 14+5-6 voltam...

Heni

Kép
szheni

Bocsánat lányok,kicsit eltűntem,de itt volt a pasi, akitől a képek hímzéséhez az előnyomtatott mintát rendelem. Nagyon sok mintája van, válogattam és rendeltem még, hogy legyen legközelebbre is.
Meg az anyu is telefonált közben, vele is beszélgettem.

Kép
flóra 11

Épp azt mondta az L.is,hogy de kár,hogy mi nem vagyunk ilyen kreatívak mint ti meg Benóék. :( Mert akkor rengeteg szép dolgot tudnánk magunk készíteni. :)

Kép
martik77

Milyen képeket hímzel, Flóra?

Heni

Kép
szheni

Van aki már hamarabb megérzi.Lehet,hogy te is.Ez nem lehetetlen.De még nem olyan erős nem biztos,hogy minden nap érzed.Ez sem gond. :D

Kép
martik77

Csak egyszer kell ráérezni az ízére... egyébként szerintem L. is nagyon élvezné, pláne, hogy együtt dolgoztok rajta. Döméről meg ne is beszéljünk.

Heni

Kép
szheni

De jó, most megnyugtattál! :):):):):):):):):):):):):):):)

Heni

Kép
szheni

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?