A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

Tettem fel képeket!

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Olaj: nekem dm-es van, a legelejétől ezt használom, de! Pár napja vettem észre (tükörből véletlenül), hogy a köldökömtől lefelé van egy csodálatos barnás-lilás függőleges vonal lefelé. Nem olyan vészes, de azért látszik. Mióta tudom, hogy várandós vagyok, azóta kenegetem magam. Direkt kismami olaj. Szal ennyit a szuper hiper kencékről. Sztem aki hajlamos annak lesz, aki nem annak meg nem. Először kicsit kétségbe estem, hogy most aztán mi lesz velem! Hát rájöttem, hogy semmi, amíg egészségesek vagyunk és a Kispapa ennyire imád minket, addig nem dől össze a világ :) Szopis időszak után pedig majd összeszedem a régi formámat, legalábbis szeretném.

Madarász: nekem jó a jan. 6. is, remélem a Kispapának is jó lesz, mert Ti kicsit tényleg előrébb vagytok mint én, és a jan. végi időpont... hát az Nektek lehet már késő lesz :) Pláne ha beköszönt vmi tuti kis front :) Akkor erről még egyeztetünk, jó?

Crocus totál gáz vagyok! Ennek a Ti szuper kocsitoknak állítható a tolókar magassága! Asszem hamarosan megyek és megvizslatom vhol élbően :)

Házassági, születési akvi kiv.: hát lassan elkezdhetek érdeklődni a kh-ban hogy akkor most nekik mi is kell, mert a mi ház. akvi. kivonatunk már nem hogy 300 napos elmúlt, hanem majdnem már 3.000 is :)

Eszter: velem ugyanez szokott lenni! Egyszer nagyon kedvesek, egyszer meg tojnak ránk. A múltkor és is Álltam a buszon, a fiatalok közül senki meg nem moccant, egy kb. 65-70 év körüli, nagyon kedves Úr állt fel. Persze nem fogadtam el, de végül addig erősködött, hogy leültem, mert már így is "fellármáztuk" a buszt, hogy "de igen", "de nem" :) Persze a fiataloknak ekkor sem esett le a tantusz.... :( szomorú....

Julcsi és Panna: mondjátok mit bénázok el, hogy nem találom a képeket? vagy nem a közösbe tettétek fel?

Tegnap este főztem Carbonarat, mert már 3 napja azt kívánom. Elkészült és csak néztem, hogy na most meg már nem kell! Most épp hurkát kívánok, karikára vágott tepsibe sütött krumplival. De előbb el kell fogyasztani a spagettit. Majd holnap lesz hurka, hátha addigra valami harmadikat kívánok majd meg! :D
Kispapa estig dolgozik, aztán holnap is és nagyon remélem, hogy hétfőn tényleg itthon maradhat, mert nagyon rá vagyok izgulva a legozásra! És persze nagyon magányos is vagyok. Csak beszélek a kisfiamhoz, ő néha reagál, hogy hagyjam aludni, mert éjszaka diiszkózott. Mondtam neki, aki éjjel legény...... :D :D :D

Még egy dolog: kb 2 napja érzem, hogy a féjdogál kicsit a bokacsontom, nézegetem, hogy hátha lila, biztos beütöttem valahová, csak nem emlékszem. Semmi színe, csak fájdogál. Tegnap este a buszról hazafelé, mondom anyukámnak, hogy vmi nem jó a bokámmal, nagyon szúr minden lépésnél. Megnézi nekem, és hűledezik, hogy jesszus ez mekkora. Kb. a normális 3x osára dagadta a bokám szép csendben! Nem tudom mi lehet vele, mindenesetre éjszaka vizeskendőztem. De hogy mi történt? Nem is lila, csak fáj és dagadt, mint amikor nagyon erősen beütöm valamibe.
Na mostmár tényleg befogom a lepénylesőmet!

KépKép
hugic

Na! A bénaság megtalálta a képeket! :) már nézegetm is! :D

KépKép
hugic

Sziasztok!A védőbanyával én sem foglakozom sokat.A szúlésznőnek mondtam a diétát és az volt a válasza megne probáljam.Nemakart véleményt mondani a védőbanyáról inkább várjuk meg a doki véleményét de szerinte benne sem fog felmerülni a diéta.
hugic:Ne szégyeld magad én is sokat hiztam az előző gyerekekkel a vége mindig 30kg volt.Most,hogy csinálom nemtudom.....
Orsi:Nálunk még a második nével vannak a gondok....Koppány és Joachim között megy a vita!!

Babakád:A lányom most ajándékozta az öccsének a kádat,igy továbra is marad a fürdöben a kisszekrény+kád.Nagy dillemám volt,mi lesz ha nemengedi ,hogy abban fürödjön a kisöccse.De megoldodni látszik ...kicsit tartok tölle ,hogy meggondolja magát.

crocus:Köszi megkaptam!4Ma remálhetőleg ki is probálom.Rem tetszik a babakocsi mert nemírtál rólla semmit.

Szpoipárna:Gondolkozom rajta nagyon...sokaktól hallom,hogy nagyon jó az alváshoz...nekem a csipőm fáj nagyon meg az emlitwtt dolgok....és arra gondoltam,hogy ha a 2térdem közé teném és átvezetném a pocim alá segitene-e??
Következő kérdés mi a külömbség a 3000ft-os és a 13000ft-os között??gyártó?,Méret??Töltett?

Mi holnap kezdjük a büvös 30ik hetet!!Olyan gyorsan rohan az idő.....

elif:Írtad,a pocisimogatást,hogy taszit.Én sem szerettem és most sem szeretem mert pillanatok alatt bekeményedik és ez ú
gye nema legkellemessebb érzés.

lkverus:annyira aranyos a kutyus.Biztos nagyon fogja szeretni a kislányod.

ladmon:Engem is érdekelne mert nekem is azt mondták,hogy az apaságit meglehet elöbb csináltatni amihez kell egy orvosi igazolás amin szerepel a foGANTATÁS VÉLT IDELYE IS.régen (3éve)azt moondták nemlehet 30 napnál régebbi most meg azt ,hogy 300napig érvényes!!amin nevettem elöször ....utánna dühongtem!!

Pocikenegetés:Nekem a milupa stria elleni krém vált be...a lányom keni minden este....

Hajfestés:Nagyon cikis már a fejem de nemszeretném hajfestékkel festeni annó hagytam magam rábeszélni...Most a hennán gondolkozom van esetleg valakinek tapasztalata?Hol lehet beszerezni és ,hogy hogy kell használni?

Bocs hogy hosszúúúú lettem.

Kép
zümis

Megnézegettem mindenki babáját, pocakját és bútorát! Édesek a csöppségek!

[/u]Crocus A babád ugyanazt játsza amit az enyém! A talpacskáját mutogatja ezerrel! :) Azért neked sokkal jobban sikerült, az enyém nagyon maszatos lett! Majd felteszem!

[u]Nicko
: csodaszép helyre érkezik a babátok! :)

Elif: ezeket a szép holmikat Te készíted? Nagyon cééép a takaró!

KépKép
hugic

Töltöttem fel képeket :D

KépKép
hugic

Megnéztem az újonnan feltöltött képeket, mindenkinek szép a pocakja nagyon!És a babucik, édesek.

Ma nagyon érzelgős napom van. Megnéztem a decemberieket, és végig sírtam az egészet. Olyan izgatott várakozás járja át ott már a hsz-kat, teljesen megfogott az a hangulat. Sorra születnek a babák, és jönnek haza a kh-ból, és a mamák boldogok, és ijedtek, és aggódnak, csak sírdogálni tudtam. Ránk is ez vár :wink: .

Hát, a Mávosok jól keresztbe tettek nekünk. Holnap mentünk volna Debrecenbe a párom családjához, idős nagymamijához, és erre kitör a sztrájk :evil: Csak sajna a mama elég rossz bőrben van, és nagyon kellett volna látnunk, ki tudja... Talán még január sem késő, se nekem, se neki...

Segítsetek, aki már látott újszülött lábikót!
Cipőcskét készítek Cseppemnek, de most megijedtem, hogy kicsi lett. Hány cm kb egy lábi? Tudom, hogy vannak eltérések, de mondjuk egy kicsi lábi. Plíííííz!(cipőcske talpmérete 6 cm lett, kicsi????)Köszi.

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Sziasztok.
Zümis a Brendonos szopipárna nagyon drága, nekem az elefániból van azt hiszem 5000 Ft. körül volt. Pici gyöngyökkel van tömve, amihez adnak plusz töltetet is, mert megy össze. Én pár hónapja használom és mostmár ildomos lenne töltenem csak lusta vagyok.
Nem hiszem hogy a 13 000 Ft-os annyival többet tudna, szerintem az is ezekkel a pici gyöngyökkel van tömve.
Én nagyon béna vagyok, nem tudom hol keressem a közöst :oops:
budabo

Áááááááá.
Megtaláltam. :)
budabo

Sziasztok!

Nagyon szépek a babák! A bútorok is!

Elvileg nekem is jó a január 5 tali ügyben, szívesen mennék én is!

Julcsi: Apa büszke lehet a saját kakasára is, mivel annak van köze a gyönyörű Marcibogyesz létezéséhez :D !

Eszter: az eladók tényleg nagyon aranyosak voltak, de az utasok… Kár, h a buszvezető nem reagált erre. Ismerősöm mesélte, h távolsági buszon kisgyerekes anyukának nem akarta senki átadni a helyet, erre a buszvezető közölte, h addig nem indul el, amíg ez nem történik meg. Elég hamar lett helye.

Panna, Zsu: a keményedések miatt nem emeltetek a magnézium adagon?
Én a Magne B6-ból 3x2-t szedek, de ha jól tudom Andus a magesium citricii-t szedi, ami 500 mg-os tbl. Persze, azért orvossal konzultáljatok.
Panna: igaza van a párodnak, h pihenésre ítél!

Yve: gratulálok Ricsinek, nagyon ügyes fiú!

Dina: Csenge is szép nagy.

Zsuzsi: az újszülötteknél is széles a „skála”, van, akinek hatalmas lábija van :D , de szerintem a 6 cm nem elég. Megmértem egy kengurus kiscipőt, ami 50-56-os méret felirattal rendelkezik, annak 9 cm-es a talpa.

Zümis: a http://www.szopiparna.hu-n nem nézted még? Ott is jó áron van, és 15-ig akció is van.

Megvettük a babajárgányt, ilyet: http://www.minimano.hu/termekeink/babakocsi/multifunkcios_es_bovitheto/neonato_zeta8_tris_babakocsi_734.html
kreiszi

Zümis!
Én most rendeltem meg a szopipárnát. A lányok ajánlották a www.szopiparna.hu oldalt. Most dec. 15-ig akció is van, egyrészt 10%. kedvezmény, másrészt egy póthuzat (ha jól számolom, kedvezménnyel 3.600 HUF és ebben a póthuzat ára is benne van). Nekem tapasztalatom nincs, de amint felmentem a honlapra, olyan - hülyén hangzik majd - biztonságban éreztem magam, nem egy "noname" honlapon ahol csak a pénzre ugranak. Minden jól és részltesen le van írva, sok szövetminta van. Remélem, nem lesz csalódás. De még egy kikában is 7.000,- a párna és hát sztem sokkal többet nem tud, ahhoz képest, hogy dupla annyiba kerül.
Sztem nézd meg.
Magdi

KépKép
hugic

Sziasztok lányok!

Szuper, már mindegyikünk átlépte a 30. hetet. Húúúú, de kevés van már hátra. Van kinek már csak 7-8 hét, ha jól számolom.

Én is szopipárna.hu oldalról rendeltem, pár nap múlva megkaptam az emailt, hogy kész van, és elmentem érte. Szerintem korrektek, szupi lett az enyém is. Kék macis :lol:

Hugic, az a kis barna csík, ami a köldöktől megy lefelé, pont a pocid közepén, az normális dolog, nem stria. Nem tudom mi a neve, de a hormonok okozzák, sokáig ot lesz szülés után is, aztán egyszercsak eltűnik.
Jajj, alig tudok itt ülni, a babó úgy rugdos :lol:

A párom tegnap éjjel szerencsésen hazaért németországból, de most meg rosszul van :( Fáj a feje nagyon és hányt is az előbb :(

Gratula a babakocsikhoz, szuper járgányok. Remélem januárban az én párom is hajlandó lesz rá, hogy megvegyük.
Mi még a gyerekszobával sem állunk sehogysem, egyszerűen nem volt rá idő. Még a kari ajándékokat sem vettem meg.

Csütörtökön sajnos levágták a nagyikám lábát :( Nem volt rá más lehetőség. Szegénykém, remélem rendbe fog jöni, és megvárja még a második dédunokáját, annyira örül neki, és mindig miattam aggódik.

Kreiszi, igen, azt szedtem, de most rátértem a Béres magnézium+b6 tablettára. 250 mg van egyben, lényegesen könnyebb szedni. Általában elég belőle egy, de a dokim azt mondta a múlt héten, hogy szedjek kettőt. Nagyon jól használ, sokkal kevesebbet keményedik naponta a pocim.

Képzeljétek, az utóbbi 2-3 hétben több mandarint megettem, mint az előző 10 évben összesen.
Ha rámtör a nasizás, akkor a mandarint kivánom, megeszem belőle egyszerre 8-10 db-ot. :oops:

Panna, pihenj és szedd a magnéziumot.
Edina, üdv, jó rég voltál!

Nagyon édesek a kismanók! Jövő pénteken én is megyek végre babamozizni, remélem a babó rendesen meg fogja magát mutatni, kíváncsi vagyok a kis pofikájára.
Én még a pocakos képpel is adós vagyok, pedig már készült egy, csak a fényképezőről nem töltöttem még fel.

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Andus: én is "mandarinfaló" lettem mostanában :D , napi 5-6 simán lecsúszik.
kreiszi

Sajnálom, h nem úszta meg a nagyid az amputációt, kitartást kívánok neki!
kreiszi

Sziasztok!
Áááá, már biztos komolyan sem vesztek... :oops: Bogi még mindig beteg, aludni napközben nem nagyon akar/tud, totál leszívja az energiámat estére... :cry: Ráadásul Laci most kezdte a másodállását, késő este jár csak haza, van úgy, hogy hétvégén is dolgozik, ráadásul mi is elkaptuk Bogitól a betegséget, úgyhogy kicsit most úgy érzem, hogy rámjár a rúd... :?
Akkora hasam van, hogy ihaj, és még csak most fog nőni... :shock: :shock: A súly miatt tényleg ne parázzatok! Tök felesleges. A védőnők Rubint Réka szponzorok, vagy mi? Bogival 16 kilót híztam, most a tesójával pedig 3 (eddig). MOndjuk a kiindulósúlyom kenterbe ver mindenkit, ezért nem is szeretném, ha nagyon nőne... Ami nálam bevált, hogy fehér kenyér helyett barnát vagy teljes kiőrlésűt eszem, mert úgy vettem észre, hogy nem éhezem meg tőle olyan gyorsan.
Fürdetés: Bogit kb. 2 hónapig kiskádban fürdettük az étkezőasztalon, mert ott volt a legmelegebb, aztán amikor már biztosan tudta magát tartani, akkor (mint ahogy a mai napig) ment Apjával fürdeni a nagykádba. Nagyon élvezte ám :) Szerintem hasonlóképpen fogjuk csinálni most is. Bár talán annyi könnyebbség lesz, hogy a kicsit előbb le lehet fürdetni, utána a nagyobb, mindkettő be az ágyba, kicsi szopizik, nagy utóvacsizik, aztán alvás. Remélem :) Álomvilág :)
Szopipárna: szoptatáshoz nekem nem annyira, de alváshoz 100%-ban bevált. Ja és szoptatáshoz tök jó infókat találhattok itt is: http://www.lll.hu/fuzetek Nagyon ajánlom mindenkinek! :)
Balesetek: Lányok!!! :shock: Még nekem is fájt...
Ne haragudjatok, hogy nem reagáltam név szerint mindenkire, igyekszem olyan gyakran jönni és írni (mert olvasni könnyebb, Boginak így csak az tűnik fel, hogy van monitor, az már hálistennek nem, hogy van egy billentyűzet, amit püfölni is lehet :)), ahogyan csak bírok. Bár jönnek az ünnepek, és még mindig nem ültem neki a tanulásnak... :? :?
Legyetek jók, jövök még, de nem tudok ígérni semmit. képet én is próbálok tölteni, de egyelőre most csak megleslek titeket :))
Jó éjt! :D

Jázmin

Kép
Kép
jasmin_

Sziasztok!

Zsu te milyen pihenőszéket veszel? Én is amellett döntöttem, mert azt fel tudom tenni az asztalra ami a mosogatótól két lépés és van elég reakcióidő odaugrani ha Z piszkálni kezdené a kicsit :) A brendonban van egy nagyon szép, viszont 15 ezer és nincs rajta semmi játék, se fogó hogy felvigyem az emeletre. Vannak ugyanennyiért olyanok amin van játék is meg fogó, de azok nem tetszenek annyira. Hm micsoda dilemma :) szóval te milyet veszel?

A fürdetésre valami speciális megoldást kell találnunk a sepciális körülményeket figyelembe véve :)

Hát a suliból vissza kell vennem...a héten éjszakáztam, a házi dolgozatokat csináltam mert tegnap volt a határidő, tegnap el is készült az összes ami szinte földöntúli teljesítmény, le is adtam, viszont annyira kikészültem hogy délután az utolsó órámról el kellett jönnöm annyira fájt a hasam. A frász jött rám, azt hittem menni kell... :roll: úgyhogy ezt az ijedtség talán meggyőz, hogy vegyek vissza. Annyira összekombináltam a szülést meg a sulit tegnap hogy azt álmodtam a nődokim is az egyik tanárom :lol:

Az anyakönyvi kivonatról teljesen megfeledkeztem :oops: jó hogy említettétek :)

Súlykérdés: ugyanúgy állok mint tavaly Zvel, eddig +7 körül van, de igazából nem is foglalkozok vele, étvágyam nagyon változó...

Ez a karácsony...lehetne egy kicsit később, vagy lehetett volna egy kicsit hamarabb :) mindig elhatározzuk, hogy nem fogunk 5 napig utazni mint amikor még nem volt gyerek és mi jártunk körbe mindenkit, de mégis muszáj...legalább 3 napot fogunk a kocsiban ülni hogy elmenjünk mindenhova. Már így is felháborodást keltett hogy apa kijelentette, szenteste márpedig csak mi leszünk otthon, nem megyünk sehova és nem jöhet senki :? dehát nem ez a rendje? Áh mindegy.

Ma gépnél leszek, olvasgatlak kicsit titeket :)

Vera
Kép
Kép
zetibebi

A főzésre tipp a "kisbosszancsosoknak" : A nagyocska a konyhában (v. a konyhaajtó előtt) egy kissámlin szintén tud főzöcskézni (száraztészta, rizs, tarhonya, mazsola). Az újszülött bosszancsok reggel 9-10 körül szoktak tartani kb. 1 órás alvást, ahol az éjszakai kalanddtúrát kipihenik-szóval irány a szobába a kiságyba, amíg anya főz. Néha az újszülöttnek is jár egy kis magány, nem kell ám őket folyton szórakoztatni!!!! Az én bosszancsaimnak a konyha tiltott terület, a küszöböt nem léphetik át. A főzőcske a küszöb előtt történik egy műanyag gyerekasztalon.

A fürdést-főleg a nagyocskáknál és télen- nem kell ám véresen komolyan venni. Elég ha 2 naponta áznak egyet, hetente 1x pedig hajmosás. Először újszülött bosszancs fürdik (nagybosszancs segít fürdetni v. kap egy babát amit ő is fürdethet)-szopik-tentizik az ágyába 7-8 óra körül lehetőleg ugyanabban az időben, utána következik a nagybosszancs (ő úgyis 8-9 körül fekszik).
Szóval ezek a sokgyerekes-problémák megoldhatóak.

Kép
kangu

Köszi Kangu! :)

Nekem a konyhai szitu annyival könnyebb, hogy valahogy úgy kell elképzelni a helyiséget, hogy van a konyhaszekrény, ebben a mosogató, tűzhely, stb ami kell, az étkezőasztal, és a sarokban egy szőnyeg amin játékok meg egy bújkálós kisház Znek. A konyhaszekrény gyerekbiztos, azaz a fémlábasok és műanyag dobozok vannak az alsó részekben amit ha kiszed Z játszani nem kell rászólnom (max minden újra elmosogatni :wink: ). Úgyhogy ott meg fogom tudni oldani a pihiszékkel, csak valahonnan le kell vadásznom egyet ami vízszintbe dönthető hogy születéstől belerakhassam. Más megoldás nincs, mert bölcsőt, mózest nem tudok hova tenni mert picike a helyiség. Gondolkoztam a plafonra köthető függőágyon, de abból Z pikkpakk kiborítaná a kicsit az tuti.

Fürcsi meg hát...ott sem fér el semmi, a mosógép teteje az egyetlen felület amire pakolni lehet, de szerencsére van egy nagy kádunk amiben úgy tervezem ha már pár hónapos a kicsi akkor együtt fürdenek, meg is vettem azt a műanyag izét amibe a kicsit bele lehet fektetni hogy legalább egy kezem szabad legyen. Csak az öltöztetéssel vagyok bajban, nyilván előbb a kicsit kell, de mikor ő már kész akkor nincs hova letennem. A külön-külön fürdetés meg sem fordul a fejemben, nem vagyok rá képes hogy kétszer végigcsináljam a procedúrát.

Z-t mi is a szobában fürdettük még anno, de hamar letettünk róla mert macerás volt a vízhordás, ha apa nem volt otthon, márpedig sokszor nincs otthon, akkor nagyon szívtam vele. Neki beraktam a műanyag kiskádat a nagykádba és ott mostam meg, de az még a másik lakás volt, ott nem a f.szobában volt a mosógép, akkor könnyebb lett volna.

Hú de hosszú voltam :oops: de ezek azok a fontos kis apróságok, macerák amivel szembesülünk majd :)

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Sziasztok!

Tegnap jól elfáradtam a szalagavató végére, pedig csak 8-ig tartott!
Persze megint volt egy szitu a pocakom miatt, mentünk be a terembe, hogy elfoglaljuk a helyünket, elég szűkösen voltak a székek, erre beállítottak egy kamerát a sor elejére, de úgy, hogy nem fértem el mellette, erre meg megszólal a nő, hogy neki be van állítva már a kamerája, na de nagy nehezen arrébb rakta! Utána meg persze jöttek az emberkék, akik rajtunk akartak átfurakodni, hát mondtam nekik, sorry, a pocakomat nem tudom behúzni, talán időbe kellett volna érkezni! :?

Yve: Örülök, hogy jól vagytok! Gratulálok Ricsinek az első lépésekhez! :D

Elif: Jó hogy tudtatok akciósan venni vízmelegítőt, és hogy már be is tudtátok üzemelni!

Panna: Engem se enged Apa mászkálni, jövőhéten ő fogja elintézni a nagybevásárlást is, ha nem leszek jobban! Ma (gyorsan le is kopogom) eddig jól vagyok! :)

Dina: Jó nagy baba lesz Csenge! :) Remélem hamarosan rendbe jön a szemed!
Szép nagy pocid van! :)

Hugic: Neked is nagyon édes babód van! :)

Zümis: Holnapra megy Neked a sok-sok drukk a vizsgára! :D

Kreiszi: Nekem azt mondta a doki, hogy akár 1000 mg-ot is beszedhetek magnéziumból, de attól meg megy a hasam!
De most visszaálltam megint az 1000 mg-ra, inkább a hasmenés, mint a keményedés! :( Meg persze pihenés!
Nagyon szuper járgánya van Alex babának! :lol:

Andus: Nagyon sajnálom a nagyidat! :cry: Kitartást kívánok Neki, és persze az egész családnak!
Én is a Béres 250 mg-osát szedem!

Jázmin: Továbbra is jobbulást kívánok Boginak!

Zétibébi: Nálunk most ő a kiszemelt pihenőszék:
http://www.arzuhanas.com/Suche-Kat1136/ ... 23086.html
zsu83

Sziasztok lányok!

Hát a helyzet továbbra is változatlan... :? Sőt, méhösszehúzódásaim vannak, enyhe fájdalom és keményedés kíséretében. Nem tartanak sokáig, talán fél percig... Az orvos szerint ez normálisnak tekinthető, de nem korai ez még egy picit?
Bár jövő héten már kezdődik a 34. hét! :shock: Hihetetlen, már tényleg csak pár hét van hátra és bármikor jöhet Hannácska. Hát nagy izgalom lett rajtam úrrá! :D
Itt sajnos nem lehet MagneB6-ot venni, most 125 mg-os Magnéziumot szedek, de ma úgyis elfogy, úgyhogy holnap körülnézek a gyógyszertárakban, hogy van-e más fajta. Bár ebből is napi 3-at 4-et kell szednem.

Ha minden jól megy, akkor jövő héten elhozhatjuk az új autónkat és apa kap pár nap szabadságot is, úgyhogy felkerekedünk és megvesszük a babakelengye nagy részét. Már nagyon várom.... :)

Apa sajna ma is ügyel, úgyhogy úgy döntöttem, hogy a nagy magányomban elkezdem a karácsonyi nagytakarítást egy hűtőleolvasztással.... A karácsonyi előtti napokban már nem akarok a takarítással foglalkozni, akkor már "csak" sütni-főzni szeretnék...

Hugic: az a csodás barnás csík már nálam is megjelent, de nemcsak a köldökömtől lefelé, hanem felfelé is... Szerencsére azért striákom még nincs... :?

Kreiszi: örülök, hogy neked is és egyre több mindenkinek jó a január 5-ei tali! Remélem engem ezek a fránya görcsök nem fognak megakadályozni abban, hogy ott lehessek!

Mandarin...Hát Én sem panaszkodhatom... :) Én jelenleg napi egy kg-ot falok fel belőle... :oops:

Andi: várom a pocakfotót! :)

Panna
pandusika

Sziasztok!

Hugic:A babakocsi szerintem nagyon jó vétel volt, lehet, hogy azért, mert 2007-es modell. A közösbe felrakom a kocsi fotóját, a különböző beállításaival, ott jobban megnézheted. A karja természetesen állítható, a mózest, ha belerakod a baba teljesen vízszintesben lehet. Nekem nagyon tetszik a színe, és az, hogy egy mozdulattal összecsukható. Mi először a Mini Manóban láttuk, de ahhoz járt egy travel systemes hordozó (az autóba beköthető, és gyerekkel együtt egyszerűen kiszedhető), de mi kaptunk kölcsön autósülést. Annak az egésznek az ára akciósan 70000Ft volt. De ott megnéztük élőben, aztán a neten tök véletlenül megtaláltuk ennyiért, megrendeltük, és már egy nap múlva személyesen átvehettük a honlapon írt címen.

Zümis: Remélem tudod használni a progit.

A közösbe felteszek egy pocakfotót is rólam. Hírtelen ennyi, mert már nagyon éhes vagyok, a párom főzött paprikáskrumplit :D

Crocus
Kép

Kép
crocus

Sziasztok!

Zsu: köszi :D ! Ez a pihiszék nekem is nagyon-nagyon tetszik! Egy másik fórumon dícsérték az anyukák, akkor "szerettem" bele, (de nem veszünk, mert kaptunk egy egyszerűbbet). Ja, és itt, ahol te láttad még olcsóbb is :D , mert én 15000 felett láttam.

Panna: azért csak óvatosan a takarítással!

Crocus: klassz a ti járgányotok is! Nálunk ezt a kocsit Apa nézte ki és szerette volna nagyon, csak a teljes árán mégsem akartuk megvenni. Azután a Cam kombi familyt néztük, az kicsit olcsóbb, de én teli tolókarost szerettem volna, a family pedig nem az. Végül észrevettük, h a Minimanóban akciós a Neonato, így megvettük :D .

ZétiVera: pöttyök nem jelentkeztek, ugye? Suli ügyben nem irigyellek, annyira nem bántam meg, h halasztok!

Jasmin: gyógyuljatok meg hamar! A héten tanulj egy kicsit, aztán az ünnepeken ne foglalkozz vele!
kreiszi

Hú Zsu, dettó ugyanezt néztem ki teszveszen!!! :D Csak ott drágább, pedig az is új!
Én 3000 mg-ot szedek a magnéziumból, kb a 22. hét óta, nekem az tette helyre a gyomrom, bár mostmár kezdek kevesebbet szedni (mivel így is meg úgy is keményedek tök mindegynek érzem hogy 2000 vagy 3000 mg... :? ) szóval kezdem elhagyni a reggeli adagot mert a csípőm kiszalad alólam ha fel akarok állni, úgy érzem felpuhult az izületem is tőle.

Pandus ez ijesztő, mármint az összehúzódásaid...pihizz sokat!

Andus sajnálom a nagyid lábát, jobbulást kívánunk neki!

Az Alex kocsija tényleg szuper, én is ilyet szeretnék :roll: de aszem marad a Zétié.

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Kreiszi pöttyök nincsenek, mostanra ki kellett volna jönniük. Hát legalább le vagyok tesztelve bárányhímlőre :)
Aszem nekem is halasztanom kellett volna... :roll: de szeptemberben még nem is álmodtam hogy ilyen nehéz lesz ez a terhesség. Sebaj, ami sikerül meglesz, ami nem az majd később.

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Nah lányok, kutyafuttában jövök csak...
A legtöbb cuccot átpakoltuk az "új" helyre, most onnan írok, hulla
fáradtan. Tartottunk egy gyors családi ebédet, mert ugye ma van a szülinapom. :D
Oli jól van, bár nehezen viseli ezt a rohangálást és pakolást... :?

Kép

Kép
gjéti

Gjéti! Isten éltessen szülinapod alkalmából :D , és ne erőltesd túl magad, Oli mindennél fontosabb.

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Köszi Zsuzsi! :) És igazad van, vigyázok a kis pöcsösre. :lol:

Kép

Kép
gjéti

Sziasztok!

Crocus!Köszi a progit mindjárt teszek fel ide is képet....Nagyon jó!!Köszi!!

Köszi a tippeket szopipárna ügyben....márcsak apát kell meggyöznöm.

Gjéti!boldog szülinapot!!És vigyázz magadra!!!Számold meg a szoba sarkait és kivánj valamit!!

Henna ügyben nemjutottam elöbre....igy marad a régi bevált festékem.

Ime Zoli baba képe.....Rem sikeülni fog:

Kép Kép

Kép
zümis

Ma végre elkészültünk teljesen a karácsonyi dekorációval kint is bent is! Meg ajándékokat is csomagoltunk Apával! :D

Panna: Akkor tényleg pihizz nagyon sokat, remélem sikerül valami jó magnézium tablettát beszereznetek!

Crocus: Neked is szép pocid van nagyon! :)
A babakocsi tényleg szuper! :D

Kreiszi: Én valamelyik boltba még 20ezerért is láttam! :shock:

Zétibébi: Akkor nagyon egyforma az ízlésünk! :wink: :lol:
Néha én is úgy érzem hogy kevesebb is elég a magnéziumból, de valamikor több kell! :roll:

Gjéti: NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNOK NEKED!!!! :lol: :lol: :lol:

Zümis: Tündéri a kisfiad! :lol:
zsu83

Gjéti:::: ISTEN ÉLTESSEN SOKÁIG, a füled ne érjen azért a bokádig!:)))) jó egészséget, minden jót!!!!!!

andi
további szép 7végét MINDENKINEK!!
Keményedés menteset, én speciel ma egész nap feküdtem szinte, iszonyat fáradt voltam, aludtam is meg csak úgy heverésztem, párom főzött isteni vadast, ettem aztán ismét fekvés. Ennyi ma ennyi minden történt. Na jól van egy kicsit tanultam Erikkel is, de nem vittük túlzásba, ja és társasoztunk is. Munka is lenne annyi, na most egy picit dolgozom, aztán megint irány az ágy, reggel suli a gyereknek!

Kép
kaandi

Gjéti: Nagyon Boldog Szülinapot kívánok Neked!

Zümis: Zolika nagyon édi!
kreiszi

Kaandi: Én is szeretek mostanába sokat lustizni! :lol:
zsu83

Köszönöm...a drnéni is azt mondta nagyon szép pofija van.....és 1298gr.
Zsu! nagyon irigyellek a dekoráció miatt!!Sajna sehol sem tartok ez az idei év valahogy nem az enyém.....semihez semmi kedvem nincs....
Talán az a baj ,hogy a nagyok most nemtöltik itthon a szentestét és ez miatt szétestem....
De össze kell szednem magam.....
Senkinek semmi ajándék nincs meg :oops: igaz nagyon nagy a család...és minig 25én van össz röfff......
amikor nagy ajándékozás is van....22-en jövünk össze.....és minden évben csak bövülünk.....
ÁÁÁÁÁ bele sem merek gondolni milyen kapkodás lesz az utolsó napokban.

Kép
zümis

Andi: a nagymamádnak mielőbbi jobbulást kívánok!

Crocus: néztem a kocsit, sirály! De akkor most nem értem, travel system-mel került mennyibe is? Vagy akkor nektek a hordozót nem kellett megvenni ezért volt 30valahányezer?
Bocs az értetlenkedésért, most gyengébb pillanatom van! Annyira elegem van már a babakocsi témából, óriási a választék, és nem tudom, h igazából mi lenne a jó. Táblázatba kell foglalnom őket és az alapján meghozni végre egy döntést. Ja, és most olvastam a bergonról, h olyan nagy összecsukva, h suzuki csomitartóba nem fér be :( Szal a jól meghozott döntésemen, most újra rágódhatok és agyalhatok.

Panna: pihenj sokat, h mire megjön az új járgány, már fitten indulhassatok vele vásárolgatni :)

Stria: elmesélné vki, h hogyan is néz ki? én azt hittem az enyim az, közbe meg kiderül h nem is. Egyébként ennek ellenére kenegetem folyamatosan az olajjal.... ártani nem árt alapon.

Jasmin: upsz. akkor te is kb. semennyit sem látod a párod :( sajna én is ebben cipőben taposok, és félek, h fogok is a baba születése után is. Pedig nagyon szeretném ha rendesen részt venne a baba életében (már amennyire dolgozó apuka teheti).

Pihenőszék: nem helyettesítheti az autós hordozó? Arra gondoltam h felrakom a konyhaasztalra, vagy a pultra és majd ott jól ellesz? Rosszul gondolom? Ha van vkinek tapasztalata, megírná?

GJÉTI! Születésnapod alkalmából kívánom, hogy MINDEN ÁLMOD VALÓRA VÁLJON! :D És tessék megszámolni a sarkokat :)

Kaandi, neked jobbulást, pihizzél amennyit csak tudsz!

Lányok! Remélhetőleg holnap tényleg itthon tud maradni a Kispapa, na akkor tényleg indul a kalapálás (ami egyébként már tegnap este végül is elindult, a komód félig - meddig kész van). Szal holnap reggel tescojárat az elmaradt apróságok beszerzésére, aztán, terasz dekorálás, aztán kalapálás. Közben pedig távmunka.
Remélem, lesz erőm mindenre, mert ma jól lestrapáltam magam. Reggel 9kor elindultam karácsonyi kajabevásárló túrára a tesómékkal, dagadt bokával (de inkább így mert máskor nem lett volna lehetőségem rá). Szal még nem is jártam rosszul, mert 2 óra alatt végeztem, mivel időben ott voltunk és még nem volt tömeg. Mondjuk ennek ellenére nekem jött egy fószer, aki jól lehordott, hogy "mé jössz nekem, nem lácc Teeeee.....", na anyukámnak nem kellett a szomszédba menni egy-két keresetlen szóért, de a mókus persze elment, mint aki jól végezte dolgát. Anyukám háborgott én nevettem, mert nem tudok mit kezdeni az ilyen állatokkal. Na szal. Hazaértem, és mivel sok húst vettem, gondoltam itt az ideje, az oly régóta halasztott fagyasztó takarításnak. Fagyi kihúz, hajszárító bedug, szárít, kapar, töröl, szárít, kapar, töröl. Húsokat összerendez bepakol. Hurrá. Na de akkor a "spejzet" is.... Na de akkor a konyhafiókokat is.... szal eltelt vagy 4,5 óra mindezekkel, mire a derekam felmondta a szolgálatot és a kisfiam is reklamált egy-két jól irányzott rúgással. Remélem, nyugodalmas éjszakám lesz és akkor holnap fogom bírni.

Mindenkinek szép hetet és most már nyugodalmas jóccakát is kívánok :)

KépKép
hugic

Én a konyhában tevékenykedéshez az autós hordozót tervezem az étkezőasztalra tenni ha ébren van a lyány, vagy pedig a szopipárnát. Aztán ember tervez...

Zümis: Zoli baba igazán helyes legény, beállhat a kérők sorába hozzánk :D

Panna. De, korai a 34.hét, még őrizd azt a babácskát! Nem ér anyit a jeges mélyhűtő, meg más "földi" dolgok!!! Pihengess!!!

De jó annak, akinek karácsonyi hangulatban úszik a lakása. És minden elismerésem. Nekünk még semmi, bár az adventi koszorút összeállítottam, viszont még nem gyújtottunk rajta egy gyertyát sem. [img] Ezeket alkottam a hétvégén, a babamamuszkát lehet, hogy még most kellene feljuttatnom neki, amíg jó rá :D De ha találok nagyobb követ, csinálok még más modelleket is.
Kép

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

És a karácsonyi angyalka gyöngyből...
Kép

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

De most meg mitől lett ilyen széles a hsz-em? :roll:

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Sziasztok!
Lányok, képzeljétek, az egyik barátnőm, aki egy héttel járt előttem, ma megszülte a babáját :( tehát 30. hétre, 1450g a pici fiú. A héten szerdán és tegnap is szivárgott a magzatvize, tegnap megnézte az orvosa és mentővel vitték a kórházba, ma pedig délben megcsászározták. Amikor megkaptam az sms-t, én majdnem elsírtam magam, pedig tudom, hogy már nagy baba és nem lesz semmi baj! Küldött át a férje képeket, csövek lógnak szegény pici babából, annyira sajnálom!
Szóval lányok, mindenki kapcsolja magát minimál, pihenő fokozatra, nem számít, ha nincs megpucolva az ablak és a családok is megtehetnek annyit, hogy tekintettel vannak az állapotunkra és nem minket utaztatnak ide-oda (én is inkább idecsődítettem mindenkit, pedig a város nem nagy távolság, de mégis!). pihi, pihi, pihi, a babák a legfontosabbak! Vigyázzon magára mindenki!!!!!!!!!

Kép
Kép
abencze

Hugic: A Mini Manóban volt travel systemesen 70000 Ft (Graco Vivo Kosycot TSB) ezt személyesen néztük meg, aztán 30000 Ft-ért rendeltünk egyet a netről (Graco Vivo) ehhez nincs autósüléses hordozó. Amúgy szerintem a kettő másban nagyon nem különbözött, leszámítva a színüket.

Zümis: Nagyon aranyos a kis Zoli (amúgy a páromat is így hívják :) )

Crocus
Kép

Kép
crocus

Szép estét mindenkinek!

Mandarinevés: Ez vicces, én is állandóan mandarint eszem... :) Ez valami várandós dolog??? :D

Pandus: Egyetértek Zsuzsival, szerintem is várhat a jégszekrény, Te és Hanna Baba sokkal fontosabbak vagytok! :) Szerintem Apa sem olyan Nálatok, hogy a makulátolan tisztaságot többre értékelné...

Zetibebi: Neked is ugyanezt üzenem. A vizsgák sem olyan fontosak, persze tudom, hogy az ember teljesíteni akar, ha már egyszer nekikezdett valaminek, de a terhesség kicsit más preferenciákat állít...

Crocus: meglestem a képedet, nagyon édes a Te pocid is. Nagyon jó a kocsi is!

Szopipárna: Nekem is a szopipárna.hu-ról van párnám, 3600 Ft volt, póthuztattal, és nekem is kék macis.

Dina
: Jó nagy Baba Csenge is. De minden Lányod nagy súllyal született, nem?

Andus: Nagyon sajnélom a Nagyidat! :cry: Cukorbetegség? Reméljük azért jobban lesz picit.

Gjéti: A legjobbakat kívánom születésnapod alkalmából!!!! legyen gyönyörű!!! Jól sejtem, hogy ez egy nagy évforduló??? :D

Zsuzsi: Gyönyörű doglokat készítettél... :)

Találka: Jól sejtem, hogy 5-e körvonalazódik???, Úgy örülök! Inkább délelőtt vagy kora délután, nem?

Lányok, biztosan van igazság a 4d ártalmairól szóló híradásokban, de pszichésen annyit jelent. Én olyan nagyon boldog vagyok, és olyan büszke péntek óta... A Fiunk mér teljesen emberforma, és olyan nagyon szépnek látom Őt. :D Olyan valóságos, igazi pici csoda Ő már. Szerintem segít egy ilyen kis mozi, hogy az ember közelebb kerüljön a Gyermekéhez. Lehet, hogy furcsán hangzik, de nekem tényleg számíytott, azt hiszem. Persze, igazán akkor lesz valóságosság a csoda, mikor kézbevehetjük Őt. :) :oops: Annyira várom már!
Nem beszélve arról, hogy a szüleink olyan nagyon lelkesen nézték a a dvd filmet hétvégén, és mérhetetlenül boldognak látom őket... A Párom szüleit még soha nem láttam ilyennek. :lol:

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Sziasztok lányzókák!
Annyit írtatok, hogy alig birom követni :):)
Tali: Nekem is jó a 5.-e, de sajna akkor kezdődik a suli, így kell vinnem már Andrist, viszont lehet kiveszem egy napra :) majd meglátjuk mit sikerül intézni igazolásügyileg... Én most így nagybevásárlós miatt a Pólusra gondoltam...könnyen megközelíthető, rengeteg a parkoló, gyerekekenk van lehetőség futkosni, meg van MCdonalds is :)
Oda még én is be merek menni kocsival...nem utolsó sorban még korizni is lehet a gyerekeknek, ha szabad a pálya :)
Westend elég zajos hely, és fizetős a parkolás :(

Gjéti!Nagyon Boldog Szülinapot!!!!!

Mandarin: Én is azt eszek...csak én körítem Kinderpingvivel...:)

abencze: Gratulálok a barátnődnek! Jól vannak mindeketten? Gondolom kisbabót még sokáig benntartják! jajj de nem szeretnék most még szülni! Annyi elintézni valóm van még!!!!!

Máv sztrájk: én is épp be akartam menni Bpre nagymamázni...hát kilőve! :( Valahol megértem őket, na de én is sztrájkolhatnék minden nap, mert nincs elég fizum! És nem szivatnám meg vele a többi embert :( Na mindegy...utálom a hülyeségeiket, mert kiahat rám is :(

Hajfestés: Én gond nélkül rákentem amit eddig használtam, nemhiszem hogy ártana...ezek már nem olyanok, mint a régiek, szaguk se gáz.

Tegnap éjjel arra ébredtem, hogy rettentően begörcsölt a két vádlim... komolyan sírtam miatta...szegény apa is felébredt, segíteni akart, de hát ha hozzáér ugye, még jobban fáj...szóval szenvedtem vele....aztán felkelés, calcium-magnézium zabálás...talán nem lesz több görcs. Ez volt a két elsővel is, és nagyon utáltam. Már a végén...végül is már vége van lassan. Megyek, mert mindjárt kezdődik a jóga, és arra szeretnék még elmenni....:)
Szép hetet, és hóesést!!!!Bár itt sajnos nem fog esni szerintem, szomorú leszek, mert milyen lesz így a karácsony?

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

JAjaj!!!! Még el se mondtam!!!! rettentő büszke vagyok az én két csemetémre!!!! Képzeljétek! Szombaton volt úszóverseny Vácon, és a kicsilányom elhozta az aranyérmet mellúszásból, a Fiam meg a bronzot ugyanebből,hátúszásból meg majdnem az ezüstöt, csak a kis buta megállt a cél előtt, mert félt hogy bevágja a fejét a medence szélébe...ennyi elég volt hogy behozzák a többiek :( Hát tanult belőle, és többet nem bénázza el! Annyira ügyesek! Ez volt az első versenyük! A múltkor a fiam már volt egy hasonlón, de ott nem értékelték őket, csak bemutatót úsztak. :):)

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Hali
Raktam fel pocak fotot.Kiváncsian várom a véleményetek.
Más:pénteken délután úgy hozták haza a gyerekem hogy nem tudott lábra állni.Képzelhetitek milyen ideg voltam.De mivel du. fél öt volt már csak az ügyeleti balesetibe tudtam be vinni. Apa persze dolgozot még jó hogy az aposomékkal egy udvarba lakunk igy azonnal tudtunk menni./ most nem igazán tudtam volna mit csinálni nélkülük/. A balesetiben megálapitoták hogy a gyerek lába el van repedve. Ez még reggel történt a gyerek egész nap repet lábal volt. Mert a tanárnö azt hite hogy szimulál és nem hivott fel hogy anyuka a gyerek lába fáj. Csináljon vele valamit. :twisted:
Ugyhogy a kicsikémnek van fehér csizmája. :x
Ja és az egészben a legszebb hogy tesi orán még jól meghajtották.
Ha fáj hát fáj.... :evil:
Hali Rita

Kép
háfi

Panna, Hugic: hűtőtakarítás és hasonlók... :shock: , neeee... légyszi most felejtsétek el az ilyesmit, vigyázzatok magatokra, majd takarítotok eleget a baba megszületése után! Panna csodálom, hogy a férjedtől nem kaptál ki (bár lehet azóta már megtörtént. :wink: )
Én naggyon szidtam magam, amikor kinyílt a méhszáj, hogy előző este miért kellett azt a hülye dohányzóasztalt arrébbraknom, azóta minden szépen ottmarad ahol van, ha valakinek nem tetszik akkor lehet megfogni és csinálni...

Mandarinevés:
nekem narancs (4-5 db) :D. Aztán meg szenvedek a savammal este...

Verus: nekem is jelentkezett a lábgörcs :(, jól meg is ilyedtem, meg férjem is mert persze sipítoztam össze-vissza. :oops: Szerencsére már kitapasztaltam régebben, hogy a kalcium nálam is gyors enyhülést hoz, és most is bevált úgyahogy. És gratula az úszóbajnokokhoz! :)

Zsuzsi: Édes ez a mamuszka, és az angyalka is! :)

Gjéti: Így utólag is még Sok-sok Boldog Szülinapot kívánok! Ügyesek voltatok az áthurcolkodással, de te is inkább próbáld meg beosztani az erődet. Az ájulásosdiról kiderült közben valami?

Zümis: édes a picurka! Kis cukormogyoró... :)

Kreszi, crocus: szépek a kocsik, jó hogy ti már ezzel is előrébb vagytok. :) Mivel nálunk már minden kék, kíváncsi leszek a kocsi milyen színűre sikeredik, félek szegény gyereknek már kékundura lesz :D.

Tegnap meglátogattuk anyumat, unokatesómék is átjöttek és volt nagy élmény, mert a társaságban Efe szépen felélénkült, megrugdosta unokahugomat is és a nagyiját is. Persze ezekután mindenkinek fülig ért a szája, én meg tiszta büszke voltam... :) Most is éppen steppel, és olyan fent, hogy csak nézek, lassan a számban van a lába :D.
Viszont tegnap kihagytam a deles magnéziumadagot, meg is volt a hatása, mikor hazaértünk elig tudtam felvánszorogni a lakásba, de a magnézium aztán 3 perc alatt rendbetett... :?

Háfi: szépen megindult a te pocakod is :). Szegény csemetéd, hogy lehetnek ilyen szerencsétlen tanárok... Mondjuk pont én beszélek, akinek volt szerencséje az egyetemen megismerni a jövő tanár-generációját... Rettegek is, mi lesz majd ha az én manóm megy iskolába. :(

Kép
Kép
elif

abencze: Nem is tudom, hogy erre mit lehet írni, örülök, hogy a baba a körülményekhez képest jól van, és mellette persze sajnálom, hogy előbb kellett megszületnie. Én is nagyon félek egy ilyen helyzettől, úgy sürgetném az időt, hogy teljen gyorsabban...

Edina: Szép hosszúcombú leányzó lesz az a Csenge baba. :)

Kép
Kép
elif

Hali, no tegnap nem néztelek titeket, mert nagybevásároltunk, lett szoknyám karácsonyra, picurnak meg lett ágyneműje :D
Éééés sok év után rekordot állítottam fel: minden karácsonyi ajándékot megvettem!!! Illetve mindent megvettem, ami a karácsonyi ajándékokhoz szükséges! Mert azért lesz kézzel készített része is, de ahhoz még nem tudtam hozzáfogni, mióta nem dolgozom, olyan elfoglalt vagyok, hogy az hihetetlen :lol: :lol: :lol:

Julcsi, nagyon édes a kicsi pofikája, a kakashoz meg - hát nem csoda, hogy apja büszke rá :wink:

Panna, látszik azért a 4D-s kép, nagyon aranyos a pici arcocska :)

Budabo, remélem, már jobban vagy, az ilyen hassal kapcsolatos problémák most különösen nem jönnek jól :(

Elif, őszintén szólva ezt nem kérdeztem, de mintha úgy rémlene, hogy adnak. Ehh el kell kezdenem összeírni a kérdéseimet, amiket fel akarok tenni majd a felkészítőn, mert a leghülyébb helyeken jut eszembe új kérdés, és a szita agyamból fél óra múlva már törlődik is..... :roll:

Dina, ez a kötőhártya-gyulladás elég vacakul hangzik :( remélem, azért már lábalsz ki belőle! Hühh összefoglalót nem nagyon tudok, de mintha az elmúlt két hétben az új UH-képek kivételével nem lenne nagy változás - úgy értem, akiknek eddig szobafogság-fekvés volt, azok sajna maradtak bezárva, de szerencsére más mindenki OK. Ja nem, Andusnak volt egy fürdőszobai balesete, amit az alfele csúnyán megjárt, de a kisbabáját nem érintette szerencsére.

Andus, remélem, már jobban vagy!? mandarint én is ipari mennyiségben fogyasztom. Meg a narancsot is, pedig az utóbbi években valamiért nem szerettem. Büszke is vagyok magamra, hogy csoki helyett gyümölcsöt nasizok :D

Hugic, a köldöktől lefele (vagy felfele) tök egyenesen húzódó barnás vonal miatt nem kell aggódni, az elvileg nem stria, hanem az ún. linea negra, ami elvileg szülés után majd eltűnik. Legalábbis remélem, mert nekem le- és felfele is van, nem gyengén. A bokadagadás viszont nem jó móka, ha vizesedsz, akkor célszerű sómentes vagy legalábbis sószegény diétát tartani. Ha átkukkantasz a januári topikba, ott pár hete az egyik csaj tett fel fotót a vizesedett lábairól, hát mit mondjak, nem csodálom, hogy alig bír ráállni...

Zümis, elvileg a drogériákban kapható hajfestékekben, amit magadnak is fel tudsz kenni, már nincs olyan káros anyag, ami a babádnak bajt okozhat. Legalábbis nekem ezt mondták. Csak jól szellőző helységben csináld, hogy juss elegendő oxigénhez.

Zsuzsi, a sztrájk miatt egyáltalán nem indul vonat??? Mert én úgy tudtam, hogy azért "minimális szolgáltatás" van! Nem csodálom, hogy bosszankodsz miatta :evil: a cipőcske nagyon édes, remélem, jó lesz a kicsi lábára végül! :) az angyalka is nagyon szép, látom, beindult nálad is a karácsonyi üzem :wink:

Kreiszi, jó ez a kocsi! Mi is nézegettük, csak akkor nem volt akcióban, és az eredeti árát sokalltam.

Zsu, megy a hasad a magnéziumtól??? halleluja! akkor ráállok én is! :lol: :lol: :lol: (épp az ellenkezője a problémám, és nekem meg ettől fáj gyakran a pocim)

Gjéti, így utólag is NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT!!! Remélem, jól fogod érezni magad az új otthonodban! :D

Hugic, az autós hordozóval azért vigyázz, mert a nagyon kicsi babát nem célszerű egy-két óránál tovább "tárolni" benne, mert nagyon összegörnyed a kis háta, és az nem valami jó a gerincének. Még az ülésszűkítővel sem az igazi... megmondom őszintén, amíg nem tud egyik oldaláról a másikra fordulni, én úgy tervezem, hogy a játszőnyeget fogom az étkezőasztalra tenni. Vagy ez nagyon veszélyes?

Abencze, így ismeretlenül is sok-sok erőt kívánok a barátnődnek, meg a kicsikéjének!!! Remélem, minden rendben lesz velük, és mihamarabb hazamehetnek majd együtt egészségesen!!!

Julcsi, találkára: tegnap voltunk férjemmel a Váci úti Brendonban, és mellette ott a Brendon Café, ami abszolút bababarát hely, meg a metró miatt szerintem könnyű is megközelíteni. Januári tali ott? Van másik ötletem is, de az Óbuda legszélén, szóval sokkal macerább a megközelítés, meg szerintem rajtam kívül mindenkinek messze van :lol:

Verus, gratula a csemetéidnek, nagyon ügyesek! :D

Háfi, ez hihetetlen!!! Jobbulást a kislányodnak, remélem, azért a tanárnőt kiosztottad rendesen.

Na megint regényt írtam - ez van, ha két napig nem nézek fórumot, annyi minden történik! :)

csajok, pihenjetek sokat! Itt az ideje, hogy apuci megismerkedjen a porszívóval meg a felmosóval!

KépKép

KépKép
stelly

jazmin: én biza komolyan veszlek! Te vagy az egyetlen, akivel egy napra vagyunk kiírva!! 11-ére... (Na persze én 5-én szülök, mint már azt ugye elterveztem, de akkor is!)

abencze
: nem bánom, hogy felhívtad a figyelmet erre a sztorira, mert néha csak én is pillázok, hogy egyesek még miket be nem vállanak. Én nagyon aktív lennék, de a hasam mindig jelzi, hogy hoppá, álljál le!

crocus:
nekemis, nekemis!! Ugyanolyan a babakocsink, csak a miénk a hordozós-autósüléses verzióval kibővítve és csajos piros színűben! Szerintem csodajó kis kocsi és olyan stabilnak érzem!!

Elif, Verus:
a vádligörcsnél nekem mindig beválik az azonnali lábfej visszafeszítés. Nektek nem? (Tudjátok, mint a pipa-spicc a tesiórán, csak pipába feszítve!)

Elif:
Azért megnyugtató, hogy vannak még olyanok, akik eszik, ha fáj akkor is! Én a narancs mellé grapefruitot is szoktam nyomni, hogy biztos legyen a gyomorégés! Aztán persze szidom magamat, de akkor már mindegy!

Julcsi:
veled meg egyetértek a 4D-s véleménnyel. Azóta úgy meg vagyok nyugodva, amióta láttam. Még akkor is, amikor játssza a kismacska a zsákban játékot. (Ez a legjobb hasonlat arra, amikor óriási energiával pörög odabenn és ki akarja verni a ház oldalát!)

Na ma megint mehetek szülés előkészítőre! De, ha ma is valami olyasmibe sikerül belefutnom, ami elveszi a kedvem a szüléstől (na nem mintha lenne mit elvenni...), akkor nem is tudom... Elkérem a panaszkönyvet!! :) Remélem, valami hasznos infóval látnak el!!

ladmon

Háfi, ez tényleg nagyon durva! Sajnálom szegény kislányod!
Sajnos az 5-e nekem nem jó, mert aznap kell majd dokinénihez mennem, délelőtti tali esetén meg nem érnék vissza Fruzsival :(
Szóval ha délután taliztok, akkor azért majd elkérném vmelyikőtök számát és rácsörögnék, hogy együtt-e még a csapat, amikor végeztem az orvosnál (kiszámíthatalan, mert nem lehet időpontra menni). Tényleg sajnálom, mert a környékről szívesen bevittem volna a lányokat (Háfi, Jasmin, Crocus...)!

Kép
Kép
abencze

Sziasztok lányok!

Köszönöm mindenkinek az aggódást, igazán jól esik! :) Végülis a hűtőleolvasztás és kitakarítás kipipálva, de tényleg nem esett túl jól.... :? Szerencsére azonban minden rendben! Ez biztos, ugyanis a méhösszehúzódásaim miatt ma megint csináltak CTG-t a kórházban és megnézték a méhszájamat is, ami nemhogy nem rövidült meg, de még "hosszabb" is, mint az átlag, szóval a baba teljes biztonságban van. Persze azért most már nagyon odafigyelek és nekem is napi 1000mg magnéziumot kell szednem. A fájások már az ún. jóslófájások, amikre meg azt mondják, hogy jó, mert edződik a méh.. Szóval remélhetőleg nyugodtan mehetünk a héten vásárolni.... :D
Ja és közben úgy néz ki, hogy lehet, hogy módosul a szülés időpontja február 3-ról 6-7-re. Nekem még Magyarországon mondta a védőnő, hogy az első ultrahangok alapján ez a reálisabb (mert ugye akkor lehet a baba korát pontosan megállapítani), de hát ezt majd úgyis a baba fogja eldönteni.

Zetibebi: örülök, hogy végül a bárányhimlő elkerült... Azért elég ijesztő tud lenni, ha felmerül a gyanú... Engem kb. 2 hétig pánikoltattak a rózsahimlővel, ami még rosszabb...

Abencze: gratulálok a barátnődnek! Remélem azért jól van a kisbabája!

Képzeljétek nekem ma mesélte a kórházban a doktornő, hogy nemrég császárral megszületett egy 350 g-os baba. :shock: Azt mondta, hogy ő volt a legkisebb koraszülött, akit valaha is látott és most a héten 1000-g-osan hazaengedték.... :shock: Hihetetlen, hogy ma már milyen csodákra képes az orvostudomány és milyen szívósak a kisbabák...

Háfi: hát ez a sztori is elég durva. Én biztos, hogy bementem volna az iskolába és kivertem volna a balhét az igazgatónál is. Végülis amíg a gyerekek az iskolába vannak, addig a tanárok felelősek értük! És ha valami komolyabb baj lett volna és azt sem hiszi el a tanár? :evil:

Elif: Babóca még nálunk is elég aktív, ahhoz képest, hogy azt mondják, hogy ilyenkor a nap 90%-ban már alszanak. Hát néha Én is úgy érzem, hogy ennél feljebb már nem is rugdoshatna.... :)

Panna
pandusika

sziasztok!

a magnézium dologra. nekem hasmenésem van töle, azt mondta az orvos ne szedjem inkább. de nem keményedik a hasam. kicsit néha ha megeröltetem magam fájdolgál , akkor szoktam bevenni.

elif, igyál tejet szépen kortyolva ha sok a savad, nekem mindig beválik.

mindenki nagyon szép a képeken, a butorok, babakocsik is!
szombaton elhoztuk a butort, vettünk kiskádat(végül nem azt amit kinéztünk mert nem volt tul stabil), és megvettünk minden aproságot még. a butor majd csak januárban lesz felállitva. majd lefotozom.
már napok ota nem alszom jol, nem tudom mi van. tegnap vtak anyosomék vacsizni nálink, jol elfáradtam a sürgés-forgásban.
de nagyon finom lett. már csak 9 nap és karácsony!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
nicko

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?