A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » BABUCIT 2008-ban!

Nem tudom,mennyinek kellene lennie az LH és az FSH hormonoknak, azt mondta, nagyon magasak az értékek. Ez ugye a ciklus alatt változik, tehát nem tudom,mennyinek kellene lennie. Én a ciklus közepén voltam vérvételen. Valahol ki kellene keresni ezeknek a hormonoknak az értékeit.

Kép
flóra 11

Végre van egy laptetőm. Hozhatna valami jót.... :(

Kép
flóra 11

Na és valami 3 féle bacit talált a hüvelyemben, streptococcus, enterococcus és lactobacillus. Na ezekre kaptam hüvelytablettát és a F.-nak is el kell mennie urulógushoz.

Kép
flóra 11

Keresek ezekről az értékekről valamit,de eddig semmi.Lehet elő kéne venni a jó öreg régi anatómia vagy belgyógyászat könyvet ott hamarabb megtalálnám.

Kép
martik77

Hát Márti, Te már az ablakban állsz és várod a kolozsvárit? :lol: Még nincs kész. Gyere vissza. :wink:

Kép
flóra 11

Gratula a Laptetűhöz! :D

Kép
martik77

Látom hiába vártam.Visszajöttem :D

Kép
martik77

Jaj, de aranyos vagy! :D
Múltkoriban én is keresgéltem, de nem nagyon találok értékeket. Ma pedig időm sem lesz, mert ez a hülye iskolaújság..... :evil:

Kép
flóra 11

Viszont ami jó hír, hogy annyi vitamint meg miket szedtem az utóbbi időben, hogy a vérképem megjavult tőle. Nemrég még szinte semmi sem volt normában,most meg szinte minden. Még a hemoglobinom is elég,ami születésem óta sose volt. :wink:

Kép
flóra 11

Majd ma előszedem a könyveket és addig keresem még nem találok valamit.ü-be elküldöm.
Megkaptad az emilt?

Kép
martik77

És nincs se cukrom,meg a koleszterinem is jó. :)

Kép
flóra 11

Márti, még nem néztem a postámat, csak jöttem hozzátok kicsit,de megyek is, összeállítom a kolozyvárit éas szúrom a sütőbe.

Köszönöm,hogy addig keresed nekem,nagyon nagy szükségem lenne rá....

Jövök nemsokára biztosan.

Kép
flóra 11

http://membres.lycos.fr/rgv/hormon.htm
Talán ez jó lesz,nézd meg!!!!

Kép
martik77

Feladom egyenlőre amiket még írtál azt tényleg könyvben fogom megnézni mert ez a net...... :x
Még hogy mindent megtalálni.... :x

Megyek zuhanyozni. :D

Kép
martik77

Visszatértem!!!Bár amúgy is én vagyok már itt az ügyeletes Portás néni :lol:

Kép
martik77

Na, vagyok.
Kaja sül a sütőben, elmosogattam, felsöpörtem, teknősöm kajál. :D Egyébként mióta ezt az új homeós bigyót szedem tele vagyok energiával. :wink:

Kép
flóra 11

Nézem a híreket de csak felhúzom magam!
Agyonverték,kirúgták az állásából stb.Undorító az egész :x

Kép
martik77

Márti, köszike, ez tényleg jó oldal. Viszont az eredményeim tényleg szarok. Bocs. :(

Kép
flóra 11

Heni még ma nem is volt! :roll:
Merre lehet Edina??? :shock:

Szegény Zsuzsi tuti kivan a sok melótól. :(

De Szilzi holnap jön!! :D :D :D :D

Tancsu ha holnap összeszedem magam zaklathatlak? :D

Kép
martik77

Bocsi :oops: sajna az eredményeiden nem tudok változtatni csak a norm értékeket tudtam megkeresni. :?

Kép
martik77

Follicule Stimulating Hormone (FSH): Az FSH serkentésére a petefészekben megindul a tüszôk fokozott fejlôdése, ami a tüszôhormon (ösztrogén) termelôdés fokozott növekedésével jár együtt.
A petefészek stimulálhatóságát mutatja. Általában 6 alatt kiváló, 6-9 jó, 9-10 még megfelelô, 10-13 nehezen stimulálható, >13 nagyon nehezen stimulálható. A PCO-s betegek kivizsgálásakor az FSH/LH arányt is nézik. Ez az arány normálisan kb. 1:1, ha az LH értéke magasabb, a PCO diagnózisa valószínû..

Normálértékek:
a ciklus elsô felében 3-10 UI/l (vagy mUI/ml)
az ovuláció idején 10-30 UI/l
a ciklus második felében 2-10 UI/l
menopauzában 20-100 UI/l

Ehhez képest az enyém 69,7 mU/ml

Bár feljebb kicsit más mértékegység van megadva. Most akkor ezhogyan van? :?

Kép
flóra 11

Most mentek el anyuék, meg itt voltak anyósék is (anyós + nagymama).

KépKép
benó

Hali

Márti:10-12 között sétálunk kint,de gyere ha van kedved...

Mentem fürdetni,etetni,altatni,én fürdeni,stb...

Cupp...:)

Kép

Kép[/
tancsu

Ma mindenki hall engem??? :D

Kép
martik77

Helló Tancsu! Gyors voltál. :lol:

KépKép
benó

Hol feljebb Flóra??Valamit elnéztem? :shock:

Szia Szülinapos! :D

Kép
martik77

Tancsu=IC :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
martik77

Hallunk. :D :D
Még jó, hogy legalább összepakoltam, csajok, ennyi ember egyszerre nem szokott hozzánk jönni...

KépKép
benó

Ja, és most sztrájkol, nem jön. :lol:

KépKép
benó

Megjött a F. megyünk vacsizni.

Kép
flóra 11

Tényleg, még mindig szülinapom van. :D

KépKép
benó

Akkor azért van itt olyan ritkán :?

Milyen volt a szülinapi party?

Kép
martik77

Oké. Jó étvágyat! :D
Te ettél, Márti? Pocak rendben?

KépKép
benó

Gyere még Flóra!! :D

Kép
martik77

Jó, szinte senki se evett a folyós tortámból :?, meg a sütőben sült húsból sem (gyorsfagyasztott) és a krumpliból, csak mi a Gy.-val.
De megmutattuk mindenkinek a babás dvd-t meg a miskolci képeket (csak anyuéknak).
Ja, és innivalónk se volt, csak egy fél üveg ásványvíz :oops: meg tea, jó az. :lol:

KépKép
benó

Márti, amit te adtál oldalt onnan másoltam be. Ott van más mértékegység, mint amiben nekem az eredményem.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára flóra 11 2008.12.16 19:14-kor.

Kép
flóra 11

Majd vacsizok,de ettem ebédet,meg miután felkeltem akkor is.
Most rendebe vagyok.Te?
Tuti kifáradtunk.
Azért majd írd meg te is meg Heni is ,hogy nektek mennyire jön be ez a magne B6.

Kép
martik77

L.szerint nem voltak elég éhesek!!! :lol:

Flóra akkor tényleg könyvből fogok keresni mindent :)

Kép
martik77

Luteinizáló Hormon (LH): Ez váltja ki az ovulációt. Tüszôérés után a sárgatest fázist elôidézô hormon, aminek a hatására a petefészek a progeszteron nevû, a terhesség megtapadásában és a terhesség fennmaradásában fontos hormont kezdi el termelni.
A normális LH szint nagyjából azonos az FSH-val. Ha az LH magasabb, mint az FSH, az PCO-ra utalhat. Az LH csúcs 48 órán belül ovulációt vált ki.

Normálértékek:
a ciklus elsô felében 1.9-5.8 (egyes forrasok szerint 7) UI/l (vagy mUI/ml)
az ovuláció idején 11.3-59 (egyes forrasok szerint >20) UI/l
a ciklus második felében 0.8-12.6 UI/l
menopauzában 9-75 UI/l

Az enyém: 29,5 mU/ml

Én középidőben voltam, akkor ez belefér?

Kép
flóra 11

Üdvözöl az L.Benó és üzeni,hogy a Gy.nem jelölte vissza,mondjuk engem se :?

Kép
martik77

Szerintem nem jött be nekik, de magyarázhatjuk persze így is. :lol:
Anyuék mondjuk tényleg nem szoktak estefelé enni, vigyáznak a "vonalaikra". :lol:
Én is rendben vagyok, és amint beveszem a gyógyit, már nincs is semmi baj. És volt ma is, hogy nagyon-nagyon enyhén fájt, de aztán egy pillanat múlva el is múlt. Úgyhogy én is rendben vagyok.

KépKép
benó

Összezavarodtam :oops:
Majd könyvből megnézem :shock:

Kép
martik77

Bár egyáltalán nem tudom, adhatok-e ezekre az eredményekre, hiszen a Closti is mög hatott és a Duphastont még szedtem akkor. Sztem majd le kellene ellenőrizni normál ciklusban.

Kép
flóra 11

Én is üdvözlöm őket. Dömével és Herkulessel minden ok? Kis Vuk?
A Gy.-t én még nem engedtem ide a géphez, bocsi, úgyhogy nem az ő hibája. :roll: :lol:

KépKép
benó

Most tényleg megyek, de majd jövök.

Na, ezt jól megaszontam. :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
flóra 11

Na, jaj, bocsánat, mi volt a dokinál????????? Hülye önző dög vagyok. Bocsánat. :oops: :oops: :oops:

KépKép
benó

Jól van, tudom, olvassak vissza.
Többiek meg egyáltalán nem jöttek? :wink:

KépKép
benó

Én úgy gondolom az értékeket egyszer felmérték és mindenkiét ahhoz hasonlítják.Pedig minden szervezet más.
Nekem Pl már volt magas a koleszterinem amin még a házidokim is elcsodálkozott.

Kép
martik77

Döme már csak péntekig megy suliba,most megengedtem neki a netet is,de mondtam szünet után majd meglátom,hogy lesz hétköznap.Ez tőle függ.Herkules ma egész nap bánatos kutya képet vág:Nem tom mi baja.Most megőrült mert L.borotvahabos. :D

Kép
martik77

Kiköpődtem, de itt vagyok. Visszaigazolt a Gy. benneteket.

KépKép
benó

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?