A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Anitja: Nekem PEtra nem rúgja le a takarót soha tök érdekes.Boszitopik működik remélem :lol: Majd éjjel meglátjuk :lol:

Kép

Kép
agica1126

Képet dobok :arrow:

Kép

Kép
agica1126

Sziasztok!

Na, túlvagyok egy félnapos mézeskalács-sütési ill. ezek cukormázzal és dekorgyönggyel való díszítési projekten :roll:
Az tuti, hogy álmomban is cukormáz-csíkokat fogok huzigálni, és mini cukorgyöngyöket fogok rakosgatni... Még szerencse, hogy Apa ma itthon volt, és lefoglalta Dorkát.
De holnap is sütök egy újabb adag mézeskalácsot...

Viranka, hogy van Bálint? Elmúlt a láza?

Heni, szegény Péterkének tényleg elég piros a szeme, jobbulást neki!

Regi, igen, szerencsére nagyon csípi a nagyikat Dorka (és persze a nagyik is őt). És úgy látom, az imádat mellett a nagyik tudnak majd szigorúak is lenni Dorkával, ha épp az szükséges. Kicsit tartok/tartottam attól, hogy majd esetleg „túlkényeztetik”, de eddig úgy tűnik, ha kell, rászólnak – mostanában u.is elég sűrűn fordul elő hiszti, ha valami nem úgy történik, ahogy Dorka elképzeli, ill. nagyon próbálgatja a határokat (pl. rászólás ellenére újra és újra csinálná azt, amiről tudja, hogy nem lenne szabad).
Nagyon jók a karácsonyi összeállítások Szeliről. Én is azt hittem, mindkét fotón Szeli van :shock:

Móni, köszi a felajánlott segítséget, de úgy értettem a fotó-felrakásra irányuló próbálkozást, hogy megpróbálok ma időt szakítani rá. Gréta hogy van? Megúszta hőemelkedéssel a szurit, vagy belázasodott estére?

Zsozsi aztán nem kíméli a mandaringerezdeket, rendesen cafatokra szedi :D
Nálunk Dorka egyelőre csak úgy eszi, ha félbevágom a gerezdeket.

Te jóóó ég, már csak 8 nap van karácsonyig?
:shock:

Kép
dotildi

És akkor íme, a fotók. Ezek még Dorka szülinapján készültek. Rájöttem, hogy azóta nem töltöttük le a fényképezőgépről a frissebb képeket :oops: , Apa meg eltette valahova a letöltő-kábelt. Szóval frissebbeket majd később teszek fel.

Kép Kép [/img]

Kép
dotildi

Még azt akartam kérdezni, hogy Ti bárányhimlő ellen beadatjátok-e a védőoltást, ill. kinek mi a véleménye erről?
Én úgy tudom, ez az oltás csak kb. 20 éves korig ad védettséget, és attól parázok, hogy ha beadatom, mi lesz, ha Dorka mondjuk pont a terhessége idején kapná el a bárányhimlőt, mert az oltás miatt gyerekkorában nem esett át rajta....

Azt még nem is meséltem, hogy Dorkát a náthája alatt megtanítottuk arra, hogy magának szívja ki az orrát az orrszívó-porszívóval. Előadtuk Apával, hogy ez milyen buli, meg imitáltuk, mintha mi is használnánk ezt az eszközt. Egy idő után Dorka is kedvet kapott hozzá, hogy magának csinálja (persze figyeltünk rá nagyon, nehogy rosszul/sokáig/mélyen használja, irányítottuk a kis kezét), mi meg persze ezerrel tapsoltunk neki, hogy milyen ügyes.
Végül odáig jutottunk, hogy szólt, hogy tele van a nózija, összetettük az orrszívó-porszívót, az ölünkbe ültettük Dorkát, ő meg sity-suty kiszívta magának a trutyit :D

Kép
dotildi

Fleur, ha jól emlékszem, egyszer tettél fel képet egy scrapbook-ról, amit Te készítettél Anyukádnak Lilláról. Te honnan szerzed be hozzá az alapanyagokat ill. tudsz valami jó weboldalt, ahol sok használható ötlet van ehhez? Karácsonyra szeretnék csinálni a nagyszülőknek egy-egy minialbumot.

Légyszi valaki küldje el nekem priviben a gmail új jelszavát!

Kép
dotildi

Jó reggelt!

Mesi!
:) :) hajrá 21-e :) én akarok nyerni és csokit enni :) Apának szólj,ne hajtson túl :) Zsófi valami tünemény :) nem semmi kiscsajszi :)

Dotildi!
én spec. birkahimlő elleni oltásról nem tudok neked véleményyt írni,mind2 gyerekem volt már :) ezt a szurit megúsztuk :)
írj pü-ben egy mélcímet és küldöm a jelszót :)

Regi!
néztem ám a képet,vmi nem stimmelt :) a hajad hossza elárult :_) hihetetlen a hasonlóság :) Míra hajának hosszúsági változását már én is várom :) de nőőőőőőőőőőőő :)
örülök h. Melindának tetszik :)

Anitja!
de jó h. kistesóval minden rendben van :)

Heni!
majd a szülőszobán eldöntitek tesó nevét :wink: Péterke szeme helyrejött teljesen?

S hogy nehogy ne parázzak :evil:
az egy dolog h. tegnap du. Bálint átment Darth Vader-be,olyan rondán veszi a levegőt(doi persze de. rendelt) az egyik csoport ajtajára ki volt írva:kanyarós beteg volt a csoportban....amilyen szerencséje van fiamnak tuti elkapta :roll:

:arrow: egy csoportot elfelejtettem összeszedni :evil: de haladunk :)

Móni!
pihenni? remélhetőleg pár éven belül :) s addigra mind2 gyerekem alszik estétől-reggelig :) de remélhetőleg 20-án végzünk :)

pusz

KépKép
viranka

Sziasztok !

Nekünk ismét nagyon jó éjszakánk volt.
Este 9-től reggel 7-ig aludt. Úgy,hogy nekem kellet keltenem.

Én is szívesen vennék képszerkesztő oldalakat.

És egy kérdés :
Csinált-e már valaki marcipános bejglit ? Ha igen letudjátok írni, hogy hogyan csináljam a tölteléket. A tészta nem gond van egy tutti receptem.
Idén többet sütök mint tavaly. Tavaly csak 4-et csináltam azt is akkor amikor Ádi aludt.
Idén lesz 4 kakaós, 2 gesztenyés, 2 marcipános, 2 csokis. Diósat és mákosat azt anyukám csinál.

Készültem volna ma piacra de úgy látom nem lesz belőle semmi .

Na lépek megyek pakolászni.

Szép napot mindenkinek.
Kép .
20200310173350

Lányok 1 hét múlva mindenki sürög förög a konyhába.

Kiváncsi leszek idén mit fognak szólni a törpék a karácsonyhoz.

Ja és mindenkitől sok sok képet kérünk majd.
20200310173350

Még egyben.

"Imádom" ezt a 15 hós oltást. A kanyaró-tünetek felerősödtek, most már taknyos is, megemelt fejjel éjjel egy csomószor köhögött. Trópusi klímát csináltam, plusz kapja reggel a C-vitaminos iszijét, és ma elkezdem Nasivinezni.

Most csak ennyit. Olyan trutyi idő van... :?

Kép
Kép
Kép
gremese

Mesi : jobbulást Zsozsinak.
Milyen c-vitaminos italt kap Zsozsi ?

Drukkolok,hogy bejöjjön a tippem ami holnap vagy holnap után .
20200310173350

Most gyors leszek, mint a villám.

Reggel fél kilenckor a szippantós autóra keltünk, hozzánk jött :evil: Tegnap egész nap vártuk, még a harmadik szomszédban lévő boltba is csak osontunk...

Heni - van neki csőrös pohara, több is. Egyikből sem ivott soha. Vettünk neki bazi drágát, olcsót, aventet... semmi. Csak az ásványvizes flakonból meg pohárból nyomja :roll:

Emese - igen, legközelebb meg is próbálom. De most tiszta kiütés lett a szája körben, és nem tudom, mitől van. Vagy a 15. hós oltás (bár nem rózsahimlő-szerűek a foltok, hanem inkább olyan, mintha valami kimarta volna), vagy a mandarinnal csammogás. Ezért most szüneteltetem inkább.

Én felnőtt fejjel a kivit nem tudom megfogni, meg viszketek tőle, és uborkát sem tudtam soha szedni. És a narancs is csíp.

Hát, nem tudom.

Többieknek majd később írok, most még tart a reggeli rutin.

De jövök ám... :arrow:

Kép
vindolanda

KTimi! Almaszörpöt csinálok neki néha, és abba teszek C-vitamin injekciót. (Mármint az ampulla tartalmát öntöm bele).

Vindolanda: Mivel a mandarin is citrusféle, ezért allergizálhat, könnyen lehet, hogy ettől pöttyös Rugó.

Kép
Kép
Kép
gremese

Én szívesen adnék már csokit valakinek! :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Hú, ha én nyerem a csokit, nem is fogok tudni róla, mert nem leszek netközelben :roll:

Emese - igen, szerintem is ez lehet. Most nem kap mandarint, pedig úgy szereti.

Kép
vindolanda

Ktimi: légyszi vhova tedd fel a tuti beigli receptet!!! Köszi..idén tuti nem sütök...de jövőre..addig meg jól összegyüjtöm!

kakós..gesztenyés...mmmmm csorog a nyálam..( a diót és a mákot nem szeretem..ezért kaptam fel a fejem ) ...majd küldjél légyszi pár szeletet ..e-mailen :lol:

KépKép
kaqk
Debrecen

sziasztok!

kis betű van, mert zétus ölbebaba... :wink:

betegeknek jobbulást!

írtam már :arrow: :wink:

mesi nem emlékszem mire tippeltem, de a csoki érdekében új tippem van: december 25. biztosan akkor fogsz szülni, amikor véletlenül sem leszek net közelében. Utazunk 24.-én.

ja, akkor leírom mikor nincs netem: holnap és karácsonykor. :D úgyhogy készülj azért a holnapra is. :wink:

zéti olyan kis hisztis. :( megyek is mert nem bírok vele.

marcipános bejgli receptje érdekelne! megköszönném ha valahová fel lenne majd rakva.

puszi!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Sziasztok :D !
Nagyon le vagyok maradva az olvasással :cry: (is), csak be-bekukkantani szoktam, hogy Mesi egyben van e még :wink: :D (látom, igen :D ).

Dotildi, én nem fogom beadatni a bhimlő elleni oltást. Bence 5 évesen volt, nagyon jól viselte, én úgy gondolom, jobb, ha túl leszünk rajta, és akkor egy egész életre védettek lesznek :D .

Képekkel jövök, a fényképezőm akkujai megadták magukat (karácsony előtt :evil: ), így csak telefonnal :roll: ...
Kép Kép Kép Kép A múltkor a sulis sztorinál megkérdeztétek, hogy nem csordult e könny a szemembe :D , hát dehogynem :roll: . Nagyon gyakran ha nem is a szemembe, de mikor látom, mennyire szeretik egymást, és mennyire önzetlenül viselkednek egymással szemben, majd' kicsordul a szívem :oops: , biztosan ismeritek ezt az érzést :D . A fenti képek Bence Mikulás előadásán készültek, ahol Panka nem értette, miért nem mehet oda Bencéhez. Eleinte türelmesen ült az ölemben, de egyre többet ficánkolt, felállt a térdemen, később már "bekiabált" és tapsolt :lol: . Szerencsére a műsor nem volt hosszú, és mikor leengedtem, azonnal odaszaladt Bencéhez, és egy nagy sóhaj kíséretében átkarolta a lábát :D . Az összes szülő nevetett :lol: .
Kép Kép
Ha anya a fürdőszobában tevékenykedik, beülök a pult alá a mosószeres dobozra 8) .
Kép Kép
Sajnos nagyon sötét a kép, de itt éppen mézeskalács-sütés folyik :D . Panka már rutinosan használja a "fellépőkéjét" :lol: .
Vannak még nem túl publikus képeim :oops: ...
:arrow:
dettyk

Kép
Babatévé :D !

Most én is jó sok lettem, csak magunkról :oops: , be is fejezem :P !!
dettyk

Csak így tudtam csatolni a képet, remélem meg tudjátok nézni.
Zsozsi közel-távol nem csinált ilyet!
Videóztam a pocim, simogattam, és dugdosta ki a talpát. DE MÉG HOGY!!!!! Én tökre frászt kaptam.

1229513314.758.doc

:lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

Hello Lányok,

csak egy táblát hozok gyorsan, káosz kapitány átvette nálunk a hatalmat közel 1 hete. Fürdőnk darabokban, a budink konkrétan a teraszon fityeg. (Miután jómunkásember kiemelés után bejött vele a nappalinkba és megkérdezte, h hova tegye. :shock: Ide a szőnyegre, majd eljátszunk vele :twisted: 4 napja nincs kádunk, egy élmény Lizi kiskádjában "fürödni".

Jesszus, lehet, h az utsó tábla, amiben Gremese bennevan? :shock: Ha bejön az álmom (dec 21. ) akkor mindenképpen :wink: :lol: :lol: :lol:

Kép

Túlvagyunk a 15 hós oltáson is (lassan 2 hete). Annyira paráztam tőle, mert jól bef.satott a védőnő, de szerencsére (kopp-kopp) bivalyerős kiscsajszim van; meg se kottyant neki a 3 vírus: 2 hét alatt se láz, se pöttyök, se semmi. :lol: Jó kis immunrendszere lehet! :wink: Annyi, h 2-3 napja nyűgös, de az is inkább az idegen jómunkásember hadsereg napi vándorlásai, no meg a légkalapács idegőrlő hangja miatt van.

Ja és Kaqk, Neked meg köszi a tippet, Frutapa bejött, azt szívesen eszi! Végre megnyugodtam.

silka
silka

Dettyk! Jaj, ez a testvéri szeretet! Elképesztő! Annyira jó, hogy így rajonganak egymásért. Nem csodálom, hogy melengeti a szívedet! :)
A konyhai segítséged meg egyenesen szuper!!!! :)

Panka lányod milyen kis szöszke lett, Bencus meg egy igazi gentlemanus! :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

Huh Mesi :shock: :shock: :shock: ez a kép!!!! :-) nem semmi.. :lol: :lol: :lol:

Silka: örülök h bejött...nállunk nagyon nyerő..minden reggeli ezzel kezdődik....mindig más ízben..nem győzöm venni. :-( de így tuti eszik gyümölcsöt, meg vitamin is van benne és nem cukros!!!100% gyümi! :-)

Panka micsoda szöszi..és ez a szeretet..hát teljesen kész vagyok!!! :lol:

Off: vki nem tudna nekem segíteni hogy videot hova lehet feltölteni ami nem publikus, jelszóval védett ..mondjuk mint a gmail-en a fényképek???

KépKép
kaqk
Debrecen

Mesi! én nem tudom megnézni! :cry:

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Sziasztok!

Mi is megvagyunk, csak elhavazódtam.

Voltunk ma dokinál, minden oké, a neme még nem tuti, de úgy néz ki, kishúga lesz Zsófinak :lol:
Majd a 4D megmondja 30-án ;)

Igyekszem visszaolvasni, Mesi miatt benézek ám mindig, csak az írásig nem jutok el...

Jaa, és Mesi, legyen január 4, és akkor egy napon születünk Gegivel ;)
Vendég

Sziasztok!

Lejártam a lábamat... még beszerezték délelőtt a maradék ajándékokat, meg vettem egy sütis tepsit, mert a másik már elég tropa... :roll:

Mesi! Nagyon ügyes Zsozsi, hogy így eszi a mandarint! :)
Nosztalgia! :)

Anitja! émelygés-ügyileg kitartás! Margit kórház: :shock: :D
Szeli vastag hálózsákban alszik, alatt rövid vagy hosszú ujjú body és vékony (pizsama) nadrág. De ő fázós, mint az anyja! ;)

Heni! Dávid, szép név! :)

Körkérdés: Ki mit főz karácsonykor???
Én asszem sütök kacsacombot, amikor jönnek az unokatesómék, hozzá sült krumpli, párolt lila káposzta, majonézes kukorica, édességnek meg diós és mákos patkó talán :roll:. Ezeket a gyerekek is biztosan megeszik! :)
Talán szenteste meg töltött káposzta lenne (ebédre persze). A hét elején meg sütnék zserbót. A bejglivel nem tudom, hogy megpróbálkozzam-e, tavaly nagyon szétfolyt az egész... :? Bár van másik receptem...

na, ezt most elküldöm, mert Szeli nem nagyon hagy... :roll: Most almát eszik! :)

Kép

Kép
regcsiken14

No, akkor Gegi talpi:

Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
Kép
gremese

Sorrend:
1,2
3,4
5,6

Kép
Kép
Kép
gremese

Panndi! Jaj, de jó!!!! Én mondtam, hogy kislány lesz! 8)

Kép
Kép
Kép
gremese

Dotildi! Jó, hogy a nagyik így betartják a „szabályokat”! :)
Dorka nagyon szép! Milyen csini tortája volt! :)
Én nem adatok be bárányhimlő ellenit (meg más plusz oltást se nagyon). Én se hiszek abban, hogy élete végéig védettséget adnak.
Lássuk azokat a szép mézeskalácsokat! :)

Én egy kicsit elbénáztam a cukormázat, de nem lett rossz, de nem valami csodaszép... :oops: Viszont tegnap meglátogatott minket a (fél)öcsém ;), és nagyon ízlett neki, el is fogyott majdnem mind! A fára maradt néhány! :)

Vera! Kanyaró????? :evil: Remélem, nem azt kapta el Báló!!!! ++++++++

Dettyk! Nagyon jó tesók a gyerekeid!!! :) Édesek a mikulás bulin! :)

Mesi! :shock: Neked gumiból van a hasad??? Gegi nem semmit, milyeneket tornázik a pocakodban! :D

Panndi! :) Talán kislány? :)

Kép

Kép
regcsiken14

Eszembe jutott, hogy van fényképezőnk! ;)

Az új tepsim :lol:

Kép

Kép

Menekülőben (Öcsém ölében) :D:

Kép

Kép

Kép
regcsiken14

Nolka nagyon édesen tud magyarázni! :) (Megnéztem más videókat is! ;))

Kép

Kép
regcsiken14

Regi is édes :)

Ja, bárányhimlő elleni oltást én sem adatom be, majd csak magamnak, mert én még nem voltam, és terhesen nem szeretném elkapni :roll:
Vendég

Sziasztok!

Nagyon aranyosak a manók jó nézegetni őket :D

Mesi!
Jesszus :shock: Mit csinál veled Gegi :D
felűről nem tudod le fotózni?

Regi!
De helyes pasi az öcséd :D

Kismamik uh fotót kérünk. :D

Betegecskéknek még mindig jobbulást

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Lányom ma nagyon vicces kedvében van:

Kép

Vajon hol vannak a kockák???

Kép

Kép

Kép

Kép
regcsiken14

Most olvasni nem volt időm, csak pár lapot átfutottam, hogy Mesi még egyben vagy sem. Látom Gegi ráérősebbre veszi a figurát :)
Nagy karácsonyi ajándék gyártásban vagyok....
Néha tök jó, néha bosszús vagyok (főleg amikor a dekupázsolt, festett üveg tálam 4x-re sem úgy néz ki ahogyan szeretném :evil:)

Közben jó pár nap elment a betegeskedéssel is 2 hét lett mire nagyjából sikerült kilábalni belőle. Kicsit még orrfolyósak vagyunk én is Lilla is, de azért most már rendben vagyunk. A változatosság kedvéért szombaton az apja hányta végig a lakást párszor :( most szoríthatok, és remélhetem, hogy nem kaptuk el mi is.

Ja és a betegség mellé + növeszti a fogait szóval vannak jó és nagyon rossz napok, azaz nem is egész nap rossz, ha rossz, hanem általában délutánra lesz rossz kedve. Alul vártuk a fogait, mert ott már nagyon látszott erre sutyiba felül növesztett 2 rágót. Persze ettől függetlenül alul is jön kettő, szóval jól sejtettem, hogy azért a hisztikben az is benne van, hogy 4 fog jön egyszerrre.
Ha jól éreztem ma akkor az egyik alsó is kint van.

Dotildi még neked gyorsan a Scrap book-al kapcsolatban. Én az egyik praktikában láttam mintát, de az csak 1 oldalas volt. Szóval a fantáziámra bíztam az oldalak megszerkesztését. Jó tanács elsőre ne nagyon sok oldalasba kezdj, mert azért mire a sok sok mindent beleragasztod az nagyon sok idő.

Itt van egy pár minta, de ezek csak egy egy lapok. Szeritnem lehet ettől függetlenül jó ötleteket meríteni belőle. Ha gondolod keresek elő képeket az enyémből is.
http://www.scrapbook.com/gallery/?m=ima ... e=1&vote=0

Itt meg minden féle van ami ezzel a témával kapcsolatos
http://scrapbook.lap.hu/

Remélem valamikor hosszabban is tudok jönni.

KépKép
KépKép
fleur

Szép jó reggelt !

Bejgli recept ( 4 rúdhoz ):

Tészta :
1 kg liszt
50 dkg margarin
1 tojás
10 dkg cukor
pici só
1 bögre langyos tej 2 tk cuokrral( kb 2 dl )
5 dkg élesztő

A bögre langyos tejbe felfuttatjuk az élesztőt.
A lisztet , pici sót, a cukrot a margarinnal össze morzsoljuk aztán bele tesszük a tojást.
Az élesztős tejet a morzsalékkal jól összedolgozzuk.
Míg a tölteléket előkészítjük addig pihentetjük a tésztát.

Kakaós töltelék :
40 dkg porcukor
15 dkg sima kakaópor ( cukrozatlan )

A porcukrot és a kakót jól összekeverjük.

A tésztát és a tölteléket 4 felé választom .
Téglalap alakúra kinyújtom és a tészta 2/3-át bekenel felvert tojással. Utána a tésztára teszem a kakaós tölteléket, két szélét behaltom kb 1-1 centire és ott is végig tojásozom. Aztán szépen feltekerem közbe minden tekerésnél kicsi tojást csorgatok a kakaóra , hogy szép folyós legyen amikor megolvad. Ha végig tekertem utána sütőpapíros tepsibe teszem. Mind a 4 tekercs a tepsibe van akkor a tekercsek közé sütőpapír csíkot teszek, hogy amikor megsül akkor ne süljön össze.
Tetejét szintén egész felvert tojással megkenem.
Míg a sütő bemelegszik addig hagyom állni. Utána mégegyszer megkenem és közepes lángon addig sütöm míg szép piros nem lesz.
Sülés után konyharuhával letakarva hagyon kihűlni.

folyt. :arrow:
20200310173350

Sziasztok, megpróbálok gyorsan jelentkezni, amíg Rugó alszik.

Regina - látom, nálatok is megy a babahumor :wink: Szeli nagyon szép :D

Mesi - egek, ez durva :shock: Biztos erős gyerek lesz ez a Gegi :wink:

Fleur - nyűgösség, fogak :(

Heni - veletek mi van? Nem tegnap voltatok orvosnál?

Panndi - jaj, de jó, hogy minden rendben :lol:

Rólunk: a tegnap délután katasztrófába torkollott. Rugó 10 percen belül becsípte az ujját egy forgós játékkal, hoztak nekünk 10 000 Ft-os vízdíj-különbözetet, majd orra esett, és felszakadt a szája. Ömlött a vér. Szegény, még soha nem vérzett semmije. Nem is hagyta törölgetni, csak a vállamba kente :?

A pozitívum az volt, hogy Gábor már ötkor itthon volt délután. Reggel általában nem találkozunk, és csak este olyan 7 felé (néha később) látjuk egymást.

HOgy itt micsoda sötét meg ronda idő van :x

Szép napot, V.

Kép
vindolanda

Marcipánpos töltelék : ( ezt családból mondta valaki még soha nem próbáltam majd idén )

( 2 rúdhoz )

30 dkg marcipán
20 dkg mandula
10 dkg cukor
rum
esetleg tej vagy tojás fehérje nem elég laza

A marcipánt és a mandulát le kell reszelni. Hozzáadni a cukrot és a rumot és olyan állagúra keverni, hogy olyan masszás legyen de kenhető. Ha nagyon összeáll akkor lehet tejjel vagy tojás fehérjével lazítani.

Gesztenyés töltelék :
40 dkg gesztenyepüré
2,5 dkg vaj
3 dkg mazsola
1 tojássárgája

Na mennem kell Ádi ébredezik.

Este írok még.

Mindenkinek szép napot bár nagyon csúnya idő van.
20200310173350

Ezek a fotók a huncut Szeliről.... Naggggyon jók!!!!!! :lol:

Bárányhimlő elleni oltás: Mi sem adatjuk be.

Viranka!
Az nem lehet, hogy Báló elkapta a kanyarót!!!!

Zsozsi jobban aludt már, a Nasivin sokat segített. Én viszont.... Valami taknyosságos nyavalya van rajtam (én is fújkodtam Zsozsi Nasivinjéből).
Na ez még egy dolog, de éjjel fordulni már alig bírok. A méhszalagjaim azt hittem bemondják az unalmast, annyira fájt az egyik oldalon, nem is tudtam fordulni.
Gegi totálisan kitölti a pocakomat, a fenekével nyomul a bordáimnál. Meg hát amit akkor művel, amikor oldalra fordulok... Láttátok a képeket.

Ma megyek NST-re, talán vizsgálat is lesz, nem tudom.
Nem szűrtek Streptococcusra, erre rákérdezek, mert Zsozsinál volt, de szerencsére Ő nem nyalta be, de volt a kórházban olyan újszülött, akit emiatt antibigyózni kellett.

És.... életemben először elmondhatom, hogy ma megkezdtem a 38. hetet.
Tudom, ez másnak nem újdonság, de nekem igen, aki csak 36+5-ig jutott el. :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

Kiskolbival beszéltem, átköltöztek, jól vnnak, csak nincs még netük.
Máté szépen fejlődik - jó hatással van rá az ovi, a közösség. El vannak tőle ájulva, mennyire muzikális. :)
És nagyon sokat eszik. 8)
Éssss egyedül eszik kanállal! 8)

Vindolanda! Szegény Rugó! Nálunk is volt ilyen vállbatörlős szájvérzés. Szerencsére hamar túl vannak rajta.

A vízdíj az durva! :evil:

Na megyek zuhizni, egy óra múlva indulok.

Kép
Kép
Kép
gremese

Vaklárma volt.
Ádi elkezdett nyekeregni. Na én ilyenkor nem sietem el a dolgot, hogy bemenjek hozzá mert már többször volt, hogy pár pillanatig nyekereg aztán vissza alszik.
Na ez most is így történt.
Volt egy nagyobb üvöltés aztán azóta csend van.
Ilyenkor még kb 20-30 percet vissza alszik még.

Mesi : én drukkolok a már vagy a holnapra.
Ha mész ma vigyél cuccot is tutti ami tutti. Én is vizsgálatra mentem aztán délutánra baba volt.

Nagyon sok betegeskedő van most ahogy látom. Sajna ez a tél.
Én sem tudom néha mit adjak Ádira de ha kocsival megyünk akkor mindig lengébben öltöztetem.

Fúúú így, hogy leírtam a receptet már úgy várom, hogy csináljam olyan jó illat van olyankor a lakásba.

Elkezdtem összeírni, hogy miket kell vegyek hát egy vagyon lesz.
De tök jó mert a cég ahol dolgoztam adott ajándékba étkezési jegyet. Így most kapta 72.000-ért étkezési jegyet. Tutti , hogy a fele elfog most menni. Mondjuk úgy akarok vásárolni,hogy két ünnep között csak kenyeret kelljen venni.

Na lépek is pakolok meg készülgetek a napra.

Tényleg ki mit főzz karácsonyra ??

Szép napot mindenkinek
20200310173350

Sziasztok!

Itt undok esős idő van. Már voltunk a vásárcsarnokba, megvettük a húst a szentestei vacsorához.
Nagyon kiakadtam.
Szabályosan megálltam a zebránál. Kétsávos út.
A közelebbi sávban mikor látta az autós, hogy szeretnénk átmenni (cica rám volt kötve) megállt és intett, hogy menjek át.
Erre a mellette lévő sávban az autós majdnem elütött minket. Pedig látta, hogy elengednek.
Én szétnéztem és akkor még messze volt ezért indultam el de Ő nagyon gyorsan jött és kb 20 centin múlt, hogy nem ütött el minket :twisted: :twisted:
És még neki állt feljebb és dudált rám, hogy mit keresek a zebrán mikor Ő ott át akar hajtani :twisted:
Lányok én majdnem elbőgtem magam.
Még most is remegek.

KépKép
Kép Kép
l.móni

Na akkor reagálok is:

Dettyk nagyon jók a képek :lol: :lol:
Végre jelentkeztél.

Mesi nem semmi amit Gegi művel a pocakodban :lol:
Még a végén a 39. hetet is megéred 2 in 1 :wink: :lol:

K.Timi Milyen ügyi vagy.
É n nem vállalnám be a bejgli sütést :roll:

Karácsonyi menü:
sült kacsacomb és kacsa mell.
Sült pecsenye kacsa máj.
krumplipüré
dinsztelt káposzta
vmi süti csak nem tudom mi :roll:

Vindo :( jobban van már Rugó?
Bedagadt neki?

Tegnap este fürdés után Cicusom is idétlenkedett az apjával, elesett az ágyon és olyan szerencsétlenül, hogy beütötte a száját.
Már a sírásán hallottam, hogy valami nagy baj van.
Csúnyán felszakadt belül az ínye, nagyon vérzett. Alig bírtam elállítani.
Csak sírt és sírt az apjára meg haragudott pedig Ő nem tehetett semmiről.
Nagy nehezen szopival sikerült lenyugtatni de egész éjjel nyugtalan volt és gyakran áthívott sírva.
Ma reggel meg néztem, hogy nagyon csúnyán fel van neki dagadva a kis szája :(

Anitja már 12 hét :shock:
Gratulálok :lol:

Panndi talán kislány :lol: :lol: :lol:

Fleur jó, hogy már jobban vagytok.
Az ajándék meg tuti szép csak nagyok az elvárásaid saját magadtól :wink: :lol:
Szorítok, hogy ne legyetek ismét betegek++++++++++++++++++++

Regi csúcs a lányod :lol: :lol:
a tepsis, a dugdosós :lol: :lol: :lol:
neki se kell a szomszédba menni ötletekért az elevenséghez :wink: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Cica 1 órával ezelőtt beájult :shock:
Meleg a homloka :?
Ha felébred lázmérés.
A fenébe a 15 hós oltással :evil:

Irina, H-né Évi merre vagytok??????

Maggie mi volt a szemészeten?
Milyen volt az ötye?
Te is el vagy veszve.

Mesi köszönjük a Kolbi infót.
Örülök, hogy minden rendben velük.
Ha legközelebb beszéltek akkor mond meg nekik, hogy pusziljuk :lol: :lol: és hiányzik.
Mátén meg sem lepődök. Nagyon életre való kiskrapek :lol: :lol:

Tegnap sütöttünk mézeskalácsot.
Még csak a felét sütöttem ki de már ez is nagy adag.
Nagyon finom lett. Köszönöm Meryke a receptet. Apa kolléganője már el is kérte :lol:

Na el dolgomra.
Puszi mindenkinek

KépKép
Kép Kép
l.móni

Sziasztok
megvagyunk
jól aludtunk f8 kor ébredt emma utánna reggelizett tejcsit...
mióta ilyen későn kel reggelizni csak a felét vagy annál picit többet eszik csak...de nem fordítva kellen..minél többet alszik ( és nem eszik) annál éhesebb?
próbáltam az igazi reggelinél a kakaót , tápszert mégegyszer..de nem kell neki..csak rendes kaja meg víz.

Lehet le fog szokni a reggeli tejcsiről? de a folyadék az meg kellene neki..napközben nem iszik sokat
:-(

KépKép
kaqk
Debrecen

Móni, nem csoda, hogy ideges vagy :evil: Baleset :? Láz :?

Rugóval vásárolni voltunk, és odafelé valahol úgy gondolta, hogy nem kell neki kesztyű. Kiügyeskedte az esővédő meg a kocsi közötti részen, és persze csak egy km után jöttem rá, hogy hiányzik a fél kezéről :shock: Visszafelé egy nagy tócsában találtuk meg, ott úszott a közepén.

De legalább megvan.

Kaqk - én mindig akkor zabáltam, ha hajnalban keltem :wink: De akkor reggeli, majd kaja a vonaton, kaja az órák között... Szerintem ne izgulj.

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Elköltöttünk egy csomó pénzt... (megint) :roll: De már csak 2 embernek hiányzik az ajándéka.
Anyuval megrohamoztuk a játékboltot, így a 3 gyereknek (dédunokáknak, ha még a Mama élne...) megvettük az ajándékokat! :)

Ez nem mai, de akár az is lehetne:
"Akkor fizetek, Anya." :D

Kép

Kép

Kép
regcsiken14

Móni, igen a szája kicsit be van dagadva és varas :? De nem zavarja.

Regi :? - nagyon belejöttél a fotózásba :wink: Meg a vásárlásba :wink: Jó kép :D

Kép
vindolanda

Vindo! Szegény Rugó! :(
Varrj a kesztyűre zsinórt (én direkt zsinórosat vettem, hogy ne hagyjuk el)!!! Jó, hogy meglett! :)

KTimi! Egyszerre kapod az egész éves étkezési jegyeket??? :shock: Jól jön ilyenkor!!! :) Én nem kapok, mióta nem vagyok „aktív”... :roll: nem jár...
Sőt, ha a kenyeret felszeletelve beteszed a fagyóba, még azt se kell venned! ;) Feltéve, ha belefér! :) Fél óra alatt kienged, mikróban még hamarabb, de csak rövid ideig szabad mikrózni, különben kiszárad, és olyan friss lesz, mint amilyennek vetted! 8)

Én meg megvettem ma a kacsacombokat! :D Csak helyet kell csinálnom neki a fagyóban.

Kiskolbi Mátéja nagyon ügyes, hogy kanállal eszik! :)
Szeli is egész jól nyomja villával (és kézzel), majd küldök videót a gmail-re! :)

LMóni! Köcsög autós! :evil: Ha az egyik elenged, akkor a másiknak is meg KELL állnia, ez a szabály!!!!!!!!!
Én sose veszem készpénznek, hogy mindenki átenged, ilyenkor mindig lassan megyek, és figyelem, hogy a belső sávos is úgy gondolja-e... :?
Jaj, szegény Cicus... :cry: Ezek a balesetek...
Igen, Szeli nagyon eleven, kár, hogy a talin nem mutatta meg... :roll:
Húúúú, bakker, én ma is elfelejtettem felhívni a dokit.... :oops: (hogy tegyük át az oltást januárra)

Kép

Kép
regcsiken14

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?