A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » Beültetés előtt, és utáni érzések

Ó,Rana,sajnálom...azért apával bújjatok össze,hátha... :wink:
Kisbuta???????
Vendég

Pg 53
A ciklus első időszakában a megnövekedett ösztrogénkiválasztás változást okoz a nyál és a méhnyakban keletkező cervix-váladék összetételében és kristályosodási képében. A nyál és a cervix-váladék kristályosodását az ösztrogén hormon jelenléte okozza bizonyos koncentráció elérése után. Ez a hormonkoncentráció, mely a tüszőrepedés előtt 3-4 nappal következik be, és az azt követő 3-4 napig tart, azután csökkenni kezd. A tüszőrepedés során kiválasztott ösztrogén és progeszteron hormonok koncentrációja tehát csökken, és így kristályosodás már nem történik. A fenti folyamat eredménye, hogy a nyál és a cervix-váladék csak a fogamzásképesség 6-8 napos időtartama alatt kristályosodik. A fogamzásképes időszakban mindkét fenti folyadék kristályosodási képe jellegzetes, erősen szálkás, páfránylevelekre emlékeztető képet mutat. A nem fogamzásképes időszakban, amikor kristályosodás nem történik, a látott képben nagyszámú körkörös és amorf alakzat található.
vizkriszisback

Hm...?Na,mit is kérjek a Jézuskától :?: :roll: ...asszem megvan :D
Vendég

Nyulaszkám!
tudom mit... én ia szt kértem :P
dezsina

ja...
és Kisbuta!
kettőre szavazok én is (vagy háromra) :lol: :lol: :lol:
dezsina

Sziasztok,
mindjárt visszaolvasok.

Úgy néz ki, hogy egyszemke csinált ekkora felfordulást :D
Majd duplán szeretjük.
De az egyszemke jól néz ki, akkora, mint kell, jó helyen van. Két ünnep között megpróbálok kibulizni egy uhu-t, de nem biztos, hogy sikerül, mert nem is Szegeden leszek...

Kép
kisbuta

Kisbuta,nahát,pedig biztos volta benne,hogy legalább ketten vannak...lehet csak jól elbújt a másik?Vagy ennyire nagyon erős egyszemke,akkor viszont neki drukkolunk nagyon :D :D :D ...mindenesetre nagyon boldog vagyok :D
Dezsikém,jajaja,gondoltam te is azt kéred,tudod nem vagyok irigy,és asszem ezért kérjük itt mindenkinek :wink:
Vendég

Kisbuta, ez nagyszerű hír!!! Drukkolok tovább.

Szezsó, küldöm a babaragacsokat ++++++++++++++++

Többieknek is +++++++++++++++++++++++++++++++

Kép
petne

Hello

Fekve nehéz gépelni, el is szállt, hülye touchpad :evil:

Na, szóval...

Skrisz: nem blasztók, 3 naposan fagyasztották le őket. :wink:

Rana: le is mondtad az UH-t, vagy csak úgy döntöttél, nem mész el?
Egyébként úgy tervezem, az összes tesztet zebrásra pisilem még idén :-D

Puszi: üdvözöllek dicső lovag, szép a ruhád, szép a fogad :lol:

Estike: méhpempő menni fog, de a palástfüvet nem bírom meginni :oops:

Mabe: holnapra egy kalappal!!

Kisbuta: kilyukad az oldalunk :-)

Dezsi: már csak 28 nap? Az pont egy (normál) ciklusnyi idő :-)

Nyulasz: jövőre már oda is teheted a karácsonyfa alá a csomagodat :wink: vagy legalább Te befekszel :-D

Apa legújabb elmélete szerint, az IQ teszt is kimutatja a terhességet :lol: :lol: :lol: mivel ugye a baba IQ-ja hozzáadódik az anyukájáéhoz, így magasabb lesz! :lol: :lol: :lol: És mindezt a beülti után találta ki, míg nekem nyugodtan kellett volna feküdnöm :-D

SzezsoKép
KépKép
szezso

Kisbuta: gratulálok az erős egyéniségű babótokhoz! :-D

Petne: megnéztem Julcsit, csudaszép :lol: nagyon izgi, hogy most már bármikor kibújhat :-)

SzezsoKép
KépKép
szezso

Nyulasz,
a laptető az laptető :D

Én is láttam, elég határozottan egynek tűnt, még elvileg egypetéjű ikrek lehetnek, de az nem annyira valószínű. Doki is azt mondta, hogy valószínűleg jó erős az az egy.
A lényeg, hogy ott van, tesó majd később, ezek szerint.

Rana, :(
És nem lettél selejt, ilyen sajnos előfordul. Ettől még lesznek neked szép kis kölkeid.

Szezso,
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Mabe,
nektek is drukk +++++++++++++++++++++++++

Rana, igen, nekünk ezt a Kaáliban kérték, a szegedi Kaáliban enélkül nem altatnak, ráadásul félévente újat kell csináltatni. Adnak egy listát, hogy mit kérnek, és háziorvos ad beutalót vvt-re, ekg-ra és belgyógyászatra. A belgyógyászhoz kell a végén menni, ő ellenőrzi a vvt és az ekg eredményeket, kicsit megvizsgál, és ad egy papírt, hogy lehet altatni.

Köszi a drukkokat lányok! Még nem egészen nyugodtam meg, de igyekszem arra koncentrálni, amit a doki mondott, hogy biztos nagyon erős, ha ilyen hcg-t produkált.

Kép
kisbuta

Zsu,
jobban vagy már?

Kép
kisbuta

Sziasztok!

Szezso :D

Gratula a törpékhez! Pihenj pár napot, aztán ami jól esik! Vigyázz magatokra!

Kisbuta :D

Az az egyszemke tényleg nagyon erős! Gratulálok!!!!!!
Igen, már jobban vagyok, főleg ha jó híreket is olvasok.

Rana :D

Sajnálom, hogy nem nőttek nagyobbra a tüszők. :( Pusz

Megyek haza, jók legyetek!

"Mindig új reggel jön és az élet újabb esélyt ad."
kobzoszsu

...vagyis mégis aggódom... :? ... a Egyszemke csak 0,7 mm, szerintem ennél már nagyobbnak kéne lennie, most nem tudom doki mérte-e félre, vagy csak meg akart nyugatni, mikor azt mondta, hogy ez jó. S.O.S.

Kép
kisbuta

Kisbuta, nagyon örülök nektek!!! Hidd el, könnyebb lesz elsőre egy baba, mint kettő. :lol: :lol: Kaptál UH képet a babáról? Azon rajta van a méret is.

skrisz72

kaptam. Hol van rajta a méret?

Kép
kisbuta

[quote="kisbuta"]. írta:kisbuta..vagyis mégis aggódom... :? ... a Egyszemke csak 0,7 mm, szerintem ennél már nagyobbnak kéne lennie, most nem tudom doki mérte-e félre, vagy csak meg akart nyugatni, mikor azt mondta, hogy ez jó. S.O.S.

Ezt a petezsákra, vagy az embriora mondta a doktor?
És nem cm?

Gratulálok erőskéhez! :lol:
Vendég

Kisbuta, a jobb alsó sarokban keresd.

skrisz72

[quote="kisbuta"]k írta:kisbutaaptam. Hol van rajta a méret?

Nem tudod bescannelni a képet? És feltenni?
Vendég

Mabe,
a petezsákra, mert az embrió még nem látszik.
hát mm-t mondott, de ahogy nézem, ott ahol Skrisz mondja, ott cm van, írva.
Két képet kaptam, valószínűleg több felől fényképezte a doki, az egyiken 0,4 cm, a másikon meg 0,68 cm.

Ez jó?

Kép
kisbuta

Kisbuta! Nagyon erős az a picike, ne izgulj! Most honnan szedted hirtelen, hogy a 0.7 mm az kicsi ilyenkor? A doki miért hazudna? Akkor azt mondta volna, hogy "kicsit kisebb, mint kellene, de majd behozza". De nem ezt mondta, ugye? Vagy lehet, hogy félreértetted, és 7 mm-t mondott??? :roll:

Szezso, nagyon ügyes lesz a te hármas fogatod is, érzem a zsigereimben! :wink: Doki mára hívott UH-ra, ha ma lett volna repedni készülő tüszi, akkor ma vagy holnap megcsinálta volna az inszemet. De mivel a láthatáron sincs ilyen (amikor először 17 mm-esnek mérte az egyiket, láttam, hogy elgondolkodik, hogy mi legyen), ezért akció lefújva. :( Nem baj, most karácsonyi hangulat, család, stb, aztán a január elseje egy cseppet rosszul fog esni (ismét baba nélkül), de azután elröpül az a nem egészen egy hónap hamar, és lehet böködni magam megint! :)

Zsu, mi volt a baj veled? Vmiről lemaradtam? :roll:

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen

Mabe, lefényképezni tudom. Azonnal megcsinálom, ha maradsz még pár percig.

Kép
kisbuta

Kisbuta, az jó!!! 0,4 cm a baba, és 0,7 cm a petezsák. Az én babám is 0,45 cm volt a hatodik héten.

skrisz72

Skrisz,
ez jó, akkor megnyugodtam, mert a vonalzómon is azt állítja a csibész, hogy már 3-5 mm nagy. abba a 4 mm belefér.

de azért felteszem az uhu képet, ha már megcsináltam.

Kép
kisbuta

[quote="kisbuta"]M írta:kisbutaabe,
a petezsákra, mert az embrió még nem látszik.
hát mm-t mondott, de ahogy nézem, ott ahol Skrisz mondja, ott cm van, írva.
Két képet kaptam, valószínűleg több felől fényképezte a doki, az egyiken 0,4 cm, a másikon meg 0,68 cm.

Ez jó?

Ez így jó :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Szóval Egyszemke első sztárfotója:
Kép

Kép
kisbuta

Rana: ja, értem. Javaslom, hogy szilveszterkor bulizz egy jót, egyrészt jövőre ezt már nem teheted meg, másrészt pedig a január 1-et így simán átalhatod :wink:

Kisbuta: most olvasom, mi van a vonalzódon :-D persze csak óvatosan, de fetrengek a nevetéstől :lol: :lol: :lol:

SzezsoKép
KépKép
szezso

Rana,
rendben, nem csinálják meg az inszemet, mert karácsonyozni akarnak ők is. De attól még lehet, hogy jövő hétre mégiscsak szépen megérik, és akkor egy spontán próbát megér, nem?
Én drukkolok nektek.

Kép
kisbuta

Szezso,
csak óvatosan fetrengj, bár a gyerekek szeretik a vidám a mamikat. :lol:

Kép
kisbuta

Kisbuta
A CRL az a baba :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: nagysága
Vendég

Mabe,
és akkor az XGS pedig a petezsák?
(egész szakértők leszünk a végére...) - de hogy ezen hol látott babát? (na igaz, a gépnek kellett az ultrangot befognia, az láthatta...)

Rana,
még arra gondoltam, hogy nekem mindig a szilveszterek voltak a legrosszabbak, és újévkor már mindig csak arra gondoltam, hogy biztos ez lesz az én évem. Most a te éved jön, meglátod.
És beértelek hozzászólások számában! :P :lol:

Kép
kisbuta

[quote="kisbuta"]M írta:kisbutaabe,
és akkor az XGS pedig a petezsák?
(egész szakértők leszünk a végére...) - de hogy ezen hol látott babát? (na igaz, a gépnek kellett az ultrangot befognia, az láthatta...)

GS: gestation sack :wink:
Vendég

Én olyan izgatott vagyok, hogy holnap már kismama leszek. Ilyen még nem volt velem...
Vendég

Mabe,
akkor most annyira megnyugtattál, hogy ha lenne valami kedves képem, akkor elküldeném neked. Mert ezek szerint nem csak az van, hogy akkora, mint lenni kell, de nem is üres a petezsák.
Ha bebabásodsz, utána is kötelező a topikban maradnod, hogy mindenkinek megmagyarázd, amit lát. Most már azt is értem, miért két fotót kaptunk a buborékról. :D

Kép
kisbuta

Kisbuta! Ja, reménykedni mindig lehet, bár túlzottan nem szabad a spontánkodásban. Hát most egy darabig biztos jóval előttem jársz majd hozzászólások terén, ahogy így elnézem az aggodalmaidat! :wink: De nem baj, majd januárban behozom, amikor itt fogok siránkozni, hogy mennyi bajom van. :lol:
Azért jó nektek, hogy már nem a tüszők méretén aggódtok, hanem petezsákokén.... :wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára rana33 2008.12.18 18:09-kor.

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen

Mabe,
bizony, mi nagyon drukkolunk. Mennyit kapsz vissza?

Kép
kisbuta

Kisbuta
Én csak elolvastam, hogy mi van a képedre felírva :wink:
(GA: gestation age, terhesség kora :lol: :wink: )

Elvileg 2-t fogok hazahozni... doki nem javasolta a 3-at... de majd holnap meglátjuk...
Vendég

Rana
A petefészekben levő elsődleges tüszők kb. 85 nap alatt érnek meg. Ezért a stimulált ciklus utáni 1-3 ciklusban megnőhet a teherbeesés esélye... :wink:
Vendég

Kisbuta, az 6-os vagy 5-ös szám a GA-nál?

skrisz72

Skrisz,
oda 6-os szám van írva, de az tuti elírás, mert a GA-t, ha jól tudom, az utolsó mesitől számítják, és az nálam november 13-a volt, tehát 5+1- nek kell lenni, és a baba is annak felel meg.
(és jó ómennek veszem, hogy augusztus 20. a céldátum, mert apa és én is nemzeti ünnepen születtünk, nálunk ez hagyomány...)

Mabe,
no, elolvasni én is el tudom, csak egy kukkot sem értek belőle (de gyorsan tanulok, és amiket most mondtál, azt már mind meg is jegyeztem ám ;) )

Kép
kisbuta

[quote="kisbuta"]S írta:kisbutakrisz,
oda 6-os szám van írva, de az tuti elírás, mert a GA-t, ha jól tudom, az utolsó mesitől számítják, és az nálam november 13-a volt, tehát 5+1- nek kell lenni, és a baba is annak felel meg.
(és jó ómennek veszem, hogy augusztus 20. a céldátum, mert apa és én is nemzeti ünnepen születtünk, nálunk ez hagyomány...)

Mabe,
no, elolvasni én is el tudom, csak egy kukkot sem értek belőle (de gyorsan tanulok, és amiket most mondtál, azt már mind meg is jegyeztem ám ;) )

Én úgy tudom, hogy a GA-nál az a terhességi idő jelenik meg, amit a gép a méretek alapján kihoz :wink:
Vendég

Mabe: nagyon helyes, hogy kismamiként gondolsz Magadra! :D olyan jó lesz holnap, majd meglátod :wink:

Kisbuta: mi meg mindketten ősszel születtünk :lol:

Rana: én is arra tippelek, hogy most befigyel egy spontán babó, mert azt hiszed, esélytelen...és csakazértis! :-D egy barátnőm abban a ciklusban lett terhes, mikor a doki 2 héten át UH-zta 2-3 naponta tüszőfigyelés céljából, aztán feladta, mert nem nőtt semmit a tüsző. :wink:

SzezsoKép
KépKép
szezso

[quote="mabe86"] írta:mabe86n úgy tudom, hogy a GA-nál az a terhességi idő jelenik meg, amit a gép a méretek alapján kihoz :wink:

:shock: :shock: máris óriásbébi lenne? :lol:

Kép
kisbuta

[quote="szezso"]e írta:szezsogy barátnőm abban a ciklusban lett terhes, mikor a doki 2 héten át UH-zta 2-3 naponta tüszőfigyelés céljából, aztán feladta, mert nem nőtt semmit a tüsző. :wink:

Na Szezso ezt magyarázd meg, hogy lehet! :shock:
Amúgy nem akarok ünneprontó hitetlen kutya lenni, de a csodák NEM velem történnek... :? Persze ettől függetlenül minden ciklusban MINDEN lehetséges terhestünetet produkálok, lassan már 4 éve, úgyhogy kezdem megszokni.... :lol: Úgyhogy rájöttem, hogy akkor leszek babás, ha SEMMI tünetem nem lesz! :wink:

Brizo, Csibe, Meli, Lola hol vagytok??????? :?:

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen

Képzeljétek, édesanyám egy csodanő! Máris elintézte, hogy dec. 29-én meguhuzzanak Jászberényben! :shock: :D
Nagyon bízom benne, hogy akkor már szívhang is lesz.

Kép
kisbuta

Jászberényben???? Mit keresel te arra, Kisbuta? :shock:

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen

Arrafelől származom. Szegeden csak bevándorló vagyok a párom miatt. :oops:
Karácsonyra hazamegyünk, és már onnan fogunk továbbmenni Bükkszékre, mert ott foglaltam szállást szilveszterre. Szegedre csak januárban jövünk vissza.

Kép
kisbuta

Rana, én sem értem :-D a doki sem értette, ment vissza hozzá a barátnőm, hogy pozitív a tesztje, ő meg csak nézett, hogy Terhes???? :shock: :shock: :shock:

SzezsoKép
KépKép
szezso

Á értem. Kép Mármint Kisbutát értem... Szezso a te történetedet továbbra sem... :wink: :lol:

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen

Ezt gyorsan ideírom, hogy a következő ember belaptetőzhessen :D

Kép
kisbuta

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?