A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

ja, igen! Boni, becsuktam, mert újabb sütőm van, és pl. légkeverésesnél nem indul el, ha nyitva van az ajtó! ;)

és nekem sem lett túl jó, szóval lehet, hogy újra kellene gyártanom! ;)

és amúgy Te géppel dagasztod a tésztát???

sophie27

Sziasztok!

Na ez szép volt megirtam a levelet és kiléptem elküldés nélkül :shock: :?

Mi is megvagyunk, csak ma mégis útnak indultunk még vásárolni ajándékot mert apóst kihagytuk a sorból.
Áron még nem alszik :? :? épp Tigris színrelép című mesét néz reggel is azon aludtunk vissza. fürdés után megetettem aztán 22.30kor is, cicin be is aludt egyszer csak lecsatlakozott a ciciről és félig felült és elkezdett bürrögni mint egy kisautó :wink: :wink: Meg van fagyva teljesen.

Zsófi részvétem apósod miatt. Sajnos az ilyen dolog sose jön jókor. :cry: :cry: Az biztos hogy a párodnak most az is nagy segítség hogy ti vagytok neki. Legyetek sokat együtt , de néha hagyd magára is kicsit . Én sajnos nagyon tudom milyen rossz ilyenkor. Kitartás. :(
a tápszert miért kérdezted?

Lenne egy kérdésem ti felébresztenétek a babátokat éjjel ha születése óta átalussza az éjszakát? Nappal meg 1hónaposan 100-120 ml -iket eszik alkalmanként?

Nálunk a karácsonyi menübe nem lesz hal mert én nem szeretem. szóval tárkonyos csirkeragulevest főzök, aztán cordon blue lesz pulykából meg krumplipüré és almáspite. Aztán még nem tudom miket találok még ki a következő napokra.

Na megyek hátha eltudom már altatni az ördögöt :twisted:
jó éjt !

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Jó reggelt
sóliszt:
elsőként légkeverés azéért nem a legjobb,mert kihajtja a vizet és berepedezik....

a keverést kézzel csinálom

gyúrható könnyű linzertésztaállagú legyen ! a vizet apránként öntsd bele így nem lsz túl lágy

aproo dugó monnyon le..mi is arrafelé gondolkodtunk a költözéssel, de a dugók miatt fontolandusz
a mandulás pisztráng nyami

Adri remélem rendeződik Dorcus ehetnékje

Sniki Dia javaslata jó, plusz HRK javasolta a Gripp Heelt (homeos) bevált

Sophie őszinte részvétem... mi februárban veszíttttük e párom apukáját,és nagybátyját aki apjaként bánt vele 1 héten belül... nehéz feldolgozni...de a kicsi vigaszt nyújt

:cry: aranygaluska nem nehéz..ügyi leszel :lol:

Mecsi nekem védőnéni azt mondta anno,hogy ha nappal megeszi az adagját és szépen gyarapodik mé kelteném fel?

Nálunk 24.én baconbe tekert pulykacici lesz baconbe tekert burgonyával

másnap utazunk szülőkhöz,ott kissebbfajta lakodalom lesz kajatéren..
Vendég

Sziasztok!

Zsófi: feltettem! Őszinte részvétem, legyél most nagyon megértő és türelmes a pároddal, nagyon nehéz lehet most neki! A Depinek sajnos most az idő sem kedvez, de legalább a hó esne :(

Engem pedig az a kapros juhtúrós gombóc érdekelne :) Niki feltennéd?

Mecsi, Málnus egy hónapos korától aludta végig azaz egyszer kelt fel, de én hiszek abban, hogy ha bármire szükségük van, akkor felébrednek, szóval én nem kelteném!

Sóliszt, én is megcsináltam, nekem nagyon jó lett, bár a tésztába kicsit több víz kellett...tegnap sokat sütöttem, keménynek is tűnz, de ma reggelre újra megpuhult, most visszatettem, remélem nem csinálok hülyeséget...

Nekem az aranygaluska sosem lesz az igazi, de egyszer el kell kezdeni.

Ma nekünk is rohangálós délutánunk lesz, kell még néhány ajándék, és ma végre baba-mama jógára is eljutunik remélem. bár az autónk még nincs kész, nem is lesz az idén, de a sógornőm kölcsönadja az övét :)

Apró:akkor mi lehet az oka, hogy mindenkit látok csak Levit nem, és ez mindig így volt :( Szuszu nincs ötleted? meg is lesem gyorsan a web-en :)

Szép napot mindenkinek.

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Boni, te nem tudsz aludni: Most nézem, fél 6???? remélem sikerült visszapihenned!

<
sziszka78
Tolna

Apró: meglestem a picassat, szuper a mosolyalbum, és még egy kedvencem lett,a küzdelem a báránnyal című kép, zabálni való :D
A gázszámlára akartam még írni neked, hogy én DDGÁZos ügyintéző voltam, több oka is lehet a számlának, pl. diktáltál óra állást vagy nektek nem kell? Ha pedig általányon vagytok, akkor az is lehet, hogy elfogyott az a gázmennyiség amire a gázártámogatást kaptátok (ha kaptatok, és ez azt hiszem diktálásnál is ok lehet) ez évi 2000 m3, ez felett teljes áron kell kifizetni amit elhasználtok. De az is lehet, hogy rosszul lett bediktálva az óraállás, szóval ezer és ezer oka lehet, egyenlőre nem bosszants magad ezen, mindenképpen menj be, és megnézik neked!

Itt hétfőn is lesz ügyfélfogadás, szerintem ott is!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

köszi a kedves szavakat lányok! igyekszem a legtöbbet kihozni magamból! tegnap 2-re (vagyis ma) ért haza... :( most meg már bement melózni, de a főnöke bizti hazazavarja, de mégis fel kellett kelnie, mert nincs már több szabija, és csak úgy, azért nem marad itthon! szerencsére nagyon erős az én férjecském, és tudom, hogy tudja, hogy az apukájának ez volt a megváltás (még éppen a kemény végstádium előtt hunyt el), szóval neki már jó, csak nekünk rossz, mint ahogyan ez lenni szokott!

Boni, annyira nem repedezett be, vagyis nem lett annyira gázos, csak mondom, lehet, hogy vastagra hagytam, és ezért kicsit elvállt az alja, meg a teteje... :S

Aproo, gázszámla! marha jó, hogy küldte a tigáz ezt a számlát nektek! tényleg hívd fel őket, mert biztosan van telefonos ügyfélszolgálat, hiszen ma még munkanap van!!! ott pedig a számlázásos menüpont alatti nőci biztosan meg tudja mondani, hogy mi ez a bődületes számla!

Sziszka, köszi a receptet! ilyenkor már firss kapor helyett a szárítottat használod!?

Mecsi, a tápit csak úgy kérdeztem, mert ez a BEBA eléggé húzós áron van. nem sajnálom én a gyerektől, csak nem tudom, hogy, ha esetleg a dokinő is mondja a hozzátápit, akkor is ugyanezt kell majd enni 6 hós koráig, vagy akkor már valamilyen más összetételűt!?

Benit nekem is keltenem kellett, mert sárga volt, úgy 1 hónapos koráig, mert akkor fontos, hogy éjjel is max. 3 óránként egyen, de amúgy biztosan nem kelteném fel! ;) Beni meg amúgy sem aludta át az éjjelt, de pont akkor aludt el, mire kb. letelt a 2-2,5 óra... :)

nem tudom, hogy mire nem reagáltam még... ja, igen, tegnap, miközben vártam az uramat, eszembe jutott, hogy talán Winona kérdezte még korábban a szoptanít készüléket (SNS), hát én végül nem próbáltam ki, de itt volt, szóval kb. értem a lényegét, de nem próbáltam, így nem tudom, hogy használ-e tejszaporításra...

sophie27

Sziszka, bocsi, de lehet, hogy félreértettelek... nem kapros-túrós pitét írtál? mert én annak a receptjét szerettem volna elkérni, de most már magam sem tudom, hogy írtam, és így hirtelen meg sem találtam a karácsonyi menüdet... :( bocsi!

sophie27

Zsófi, akkor én értettelek félre, kettő kapros lesz :)
Akkor megyek vissza és beírom a pitét is, és igen, szárított kaprot használok.

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Sziszka párom 4kor kelt, én meg mondom nem fekszem vissza, úgyis mindjárt kelt ZSigmond. erre 7ig aludt :lol:
Vendég

Jó reggelt a tisztelt egybegyülteknek és a hiányzónak is! Legalábbis jobbat, mint nekem.
Jelentem dögrováson vagyok, de nagyon, a fene vigye el ezt a takonykórt a pokolbeli ördögöknek, hogy még tüzet se tudjanak a bünösök kondérja alá rakni. No.
Szóval gyözött a 4x takonykór és hosszú hetek próbája után legyürte az én meglehetösen stabil immunrendszeremet is. Tegnap akkora volt már a fejem, hogy az ajtón se fértem volna át vele, hasogatott egész nap, fáj a torkom, köhögök, beszélni alig tudok (ezt pont jó mindenkinek...), s ma reggeltöl már a hasam is csikar. Isteni érzés! :(
A többiek még nem egészségesek, én meg már nem vagyok az. Ma a páromnak megint autós dolga van, így egyedül leszek. Majd valami csoda segít, meg az elszántságom, hogy annyira nem is vagyok szarul.

Zsófi!

Tényleg öszinte részvétem, nyugodjék örök nyugalomban. Nektek kitartást és egy meghitt karácsonyt!

Mi szombaton elmentünk fáért. Itt a sarkunkon van egy kertészet, ott aranyáron mérik, mert egy másfél méteres nordmann 35-43 Euro kinézettöl függöen. Voltunk egy másik városrészben, ahol termelötöl kaptunk egy nagyon csinos kis bozotosat 20-ért, de lettek volna olcsóbb fák is, de Eninek ez tetszett.
Fel is állítottuk tegnap és a gyerekek feldíszítették. Aztán meg legóztunk egy nagyot, megnéztünk még egy filmet (A hihetetlen család/Incredibles), végül szunya. Ma meg elkell kezdeni a sütést és holnap meg- ill. beszerezni a kaja fö résztvevöit. Ez persze nagyban függ attól is, hogy nekem összejön-e még a hirtelen felindulásból elkövetett feltámadás, különben karcsú lesz a karácsonyi menü.
Tegnap elökerült a barátunk is, aki ma megy haza és vele el tudtam küldeni a családomnak szánt ajándékot. Már csak az éjszakai átadást kell megszervezni, juhu! :(
Nálunk érdekes karácsony lesz abból a szempontból, hogy mi nem megyünk sehova és hozzánk se jön senki. Anyósomék nem állnak velünk szóba, az én itteni rokonaim egy éve szintúgy, a párom testvérét 10 éve nem láttuk, az enyém otthon van, a szüleim és a nagyszüleim összevesztek, így annak is löttek, stb. Jó kis család. Mindenki mindenkire haragszik és a lényeg a haragon van, nem az okán, mert az elhanyagolható és gyorsan megbocsájtható lenne. A baráti körböl is mindenki elutazott ki-ki a családjához, szóval miénk a falu!!!! Banzáj! :)

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Dönci fürdetés után
Kép

Imi az ovis karácsonyi ünnepségen, mint csillag. Elöször fordult elö, hogy közremüködik. :)
Kép

Megyek egy kört haldokolni, aztán zombisodok (az olyan élö halott, nem?) és minden menni fog. :)

Puszi: mi
Vendég

Jó reggelt!

Megint mesét nézünk :D imádom! Teljes érdeklődéssel figyeli a tévét.

Ez a manótánc link nagyon jó ötlet volt elloptam én is bocsi http://karacsony.hu/manotanc.php?id=105 ... 79565#view Már szét is küldözgettem mindenkinek csak egy bibvel a végén lemaradt az üzenet :lol:

Az ébresztést azért kérdeztem mert nekem túl soknak tűnik a nappili 130ml egy 1hónapos babucinak. Meg hát nappal meg hasfájással küzdenek mert még ráadásul mohó is a kiscsaj.

Hát Aproo igen szép karácsonyi ajándékot küldtek a gázosok nektek, de mindenképp hivd fel őket és nézz utánna rendesen .Talán emlékszel hogy jártunk mi is az elmüvel aztán nem is annyi volt az annyi.

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Barbi Jobbulást neked!

Csandi te hogy tudtál másik manotáncost csinálni??

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Sziasztok!

Én is épp Manótáncot gyártottam :) Pedig annyira kellene vasalnom :)
Barbi: Jobbulást neked, remélem valahogy túlélitek ezt az időszakot, szerintem valahol kellene legyen benned egy kis tartalék (legalábbis eddig mindig volt) Nagyon sajnálom, hogy egyedül töltitek az ünnepeket, pedig ez annyira a családról szólna :( Szerencse, hogy a tiétek önmagában is szép nagy :)
Nagyon édesek a képek! Legjobban a közös csoport kép tetszett, csak a férjed hiányzik róla, gondolom ő a fotós :D

Képzeljétek, amíg itt adtam reggel Aprónak a gázos jótanácsokat, addig kiscsajom valamilyen úton módon a hasáról a hátára kötött ki, de azóta sem mutatta meg hogyan csinálta :D Én meg pont lemaradtam róla :)

Na megyek vasalni :)

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

SZiasztok! Csak gyors bekukk, mert még én is rohanok..

Zsóf! Részvétem nektek apósod miatt! Nem lehet könnyű a férjednek. Legyél támasza mindenben, találjon vigaszt a kis családjában!

TV-zés: Én nem tudom, lehet, hogy velem van a baj, de kattanok rá, ha RÉka a TV-t nézi. Igazából mindegy mi megy benne, ha mozog bámulja és kész. SZóval nálunk napközben egyáltalán nem megy a TV, ha meg be van kapcsolva, úgy fordítom RÉkát, hogy háttal legyen neki. NEm tom, lehet hogy nem normális, de úgy gondolom, hogy még rengeteget fogja bámulni a TV-t, ne kezdje már el 3-4 hónaposan. Azon akadok ki durván, hogy pl anyós elkéri, hogy hadd legyen nála Réka, aztán beül vele a TV elé, és mondja, hogy milyen jól elvan a gyerek. Hát persze, mert mint egy megbabonázott rátapad a tekintete a TV-re, se kép se hang, cak bámulja. :evil:
Ti engeditek TVzni a piciket? Oké, Mecsit látom, hogy rajzfilmeznek, de egyebet?

Mindenkinek jó karácsonyi készülődést! Kellemes ünnepeket még nem kívánok, mert remélem holnap még be tudok nézni...

Nálunk párom kívánságára vacsira rántott hal lesz (hekk és ponty), majonézes burgonyasalátával. Ebédnél letudjuk a levest, az tárkonyos csirkeragu lesz.mellé még valamit kitalálok. Süti sütést megtiltotta, mert úgyis a következő 4-5 nap a traktával fog telni, eszünk majd elég édességet a szüleinél, meg én szüleimnél. RÁadásul nagymamim is ott lesz, akinek isteni sütijei vannak. Nyami. Már várom...
Mi 25-én elindulunk itthonról, és majd csak 5-én érünk haza. Csomagolhatok 24-én ezerrel! Körutunk: Pécs-Szeged-Nyíregyháza-Eger(szilveszter)-Bp-Prága-Bp-Pécs.
Már a gondolattól is el vagyok fáradva...

panna1

mecsi, amikor a képe töltöd fel a fhér arc alatt ott van 4 figura rákell kattintani amelyiket szertnéd..én is utólag jöttem rá

sziszka grt

én is vasalok, fiam Süsüt néz
Vendég

Zsófi!
Nagyon sajnálom a történteket!A karácsony hátha eltereli egy kicsit a figyelmeteket.

Andi!
Nagyon aranyos a manótáncotok!Tegnap mi is szerkesztettünk egyet.Kiderült hogy Csenge miért volt múltkor nyűgös?(vagy csak front?)

Panna!
TV-és ügyben én teljesen egyetértek veled,nálunk sincs tv nézés a baba mellett.De persze nem vagyunk egyformák.

Mindenkinek jó készülődést!!
Veronika
l.veronika

Sziasztok!!

Beugrottam egy picit!!

Zsófi, fogadd részvétünket!! :( Sok erőt Nektek!

Sziszka, gratulálok Málnusnak!! :)

Panna, tv-vel mi is úgy vagyunk, hogy ha nem muszáj, ne nézze. Viszont naponta kb. 10-20 percet nézheti a bebe tv-t, vagy a német mesecsatorna egyikét, ez utóbbit a nyelvtanulás végett, mert állítólag fogékonyabbak a gyerekek a tv-ben hallott idegen nyelv iránt, mint másképp. (De lehet nem így van) Szóval nálunk így megy, de a többi műsort még mi sem díjazzuk.

k.a.t.i.c.a

Apróka, nagyon édik a Levi fotók!! :)

Valakinek még akartam írni, de nem jut egy istennek sem eszembe... :evil:

k.a.t.i.c.a

Zsófi!

Őszinte részvtem apósod miatt, kétszeresen szomorú így karácsony előtt!!!

Barbi !

csodás a kép, ahl mind a négy gyermekeddel vagy lefényképezve gratulálok hozzájuk igen jól sikerült kis csapat!

Lányok!

Dorca tegnap este evett utoljára, most már éjjel sem volt hajlandó enni!

Jönnek a pupik, fáj a hasa. Vettem édeskömény teát is, de minek nem tudom, mert még sose fogadta el a teát sem. Espumisan, infacol...eddig sem használtak, teljesen tanácstalan vagyok, és karácsony másnapján keresztelője is lenne, nem tudom mi lesz ebből!

Adri

KépKép
koadri

Katica!

Ezt a tv-s nyelvtanulást még nem hallottam, de igaz lehet, mert Marci 2 évesen gyönyörűen beszélt angolul, akkor még nem szinkronizálták a Cartoon-t, azóta csak felejtett, mi meg sosem beszéltük a nyelvet sajna.

Adri

KépKép
koadri

Julcsi, igen hazaért a párom, de ma korán el is ment. :( Telán holnap hazaér...

Adri, nem gondoltál rá, hogy rákérdezel a dokitól? Olyan sok minden kiválthatja ezt náluk. Úgy sajnálom, hogy nem eszik, remélem csak egy kis sztrájk és hamarosan nekiáll a bendőt megtölteni. :)

k.a.t.i.c.a

Hali!

Köszönjük!

Zsófi, részvétem, tényleg minden jótanács elhangzott......szóval amennyire lehet, békés Szentestét. Annyira ismerem az érzést...

A mai napom eddig, nem hinném el ha nem velem történik:

Oltás: reggel 9 után kezdtem hívni a védőnőket, mert megbeszélt időpontunk volt. 10ig semmi. Hívom a dokinőt, hogy tud-e vmit a védőnőkről meg az oltásról.
Ja, a védőnő ott ül nála, de oltóanyag majd csak januárban.....
Kb. 10 anyukát kellett volna felhívniuk pénteken, mert sztem már akkor is tudták, hogy ugyan már karácsony előtt 2 nappal ne az oltás szerint alakítsák a napjukat.
Azt hiszik, mert pici van a háznál mi olyan rohadtul ráérünk????
Annyira felhúztam magam, én konkrétan még semmit sem tudtam készülni idén, a párom megint éjszakás, holnap aludni fog, majd estefelé még elmegy közelharcot vívni 3 db pisztángért, mert itt a környéken nincs, jó sokat sétáltunk míg végigjártam az összes boltot. Legalább nem egyedül, Bucsek, bocsi a sok boltból ki-be akcióért mégegyszer. Szóval talán 24-én elkezdek majd sütni-főzni, ha egyáltalán lesz mit.

A legszebb, hogy ahol szültem, ott ma volt a szülészet köszöntése, évek óta kapnak egy tablót a babanetes Kútvölgyis anyukáktól, meg mindenki visz be kisrucit, kávét, kaját, olajakat, nyugizenét, meg ami szülés alatt kellhet. Szuper dolog, most mentem volna először, de az oltás miatt nem mentem. Szóval duplán éljen a halásztelki doki, illetve a múltkori bcg akciója után triplán...
Tigáz: kapcsoljam ki a fűtést lehetőleg jó hosszú időre, hogy lássam, szivárog-e. A gyereket meg tegyem félre addig.(így mondta az ügyintéző! ) Ja igen, nyomjam meg a kikapcs. gombot, ha megtalálom rajta.....no comment.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Adri, gripe water és chamomilla ch 9 vagy 15(inkább ez), felváltva
Illetve egyik kaja előtt, másik utána.
Tudod, mi velünk mi volt, nálunk extrémebb eset....emlékszel, mennyire hasfájósok voltunk, mint később kiderült a pylorus miatt kb. folyamatosan marta a nyelőcsövét a gyomorsav Levinek, de ez használt!
Próbáljátok ki.
Gripe dm, a homeos bogyesz gyógyszertár. Az jó lesz majd fogzásra is.
Homeos bogyesz, 3x5 db, szigorúan 10 perccel kaja előtt/után, műanyag kiskanálban pár csepp vízben oldva. Fém ne érje, az a lényeg.
Nagyon drukkolok Nektek.
Írj, ha segíthetek. Bár egyenlőre ezeket tudom csak mondani. Ha nem válik be, még kutakodhatunk homeos ügyben...

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Adri!

Én nem kockáztatnék a kiszáradás miatt, a picik sokkal hamarabb kiszáradnak, szerintem beszélj orvossal!!!

Tv: nálunk a férjem szokott időnkét így vigyázni MÁlnusra, Bebe tv vagy foci meccs, de én is harapok érte, csak akkor hagyom, ha annyi dolgom van, hogy nincs más választásom :(

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Jaj, még két dolog....

Adri, ne adj köményes teát Dorcának, csak ártasz vele, ha a pocakja fáj!!!!
Sima csipkebogyó termésből csináld inkább!

Nálatok is van hogy annyira izgatott lesz a csöpp, hogy levegőt is elfelejt venni?
Sziszka, a bárányos képről jutott eszembe (köszi, csúcs amit művel vele) szóval van egy akkora plüss kutyunk meg egy bárányunk, mint Levi, azt meglátja, magára rántja, harcol vele, be akarja tömni a szájába és csak azt hallom, hogy már sípol, de közben meg kap levegőt, tehát nem az a baj, hogy a plüss miatt nem kap, csak annyira izgatott a harc hevében, hogy nem vesz magához oxigént.
:shock: :lol:

Zsófi, a hordozó bekötés: igen, többféleképp variálható, de felvilágosítottak, hogy csak egyféleképp biztonságos, a többi kamu.
Efelől szeretnék megbizonyosodni.
Szóval valahogy így: Ami a kocsiülésből alulról jön ki, azt az övrészt kell a hordozón elöl a gyerkőc combjai felett található akasztóba tenni, a mi meg a kocsiülésnél felülről jön, azt kell a hordozó mögötti akasztóba tenni. Én eddig pont fordítva tettem, tehát a alulról jövő bizti öv került a hordozó hátán lévő akasztóba, de állítólag is sréhen leborulhat az ülés.
Na, most légy okosdomonkos....

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Apró: m is fordítva kötjük, ami alul, az alul, ami felül az felül :(

Gyorsan ki is rohantam a hordozóhoz, megnéztem a képet rajta, de nekem most így már nem egyértelmű :( Próbáltam lefényképezni, de annyira kicsi a kép, hogy nem élesít rá a fényképező....
Akkor most már engem is nagyon érdekelne a dolog!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

mecsi, én a végén amikor elkészültem kipróbáltam az előnézetet és ahányszor próbáltam mindig kicserélte a ruháinkat és amelyik tetszett azt küldtem el+én a babámat választottam nagynak minket meg kicsinek

panna,tvügyileg:maximálisan egyet értek veled!én is pont így csinálom!!(két mumus van nálam, a tv és a tápszer)
a prágáért nagyon irígy vagyok ám!!

mi badacsonytomajra megyünk 29-2-ig szilveszterezni

vera,én nagyon nem voltam jól még 3napig hasgörcseim voltak és az időjárás tehetett be neki+hazáig aludt szépen...mostanában annyira érdeklődő, hogy nem akaródzik aludni, csak 30perceket , de cserébe éjjel már egy hete végig alszik felkelés nélkül...este 10-től ma pl. reggel 8-ig :D :D
Vendég

Sziasztok! Csak átfutottam az elmúlt néhány napot, nem volt időm jönni mostanában.

Zsófi őszinte részvétem, legyél most a párod mellett, ez neki is sokat segít majd.

Adri, ez aggasztó, hogy nem eszik Dorca, szerintem is jó lenne megmutatni egy orvosnak. A homeós bogyókon kívűl még a Normaflore-t tudom ajánlani, ma beszéltem a dokinkkal és ő is javasolta, azt mondta ha beválik, akkor 3-4 hétig folyamatosan érdemes adni, napi egy ampullát. Mi is elkeztük ma, mert a múlt heti antibiotikumos kezelés után szegény Zsombikámnak megint nagyon fáj a pocakja (harmadik éjszaka óránként kelünk...)

Zsombi különben jól van, ma kapott oltást, sajnos csak a kötelezőt, mert a pneumo elfogyott :( így majd 6 hósan kapja. Méretei 8.02 kg és 67 cm, egy hónap alatt hízott szűk 2 kg-t! :shock: nem csoda, hogy hasfájós a szentem. És tegnap este átfordult a hátáról a hasára - álmában! Kétszer, csak, hogy biztos legyen. Ott feküdtem mellette és csak csodálgattam büszkén :)

Megyek futok még egy bevásárló kört, szerencsére már csak pár aopróságot kell venni, így is kb 30 embernek vettem karácsonyi ajándékot. Legálább a főzést megúszom az ünnepek alatt, nem leszünk itthon. Ma viszont az új kedvencünket főztem, lazac spenótos tésztával és paradicsomleves betűtésztával Zéti kedvéért :)
Vendég

megcsináltam az új változatot nem bírtam ki :) http://karacsony.hu/manotanc.php?id=107 ... 76141#view

tévézés nálunk van, de csak mesefil és azt is megválogatom mit teszek be neki dvd-n. apával este sport leginkább foci mást nem.

Adri szerintem is forduljatok orvoshoz.

megyek lefotózom nektek a mi hordozónk képét és felteszem hátha segít.

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Hordozó: Úgy kell bekötni, ahogy írtad Apró!! Ahogyan magadat is csatolnád, ami alul fut, az megy át a combik felett (vagy a hordozó alján lévő akasztóba, a mi kocsinkba csak így lehetett bekötni), ami átlósan fut, az megy át a hordi hátánál.

k.a.t.i.c.a

Kép
Kép

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Pont így, ahogy a képen van :)
(nekünk így nem érte át a biztonsági öv, ezért húztuk az alsó pántot a hordi alatti akasztókon át. :))

k.a.t.i.c.a

Adri!

Köszi a dícséretet a képekért, legalább neked megjelent a hozzászólásom...

Ami Dorci étvágyát illeti, Sziszkának teljesen igazat adok, mert tényleg hamar kiszáradhatnak, ha ennyire nem megy a tankolás. Az akut kiszáradás jelei: nem könnyezik a szeme, ha sír, ha összecsíped egy kis pukliba a hasán a bört, nem simul ki rögtön miután elengedted, és a pelenka is száraz. Remélem azért idáig még nem romlott a helyzet, de tényleg meg kéne dokinak mutatni, mert ez azért már nem normális. Jobb félni, mint megijedni, irány a doki!

Tv-téma: nálunk rettentö egyszerü a helyzet, mivel 2 szoba, abból egyse nappali, se tv, se rádió, se újság. A híreket online szivattyúzzuk és nem vagyunk rosszabbul informálva, mint mások, söt! Vannak mese dvd-ink, idönként abból nézünk valamit, de az se túl gyakori. Megfigyelhetö, hogy tényleg leragad már egy kisgyerek is a magából mozgóképeket ontó masina elött és része lesz az ott sugárzott világnak. Ezért nincs nálunk elektromos bébicsösz ill. mozgóképes villanypásztor. Ennek az az elönye is megvan, hogy a gyerekek fejét nem tömi senkise tele idétlen reklámokkal, nyugodtan tudok 4 gyerekkel bevásárolni menni, egyik se rendez fesztivált, hogy ezt vagy azt akar, mert az volt a tv-ben.
Mentem játszani ill. sütni.

Barbi
Vendég

hát igen barbi megfogalmaztad azt amit a tv-nézéssel kapcsolatban tudni érdemes!!köszi és ezekszerint nálatok bevált...ilyen elgondolásból varrtam neki hintát és nem vettem zenélő világító többfokozatban ringató hintát sokpénzért...
Vendég

Kép
Vendég

zsóf, nagyon sajnálom!!nálunk az elmúlt 2 hónapban 3 nagypapa ment el :cry: :cry: :cry:
Vendég

cs-andi :cry:
Vendég

Nagyon köszi, akkor ezek szerint mi mostantól utazunk biztonságosan.... :? :oops:
Nekünk nem volt lerajzolva a fene megenné.

Barbi, ne haragudj, én mindig megállapítom, milyen irigylésre méltó, szép gyerkőid vannak, de nem adok hangot neki....de most igen! :lol:

Tv: nálunk, mint Sziszkáéknál, párom szokott Levivel, hogy haladjak, de nem mindig.

Csandi, a hinta még mindig szuper. Nagypapákat sajnálom. :cry:

Csenge, tényleg nem csoda ha Zsombi pocakfájós, ilyenkor a havi fél kiló is jó, nem? Szóval szép méretek, gratula.
Ugye azért nem akarod fogyóztatni? :wink:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Csandi!

A hintáért rendesen irígykedek, ha szabad így fogalmaznom, mert nekem nincsen - még - varrógépem, következésképpen nem tudok alkotni. :(
Nálunk 4 gyerek mellett gyakorlatilag semmilyen világító, hangot adó és egyéb dolgokat müvelö kütyü, mert se én, se a párom nem bírja elviselni órákon keresztül a hangokat, nótákat és egyebeket, amit ezek csinálnak, ehhez az is hozzájön, hogy egy halom elem kell bele és azt cserélni, stb. Van egy telefon, amely tényleg szép melódiákat játszik, de amíg nem romlott el a hangszórója, addig a kukába kívántam, ezt egy barátunk csempészte a gyerekjátékok közé - nyilván mert neki nincsenek gyerekei és nincs tisztában a dolog jelentöségével. A másik egy csörgö, amit anyám bosszúból vett, hogy a páromat idegesítse. Azért volt annyi szerencsénk, hogy ez meg klasszikus zenei melódiákat játszik a nem annyira ismertek közül, így azt is türjük. Ki is kapcsolható és a hangerejét is lehet redukálni. Magunktól ilyesmit nem veszünk és nem is fogunk, s ez a két darab csak a szabályt erösíti. Ha nem úgy adták volna öket, hogy direkt a gyerekeknek, megúsztuk volna ezt a két darabot is, mert akkor elsikkasztottam volna öket elölük... :)
Remélem nem haragusztok meg ezért, nem ítélek el senkit, aki pont ellenkezöjét csinálja, annak bizonyára jobbak az idegei az enyémnél. :) Meg biztos nem egy babának tényleg öröme telik benne, ki tudja!? Szóval ne haragudjatok tényleg, hogy mi másképpen csináljuk!

Mi 10 éve élünk tv nélkül.
Tudom magamról, hogy a tv-zhetnék hamar újra kialakulna, ha vennénk egyet, ezért nem is veszünk. Több idönk van egymásra, nincsen akusztikai tapéta, nem megy a tv vagy rádió a háttérben egész nap. Én utóbbival nöttem fel. Mindenkinek volt tv-je és rádiója és minden szobából más hallatszott, ha együtt volt a család, akkor a tv elött ült és nem egymással beszélhetett, stb. Én nem akarom, hogy a gyerekeim is így nöjjenek fel.
Anyámék nem tudtak évekig háttérzörej nélkül aludni, én meg azzal nem. Ha átlopakodtam és csupán lehalkítottam, még a paplan alá sem értem vissza és máris ment a szokott hangerövel tovább. Aztán jött az egyetem, ott dettó ugyanez, mindenki átgázol a másikon, szarik rá, hogy ki mikor aludna, stb.

Én úgy élvezem a csendet ill. a gyerekzörejt. S talán nem lesznek agressszívak sem, mert nem érik öket ezek a hatások a médiákból.

Barbi
Vendég

Barbi, szerintem senki nem fog megharagudni a véleményedért. Minden ember másként véli a dolgokat és ez így van rendjén. Ez egy nyilvános fórum, mindenki leírja a gondolatait, tapasztalatait és mások azokat vagy elolvassák, megértik, esetleg meg is fogadják, vagy sem. :) Részemről én biztosan nem haragszom meg Rád, főleg azért sem, mert a tv-s részével nagyon is egyetértek. :)

k.a.t.i.c.a

jól van barbikám , ha még varrógéped is lenne...csak alvásra nem jutna időd :D bár tudjuk, hogy a te duracelljeid pár perc dokkolás után megint fullon vannak :D :D
Vendég

Sziasztok!

Zsófi: Őszinte részvétem!

Mecsi: Én nem ébreszteném fel, főleg ha ilyen jól eszik! Amúgy mi épp ma voltunk látogatóba egy 10 napos babánál, és anyuka is azt mesélt, hogy a kis srác 110-120 ml-et eszik alkalmanként. Nekem ez nagyon soknak tűnik....

Panna
: Épp ezt akartam írni én is a TV nézéssel kapcsolatban. Ha látjuk, hogy Hanna rátapad, inkább lekapcsoljuk. Én úgy gondolom, hogy nem tesz jót a szemének. De lehet ez csak az én hülyeségem...

Adri
: A Gripe Water-t próbáltad? Szerintem az nagyon jó. Bocsánat, de le vagyok maradva picit. Miért nem eszik Dorca?

Cs.

Kép

Kép
csimby

Csütörtökön nekünk is megvolt az első átfordulásunk. :) Hátról hasra. Pénteken is átfordult egyszer, de azóta mondjuk nem.

Ja és nem is írtam, hogy egész jól alakul ez a külön szoba. Mióta átköltöztettük a Hannát, úgy veszem észre, hogy nyugodtabban alszik. Már 3 éjszaka 10 órát aludt egyfolytában.

Cs.

Kép

Kép
csimby

sziasztok

BArbi szerintem semmi baj nincs azzal, ahogy te csinálod.. és tetszik ahogy ezer fokon égsz! látni a a képen, hogy egy nagy boldog család vagytok, és biztos vagyok benne, hoyg mindenféle rokonság nélkül lesz egy meghitt szeretetteljes ünnepetek..

remélem nem betegszel le és a kis családod meggyógyul...

hmm hordozót mi sem felül vezettük el, mert alul mutatták
:roll:

csimby grt a külön szobához
Vendég

Mindenkinek köszi, aki írt Dorca témában.

Dokinőt felhívtam: Nurofen kanalasként nem fogyott, kúp formában bent van, Eredmény: 70ml tej, + erőszakkal 20ml tea

Normafloron túl vagyunk, a Gripe Watert és a homeósakat nem próbáltam még, ezen kívül mindent. Sajnos szájon át nem kell neki semmi, kitolja, illetve nem is csukja össze az ajkait, hagy mindent kifolyni.
Hogy miért fáj, mi a baj, nem tudom, ugyan ez volt 2 hósan is, amikor 2x kaptunk infúziót is. Kicsit meg van fázva, dokinő holnap vár, lehet, hogy fáj a torka, de a fogzás is lehetséges így telefonos eszmecsere alapján.

Nagyon kíváncsi vagyok az éjszakéra, eddig 3x evett minden éjjel a tegnapi kivételével, de ma még csak 150 ml folyadék van benne. Egyébként jókedvű, ha dögönyözöm, ha cipeljük a popsiját magyaráz a fénynek, stb.

Barbi!

Kösz a leírást a kiszáradásról. Sajna pisi nagyon kevés van, de a sírás még könnyes és a poci is O.K., de figyelem!

Tévés véleményetekkel osztozom, - bár nálunk sajnos jelen van a mindennapokban - kiegészíteném azzal, hogy fiam, bár kényszerűségből, de már lekőrözött olvasmányaiban, hangoskönyv formában. Rengeteget utazik, de itthon is sokat "olvas". Iszonyatos nagyot fejlődött a szókincse, összefüggéslátása, imádjaTamási Ábeljét, a tisztességet és a józan paraszti humort és eszet. A hangos könyveket nagy formátumú színészek adják elő, és elvileg én is hallgathatnám, ha nem lennék rabja a papír alapú könyvek olvasásának.

Újra próbálkozom az etetéssel: Adri

KépKép
koadri

Igen, a tv-s rész teljesen igaz, magamon látom, hogy le tuódok ragadni.
Bátyámék is 12 éve élnek tv nélkül 4 gyerekkel. Nincs is a fa kardon kívül semmilyen játékfegyver a gyerekeknek, pedig 3 fiú.
Voltunk pár éve a Csodák Palotájában, ott volt egy fegyverutánzat célba lehetett lőni és a nagyfiúk azt sem tudták hogy kell megfogni a pisztolyt.
De a zene sztem nagyon fontos. Legalábbis van olyan nagyon muzikális gyerek akitől vétek eltiltani.
Levi unokatesója másfél éves, ha dallamot hall, azonnal riszál és reggel is úgy ébreszti a szüleit hogy din-din. Meg lehet zabálni. Ez azt jelenti, hogy kapcsolják be neki az egyszervolt.hu-t, mert dalokat szeretne hallgatni.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Adri, sikerült?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Aproo!

Nálunk nincsenek a gyerekek zenei sivatagban, ma pl. Chopin Balladen hallgattak, de megnézték a párom kuncsaftja által küldött dvd-t is, ahol fiatal tehetségek énekeltek operaáriákat. Én most az utóbbi hetekben azt vettem észre, hogy Regö nagyon muzikális lehet, mert visszaénekel komplexebb dallamokat is. A csajok is énekelgetnek, de velük összehasonlítva Regö körökkel jobb. Lassan a beszélökéje is beindul az érthetö kategóriában. Most is itt áll mellettem és énekel valami saját költeményt.
Levágtam ma a haját, egész csinos lett. Ha próbáltatok már bolhás kisoroszlánon sörényt nyírni, kb. olyan élmény ez. :)

Ma sakktábla kekszet csináltam és a vaniliás patkókat. Eredmény, patkóknak befellegzett és a másikból is csak pár eltévedt mohikán maradt. Hogy lesz nekünk karácsonyi aprósütink!? Akartam a szomszédoknak is kis kóstolót vinni, de max. az illatát tudnám becsomagolni, vagy a hült helyüket. :)

Döncike nagyon tekergeti magát és morcos, mert valami mindig útban van. Vagy keze, vagy más, de nem megy a fordulás. Imi se kapkodta el annak idején, már majdnem 6 hónapos volt. Ö késön is indult el, mert 14 hónapos volt, míg Eni már 10 hónaposan szuperül talpalt, Regö meg 3 héttel az elsö szülinapja elött indult meg. Kíváncsi leszek Dönci melyik helyet foglalja majd el a sorban.

Jó éjt, megyek ajándékot csomagolni. Én majd szeretnék egy varrógépet... Ha valaki éppen gépe kiselejtezése elött áll, gondoljon rám bizalommal!

Puszi: én
Vendég

Sziasztok!

Szeretnék ezzel a kis képeslappal nagyon boldog karácsonyt kívánni nektek!

Kép

KépKép
columbine

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?