A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

http://karacsony.hu/manotanc.php?id=110 ... 6848183866)#view

Na én is csináltam manótáncot, csak a páromnak rossz helyre került a szája ;-)

Adri, hogy van Dorca? Alakul a dolog?

Bocs, de most ennyi voltam, jó éjt! Betegeknek jobbulást, és mindenkinek kellemes ünnepeket, ha nem jönnék már addig!!

yuyu79

Kedves augusztusi anyukák Nektek és családjaitoknak Áldott, Szeretetteljes Békés Karácsonyi Ünnepeket kívánunk!
leljétek örömötöket továbbra is kicsi porontyaitokban és minden picurka egészséges legyen!

Kép
Vendég

Jó reggelt!

Adri hogy van a pöttömkéd? Eszik már vagy még sztrájkol.

Ez a manótánc nagy sikert aratott , de tényleg ötletes! köszönjük az ötletgazdának! :D

Betegeknek jobbulást továbbra is ! Átfordulósoknak gratula ügyesek a babusok egyre jobban fejlődnek. Tegnap Andiéknál voltam megint Zsófika is forog már hátról hasra :)

Mi ma megyünk 3ra oltásra 3at is kapunk. azaz kötelező, prevenar és rota. remélem nem lesz semmi gond.
Képzeljétek Áron fürdés előtt aludt másfél órát úgy keltettem már fel hogy fürödni kéne menni., aztán utánna bekajált és 21.30tó 3ig aludt. Akkor muszály volt megetetnem mert nem tudtam kicselezni visszaringatással, vizzel , peluscserével vagy simivel de 4-8ig megint aludtunk , kajcsi és most megint alsziik. Ennyire érezné az időváltozást vagy csoda történt! De jó lenne.

Megyek vissza aludni húzós lesz a délután , de azért még este benézek. Jó készülődést mindenkinek!

Az eltűntek pedig jelentkezzenek hamarosan hogy vannak!

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

és ez lemaradt :D
Kép

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Ajándék

Este mikor kigyúlnak a karácsonyi fények,
a gyermekkori álmok egy percre visszatérnek.
Ekkor a szemekben a szeretet fénye lángol.
s a gyertyafénynél még a csillag is táncol.

Mikor a fenyő illata megérinti a szívünk,
ezen az estén kicsit az álmokban hiszünk.
Nem szeretnénk mást, csak boldogok lenni,
és másokért a szokottnál többet tenni.

A rohanó világban megkopnak a fények,
halványak a hitek és halványak a remények.
Nem szeretnénk mást, csak hinni a szóban,
őszintén szeretni, és bízni a jóban.

Őrizzük meg a Karácsony fényét,
s örizzük a szeretetben való hitünk reményét.
Hisz ma este mik is gyerekek vagyunk,
s gyermeteg vágyainknak ma határt nem szabhatunk.
/ szerző ismeretlen /
Vendég

szegény kis dorca, remélem már javulóban,gyógyulófélben van!!
Vendég

Adri, Dorca?

Zsófi, párod?

MAjd még benézek, hátha jelentkeztek, csak most végre apája hazajött az ügyeletből és elkezdhetem a karácsonyi nagytakarítást. Ha le sem fexem, talán elkészülök holnap estére.... :wink:

puszka addig is

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

columbine:gyönyörűűű ez a lap!persze lili miatt :D
hogy kell ilyet csinálni????énisénisssss

Mindenkinek nagyon boldog karácsonyt!

Kép
winona

Sziasztok!

Itt ma elkezdett megint esni a hó, remélem meg is marad holnapig. :) Küldök haza is hófelhőket, remélem időben odaérnek. Itt Észtországban a következő az ünnepi menü - disznósült, véres hurkák (egy kicsit más íze van mint otthon - van ami almával, hajdinával van töltve), sült krumpli, párolt káposzta, áfonya- és tök-salátával. A mézeskalács és a forralt bor is elengedhetetlen. :) Lehet, hogy idén megint én csinálom a sütit - fatörzset szoktam csinálni áfonyalekvárral és marcipánnal a tetején. :)

Laurának úgy tűnik tetszenek a gyümölcsök, igen lelkes. Eddig ettünk már almát, banánt, sütőtököt. Megy a forgás is nagy lendülettel - már mind két irányba megfordult, de azért inkább hátró hasra szokott átlendülni. Sokat kacarászik és magyaráz. Remélem a hazautat is jól fogja bírni.

A manótánc nekünk is nagyon megtetszett - mindenkié nagyon jó lett. Én is csináltam egyet:
http://karacsony.hu/manotanc.php?id=113 ... 06603#view

Aproo, Levi montázs is klassz - én is kedvet kaptam hozzá, hogy csináljak majd egyet.

Zsófi, őszinte részvétem - próbáljatok minél többet együtt lenni a pároddal és legyen békés, boldog karácsonyotok!

Adri, Remélem Dorca eszik mostmár és nem lesz vele semmi gond! A hozzátáplálást próbáltad már? Ahogy látom már ő is elmúlt 4 hónapos.

Kellemes napot mindenkinek, jó karácsonyi készülődést!

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Lányok!

Dorca köszöni az érdeklődéseteket, jelenleg alszik és hál Istennek itthon. Tegnap egész nap 400ml lett az eredmény, éjjel semmit nem fogadottel. Reggel szinte "megerőszakolva" a pelenkázón 4x fordítottam vissza hasról,mert úgy nem fáj annyira a hasa, de sajnos felfelé nem folyik a tej, így megevett 120 ml-t, így mentünk a doktornénihez, Megnézte ő is, kiszáradás tüneteit nem észlelte, kifejezetten jókedvű, mozgékony. 11-kor újabb 100ml, de kizárólagtápszer, semmi tea, vagy egyéb. Hát ez még mindíg kevéske ma eddig 220 ml, de legalább nem vagyunk kiszáradva.

Lehet, hogy vírusinfekció a flelős, de lehet, hogy az egyik szemcseppünk, ami 100-ból 1 főnél emésztési gondokat okoz. Hát persze, hogy beleesünk, de a szeme miattmeg kell.

Mazska!

Hozzátáplálással már annyit leizzadtam, mint annó a tápszerrel,mire végre elfogadta. Sajna mindent tol kifele a szájából, még a tea se kell sajna....

Mecsi!

3 oltás? Nem semmi, de hová kapja a harmadikat? Te hogy bírod?

Köszi mégegyszer hogy gondoltok ránk, most megint evés idő, megyek és izgulok?!!

Adri

KépKép
koadri

sziasztok!

remélem Adri, hogy Dorcával minden okés lesz! drukkolok nektek!!! amúgy a rota nem szuri, szájon át kell bevenni valahogyan! ;)

mi megkaptuk a 2 szurinkat ma, szóval este biztosan megint lesz lázacskánk! :( amúgy Beni 8500g, a hosszát most nem mérték, de mondták, hogy a kicsi kutacs miatt mérni fogják most már mindig a fej és mellkas körfogatot! amúgy a mai adatok alapján fejkörfogat 42, mellkas 45. eszerint az sem baj, ha 5 hósan benő a kutacsa, mert fejlettebb a koránál! :) bemutatta dokinéninél is a felülős mutatványt! hát mindenki le volt döbbenve! egyébként legközelebb olyan 2 hónap múlva kell mennünk.

nekünk ma felírtak valami pépet a tápi helyett, mármint 1-1 étkezés már kiválthatok vele, ez is nestlé, talán sinlac, vagy valami hasonló a neve! állítólag lehet kombinálni barackkal is pl, és a gyerekek nagyon szeretik! mondta, ha esetleg nem lenne jövő hónapban elég már neki a tápi, akkor majd adnak 2es BEBAt, de majd meglássuk!

köszönjük mégegyszer a sok kedves szót!

párom jól van, vagyis úgy látszik, hogy jól van. azt hiszem, hogy ő az a típus, aki inkább magában szeretné rendezgetni a dolgokat, és nem a kibeszélős fajta. :( én meg nem is nagyon erőltetem! együtt vagyunk, figyelek rá, de nem macerálom, ha ő nem hozza szóba, mert tegnap már volt olyasmi megjegyzése, hogy sokat kérdezgetek, úgyhogy most inkább háttérbe maradok.

a rossz az, hogy megyünk anyukájához 25én, ott lesz az apukája anyukája is, meg a apukájának a keresztanyja. szóval gondolom, hogy nem lesz túl karácsonyi a hangulat! mi azért itthon megpróbáljuk a legjobbat kihozni magunkból... 26án meg az én családomhoz mennénk, de lehet, hogy rákérdezek, hogy ő jönne-e, mert lehet, hogy nincs kedve hozzá...

a temetés lesz még egy nagyon kemény menet! de mondjuk az nekem is, mert én meg elég nehezen viselem az ilyen dolgokat! :(

Csandi, ez a hinta meddig jó vajon? szóval hány kilóig? vagy már nem használjátok mostanában???

Ági, köszönjük a képeslapot! nagyon tündérke rajta Lizo!

Boni, neked is köszi a képet! meg a manótánc ötletet is, nagyon bejön nálunk is!

Aproo, hajrá a takarítással. mi pénteken csináltuk anyummal, de már megint retek van... de most már nem érdekel! most a főzésen a hangsúly... a krumplisali ma már készül! :)

nem is tudom, hogy mit szerettem volna még... nagyon boldog, békés ünnepeket mindenkinek, holnap szerintem mindenki el lesz foglalva!

sophie27

sajnos engem is utolért a torokfájósnátha :cry: csak azon izgulok, hogy csöppöm nehogy elkapja.apa már másfél hete küzd vele és ez a gyomorrontás levett az ellenállóképességemből, így most ezt is beszereztem :cry: szép kis karácsonyi ajándék
Vendég

Sziasztok, vagyok én is, csak még gyenguszkán, de már jobb a helyzet! Köszönöm a tippeket, az Ocsillococcinum nagyon bevált, már sokkal jobban vagyok tőle;) remélem 1-2 nap és rendbejövök;)

Csandikám, próbáld ki Te is, hátha segít; jobbulást Neked!

Zsófi, nagyon sajnálom, őszinte részvétem apósod miatt, egy ilyen szomorú dolog sosem jön jókor. Sok erőt és kitartást kívánok nektek a feldolgozáshoz és Békés Meghitt Karácsonyt!

Nem tudom mikor tudok jönni, mert rengeteg dolog van még, 24-26-ig itthon leszünk, utána irány Szeged és csak 30-án jövünk haza.

Mindannyiótoknak Nagyon Boldog, Békés Karácsonyi Ünnepeket Kívánunk!

sniky

Zsófi, jó kis méretei vannak Beninek, gratulálok hozzá!

Szurisoknak, betegeskedőknek jobbulás kívánok és pihenjetek lányok, amennyit csak lehet/tudtok?! ;)

Puszi, mentem ajándékot csomagolni;)!

sniky

nikikém már úton vana szer és remélem segít terhesen is ezt kaptam amikor megtalált a kórság és tényleg nagyon hatáso:)
Vendég

Lányok!

Ma mi is beléptünk a balesetesek táborába, okulásul leírom, nehogy bárki ugyanígy járjon.

Komódból toldással gyárilag pelenkázóvá alakítható pelusozónk van, Dorcát csak ott tudom etetni. 18 órakkor is megpróbáltam, s szokásához híven hasrafordulással jelezte nemtetszését, minek következtében teljes 6 kilója a toldásra került. Hiába van a pelenkázó teljesen a falnál a sarokban, egyszercsk volt Dori, nincs Dori, a toldással együtt leszakadtak. Ott ordított a csöppöm a sötét lukban. Amit értem, egy kezénél fogva gyorsan kirántottam végignéztem, azt hiszem az ijedtségen kívül más baja nem esett. Rögtön alulról deszkával megerősítettük a pelenkázót. Már két gyerekemet kiszolgálta, ezt a strapát azonban már nem bírta!

De a jó hír, hogy minden evésnél 100ml körül evett eddig, bízom a folytatásban, borzasztó lenne a kórházban karácsonyozni.

Vigyázzatok nagyon a gyerekekre!

Mindenkinek nagyon boldog karácsonyt!!

A Rotáról nem tudtam, így már értem a 3-mat!!!

Adri

KépKép
koadri

Hali!

Hát, nem sokat haladtam, most meg párom szegény már elment ajándékokat széthordani meg pisztrángot vadászni, így marad a holnapi nap.
A sütink már megvan.... :wink:

Jobbulást mindenkinek, aki betegeskedik!

Szegény Dorci, az viszont jó, hogy eszik.

Egy kérdés a tápisoktól, mert a dokinőnkben már nem nagyon bízom:
azt mondta, hogy ha kell hozzátápi, humana hypoallergen-t adjak, 0/aktív.
Ismeritek? Jó?
Árafekvés?

Én még nem kívánok Boldog Szentestét, remélem még be tudok nézni....

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziastok!

Vagyok én is köszönöm az érdeklődést, csak most minden összejött, anyum lebetegedett, majdnem kórház, mert befulladt, így annyi ereje nincs, hogy felálljon kb, és én sütök főzök 9 emberre, meg ajit csomizok. Zorka viszont egy tündér és segít (mármint nem csomagolni, olyantot még nem tud :), de jó gyerek)

Dorcának hajrá az evéssel és minden rendben lesz, puszi neki.

Nikikém neked is gyógyulást, meg aki még betegeske, most hirtelen nem tudom ki, de visz a Jézuska egészséget oda is, mert elküldtem már.

Védekezés: már 2* írtam meg, de eltűnt, mi nem tesszük, de én le tudom dzűrni, hogy kell e tesz vagy sem, mert nekem a Mikulás már 3-4 hónapja hozza a csomagot :(, és most is meghozta így kari előtt is.

Zorka is forgolódik ás usziztunk is, ő jobban bírta mint én, a frász kerülget, hogy meg kell csinálnom vele ezeket, de ő túlkiabálta az edzőbácsit is, annyira élvezte

És végűl persze írnék még, de apa már szemrehány

NAGYON BOLDOG Első Karácsonyt minden kedves pici manónak és szüleiknek így együtt.

Ritus

Kép
rituspoc

Sziasztok!

Emma ma előzetes karácsonyi ajándékként 2 oltást kapott a sonkájába. Jó hír, hogy ez már a 3. diperte és prevenár, szóval most sokáig nem kap szurit :)

És egy rövid videó, melyben Emma elmeséli a papájának, hogy milyen volt az oltás:
http://www.youtube.com/watch?v=cl87g6TiL08

Boldog Karácsonyt Kívánunk Mindenkinek!

Emma+Anna

sushy

Mi is nagyon Boldog Békés Karácsonyt kívánunk minden augusztusi babának és családjának!

Zsófi! Részvétem!

Örülök, hogy Dorcanak nem lett baja! Emma nagyon édibédin magyaráz!

Sajna mi is dögrováson vagyunk! Én lázas vagyok, Cintus köhög és ment a hasa. Majd Vikica és apa tartják a frontot.

KépKép
jazmin2005

Anna, nagyon édes a videó, olyan komolyan magyaráz :-)

yuyu79

Szép estét mindenkinek!

Nekem nincs annyira jó kedvem, mert az uram lelépett pókerezni.
Áron megkapta a 2oltást és a rotásat szájba ezt egy kis fecskendőbe szívják fel és úgy adják be. Azt mondták hogy jó íze val elvileg ezért nem köpik ki a babák. Kicsit nyűgösek vagyunk persze nem alszunk , de hát erre számitottam. Csak most még nehezebb hogy próbálok ma haladni a dolgokkal azaz csak szeretnék de így nem nagyon megy.

Ha nem haragszotok most no reakció.

Mindenkinek Békés Boldog Karácsonyt kívánok és a piciknek is minden jót és finomságot! :lol: [/i]

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Kép
Vendég

Kép

szuszu

Anna!

Azt hiszem Emma nem kedvelte túlságosan az oltást! Jó az élménybeszámolója, képszerűen peregnek az események előttem. Naaaagyon édi!

Adri

KépKép
koadri

Kép

hozzánk reggelre meghozták az angyalkálk az ajándékot és a fát!! :lol:

emma édes..

dorci remélem eszik továbbra is simi leesés miatt

betegeknek jobbulást!
Vendég

Betegeskedőknek jubbulást és mindenkinek nagyon boldog, békés karácsonyt kívánunk!

Nálunk ma reggel megjött a Jézuska, mert nemsokára utazunk nagyszülőkhöz:

Kép
Vendég

szegény kis dorca :cry: azért ez durva lehetett :shock:
emma nagyon édes ahogy részletesen beszámol :)

mindenkinek nagyon boldog karácsonyt kívánunk mi is!!
Vendég

Kedves Babák és Mamák!

Mindenkinek nagyon boldog első karácsonyt kívánunk!

Vera+Miksa
l.veronika

Sziasztok!

Csak gyorsan bekukkantottam, hogy [color=red]Mindenkinek Nagyon Boldog, Békés Karácsonyt kívánjak![size=24][[/size]

Cs.

Kép

Kép
csimby

Sziasztok!

Csak gyorsan bekukkantottam, hogy Mindenkinek Nagyon Boldog, Békés Karácsonyt kívánjak!

Cs.

Kép

Kép
csimby

Sziasztok!

Áldott, Békés Szentestét Kívánok Minden Prüntyögőnek, puszi a pici kókuszgolyó fejükre! Meg Nektek és Családotoknak is Szép, Meghitt Karácsonyt, Eseménydús Napokat!

LeviPetiZsófi

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Nagyon boldog, békés karácsonyt kívánunk Nektek és kis családotoknak!!! :)

Piszécske, Apája és Anyája :)

k.a.t.i.c.a

Boldog, békés karácsonyt kívánunk Nektek és a kis családotoknak! Petra, Laura, Toomas

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Boldog Karácsonyi Ünnepeket kívánunk Mindenkinek: Kitti, Levi, Gábor
makadu

Sziasztok!

Nagyon bodog, békés KArácsonyt kívánok mindannyiótoknak!

Csak egy pár szó (leghamarabb 28-án tudok jönni):
Teszteltem, egy csíkosat, úgyhogy egyenlőre hármasban maradunk :D
Rékának jön a foga, egy kis pici fehér kemény pötyike már látszik, valszeg ezért sztrájkolgat. NEm tudom, mi van a levegőben, tegnap éjjel 2-től gyakorlatilag óránként ébredt. Pocak vagy fog, vagy front? Hát nem tudom... Ma is nyűgi volt, de remélem nyugodt éjjelünk lesz.

Csomagok egy része bepakolva, holnap indulunk Szegedre.

Ja, és képzeljétek, Réka is megajándékozott minket: hasról hátra fordult, 3x is egymás után. Tápi eddig még nem kellett, megoldotam az esti toldást a nappali fejésekből. De mi is kaptunk Sinlac-os receptet, ki is váltottam, biztos ami boiztos.

Adri! Ijesztő, ami DOrcával történt! Még jó, hogy semmi baja! Örülök, hogy eszik ismét.
Betegeknek jobbulást, vigyázzatok magatokra és a csöppökre, baromi hidegek jönnek!

Megyek,mert még van mit csinálni...

panna1

Nagyon Boldog Karácsonyt Kívánunk mindenkinek!

<
sziszka78
Tolna

Sziasztok!

Szerencsére látom mindenki nagyon elfoglalt és karácsonyozik. Nálunk a szentestével be is zárult a karácsony , volt ajándékozás Áron lelkesen tépte a csomipapírt a dobozokról , jól belaktunk és azóta is nyögünk a sok kajától.
Nálunk minden rendben úgy ahogy , kicsit lázasak voltunk 24dikén az oltás miatt ezért nehezen is bírt szegénykém elaludni, de mára már jobban volt. Ma meg Andiéknál nagy snapszer parti volt. Holnap pakolunk , szombaton pedig megyünk anyósékhoz azért is írok most, aztán kitudja mikor tudok jönni.

További szép ünnepeket nektek :) békességet boldogságot!
Aki pedig még mindig nem gyógyult meg mielőbbi jobbulást.

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Mindenkinek Nagyon Boldog és Pihenésben Gazdag Ünnepeket Kívánunk!!

Csengém karácsonyi ajándékként hagyott aludni teljes egész 6 órát! :D Persze most este azért már visszaállt a régi rend, keltünk, úgy néz ki, hogy csak Szent Estére kaptam ezt az ajit.

Szegény kis Dorca! Remélem nem ütötte meg nagyon magát!

Mi túl vagyunk már a rokonlátogatásokon, és most Apával moziba készülünk! :lol: Már több mint fél éve nem voltunk, csak ámulunk - bámulunk majd szerintem.

Zsófi! Beni hogy ül fel? Csenge is felül hasizomból, amitől én teljesen ki vagyok akadva. Álltalában a pihiszékében adja elő ezt a mutatványt, azóta inkább bele sem teszem, mert úgy tudom, hogy hasizomból nem szabad, mert a hasfal ilyenkor még nem elég erős? A doki mit mondott?

Na, lépek, mert leadjuk Csengét a nagyikának.

Pihenjetek sokat.

rizsimami

Feltöltöm a karácsonyi sonkáinkat! :lol:

Kép

Kép

rizsimami

Egy kicsit megkésve ugyan, de annál nagyobb szeretettel kívánok nektek egy nagyon boldog, szeretettel teli Karácsonyt! :D

Nekünk jól telt az ünnep, bár egy kicsit feszült voltam, állandóan az órát figyeltem, hogy mikor lesz éhes Virág, mikor aludna stb. De azért jó volt, bár gondolom jövőre már a babók számára is élvezetes lesz! Most egy kicsit megvolt illetődve Virág, hogy mi ez a nagy felhajtás körülötte, de aztán élvezte a sok új játékot!

Na megyek, ma még jönnek hozzánk, ezért gyorsan összedobok egy sütit vagy valamit még!
További jó Karácsonyozást mindenkinek! :)

Kép ajándékok!
Kép a kis család :)

Kép
Kép
dia123

Hali!

Édes képek!!!!

Mi még képet sem lőttünk....kissé hektikus lett nálunk is a karácsony, de szépen telt végül:
24.-én még 4kor is rohangásztam, de végül elkészültem mindennel és Levi is pont a vacsi alatt aludt 1 órácskát, így Péterrel kicsit lehettünk kettesben.
Sajna már a 22.-i éjjel óta a leghosszabb idő 2 óra, amit végigalszik a Drágám, szóval ezért is voltam/vagyok eléggé feszkó, mert állva el tudnék aludni.
Ezért a 25.-i vendégségbe épp beestünk délre, gyorsban ettem egy levest, aztán fel az emeletre szopizni.
Itt Levi 10 perc alatt összehányt mindent, engem is beleértve, így gyorsba elköszöntünk és le kellett lépnünk, Peti nagyó meg totál besértődött, hogy csak egy levest ettem...
Aztán mire hazaértünk én is jó szarul lettem, két órára be is zárkóztam a füribe.
Majd mire 5 körül mentünk volna vissza a másik nagymamához, Péter lett totál rosszul, újabb 2 óra füribezárkózás....
Na 7-re oda is értünk a vendégségbe.
Pedig nem ittunk-ettünk semmit....jó kis karácsony.
Ma már jobban, az én családom volt a soros, itt már senki sem lett rosszul, most értünk haza, csak Levi megint egész nap nem aludt és nagyon nyűgi, hőemelkedéssel megspékelve.
Kíváncsi leszek az éjjelünkre.
Nekünk még holnap is karácsonyozás, keresztapámékkal és afrikai rokonokkal, keresztapum mesterszakács, képzelhetitek. Ilyenkor újévig mindennap ünnep a 28-29 még két szülinap, kedvenc tortát lehet rendelni anyóstól, 30 előszilveszteri kaja és társasjátékparti, 31 barátokkal ünneplés,ahova mindenki kajával jön. Január 1.-től meg 1 hónap fogyózás.......

Ja és a legédesebb: Levi két napja ad puszit!!!Annyira édes, ahogy próbálja bekapni az állkapcsom, állam!!! És nem azért, mert éhes, tutti!
Remélem ma éjjel alszunk egybe legalább 3 órát...
:oops:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

sziasztok!

hát a nagy karácsonyi ünnepek végére én is előkerültem! az ünnepek a körülményekhez képest jól teltek! szerencsére párom is nagyon jól viseli az új helyzetet, és végülis mindenki a családjukban, így nem volt rossz az anyukájánál a családi összejövetel. kicsit tartottam tőle! :(

ma anyuméknál voltunk, aztán "kereszt"anyumékhoz mentünk Diósdra, és olyan 8 körül jöttünk haza!

Beni már alszik, ha jól (nem)hallom, egybként kb. 2 napja iszonyat nyűgös! most már tuti a fogára gyanakszom! mindent rág, és olyan erővel ragad meg dolgokat, és tömi a szájába, hogy az eszméletlen! az előbb a nagy szopizás vége egy jó kis bukás lett, szóval szerintem a szopiból semmi nem maradt bent, de utána letolt még 150 tápit, és abból már nem engedett vissza semmit! :)

jajj, szegény Dorcika! nagyon megrémülhettetek mind a ketten Adri! :( remélem, hogy csak az ijedtség volt nagy, és minden rendben nálatok! kajcsi fronton is!!!

Aproo, sajnálom, hogy Levi is megint nem alszik valami sokat! eddig el voltam kényelmesedve, mert volt kb. 1 hét, mikor minden nap este 10től reggel 5ig aludt Beni egyhuzamban, de megint ébredünk mostanában 2-3 között, szóval még mindig nem alussza végig az éjszakát! nem tudom, hogy mikor van ennek itt az ideje, vagy mikor kezdjek el aggódni!? tippek!?

Anna, Emma baba nagyon édesen mesél papájának! annyira tünemény! :) az én Benim mostanában annyira erőlteti a torok hangokat, hogy volt, mikor már öklendezni kezdett, annyira erőlködött! :D szegény, olyan kis butuska!

Szilvi, hát igazából Beni felülése úgy néz ki, hogy hanyatt fekszik, a mellkasa előtt összeszorítja a kezeit ökölbe, és emeli a lábát, fejét és hátát, talán szaknyelven lebegőülésnek hívtuk annó tornaórán, szóval ezt csinálja, de már vagy 1 hónapja... :oops: védőnéni és dokinéni azt mondták, hogy ha magától csinálja, az nem baj, mert csak annyit csinál, amennyit bír, az pedig nem árthat, viszont én néha szoktam felhúzni ülésbe... azt nagyon élvezi! tudom, hogy még korai a kis gerincének, de annyira tud erőlködni! mikor meg felhúzom, akkor látszik rajta, hogy iszonyatosan élvezi az új helyzetet, mert úgy más a rálátása is a dolgokra! ... :oops:

CsengeAndi, nagyon édesek a fiaid így együtt! tüneményesek!

és természetesen Csenge baba karácsonyi sonkái is nagyon zabálnivalóak!

Dia, a családi fotótok nagyon klassz! még az úgymond részletekre is odafigyeltél, hogy ennyire összeöltözzetek! :) szuper!

Panna, gratula Réki átfordulásához! ha egyszer egy gépezet beindul...

ja, Beni nálunk már kúszik! iszonyat édes! hason fekve a kezecskéit összeszorítja, a lábacskáit meg maga alá húzza, valamikor a karjaival is dolgozik, és megy előrefele! nagyon durván csinálja! lassan már csak azt veszem észre, hogy felpattan, és lemegy a játszóra! :D

ja, Aproo, hozzátápi kérdésedhez! mi ettük a humana HA1 hypoallerén tápit! sajnos Beninek nem jött be, mert ugye nem kakilt tőle rendesen, vagyis megfogta, de tökre gyerekfüggő. sajnos a hypoallergén tápik kb. 2x-s áron vannak, mint a simák, de állítólag az allergiás szülő gyerkőcei 1 éves korig támogatással kaphatják, szóval így kb. annyira jön ki, mint a sima recept nélkül!? mondjuk mi most a BEBAt esszük már jó ideje, az 2000 Ft körül van egy dobozzal (szerintem baromi drága :(), és nálunk ez nem tart ki 2 hétig se nagyon! :(

egyébkén árakat itt tudsz nézni:
http://www.pirulapatika.hu/

csak tájékoztatásul... a támogatott árat nézd, mert akkor annyi, ha van recid dokinénitől (vagy férjecskétől :P, bár lehet, hogy ilyet nem lehet!?)

na, jól kipofázkodtam magam!

mindenkinek jobbulást, aki még beteg! babóknak sok-sok gyógypuszi anyucik által közvetítve! :)

Mecsi, jó utat oda, vagy vissza... illetve mindkét irányba, de az odáról már lehet, hogy lekéstem! Panna, CsengeAndi, nektek is, és mindenki másnak is, aki nem említette, vagy én felejtettem ki, de még utazik valamerre!

sophie27

Zsófi!

Nagyon köszi a tápis oldalt!
Nem tudom még mit, de párom felírhatja. :wink:
Örülök, hogy jól teltek az ünnepek!

Nálunk is ülni imád Levi, meg próbálkozik egyedül is. Ami a legújabb, Ő előre homorít a pihiszékben, felemeli a popit meg az egész gerincét és szó szerint előrefelé kiveti magát a székből. Ha meg bekötöm balhézik. Szóval kb fél percenként ki akar ugrani, csúszni, stb. belőle.

JA és a kúszás dolog is megy, múltkor a nagyágyról , ahova legbelülre tettem, majdnem lefejelt. Ami azt jelenti, hogy 2 métert hernyózott a drága. Annyira édes, mindig mondom neki, hogy szép pillangó lesz belőle tavasszal, ha így folytatja.

:wink: :lol:

Az alvás dolog: vannak extrém esetek, remélem mi nem azok leszünk, ha már most nem azok vagyunk....

:oops:
Szóval sógornőmék kislánya 3 éves.
Alvásigénye újszülött kora óta sem több éjjelente 6-7 óránál.
Marcsi (sógornőm) 8 hós korától nem engedte aludni, csak napi 2x, aztán kb másfél éves korától 1x, 2 évestől meg egyszer sem.
Nem kegyetlenségből, hanem mert ha picit is alszik napközben, akár 20 percet is, éjjel óránként kel (most is, 3 évesen) és üvölt.
Ez nagyon dúrva, emiatt van totál kikészülve Marcsi, mert ugye még van 3 nagyobb fia is.
Szóval még arra is vigyázni kell, ami sokszor megoldhatatlan, hogy ha autóval mennek valahova, fenntartsák Márikát, mert mondom, 20 perc napi alvással is lőttek az éjszakának.
Persze mivel nem alszik napközben, ha nem köti le valaki folyamatosan, tényleg 100%ban, akkor hihetetlen nyűgi, amúgy meg hiperaktív.
Szóval ez az eset totál kirívó és ilyenkor én is hajlamos vagyok úgy gondolkodni, mint Te Zsófi, egy családban csak nem történik meg kétszer ugyanaz.
Na, de ezt mondtam a szülés előtt is, mert sógornőm az első gyerekével 22 órát vajúdott és utána is vákumozni kellett. Ezért voltam benne bizti, ennél nehezebb nekem sem lehet, aztán tessék, 25 órát kaptam csaszival.
Szóval már semmiben sem lehetek biztos, csak remélem, hogy Levi megtanul aludni.
Már próbáltam mindent, 2 napja még hangicsálni is hagytam, de egyszerűen nem lehet, 2 perc alatt öklendezésig hergeli magát és úgy cuppan cicire éjjel, mintha 1 hete nem evett volna. Pedig tuti elég este a tejci, mert két ciciből kap és van hogy bukik is, szóval sok is.
:?
Azért irigykedem ám, Zsófi, ha Beni egyszer aludt 7 órát egyben, akkor legalább tudod, hogy tud ilyet is.
Levinek 5 hó alatt egyszer sikerült 6 órát egyben, amikor lázcsillapítóval ki volt ütve.... :oops:

Na, lelövöm magam, mert mindenhonnan elkésünk.

Én is jó utat kívánok az utazóknak és karácsonyi képeket kérünk ám!

Szuszu, picasat még nem annyira tudom kezelni, de innen köszi a dicséretet, én is nézelődtem ám, nagyon cukkancsok vagytok!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Tegnap hazaértünk, majd hétfőn utazunk el megint. Nálunk minden rendben, a karácsony is jól telt, Zéti örült az ajándékoknak, Zsombi meg csodálkozott nagyokat, amikor meg elunta akkor elaludt, pl. az ajándékbontogatás közepén :) Sajnos megint hasfájós, így elég sokat kelünk éjszakánként, engem ez kicsit megvisel, de ő egészen jókedvű napközben és vígan nagyokat alszik :D nekem sajnos úgy sem megy, hogy itthon van a párom, nem baj majd jővőre bepótolom. Ez lesz az újévi fogadalmam :D

Én is kaptam egy jó játékot karácsonyra :) egy új fényképezőgépet, méghozzá kicsit, ami a zsebembe is befér. Ez szerettem volna már rég (párom figyel :wink: ) mert a másik gépünk túl nagy és ezért mostanában már nem szívesen vittem magammal sehová. Most töltöm le az első képeket és meg kellene tanulnom használni legalább alapfokon. Eddig tetszik! Megyek is használati útmutatót tanulmányozni, délután meg el szeretném vinni a nagyfiamat a Cincin lovag című filmre, már régóta tervezem, hogy moziba menjünk, de nem találtam neki való filmet. Remélem ez jó lesz, látta valaki?
Vendég

Sziasztok!

Zsófi,
Nekem a mániám ilyenkor az ünnepet alatt, hogy összeöltözzünk a párommal, na meg most már Virággal is :D
Jövőre valószínű zöldek leszünk Karácsonykor :wink:
Biztosan nagyon édes Beni, ahogyan kúszik! Jó erős kis srác! :)

Aproo,
Sajnos mi sem nagyon alszunk éjjel, ugyanúgy óránként van kelés. Ez már lassan egy hete így megy, pedig előtte azért aludt Virág 3-4 órákat egyhuzamban. Mondjuk miután este elalszik 10 körül, alszik viszonylag nyugodtan, de aztán 1-2 óra körül kel fel és onnantól óránként. Ez azért is rossz, mert mire én elalszom van fél 12, így nem sokat alszom egyhuzamban. :( A cumi szokott hiányozni, azt vissza adom és aztán alszik megint 1 órát és ez így megy reggelig, aztán 4-5 között eszik és megint alszik egy kicsit. Viszont napközben nem tudnám megcsinálni azt, hogy nem hagyom aludni, mert iszonyatosan nyűgös lenne, és azt nem bírnám idegileg! De mondom, ez a nem alvásos dolog ezelőtt nem volt, lehet hogy a fogai ahogyan nőnek ki, amiatt van ez és éjjel jobban fáj és többször ébred??? Hát remélem nálatok is javul a helyzet, mert ezt igy nem lehet sokáig bírni!

Kép
Kép
dia123

Sziasztok!

Zsófi: Gratula Beninek a kúszáshoz! Nagyon kis tündér lehet! :)

Apro: Kitartás Nektek! Biztos, hogy előbb-utóbb Levi is megtanul aludni és Te is jól kipihenheted magad! Rád férne már egy nagy alvás!

Dia: Nagyon aranyos ez az összeöltözősdi! Nekem nagyon tetszik! :)

Ünnepek nálunk is jól teltek. Igaz volt 2 kisebb balhé:( Hanna anyuméknál és anyósoméknál is besokallt egyszer és nem tudtunk mit kezdeni vele, haza kellett jönni. Annyira üvöltött, hogy nem vett levegőt. Aztán amint látta, hogy indulunk, teljesen megnyugodott.
Nálunk kb. 3 hete senki más nem foghatja meg csak apa, meg én... Ez elég rossz, mert nem tudunk kimozdulni. Van még valaki akinél hasonló a helyzet?
Ja még annyit, hogy nagymamákkal eddig jól elvolt a és viszonylag sokat is volt velük.

Nektek is nagyon hullik a hajatok?

Édesek a Csenge sonkái! :D

Cs.

Kép

Kép
csimby

Csimby, nekem is nagyon hullik a hajam, de remélem, azért ez elmúlik valamikor...

Egyébként szuperek a képek :-) Majd valamikor én is teszek fel.

Nálunk is jól teltek az ünnepek, csak kicsit lefárasztott, hogy állandóan mentünk valahova, nem is voltunk itthon. Még ma is Anyóséknál voltunk, mert sok kaja maradt...

Alvással nálunk is vannak problémák egy ideje... kb 2-3 hete nagyon nehezn alszik el este Eni, pedig régebben sosem volt ezzel problémánk. És csak most jöttem rá, hogy talán kevés neki az esti szopi, és ez lehet a gond :oops:

így ma adtunk neki egy kis anyatejet pluszba a fagyasztóból, de csak olyan 30-40 milit, és utána tettem cicire, aztán el is aludt rajta. Persze a cél az lenne, hogy az ágyában aludjon el, de legalább kimaradt a félórás hiszti, meg az egyórás szopizás...És már negyed 9-kor aludt, ami rég nem fordult elő... De egyébként éjjel is megint 2x kel, pedig előtte csak 1x, sőt párszor már az átalvás is előfordult...

A másik, hogy mióta forog, napközben is kb feleannyit alszik, mint előtte, a délelőtti alvás általában kimarad, és akkor alszik csak el, mikor már képtelen ébren maradni. Egyszerűen nem akar nyugton maradni, állandóan, mozog, forog, egyebek... Másnál hasonló? Várom a tapasztalatokat és a jótanácsokat ;-)

Na jó éjt! Bocs hogy nem sok mindenre reagáltam :oops:

yuyu79

Ja és napközben ha el is alszik, sokszor csak fél órákat, meg sokszor azért ébred fel, mert keresztbe fordul a kiságyban, vagy felmászik a kiságy végébe...

yuyu79

yuyu,
nálunk is ez van dettó :( csak még annyi, hogy a délutáni alvást is elizgágáskodja...20-30perceket alszik szopi után esetleg, de amint leteszem fölébred meg egyáltalán a legkissebb zajra...és alig eszik és szinte nem is hízik mert teljesen lemozogja, minden érdekli csak az alvás és az evés ami a legutoljára marad, ellenben este 10-től reggel6/7-ig alszik...most tök ki vagyok és épp a tápszerekről olvasgatok... :(
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?