Túléltük!!!
Kicsi családom szuszog, mindenki szétszórva a lakás különböző pontjain... Marci volt a legkitartóbb.
Az éjféli misére nem mentünk el - pedig a szomszédban van a templony..., de olyan jó volt szundizni és pihizni, míg kis családom a szoba közepén játszott: Juli legózott és berendezte a babaházat, Marci az apjával, majd saját magával
A fa gyönyörű, az ajándékok mesések (kaptam egy spéci kuktát - még ki kell tanulnom, hogy kell felrobbantani - és egy igazi, "naccerű" kávéfőzőt egy csomag kávéval - nagy kávémániás vagyok...), a kaja is fincsi lett, Apa is örült az ajándékának, a lurkók meg pláne!
Míg délután a templomban voltunk (Julcsi nagyon édes volt, kaptak ajándékot, szépek voltak, jók voltak...
A mise-projekt végén még nem volt topon Apa, időt kért, hogy egyeztethessen még egy kicsit Angyal-pajtással, aztán mi nagylelkűen megszántuk szegénykémet, s elmentünk az egyik közeli játszótérre, ahol a kölkek nagyon élvezték a játékot, én meg felhívtam a rokonyokat telefonon... Aztán "véletlenül" összetalálkotunk Apával - mily romantikus: az egyik szelektív hulladékgyűjtőnél
Szóval mostmár nyugi van, béke és nagy szuszmorgás... (A késői lefekvés ellenére Marci tutira fent lesz 6-kor és németül fogja nézni a Winnetou-t - azért az nagy csalódás, ha egy indián azt üvölti: Nein! - vagy a Gyűrűk Urát angolul - lehetőleg bolgár felirattal...
Röviden és tömören: béke van a lelkekben! És valljuk be, ez nagyon jó!!! Nekik is - és nekem is, Borikámnak meg pláne!
Katuska! Egyetértek veled, nem a kaja-hegyek és a padló csillogása adja meg az ünnep lényegét. Persze az is fontos, de tuti, hogy Julcsi-Marci például ezerszer többre értékelte azt, hogy együtt játszott az apájával, míg anya kotyvasztott egy kicsinykét a konyhában, mint azt, hogy hány fogásos volt a vacsi, s hogy hány tűlevél potyogott le időközben a fáról...
Még egyszer kívánok mindannyiotoknak nagyon békés, áldott, NYUGODT Karácsonyt, fenyő- és süti-illatot a szobákba, s a körülményekhez képest nyugodt babóca-várást!
Szeretettel: batkata

[/url]