A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Krisz, mi sem vetetjük le a kzs vért, és nem érzem magam borzalmas szülőnek. Gyerekcipőben jár a dolog. És ami igaz az igaz, nincs ennyi fölösleges pénzünk.

Én jól, csak nyüszi.

Kép
Kép
cs_erika

jó reggelt!

mindenki egyben?
Kisbogáccsal mi lehet???

Csöre, reggel rád is gondoltam, hogy nem jöttél tegnap. De látom OK minden :wink:

Mágnes, nyugi, nem kell indítani! Ha nincs orvosi indoka, akkor 1 hetet minimum ki lehet sírni, addig meg tuti beindul magától! Én legalábbis így tervezem, hagyom a drágámat egy héttel ráhúzni és közben majd jobb belátásra bírni. Persze erre nem lesz szükség, mert jövő héten szülünk :wink: :lol:

Kép

Kép
vickybabe

Jó reggelt!

Vagyok, egyben, csak nem a legjobb formában. A héten még nem volt egy átaludt éjszakám (de még csak egy fél éjszaka sem), olyan őrült fájdalmaim vannak a combomban. Gondolom Manó nyomhat valamit... Végtelenül kimerült vagyok, és ettől lelkileg is igencsak padlóközeli állapotban. Ráadásul felmerült néhány egyéb probléma, amire napok óta nem találok megoldást, és kezdem igencsak reménytelen színben látni a dolgokat.

Ha bármi jobb lesz jelentkezem, ha bármi olyan történik (szülés és miegyebek), valahogy mindenképp megüzenem. Addig is folytatom az eltűnést, nem akarok minden oldalon hangulat-rontani.

Jók legyetek, jó karácsonyozást

puszi
kisbogacs

Jó reggelt!
hoztam én is pár képet.. :) Remélem nem leszek sok.... :oops:

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1230280868.6746.jpg[/img]

[/img] Kép Apával

[/img] Kép visszateszem! :)

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1230280969.7674.jpg[/img]

[/img] Kép gyorsan küldök egy mailt...

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok, jó reggelt. :)

Mindenki megvan még? ;)
Hű, látom mágnes neked már csak 5 napot ír ki a vonalzód. :D És a táblán is vannak 0 hetesek! :lol: Hihetetlen, de szerintem bátran mondhatom, hogy "MEGCSINÁLTUK CSAJOK!". :) Bár, azért nekem még van 4 hetem. ... Már, ha kihúzzuk addig, mert nem is tudom. :wink:

Látom mindenkinek szépen telt a Karácsony, nekünk is szép, meghitt, csendes volt. :)
Kristóf is kapott bőven ajándékokat. Annyira meghatódtam, hogy gondoltak rá is. :oops:
Vendég

Sziasztok!

Mágnes: tündéri édes Anna!!!
Milyen átszellemülten nézi a fát! :wink:

Vickybabe: a próféta szóljon belőled a jövő heti szüléssel! Én is már beírtam a naptárba másodikához: szülés :lol:

Kriszti: ne legyél rosszkedvű!! És gratula a 39. héthez!! :wink:

Rólunk: egész normális éjszaka volt sav tekintetében, viszont Martin Alient játszott és elliptikusra formálta a pocakot, valami bámulatos volt, ahogy kinyújtóztatta magát :wink: A keményedések gyakoriak, de ritkán járnak igazán fájdalommal, akkor viszont rendesen :roll:

KépKép

KépKép
kata8110

Látom, mindenkinek szép volt a karácsony. Ma nálunk is pihi, maradék kaják.
Hihetetlen, hogy vannak, akiknek már csak napok lehetnek a szülésig!!! Azért illedelmes babák, hogy nem szentestén kellett rohanni a kórházba.
Nálunk is kapott a babó ruhákat, kistakarót a nagyszülőktől.
Éjszaka: nekem eddig tűrhető volt. Na most már nem. Forgolódok. Nagyon kicsi a helye a babának, majd kijön az oldalamon.

krisz78

Lányok: lenne egy nagyon gyakorlati (haspók :oops: ) kérdésem: apukám mindig csinál szilveszterre tatárbifszteket, amit én nagyon szeretek :oops: Csak az ugye nyers....a toxoplazma meg,tudom, hogy már nagyon csepp az esély, hogy bármit is okozzon,de azért itt lebeg...
Szerintetek ehetek???

KépKép

KépKép
kata8110

Sziasztok!

Gizella: 26 évesen 3 gyerek!!!!! Jó korán kezdted!!!! Bátor vagy!!!! Minden elismerésem a tiéd ezért!!!!

Enikő: édes a kisfiad!

Mágnes: gyönyörű a leányzó!!!! Kis baba-arcú!!!

Érdekes, hogy még nagyon nem akar beindulni a szülési-hullám. Jövő héten január!!!! Mindenki kivárja a 40 hetet????

Kép
jandrea

kata: én tutira nem bírnám ki!!! Imádom!!! :-) Egyébként én személy szerint nem gondolnám, hogy bármi bajod lehet tőle. Én amikor fasírtot csinálok is megkóstolom nyersen, hogy jó-e. De ez természetesen nem szakmai vélemény. :-)

Kép
jandrea

Írtam egy csomót és minden eltünt!v Olyan bosszantó!

Kisbogács! Szorítok neked, hogy elmozduljon a pici lány valamrre, tuti ő nyom valamit és azért fáj a combod! Remélem sikerül még szülés előtt pihenned egy jót. Milye probléma merült még fel?
Nem rontod a hangulatot, gyere nyugodtan és panaszkodj, azért vagyunk hogy meghallgassunk.

Kata! Idén hagyd ki a tatárbifszteket. Nem éri meg a kockázatot! Én ugy tudom, hogy szoptatás alatt sem lehet enni és lágy sajtot sem!

Jandrea! Én szivesen szülnék már bármikor! Már annyira várom!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Kata:
én i imádom a tatárbifszteket, most voltunk is étteremben, ahol ehettem volna, de kihagytam.. Nagyon veszélyes... A fasírtom is azért nem sikerül, amióta babát várok, mert még azt sem merem megkóstolni, a nyers hús tabu!

Köszönöm a dícséreteket Annám nevében is :)

kisbogács:
Elmentem a számodat, tényleg megvan rá minden esély, hogy egyszerre legyünk bent :wink:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Jó reggelt!

Mágnes! Nagyon szépek vagytok. :)

Kata! Én is csatlakozom a többiekhez, kihagynám.

Kisbogacs! Sajnálom, hogy így vagy. :(
Ha gondolod, msn-en vagyok délután.

Picuranyu! Miket kapott Kristóf? Mutiiiiiiiiii

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Na sziasztok Lányok!

Most végre vissza is tudtam olvasni, nem csak bekukkantani :)

Rólunk:
23-án azt hiszem, kicsit túlpedáloztam magam (takarítás, bevásárlás, biztosítási ügyintézés...), úgyhogy délután 3-kor 8 perces keményedéseim voltak, elég fájdalmasak, de nem görcsös fájás, úgyhogy békésen ledőltem, és pihentem.
24-ét nagyon pihenősre vettem, kicsit pakolásztam, meg babaruhát mostam, de inkább pihentem, keményedés nulla... :roll:
A 24-e jól telt, a gyerekek feldíszítették a fát, ami olyan, mint a dugóhúzó, de komolyan :D elég sokat igazgattuk, mire normális formája lett... aztán fürödtek, öltözködtek, és közben jöttek az ajándékok. A szentestét a szüleim és a nagymamám is velünk töltötték. Annyira telezabáltam magam (szó szerint) még ebédnél, hogy alig bírtam aludni :? sav jött ezerrel, pedig nekem eddig nem volt problémám vele.
A gyerekek boldogok: Zaza megkapta az AT-AP lépegetőjét, meg egy űrhajót (Csillagok háborúja), Mesi akváriumot, már egy csomót elolvasott a hozzá tartozó szakirodalomból... holnap megyünk, veszünk alá polcot, meg bele növénykét, halat meg egy hét múlva...
25-én apósék jöttem, Apus főzött, persze a csirke szétszedése az én harci feladatom :roll: :?
Ma a szüleim jönnek ebédre (maradékot pusztítani), este meg mi megyünk hozzájuk, jönnek az öcsémék...
Sütöttem sütikéket gyümölcscukorral, egyáltalán nem nyomákolta fel a cukromat :)
Viszont a szédülések továbbra is megvannak, már mérek mindent (vérnyomi, cukor), hol egyik alacsony, hol másik...
Továbbra is pihenő, ma még nem szeretnék szülni :roll: holnaptól meg visszatérek normál üzemmódba, mert ez a takarék üzemmód kiidegel :?

Gyors reakciók:

kzs vér: nem vetetünk

tükör: én szeretem :oops: (a pocim most aranyos, körülötte sincsenek párnák, a bőröm annyira szép, hogy még Apus is észrevételezte, nincs vizesedés...)

Gizella: Amandának utólag is boldog szülinapot!!!
3 vonalzó: én az aláírásban először új bekezdéssel, majd inkább szóközzel választottam el... viszont vannak olyan linkek, amik túl hosszúk, és nem engedi a rendszer... én kísérleteztem, melyik fér bele...
pulzus: remélem, rendbejöttél azóta

Tatárbifsztek: semmiképpen sem!!! nem szabad, nem éri meg a kockázatot (mert egyáltalán nem biztos, hogy van benne baktérium, de mi van, ha igen?!)

Sajnálom a fájós derekakat, csontocskákat, vizesedéseket, stb... de kitartás Csajok, már csak pár hét (vagy nap) :D

Lassan ebédelünk, szegény Apus terít, melegít... majd még jövök :wink:

Csöre
csöre74

Kata: nyami, én is szeretem. A lágy sajtokat is. A múltkor annak nem tudtam ellenállni, egy icikepicikét ettem. Egy doki ismerős azt mondta, csak az okozhat bajt, amelyik nem pasztőrizált tejből van. Hát, tatárbifsztek??? Én megkérdeztem anno a dokimat, hogy mennyire veszélyes a nyers hús főzésnél, kóstolásnál. Azt mondta, hogy a marhahús az veszélyes. A tatárbifsztek marhából készül, nem?

krisz78

Kata! inkább valami más finomságot egyél! Bár az is lehet szilveszterkor épp a szülőszobán leszel és eszedbe sem jut :)

Krisz! Gyere és mesélj mi a baj? Ha segíteni nem is biztos tudunk, de lehet már az is megoldás ha beszélsz róla!

Mágnes! Anna egy tündér meseszép kislány! Tetszik neki a bogyóhuzogató? Máté is kapott olyat mert mostanában kezdi érdekelni...látom a számítógépezés nálatok is megy :wink:
katuska79

Lányok, lehet egy önként jelentkezőhöz hatalmas kérésem?
A hordozónknak eltűnt az újszülött szűkítő párnája. Megtenné valaki, hogy körberajzolja nekem, hogy pontosan mekkora is kell, lyukakkal (amibe pántot fűzzük), a párna szélességével, stb...? Úgy döntöttem, megpróbáljuk megcsinálni, meg kapni nem nagyon lehet, és nem is nagyon van már idő rohangálni utána... Nagyon szépen megköszönöm :wink:

Csöre
csöre74

Kép
liuska

Mi is megjöttünk apuméktól jól belaktunk :D tatárbifszek: szerintem sem kéne :x én még a disznó kolbászból sem mertem enni pedig jajj de finom az is :D Mágnes: nagyon édes a család együtt :D Csöre: te is még egyben? nagy szám lenne ha a szülinapodon akarna kibújni Sacika :D :D
erzsebet0312

Sziasztok

Bemutatom az én kis csomagomat,december 20-án született 54cm-rel és 3000grammal
liuska

Sziasztok!

Végre az összes vendég elment. Eddig mindig mi vándoroltunk a családokhoz az országba, azért az sokkal egyszerűbb, még az utazással együtt is.
3 napra 3 családra bevásárolni, sütni-főzni, kiszolgálni nem volt semmi. De vége, jöhet a pihi.

Kata, én is tiramisu-t csináltam karácsonyra, ez már hagyomány minálunk. Namármost abban nyers tojás, cukor, kávé, alkohol van, csupa olyan dolog, ami nekem tilos. Nem mondom, hogy könnyű volt megállni, hogy ne egyek belőle, de amikor kezdtem csábulni, mindig eszembe jutott Julcsi, és így nem is éreztem akkora lemondásnak. Én kihagynám a nyers húst a helyedben.

Tényleg hihetetlen, hogy már csak néhány nap, hét van hátra mindannyiunknak, elég szépen megbeszélgettük a picinyeinkkel, hogy maradjanak odabent, és ők szépen szót is fogadtak.

További jó pihenést mindenkinek, és kitartást, jó éjszakákat!

Kép
petne

Liuska! Nagyon édes kis csomagod van! Gratulálok hozzá, kivánok nektek sok boldogságot és sok tejecskét!
Mikorra voltál kiirva?

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Január 12.-ére voltam kiírva,de éjszaka elfolyt a magzatvíz,így irány a kórház.Tejem sajnos még nincs,pedig nagyon szeretném ha lenne
liuska

Liuska! Ird le légyszives a szüléstörténetedet és kérünk még képeket is!
Hogyhogy nincs még tejed? teszed rendszeresen cicire a picit?

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

sziasztok!

Bocsi, hogy eddig nem jelentkeztem, de kissé zűrös volt az élet.
Még gyorsan, hogy beleférjek:BOLDOG KARÁCSONYT mindenkinek!

Sajna nincs időm visszaolvasni, most is csak gyorsan fellógtam a netre.

liuska:sok boldogságot kívánok a szépséges babához! Szép karácsonyi ajándék!

Kép
moffli82

Sziasztok!

Liuska: először is gratula a gyönyörű babócához, csodaszép!!!!

Tatárbifsztek: én is így gondoltam, hogy nem éri meg kockáztatni :roll: Bár ez a hús tuti, nem bolti, apukám szerzi, úgyhogy meg is bíznék benne....Esetleg megkérdem a dokimat, úgyis megyünk hétfőn, hogy mi a véleménye :roll: De a legjobb lenne, ha épp a szülőszobán kellene 'nélkülöznöm' :D
Apa mindig incselkedik, hogy na, akkor holnap szülünk? És egyszer be fog neki jönni!

Martin ma töltött káposztát kapott, azóta pörög :lol:

Csöre: megnézem, de nem tudom, hogy tudom megcsinálni a fejszűkítő rajzot! Azért legyen más jelentkező is, mert nem bizti, hogy sikerrel járok.....

KépKép

KépKép
kata8110

Hahó!

Liuska! Nagy gratula!!!!!!!!!!!!

Na, csak elindulnak a babák. :)

Csöre! Nem találom a mérőszalagot. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Kép
hanna30

Liuska: Gratula. Akkor már van két topic baba! Lassan elindulnak a babák! :D

krisz78

Liuska! NAgyon Sok Boldogságot!!!!!! Gyönyörűszép! HA lesz időd gyere mesélni!
katuska79

Sziasztok!

Liuska! Gratula a szépséges fiatalemberhez!!! Nagyon kis helyes!!! Édes kicsi csomag! :D

Szüléstörténet: igen, igen!!! Jöjjön, ha van energiád! :D

Liuska! Tedd minél többször mellre, akkor is, ha nincs tejed, lehet, hogy előbb-utóbb megjön, ha nem, akkor sem gond! Ha császár volt, akkor főleg van remény, nekem kb. a 3-4. napon jött meg a tejem, még te sem vagy elkésve.
Egy a lényeg: gyakorlatozzatok és ne keseredjetek el! Az nem használ!
Ha meg úgy döntesz, nem szoptatsz/kénytelen vagy tápszerrel táplálni pötyikédet, akkor sincs semmi baj, nem ettől leszel jó anya! Akkor is te leszel a kisfiad anyukája, ha cumisüvegből kapja a nyamit és akkor is, ha szopizik... :)

Vigyázzatok nagyon magatokra, jó ismerkedést egymással és sok sok örömet egymásban! :D

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Liuska: hiába!!!! Sosem azok kezdik, akiknek már majdnem itt lenne az idejük!!!
Gratulálok!!!! Gyönyörűszép baba!!!! Tehetnél még fel képeket!!!!! És igen, kérünk szülés-történetet is!!!!
Nagyon szép súllyal született!!!!

Kép
jandrea

Kata!
Bori is töltött kápit kapott, ő is meg van azóta zizzzenve! :D
Na meg adtam neki egy kis csokit, olyan kis rendes volt, hagyott ma festeni - a gyerekek a szobájukban a fenyőfa szekrényajtót saját maguk fogják kidekorálni, kipróbáltuk egy fadarabon, hogy néz ki kipingálva... Nem lesz rossz, csak még majd az arányokat kell kitanulni (más egy dögnagy felületet belakni, mint egy kicsi falapot).

Jaj, lányok, olyan izgi!
Mindjárt itt lesz a karunkban a kisbabánk!
(Már csak a szülésen kell túlesni... :? )

Na megyek tenni-venni! :D

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Liuska: Hatalmas gratula Tamáshoz! :) Gyönyörű!!!!
Vendég

Azért kíváncsi vagyok, van-e még baba.
Sok kismami el van tünve.

Kép
hanna30

Liuska, gratula a babához!

Mi ma csak pihentünk. Huh, nagyon jó volt, másfél órát sétáltunk.

Lemondás a tatárbifsztekről: együttérzek, én a sok sütiről mondok le, tele vele a ház, nyüssz. De így is rossz voltam, szenteste, meg 25-én is ittam egy-egy deci vörösbort.

Ma a kisasszonynak nyugodt napja volt, érdekes módon a gyomoréges is megszűnt, helyette a hólyagon fekszik. Hát, inkább a sűrűbb pisilés, mint a sav, mindkettőt próbálva erre jutottam:)

Asszem eszem egy kis töltöttkáposztát, már csak jól kell megbecsülnöm a benne lévő szénhidrátot...

Csöre, nekünk még nincs se gyerekülés, se babakocsi, így nem tudok mit rajzolni neked.

Ezzel a babakocsival kicsit még mindig le vagyunk maradva.
Most perpillanat a Chicco trio-n gondolkozunk. De azt is lecipelni az emeletről. brrrr

Kép
gombócmakka

Húú, petne, akkor volt részed izgalmakban!

Az egyik parám, hogy nem jövök rá, ha szivárog a magzatvíz. :shock:

De ez a két papírzsebkendős trükk jónak hangzik, megjegyzem!

Kép
gombócmakka

Gombócmakka! Büszke vagyok rád a séta miatt.
Én mozdulni sem bírok.

Kép
hanna30

Liuska, gratulálok a kis csomagodhoz! Nagyon sok boldogságot hozzá, és kívánom, hogy induljon be a tejed!

Kép
petne

Köszönöm a gratulációkat,hát nem is tudok vele betelni és sokszor alszik a kezemben,annyira édes ahogy ott szuszog.Sajnos teljesen egyedül vagyok a babával,úgyhogy hulla vagyok.
Az egész azzal kezdődött hogy szerdán este elment a nyákdugó,unokatesóm mondta is hogy front van,lehet másnap megszülök.Csütörtökön dokim behívott méhszájat nézni,teljesen zárt volt,azt mondta kihúzom januárig közepéig.Pénteken éjszaka nem tudtam aludni,aztán éreztem hogy valami nagyon folyik,nem akar abbamaradni,úgyhogy hívtam a mentőket,bevittek a jánosba éjjel egykor.Megvizsgáltak,nem nagyon volt tágulás,fájás meg mégúgyse,úgyhogy óránként homeos bogyókat kaptam,majd felnyomtak egy tablettát,aztán oxitocin.Mit mondjak kegyetlenek fájások jöttek.Ez ment éjjel 2-től 10-ig.Hétre behívták a dokimat,azt mondta nincs beékelődve a feje,valószínű császár lesz,de majd 9-kor eldöntik a többi orvossal.Végül vittek a műtőbe.
Később mondta az orvosom hogy rá volt tekeredve a köldökzsinór,ezért nem tudott beékelődni a feje.A csecsemősök nagyon rendesek voltak,ami a szoptatást illeti,tomikát gyakran mellre teszem,de mivel nem jön semmi,ezért gyorsan abbahagyja.Vedelem ezt a laktoherb teát,majd meglátom lesz e eredménye.Tomika egyelőre nagyon nyugodt kisbaba
liuska

Liuska:
gratulálok a kis csomagotokhoz :)

Laktoherb mellé alkoholmentes sört is próbálhatsz, és homeos Utrica-t, a CH 5-öst, ez tejserkentő.

Kép
Kép
Kép
mágnes

Liuska! Köszi a történetedet. Ezek szerint rendesen megszenvedtél a gyönyörű csomagért! Próbálj meg fejni is amellett, hogy mellre teszed a picit! Egyáltalán nem is indult be a tejed?

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Liuska: gratulálok Tomihoz, nagyon aranyos, és ne keseredj el a tejecske miatt, próbálkozz, de ne mindenáron, ha túl ideges vagy, az sem jó, Tomi is érzi, és tejecske sem lesz. Ha nem lesz, az sem tragédia :wink:

Erzsébet: hát, nem tudom, lesz-e szülinapi baba :D egyelőre semmi jele, hogy jönne :roll: ok, elég gyakoriak a keményedések, de most éppen nem mérem... de semmi fájdalom egyelőre... na jó, még a derekam is fáj, és megint hisztis vagyok :evil: :( de szerintem ennek ellenére sem jön Sacikám holnap :)

Petne: na igen, ez a vendégfogadás sem semmi :roll: nálunk is voltak eddig minden nap... bár majdnem mindent Apa csinált, én is rendesen kinyúltam, mert az ember mégsem akkor dől ki, amikor akar...

Kata, Hanna: köszi a kísérletet, igazából nagy méréseket nem várok :wink: csak nagyon jó lenne, ha lenne egy kb körvonalam, benne a csíkokkal, hogy itt a lyuk, meg hogy kb 2-3 vagy 5-6 cm a párna... aztán én csinosítom :wink: már amennyire lesz energiám :roll: holnap veszek hozzá anyagot, ha mást nem, majd valamit kísérletezek...

Töltöttkápi: nekünk is volt a napokban, de Saci káposzta ide vagy oda, szinte folyamatosan pörög... mi lesz, ha kint lesz?

Batkata: jó festést :)

Hú, és mindenkinek jó éjszakát! Én beájulok, olyan álmos vagyok :roll: :oops:
Ha nem szülünk éjszaka, akkor holnap megyünk az akváriumhoz cuccokat venni, plusz akkor még anyagot a szűkítőhöz...

Csöre
csöre74

Hagyjátok az alkotásokat Lányok, most nézem, hogy van ezerféle szűkítő :? majd csinálok valami nagyon egyszerűt, ami azért funkcionál is... azt hittem, ez egy egyszerűbb történet, de miért is lenne az?! :(

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Ezt az üzit kaptam Vickytől 5:48-kor!!

Fél3-kor elfolyt a magzatvíz, a szülőszobán vagyunk, várjuk a fájásokat. Vicky.

Nagyon drukkolok, ügyesek legyetek!!!!!!!!!!!!

Ha lesz újabb üzi jelentkezek!
csipcsab

Vicky! Mennek a drukkok! ++++++++++++++++++++++++++
És várjuk az újabb híreket!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Viki: megy a drukk :D :D :D Hajrá!!!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára csöre74 2008.12.27 09:23-kor.

Csöre
csöre74

Szoritunk!!!

krisz78

Hajrá Vicky: nagyon ügyik legyetek kitartást lehet már a karodban tartod a picidet :D szorítunk nagyon.Csipcsab: köszönjük az értesítést :D Nekem tegnap este szurkált az alhasam nagyon de még mindig farkekvésben van ajjaj egyre fogy az idő hogy megforduljon :cry:
erzsebet0312

Éreztem! Épp Vickyre gondoltam éjjel...mármint vele álmodtam meg egy babával:)

Jaj de izgi!!!!!!
katuska79

Hú, lányok, beindultunk!

Vickybabe, drukkolok, remélem, azóta megszületett a pici, és minden rendben ment.

Liuska, addig próbáld a szoptatást, amíg idegeskedés nélkül megy.

Csipcsab, köszi a híreket.

Kép
petne

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?