A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

melre=mellre néha elütögetem a betüket

Kép
Kép
cs_erika

Látom, még nincs jó hír Vickyékről. Remélem hamar megszületik a kicsi!

Cs_erika: nekem ma lustult be nagyon Kristóf. Tegnap ezerrel pörgött, ma csak alig-alig. Bár, szerintem valami front lehetett nálunk, mert ma valahogy én is szenvedek.

Na, megyek is, kipróbáljuk Kata pizzás receptjét. ;)
Remélem reggel már jó hírekre jövök!
Vendég

Mocorgás: nekem inkább fészklődések vannak, mintha nem találná a helyét... Édes kis csomagom!!!

Juj, nagyon izgulok én is Vikiékért, reméljük, Levente nemsokára kint lesz...

Na megyek melegszendvicset csinálni az éhenkórászoknak. Holnap mi is fogunk pizzázni...

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Még mindig semmi Vickynél? Szegénynél jól elhúzódik....

Kép
Kép
Kép
mágnes

Liuska: nagy gratula a kisbabához-édi :D

Vickynek megy a drukk remélem hamarosan meglesz a törpi!
Ha elfolyik a magzatvíz akkor már nem engednek haza ugye? Mennyi ideig várnak az oxitocinnal ha nem indulnak be a fájások?

Erika: Nekem teljesen változó de esténként általában nagyobb a mocorgás néha majdnem kilukad az oldalam :D

Batkata: nálunk is melegszendvics volt meg tonhalsali

Enikő: én arra gondoltam hogy egy 20-ast adunk a szülésznőnek

Ma valahogy olyan nyugtalan vagyok nem bírok a s....men ülni

sahli

Szegény Vicky, ezt a várakozást! Jól elhúzódik! :shock: Remélem, mostmár tényleg hamar kibújik Levente!

Sahli: nekem egész nap pörög, de estére eljátssza a 'Kicsi ndeke ez a ház, kirúgom az oldalát' kezdetű opuszt :lol:

Én meg ma olyan nyűgös lettem délutánra :roll:

Erika: de nektek legalább a próba megvolt! :wink:

KépKép

KépKép
kata8110

Sziasztok Lányok! Újra itt :)

Köszönöm a köszöntéseket :)

Mágnes: akkor együtt IKEÁ-ztunk :wink: baromi tömeg volt Budaörsön :evil: Ti is ott voltatok?

Még utána végigjártunk egy pár üzletet :? jól elfáradtam :?

Most Zaza legózik (van mit építenie), Mesi meg akváriumot rendez be Apával :D lassan nekem is feladatom lesz odafönt, attól tartok :roll:

Mocorgás: Saci elég mozgékony... továbbra is :D de valóban: inkább helyezkedés, mint rugdalózás... Ami változás, hogy azért már a nap 50%-ában nyugodtabb...

Most elég vacakul vagyok: egész nap hiszti meg sírás, fáj a derekam is... fájás nincs, keményedések gyakoriak, de nem rendszeresek (vagyis nem tudom, hogy azok-e). Mindenesetre előkotortam egy listát a kórházi cuccokról, és ellenőrzöm a táskám tartalmát... biztos, ami biztos...

Viki: drukk ezerrel +++++
Hogy mennyi idő után adnak oxitocint? Szerintem nem idő-függő, hanem a szülés előrehaladásától függ ... bár igazán nem értek hozzá, csak amit eddig tapasztaltam.

Hűha, annyi mindenre akartam reagálni :roll: mindegy, majd legközelebb :) megyek, segítek Mesiéknek :)

Csöre
csöre74

Ha a magzatvíz elfolyik, akkor már maradni kell, nagy a fertőzésveszély... Én az oxytól rettegek, nagyon nem akarom...

Csöre:
mi bent voltunk a pesti ikeában, de ott is akkora tömeg volt, hogy olyan érzésem volt, komplett turista csoportokat hoztak oda...
Vettünk Annának hintabigyót, meg mandulatortát holnapra, már nem merek nekiállni sütni...Jajj úgy várom a holnapot, csak sikerüljön még együtt ünnepelni..:)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Szegény Vicky! Úgy látszik, nem úszta meg ő sem pár óra alatt.

Csöre: én is boldog szülinapot kívánok neked!!!!

Mocorgás: ma nekem sem nagyon akar mocorogni pici lány. Néha azért bejelentkezik, hogy anyát megnyugtassa. :-)

Kép
jandrea

sziasztok.nekem boginál hajnal 3 körül ment el a magzatviz,5 körül értünk a kórházba és 7-kor már csepegett a fájáserösitő infuzió,mert nem voltak rendszeres fájásaim,nagyon együtt érzek vicky-vel mert én tudom milyen igy szülni :( batkata,jandrea:örülök hogy ti igy látjátok a legtöbb ember megvet amiatt hogy korán szültem,de azt nem nézik hogy mindent félretéve nekik szenteltem az életem ami járt egy-két lemondással de megérte :D csöre:boldog szülinapot :D liuska:egyszerüen nem lehet betelni a kisfiaddal,olyan gyönyörü...

Kép
gizella82

Gizella: aki ezért megvet, azzal ne foglalkozz! Igenis tisztelendő a döntésed.
Liuska: nagyon édes a kisfiad!
Szegény Vicky! De biztos nemsoká meglesz a baba.
mocorgás: nekem is vannak napok, amikor lustább. Ma is. Szerintem is front. Bár most leküldtem egy kis baconös rántottát, traubival és pörög ezerrel. Én a térdét (legalábbis szerintem az) érzem ilyenkor. A bal oldalamon kung-fu-zik. Meg a fenekét emelgeti. Inkább fészkelődés ez már. Én is szoktam parázni, ha nem érzem. Állitólag sokszor alszik már ilyenkor.
szex: az mi? Nincs eltiltás, de valahogy nem megy egyikőnknek sem úgy, hogy Ádámka ott rúgdos a hasban.

krisz78

Ó, szegény Vicky, ez hosszú menet....

Mocorgás: tegnap is alig-alig, ma is elég lusta a lányka. De én is, az utóbbi két napot a séta kivételével a kanapén döglöttem, mosogatni is férjem mosogatott. Így nem csodálkozom, hogy a gyerek se nagyon pörög, kb. háromóránként van egy bágyadt rúgás. Illetve, ha elunja a fekvésemet, addig üt, még felkelek, akkor újra jól bealszik.

Szülésznő: nekem lesz fogadott szülésznő, kedden találkozunk. Gondoltam megkérdem, vajh mennyit szokott kapni. Én 20-30 ezerről hallottam, de jobb, ha ő mondja, csak, hogy egyikünk se lepődjön meg. Az orvosnál is megkérdeztem, ő se volt szemérmes, elárulta, hogy 70-80 ezret szokott kapni. :wink:

Gizella, szerintem nem érdemes mások véleményével foglalkozni, az a lényeg, hogy ti boldogok vagytok, és érzed, hogy jó döntés hoztál akkor, nem? Azt hiszem, ha én esem teherbe hamarabb, akkor megtartom. Más kérdés, hogy nemrég találtam meg azt a férfit, akinek szívesen szülök:)

Kép
gombócmakka

Ja, szex: izé, eltiltás nincs, de én valahogy technikailag nem tudom már elképzelni, férjem simán aggódik, így nekünk semmi :oops:

Kép
gombócmakka

Kisasszony megint rájött, hogy úúúúúúútálja, hogy a laptop előtt ülök, épp átrendezi az oldalamat.
Így sziasztok, szerintem ma már jövök, Vickynek továbbra is hajrá!

Kép
gombócmakka

Krisz! Nálunk dettó. Olyankor oylan szintű rugdosásba kezd, hogy abból minden lehet csak romantikus pillanat nem.
Nekem is most már szinte egész nap alszik, de amikor rákezd a fészkelődésre, pucsításra oylankor úgy érzem szétszakadok. Főleg estefelé. Napközben nyugi van.

Aki oxitocint kapott szülésnél. Az tényleg oylan brutális? Hirtelen jönnek a fájások? vagy nagyon erősek? Vagy mitől lesz rosszabb?

Azért nem semmi, hogy mennyire fontos a fájás a szüléshez! Jóóóóól ki van ez találva :evil:
katuska79

Sziasztok!

Liuska: hatalmas gratula!!!! gyönyörű a kisfiad!

Vicky-nek megy a drukk, remélem, minden simán fog menni!!!

Nagyon szépek a feltett ajándékbontogatós csöppségek!!!!!!

Vickivel és Alexxel mi lehet? Rég jártak erre...

Nem emlékszem, hogy mit akartam még írni :oops:
magdolnasz

Akkor nem csak nálam mocorog kevesebet, most megnyugodtam. Mozog persze, csak nem olyan nagyon mint eddig.

Batkata, megtaláltalak az iwiw-en. Bejelöltelek, ha nem baj.

Vickynél még mindíg semmi? Ez tényleg hosszú menet.

Azóta már hajat is mostam. Meg is szárítottam. Azt hiszem előnyben fogom részesíteni a fodrászatot. A hátamat nem éreztem hajmosás végére.

Szerintem elköszönök mára, de lehet, hogy jövök még

Kép
Kép
cs_erika

katuska79:sürübben is jönnek meg erösebbek is a fájások :( nem kivánom senkinek :( én nagyon félek nehogy megint igy szüljek...

Kép
gizella82

Liuska
Gratulálok!
Tej miatt ne aggódj... tápszeren is felnőnek a csemeték :wink:

Vickynek nagy drukk!!!!

Köldökzsinór-vér
Mi nem vetettük le...
Vendég

Szép estét!

Látom Vikiről még semmi hír ... :(

Szex: 9 hétig voltunk eltiltva, azóta pedig igencsak szeretnénk hogy Manó mielőbb kibújjon, szóval nem lustálkodunk :oops: :oops: :oops:
De kezdem úgy gondolni, ez is csak annyira befolyásolja a szülés megindulását, mint bármi más: ha a gyerek ki akar jönni lehet gyorsít fél napot a dolgon, de ha bent akar maradni, akkor mindegy hányszor csábítod el apát...

Elnézést hogy mostanában nem reagálok szorgalmasan mindenre, csak olyan magamba fordulós időszakom van...

Csöre, boldog szülinapot!
kisbogacs

Csöre: Bodog szülinapot!!!

Kisbogács: kitartást!!!!!!!!!!!!!

Hanna: jó szórakozást!

Többieknek sok-sok pihenést!

Vcrane: jól vagytok????
magdolnasz

Kisbogács látom nálatok is az a helyzet, mint nálunk. Bár mi csak 3 hetes eltiltásban részesültünk. :lol:

Kép
Kép
cs_erika

Na végre vcrane!

Hogy vagytok?
Találam Nektek egy nagyon jó részt a Suttogóból, ha lekeküdtek a gyerekek, akkor megpróbálom bepötyögni neked word fájlba, csatolom majd priviben.

cs_erika! OK,mindjárt megnézem az iwiw-et is, s akkor ott is ismerni foglak :)

Szex: nekem néha lenne kedvem hozzá - a komikus jelenetek ellenére is, s gondolom, apának is, csak nekem nem indulhat be a szülés. Basszus, ilyen az élet: akinek jót tenne, annak nem esik jól/nem tartja kivitelezhetőnek, akinek meg jólesne, annak meg nem lehet...

Na megyek Julcsának hajat mosni, holnap a színházban dögös akar lenni... Dzsuvás hajjal még a legszebb nő(ci) is visszataszító.

Utána meg sütike, pakolászás, lakás összerendezése holnapra, pötyögés a gépen (vcrane! holnap reggel már olvashatod is!) na és én is megmosom a buksimat, hátha én is hódító leszek, ahogy beúszom a MűPa hatalmas csarnokába, 5 gyerek és két felnőtt kíséretében... :D
(Kíváncsi vagyok, milt fog Bori szólni a zajokhoz. Legfeljebb kijövök a teremből...)

További szép estét! :D

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Doktorok és szülésznők "megsegítése":

nekem ugye nincs szülésznőm (a csásázr miatt), de a doktornénimnek adok egy könyvet (Minden dolgok kezdete. A születés kultúrtöténete Magyarországon) és annyiszor 5.000 Ft-ot, ahányszor megvizsgált.
Szerintem ez így is üti az 50 E Ft-ot, min...
EZen kívül nem nagyon érdekel, ki mennyit szokott adni...
Ja, és kap valamit az asszisztense is, az is tök jó fej - eddig legalábbis az volt.

Na tényleg megyek, Julcsi már vár a kádban... :D

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

"Hálás pénz": nekünk megsúgták a kórházban, hogy a fogadott szülésznőnek arrafelé 30-40 ezret szoktak adni. Próbáltam utánajárni a doki "tarifájának is", de arról semmi infóm nincs, hogy mi a standard, s így még nem is döntöttük el a végső összeget.
kisbogacs

vicky-röl valami hir??????

Kép
gizella82

Köszönöm a többieknek is :D

Sajnos szerintem életem legsz@rabb szülinapja :cry: Apám képtelen felfogni, hogy a szokásosnál is rosszabbul tolerálom a nem éppen kifinomult stílusát. Egyszerűen baromi érzékeny vagyok, a mai napot is az ő hülyeségei miatt bőgtem végig. Azt hiszem, a szülésig nem szeretnék találkozni vele, de tudom, hogy nagyon nehezen kivitelezhető, gyakorlatilag egyáltalán nem (azért a holnapi szokásos közös ebédet még reggel lemondom). Szóval próbálom kicsit pozitívabbra hangolni magam, de csak még jobban bőgök. Ennyire elrontani valakinek a szülinapját... tényleg teljesen kész vagyok idegileg. Bocs a negatív hullámokért :cry:

Gizella: :) aki megvet a korai szülés miatt, az elmebeteg :wink: ez mindenkinek a saját döntése, és látszik rajtatok, hogy nem volt elhibázott döntés :)

Katuska: az oxitocin nem kellemes, az tény, erősödik a fájdalom, és gyakoribb lesz tőle...

Szülésznő: mi évekkel ezelőtt töredékét adtuk :? azt hiszem, 5000-et, de nekünk nem volt fogadott szülésznőnk.

Na, megyek, elteszem magam holnapra, hátha szebb napunk lesz :? Mindenkinek jó éjszakát!

Csöre
csöre74

gizella82: én nagy szemekkel néztem, hogy miért is szültél volna "korán". Ha jól számolom (bár matekból mindig rossz voltam :) ), 24 évesen szülted Bogit. :) Én is 24 vagyok, és egyáltalán nem érzem úgy, hogy korán vállaltuk volna be Kristófot. :)

vickyről még mindig semmi? :shock: Remélem már megvan a baba.
Vendég

Sziasztok!

Íme Vicky sms-e 04:57-kor:

2008.12.27-én 23 órakor az Ég és a Föld összeért egy pillanatra: világra jött kicsi fiúnk, Lázár Levente 3280 gr és 52 cm. Hosszú menet volt, de mindenki jól van. Puszi: VikI
csipcsab

Vicky
Kép

Nagyon sok szeretettel gratulálunk, minden szépet és jót kívánunk!
Vendég

Köszönjük a hiányolásokat, csak családoztunk...
Itt vannak a nagyszülők :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Vicky! GRATULÁLOK!!!!!!
magdolnasz

Vicky! Gratulálok! Kívánok nektek sok boldogságot és sok tejecskét!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

csipcsab! Köszönjük a híreket!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Vicky:
Hatalmas gratula nektek
, és le a kalappal előtted!! Nem volt egy sétagalopp az időt tekintve, de megérte! :) Várunk vissza, és a képeket is ! :wink:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mágnes! Látom még egyben!
Boldog Születésnapot Kívánok Annának!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Enikő:
köszönjük szépen! :)
Hát álmomban már szültem, azt álmodtam, hogy elment a nyákdugó, a magzatvíz, és hívtam a szülésznőt, hogy azonnal kell-e menni, vagy gyorsan megköszönthetjük még Annát :) Így fájások között szülinapoztunk... Kezdem azt hinni, hogy Beni azért nem jött még eddig ,mert tudat alatt beleszuggeráltam, hogy én itthon akarok lenni Anna szülinapján... :roll:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Viki: hatalmas gratula :D de jó :D tényleg hosszú menet volt, de lényeg, hogy mindenki jól van :D

Mágnes: Boldog szülinapot Annának :) Ugye csak álmodtad a fájásokat? :) Drukkolok, hogy egyben maradjatok, amíg köszöntitek :wink:

Lányok, az utóbbi 1 hétben 6 cm-t nőtt a pocak :shock: gondolom, ennyit nem tud nőni, csak átrendeződni, ugye? :D
(Ja, és végre a cickó is alakított, az nem nőtt, viszont jött a jól ismert érzés: amikor belövel a tejci... nem folyik, de feszül egy kicsit :D)

Csöre
csöre74

Vickynek nagy nagy gratula hú de jó ez csodálatos :D Csöre: ilyenkor jól belehúznak még a hízásba nekem is nőtt onnan látom hogy jön ki a köldököm :D apa elment rallyra Mogyoródra engem meg itthon hagyott ezek a pasasok????? :x :D
erzsebet0312

Igazad lehet, Erzsébet :), de szerintem azért süllyedt is az a pocak, most oda tömörül a tömeg :D
Rally-zik is Tiéd Apus, vagy csak nézi? Ilyen hidegben azért az annyira nem lehet szórakoztató...
Tegnap elmentem Mesi osztálytársához kocsival... olyan jeges tavakon kellett áthajtani :shock: :? mert ezek már kész tavak voltak: teljes útszélesség, helyenként 50 cm mély :evil: a mi utcánk aszfaltos, de sajnos oda földút vezetett :evil: mindenesetre volt egy hangulata :?

Csöre
csöre74

Jó reggelt Kismamik és MAMIK!!! :)

Látom érdemes volt benéznem!
Vicky! Óriási gratula! AZért arra kíváncsi leszek hogy nyúlt ilyen hosszúra, mert én úgy tudtam magzatvíz elfolyásnál túl sokáig nem lacafacázhatnak a fertőzések elkerülése végett. Engem ezzel ilyesztegettek anno. :evil:

Mágnes! Te leszel a következő? :lol: BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT Annának! Nagy ereje van a tudatalattinak az biztos! :lol:

Látom mindenki túlélte az ünnepeket. Mi tegnap még moziban is voltunk, ahogy közeleg a szülés annál jobban vagyok és halvány jelét sem érzem a kibujásnak. Vicces... :roll:

Hú Csöre! 6cm??? És mennyi az annyi? :D

Enikő? Te hogy érzed magad?

Szülésznőnek én még gondolkodom mennyi adok, mert ha úgy lesz, mint Pötyivel, hgy gyakorlatilag végig ő volt velem, az orvosom meg csak beesett a végére és rendberakott, akkor az arány a szülésznő felé fog esni és a doki keretéből csípek le... :roll: Ha fordítva, akkor fordítva. Mindketten csak nem fognak ott tolongani. :lol:

Katuska79! Én is kaptam oxitocynt, addig gyakorlatilag 0 fájásom volt, de már nyitva voltam 4 ujjnyira. Percek alatt beindult utána, rögtön 2 percesekkel és rá másfél órára már nyomnom kellett. De úgy hallottam nagyon ember függő, na meg adagolás kérdése, ki tudja nekem mennyit adtak?! :roll:

Na megyek vissza pocolni az ágyikómba. Ma én is apátlan vagyok. :( Leánykám meg elrabolták a nagyszülők! :wink:
Puszi mindenkinek:
Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Sziasztok!

Vicky: gratulálok az édes kis babádhoz!!!!! Kívánok nektek minden jót és sok-sok tejcit!!!! Várunk vissza!!!!

Vcrane: hogy vagytok???? Szívesen fogadunk még képeket a kis Alexről!!!!

Mágnes: Nagyon Boldog Szülinapot a kis Annának!!!!

Kép
jandrea

Vickybabe! Hatalmas gratula a nagyfiúhoz!

Mágnes! Annának nagyon nagyon sok boldogságot!

Én álmomban úszni voltam....úgy látszik vizeskedős éjszaka volt:)
katuska79

szegény vicky jól megszenvedett de végre túl van rajta....azért én is kivi vagyok hogy tarthatott este 11.-ig,mért hagyták szenvedni mért nem császározták meg.....mindenesetre gratulálok és rengeteg tejcsit kivánok vickynek :D :D :D mágnes:annának boldog szülinapot :D

Kép
gizella82

Sziasztok!

Drága Vickybabe: Nagyon sok szeretettel gratulálunk Nektek! Kívánunk sok-sok örömet Leventében, jó egészséget és sok tejcit!!! Örülök, hogy mindannyian jól vagytok! Várunk vissza!
(Itt ülök és bőgök :oops: )

Kép

Csipcsab: nagyon köszi a híreket!

Vicky: örülök, hogy ti is jól vagytok! Gondolom, nagy az öröm itt az első együtt töltött Karácsony alatt!! :D

Mágnes: Nagyon Boldog Szülinapot Annának!!!

Csöre: Fel a fejjel, nem búslakodunk! :wink:

Erzsébet: háááááááát,milyen ez az Apa, csak úgy otthon hagy? :wink:

Rólunk: ha éjszakák nem lennének, egész jól lennék... most éjjel is óránként WC turné, sav, fájások....Azt hittem lesz valami, de úgy 5 körül elaludtam....egész negyed 8-ig, utána csak fetrengtem :roll:

KépKép

KépKép
kata8110

Kata: sajnálom a savat... hogy lehet, hogy Martin fent is, lent is nyom? Azért akkor lehet, hogy mégis nagy baba, nem? :wink:

Barti: 108 cm :D
Sajnálom az apátlanságot :( Enyém Apus most szólt be, hogy 11 óra, és még pizsamában vagyok? :D (Ő is :D)

Tényleg, Apus szerint holnap szülünk... hát, én még semmi jelét nem látom :roll: és holnapra meg holnaputánra még terveim vannak: holnap veszünk újszülött szűkítőt (ha jó, mégis jobb, mint bohóckodni vele, ugyanis kreatív tárházamból a varrás teljes mértékben hiányzik :oops:) és íróasztalt a gyerekeknek (a doktornéni után), holnapután meg halacskákat Mesinek, Mesivel... szóval legkorábban szerdán jöhet :wink: :lol:

Lehet, elkezdem a baba táblát... Viki most úgysem ér rá :D de jó neki :D

Csöre
csöre74

Hát kibújt... :) de jó :) elbőgtem magam ahogy olvastam :)
Gratulálok!!!!!

Mágnes, jó szülinapozást mára!

Többgyerekes anyukák: hogy is néz ki az a nyákdugó? Azt olvastam hogy barnás, zselés, de pl. mennyire kemény? Milyen az állaga? és milyen mennyiségről van szó? van egy sanda gyanúm...
kisbogacs

Valamelyik nap épp a pocakfotókat nézegettük, hogy Vickybabenek mennyire lent van! Hááááát ezért!

Én úgy tudom az elfolyó magzatvíz meg ennyi idő még nem indok a császárra.....ennyi erővel minden második baba császárral jönne a világra. Így is mostanában rengeteg a császáros baba!

De majd jön Vickybabe és elmeséli hogy is volt. Jaaaj de jó neki!!!!!!
katuska79

Csöre: ahogy tapogatom a lába gyakorlatilag mell vonalban feljön, (olyanokat tud rúgni, hogy csillagokat látok) amennyire ez lehetséges, a feje meg teljesen lent van.... Bizti nem kicsi, de szerintem azért 3.8 nem lesz. Bár én is úgy érzem, nőtt a pocak az utóbbi időben, ezt Apa is alátámasztja :wink: Vagyis inkább az lehet, hogy már egy nagy gombócban kitölti az egészet és egy naaaaaaaaaaaaaagy dinnyére hasonlít :lol:

Apa meg ne piszkáljon, én is pizsiben vagyok :lol:

KépKép

KépKép
kata8110

Kisbogács! oylan nyálka szerű sűrű. VAn amikor picit véres is, de van amikor teljesen átlátszó és egyszerre jön ki nem oylan folydogálós. Na hogy is magyarázzam....
katuska79

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?