A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 novemberi kismamik

Vera: Noel sírás közben remegteti néha a száját. Szerintem természetes az nem furcsa. Hogy vagytok?

Judit
Kép
sonny

Sziasztok!

Vera, Zsombi is remegteti néha a száját sírás közben.

Sonny, Zsombi is nyáladzik egy ideje és neki is vannak foltjai az állán.

Rólunk, a karácsony viszonylag jól telt, bár 24-dikén egész nap kiabált így be is rekedt. Nem tudjuk mi lehetett a baja. Most már jól van egész jól tűrte a látogatók sorát is.
Újra átalussza az éjszakát a mi nagy örömünkre.

Nagyon szépek a babák :D :D :D

Üdv:
Kri

Kép
Kép
kri29

Sziasztok!

vera:
Képzeld Kincső is szombaton beremegett, nagyon megijedtem hívtam a védőnőt, de persze neki ez természetes. :shock: :shock: Lécci írd már le, hogy hogy kezdődött nálatok! Ha priviben írnál egy telszámot nagyon megköszönném! Sírás után, de már nem sírt elkezdett remegni a keze, lába, szája, nagyon megijedtem!! Rémisztő volt! :( :cry:
Nagyon irígykedem a hajas babádra. :) Nálunk még mindig csak hátul van, de ott már vágni lehetne, elől viszont alig-alig. :(

sonny
Noel fogacskával született??? Nagyon édes a képeken! :) Igazi fotogén alkat. :)

Mi már megint lassan kikészülünk... Kincső nem akar egyszerűen aludni, kezdi amit az első hetekben csak ordít üvölt stb... :( Pedig azt hittük már meggyógyult a hasa... :( Korai volt az öröm. :( Tegnap 12-től éjjel 11-ig sírt. :( Gondolhatjátok. :(

Lányok baba úszásra fog valaki járni?? Hány hónapos kórtól érdemes menni? Valaki tud valamit az árakról?? Még egy kérdés márciusban szeretnénk elmenni wellness hétvégére persze vinnénk a lányunkat is. Akkor lesz 4 hónapos Kincső. Szerintetek nem korai még vinni? Vagy már vihetjük bátran?? Azért 4 hós már nem olyan kicsi nem??

Kép
Kép
anya1118

Honey , Sonny : tündériek a babák :lol:

Éjszaka Kevin óránként felkelt de szó szerint éjfélig fent volt és kelt 1-2-3:15,-4:30kor és utánna már nem is aludt egy csomo ideig csak nézelödött.nagyon fáradt vagyok.mikor fog nállunk beállni az éjszakák?2óránál nem alszik többet soha vagy nagyon ritka és az is nappal van.
A pancsit viszont ugy imádja 2 napja rugkapál a vizbe olyan édes :lol:

anya: szerintem menjetek nyugodtan 4 honaposan már nem olyan picik.

000kata

Sziasztok!

Bocsi, hogy alig jövök, de 21-én végre felköltöztünk a lakásunkba és egy darabig elég nagy káosz volt, de végre helyre állt a rend, Fanni is megszokta az új helyét és mind megnyugodtunk végre. Már lesz időm netezni, bár ritkán.

Szájremegtetés:
Fanni fürdés után csinálja, de szerintem akkor fázhat, meg természetesen nagyon éhes és ez a kettő együtt üvöltésre készteti.

Kata
Kevin szopis? Mert csodálom, hogy átalussza az éjszakát. Fanni is sokat alszik éjjel, van hogy 6-7.5 órát, de hogy az egész éjszakát!

Most megyek, mert felébredt. Még jövök!

Kép
Kép
nati80

Sonny, Nagyon aranyos Noel, de hová lett a kis lobonca? :)
Honey, tündéri Betti, és milyen nagy lány már...
Vera, a fiaid sosem remegtették a szájukat? Olyan furcsa, hogy még mindig tud neked új dolgot mutatni a lánykád, pedig ha valaki, akkor te igazán rutinos anyuka vagy!
Anya, mi fogunk járni usziba, Konéllal is jártunk, 15 hetes korától. Nagyon jó volt, sokat fejlődött a mozgása, a tartása, a nagy helyekhez hozzászokott, sok babával, emberrel találkozott, ja, és imádott a vízben lenni, pancsolni. Nyáron a Balcsin sokat pancsolt, merült, a víz alatt úszott, sokan csak néztek a strandon :shock:
Szóval én csak ajánlani tudom. 4 hónapos korára már biztos elmúlik a hasfájása is Kincsőnek, és akkor nagyon fogjátok élvezni.
Kata, sajnálom, hogy ilyen sokat kel Kevin. Pedig eszik sokat, nem hiszem, hogy az éhség miatt kel.
Lányok, elindulhat már ilyenkor a foggyártás?
Rólunk röviden: Panna jó kisbaba, imád a kis pihenőszékében ücsörögni, és gagyog a felette lógó mackóknak, meg az ágya felett forgó játéknak, ami ha megáll, idegesen reklamál, hogy indítsam újra... :) A hordozókendőt imádom, nem tudom ki használ még közülletek, de nagyon jó dolog. Belekötöm, ő jól érzi magát, nézeget egy ideig, majd elalszik, az én kezeim pedig szabadok.
Az esték kicsit zűrösek, mindig van legalább egy sírós óra, de kb 11 felé elalszik végre. Érdekes, Kornélt nem izgatja a bőgés, meg sem rezzen rá éjjel. szerencsére...

Kép
Kép
dalminha

nati: nem én irtam hogy kevin átalussza az éjszakát.Nállunk pont az ellenkezője.

kaptunk pihenőszéket karira de ninc nagyon el benne,vagy csak ha ott ülök mellette.nem szeret egyedül lenni és ezt jelzi is.

Dalma: akkor szerinted miért kel ilyen sokszor fel?

000kata

Kép Kép Kép

000kata

Sziasztok!

Szájremegtetés:Mi már mosolygunk rajta, olyan édes!!! :) Olvastam egy régi könyvben, hogy természetes, még az idegrendszerük fejletlen és azért csinálják :)
Marci van amikor mosolygás közben is remegteti :D

Az éjszaka meg az egész nap is fárasztó ma, óránként enne és hajnali 5-től fent van és nappal is csak fél órákat alszik.
Valami front van megint.
Vendég

Kata
Bocsi egy kicsit félre olvastam. De miért ébred ilyen gyakran? Nem lehet, hogy egyszerre nem tud eleget szopni, mert gyakran eszik és ezért gyakran is éhezik meg? Nálunk is volt egy ilyen időszak, majd fordítottam a dolgon, kivártam míg nagyon éhes lesz, jól belakik és utána már nem eszik olyan gyakran.

Most jöttünk meg dokitól és Fanni végre egész szépen kezd gyarapodni. Már 190 grammot hízott egy hét alatt, míg a múlt héten csak 80 volt. Most kaptam kölcsön egy mérleget is, hogy tudjam mérni itthon gyakrabban, hogy mennyit hízik. Lehet egy darabig mérem mennyit eszik, csak hogy tudjam.

Dalminha
Otthon szoktad használni a hordozókendőt? Én is gondoltam rá, mert mikor nyűgös, akkor is volna mit csinálnom, de nem szeretem letenni mert sír. Ma is fél kézzel főztem az evésről meg ne is beszéljünk. Nem ettem még spagettitésztát csak villával. Muris volt nagyon. Leves végét meg párom kanalazta a számba.

Kép
Kép
nati80

nati: hogy vártad ki?nem adtál neki ?de kevin akkor ordit ha nem kap cicit,ahogy felébredt már ezerrel tátog és ha nem kap cicit sir

000kata

anya ment a privi :( :( :(
nah és velünk.
Ma bent voltam a bókayba és szó szerint kirúgtak minket onnan. Adtak egy ambuláns lapot azon rajta van minden ami az előzőn csak hozzátoldották a mostani esetet és utána biggyesztették hogy ha megint rohama van akkor az illetékes gyerek khba vigyem. Na most egyéb okok miatt ami nagyon nyomós iszonyat rossz tapasztalat miatt a Heim Pálba nem viszem. Vihetném a madarászba de ott csak szakrendelés van neurologiából. Kaptam egy telószámot egy állítólag jó dokiról de ő meg budán van a gyerek rehabon. Igen messze csepeltől báár ez egy kicsit sem érdekel a távolság. Csak jó legyen. Most holnap megyek tanácsadásra a körzetimhez és kikérem a tanácsát hogy mit csináljak. Lépni úgy is csak 5-én tudok hiszen 31-től dokik nem lesznek elérhetőek. Szóval falba ütköztem de nagyon. Sztetek ezzel hova mehetnék?? Ezekkel a rohamokkal?

de
Nahh mivel kaptam egy dokinő elérhetőségét felhívtam. Ez a budai gyerek kh neurológiai osztályon levő főorvosnő. Iszonyat rendes normális. Nagyon szépen elmondta mi a baja Izának. A jó hír hogy nem epilepszia.[orulnek][orulnek]
dea rossz hír hogy ezek a görcsök biza előjöhetnek mert neki a refluxa miatt jönnek. Diagnózis valami olyasmi hogy reflux apnoe. Szóval most még inkább kell a légzésfigyelő alá mert ha éjjel jön elő akkor ugye nem tudom felcsipkedi. Mert azt kel csináljam ha jön egy ilyen. Így valahonnan szereznem kell egy baby sense-t vagy egy angel care légzésfigyelőt mert amit kaptam kölibe baby controlt az sajnos nem jó. Ha a matrac alá rakom totál nem jelez így közvetlen alatta van de ez meg nem jó ha már forgolódik. Venni nem tudok most így valahonnan kölibe kérnem kell. Sanos nem emlékszem arra az alapítványra ahonnét a csabimnak tudtam volna szerezni. de holnap megyek a körzetihez tőle még megpróbálom hátha...
na szóval ha ne adj isten előjönne neki megint akkor január első hetében re vissza oda és csinálnak egy nappali alvásvizsgálatot meg vért is venni kel tőle majd egy két hét múlva mert nem tiszta mint ahogy a Bókayba mondták. Az egyik vesefunkciós alacsony és ezt utána kell kontrolálni. No meg beszélni fogok ott egy grasztosal is. De már sínen vagyunk.

harivera
Budapest XXI. kerület

Vera,
olyan rossz ilyeneket olvasni, de remélem minden rendben lesz a picilánnyal!!! De úgy látom, hogy nem vagy az a nekikeseredős típus szerencsére!

Écike, neked is akartam írni ég a múltkor, de zűrős napjaink voltak, így nem tudtam jönni... Neked is nagyon sok erőt kívánok a kezelésekhez, és mielőbbi gyógyulást! És valóban jó erőben van már Zolika!!!

Nálunk 24. nagyon roosz volt. Amint hazaértünk anyuméktól, egész este fájt a hasa. Annyira roosz nézni ilyenkor, nem is tudom mit tennék ha mindennap ilyen lenne. Minden tiszteletem a pocifájos babócák szüleinek. Nálunk ez volt a második ilyen este (az első még miután hazahoztuk). És képzeljétek egyik napról a másikra leállt a napi 3 kakáról, és most 2naponta kakál, viszont cserébe pukizik. Valami változás állt be a kis emésztőrendszerébe, valszeg emiatt fájt a pocija karácsonykor... Vk tapasztalt már ilyesmit?
Viszont újra átalussza az éccakát :) csak este 7 után már nagyon nyügi, 11ig kihúzza félig ébren, és csak akkor alszik el és kel 5-6 fele.

Kérdés: akinek sok a teje, ti mit csináltok, ha csak cumizna a cicin? én probálom máshogy megnyugtatni, mert ha cumizna akkoris jön a tej, és akkormeg az a baja... volt pár nap hogy kevesebb volt a tejem, olyan jól elcumizgatott este, most meg már nyügi, mert idegesiti, hogy jön pedig épp nem enni akar. Meg félek is hogy túl sok első tejcit nassolna és nem lenne rendesen éhes... A cumit meg kiköpi...

szájremegés: nagy sírás közben simán :) ilyenkor már nincs mese cici kell, akármi van... :D

Kata, éjszaka is 2óránként? jajj hogy birod? én tuti kidőltem volna már... Pedig nálunk apa télen itthon van, így most ő viszi a háztartást, én meg csak Natasával vagyok (najó néha háztartok én is picit meg tervezünk), de még igy is fáradt vagyok...

Milyen nagyok már a babáink, annyira repül az idő... mi most növünk ki pár rucit...

Dalma, hordozókendő sztem is szuper! mindig lenyugszik tőle (kiv amikor nem :))

Szép napot mindeninek!!!

Pipal

Kép
pipal

ja és Nati, a mérlegeléssel csak óvatosan, én totál kivoltam amikor méricskéltem pár napig, mert Nat annyira összevissza eszik... vagy neked kell a kevés hízás miatt? És nem lehet hogy azért hízot kevesebbet, mert centire gyúrt épp?

Kép
pipal

Sziasztok!

Annyira szépek a babák, hogy hihetetlen. 8) Gréti a nagy zsiráffal, Julcsi Benivel, a szőke nevetős Ádám, a kis törékeny, csudaszép Panna, a kis haspók Kevin, DJ Kincső, az édesen alvó Iza, az élénk tekintetű Marci, a kis kopaszodó Noel, Betti, aki nagyon hasonlít az Anyukájára és persze minden baby, akit most név szerint nem említettem. :wink:

Nálunk is jól telt a karácsony, bár Lilit sajna megint ledöntötte a hörghurut, de egész jól kikezeltük itthon. Aztán sajnos Nati is elkapta, 2 napja náthás meg kicsit köhög szegénykém, olyan mennyiségeket szívok le az orrából, hogy hihetetlen. :shock: Ő meg békésen tűri, imádja a porszívót – még. Megmutattam tegnap a dokinéninek, de tényleg csak nátha, Calcimuscot kell adnom csak neki, azt meg ügyesen kiszopizza a nurofenes fecskendőből.
Egyébként jól telnek a napok, még mindig elég sokat alszik a kisasszony, szerencsére éjszaka is, ma is a 9-es etetés után reggel 6-kor ébredt csak, aztán még 9-ig aludtunk 8) . Már sokat mosolyog meg „beszélget”, leginkább nekem és a játékainak, nagyon édes. Ha valami baja van, akkor is előbb panaszosan magyaráz és csak akkor sírja el magát, ha nem orvoslom elég gyorsan. Kivéve, ha éhesen ébred, mert akkor nincs mese, megy a sírás, amíg nincs cici :lol: . Meg ugye a nagy karácsonyi rokonlátogatásokon sokat volt kézben, ehhez jól hozzászokott persze.

Pipal, sajnálom a 24-ét :( . A nyugtatásban sajna nem tudok segíteni, Nati szerencsére elfogadja a cumit. A kendőben sem nyugszik meg?

Vera, azért jó, hogy mégsem epilepszia :) . Remélem, hamar sikerül légzésfigyelőt szereznetek.

Nati, egyetértek Pipallal a mérleggel kapcsolatban. Lilinél én is mérlegeltem és mivel ő most is kis törékeny, soha nem evett és hízott az átlag szerint és ezen idegesítettem magam :? . Most, hogy nincs mérleg, nyugodtabb vagyok, bár ebben lehet, hogy az is közrejátszik, hogy ő már második baba.

Szájremegés Natinál akkor szokott lenni, ha fázik, ezért nem aggódom.

Kata, sajnálom, hogy ilyen sokat keltek éjszaka :( . Remélem, hamar megoldódik. Ugye ilyenkor nem kapcsolsz villanyt, és nem beszélgetsz hozzá, csak megeteted és visszateszed aludni? Mert ez segíthet megkülönböztetni az éjszakákat a nappaloktól.

Babúszás: mi Lilivel jártunk, de nála nem vált be sajnos, addig szerette, amíg nem kellett a víz alá merülni. Azóta sem egy nagy vízimádó. Azért szerintem Natival is megpróbáljuk ennek ellenére.

Anya, sajnálom a hasfájás visszatértét, hátha csak átmeneti lesz.

Sonny, szerintem azért még elég korai lenne a fogzás, bár ki tudja. A pöttyök nekünk jönnek-mennek, nem nagyon akarom kenegetni semmivel a kis bőrét, amíg nem annyira csúnya.

Lányok, ebben a hidegben is szoktatok azért sétálni? Persze amíg Nati náthás, nem viszem ki, de amúgy lehet?

Na, megyek Lili hív.

Szép napot,
Katinka

Kép
Kép
katinka31

Kata, próbáld ki, hogy minden 2. ébredéskor apa megy hozzá, és az neki nem az evést jelenti, csak megnyugtatja, mert tuti nem lehet éhes óránként( azt írtad, hogy 190-t is evett már). Egy idő után rájön, hogy felesleges kelni, úgysem cici lesz. Ezt valahol olvastam Kornélnál annak idején.
Nati, igen, itthon hordozom, meg kinnt is...
most rohanok, kelés van

Kép
Kép
dalminha

Kívánok Nektek olyan boldog és gondtalan új esztendőt, mint amilyen ez a babamosoly!

Üdv,
Katinka

Kép

Kép
Kép
katinka31

Katinka,
Nati kimondhatatlanul bájos, aranyos tündérke!

Kép
Kép
dalminha

pipal most már azon a határán vagyok mert háát tanácstalan vagyok. nem tudom mit csináljak. Megint begörcsölt Iza. És most szopi közben. nem tudom mi a fene ez ha nem epilepszia. De erről 2x-sen is van papírom hogy ez nem az lehet mert az eeg totál negatív és neurológiailag is minden oké vele. Isten bizony már azt szeretném ha az lenne neki. mert akkor nem lenne bizonytalanság hogy mi is ez.

elegem van egy kicsit belőle ez a csupa aggódás nem hogy élvezném a kicsi lányomat.

harivera
Budapest XXI. kerület

Sziasztok!

Vera, kitartás Izának minél előbbi javulást kívánunk.

Nagyon Boldog Új Évet Kívánunk Mindenkinek !

Kép

Üdv:
Kri

Kép
Kép
kri29

Dalma: köszönöm kiprobálom.

Katalinka:
hát villanyt kapcsolok de csak kislámpát és beszélek is neki ha sir,mert neki áll nézelödni és ha nem foglalkozok vele sir.kevin nem a kiságyba alszik sajna mert ott ordit hanem velünk a nagyágyba.Lehet ez a baj.de ahogy elalszik és berakom a kiságyba felébred ,kipattannak a szemei és fent is van és ha ottt hagyom sir :cry: Nati nagyon édes ,hogy nevet kis tündéri :lol:

pipal:
hát elég nehéz eddig egész jol birtam de mostanába már nemnagyon ,nagyon fáradt vagyok és kába :cry:

Kri:Nagyon édes Zsombor azzal a csomaggal :lol:

Vera:
akkor az jo hogy nem epilepszia,nem?és ez ami neki van mitöl van?és elmulik majd?kitartást!!!

Boldog Új évet mindenkinek!!!

000kata

na hogy megjártam...

most jövünk a fogászatról, tegnap bedurrant az a fogam amivel szülés előtt mászkáltam dokitol dokiig... 3 orvos betomte, de egy se vette eszre hogy gyökérkezelni kellene... Pedig pont ezt akartam elkerülni, hogy ünnepek alatt, egy pici babával kelljen ügyeletre rohangálni... Na de remélem már nem fog fájni, mert tegbap este nagyon rossz volt. nem is tudtam 100%-osan Natasára koncentrálni, de ő sztem tudta hogy vm van, mert ollyan jókislány volt...

Vera, szoritok a kis Izának nagyon. remélem hamar megállapitják h mi ez...

Na de mindenesetre csak röviden a lényeg:

BOLDOG ÚJ ÉVET MINDENKINEK!!!

Katinka, Kri: édesek a babócák nagyon

Kép
pipal

Sziasztok!

Pipal: remélem nem fog fájni már a fogad! Édes Natasa, hogy jókislány volt :) Amikor influenzás voltam, Noel is angyalka volt :)

Nagyon szépek a babák, annyira jó nézni őket :)

No, én is csak azért kukkantottam be, hogy

Boldog Új Évet kívánjak minden kedves topiklakónak! ;) Sok szépet és jót nektek a következő évre! Aztán ne dorbézoljatok a babócákkal :) :D Kép

Judit
Kép
sonny

MINDENKINEK BÉKÉS, BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNUNK! Kép

KépKép
dreika

Nagyon boldog, békés új esztendőt kívánok minden kedves fórumozó társamnak, és családjuknak!!

Kép

D.

Kép

Kép
ditta76

Sziasztok Lányok!
Csak én is bekukkantottam mindenkinek BOLDOG ÚJ ÉVET kívánni. :)

Vera!
Remélem, hogy most már hamar kiderül, hogy mi is van Izával! Nincs ennél a bizonytalanságnál rosszabb! Gondolok majd rátok! Melyik kórházba mentek?

A babák tényleg nagyon édesek! Olyan jó elnézegetni őket. :) És mindenki olyan nagynak tűnik Julcsikához képest... :) :) :) Na, ja! Az egyetlen decemberi topik-baba... Viszont nagyon belehúzott, egy hét alatt 340g-ot szedett magára. Hiába, a karácsony... :)

Na, teszek én is a pufókámról egy képet.

Kép

Eszter

beszteri

Sziasztok!

Már rég nem írtam+nem is olvastam az utóbbi napokban, hetekben a topikot.
Vera
Nálunk a Gergő rendszeresen csinálja, hogy ha felemelem akkor remmeg a szája, máskor pl: szoptatás közben , keze, lába, bár kéz-láb remegés jóval kevesebb mint Márknál volt, ez idegrendszeri fejletlenség volt a márknál. Légzésfigyelő az utóbbi napokban megint riaszt:(((de szerencsére lélegzik:)

Mindenkinek boldog új évet kívánunk:)
Bea
kumpibogar

Sziasztok!

Boldog új évet kívánok minden babának és anyukának,tesónak és apukának!

Bocs, h mégsem jöttem igéretem ellenére, de sűrű volt a két ünnep. Karácsonykor is jöttünk-mentünk, ünnepeltünk, utána végre eljutottam bulizni 2hónap után. 27-én felmentünk pestre ladánybene 27 koncertre, mert daddy is játszott a buliban (a lemezjátszókon), vittük anyukámat babysittelni, és egy barátnőmnél aludtunk midnannyian. Lillus nagyon jól viselte. :) Tegnap pedig újra pesten ikeáztunk és brendonban voltunk...kaptam szép új ágyat, iszonyat kényelmes matraccal. :D

Adnátok légyszi pár tippet, hogy hogyan szaporítsam a tejcsit? Az alkohol mentes sör bevált valakinek? Mennyit kell naponta meginni belőle? Utálom a sört, de ma leküzdöttem egy almás san miguelt...majd még este is bontok egyet.

Bocsi, h tényleg ennyire nem jövök, de jövőre megpróbálok, igérem.

És pár kép kariról, igaz nem nagyon ünnepi hangulatban... :)

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

sensi húú micsoda raszta haja van a párodnak. csiniii

tejszaporítás nekem bevált a utrika homeos bogyó de rendszertelenül szedem mert attól el is apadhat. de sokan dícsérik a more milket csak az nekem k...a drága

harivera
Budapest XXI. kerület

Sziasztok!

Ezer éve nem voltam, de remélem most már így ünnepek után tudok többet jönni! :)

Sensi, nekem a laktoherb tea jött be! Én abból nem napi 1-2 iszok, hanem ha kevésnek találom egész nap azt iszom! Lefőzök egy óriás adagot és ha szomas vagyok azt iszom! Nekem ettől mindíg rengeteg tejem lesz! Szóval szerintem próbáld ki!

Vera, remélem hamar kiderül, hogy mi a baja Izának, és tudják orvosolni!

Minden baba gyönyörű! Olyan fura, hogy már 2 hónapos lassan minden baba, meg még idősebb is :)

Szájremegés nálunk is van, szóval szerintem ezen ne aggódj!

Na most megyek is mert a lányaim akarnak!

Boldog új évet mindenkinek! :)

KépKép
KépKép
akíra

Boldog új évet kívánok minden anyukának, babáknak és apukáknak! :)

Sensi
milyen édes kis törékeny kislány Lilla :)

Vera!
Csúcs aranyos ruhácskái vannak Izának :D Ilyen pici méretben vannak szoknyácskák? :D

Mi szilveszter este 9-től egyedül voltunk itthon Marcival, férjem sajna dolgozott másnap reggel 6-ig.
De sebaj, mert úgyis alig vártam, hogy Marcika kidőljön, hulla fáradt voltam, tegnap egész nap aludt 1 órát :?
Vendég

Sziasztok!

Remélem mindenkinek jól telnek az év első napjai!
Mi jól vagyunk, bár két napja elég nyűgi Ágoston, alvások is csak szakaszokban vannk, 20-20 percek....ez így elég fárasztó nekem is, holott eddig 2-3 órákat lehúzott egyben nappal..... :roll:
Szerencsére éjjel tovább bírja, bár még így is ébred 3-4 óránként!

Nagyon csodás minden baba!! :)

Eszter!
Tényleg milyen kis pufók a csajszikád! Nagyon édes! :)

Dobok én is friss képet..

Kép
Kép

Ditta

Kép

Kép
ditta76

Sziasztok!

Nagyon Boldog Új Évet Kívánok Mindenkinek! :)

Kép

dalmi
hova fogtok járni? Budapestiek vagytok? Köszi a választ!

vera
Köszi neked is! Nagyon sajnálom Izát , remélem hamarosan rendbe jön!

eszter
Julcsika már mosolyog, jól látom? 3 hetesen. :) AZ igen! :) Nagyon édes!!! :)

ditta
Ágoston milyen kis aranyos és mennyi haja van! :) Nagyon jól áll neki a punk frizu! :)

És persze minden baba gyönyörű!!

Nálunk az ünnepek jól teltek szilveszter csak csendesen ;) végre aludt Kincső, bár voltak nálunk barátok, idén halk buli volt. :) Ezt is meg kell szokni.
6 hetesen 3730 g-ok vagyunk. :) És napi kb. 800-at eszünk, bár a doktornő szerint ez sok, de Kincső még ennél is többet simán megenne szopi után cuppog a drágám.

sok puszi mindenkinek!!

Kép
Kép
anya1118

BUÉK! Midenkinek. :D

Tényleg gyönyörűek ezek a gyerekek! És a kislányok már most mennyivel finomabb vonásokkal rendelkeznek mint a pasisan jóképű fiúcskák. Zabálnivalóak!
Néhány téma amire emlékszem: hordozás Léna is nagyon bírja, itthon is és kint is így sétálunk, mert gyűlöli a babakocsit. :shock: Nem egyszer kellett a gyerekkel a kezemmel tolnom hazafelé az üres kocsit.Így beruháztam ugye a kengurűra és vettem egy babaslings-et is ami egy erszény.Praktikusabbnak találtam minta a hordozókendőt mert csak bele kell bújni. Rakok képet hogy alszik benne.
Fogzás
kicsit korai talán, de biztos nem kizárt...bár azóta már biztos megbizonyosodtatok hogy az e? Van ez a baba borostyánlánc, amit nagyon ajánlanak a fogzás megkönnyítésére.Léna már hordja mert állítólag az immunrendszert is erősíti, és nyugtatólag hat a babákra.Szóval mi kipróbáltuk és emiatt vagy nem de tényleg nyugodtabb napjaink vannak. Annyira h. tegnap először Léna 11.30-tól reggel 6-ig aludt! :D
Különben jól van , jövőhéten kapja a második kötelezőoltást.Lassan 5kg már kinőtte az 56-os ruhákat. :D És nem tudom mgállni h. le ne írjam hogy a világ legszarabb pelusa a pempers 2-ese...szó szerint mert folyton kifolyik :twisted: :twisted: igazi fapados az 1es után ami viszont nagyon jó volt.Igazi beetetés. A tescos lila simán lekörözi ezt az ócska 2est.

Sensi
én sem szeretem a sört, de tényleg jó sok tejet csinál, már 1 fél literesnek is van bőven hatása nálam. És nagyon dícsérik a horrorfejést.Már írtam korábban, szopi után az üres ciciket kell 7-5-3-1 percig még felváltva fejni. Én még szoktam úgy aludni, hogy egy törölközőt teszek a nyakamba és betakargatom jól a dekoltázst vele mert a meleg is jól bedurrantja őket.
Anya
ezek szerint lett elég tejcsid azóta? :D (remélem jól emlékszem :oops: h. Te kérdezted tud e valaki adni esetleg.
Kép és a legszebb ajándék: :) Kép

Kép
katica_75

Sziasztok!

Gyönyörűek a babák! :D Remélem, mindenki jól van!

Mi jól vagyunk, Ádám nagyon rendes baba, alig van hangja egész nap. Mosolyog ezerrel és órákat tölt azzal, hogy a forgó-zenélő cuccost nézegeti!:)

Viszont az estékkel nagy gondban vagyunk és a tanácsotokat szeretném kérni ez ügyben. Próbáljuk leszoktatni a velünk alvásról, de nem megy. Az utolsó etetés után Ádám 2-3 órát vigasztalhatatlanul sír, nem tudom megnyugtatni. Sehol nem jó neki, se kézben, se a kiságyban, se mellettem , csak sír és sír és sír. Teljesen behergeli magát. Pedig evett, pelus üres, pocak nem fáj, mert akkor máshogy sír. Egyedül cicin nyugszik meg, sőt azt szeretné, ha cicivel a szájában lehetne egész éjjel, cumizná folyamatosan, mert enni nem eszik közben. A cumi viszont nem kell neki.
3 óra sírás után újra megéhezik, akkor megetetem, de ezután is folytatja a sírást. Ilyenkor általában már hajnal 1-2 óra van, vagy ő sírja álomba magát vagy én vagyok már olyan fáradt, hogy magam mellé veszem és akkor már elfogadja a cumit és szinte azonnal alszik. És lehúz 6-7 órát egyhuzamban.
Nem tudom hogy kellene csinálni, tudtok valamit mondani?

Az is gond, hogy este nem tudom jól beetetni, mert míg délelőtt és délben 150-160g-okat megeszik, addig este 70g-t alig tudok belediktálni.

Segítsetek légyszi! vagy korai még leszoktatni? Hagyjam magam mellett? de félek, hogy megfullad, mert már elmászkál álmában és mindig a takaróm alá akar bújni.

Eszter

Kép
ske

Sziasztok!

Ske:
Noel hasonlóan cicimániás. Én is próbáltam rendszerre szoktatni, hogy 3 óránként egyen, de van amikor egyszerűen lehetetlen, mert sír, ordít. Én mindig adok neki cicit, ha kér. Nem tudom jól teszem-e, de én valahogy úgy gondolom, hogy ha most erre odafigyelek, akkor talán hamarabb fog leszokni az állandó relaxcicizésről. Próbáltad esetleg azt, hogy elaltatod a nagyágyban, aztán amikor már mélyen alszik átcsempészed őt?
Én mindig úgy csinálom, hogy este pancsi után már sötétben szoptatok (csak egy sólámpa ég, de azt is letakarjuk egy kispárnával). Kb. 1 órán át szopizik (hogy mennyit, az teljesen változó), és amikor már nem mocorog arra, ha megmozdítom a kezem, vagy a lábam, akkor már be tudom tenni a kiságyba.
Nem tudom mennyit segítettem, nekem ezek a tapasztalataim.

Katica: Léna tündérke nagyon! :) Húú és ez a bebújtatós hordozó mennyire ötletes! Nekem mindig az a bajom a kenguruval, hogy míg becsatolom, meg beleteszem a babát, addigra elfogy a türelme, és utána már nem nagyon marad benne. Léna amúgy hogy viselte az első oltást? Mi jövő héten megyünk.

Ditta: Ágoston zabálnivaló :-) Nagyon jó a sérőja!

Beszteri:
Julcsikád is tündéri! Annyira édes babák vannak a topikban, öröm nézegetni ezeket a képeket!

Sensi:
Lilla babád nagyon nagyot nőtt! Igazán édes kis babácska :) meddig lesztek Mo-n? Jó, hogy eljutottál kikapcsolódni. Néha én is vágyom rá, és majd 1-2 hét múlva el is akarok menni vásárolni magamnak pár cuccot.

LÁNYOK: annyira hihetetlen, hogy már 2 hónaposak lesznek (múltak)a babáink! Noel kinőtte a 62-es rugikat! :shock: Hihetetlen... nemsokára hozza a csajokat :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sonny 2009.01.03 11:20-kor.

Judit
Kép
sonny

Eszter!
Nálunk is volt ilyen!Sajnos mire rájöttünk mi a baja addigra már mi is bestresszeltünk!Kiderült hogy nincs elég tejem.Sajnos naponta 1x vayg 2x pótolni kell tápszerrel.Nálunk a Gréti kevesett eszik Egyszerre csak 75 g-okat,de azt 3óránként kéri.Neked van elég tejed?
Én nagyon a tápszer ellen voltam de ha muszáj akkor muszáj!
mné zsuzsi

Ske, nálunk ugyanez megy esténként fürdés után (csak Natasa két napja napközben is ideges :()
Én nem mindig adok neki cicit, mert túl sok a tej, és akkor meg attol ideges, hogy ömlik a szájába a tej, holott ő csak cicizne, és ilyenkor bukik is...
viszont nálunk ált 11körül mintha elvágták volna a sírást, bealszik azt megyünk a kiságyba.

De hogy mitől ilyen ideges két napja? Most is itt van a karomban és álmában sír 10percenként :( aztán meg rötyög, és újra sír. Na majd du. elcipelem sétálni, akkor jókat alszik...

Sonny, hát igen nagyon szalad az idő... Bár mi csak most nőttünk bele az 56-os rucikba :) Nálunk is sólámpa a nyerő :D :D

Katica, Léna nagyon cuki. Natasa is utálja a babakocsit. De én próbálom szoktatni, séta (kendovel) után mindig belerakom otthon, és már tök jól elvan benne, de elindulni nem mernék még. (barátnőm fia is utálta kb féléves koráih, most meg állandoan abban alszik naspközben...)

Sensi, jó h jöttél! Lillus nagyon széép, és milyen kis törékenynek néz ki tényleg.

Szép napot:
Pipal

Kép
pipal

Köszi a válaszokat, Lányok!

Judit!

Én is sötétében szoptatok már este és én is kb. 1 órát. Ádám mindig be is alszik, lehet, hogy be is tudnám tenni a kiságyba, de ugye felveszem büfizni, arra felébred és ordít, hogy kéri vissza a cicit. Büfi nélkül meg nem merem letenni a kiságyba, mert ő már nem marad meg oldalt, azonnal hanyatt fordul és mivel sokat bukik, félek, hogy fuldokolni kezd.

Zsuzsi!

A tej mennyiségével nincs gond, mert Ádám napközben 150-200g között eszik, legtöbbször 150-160g-t, és ezt egy ciciből tudom fedezni, sőt még fejek is le utána. Azért eszik csak 70g-t este, mert bealszik állandóan.

Ti hánykor fürdettek?

Egyébként a mai nap is horror lesz, mert fél12kor evett 170g-t, volt sétálni és még mindig alszik. Ezek szerint nem éhes. Majd kb. egy óra múlva lesz éhes, megint bekajál majd és este lefekvés előtt meg nem akar majd enni, csak cumizi a cicit. Erőltessem neki a 3 óránként evést? Próbáltam már, de ha nem éhes úgysem eszik csak játszik.

Eszter

Kép
ske

Eszter: hát értem a problémát. Én hasra fektetem Noelt mindig, és nem szoktam megbüfiztetni ha elalszik. (van egy nagyon jó könyvem a szoptatásról, amiben azt írják, hogy alvó babát nem kell büfiztetni). Bár nyilván ha hasfájós egy baba, akkor több mindenre kell odafigyelni. Ádám hasfájós? Nem szeret hason aludni? ...bár tudom, hogy sokan rettegnek a hasra fektetésről...
Még az is eszembe jutott, hogy ha este csak cumizni akar a cicin, csinálhatnád azt esetleg, hogy kifejed az egyik cicit, és akkor kevés tejcsi maradna, így nem zavarná, hogy ömlik a szájába.

Fürdetés: mi 7 körül szoktunk, aztán egy kis játék, 8-fél 9 körül szopi, és változó, de 8 és 10 között elalszik. Amúgy a ti babáitok is szeretnek pancsolni? Noel imádja! Rugdossa a lábával a vizet (én nem fektetem bele, hanem fogom a kezemben és belelógatom a kiskádba, így tud pacsálni) :) Csak akkor törik el a mécses, amikor kivesszük :D

Judit
Kép
sonny

Pipal: Noelnek is volt két ugyanilyen nyűgös napja! Natasa nem nyálzik? A védőnő azt mondta, hogy ilyen kicsi korban is lehetnek már nyűgösek a fogzástól, ha elkezdenek előretörni a fogak(attól persze még lehet, hogy csak fél éves korukra bújnak ki). Ja, és neked is ugyanaz a tippem, mint Eszternek: este a szopi előtt lefejhetnél az egyik ciciből, így nem zavarná őt a sok tejcsi. Ha előtte 3 órával sokat evett, akkor lehet, hogy még a kis adaggal is nagyot aludna! Noel sem szokott az esti elalvás előtt sokat enni, pedig nagy kajás :)

Judit
Kép
sonny

Sziasztok!

Na megpróbálok én is visszacsatlakozni...

Előszöris köszi mindenkinek a Lilla dicséreteket, bezsebeltük! :)

Vera!
Köszi! Egyébként a feneke alá kb 10cm-el ér már a haja, és idén volt 10éves. :)

Akíra!
Köszi a tippet!

Ditta!
Ágoston hihetetlenül édes! :)

Katica!
Én is próbáltam már a horror fejést, és mintha használt volna. A helyzet az, h nekem ez nagyon nyűgös téma, lusta vagyok hozzá, de muszáj lesz mostmár bevetni, mert ma pl nagyon kevés a tejcsi, nem tudom miért....szegény Lillus csak 60-70-eket tud kajcsizni. Igaz a tejgyűjtő kagylóval tegnap este óta összegyűlt már 50ml (éjjel nem használtam), de ezt meg nem tudom hogy adjam neki oda, mivel ugye ez csak a híg előtej, és félek, h ha túl sok neki, akkor fájni fog a pocakja.

Ske!
Nem tudom, h hatásos tanács-e, de esetleg próbáljátok ki, h kicsit hamarabb, mint eddig megfürdetitek, utána szopi, és mehet aludni. Lehet, h túl fáradt addigra mire lefektetitek, mert attól szoktak ilyen vigasztalhatatlanul sírni, ha túlfáradnak...vagy hasfájás. Ádám hasfájós?
Lehet kapni elfordulásgátló párnát, azzal esetleg nyugodtan le tudnád tenni oldalra.

Sonny!
Szerintem jól csinálod, h már most próbálod leszoktatni Noelt a cicifüggőségről. Én is tapasztalom, h vigyázni kell minden féle rossz szokás kialakításával, nagyon könnyen belekényelmesednek a jóba.
Egész januárban maradok Lillussal, utána meglátjuk. Addig nem akarok visszamenni, míg nem normalizálódik a helyzet nálunk. Egyelőre csak kézben, vagy babakocsiban alszik el. Nappal csak a babakocsi viszi, ilyenkor tologatjuk kint 10percet, majd be az előszobába, és ott nyomja 2órát. Éjszaka pedig nyűgös az ágyban alvás, pár napig a franciaágyon aludt velünk, mert képtelen voltam éjjel pakolgatni, de időben észbekaptunk, és most megy a visszaszoktatás, de korábban is vagy 3x keleltt lerakni, mire végre nem ébredt fel. Szóval van gond bőven, és egyedül nem bírnék vele Londonban így...kicsit meg kell nevelni a kisasszonyt.
Lillus is imádta a vizet eddig, és amikor kivesszük, akkor kezd ordítani, de 2-3 napja már a ízben is ordít....arra gyanakszunk, h csípi a popsiját a melegvíz, mert most kicsit piros. Ha elmúlik, akkor meglátjuk, remélem visszatér a kedve. Ti rájöttetek már, h miért sír, ha kiveszitek?Mi még nem...

Pipal!
Nem lehet, h fáj a pocakja? Nálunk is az van, h felébred, vigyorog, dumál, eszik, utána is jókedvű, de kb 15-30perccel kaja után elkezd sírni, de ez még nem álmosság, hanem hasfájós sírás.

Tegnap kicsit elkezdtem nevelgetni Lillust, mert ahogy feljebb is írtam, elég kemény a helyzet nálunk. Még hozzá kell tennem, h napközben kézen kívül a pihiszékben vagy a játszószőnyegen csak 10percet van el, vagy annyit sem. Szal tegnap az esti kaja után, ami 9kor volt, elvolt még egy darabig, majd elálmosodott, és apukám elaltatta. 2x tette le és vette fel, de azonnal felébredt és csak sírt. 11kor megunta, Lillus ott maradt az ágyban, hagytuk sírni, mert ez már nem mehet ez így tovább. Alig bírtam ki, 2x akartam bemenni hozzá, mondván, h na elég volt, de anyukám nem hagyta. Így fél 12 fele elaludt, a végén már csak hüppögött szegénykém. A hajnali és reggeli kajcsi után is megcsináltam ugyanezt, de csak 5percet sírt, majd nyekergett kcisit, reggel már kevesebbet. Viszont regel fél óra múlva sírdogálva ébredt, de 2perc után elaludt, majd így aludtunk még 2órát, h 15-20percenként felnyekergett, majd aludt. Twhát most léptünk egyet előre, nagyon nehéz, de muszáj, mert már totál el van kapatva szegény. Remélem hamarosan normalizálódik nálunk a helyzet.

Na hát ezért nem tudok nagyonm jönni, de ezután majd próbálok. :)

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Sziasztok! :)

Mindenkinek boldog és még a tavalyinál is örömtelibb 2009-es évet kívánunk! :)

Csodásan nőnek a babák! Gyorsan telik az idő! :)

Sensi!
Az alkoholmentes sör igen jó szaporításra, de pl. van egy maláta ital: Karamalz. Nagyon finom, szerintem a sörért nem rajongók is megisszák! A Laktoherb-bel vigyázni kell, mert hasfájást okozhat a babának.

Vera!
Annyira át tudom érezni az aggódásodat! Itt pityergek! Megy a drukk ezerrel, hogy ez a szép kistündér miharabb rendbe jöjjön!!!!!

Rólunk:
nálunk Sziszivel nincs még mindig pont a betegsége végén. A rotának búcsút mondtunk, de ugyanúgy maradt a vér a székletében, igaz, már szemmel nem, csak mikroszkópikus vizsgálattal kimutathatóan. Folyton vízszerű maradt a széklete, a vérképe is nagyon rossz lett! 1 hét különbséggel is volt vérvizsgálat és romlott is az eredménye. A gyerekdokival konzultálva arra jutottunk, hogy az anyatejjel van baj. A vérképe erős gyulladást és allergiát mutat. Mivel tejmentes diétán voltam már 1,5 hónapja, így más ételre is allergiás lehet. A dokinő felajánlotta, hogy vagy nem eszem az alábbiakat, vagy a tápi jön: csoki, mogyoró-dió-mák és származékok, pulykahús, hal és tengeri herkentyűk, marhahús, fűszeres dolgok, persze a puffasztó dolgok és pluszban még az eddig tej és tejszármazékok. Persze tudom mindent megér az anyatej miatti diéta, de ha mindezeket kihagyom az étkezésemből, akkor mit ehetnék? Nem lenne tápértéke a tejemnek, sok nyomelemet sem tartalmazna! És ez még rosszabb dolog, mintha tápit kap. Speciális minden allergiát okozó dologtól mentes tápszert kap így Sziszi keddtől. Kezdettől jól fogadta szerencsére, pedig iszonyat büdös és keserű. Hirtelen meg is változott minden, egyből megfogta a pocakját és most a kakiért szenvedünk, a színe viszont még mindig sötétzöld! Jövő héten 8-án kaptunk magán gasztroenterológiára időpontot, hogy kivizsgálhassuk, hogy mi a konkrét baj. Én kaptam a nődokimtól apasztáshoz gyógyszert, amit még nem kezdtem el szedni és talán meg is várom vele a csütörtököt. Így napi 2x szívom le a mellem, hogy ne gyulladjon be. A gyógyit pedig főleg a felmerülő mellékhatások miatt kerülöm, ameddig csak lehetséges.
És hogy ne legyünk még boldogok, mindkét gyerek köhög és lázas már pár napja!
De egyszer csak végeszakad ennek az egészségi pech szériának!!!! :)

Bocsássatok meg, hogy ilyen ritkán jövök, de a két gyerekkel tényleg kitelik a napom!
Jó hírem is van, mert Sziszi viszont alvásból csillagos 5-s! Ő nappal is alig van fent, este pedig 10 körül eszik és reggel 7 körül kel fel!
Mennyire különbözik a két gyerek! Sebi fiam a mai napig ébred éjjel min.2x, és még mindig közöttünk alszik -vagyis most a férjemmel. Sziszi meg elvan a kiságyában és ilyen jó alvó! :)

Vigyázzatok magatokra és a babákra!

KépKép
KépKép
hangolka

Sziasztok!

Köszönjük a dicséreteket!

HAngolka!
Jó, hogy jöttél..... :) Hú, sajnálom a kálváriátokat! Lelkileg nem megterhelő az apasztás?? Belegondolni is rossz, hogy az éltető tejcsit el kell venni tőle! :cry: Dehát ha nincs más megoldás.....Kitartás!!

Katica!
Csatlakozom hozzád: a világ leszarabb pelusa a Pampers 2-es! Szinte nincs olyan nap, hogy valami ki ne folyna! Sőt olyan is volt, hogy tisztába tettem, és két percre rá az egész háta tiszta pisi volt! :shock: Én is csak azért használom el, mert ezt még ajándékba kaptuk, ez az utolsó csomag már. Éjszakára libero 3-ast adok, az nagyon jó! És nagyon dicséritek a tescosat, fogok én is venni!

Sensi!
Ágoston is imád ölben lenni, sőt, az nem elég, ha pl. ülve fogom, kiköveteli, hogy járkáljunk is......Újabban nappa alig alszik, csak fél órákat.......korábban ez 2-3 óra is volt!

Mi szerdán kapjuk az első szurit, szegénykém, már előre sajnálom........ :roll:

Na, jó éjt, mi még most megyünk pancsizni!

D.

Kép

Kép
ditta76

Hangolka!
Tejóég, nagyon sajnálom, h még mindig küzdötök ezzel a problémával, nagyon remélem, h mostmár hamar megoldódik, és meggyógyul Sziszi és a bátyus is! Le a kalappal előtted, komolyan, úgy érzem, h nagyon jól viseled, én tuti kész lennék már. A laktoherbről én is hallottam már, h pocakfájást okoz, így asszem azt nem fogom kipróbálni, szegény Lillus így is hasfájós.

Ditta!
Szerintem minden baba más, mert mi is pampers 2-t használunk (nekem mondjuk kicsit csalódás volt, mert az 1-es teljesen más, és az nekem százszor jobban bejött), és nincs különösebb bajom vele. A libero-t pl én kifejezetten nem szerettem, kipróbáltuk, ahogy hazajöttünk, de megvan a fél csomag, és azóta már ki is nőtte, pedig nem ezért álltunk le vele. A tescost én is ki szeretném majd próbálni.
Na kb mintha Lilláról írnál...pár napja ő is ezt csinálta, üvöltött, ha leültem, egyből elhallgatott, ahogy felálltam. Kínomban már röhögtem, h ilyen nincs!! :)

Ma is edzettük tovább a lányt, most sokkal kevesebbet és alacsonyabb intenzitással sírt, és most csend van. Jó baba ő, csak el lett kicsit kapatva. :) Legalábbis remélem, h pár nap múlva is ezt nyilatkozom. Ha így haladunk, pár nap múlva elkezdjük a nappali tréninget is. :) Bár sajnálom szegényt nagyon, mert olyan jó nagyokat alszik az előszobában a babakocsiban, és olyan édes így beöltözködve szundikálva. Csak hát kint nem lesz lehetőségem ezt folytatni, úh muszáj most rászoktatni a kiságy nappali üzemmódjára is.

Segítsetek légyszi!
Vettem tejgyűjtő kagylót, mivel szűkös a tejcsi, így minden cseppet próbálok megmenteni Lillusnak. Így már összegyűlt 70ml 24óra alatt. Első kérdésem, h meddig tárolhatom a hűtőben? A legtöbb helyen azt olvasom, h 3-4 napig, de van, ahol azt írják, h csak 24 óra...na most akkor kinek higgyek? A másik pedig, h mivel ez kizárólag az éppen szabad ciciből kicsöpögő tejcsi, ezért gondolom, h 90%-a csak a híg előtejcsi. (vagy szerintetek nem?) Szerintetek hogy adjam oda neki? Félek, h ha ezt egyhúzóra megissza, vagy akár két részletben is, fájni fog a pocakja, mert azt írják, h a sok előtejcsiben túl sok a tejcukor, ezért galibát okoz odabent. Ma csináltam horror fejést is most este, mert ma cask 60-70-eket tudott enni szegény Lillus, nem tudom miért. Kiszenvedtem így 20ml-t miután mind2 ciciből megetettem lefekvés előtt. Esetleg öntsek hozzá 20ml előtejcsit, és így 50-50 arányban adjam oda neki? Meg holnap ugyanígy az esti fejés adagot a már meglévő híg tejcsivel? Nem tudom....tud vk segíteni?

Na mostmár megyek aludni, ha végre Lilla is alszik...ma nem aludtam egyáltalán napközben, mert 2 turnus látigató is jött hozzánk...lehet ezért nem volt elég tejcsi. :(

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Ja, és amit már megint elfelejtettem....

megnéztem az uccsó 2 oldal képeit...Honey, Kata, Katinka, Kri, Vera, Eszter, Katica, Anya, Écike, Gabi, Pipal, Mné Zsuzsi, Ske, Dalma, Melaszka, Sonny!!! Az összes baba nagyon nagyon édes egytől egyig! SZép novemberi babáink lettek, nem? :) (bocsánat, és egy decemberi gyönyörűség is :))

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Ditta!
Dehogynem megterhelő lelkileg! Már a dokinál összeomlottam, amikor írta a tápit. Teljesen elkapott az az érzés, hogy szegény manóm az én tejemtől lett beteg! Annyira sajnáltam már, hogy hetente vettek tőle vért, meg dokikhoz járkáltunk. A tápit nem tartják itt a gyógyszertárak, úgy hozzák meg rendelésre. Kedden írták fel és hétfőn jött meg a tápi, így addig is minden szopikor bőgtem és erősítettem magam, hogy a Szilárd érdeke, hogy tápszert kapjon. És többen is erősítettek, hogy sok-sok gyerek felnőtt már tápszeren, nem az enyém lesz az első. Csak hát mégis bennem van, hogy a másik fiamat 15 hónapos koráig szoptattam és neki nem volt baja tőle! :(
Viszont próbálom a jó oldalát is felfogni: hamarabb rendbe rakathatom a sérveimet, és elmehetek gerincröngenre, stb. :?

Pampers2-es: 2 féle is van forgalomban! A csomagolásuk között sem találtam különbséget. A múltkori csomagban vastagabb volt a pelus és más mintázatú. A mostani jobb sokkal, nekünk semmi sem folyik ki. De mint mondtam már, ez nagyon gyerekfüggő-alkatfüggő is. Az biztos, hogy azért már én is ki fogom próbálni a Tescost is.

Meglepődök, hogy a Ti gyerekeitek mennyit vannak fent! :)

KépKép
KépKép
hangolka

Sziasztok!

Látom, kezd visszatérni az élet a topicunkba. :wink:

Vera, nagyon sajnálom, reméelm, minél hamarabb kiderül, mi a baj kis Izával és tudjátok orvosolni. Nagyon helyes a kis bulizó családod. :D

Pipal, reméle, teljesen rendbe jött a fogad. Nekem is el kellene mennem fogorvoshoz, de nyúl vagyok. :oops: Ja, és hogyan sétáltok kendőben? A kabátod alá rakod Natasát?

Eszter! Nagyon helyes a kicsi Julcsi! :D

Sensi, jó hogy jelentkeztél! Lillus tényleg nagyot nőtt és nagyon édes! :) Sajnálom, hogy ilyen fárasztóak a napjaitok, bár vannak még emlékeim Liliről, ő sem volt egy könnyű eset. Ja, és a tescoban lehet ízesített alkoholmentes holsten söröket is kapni - ugyan még nem próbáltam, mert szeretem a simát is.

Ditta, Ágoston egyszerűen zabálnivaló, a kis punk hajacskájával. :D

Katica: tényleg mekkorát nőtt Léna is. Annyira helyesek vagytok a képen. :D Még jó, hogy akkor váltottam pelust, 1-es még nekünk is pampers volt, de azóta 2-es liberot használunk, csak extra esetekben van baleset. Lilinek is volt borostyán lánca sokáig, de aztán sajnos elszakadt. Bár ő nem aludt tőle jobban - vagy anélkül még rosszabb lett volna? :roll: Natinak is be kellene szereznünk egyet.

Sonny: Nati is imád fürcsizni, nagyokat beszélget közben Apával. Mi is jövő héten megyünk oltásra.

Hangolka: jó rólatok is hallani. Sajnálom az anyatejes dolgot :( , remélem, tényleg heylrejön a tápitól Sziszi. De szerintem jól döntöttél, nem is tudom, hogyan lehetne étkezni a felsoroltak mellőzésével. Én mikor Lilit 20 hónaposan leállítottam a ciciről, az Urtica 30 CH-ját szedtem, bevált, bár akkor már nem volt annyi tejem. Azért próbáld ki szerintem, ha szükség lesz rá. És nálunk is ugyanez a helyzet, a rosszul alvó Lili után kaptunk egy álomszuszék Natit. :wink:

Jó éjt!

Kép
Kép
katinka31

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?