A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

sziasztok!

Vicky:itt vagy még? Nagyon nagy segítségre lenne szükségem vérképpel kapcsolatban.

Kép
moffli82

Lányok!
Semmi következtetést nem lehet abból levonni, hogy kinek mennyire nyitott, megrövidült a méhszája és mikor fog szülni!!!!!

1111-sel is lehet akár hetekig húzni és 3000-sal is lehet rövid időn belül gyerek :wink:

Bármelyik topikbaba most már bármikor megszülethet :lol: :wink:
Vendég

[quote="moffli82"]s írta:moffli82ziasztok!

Vicky:itt vagy még? Nagyon nagy segítségre lenne szükségem vérképpel kapcsolatban.

Vagyok....
Írjad!
Vendég

Mágnes
Gyönyörű Annád :lol: :lol: :lol:

Én már csak vigyorgok... egy alig 3 kilós törpe, hogy tud ugáltatni 6 felnőttet :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Alighanem a nagyszülők távozása után spártai módszereket kell bevetni gyereknevelés terén... :wink:
Vendég

trombocita:129(alacsonyabb)
ALP: 326(magasabb)
LDH:459(magasabb)

hívjam a dokim, vagy ez nem gond?

Kép
moffli82

Köszi Csajok! Nem tudom, mi a fene van velem. :(
Olivér pörög ezerrel, remélem, gyorsan jobban leszek.

Vicky! Alex baba az úr a háznál. :)

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

tromb.:150-400 között jó
ALP:64-300
LDH:208-378 között jó

Kép
moffli82

Hanna! Jobbulást!

Lehet Milán januári baba lesz. Ma voltam áramlásmérésen, semmi jelét nem adta, hogy ki szeretne jönni. Amúgy minden rendben van vele, jól érzi magát, még elég fent van.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Megjöttünk.
Végre jó CTG-t produkáltunk. Azóta is pörgés van. Voltunk uh-on is.
Méretek: 37+3 napos terhesség
BPD: 91mm FL: 72mm AC: 335 mm, súly: 3100g

Ez mit jelent? Flowmetria: Kzs-n RI: 0,55

Ja és meszesedik a méhlepény. Ez mennyire gáz?Mondtak ilyet valamelyőtöknek? A doki megkérdezte cigizek-e? Komolyan mondom, életemben egy szálat se szívtam el, és más se cigizik a családban. Azt mondta ált. a cigiseknek szokott meszesedni a méhlepény. De nekem akkor mitől? Befolyásol ez valamit? Aztán nézett köldökzsinór áramlást. Arra azt mondta, jó.

krisz78

Csöre!

Pihenés ügyben igazad van, csakhogy van egy csomó itthoni meló, amit még a kórházasdi előtt szeretnék elvégezni... A sebességem nem nő, csak csökken, a teherbírásom is...

Nem baj, bekapcsolom a legújabb CD-ket, zenére hátha jobban megyen a mocorgás és a pakolászás.
Az a baj, hogy hosszú távon nem nagyon bírok lábon lenni, elkezdek szédelegni. Akkor gyorsan csüccs, aztán vérnyomi mérés, de az rendben vagyon...
No m,ajd meglátjuk, mit tudok megcsinálni addig, amíg csipet-csapat megjön.
Le a kalappal előtted Csöre, nekem már nincs energiám kimenni.
Az első kettőnél én is ilyen aktív voltam, de most valahogy nem akaródzik kidugni a buksimat...

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

[quote="moffli82"]t írta:moffli82rombocita:129(alacsonyabb)
ALP: 326(magasabb)
LDH:459(magasabb)

hívjam a dokim, vagy ez nem gond?

Ez még egészen elfogadható....nyugi....

A referencia-határok az átlag populációra vannak meghatározva... a terhesség okoz a laboratóriumi értékekben változásokat!
Vendég

Hanna
Léleksimi :wink:
Vendég

[quote="krisz78"]M írta:krisz78egjöttünk.
Végre jó CTG-t produkáltunk. Azóta is pörgés van. Voltunk uh-on is.
Méretek: 37+3 napos terhesség
BPD: 91mm FL: 72mm AC: 335 mm, súly: 3100g

Ez mit jelent? Flowmetria: Kzs-n RI: 0,55

Ja és meszesedik a méhlepény. Ez mennyire gáz?Mondtak ilyet valamelyőtöknek? A doki megkérdezte cigizek-e? Komolyan mondom, életemben egy szálat se szívtam el, és más se cigizik a családban. Azt mondta ált. a cigiseknek szokott meszesedni a méhlepény. De nekem akkor mitől? Befolyásol ez valamit? Aztán nézett köldökzsinór áramlást. Arra azt mondta, jó.

Baba méretei jók :lol:
Flow-nál RI (rezisztencia index)... az is jó...
Lepény meszesedése természetes folyamat...
Vendég

Milyenek ezek a doktorok? :roll: :roll: :roll: :roll:
Szegény kismamikat alaposan stresszeltetik... :evil:
Vendég

Jaj, Vicky köszönöm. Csak a múltkor (5 hete) még csak I. fokú volt, most meg III. De a doki nem tűnt emiatt túl idegesnek. Én meg elolvastam itthon egy pár dolgot a netről, és abban volt igazán ijesztő is. (pl. nem fejlődik tovább a baba, kevés oxigént kap stb.) Megnyugtattál Vicky.
Lehet az öregedést valamivel lassítani?

krisz78

[quote="krisz78"]J írta:krisz78aj, Vicky köszönöm. Csak a múltkor (5 hete) még csak I. fokú volt, most meg III. De a doki nem tűnt emiatt túl idegesnek. Én meg elolvastam itthon egy pár dolgot a netről, és abban volt igazán ijesztő is. (pl. nem fejlődik tovább a baba, kevés oxigént kap stb.) Megnyugtattál Vicky.
Lehet az öregedést valamivel lassítani?

5 hete 32 hetes terhes voltál... annak teljesen megfelelő az I. fokban érett lepény... a 36. hét után meg teljesen elfogadott a III. fokban érett...
Öregedést nem tudod lassítani... meg minek is :roll: :wink:
A gyereked teljesen kifejlődött, érett... akár ma is megszülethet...
Vendég

Batkata: én már csak jobbra-balra teszem magam, időnként lendületet veszek, megcsinálok valamit, aztán pihenek egyet :wink: kimenés: nekünk van kocsink, így a kimenés: elsétálok a garázsig, beteszem a fenekem a kocsiba, a célhelyen kiveszem (na, ez nem olyan egyszerű :roll:), sétálok pár lépést az üzletig, vagy ahová éppen megyünk, majd ugyanez vissza :D

Krisz: meszesedés nem csak a cigi miatt lehet, milyen ez már, ilyet mondani :evil:

Vicky: :lol: :lol: :lol: Alex kapitány :D na, majd kíváncsi leszek a spártai módszerekre, rámfér egy kis tanulás :wink: nekem egyikkel sem sikerült :lol:

Csöre
csöre74

Csöre
Megkeményítem majd magam :wink:
Vendég

Sziasztok!

Közel 1 óra volt végigolvasni az elmúlt másfél nap termését. Nem vagytok semmik.

Látom, még mindenki egyben, pedig mindig úgy jövök, hogy talán valakiről már itt vár a hír, hogy elindult a kórházba, vagy meg is szült idő közben.

Képeken lévő megszületendő és már nagy babák csodásak!

Azért aki már elhagyta a nyákdugóját, annak elég közel lehet a vége, drukkolok!

Kitartás mindenkinek!

Kép
petne

Csöre! Vicky!
Hajrá azokkal a spártai módszerekkel!!! :D :D :D
Nekem se ment sosem... Meg is szívtam rendesen...

Képzeljétek, csajok, azt álmodtam hajnalban, hogy beindult a szülés, bementem a kórházba, de senki nem akarta elhinni, hogy programozott császárom lesz, s nem indulhat be az előző hegszétválás miatt, meg amúgy sem fér ki, és ráadásul haránt fekszik az én édes babócám.
Betessékeltek a vajúdóba a kedves, ámde szigorú bábák, hiába kértem, hívják az orvosomat, hiába mondtam el az előzményeket, bla, bla, bla.
Húúú, lányok, nagyon car érzés volt... :shock: :(

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Csöre, Viki: mikor kezditek bevezetni a spártai módszereket? :lol: :lol: :lol:
Számoljatok be róla mindenképpen. Nekem sajnos az elsővel nem ment, DE MAJD MOST!!!
Vannak terveim, hogy mit fogok máshogy tenni a másodikkal, remélem legalább 10%-át meg tudom valósítani :) .

Nekem is meszesedik a lepényem azt mondja a doki, de már mondja másfél, két hónapja és természetesen én sem dohányzom, nem is dohányoztam a fősuli óta (az meg 10 éve volt ). De nem tűnt a doki bácsi idegesnek úgyhogy én nem is hittem, hogy ez nagy gond, gondolom ez egy természetes folyamat!

Isarenikő: igen pontosan azt kaptam aloe aktivátort....igyekszem rávenni magam és cseppentgetni a szemembe....rohadtul csíp. MEg kamillázom is....hátha úgy kezdem az új évet, hogy kilátok a szememen.-jó lenne
Megkérdeztem a dokimat telefonon, hogy nyomhatom-e az aloét a szemembe...azt mondta, már tökmindegy mit nyomok a szemembe...nyomjak ha hiszem hogy ettől jobb lesz, ha meg beindul a gyerek hívjam :lol: .

Mit csináltok holnap este? Pihi? Nekünk van meghívásunk egy társaságba (én nem nagyon ismerem őket), hát így 38 hetes terhesen, félig vakon nem tudom jó ötlet-e. Nem igazi buli, inkább vacsi, beszélgetés...játék......ilyesmi.
BÁr tudván azt hogy most hónapokig nem lesz részem házon kívüli programban lehet hogy el kéne menni............egy utolsó kis "Lazításra". Ti mit terveztek?

KépKép
peni

Sziasztok!

Hanna, Katuska, köszi az infót, akkor várok türelmesen az OEP-re és majd férjemet használom bankautomata helyett...

Peni, ez a WC papírülőkés nagy volt :D :D

Aloe vera: hát, én korábban használtam foreveres cuccokat, nekem használtak. Egyszer a torkommal már három hónapig szenvedtem, a gégészeten a harmadik köptetőt írták fel, ami semmit se javított. Aztán kaptam vmi aloés löttyött, amivel torkon kellett fújni magam (belsőleg, öklendezés volt, meg pocsék íz) és három nap alatt rendbe jöttem. Amúgy a szemre én is csak a kamillás borogatást tudom javasolni :?

Kép
gombócmakka

Kórházi kaja: anyámnak ma óvatosan vázoltam, hogy esetleg neki kéne gondoskodni etetésemről. Teljesen lázba jött, testhezálló feladatnak érzi, már a menüt tervezi :D tehát éhen már tuti nem halok, ha nem adnak semmit akkor se. (pláne, ha anyós is rájön, hogy halvány esély van az éhenhalásomra, és akkor majd versenyeznek. Szeretik összemérni magukat 8) )

így én nem töltöm fel a hűtőt, minek? Hegyekben fog állni itt a kaja:)

Kép
gombócmakka

Szilveszter: itthon szándékozunk pihenni, konkrétan én a kanapén heverést néztem ki, mint fő programot. :D
Férjem lelkesen támogatja, 26-27-28-án is ezt csináltuk, akkor is jó volt. Még hegyekben állnak az elolvasatlan hvg-k és figyelők, meg kaptunk könyvet és dvd-t is karácsonyra. Bitzos lesz valami a tv-ben is, meg ugye aludni is kell:)

újévre megyünk anyóshoz lencsét enni, hogy jóóó gazdagok legyünk, így főzni se kell, ami nem tragédia, tekintve, hogy ma két kávét ittam és mindjárt elalszom. (és most keltem fel a két órás délutáni alvásomból.) Lányok, terhesnek lenni fárasztó, én mindig mondom a férjemnek, hogy ne tudja meg, hogy elfáradtam, amikor egész nap a gyereket növesztettem.

Kép
gombócmakka

Peni: holnap este pizsi party itthon. Nézzük a nagyszerű tv műsort. Fújjjj! De már zajos helyre nem megyünk, nyugisba meg nem hívtak.

krisz78

Ma voltam az első CTG-n:)

A saját szülésznőm szépen bevitt, egy percet se kellett várnom.
A kisasszony persze nem mozgott, kétszer is "dudált neki", mert volt arca az első ijesztés után visszaaludni. Nem csoda, hogy fáradt votl és aludni akart mivel tegnap este 9 és éjjel egy között csak keményedtem, ment mindenhova, a lábát a tüdőmbe tolta, szóval rosszalkodott. Ebbe gondolom úgy elfáradt, hogy nem akart semmit ma délelőtt.

Hanna, nekem tegnap este volt hányingerem, és még hisztis is lettem, szerintem valami front volt. Vagy valami.

Tehát a szülésznőnek hála aztán produkált valami mozgásfélét, majd jött az orvosom, pikk-pakk aláírt, levette a kenetet (egyáltalán nem fájt), megállapította, hogy C2000, ami teljesen normális szerinte a 36. héten, és mehettem is. :) :)

Megszereztem a 23-ai cukros leletemet is, éhgyomri 4.2, reggeli után egy órával 6.2, tízórai után 5.5. Megdicsértek:)
Éjjeli vizeletemben még mindig van nyomokban aceton, javaslat: ehetek két korpovitot a 200 g CH felül éjjel. :) Ami jóóóó, mert én mindig éhes vagyok éjjel.

Na, a nagy orvosjárásba jól kifáradtam, megnéztem anyámékat, akiknél ebédet is kaptam. Majd hazajöttem, és úgy elaludtam a kanapén a férjem főzte kávé ellenére, hogy lekéstem az uzsonnámat :(

Kép
gombócmakka

Vicky! Nagyon szépen köszi. Jól esett a lelkemnek. :oops:

Holnap: ha nem leszek beteg, akkor a barátainkkal leszünk.
Kajálunk, játszunk. Másra már nekem sincs erőm.
1-én pedig pótszilveszteri buliba megyünk.

Csajok!
Normális az, hogy Olivér a jobb bordámon keresztül akar kijönni?
Totál kemény a hasam is, de ez meg rettenetesen fáj már.

Kép
hanna30

Hanna! gyorsan szólj rá Olivérre, hogy viselkedjen:)

Vicky! csak keményen!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

én már párszor mondtam Máténak, hogy mindjárt kimegyek és vágok egy pálcát az orgona bokorról....már jó nagy rakás pálcám lenne ha betartottam volna:)

Hú jól elfáradtam mire hazaértünk...most főzöm a kocsonyát holnapra, elsejére meg majd lencseleves. Igaz minden évben eszünk lencselevest mégsem lettünk még gazdagok, de nem kísértjük a sorsot így most is csinálok.
katuska79

Én is a csodás tv műsor előtt fogok szilveszterezni..... régen oylan jó műsorok voltak iylenkor. Most meg.....
katuska79

[quote="hanna30"]
írta:
hanna30Csajok!
Normális az, hogy Olivér a jobb bordámon keresztül akar kijönni?
Totál kemény a hasam is, de ez meg rettenetesen fáj már.

Szeritnem teljesen normális. A leányzó háromnaponta eljátsza.
Fáj, nem kapok levegőt, és nem lehet kivonszolni onnan.
Reggelre általában kimászik a bordák alól...

Kép
gombócmakka

Katuska! Hiába beszélek neki.
Igazi kis komisz kölyök.
Azt hiszem ültetek én is orgona fát. :)

Tv műsor... szánalmas... ismétlés hegyek

Kép
hanna30

hanna30! Katuskának igaza van. Tedd oda a tenyered, és kérd meg, menjen arrébb! Szót fog fogadni! :wink:

Vcrane! Bizony-bizony! 3000-res méhszájjal és "ááá, nem szülünk még hetekig" kijelentéssel spontán szültem pár nap múlva a 37. héten, most meg az 1111-essel itt kamillázok, mint pocok a lisztben, hogy na..... NA???????!!!!! :lol:

Krisz78! Ez a doki nem százas! :evil: A meszes méhlepénnyel nincs gond, egy jelzés, hogy közeledik a vége! :D
Egyébként nem jó a neten így utánaolvasni dolgoknak, mert annyi paráztatással jár. :(
2005-ben volt egy missed AB-m, és mikor Zsófival terhes lettem, állandóan a netet bújtam (elhalt terhesség, meg ilyeneket néztem :oops: ). Nos a végén olyan dolgokkal találkoztam, és olyan para jött rám, hogy lecsuktam a laptopot, és megfogadtam, csak pozitívan, és nem ijesztgetem magam. Gyönyörű terhességem volt.

Így megértem Vcrane-t, hogy a nagy tudásnak azért hátulütője is van, mikor "akasztják a hóhért".

Asszem nem hajtunk az ÁB Bébi szerepre, mert nem is kap semmit a baba. :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

[quote="krisz78"]P írta:krisz78eni: holnap este pizsi party itthon. Nézzük a nagyszerű tv műsort. Fújjjj! De már zajos helyre nem megyünk, nyugisba meg nem hívtak.

Mi se a TV műsor miatt maradunk itthon :)
De menni már nincs kedvem, ide pláne ne jöjjön senki, mert ha jön, akkor nem lehet neki mondani, hogy figyi, most már menjél haza mert én aludnék.

Tavaly barátaim jöttek, negyed hatkor mentek el. Én már hajnali háromtól vártam, hogy hátha csak elmennek, csak-csak, de csak nem. :)

Kép
gombócmakka

Gombócmakka! 3 naponta?
Nálunk már kb 4 napja ez megy egyfolytában.

Kép
hanna30

Emese! :)
Nem egy szófogadó. :)

Kép
hanna30

[quote="gremese"][ írta:gremeseb]hanna30! Katuskának igaza van. Tedd oda a tenyered, és kérd meg, menjen arrébb! Szót fog fogadni! :wink:

Hát, Hanna, ha bejön, akkor te jól csinálsz valamit. Én tegnap már a férjemet is megkértem, hogy szóljon a gyerekre, de c@rt a fejünkre, csak nyomakodott a bordáknak.

Igazad van amúgy, nem kell túl sokat összeolvasni a neten, mert csak megijesztik az ember lányát az információk. Egy része nem is igaz, más része az esetek nagyon kis részére vonatkozik, és sose tudod melyik része vonatkozik rád. Szerintem azért érdemes olvasni a neten, hogy kb tudjál okosat kérdezni az orvostól:)

Kép
gombócmakka

hanna30! Az jó, kis Akaratka! :wink:

CTG-n alszik a baba! Ajánlanék egy humánusabb módszert, mint a duda ( :shock: ) a Pici felébresztésére. Nekem 4D-n kellett csinálni, és bejött, mindig megmozdult: köhögni kell. Persze az evés utáni bélmozgásra is felébrednek (mármint a hangokra), meg a szénhidrátra, de ha ez nem megy, próbáljatok párat köhinteni. :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Hanna, egyfolytában?

Hm, nekem feladja, amikor elalszik. A leányka teljesen összehúzódva alszik, reggel ébredéskor egy kis pötty hasam van, estére leszek szép bálna, amikor elkezd terpeszkedni.
Most oldalt próbál kimászni. Nem megy neki, de nem adja fel...

Kép
gombócmakka

Gombócmakka! :)
Mi is túl vagyunk ezen.
Laca már mindent ígért Olivérnek. :) Semmi hatása nem volt.

Kép
hanna30

Gombócmakka: Persze, érdemes olvasni, nem is erre gondoltam, csak amikor már komplikációkról, meg betegségekről olvas az ember, na akkor kell abbahagyni. :)

Kép
Kép
Kép
gremese

Húha, ezt a köhögést majd kipróbálom.
A következő CTG-m is reggel fél 9.kor lesz, amikor ő még rutinosan alszik. Igazi várkisasszony, 10 előtt nem szokott kelni. A terhességi cukrom miatt csokival meg nem pörgethetem meg...

Kép
gombócmakka

Emese! Az. :)

Gombócmakka! A lányok szófogadóbbak. :)

Azt hiszem, nem ártana összepakolnom a csomagomat.

Kép
hanna30

Gremese, igen, én is így gondolom, jókor kell abbahagyni az olvasást.

Hanna: férjem szokta a gyereket fenyegetni, hogyha így viselkedik, akkor nem kap piros biciklit 12 évesen. Hááát, eddig nem hatotta meg...:D

Kép
gombócmakka

Kép
hanna30

Gombócmakka! Nálunk a motor a fenyegetés tárgya és a távirányítós autó. :D

Kép
hanna30

hanna 30! Szerintem ígérj be neki 1-2 fodros rózsaszín rucit! :lol:
Szerintem egyből összehúzza magát. :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Emese! Na, valahogy ilyen dologgal nem tudom fenyegetni.

Csajok! Milyen kaját csináltok holnapra????

Kép
hanna30

Szilveszter:
mi itthon töltjük, a gyerekek majd szórakoztatnak...
Asszem mi a rádiókabaré mellett döntünk, az mellett lehet társasozni, tenni-venni, meg mit tudom én.
A lurkók éjfélig fent akarnak majd lenni, szerintem 3 körül fognak belezuhanni az ágyba.
Mi addigra Apával már rég el leszünk ájulva... :D

Basszus! A kölyökpezsgőt elfeledtük.
Na, majd holnap elszalajtom Apát...

Jaj, lányok, most beszéltem Anyóssal, Nagypapa egyre inkább két világ közt van. Már nem is nagyon kommunikált a "zurammal"... Eléggé el vagyok kenődve, nagyon szomorú vagyok, mert nagyon szeretem... :cry: :cry: :cry:

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Hanna:
malachusi (még nem tudom hogy fogom elkészíteni), krumplisali, apának rácos hal, éjfélre virslentyű frissen reszelt tormával. Ééés kölyökpezsgő vagy Traubisoda, ha Apa elmegy megvenni... Bár biztosan, mert holnapra tejecske is kell ezeknek a büdös kölkeknek, meg Apának, úgyhogy a tej mellé hátha rak egy kis pezsgőt is a kosárkájába... :)

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Sziasztok!

Mi is megjöttünk a dokitól.
Minden rendben van, méhszáj 3000. Január 15-én megyek mégegy terhesrendelésre (ebből le is vontam azt a következtetést, hogy még semmi jele nincs, hogy esetleg előbb ki akarna bújni), akkor derül ki, hogy mikor is lesz a nagy nap!!!
Próbáltam előre kérdezgetni, de leállított, azt mondta, ne rohanjak még ennyire előre, mindent a maga idejében... Ja, annyit sikerült kihúzni belőle, hogy a császáros kismamák kb. 5-7 napig vannak bent a kórházban a körülményektől függően. :-(

A ma reggeli CTG-n sem igazán akart Bianka mocorogni, hiába, ő reggel fél 9-kor még aludni szokott, de ma készültem, vittem szaloncukit és valamennyire sikerült őt felébreszteni (na nem sokáig, hamar vissza is aludt). De legalább lett értékelhető lelet.

Olyan kedvetlen vagyok. De már napok óta. Nem tudom, mi van velem.

Kép
jandrea

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?