A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Sziasztok!

Csak benéztem lejelentkezni és megnézni, kibújt-e már valakinek a csöppsége, de látom, még mindig sehol semmi.

Csöre, igazad volt, a húzódás nekem is elmúlt reggelre.

Bartika, köszi a táblát!

Nálunk még semmi jele annak, hogy bármi történne, persze, ki tudja? A tegnap esti CTG-n Julcsi úgy izgett-mozgott, hogy alig negyed óra alatt végeztünk (korábban volt olyan, hogy majd 1 órát rajtam volt a kütyü, mert nem nagyon produkálta magát)

Drukkolok mindenkinek!

Kép
petne

Csöre: köszi, értem. Gondolom már túl sok jelentősége ilyenkor már nem is nagyon lehet, ha már nem is lesz több uh...

Lehet, hogy az összes januári kismama egynapon fog szülni???? :-)

Kép
jandrea

Sziasztok!

Erzsébet: engem se hagyjatok ki! Úgyis háromágyasak a szobák :D
magdolnasz

Hú,de sokat írtatok itt egy délután alatt :wink:
Megjöttünk a Klinikáról, ctg 10 perc alatt lezavarva, 180-as kiugrások....
Méhszáj teljesen felpuhulva,inkább csak 'pszichés' kérdés, hogy mikor indul be, vagyis a szülésznőm mondta (és igazat kell adjak neki), hogyha ilyan jól van odabent a baba, akkor ne akarjam kint tudni, jó ott neki, és higgyem el, ha leveszem a napirendről a kérdést (persze,tudja,hogy nehéz)hogy szülünk-e ma, akkor bármikor beindulhat.
Érződik a málnalevél és a homeós bogyók hatása, ott van a kis buksija a totál felpuhult méhszájon, állítólag ennek köszönhetően 'gyorsan' tud majd tágulni.
Holnap újra ctg,reggel.

Anyós és segítség téma: hát azt hiszem, a világ legnagyobb mázlistája vagyok! A szüleimre egyértelműen mindenben számíthatok, kitalálják a gondolataimat is és anyósom is mondta, hogy csak szóljak, mikor kell a segítség, ő bármikor rohan, csak gondolja, hogy az első időkben minden friss anyuka inkább a saját anyukájára vágyik. És ez így is van rendjén. De olyan jól esett, hogy bármikor számíthatunk rájuk is, csak szólni kell és nem akarnak helyettem megoldani dolgokat. Szóval örülök!

Erzsébet: hú,de izgi neked is!

Sahli: lehet, hogy vihar előtti... :lol: Engem most 'olyan jól' megvizsgáltak, hogy azt hittem, ott helyben megszülök :lol: Mondta is a szülésznő, hogy megsimizte a baba fejét :D

KépKép

KépKép
kata8110

Kata: nagyon jól érzi odabent magát Martin!!!!
Azt viszont nem tudom, hogy lehet nem gondolni a szülésre a betöltött 40. hét után!!! Nekem biztos nem menne!!!!!
Már nagyon izgalmas a helyzet!!!!

Kép
jandrea

Kata! Te hogy szeded a homeot és melyiket? Mert enyim szülésznő csak a caulophyllum-ot ajnlotta (CH5 2x5), pedig én mindenhol azt olvastam a cimicifugát is el lehet kezdeni a 36. héttől. Ő azt csak a 30 perces fájások kezdetétől javasolta. (és ha nekem olyanom nem is lesz, vagy mire felismerem már 10 perces? 8) :lol: ).
Tényleg vicces lesz ha mindenki egy napon szül?

Hanna! Merre vagy? Én neked fogok írni, jó? A Te számod el van mentve.

Na megyek Apával sétálni, hátha segít... :roll:
Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Jandrea: nehezen :lol: Csak azért javasolta, hogy ne nehezítsem meg magamnak az utolsó napokat, mert ha folyamatosan azon kattogok, hogy mikor,mikor,mikor, attól nem jön hamarabb, inkább csináljunk (még kivitelezhető) programot, tereljem el egy kicsit az agyam, ahelyett, hogy minden percben ott járna. És ha kicsit felszabadultabban áll hozzá az ember, akkor lehet hogy másnap meg is szül :wink: (És tényleg igaz lehet, akármennyire közhelynek is tűnik,de az elmúlt 2-3 napban látom magamon, hogy ahogy közeledtünk a terminushoz, úgy kötöttem rá magam egyre inkább, hogy mikor már végre...pedig ezt az időt tényleg el lehet tölteni Apával romantikázva, sétálva, bármit csinálva is, nem befordulva.)

Bartika: én a caulophyllumot szedem, 1x5-ben, a cimicifugát nekem úgy mondta a szülésznőm, hogy a kemény méhszáj felpuhítására való,ha kell és tényleg csak a célegyenesben.

KépKép

KépKép
kata8110

Sziasztok,

Én is csak bejelentkezem.
Én megint álomszuszék voltam. :shock:
Csak én alszom ennyit? Mesmeg 10-kor keltem, és délután is több, mint másfél órát aludtam.

A leányka nem sokat mozgott ma, ő is alszik. Mormoták lettünk:(

Kép
gombócmakka

Ne aggódj Gombócmakka! valamelyik nap én is az ágyból mentem a díványra!Sokat kell pihizni!

Jó sétát Bartika!

sahli

Kisbogács? Csak nem szülsz? :shock:

sahli

Csöre, hát a diétás időpontokkal én úgy vagyok, hogy átálltam a 10 órás reggelire, csak nem vallottam be a diétás nővérnek.
És onnan elcsúsztatva az időpontokat.
De mi a csudát csináljak, ha egyszerűen nem tudok korábban felkelni?
Az meg elég hülyeség, hogy azért keljek fél 8-kor mert nekem reggelizni kell. :oops:

Tehát tartom a két és fél órás szüneteket az étkezéseknél, csak nem reggel fél 8-tól.

Kép
gombócmakka

Sahli, én is ezt mondogatom magamnak :)
Várandós nőknek pihenni kell :)
Amíg hagyják őket :)

Kép
gombócmakka

Erzsébet, Magdolna: én benne lennék, de nem akarom 13-ig kihúzni :D :wink:

Kata: úgy bizony, igaza van a szülésznődnek :wink: :lol:
Az ilyen vizsgálatok egyébként sokat szoktak lendíteni az ügyön :wink: én is attól tartok, hogy a holnapi vizsgálat beindítja :roll: vagyis tartok tőle egyáltalán? :D múltkor is éreztem, hogy közelebb jutottunk, pedig tényleg óvatos volt a doktornéni, egyáltalán nem fájt a vizsgálat...

Na, vasalok még egy kört... Lányok, életemben nem vasaltam annyit, mint ma :roll: :? csupa babacucc, édes, illatos, de a vasaló meleg :? és pont pocitájon süt... elég figurásan tudom elkerülni, hogy túlmelegítsen....

Petne: Julcsi még pörög? :shock: Sacikám már csak fészkelődik... és egyre kevesebbet :roll:
Na, majd holnap meglátom, mit mond a CTG...

Csöre
csöre74

Gombócmakka: hát, nekem 3 óránként kellene... de én sem kelek korábban, még akkor sem, ha korábban ébredek, mint Apa (ő a reggeli készítő)... ma is csak 4x ettem :roll: igaz, rendesen bevacsiztam :oops:
Pihi: szerintem is pihenj, amíg tudsz :wink: én nem tudok, sajnos... délután bebóbiskoltam... erre Apus: "Pihensz?" aztán a többi kérdés... utána Mesi hisztije a tanulás körül... szóval elmaradt a szunya :(

Csöre
csöre74

Erzsébet! EDA-t kapsz nem spinálist?
Az EDA : kapsz egy érzéstelenítőt a hátadba, kb egy bolhacsipést érzel és utána helyezik be a kanült (azt már nem érzed). A nyakadmellett vállon ragasszák és majd ott adagolják.
A katéter felhelyezéséből én szinte semmit nem éreztem és a levételéből sem.

A spinálisról, ha van valakinek tapasztalata az engem is érdekelne! Lécci írjátok le az milyen!

Kata! Téged a szülésznő szokott vizsgálni?

Kisbogácsról van valami hír?

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

[quote="jandrea"]
írta:
jandreaLehet, hogy az összes januári kismama egynapon fog szülni???? :-)

Jaja.... február 1-én :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:

(tudom, én már könnyen vigyorgok :oops: :wink: )
Vendég

Enikő
A spinált is lényegében úgy szúrják, mint az EDA-t... annyi a különbség, hogy amíg az EDA-nál a gyógyszert a gerincvelőt körülvevő burok köré adják (nem szúrják át a burkot), a spinálnál a burkot átszúrják, a gerincvelő mellé adják az érzéstelenítőt. Spinálnál nem használnak katétert, csak egy adag injekciót adnak be.
Vendég

Csöre, én hatszor eszem egy nap. Ezt aztán nehéz leszervezni.
:evil: És két két és fél vagy három óránként. Törekszem a két és fél óra betartására....

De szép vércukrokat mérek:)

Kép
gombócmakka

Az éjjel olyan ügyes voltam... :oops
Majdnem csak vizet adtam Alexnek... :oops: :oops: :oops: :oops:
Akkor vettem észre, hogy csak a víz van a cumisüvegben, mikor a gyerekem nem akarta inni... :oops:
Vendég

Sziasztok!

Erzsébet: nekem a katéter nagyon fájt.....felfelé. Azt hittem széttépnek........amikor kivették azt nem is éreztem. A katétert mondjuk a vajúdás kilencedik vagy tizedik órájában tették fel lehet hogy azért viseltem már olyan nehezen mert amúgy is minden bajom volt.

Én nem is tudom nekem milyen érzéstelenítés volt...de ezt is a 12 órás vajúdás számlájára írom........amikor már betoltak a műtőbe örültem hogy vége lesz a kínlódásnak..........
Felültettek, és azt mondták hogy domborítsam ki a hátam... :lol: :lol: :lol: . Mondtam hogy az ötlet kiváló csak valaki mondja már meg, hogyan csináljam ekkora pocakkal........és akkor valamit ott matattak a hátamon....olyan villámcsapás szerű érzés volt amikor eltalálták amit szúrni akartak....egyszerre fellendült a bal lábam meg a karom nagyon fura volt.........akkor mondták hogy na most jó, lefektettek és onnantól gyakorlatilag semmire nem emlékszem....csak hogy kivették Somát és hozták puszira.........

KépKép
peni

Ja látom VIcky hozzászólását akkor nekem spinális volt mert nekem egyszer szúrtak és semmiféle csövet nem ragaszgattak rám.........

KépKép
peni

Megnéztem a leleten én is ezt a méhlepény érettséget....az van ráírva, hogy II fokban érett, enyhén meszes............
Gondolom ez rosszat nem jelent mert azt mondta volna a dokim. De nem mondta.
Majd hétfőn megyek újra ctg-re........ha addig húzom. Minden este meg vagyok róla győződve, hogy reggelre beindul a babám.....úgy feszül mindenem.....
Gondolom nem vagyok vele egyedül :wink:

KépKép
peni

Vicky: :lol: :lol:

Gombócmakka: alapból én is 5x, csak ma kimaradt az 5-ik :oops: de nekem is jók a szintek :D ma még egy szaloncukor is belefért :)

Na, Lányok, nem hoztátok meg a "kedvem" sem az EDA-hoz, sem a spinálishoz :? azt hiszem, most is kihagyom...

Holnap reggel megyek vizsgálatra, kiderül, mikor jövök :wink: ha szülünk, üzenek Hannával :wink:
Jó éjszakát!!!

Csöre
csöre74

Vicky! Köszi!
Még egy kérdésem lenne, ha nem baj: EDA-nál miért nagyobb a trombózisveszély, mint a spnálnál?

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Elnézést hogy nem jelentkeztem, lelki válság volt itthon (kivételesen nem az én lelkemben).
Egész nap vannak görcsök, de elég komolytalan. Ma már nem lesz újabb szülinap a családban (édesanyám ma született).

Most megyek folytatom a válságelhárítást. Lehet holnap is csak szórványosan jelentkezem.

Jó éjt mindenkinek!
kisbogacs

Kriszta férje vagyok, no meg a gyerek apja :) Szóval folyót "eresztettünk" kb hajnali 3:03-kor, most pakolunk, aztán irány az új világ :)

Üdv, majd jelezzük ha bármi van,
kr+s+a kisember :)
kisbogacs

Jó reggelt Lányok! :D

Izgalmas hírre ébredtem, szerintem ti arra fogtok! Ld. feljebb! :wink:

Kisbogács!
Szurkolunk ezerrel, lélekben ott vagyunk Veled, Veletek!
Egy kis késéssel meglesz az a szülinapi ajándék:
"Ma már nem lesz újabb szülinap a családban (édesanyám ma született)."
:D :D :D :D :D :D

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Kisbogács: hajrá! Megy a drukk....

krisz78

Kriszta! Mennek a drukkok!++++++++++++++++++++
Szép szülést kívánok neked!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Kisbogács: hajrá nagyon izgi :D Magdolnasz: dehogy hagyunk ki a világért sem együtt szülünk majd :wink: isarenikő: lehet spinált kapok nem tudom lehet császárnál azt szoktak??? én csak feltételeztem hogy edat de tök mindegy csak hasson :D hát a katéter téma én nagyon fosok tőle nekem ez a mumus :oops: ja Mávosok nem tudjátok hogy apa velem lehet -e a műtőben a fejemnél? hallottam hogy sok helyen már bejöhet az apuka is de konkrétan még nem mertem rákérdezni a dr nőnél :roll: nekem olyan jó lenne meg apa úgyse látna semmit mert ugye elleszek takarva csak olyan jó lenne ha magzatmázasan megtudná fogni. :D Csöre: ma megyek én is a ctg-re úgyhogy ha szülsz akkor ott leszek ám hehe :D :D
erzsebet0312

Kisbogács, DRUKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK!!!!!!!!!! Remélem már babáztok!!!!!!!!!!!!!!

Kép
vickybabe

Sziasztok!

Kisbogács: mennek a drukkok ezerrel, veletek vagyunk!!!! Gyors és szép szülést kívánunk!!! Várjuk a híreket!

Enikő: nem, nem a szülésznő szokott vizsgálni, csak tegnap éjszakás volt,mikor mentünk ctg-re és a dokimmal úgy egyeztünk meg, hogy Niki megnéz, nyílok-e vagy mi újság és ha helyzet van, megnéz az ügyeletes doki is. Holnap is megyünk, akkor az ügyeletes doki néz majd!

Ma megvolt a ctg, tökéletes lett. Fájdogálok, érzem a tegnapi vizsgálat utóhatását...kisebb görcsök, de elvagyok... :roll:

Csöre,hírek???

Hanna????

KépKép

KépKép
kata8110

Sziasztok!

Kriszta megy a drukk!!!!! Júj de izgi....remélem minden rendben!!!

Erzsébet: szerintem simán kérdezd meg a dokinődet! Ha nekted ez fontos, hogy a férjed ott legyen szerintem kérdezd meg! Legfeljebb azt mondja, hogy nem...na bumm.........
Én megkérdezném a helyedben! Úgyhogy Hajrá:-)

KépKép
peni

Kisbogacs
Hajrá!!!!!
Vendég

sziasztok.kisbogácsnak sok drukk,remélem hamar meglessz a picúr :D mi nem leszünk itthon anyukámékat be kell vinni az auchanba remélem mig a férjem apámat fuvarozza nem szülök,mert reggel fél 7-ig én is rendesen görcsölgettem,most is de most nem annyira :roll: remélem mire hazaérünk lessz valami hir :D

Kép
gizella82

Jó reggelt!

Kisbogacs! Hajrá!!!! Remélem, már babáztok.

Jelentem, mi egyben, megyünk dokihoz. Nem tudtam tegnap belépni. :?

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Még egy gyors bekukk...

Délelőtt megyünk a MűPa-ba, ezt nézzük meg, ill. hallgatjuk:
http://www.mupa.hu/programreszletes.jsp?id=K_20841
(akiel akarja lőni a Kult utalványt év végén, az év elején elkezd bőszen művelődni... :oops:)

Utána gyerekezés, meg miegymás...

Szerintem este még benézek, kíváncsi vagyok a Kisbogácsról szóló hírekre...

Nagy ölelés mindenkinek! Kép Hajrá Kisbogács!!! :D

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

[quote="isarenikő"]V írta:isarenikőicky! Köszi!
Még egy kérdésem lenne, ha nem baj: EDA-nál miért nagyobb a trombózisveszély, mint a spnálnál?

Erről még nem hallottam... :roll:
Vendég

Jó reggelt!
Annyira éreztem!!! Hajrá Kriszta!!!!!!!!

Éjjel azt hittem mi is szülünk, 4-ig egybefüggő fájásaim voltak. Aztán elaludtam. :shock:
Állítom egyszerűbb ha elmegy a víz, mert akkor egyértelmű, hogy menni kell. :roll:
Hanna jelentkezz a doki után!
Szép napot mindenkinek!
Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Kisbogacs: nagy-nagy drukk!!!! Remélem, már karodban van Ági baba!!!!
magdolnasz

Sziasztok!!!!

Kisbogács: nagy-nagy drukk!!!!!!!!

Úgy látszik, éjszaka volt valami a levegőben, mert én is elég carul voltam. Egyfolytában keményedett a pocakom, sehogy sem volt jó.
Aztán olyan hajnal 5 fele sikerült végre rendesen aludni.

Kép
jandrea

Sziasztok!

Hajrá Kisbogács! Remélem, könnyű szülés volt, és már réges régen túl vagytok rajta. Várjuk a híreket.

Kép
petne

Na mi újság? Semmi új hír????
Remlem Kriszta túl van a nehezén...........jövök még .......írjatok ha van valami lányok :)

KépKép
peni

Kisbogács! jujj de izgi!!!! gyanús volt már napok óta és Vickybabe is megmondta, hogy tuti szülés lesz nála a nagy mocorgásból!!!!!

Csatlakozom a rosszul alvókhoz....valami tuti volt éjjel mert lánykám is egész éjszaka mocorgott igen fájdalmasan...alig aludtam valamit:(
katuska79

Sziasztok!

Hajrá Kisbogács! Remélem már a karodban tarthatod a kicsit. ;)
Vendég

Rosszul alvás:
hát én is kicsit meg voltam ijedve iccaka, nagyon keményedett, fájt is, de aztán én is belealudtam.
Hajnalban viszont kidobott az ágy, úgyhogy muszáj volt megnézni, elindult-e valaki szerencsét próbálni...
És hát igen... :D

Jajj, lányok, ez naggyon izgi! Kíváncsi vagyok, ki lesz a következő...

Holnap nálam is kiderül, mikor megyek kórházba. A jövő héten nem kellene, mert a párom délutános, beosztották késői ügyeletre, este 10-ig bent fog lenni, az a szerencse, hogy a Duna túlpartján, majdnem szemben dolgozik, gyalog fél órácska séta az út, csak átjön a Lágymányosi hídon... Jó dolgo a rosszban, hogy iccaka és délelőtt itthon lesz...
DE: délután nekem kell elgurulni a gyerekekért... úgyhogy nem lesz a jövő héten semmi különóra... 3-kor nekiindulok, 3/4 4-re ott leszek, 5-re itthon is leszünk. Utána már "csak" az esti ügymenet lesz...

Na megyek, megetetem a népet, beleértve Borit is...

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Kata! Engem nem vizsgálnak mindig, azért volt fura, mondjuk nem is bánom. Ma voltam én is áramlásmérésen és NST-n . Minden tökéletes, a méhlepény nincs még a III. stádiumban, magzatvíz is ban még. A CTG rendesen mutatta a fájásokat, amit érzek. De jó lenne ma szülni! :D

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Sziasztok!

Kisbogács: drukkolok én is ezerrel!

Megjöttem az UH-ról utána meg voltam a szülőszobánál vizsgálaton! Hát mit mondjak amikor a belső méhszájhoz hozzáért a doki, csillagokat láttam. Teljesen zárt :cry:

Ha hétfőig semmi akkor megyek megint CTG-re és vizsgálatra!

sahli

Hajrá kisbogács!

Én ma közöltem férjecskémmel, hogy jan 15-én szülünk. Ő tartja magát a jan22 höz. :lol:

Kép
Kép
cs_erika

Úgy tűnik ezek a babák nagyon szeretik ott bent. Nem nagyon sietnek!

Mági? Te egyben vagy még?

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?