A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 Áprilisi babavárók

Kutyafüle!

A vevőtől függ.
Ha átvállalja a jelzálogot, akkor úgy kell írni a szerződést. De a gyakorlat általában az, hogy a vételár egy részét rögtön a bankba fizetik be, ezzel a hitel letudva, és lehet töröltetni a bank jelzálogjogát. Így a vevő vel sem nagyon kötözködnek a Földhivatalban.
(Legalábis én így tudom, de ebben a férjem a szakértő.)
Nincs szocpol a lakáson, ugye? Csak a hitel miatti jelzálog?

Én a babát minden nap érzem. Igaz, nem mocorog sokat, de egyszer-kétzer még nekem is feltűnik.
Próbáld ki este felé, hogy eszel csokit, iszol kólát és lefekszel. Egy órán belül érezned kell szerintem valamit.
De lehet, hogy ebben megcáfol valaki.

Gesztenye!

Wellness hétvége miatt irigy vagyok. :oops: Én is szeretnék!
De úgy néz ki, hogy mi legközelebb csak szeptemberben megyünk Horvátországba.

Tasin!

Ne is mondd, mennyi mindent kell még venni!
Nekünk szinte csak a ruhák vannak, és azok is Debrecenben a húgoméknál.
Na megh a bútorok. De ahelyett pedig Beninek kell vennünk újakat. A végén még sokkal drágább lesz.
Vendég

Sziasztok csajok!

Látom mindenki épségben átvészelte a szilvesztert a babócákkal együtt.
Mi házibuliba mentünk este 7re odaértünk és éjjel kettőre meg már itthon feküdtünk az ágyban.Apa próbált rávenni egy kis huncutságra de én meg annyira ki voltam bukva a bulitól, hogy az csak na.Tegnap egész nap lustálkodtam erőm sem volt írni csak olvastam.

Képzeljétek mi történt tegnap délután :
az egyik cicimből jött az előtej vagy valami ilyesmi és este is mikor neki akartam állni fürdeni.

Csajok ez ilyen korán elkezdődik már?Szülésig így fog menni a dolog?

Mi is tegnap azon filoztunk apával mennyi mindent kell még venni.Jövő héten elmegyek veszek egy-két apróságot a bababoltban.Nekünk ruhát is kell azért venni elég szépen.
A családban van ugyan pici de ők lányok.A fiúk után meg nincs mit nagyon örökölnöm mert már a nagyja szét van hordva meg elajándékozva.
Én is ebben a hónapban kinézem a babakocsit és jövő hónapban megvesszük.

Az a baj nem tudom ruhából is mennyi az elég meg április eléggé szeszélyes és ez is okoz egy kis fejfájást.

Van valakinek egy szupi listája a beszerzendő dolgokról?
Kisvirág? Cat?Sziszike?Kikocska?Zsu?Tasin?Ettike?

Várom az ötleteket!De szerintem mi első babások mindannyian így vagyunk ezzel.Mindenki leírja szerinte a kellő cuccokat és összeállítunk egy közössel majd belőle.
:wink: :wink: :wink:

Na most megyek porszívózni :? :? :?

Kép

Kép
gabka7926

Sziasztok!

A szilveszter nálunk is öregesen telt a párom 23 órakor elaludt mi a manóval azért megvártuk az éjfélt de utána mi is elszenderedtünk.

Gesztenye:
Igen, Fehérvárról kell kikérni mert ott van az anyakönyvbe bejegyezve . (adatok, fszám, stb.)
E-mail-ben nem igazán jó megkérni, mert nincs eredeti aláírás. De levélben lehet.

Kérelem!
Házassági kivonatra

Kérelmező neve:
Kérelmező lakcím:
Kivonatra vonatkozó adatok: Házasulandók neve, születési adatok, személyi szám (a lakcím kártyán van) FONTOS!! és személyi igazolvány száma. Házasságkötés időpontja.
Indoklás: gyermekszületéshez. (Kismama könyv első 2 oldalát lemásolni hozzá.)
Dátum, aláírás.
!!!!Ha kell hétfőn tudok felrakni egy mintát.!!! Egyébként nincs formai követelmény csak ezek az adatok szükségesek a kiállításhoz. Mondjuk nem árt egy telefonszámot se beleírni. Ajánlva érdemes feladni. A ház. kiv. vissza fogják postázni a megadott címre tértivevényesen.
A kivonaton nem tüntetik fel, hogy gyermekszületéshez, de az aktő-nek kell ez az infó, mert a számítógépen így tudja beírni, hogy miért ingyenesen adta ki egyébként 2.000,- Ft kellene fizetni.
Remélem érthető amit írók nem túl zagyva.

Egyébként Kikocska igen anyakönyvezek, de sok egyéb mellett. Önkormányzatnál dolgozom, mint szoc. ig. tanácsos és anyakönyvezek. Ez sok mindent takar. 915 fős településen dolgozom.
Szociális ügyek: közgyógy igazolványok kiadása, mozgáskorlátozott támogatások, fűtéstámogatás, ápolásí díj kérelmek.
Igazgatás: népességi adatok, lakcímkártyák intézése, levelek iktatás, hirdetmények, kifüggesztések intézése.
Anyakönyvezés: házasság, haláleset anyakönyvezés, kivonatok kiállítása, apai elismerő nyilatkozatok.
Egyéb apróságok.
Most majd lassan intézek nyomtatványokat CSP és egyéb dolgok igényléséhez.

Puszi mindenkinek: Évi

Kép
evike79

Zuzs!Annyira nem vészes a dolog.Mert naponta egyszer-kétszer azért érzem.
Illetve őszinte leszek hozzátok.Azt hiszem,hogy őt érzem.Én ezzel a mozgás érzéssel annyira bajban vagyok.Kérlek ne tartsatok bénának,de én még mindig nem tudom mikor érzem a beleimet és mikor őt.Most ülök a gép előtt.És éreztem olyan erős lüktetés-hullám féle izét.De csak olyan 3-4 hullámot.Aztán annyi.Főleg olyankor érzek ilyesmit,mikor nyomódik a hasam,pl úgy összegörnyedve ülök.Vagy hasonfekve.Érzem a keménységet,hogy az ott a baba,és abból az irányból ezt a hullámos izét.Én ezt gondolom a mozgásának.Vagy tévedek?
De olyan határozott kalimpálást,vagy olyan mozgást,amit látni is lehet,olyat még nem éreztem.Olyat is csak 1-3x eddig,amit kívülről lehetett érezni. De az uh-n meg mindig aktív.Nem értem én ezt. :( Remélem csak türelem kérdése.Én arra gondolok, gogy a mellső falon tapadt lepény és a hátrahajló méh tompítja még ilyen kicsi ezeket a mozgásokat.
Cat!Köszi a választ.Nincs szocpol.Csak a hitel.Félszocpolt akarunk majd felvenni,de csak,ha veszünk nagyobb lakást.Bár mondják,hogy a már megépített,de el nem adott lakások ára nagyon nagyot fog zuhanni.Szóval majd kiderül hogy lesz ez.
Babaholmival még mi sem állunk túl jól. De apránként igyekszünk beszerezni.Csak a garanciás(légzésfigyelő,cumisüveg melegítő-sterilizátor) cuccokat akaromáprilisra hagyni.Meg hát ruhát nemigen lehet mostanában,csak téli,meleget kapni.
Hűha,bocsánat nagyon hosszú voltam

Riki és Niki
Kép
kutyafüle

Kutyafüle!
Az elején én is így voltam ezzel a mozgás dologgal, de most már egyértelmű, hogy mikor nyomul Luca, mikor van egyéb... :)
Nekem naponta többször is tombol a kislányom.

Cat!
Jók az új képeid! Wellness hétvégén majd gondolok Rátok.

Évi!
Köszi a segítséget! Ha még mintát is felraksz, akkor istennő vagy!

Puszi mindenkinek, akkor búcsúzom a hétvégére!

Kép
gesztenye74

:shock:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára tasin 2009.01.08 11:51-kor.

Kép

Kép
tasin

kutyafüle,mi két éve adtuk el a lakásunkat, és volt rajta hitel. Elmentünk a bankba, kértünk igazolást, hogy mennyi van rajta még jelzáloghitel, azt megjelöltük a szerződésben, hogy ennyi az első részlet, amit azonnal a banknak utal el a vevő, (ilyen előtörlesztési költségek vannak, azt is hozzá kell adni az első részlethez, de gondolom ezt majd az ügyintéző elmondja. MI rátettünk még asszem vagy 50.000ft-ot, hogy tuti rendben legyen minden, és aztán ezt visszautalták a mi számlánkra.)és a befizetés után kaptunk igazolást a banktól, vagy engedélyt vagy mit, a jelzálog törléséhez, aztán ezzel töröltette a vevő a jelzálogot - gondolom, hogy biztos lehessen benne, hogy megvan, az ő ügyvédjük intézte.
Ezután kaptuk meg a vételár többi részét, és költöztünk ki. kb 2 héttel hosszabbította meg az ügymenet az adásvételt, az fhb-nál volt a hitel. ezt érdemes a végső határidőbe beleszámolni.

gabka, ha valakinek jön tej, jön. Ha nem, nem... melltartóbetétet lehet venni pl a dm-ben is, ha nagyon zavaró.
Első babához mi kell? (szerintem)
-10-15db tetra pelus - büfizéshez, fej alá,mindenfélére
-2 fürdőlepedő - tetra a legjobb, és szerintem jobb a nagyobb, a 140*140-es. a leonell (magyar)nagyon jó volt, de eldózerolták a gyárat, nem tudom, áttették-e valahova a gyártást. a cseh sokkal vékonyabb, hamarabb szétnyúlik, elmállik, lyukad.
-56-62-es kisruhák - minimum szerintem 5-6 body, ugyanennyi rugi (ha rugiban altatsz, érdemes figyelni arra, hogy hol van a gombolás, ha hason altatsz, a hátán legyen, ha háton, a hasán :) ) - szerintem még plüss is lehet a legkisebb méret. 2 hálózsák, 1-2 kocsikabát,egy melegebb, egy kicsit vékonyabb. 2-3 sapi, szerintem kell a kötős. 1 pár újszülött kesztyű, ez vékony pamut, hogy ne karmolássza magát a kórházban. Nekem azt mondták, nem szabad levágni a körmüket, amíg kicsit meg nem keményedik. Otthon már megnyugszanak általában. Ruhákkal kapcsolatban még annyi, hogy gallérosból semmit,mert kiváltja a szopóreflexet, ahogy a pofijához ér a gallér, és bele bír hergelődni rendesen :) és persze pamut. Hímzett dolgoknál érdemes arra figyleni, hogy ha bőrrel érintkezik, a hímzés hátoldalán legyen valami anyag, hogy ne irritálja az újszülött érzékeny bőrét. Talán kb ennyi a minimum kelengye, hát, mondanom sem kell, hogy ennél sokkal több van most, de rékával innen indítottunk nagyjából, és elég volt. villám gyorsan kinőtte az első két méretet, lévén 56cm-el születtek mindketten.
Mivel a nagyok februáriak, ott egyértelmű volt az overall. Most talán egy levegőző zsák (kapucnis vastagabb) vagy egy plusz bélelt naci a kocsikabáttal elég, végülis lehet takarót tenni rá sokat. meg kis tutyi, vastag babacipő. Azt hiszem, a rétegesség a lényeg. Egyébként a halálom,mikor tavaszodik, és a bébin ott a vastag téli overall, anyuka meg pólóban tologatja :evil:
- lepedők - gumis a célszerű
- ágynemű - a mi gyerekeink egy-egy 2m*140-es polár plédet kaptak, és ezt hajtottam olyan vastagra, csomagoltam bele a gyereket, amilyen idő volt. nem használtuk a vett gyerekágyneműt egyiknél sem, majd talán a harmadiknak tetszeni fog. erre huzatot sem tettem, mosom.
- mikrós sterilizáló nekünk jó szolgálatot tett
- mellszívó - rövid ideig használja az ember, kölcsibe a legjobb :) és használtan is olcsón keveset használtakat lehet kapni.
-cumi, cumisüveg - nem kell készleteket beszerezni,mert lehet, hogy másmilyent fog szeretni, vagy semmilyent.
-kiskád - egy pelus is elég bele csúszásgátlónak, azátn igény szerint ezt azt lehet beletenni, ahogy írtam, nekünk a fürdetőfotel bejött.
-babakozmetikumok nagyon nem kellenek az újszülöttnek, mi mindent gyógyszertárit használtunk,amit felírtak, de érzékeny bőrű babáink voltak. johnson különösen szárít, különösen nem ajánlotta semelyik védőnőnk, semelyik gyerekorvosunk, és semelyik barátunk. pelus (nem érdemes betárazni sokat, mert minden gyereknek másik válik be) , fültisztító, olaj (a gyógyszertáritól konyhaszaga volt a gyereknek, a mandulaolaj jobban bejött) vatta, illatszer mentes popsitörlő - első körben valami tartóval érdemes venni. Nekem biztonsági kisollót ajánlottak, de csak a sima körömcsipesszel boldogultam. És egy puha hajkefe a bozonthoz. piros popsihoz kiegészítőnek mi a sudocremet használjuk a gyógyszertárin túl, nagyon bevált.
- Ha van pelenkázó, akkor arra valami alátét, vagy egy merev pelenkázó lap.
-Pelenkázó táska - nekem egy több rekeszes hátizsák, amibe be lehet tárazni a cumisüveget, itatót kívülre :) Ebben általában van pelenkázó alátét, de lehet kapni eldobhatót, én varrtam vékony szétvágott műanyag asztalterítőre pelenkát, így védem a környezetet :)
- hőmérő - higanyosat, ha pontos akar lenni az ember, és hajlékony szárú digitálisat ha kíméletes, ezekkel az a gond, ha merülnek, pontatlanok. fülhőmérő pontatlan és drága szerintem.
- porszívós orrszívó
- babakocsi
- ha van autó, hordozó
- kiságy
- fejvédő, vagy rácsvédő, aki ahogy hívja
- falvédő
- játékot úgyis hoz mindenki babalátogatóba, mondjuk egy zenélő forgó jól jön addig is :) úgyis van, amit nem tud otthagyni az ember vásárlás közben. Amíg nem fog a baba, az éles kontúros dolgokat szereti nézegetni, pl fekete fehér, vagy a kék-sárga-zöld-piros kombinációit olvastam valaha.

Meg a mamának is kellenek a kórházban dolgok,de ez ugye kórházanként változó. Ami szerintem mindenhol, a melltartóbetét, garmastan krém - a kisebesedett cicikre, szopis melltartó - bár én a merevítő nélkülieket is simán használom, tény, hogy kényelmesebb -, van, aki képes nadrágban lenni a kórházban, nekem nem megy az óriási betét meg a seb miatt, így hálóing (pedig itthon fel nem veszem, szüléstől szülésig áll a szekrényben :) ) tena bugyi, tena betét az első 1-2 napra, meg éjszakai betét a többire.

na, hirtelen nem jut több az eszembe, a többiek is biztos írnak, meg változtatnak mennyiségeket :) meg sokminden van nyilván, ami nekem nem fontos, másnak meg bevált. Ilyen pl a pihenőszék, amiről ugye már volt szó, és meg fogjuk venni, de egyátalán nem létszükséglet.

kutyafüle,lehet, hogy befelé mozgolódik. A dokinak azért szólj, ha napokig nem érzed rendszeresen, hogy nézze, de ha nem régóta érzed a mozgolódást, szerintem még belefér.

evike, nekem ráírták, hogy gyerekszületéshez kell. Biztos óváron túlbuzgó az ügyintéző. :) mikor összeadott minket, adott névjegyet, és jót mulattunk rajta, mert az volt, hogy mittomén, kissné nagy ágnes, és a kissné hibajavítóval ki volt húzva :D gondolom elvált... de akkor téged meg zaklathatunk ilyen kérdésekkel :P szupi :)

cat, nagyon szépek vagytok az új avataron!!! ez már várandósan? vagy beni miatt sugárzol ennyire?

és most megyek, és nézek képeket végre! (átjött a szomszéd kisfiú játszani :) )

kikocska

Tasin:

Te ATYA ÚR ISTEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Ahogy olvastam a listádat rájöttem elvagyunk maradva de nagyon!!!
Most csinálok egy táblázatot és bejelölgetem mi van meg és mi kell még.

Kép

Kép
gabka7926

na, megnéztem a képeket, le vagyok nyűgözve, a gyerekek, akik 7-kor kádban szoktak lenni, még nem vacsiztak :oops: szóval gyönyörű kismamákat és gyönyörű gömbölyödő pocakokat láttam. Nomeg szupi uh-képeket, írnom kellett volna, hogy melyikek hatottak meg legjobban. Meg persze a nagytesók nekem szívem csücskei! úgyhogy őket különösen jó volt nézegetni!köszi mindenkinek, aki megosztotta!

kikocska

Sziasztok!

Listát majd átnézem, még nem volt erőm hozzá.

Kikocska!

A kép most szilveszterkor készült az avataromon.
És köszi. :D

A bankok általában nem, vagy csak nehezen szoktak beleegyezni a jelzálog átvállalásába.
Ezéret van az a amód, amit Kikocska is leírt, hogy az első részletből a vevő kifizeti a bankot, így a hitel letudva és lehet töröltetni a jelzálogjogot.
De egy jó ügyvéd ezt tudja.Ha Budapesten kellett volna ajánlani, abban tudnék segíteni, mert a férjem az, de vidéken maximum Egerben.
Vendég

kiosztottam a vacsit, és visszaszöktem :oops:
tasin, zokni, póló harisnyával vitatkozom, sosem használtuk, bár nem tudtam ott hagyni, mert annnnnyira cukik a bébizoknik!!! én képtelen voltam beleszuszakolni szegény pici cseppet a harisnyába, kínzás volt neki :) a zoknit meg mindig lerúgták. így maradt a lábfejes rugi. ezeket kb 3-4 hónapos kortól tudtuk használni,mikor már tartja magát. Egyébként szó nélkül hagynám, csak hátha újgyerekesek hasznát veszik :)
fürdetőt, popsikrémet, lázcsillalpítót, hintőport, alkoholt felírja a gyerekorvos, mikor megszületett a pici (normális doktornéni már előtte, és odaadja a dátum, születési dátum és név nélkül az anyukának a receptet,aki apukát elküldi a patikába, és kiváltja, amíg anya a kórházban van)
gyerekorvossal éppen ezért érdemes esetleg már szülés előtt megismerkedni. A véleményem az, hogy úgyis akkor derül ki, hogy milyen a dokinéni, ha betegség van, volt már olyan, hogy utáltam, mert nem értettem szót vele, és mikor beteg lett a kicsi, beleszerettem, és volt olyan is, hogy tök normálisnak tartottam, de mikor beteg lett a gyerek, úgy váltottam, mint a szél. mi sokat költöztünk, az elmúlt két évben kétszer, így már négy orvost elfogyasztottunk.

és most eszembe jutott, valaki kérdezte, eddig nem viselte meg a gyerekeket a költözés. RÉka majdnem kettő volt,mikor először, és két és fél,mikor másodszor (nándi elsőnél pocakban, másodiknál fél éves volt) még egyet akarunk költözni, az volt a terv, idén, de lehet, nem jön össze a válság miatt :( mindenképp még mielőtt suli lenne. de mindkétszer nagy volt az előrelépés. először egy majdnem kétszerakkora lakásba mentünk, ahol játszótér is volt a közelben, másodszor meg kertes házba... és kapott cicát is :)
na, vége a vacsinak, megyek.

cat, ja, megtaláltam az eredetit a gmailen, és láttam, hogy friss. Szépek vagytok, na!

szeretnék én is feltenni... de ez aztán ki tudja, mikor :(

kikocska

Kikocska!

Köszi!

Költözés: Nem tudom írtam-e már.
Mi tavaly december közepén költöztünk. Egy nagyon jó társasházból, Budáról, ahol imádtunk lakni.
Ezt október elején vettük meg, és utána folyamatosan kijártunk ellenőrizni, hogy haladnak a munkák. Amikor Beni meghallotta, hogy ide jövünk, mindig be volt sózva. Imádta a helyet már akkor, amikor csak nézegettük. Így a költözés csak jót tett neki. Azt hiszem ez egy olyan dolog, amit soha nem fogok megbánni.
A szobáját ő választotta ki. A színe is teszett neki. Szóval bevontuk mindenbe. Így amikor költöztünk, már rögtön itthon érezte magát.

Ismerőseim költöztek 2-3 hónapos gyerekkel is. Ők észre sem veszik igazán. Anya és apa ott van, az a lényeg.
Vendég

Kikocska!

természetesen kinek mi válik be...... :)
De például volt, hogy kaptunk ajándékba lábfej nélküli rugit és ahhoz kell a zokni......meg némely lábfejes ruginak olyan béna a lábfeje, hogy állandóan kihúzták belőle és belegabalyodtak a lábrészébe....plusz tovább tudják használni a lábfej nélküli rugit-nem növik ki olyan hamar......szóval nekem ez vált be.... :lol:

Kispóló, természetesen ennek a patentos nagy kivágású változatát szerettem, mivel tavaszi babák, a hosszú ujjút ajánlanám..például az ujjatlan rugik alá....
Alá meg még egy kis badyt.
A badykból jó a hosszú és a rövid ujjú változat is .
Attól függ milyen vastag a rugi.....

Hát a harisnya...azok tényleg olyan édesek......és picik....még megvan az első....csíkos lila-fehér...most a maci hordja.....és mindig elérzékenyülök ha meglátom..
:lol:

Nekünk bevált, nagyon elasztikus volt......igaz jó lenne tudni milyen hideg lesz tavasszal, de lehet, ha már nem kell overáll azért egy harisnya még jó hasznot tesz, azért feküdni a kocsiban más, mint tologatni a gyereket..

Bár pólóban tologatni és overállban beöltöztetni az tényleg túlzás... :shock:

Az április elején született babáknak lehet, hogy kell még a vastagabb overáll....ezt hagyjátok utoljára, hátha korán tavaszodik... :lol:
Nekünk ez szerencsére megmaradt majd feltúrom milyen állapotban van.....én mondjuk április végére vagyok kiirva, és az első héten úgyis kórházban leszek, plusz mire kimegyünk az még egy hét....addigra meg május....szóval érdekes... :?

Kép

Kép
tasin

Eszembe jutott még valami az overállról...van olyan ami zsák...

és lehet kapni olyat ami zsák, de zippzárral át lehet alakkítani lábas résszé a zsákot.....
remélem értitek?? :shock:

Ha vesztek érdemes ilyet venni szerintem, mert ez legalább majd jövő télen is jó lesz....
Inkább legyen nagyobb, őket még nem zavarja ha nem lóg ki a kezük....és úgyis nagyon rövid ideig használjuk...

Na jó nem okoskodok ma többet!! :lol: :lol: :lol:

Pusza

Kép

Kép
tasin

Sziasztok!

Bár kicsit megkésve, de BOldog Új esztendőt és minden jót szeretnékkívánni Nektek. Azért nem tudtam jönni, mert csináltuk a hálonkat és iszonyú felfordulással, kupival és kosszal járt..... de kész van és cép lett, de a legfontosabb, hogy üres beni szobája m most már tudok készülödni, butort venni stb.

Ma voltam dokinál minden rendben bár most ő is soknak látta avízet :-( Így két hetente kell járnom uh Azt mondta szt fogják figyelni nincs e szülés közeli állapot, mert akkor inkább kiveszik, hogy nehogy fertőzést kapjon a csatornában.... na mindegy de a lényeg, hogy egyenlőre minden oké, Sajnos szednem kell az elevitett. igaz csak két naponta, de nem akartam, mert szerintem attól kicsit jobban hizok.... de az a cél hogya baba hizon, mert ha előbb kell kivenni jobb ha nagyobb a súlya. Ja és én 9 kg híztam eddig. ma mondtam dokinak és azt mondta, hogy lehet oda figyelni rá, de ne legyen ez a központi kérdés alegfontosabb, hogy jól érezem magamat..

na mennek olvasok vissza még 1 oldal hátra van. aztán reagálok is.

puszi mindenkinek

Kép

Kép
sziszike22

Ez az első részlet dolog azért gáz,mert ha mondjuk ad 1millió foglalót,akkor az kevés a hitelhez és a jelzálog törléshez, másrészt az új lakást miből foglalózom le????
Ezt csak úgy tudom elképzelni, hogy mikor adja a foglalót,akkor kötünk ugye egy előszerződést,amiben benne van a hitel hátralévő része,és az is,hogy a jelzálog a teljes vételár átutalásakor törlésre kell,hogy kerüljön.Máshogy bizony kivitelezhetetlennek tűnik...

Riki és Niki
Kép
kutyafüle

Holnap az M2-n 13.40-töl lesz a Magzati élet titkai című film.
Szeintem érdemes lesz megnézni. Legalábbis remélem.
Vendég

Sziasztok!
Sajnos még mindig xar a net! Mondja papa nem érti a fibernet előtt mért van minden nap ekkora sor, nyilván az itteni falubeliek.

Hihetetlen 101 napom van hátra. Egy volt oszttársam megszült 00.35kor 1-én. Egy barátnőm meg 5.ére van kiirva,most vele izgulok együtt. Ő 5.én fekszik be Pécsre én meg akkor megyek vércukor terhelésre a párom meg vizsgázik aznap. Izgi lesz.

A sírás a dolog miatt még rám jön többször is, mert nem nagyon tudom feldolgozni, de remélem, majd az idő segít. Meg szeret ez a bolond, de akkor is xar!
Kikocska a faluba nem is járunk le, szilveszterkor se mertem lemenni, na de főleg fáradt voltam. Főként magamat marcangolom, mert a párom azóta sem kíván meg és csak az jár a fejemben, hogy a 6hónap alatt a gebe vezet 1el. Ez a babaféltés dumát eddig bevette a gyomrom, de ebben a formában necces.
De majd az időőő!
Szegénykém egyébként teper, mosogat, pórszívóz, vacsizni vitt jugóba, szeretget, de nehezen nyelem a sex hiányát velem.

Na teszek fel képet,hogy lássátok milyen szépek vagyunk,meg meg van a baba kép is.Na meg megnézlek titeket is.
Jajj, kidugta magát jobb oldalt.

Évi cuki a pici poci, de rég volt az enyém is ilyen pici. Bár szilveszterkor sikerült olyan képet is csinálni, ahol mintha nem lenne. Hihetetlen.

Judy jó lett a te babaképed is. Na meg a kukac

Húú Ildi a görögoszági képhez képest tényleg óriási, főleg ilyen közelről. Jó kis darázsderekad volt.

Dharma a tetkód hogy viseli a kiképzést?
Nekem a derekamon van nonfi,de szivecske a közepe,félek,hogy perec lesz belőle a végén…

Tasin de jó az integetős képetek, ezt jól elkapták.

Ettike hihetetlen, hogy mekkora pocid volt az előzővel,most meg alig van. Akkor csak a végén a vizesedés miatt volt?

Zsu mikori Barnus képe, hogy még ilyen soványka? De nagyon jó,csak ilyen nyugis legyen kint is , mint a képen látszik.

Cat vakít a menyasszonyi ruhád,amitől a könnyem is kicsordul.

Annaszuszi milyen vrág volt az esküvőtökön a kezedben? És miért ilyen sötét,ha nem vok tolakodó,de kíváncsi az nagyon.
Kütyafüle én minden nap érzem, hogy kopog, meg figyelem is. Már nagyon erős. Kopogtass be neki. Lehet, hogy lusta meg gyengécske még.
Mekkorák a méreteitek?
Akkor lehet mégis szerencsés vagyok,mert én minden nap nagyon érzem és tutira és szinte mindenhol, ez tart életben, ez isteni.
De a barátnőmnek mind2 lányánál 20héttől érezte, és majd onnantól erősödik, szerintem legyél türelmes és figyelj! Amit a köldököd alatt érzel,az nem a beled, ott a méhed és a baba van.

kocska

Kocska! Jók a képek, amiket felraktál. Szép nagy már a pocakod! :) Nekem a nagypapás kép tetszik a legjobban!
A babaképed nagyon édes! Nektek is megmutatta, hogy fiú?

Judy

Kép
judy_76

rugiból vannak olyanok, amiknek a sarka felett a bokájánál van egy kis gumizás, na azok a legjobbak! abból nem kapálózik ki! :)

tasin, szeirntem én azért nem vagyok ezeknek a felsorolt ruháknak a pártján, mert nem szeretnek a gyerekeim öltözni. vagyis nem szerettek. és a minél kevesebb ruhadarab, annál jobb elvet kezdtem el követni, pelus, body, rugi, ennyi. aztán mikor már könnyebb az öltöztetés, jönnek is a vagány kisnadrágok meg póló a bodyra, csajszinak meg a cuki rucik...

Kutyafüle, igen, a foglaló meg az első vételárrészlet azért más. Így kell megegyezni a vevővel. Nekünk úgy volt, hogy volt 10% foglaló- ebből fizettük az ügynököt, meg maradt valalmennyi belőle, és volt az első vételárrészlet, amit nem nekünk adtak, és mikor kezükben volt a papír a jelzálog törléséről, akkor utaltak még egy részletet, abból tudtunk - volna - foglalózni - ha találunk egy megfelelő házat, de nem találtunk, így elmentünk fél évre albiba,mire azt hittük, megtaláltuk a tökéleteset, csak sajnos a szomszéddal nem számoltunk :) Így most mennénk tovább.
Ez a megoldás biztonságot ad mindenkinek, a kiköltözési határidő kihúzásásval ti is tudtok variálni. Meg mi megegyeztünk a vevővel, hogy dec. 31 volt, ameddig maradhatunk, ha utána is ott ragadunk, akkor béreljük tőle. Csak mindenféle egyéb ok miatt aztán inkább elmentünk egy liftes házba :)
nagy rugalmasság kell hozzá, az biztos. Egy barátnőmék vettek és adtak el most házat úgy, hogy már augusztus elején nyélbe ütötték mindkét adásvételt, és október végén tudtak költözni... ilyenek miatt. és még nem is újítottak fel.

kocska, beszéld meg a pároddal, hogy miért is akar rád vigyázni. Mert ha nem akarja böködni a babót, akkor vannak azért alternatív megoldások is... mondd meg neki, hogy neked - és a babának is így a rosszabb.
és tényleg óriáspocakod van :)

sziszike, biztos minden rendben lesz! ne idegeskedj, a kétheti uh meg azért nem olyan rossz. tök jó, hogy figyelik rendesen inkább! meg gyakran benézhetsz te is :)

na, megyek, ma nagyon szép ajándékot kaptunk a gyerekektől, fél 10ig aludtak- és aludtunk mind (ha nem is egyvégtében, mert azért többször keltünk) !!!! ilyen nem volt, mióta gyerekünk van. igen jót tett. főleg mert este leánybúcsúba kell mennem, annyira nem rajongok az ötletért egyébként, de nagyon kért a barátnőm, hogy menjek. Ő már 20 éve a barátnőm, és csupa olyan lesz a társaságban, akikkel egyszer kétszer már találkoztam futólag, meg hallottam róluk, de nyilván nem tartjuk a kapcsolatot. régi osztálytársai, kollégák, ilyesmi. meg ugye többnyire jogászok, egészen máshogy gondolkoznak mint én :) inkább a túlélésre gyúrok, de igyekszem majd jól érezni magam, sé elfelejteni, hogy két óra lesz a hazafelé út éjjel bkv-val... már alig várom...

kikocska

Igen megmutatta ismét, hogy fiú!
Bár kicsit a doki viccelődött. Mondta, ugye a nemét már tudják, én kissé legörbített szájjal bólogattam, erre ránéz Attilára és azt mondja: ugye mondták már, hogy lány? Én meg elmosolyodva ráztam rá a fejem,de Attilának kiguvadtak a szemei,de abban a pillanatban már rávágta, dehooogy hát gratulálok fiú!

Kikocska nem az idegenek, hanem a barátnőd miatt kell elmenj, biztos jó lesz.
Na a haza utad nem irigylem.

kocska

sziasztok.

nekem szerencsém van ruha terén mert ugye PAtrik téli így vannak melegebb ruháink is és overálunk,anyós ismerősének pedig szintén áprilisi babája van így vannak azért tavasziasabb rucik is ha olyan idő lenne mint tavaly.én nem adtam Patrikra harisnyát mikor pici volt....volt rajt body,rugi,kispuli,vastag puli és az overál.plussz a pléd és lábzsák.nincs is nagyon pici harisnyánk.

szilveszterünk jól telt nekünk is .végül anyuméknál voltunk 11-ig.akkor szólt Patrik hogy hazajönne.párom kártyázott én meg az ablakban álltam és lestem a gyerekkel a tüzijátékokat.na meg tömtem a fejem :lol: :lol: :lol: régen volt amúgy ilyen csendes szilveszter errefele.alig durogtattak.Patrik fél 12 kor kidőlt mi meg nekiálltunk house-t nézni.00:01 kor néztem rá az órára.mondtam páromnak hogy boldog új évet.ő szintén és néztük tovább a filmet :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: aztán 1 órakor elfeküdtünk mi is.

kocska:

már ilyenkor is nagyobb hasam volt Patrikkal.szélesebb voltam jóval.most hátúlról nem is látszik.sokkal formásabb pocim van.pedig most súlyban előrébb vagyok.

jajj már anniyszor akartam kérdezni de mindig elfelejtettem.
Patrikra ugye még kapom a gyest 1 évig.akkor ha most nem szüntetem meg mikor Alex megszületik akkor tudom igényelni utánna mikor Patriké lejárt ugye?vagy mindenképp most kell,és Patrikét meg kell szüntetnem?(én csak gyest kapok az elejétől)
annyira nem értem.

na meglesem én is a képeket meg teszek fel pár újjat

Kép
Kép
ettike

Mindjárt jönnek anyósék, csinálatm virslivel töltött kiflicskéket! Még pihennek, aztán irány a sütő! Nyami....
Nem bírom magam visszafogni szénhidrát terén, pedig nagyon közeledik az a cukorterhelés.... legalább valós lesz az eredmény! :roll:

Kocska, az kép kb. 1,5 hónappal ezelőtti, de sajna nincsen frissebb!

Kelengyéről már annyi mindent írtak a lányok, nem is volt lelkierőm visszaolvasni. Na majd ha eszembe jut valami, akkor megírom.
Illetve most hirtelen: vki írt hintőport, germicid kúpot meg alkoholt. Ezeket ne vegyetek, majd kaptok receptet, és azzal ki tudjátok váltani őket.
Meg aki csak kiskádat vesz és nem állványosat, annak javaslom, h vegyen (pár ezer ft) vagy csináljon kádrácsot. Rá lehet tenni a nagykádra, és akkor nem kell annyira behajolni fürdetésnél. Sokkal kényelmesebb.
Harisnyát speciel mi sem használtunk újszülöttnek, sztem tavaszi/ nyári bébnek nem szükséges.

Zsu
svs

a mozgásról jut eszembe.

Patriknak rengeteget tud mozogni.odaül az ölembe kiabáll neki hogy tetó,tetó és Alex meg azzal válaszol hogy írtóra beindul.rendesen hullámzik a hasam.Patrik is nagyon élvezi,jókat kacag rajta.
majd ha végre jó lessz a f.gépünk akkor felveszem és megmutizom.

néztem a képeket,nagyon csinik vagytok.

nekem meg az jutott ezsembe a kádról hogy mi az állványt kb 2 szer használtuk.kényelmesebb volt az ágyra tenni és odaülni,térdelni mellé és egyből az ágyra kivenni.pár hónaposan meg már a nagykádban fürdettük.ott jobban elvolt.
bár most Patrik melett biztos nehezebb lessz,és biztonságosabb olyan helyen fürdetni ahol nem éri el.ezeket a dolgokat még nemtudom hogy oldom meg.meg ugye úgy alszik el hogy simizi a hajam.na most ha Alex épp akor lessz kajás mikor Patrik álmos akkor hogy oldom meg????

Kép
Kép
ettike

Sziasztok!!
Hogy telik a nap?Látom a kiskád téma volt.Én sem veszek állványt hozzá.A kisszobában van egy íróasztal,pont jó magasságban ahhoz,hogy azon tudjuk majd a kiskádban fürdetni a babát.Aztán mg majd jön a nagy kád.Micsoda nevetések lesznek még.Elképzelem magunkat,ahogy majd eleinte ügyetlenkedünk a picivel. :lol: De majd kiderül.Szerintetek kell fürdetőkesztyű?És pelenka anyagú törölköző?Nem durvább az,mint ezek a pihe-puha törcsik?

Riki és Niki
Kép
kutyafüle

a pelenka anyagú törölközőnél szerintem nincs jobb. Mert ráteszed, és száraz a gyerek. sokkal jobb, mint a frottír, mi még mindig azt használjuk. fürdetőkesztyűt mi sosem használtunk, pedig volt pár. szerintem minden felicitasos csomagban is volt, meg a kórházban is kaptunk csomagot, abban is... puhább a mama vagy a papa keze :)
mi be szoktuk vinni a földre a nappaliba a kiskádat, és a földön fürdettünk. mikor meg már fürdetőfotel volt, akkor meg a kádba állítottuk bele a kiskádat, nehéz lett volna emelgetni a sok vízzel.

ettike, nekünk tök jól ment a szoptatás közbeni fektetés. Gyakorlatilag máshogy nem is ment :) nándi szopi közben tuti csendben volt... réka mellé is mellé kellett mindig feküdni. Most már elég benn ülni mellette.

kikocska

kikocska:

az a gond hogy Patrik teljesen hozzám bújik mig el nem alszik.nulla helye lenne tesónak.egymásra meg mégsem tehetem őket :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: és a hátamra sem költöztethetem a melleim :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

majd lessz valahogy.max Patrik kivárja míg tesó eszik.pár hét alatt úgyis lessz egy napirendünk nem?

ki kéne pakolnom a konyha szekrényből mert talán halott német katona is van benne de semmi kedvem hozzá.éhes is vagyok de apa majd csak 7 körül ér haza addig meg szarrá hülne a császár morzsa :? :? :? :? :? lehet csinálok 2 adagot.

Kép
Kép
ettike

És hogyan viszitek be és ki a nappaliba/ hálóba/ kisszobába a vízzel teli kiskádat? Vagy fazékban hordjátok a kádba a vizet? :shock:
Egyik sem lehet egy könnyű feladat, nekem egyszerűbbnek tűnik ezt a fürdőszobában művelni!
Persze majd mindenkinek menet közben alakulnak ki véglegesen ezek a dolgok!

Zsu
svs

zsu:

erre vannak az apukák :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: amúgy mi mikor még kiskádban fürdött Patrik tényleg egy fazékban vittük be a vizet a szobába.az meg nem nehéz.mire igényli hogy nyakig ellepje a víz addigra rég nagykádazik.picinek ugyis csak hamar lemosdatod és ki veszed.ahhoz nem kell sok víz.
de ezt úgyis mindenki a maga kényelme szerint fogja kivitelezni.lehet Patrk végett nekem is a fürdőben kell majd fürdetnem.

na megvacsiztunk apával,a konyhaszekrény is ragyog.meg találtam az elfogyottnak hitt fogpiszkálónkat is bontatlanul :roll: :roll: :roll: :roll: most nézünk egy kis house-t.

Kép
Kép
ettike

zsu, nekünk ikeás kiskádunk van, az elég pici, és hát amíg pici a csemete, és nincs fotel pont úgy, ahogy ettike is mondja, csak kevés víz, és nem túl hosszú a fürdés. Utána meg már a kádban a kiskád, abban a fürcsifotel, és tartani sem kell, csak odaültünk, és locsolgattuk, simiztük, ő meg kalimpált :)
szóval ilyenkor még kicsi a súly... mondjuk mindkét lakásban nekünk nagyon pici volt a fürdő, most kicsit jobb a helyzet, de négyen nem fogunk beférni tuti (apa aki fürdet, a két gyerek,aki segíteni akar, és anya, aki őrzi őket, hgy úgy segítsenek, hogy senkinek ne essen baja ) Szerintem alapvető, hogy a nagyokat bevonjuk ezekbe a rítusokba, hogy a féltékenységet nagyobb eséllyel kerüljük el.

voltam tegnap a lánybúcsún, hát, nagyjából olyan volt,mint vártam, és a barátnőm nagyon örült, hogymentem, szóval jól tettem, hogy összeszedtem magam. Viszont jó fáradt vagyok, mert későn kerültem ágyba, a reggel viszont ugyanúgy eljön...

ettike, ha eljön az ideje, biztos találtok valami megoldást. Réka pl. biztos maga működne közre, szerintem nándi is adna helyet.Olyan kis együttműködők ám. Bár lehet, hogy Patrik ugye ezt kitúrásnak fogná fel, és tényleg érdemes mást kitalálni, és mindenképpen megvárni,míg maga ajánlja fel... Szerencse, hogy az első hetekben azért mindig könnyen szerez az ember segítséget, meg még sokat alszlanak a legkisebbek.,é s könnyebb kialakítani egy új rendszert.

hát, döbbenet, hogy 13 hét van hátra. ez iszonyú kevés. Sokkal kevesebb, mintha azt
mondom, három hónap... főleg, ha programcsaszi, és 11 hét. jaj. lassan nekem is át kéne válogatni a kisruhákat, meg összeszedni a dolgokat, megvarrni a babakocsi huzatot...már elkezdtem,néhány dolog előkerült, de lassan vissza kéne szerezni a kölcsibe adottakat is. jaj. jaj. jaj.
és jaj, még vésztartalék ajándékot is ki kell találni a nagyoknak, amit a kicsi hoz majd nekik. félek, hogy nem jelennek meg addig az új annaéspetik, pedig azt szeretnék, és még a szülinapjuk is van közben....

kikocska

Sziasztok csajok!

Látom a fürdőkád a téma.Mi is ezen gondolkodtunk pont tegnap anyummal és arra jutottunk, hogy álványossat veszünk.Mi is a hálóba fürdetjük majd mert ott lesz a kiságy meg minden.Majd apa szépen hoz bele vízet.

Én ma olyan depis vagyok, de lehet,. hogy csak az idő visel meg ennyire.Olyan mintha egész éjjel nem aludtam volna pedig reggel 9kor keltem fel és mégis mint akit agyon vertek.
Főzni sincs kedvem de muszáj ha enni akarok egy jó kis csontlevest.

Alig várom a holnapot elmegyek a bababoltba és vásárolgatok egy kicsit .
:D

Kikocska:
akkor megérte elmenni a buliba.Nem irigykedtek , hogy milyen szép nagy a pocid? :wink:
Én is hetekben számolom a maradék időt és mindjárt itt van a vége.Úgy érzem levágyok maradva , mert március 15ig előkészítek mindent vagyis szeretnék.

A vasalással leszek bajban mert nem igazán tartozik a kedvenceim közé de a babaruhák biztos mást váltanak ki belőlem mint a mi ruháink.
Bevallom nem is szoktam vasalni hanem csak akkor amikor tényleg gáz a ruha és nem lehet szépen elhajtogatni. :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Na most lépek mert a párizsi szeletem nem sül meg egyedül. :x

Kép

Kép
gabka7926

jajjj csajok most irtam msn-en a barátnőmnek,hogy már fosok helyette,de ő ne aggódjon,mert már csak 1napja van hátra.Erre csörög a telcsim,és mondja nyögvenyelve,hogy már pécsen van az este bementek 10perces fájásai voltak, most már 3percesek, elfolyt a magzatvíz.... Jessszusom, ebből már nem lesz 5.e.Jajjjj szegény!Szorítsunk neki!
Kérdem,ha kórházban vagy honnan tudtad,hogy írtam, hát nemtudta,csak hivott.
Ráadásul dokija beteg,de bement.
Jajj neki mindjárt kisfia lesz a kezében.
Én is odaakarok menniiiiiiiiiiii.Na de mit csinálnék ott??

kocska

Terveim szerint az utolsó hozzászólásom következik most fürdetés témában.
Kikocska, Ettike: én is láttam már, h hogy kell egy újszülöttet fürdetni, szóval tökéletesen képben vagyok az időtartamot és a vízmennyiséget illetően is. :wink:
Mindenki úgy és ott fürdet majd, ahol neki a legkényelmesebb, ez csak természetes. Csak azért nehogy már mindenki "engem nézzen hülyének", h a fürdőszobában merjük/ mertük fürdetni a gyereket! Nem hiszem, h ésszerűtlenebbnek tűnik, mint ide-oda hurcolni a kádat meg a vizet (főleg a víz kimerése lehet vicces).
Ja, és Ettike, persze ott van apa, de gondolom Te/ Ti is fürdettetek néha egyedül- akkor már nem lehet annyira zökkenőmentes a dolog.

Na, lassan indulunk vendégségbe, ma már nem hiszem, h jövök.

Zsu
svs

zsu:

nem akartalak megbántani,ne haragudj ha bántóra sikerült.dehogy nézünk hülyének.neked ott volt kényelmesebb.nem törvényszerű hogy mindenki ugyanúgy csinálja.mi kifele kádastul vittük a vizet.akkor már nem mericskéltük.
tényleg ne haragudj :( :( :( :(

asszem Patrikkal negyobb gondunk is lessz mint az altatás.úgy volt hogy tegnap anyuéknál alszik de haza kelett hozni mert nagyon sírt utánunk,vagyis utánam.több mint egy évig szinte minden hétvégén elvitte valamelyik mama északára és most meg nem lehet.nem tudom mi lessz mikor a kórházban leszek.oda mégsem hozhatják be este aludni.apával egyátalán nem alszik el akkor is engem keres.mióta látszik a hasam azóta csinálja.biztos érzi hogy nemsokára osztoznia kell.csak így a maga dolgát is megnehezíti.ne ércsetek félre nem az a baj hogy nem alszik el a mamáknál.csak félek mi lessz vele mikor nem leszek.tippek?

kikocska:

én is pont valamelyik nap gondolkodtam rajt hogy a 13 hét milyen kevés.apát már ki is akasztottam hogy miket kell még venni.főleg nekem.papucsok,bugyik,melltartó,melltartóbetét,betét,hállóing,törölköző ésatöbbi-ésatöbbi.
Alexnak csak pelus kell meg popsitörlő.cumit vettem neki a múltkor.üvegünk van mert vettem Patriknak de aztán nem használtuk.ruha pelus kell talánn egy csomag.ja meg törcsi neki is.

vasalás:

én annyira nem szeretk hogy nem is vasalok.nagyon ritkánn mikor apa rámszól hogy ugyanmár vasaljam ki a pólóit.de akkor meg is állok azoknál.meg Patriknak azt a pár felsőjét ami olyan.semmi mást.picúr ruháit is elkezdem lassan kimosni mert mire kivasalom őket meg is szülök.

Kép
Kép
ettike

Fürdetés:

Mi Benit mindig a fürdőszobában fürdettük. Hiszen mi is ott fürdünk és nem a szobában. És valóban könnyebb a babát átvinni, mint a kádat vízzel.
Marcinál sem tervezzük másként. Talán csak annyit, hogy most veszünk állványt a kádhoz, és úgy használjuk.

Az öltöztetés majd a saját szobájában lesz. Hiszen egymás mellett van a kettő.
Vendég

Zsu, azért írtam le, mert másokra is gondoltam, akiknek nincs gyerekük :) azt sejtettem, hogy te tudod, hogy is van :) Ha félreérthető volt, akkor bocsánat, remélem tudod, hogy nem állt szándékomban piszkálódni.

kikocska

Sziasztok!
Látom még ma is a fürcsi volt a téma.Sajnos nálunk is a helyhiány miatt lesz a gyerekszoba a fürdetőhely.A fürdőszobában nem férünk sehogy sem ketten a babához.Még be is alig férünk ketten. :lol: De tényleg nem kell sem nagy terhet cipelnie a férjemnek és azt a 8 lépést a kádtól az íróasztalig kibírja szerintem. :lol:
Lányok,én annyi mákostésztát eszek,hogy szerintem egy életre meg fogom útálni.Annyira kívánom.Utánanéztem,és még jótékony hatása is van a máknak a sok foszfor miatt,ami a kalciumot építi a csontokba és a fogakba.Az előbbi rikinek,az utóbbi nekem tenne jót. :lol: Lassan tényleg lefotózom már a kiságyat és a kocsit és felteszem már.Na megyek a varrónőhöz.Elvileg mára elkészül a kismamafarmeremmel.Kiváncsi vagyok rá nagyon!!!

Riki és Niki
Kép
kutyafüle

Jajj,akartam újságolni,hogy beindult a kismancs rendesen.Két napja nagyon érzem éstök sokat.Tegnap már a hérjem is látta,sőt játszottunk is vele.Megkocogtattam a hasam,ahol éreztem őt,és akkor rúgott egyet,amit látni is lehetett már.Fülbe is rúgta Danit,mert hallgatózni akart közben. Laughing Hajnalban pl marha éhes voltam,és ő is toporzékolt addig,amíg nem ettem.Aztán lecsöndesedett és én is elaludtam.Ezek olyan jó dolgok!!!!!!!!! Laughing Very Happy Smile

Riki és Niki
Kép
kutyafüle

Megszületett Zsombor,császárral,54cm,2740gr.Jajj, ő már túl van rajta. :lol: :lol: :lol:

kocska

Kép

csak még mindig a fürdetésről.... :lol: :lol: :lol:

Tényleg mindenki úgy csinálja ahogy akarja, vagy ahogy tudja..
Hiszen ha valakinek olyan a fűtési rendszere, lehet, hogy a fürdőszobában pont nincs valami meleg......

Vagy a helyhiány...
Nekünk két fürdőszobánk van, egyik se valami hú, de nagy, de ami a hálónk mellett van, ott nagyobb a hely, mert abban van a zuhanyzó, tehát én ott fogom fürdetni, mert ráadásul a pici velünk lesz eleinte...
Én ilyen fürdető állványt vettem, csak narancs színben.
Jó, mert összecsukható, és van leeresztő szelepe és egy kis slag rajta, alárakok egy vödröt és kész......Bele meg a zuhanyzóból tudok vizet tenni bele...vagy akár egy vödörrel...
A teteje, meg egy kis pelenkázós rész, törölközni...jó stabil, szerintem jó lesz addig amig nem a kádban fürdik....
Amikor a Tina volt kicsi, akkor csak sima kádat lehett kapni ( vagy legalábbis ahol én vásároltam... :shock: ), hát én mindig kilötyögtettem a vizet mire kiborítottam... :oops:
( aztán majd kiderül.... ez milyen lesz..:lol: :lol: )

Emlékszem egyszer ott aludt a nővéremnél Kori amikor még olyan 10 hónapos volt, és egy műanyag lavórban fürdettük meg...nagyon élvezte...

Kép

Kép
tasin

Jaj Kocska!!!!!
Gratulálok a barátnődnek így ismeretlenül!!!!!! :lol: :lol: :lol:

De jó neki!!!!!!!!

Majdcsak április lesz!! :roll:
Én nagyon-nagyon szenvedek a derekammal és a hátammal!
Mostanában az a trendi nálam, hogy 2-3 óra fele még nem alszom...
:cry:
És holnap fel kell kellnem fél 6 -kor, mert suli....
Minden létező pozícióban próbáltam már aludni( ma kipróbálom a kézen állvát.... :lol: )
de eddig egyik sem vált be...... :roll:

Jó éjt, megyek számolom a bárányokat..........

( múltkor szó szerint ezt is kipróbáltam, de komolyan!!!!!---előbb meguntam, mint elaludtam... :lol: :lol:

Kép

Kép
tasin

Szorítsatok nekem holnap reggel vérvétel!

kocska

Kocska! A virág kála. Úgy szerettem volna egy gyönyörű csokor bordós pirosas színű kálát. Megrendeltük, s mikor a párom hazahozta, a virágok káposzta lila színben pompáztak. Pont olyan ronda volt élőben, mint a képen...és még fizettünk is érte :evil:

Gratulálkok így látatlanban a barátnődnek!

Tünemény! Még egyszer köszönöm szépen az információt a vérvétellel kapcsolatban! Megyek akkor holnap, "szerencsére" tudott segíteni a kolléganőm. Most este már csak egy kis zöldséglevest ettem + házi krémtúrót, remélem ez még nem kavar bele a holnapiba. Azért nem lenne rossz, ha minden rendben lenne... tele van a karácsonyfa szaloncukorral és házi sütikkel és még azt mind meg kéne ennem :) ...na jó azért az elgondolkoztató, hogy ilyet az elmúlt 27 év karácsonyain még soha nem mondtam :shock:

Egyébként, ha már babacucoknál tartunk, ilyen a mi kiságyunk, csak ágynemű, s baldachin nélkül:

Kép a babaágyunk

a mi kicsink felett majd papírból hajtogatott repcsik fognak repkedni... majd kb február- márciusra ha elkészül, akkor majd feltétlen le fogom fotózni!

Belekezdtünk a felújításba!!! Ez persze most némi tulzással többesszám, mert az én teherbírásom egyszerűen katasztrófális. :( Alapból (ha nem hat hónapos várandós vagyok), akkor bármit megcsinálok. Simán törném a csempét is, de most az előkészületekben is olyan hamar ki tudok fáradni, hogy az borzasztó :( Szegény férjem, most igazán meg tudja mutatni, hogy milyen ügyes! Mondjuk sok munkája lesz, bár a burkolást nem mi fogjuk csinálni, de azért munka mellett bontani, sittet pakolni, s konyhabútort szerelni sem lesz egyszerű!

Szóval mi így kezdünk neki a 3. trimeszternek. Lesz szép új burkolatunk, félig elkészült gyönyörű konyhánk, de elgondolkoztató, hogy majd ezek az újítások melett mire lesz még erőnk. Márpedig tényleg nagyon közel van már a Babócska megszületése! Mondjuk már van kiságyunk (egyenlőre matrac nélkül), mini komód a ruhácskáinak, s kölcsönbe már egy beígért fekvős babakocsi is, pár kisrucit pedig már vettem, de szerencsére barátnőimtől, meg unokatesómtól azt is fogunk kapni ... de azért biztos sok minden hiányzik még a mi listánkról is!

KépKép
annaszuszi

Jó reggelt mindenkinek a két hetes pihenő után!

Apa már nincs itthon és ez most olyan szokatlan és rossz...

Mi még semmit nem vettünk Marcinak a játszószőnyegen és 4 db bodyn kívül. Amiből kettő ráadásul 62-es.

Mi bútort végül Beninek veszünk újat, és Marci megkapja az övét. Reméljük, hogy így a féltékenységet is lehet kicsit csökkenteni.
De a babakocsi témában még mindig nincs döntés. Vegyünk vagy visszakérjük?
Ha veszünk, akkor milyet?
Most kinéztem egy újabbat, de nem tudom milyen. Élőben még nem láttam, és nem is hallottam sokat róla. Milyen minőség lehet? Az biztos, hogy ez is olasz, mint a Chicco és a Peg Perego.
Szerintetek?
http://bababolt.echt.hu/babakocsi/neonato?cid=18601

Egybefüggő tolókarja van és mégis esernyőre csukható.

Viszont ami biztosan kell, az a bébiőr. A Benié már alig működik, így most Chiccot tutira nem veszünk. Jelenleg egy Philips Avent a favorit.
És persze rengeteg apróság...
Vendég

Sziasztok!

Nem voltam egy jó ideig net közelben, így utólag is mindenkinek nagyon boldog új évet és egészséges, gyönyörű kisbabát kívánok!

Még visszaolvasni sem nagyon tudtam, elég zsúfoltak a napok mostanában. Tegnap jöttünk haza Székesfehérvárról, szombat este pedig Pesten voltunk a Vámpírok bálján. Jó volt, főleg Apának tetszett nagyon, szegény Janka időnként majdnem kiugrott a hasamból :) Rengeteget mozog, mostanában már a bordáim alatt is érzem a rúgásokat, és szemmel látható az egész. Rengeteget csuklik szegénykém :)

Megyek, mert menni kell az új lakás ügyeit intézni (közüzemi számlák átírása..stb.), és pakolni is kéne már.

Kép

Kép
sildi83

B.U.É.K.

Az a jó abban hoyg dolgozni kellett jönni hogy végre van net! :)
Bár remélem legkésőbb jövőhéten otthon is lesz végre!

igyekeztem visszaolvasni, de kizárt hoyg most hozzá is szóljak!

Cat ezeket a kocsikat én is néztem, de pont téged akartalak megkérdezni róla hoyg mit gondolsz!?

Ma megyek dokihoz, műár nagyon jó lezs mert 4 hete láttam utoljára!
Meg szeretnék elmenni 4D-re is valamikor a hónapban, azt mondják ilyenkor látszik a legjobban mert már lég nagy de még elfér redben!... meglátjuk!

Jajj már nagyon közeleg... és még nagyon sokmindent kell beszerezni! Főleg hogy szionte semmit nem vettünk, csak néhány dolgot kapunk a barátoktól kölcsönbe!

Lányok ködökzsinórvér levétele ügyben vélemények???
utánanéztetek már? Ki akar levetetni és ki nem , aki nem az mért nem (az anyagi okán kívül persze, mert az nem kérdés, hogy.... sokkoló!)
Köszi

Kellemes napot mindenkinek!

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Bogi!

Köldökzsinórvér levétel:
Mi most sem vetetünk le. Az egész még kísérleti szakaszban van szerintem. Nem is biztos, hogy lehet használni.
Beninek sem vetettünk, és ha most Marcinak megtennénk, akkor úgy érezném, hogy nem adok nekik egyforma esélyeket.
Illetve ha levetetném, akkor azzal azt vetíteném előre, hogy szükség lesz rá, mert beteg lesz a fiam. Én inkább pozitívan gondolkodom, és akkor úgyis fölösleges.

És persze ott van még az anyagi része is..
Vendég

Cat!

Köszi a infot!
Én nagyon vacilálok, bár ha olcsóbb lenne szó nélkül levetetném, de ez rengeteg pénz... és annyit félét lehet hallani, hogymost jó-e vagy nem!? És hoyg mire jó most és mire lesz jó és ki tudja mikor...
Én kicsit tanáncstalan vagyok, hogy hogyan is legyen! :?

De azt hallottam hogy a tesóknak is jó lehet, ha már egyet levetet az ember! Vagy valamit félreolvastam volna!?

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

bogi, mi sem vetetjük le, anyagi okok elsősorban.
De most már van ez az őssejt szaporító tabletta is,m eg a tesók általában tudnak egymásnak őssejtet is adni, remélem,ha sor kerülne rá, csak megteszik egymásért, de az az alap, hogy nem lesz semmi. :)
én is hallottam olyant, (férjem olvasta) hogy pl volt egy tárolóüzem,és ami ott volt,mind tönkrement... de azt hiszem, csak győzködöm magam, hogy jól döntök, mikor nem vetetem le, mivel túl nagy áldozat lenne, és inkább a negatívumokat hallom meg. Persze ha baj lesz, nagyon rosszul fogok aludni,mert ha tényleg baj van, akkor ugye semmi sem drága. De tényleg abból indulok ki, hogy velünk nem történhet betegség. nem és kész.

beköltözött egy egér a konyhaszekrénybe. áááááááááááá cimbi nem kap enni,míg el nem tünteti. most kipakolok mindent, mégsem főzök ma.nem szoktam ideges lenni ezektől, de most valahogy hányingerem van a gondolatra is. be is pakoltam a lábosokat, mindent a mosogatóba.

kikocska

Kikocska!

Egér gyorsan el fog tűnni. Minden edényt elmosogatni nem lehet egyszerű.
Nekünk tavaly télen volt gy pár egerünk a költözés után, de aztán hamar eltűntek. Most már a környéken sem nagyon bukkannak fel. Pedig mögöttünk csak szánóföld van.
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?