kutyafüle,mi két éve adtuk el a lakásunkat, és volt rajta hitel. Elmentünk a bankba, kértünk igazolást, hogy mennyi van rajta még jelzáloghitel, azt megjelöltük a szerződésben, hogy ennyi az első részlet, amit azonnal a banknak utal el a vevő, (ilyen előtörlesztési költségek vannak, azt is hozzá kell adni az első részlethez, de gondolom ezt majd az ügyintéző elmondja. MI rátettünk még asszem vagy 50.000ft-ot, hogy tuti rendben legyen minden, és aztán ezt visszautalták a mi számlánkra.)és a befizetés után kaptunk igazolást a banktól, vagy engedélyt vagy mit, a jelzálog törléséhez, aztán ezzel töröltette a vevő a jelzálogot - gondolom, hogy biztos lehessen benne, hogy megvan, az ő ügyvédjük intézte.
Ezután kaptuk meg a vételár többi részét, és költöztünk ki. kb 2 héttel hosszabbította meg az ügymenet az adásvételt, az fhb-nál volt a hitel. ezt érdemes a végső határidőbe beleszámolni.
gabka, ha valakinek jön tej, jön. Ha nem, nem... melltartóbetétet lehet venni pl a dm-ben is, ha nagyon zavaró.
Első babához mi kell? (szerintem)
-10-15db tetra pelus - büfizéshez, fej alá,mindenfélére
-2 fürdőlepedő - tetra a legjobb, és szerintem jobb a nagyobb, a 140*140-es. a leonell (magyar)nagyon jó volt, de eldózerolták a gyárat, nem tudom, áttették-e valahova a gyártást. a cseh sokkal vékonyabb, hamarabb szétnyúlik, elmállik, lyukad.
-56-62-es kisruhák - minimum szerintem 5-6 body, ugyanennyi rugi (ha rugiban altatsz, érdemes figyelni arra, hogy hol van a gombolás, ha hason altatsz, a hátán legyen, ha háton, a hasán

) - szerintem még plüss is lehet a legkisebb méret. 2 hálózsák, 1-2 kocsikabát,egy melegebb, egy kicsit vékonyabb. 2-3 sapi, szerintem kell a kötős. 1 pár újszülött kesztyű, ez vékony pamut, hogy ne karmolássza magát a kórházban. Nekem azt mondták, nem szabad levágni a körmüket, amíg kicsit meg nem keményedik. Otthon már megnyugszanak általában. Ruhákkal kapcsolatban még annyi, hogy gallérosból semmit,mert kiváltja a szopóreflexet, ahogy a pofijához ér a gallér, és bele bír hergelődni rendesen

és persze pamut. Hímzett dolgoknál érdemes arra figyleni, hogy ha bőrrel érintkezik, a hímzés hátoldalán legyen valami anyag, hogy ne irritálja az újszülött érzékeny bőrét. Talán kb ennyi a minimum kelengye, hát, mondanom sem kell, hogy ennél sokkal több van most, de rékával innen indítottunk nagyjából, és elég volt. villám gyorsan kinőtte az első két méretet, lévén 56cm-el születtek mindketten.
Mivel a nagyok februáriak, ott egyértelmű volt az overall. Most talán egy levegőző zsák (kapucnis vastagabb) vagy egy plusz bélelt naci a kocsikabáttal elég, végülis lehet takarót tenni rá sokat. meg kis tutyi, vastag babacipő. Azt hiszem, a rétegesség a lényeg. Egyébként a halálom,mikor tavaszodik, és a bébin ott a vastag téli overall, anyuka meg pólóban tologatja
- lepedők - gumis a célszerű
- ágynemű - a mi gyerekeink egy-egy 2m*140-es polár plédet kaptak, és ezt hajtottam olyan vastagra, csomagoltam bele a gyereket, amilyen idő volt. nem használtuk a vett gyerekágyneműt egyiknél sem, majd talán a harmadiknak tetszeni fog. erre huzatot sem tettem, mosom.
- mikrós sterilizáló nekünk jó szolgálatot tett
- mellszívó - rövid ideig használja az ember, kölcsibe a legjobb

és használtan is olcsón keveset használtakat lehet kapni.
-cumi, cumisüveg - nem kell készleteket beszerezni,mert lehet, hogy másmilyent fog szeretni, vagy semmilyent.
-kiskád - egy pelus is elég bele csúszásgátlónak, azátn igény szerint ezt azt lehet beletenni, ahogy írtam, nekünk a fürdetőfotel bejött.
-babakozmetikumok nagyon nem kellenek az újszülöttnek, mi mindent gyógyszertárit használtunk,amit felírtak, de érzékeny bőrű babáink voltak. johnson különösen szárít, különösen nem ajánlotta semelyik védőnőnk, semelyik gyerekorvosunk, és semelyik barátunk. pelus (nem érdemes betárazni sokat, mert minden gyereknek másik válik be) , fültisztító, olaj (a gyógyszertáritól konyhaszaga volt a gyereknek, a mandulaolaj jobban bejött) vatta, illatszer mentes popsitörlő - első körben valami tartóval érdemes venni. Nekem biztonsági kisollót ajánlottak, de csak a sima körömcsipesszel boldogultam. És egy puha hajkefe a bozonthoz. piros popsihoz kiegészítőnek mi a sudocremet használjuk a gyógyszertárin túl, nagyon bevált.
- Ha van pelenkázó, akkor arra valami alátét, vagy egy merev pelenkázó lap.
-Pelenkázó táska - nekem egy több rekeszes hátizsák, amibe be lehet tárazni a cumisüveget, itatót kívülre

Ebben általában van pelenkázó alátét, de lehet kapni eldobhatót, én varrtam vékony szétvágott műanyag asztalterítőre pelenkát, így védem a környezetet
- hőmérő - higanyosat, ha pontos akar lenni az ember, és hajlékony szárú digitálisat ha kíméletes, ezekkel az a gond, ha merülnek, pontatlanok. fülhőmérő pontatlan és drága szerintem.
- porszívós orrszívó
- babakocsi
- ha van autó, hordozó
- kiságy
- fejvédő, vagy rácsvédő, aki ahogy hívja
- falvédő
- játékot úgyis hoz mindenki babalátogatóba, mondjuk egy zenélő forgó jól jön addig is

úgyis van, amit nem tud otthagyni az ember vásárlás közben. Amíg nem fog a baba, az éles kontúros dolgokat szereti nézegetni, pl fekete fehér, vagy a kék-sárga-zöld-piros kombinációit olvastam valaha.
Meg a mamának is kellenek a kórházban dolgok,de ez ugye kórházanként változó. Ami szerintem mindenhol, a melltartóbetét, garmastan krém - a kisebesedett cicikre, szopis melltartó - bár én a merevítő nélkülieket is simán használom, tény, hogy kényelmesebb -, van, aki képes nadrágban lenni a kórházban, nekem nem megy az óriási betét meg a seb miatt, így hálóing (pedig itthon fel nem veszem, szüléstől szülésig áll a szekrényben

) tena bugyi, tena betét az első 1-2 napra, meg éjszakai betét a többire.
na, hirtelen nem jut több az eszembe, a többiek is biztos írnak, meg változtatnak mennyiségeket

meg sokminden van nyilván, ami nekem nem fontos, másnak meg bevált. Ilyen pl a pihenőszék, amiről ugye már volt szó, és meg fogjuk venni, de egyátalán nem létszükséglet.
kutyafüle,lehet, hogy befelé mozgolódik. A dokinak azért szólj, ha napokig nem érzed rendszeresen, hogy nézze, de ha nem régóta érzed a mozgolódást, szerintem még belefér.
evike, nekem ráírták, hogy gyerekszületéshez kell. Biztos óváron túlbuzgó az ügyintéző.

mikor összeadott minket, adott névjegyet, és jót mulattunk rajta, mert az volt, hogy mittomén, kissné nagy ágnes, és a kissné hibajavítóval ki volt húzva

gondolom elvált... de akkor téged meg zaklathatunk ilyen kérdésekkel

szupi
cat, nagyon szépek vagytok az új avataron!!! ez már várandósan? vagy beni miatt sugárzol ennyire?
és most megyek, és nézek képeket végre! (átjött a szomszéd kisfiú játszani

)