A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » Beültetés előtt, és utáni érzések

26000-ik hozzászólás? :roll:
Vendég

Szezso, tünetek? Holnap ugye uh?Drukkolok ezerrel!

babaimádó
Kép
babaimado

Aha, szóval ez a titka a laptetűnek! :lol:
Vendég

Rana,
hogy elkerülhető -e 35 fölött azt nem tudom, de én nem engedtem volna, hogy megszúrják a pocakomat. Ha jól tudom, akkor min. 1% az esély arra, hogy elmenjen a baba. Inkább vizsgáljanak 2 naponta és uhuzzon orrba szájba, minthogy egy hatalmas tűt bökjenek a hasamba. amúgyis írtózom a tűktől!!!

Megértem én a 'hobbi"tokat, de azzal tisztában vagytok, hogy az ilyen mértékű megfigyelés már 'pszichológiai eset"? :wink: :lol: :lol: :lol: Szerintem. :D
Tudom, hogy nem könnyű nem figyelni, de biztos találnátok jobb hobbit is, ha arról lenne szó.
Tudom, te mindenre 'kapható" vagy.:wink: :D Nagyon keresgélsz - kutatgatsz a neten is, de ... féltelek titeket és csak jó szándékból írtam amit írtam!!! Senkit nem akartam és akarok megbántani.

Vkrisz és Rana,
mégegyszer bocs ... sajnos magamból indultam ki. Abból, hogy nem feltétlenül jó, hogy az ember ennyire elméllyül - remélem jól írtam - magában.

Azthiszem hanyagolom magam egy kicsit, mert ma nincs túl jó napom .... és amúgy is tanulnom kellene, mert kedden pszichóból, 10.-én filóból vizsgázom. Biztos emiatt vagyok kissé 'szúrós." :(

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
hajnoca
Dunakeszi

Brrrrrrrrrrrrrrr voltam kint, naggggyon hideg van!!! Kép Mondjuk gyönyörű zúzmarás minden!

Tücsi! Milyen 26000 hozzászólás?? :roll:

Baba, nem is kérdeztem, mi lett múltkor az altatás előtti leleted értékelésével? Doki megnézte?? Mit mondott rá? (egy-két eltérés volt, emlékszem)

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen

Hajnoca, engem nem bántottál meg, meg mint írtam tudom, hogy igazad is van, csak hát nehéz nekem most nem erre a dologra koncentrálni. Remélem megérkezik hozzánk mostmár nagyon hamar a mi babánk, és akkor majd keresek más hobbit magamnak! :wink: :wink: Na jó tanulást!!!

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen

Rana,
kint a Fogamzásos résznél a topik mellett van az a szám ami írt üziket jelzi.
Tücsi írta a 26000. hszt.

Tudom, tudom.
Kívánom, hogy úgy legyen ahogy szeretnéd. ... és a pelusozás legyen a következő hobbid!! :wink: :D

hajnoca
Dunakeszi

Hali!

A védelem nevében: :lol:
A 20.cn-i uh után én sem figyeltem magam 1 hétig, gondoltam úgyis megjön, a hónap esélytelen.Aztán a 27cn.-en mértem hőt és mivel magas volt, onnantól kezdve mértem továbbra is, függetlenül attól mikor keltem. (a 20. napig nagyon alacsony volt, olyan 36,4 körüli, 27.cn után meg mindig 37 felett)Aztán jöttek a pattik a 26-27.cn körül, egy kis hasfájás...de Piri csak nem jött. Aztán én is úgy gondoltam, hogy ha mégis megért a petesejt, akkor a 24. nap körül lehetett a pé (23-án éjfélkor tuti volt akció, többit nem tom..nem tartottam számon 8) )és akkor a 39. nap körül kell megjönnie...tehát van még 3 napom.Ígérem addig már nem izgulok ezen, de ha nem jön és nega a teszt, akkor irány a doki.Csak most megint azért izgat a téma mert itt ez a takonykór...mindig van vmi.
Illetve azért az is aggaszt, hogy a 14.cn körül szúrogatott a hasam alja rendesen (pedig nem volt pé), a 30. nap körül ugyanezek a szúrkálások voltak ismét minden ok nélkül és mivel nekem az endom elég visszatérős fajta, sajnos van mit aggódnom márcsak e miatt is.

Sztem már halottunk a LUF-ról, csak nem tudtuk, hogy így hívják...lényege, hogy cisztát növesztük vmilyen okból.semmi extra. :?
vizkriszisback

Ja úgy 26000! Értem! :wink:

Na akkor ügy tisztázva! :lol: Drukkolok Vkrisz, hogy ne szemét endo, hanem pé keze legyen a dologban, és hogy 3 nap múlva feltehesd ide a szép zebrás tesztet!!! :wink:

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen

Sziasztok!

Nem akarok beparáztatni senkit csak tanulságként bemásolni egy nem régi hozzászólásomat!!!! :( :oops:

A rossz: délután összefutottam a papírboltban az egyik ismerősömmel akik vidéken laknak, tudtam hogy okt. középére várták a babát! Kérdezem hogy jól vagytok? ÁÁÁÁ, majd elmondom! (én sima megfázásra gondoltam )Mondom betegek vagytok? Erre mondja hogy megvár, majd beszélünk. Akkor már tudtam hogy baj van, a hátamon is felállt a szőr!
Hát a kisfiú Down kórral született! Maszek orvoshoz jártak, a genetikai uh negativ lett, az afp negativ lett!!!! Hát mondom az amniocentézist nem csinálták meg? Hiszen már nem vagy fiatal? (38 éves) Azt mondja nem!!!!!! Majdnem hanyatt estem!!!!! Ez akkora felelőtlenség volt a dokija részéről hogy csak na!!!!!
A szívem szakad meg értük!!!! Tudom hogy nagyon vártak már a babára!!!!! Van egy 12 éves lányuk, és nagyon sokára sikerült ez a baba!!!!!!
Vendég

Sziasztok!

Szezso: holnapra ++++++++++++++++++++

Nyulasz: az én sznapomat tudhatnád mikor van!!!! :wink: (alul)

Kép

Kép

Kép

Csak az veszít, aki feladja.
*puszedli*

Ditke, én is ettől félek. De annyira félek, hogy elmegy a baba a szurás miatt. Én 37 éves vagyok. A down-kór kockázat 0,4% az én koromban, viszont a vetélési kockázat 1-2%. Komolyan nem tudom, hogy mi legyen. Megcsináltatok minden vizsgálatot, és a legvégére hagyom a magzatvíz vizsgálatot. Beszélek még addig egy párszor a dokimmal, újra és újra átrágjuk ezt a témát.

skrisz72

Sziasztok!

Azta Julika! Már milyen nagy Janka baba! Leesett az állam.
Nem is emlékeztem rá, hogy olyan „jól” sikerült az esés, hogy fémek is maradtak a lábadba. Ráadásul ilyen hosszú ideig.

Skrisz, Estike, én is 35 fölött voltam, és nem kellett a hasbaszúrás. Igaz, ki kellett fizetni magánban a kombinált tesztet. Ezen kívül az orvosom is megnézte magánban, és a genetikai is rendben volt. Persze ebben mindenkinek magának kell döntenie a kockázatok figyelembe vételével. Én hittem a dokiknak. Hárman is azt mondták, hogy látszana, ha baj lenne. Remélem, igazuk volt.

Kép
petne

Ditke! Jajjj. :cry: Az hogy lehet, hogy az AFP negatív lett és mégis downos a baba?? Nem úgy van, hogy az AFP az ESÉLYT mutatja a DOwn-kórra, és ha ez egy bizonyos %-ot meghaladja, akkor merül fel a gyanú (mint ahogy Hajnoca írta?), és akkor kell szúrni??? Ha 0%-ra jön ki az esély (bár gondolom ilyen gyakorlatilag nem létezik), akkor eleve nem szurkálnak. Rosszul tudom?? Vagy biztosat csak a szúrás mutathat?? Ezért nehéz nekünk, mert sokkal-sokkal drágább nekünk egy baba, mint annak, aki minden hónapban teherbe esik. :?

Az AFP-t és az amniocentézist hányadik hétben csinálják??

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen

Sziasztok!

Skrisz, boldog szülinapot!

A Down-szűrésről:
forrásom az Orvosi Hetilap néhány évvel ezelőtti száma.
Egy orvos amellett érvelt, hogy be kéne szüntetni a down-szűrést, mert a Down-gyanú miatt abortált magzatoknak összesen 4%-a volt tényleg Down-kóros, a többi 96% tök egészséges lett volna, ha nem paráztatják be a szüleiket.

Mint látjátok, Hajnocát azzal gyanúsították, hogy Bogi down-os, és nem, Ditke barátnőjének meg azt mondták, hogy minden rendben, és mégsem. Ezek után nem tudom, milyen vizsgálatot lehet elhinni, és ér-e ekkora kockázatot az egész...

Plussz ismerek egy nőt, akinek negyven körül csináltak hasbaszúrást, el is vetélt miatta, soha nem bocsátotta meg magának. És ismerek olyan házaspárt is, akik egyáltalán visszautasították a down-szűrést, 44 éves volt a nő akkor, és tök egészséges lett a baba. Szóval azért a kicsi esélyért inkább ne szúrassátok magatokat hasba, végülis ha nem akartok down-os babát, még mindig lemondhattok róla, bár tudom, az ember nem azért hord ki egy gyereket, hogy utána ne lássa többé. De azért sem csinálja végig azt, amit ti is, hogy utána tök egészségesen elvetesse, mert azt mondták, hogy akár down-os is lehet. (ja, és ismerek egy olyan házaspárt is, a férfinak hererákja van, emiatt nem lehet gyerekük, és megfogadta, hogy down-os gyereket is hajlandó örökbe fogadni, szóval akár még lenne is, aki meg elfogadná.)

Erről ennyit.

Hajnocának és Katicának és Zsófinak drukk a vizsgákhoz!

Rana, Baba, Till, Bella, Dezsina +++++++++++++++++++++++

Nagyon várom az uhusak eredményeit is.

pussza

Kép
kisbuta

Petne! Te erről a vizsgálatról beszéltél? Ez egy régebbi cikk (2006 február), akkor ezek szerint mégsem tették ingyenessé???

Ingyenes lehet a speciális Down-szűrés
Elkészült a Down-kór szűrésének és diagnosztikájának szakmai eljárásrendje. Ha a szakmai kollégiumok támogatják, térítésmenetes lesz a speciális Down-kór szűrés.
- Az illetékes testületek egy hónapon belül döntenek: elfogadják-e, hogy a protokoll részeként további eljárásokkal, az úgynevezett négymarkeres vizsgálattal bővüljenek a genetikai betegséget megelőző módszerek a terhesgondozásban - tájékoztatta lapunkat Huszár András, az egészségügyi minisztérium főosztályvezetője.
A Népszabadság szerdán számolt be arról, hogy baj van a Down-kór hazai szűrési gyakorlatával, mert hiába mennek el a nők szűrésre, mégis egyre több - évente 150-200 - baba születik ezzel a genetikai betegséggel. A magzatvízvizsgálatot, amely lényegében már diagnosztizálja is a kórt, jelenleg csak a 35 év feletti nőknél végzik el. A fiatalabbaknál ugyanis e beavatkozással kétszerte nagyobb a vetélés kockázata, ezért náluk ezt a biztos módszert nem végzik el. A Downos babák 70 százaléka pedig éppen a 35 év alatti anyák gyermeke. Cikkünkből kiderült az is, hogy noha van lehetőség kockázatmentes és pontosabb szűrésre, de azokért a vizsgálatokért a nőknek 25 ezer forintot kell fizetniük.
A főosztályvezető hozzátette: a megelőzésre most is három vizsgálatot finanszíroz az egészségbiztosító, két vérvizsgálatot és egy ultrahangos magzati ellenőrzést, ám ezek csak 70-80 százalékos pontossággal valószínűsítik a veleszületett genetikai betegséget.
http://nol.hu/archivum/archiv-392926

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen

Kisbuta, talán nálad az igazság... Mondjuk azért azt hozzáteszem, hogy Magyarországon sérült és/vagy roma gyerekeket elenyésző számban fogadnak csak örökbe. Nyugaton persze más a helyzet....

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen

Az szöget ütött a fejembe, hogy az ezek szerint az amniocentézis sem mutatja ki 100%-os bizonyossággal a Down-kórt??? (Azt írtad, sok diagnosztizált embrió valójában egészséges volt)
:roll:

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen

A Bárka közösségben is foglalkoznak Down-os gyerekekkel. Biztos van róluk a neten is valami.

Apa viszi a netet!

Kép
kisbuta

Látom, a Down a téma. Ez nagyon nehéz kérdés, és engem is foglalkoztat, mert ugye én is túl vagyok már a 35-n...Nem tudom, mi lesz, amikor felmerül konkrétan a kérdés. És azt sem tudom, változtatna-e bármin, ha kiderülne, Down-os a baba. Persze tudom, az egész életünk változna meg, lenne nehezebb, de akkor is....Valamiért most úgy érzem, a Down nem az, ami kiüti a biztosítékot és biztosan elvetetném a babát. Szóval szerintem valószínűleg én csak akkor csináltatom meg az amniot, ha a kombinált teszt alapján elküldenek rá, egyébként nem. Bár hozzáteszem, a környezetemben csak olyan kismamát ismerek, aki megcsináltatta és nem lett semmi baj, a baba is maradt, ahol volt és egészséges.

Egy kedves szó olyan, akár a tavaszi napsütés.
allegrobarbaro

Alle! Igazad van! Amiről itt beszélünk, az 1 % körüli esély! Tehát minden 100-ból egyetlen nőt vagy babát érinthet a vetélés illetve a Down-szindróma. Persze el kell ismerni, hogy ez is esély.

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen

Puszi :oops: :oops: :oops: hát ez nagyon ciki,még ki is tárgyaltuk mi van a vonalzódon :oops: no comment,tiszta buggyant vagyok.
Vendég

Csajok,
a helyzet az, hogy Bot nem is a Down miatt nézték, hanem a nyitott gerinc és nyitott hasfal miatt. Ha jól tudom a vizsgálat értéke, ha alacsony, akkor van esély Down - kórra.

A 12-13. héten végzett nyakiredő vizsgálatból lehet igazából gyanakodni arra, ha valami nincs rendben. Itt az értéknek is bizonyos határon belül kell lennie, de még ez is csak GYANÚ és nem tény!!!

A borzasztó az, hogy a legtöbb Downos babát nem a 35 fölöttiek hordják ki és szülik meg, hanem a fiatalabbak. Pont azért, mert őket nem szűrik és nem nézik ilyen szempontból.

Én tuti, hogy elöbb minden más vizsgálatot megcsináltatnék mielött beleböketem a hasamba a nagytűt. Persze van, hogy nincs más lehetőség .........

hajnoca
Dunakeszi

Nyulasz,
ez már kismamis tünet!!! :lol: :lol:

hajnoca
Dunakeszi

Vendég

Rana, végül bementem a házidokihoz és megmutattam neki. Azt mondta, semmi fontos és az egyikre, hogy az fertőzésgyanúra mutathat, de az meg megmagyarázható volt, mert a vérvétel másnapján ledöntött a nátha.

babaimádó
Kép
babaimado

Rana, bár a neve nincs ideírva a vizsgálatnak, de szerintem ez az, amit mi az Istenhegyin pénzért csináltattunk. Ennek a pontossága 95-98%, vagyis ez sem 100, de szerintem 100 soha nem is lesz, olyat az orvosok soha nem fognak bevállalni, hogy egyértelműen, biztosra azt mondják, egészséges a baba a pocakban. Most is az összes leletünkön rajta van egy mondat, amin az szerepel, hogy teljes bizonyosság nincs.
A vetélés egyébként 2% körüli. Ha nekem egyáltalán szóba került volna, akkor is azt teszem, amit Hajnoca, vagyis minden egyéb követ megmozgattam volna a bökés előtt.

Kép
petne

Rana,
pontosan azt jelenti. Lehet, hogy (majdnem) minden down-os babát kiszűr a vizsgálat, de még sokkal több, egészen pontosan 24x annyi egészséges baba is áldozatául esik, és ez azért elgondolkodtató.

Egyébként is hiába retteg valaki a down-tól, mert ha a tök egészséges gyerek szülés közben agyvérzést kap, még sokkal súlyosabban fogyatékos lesz, mint egy down-os.

Én a magam részéről azt mondom, hogy nem azért csináltam végig a két méhen kívülit meg a lombikokat, hogy hanyatt-homlok szaladjak abortuszra, ha felmerül a down gyanúja. És az 1% vetélési esély talán nem sok, de ha emiatt veszíteném el a babát, belerokkannék.

Pussza

Kép
kisbuta

Vendég

Én valahogy üzleti fogást érzek amögött, ahogy manapság propagálják ezeket a vizsgálatokat... :oops: :cry:
Vendég

http://egeszseg.origo.hu/cikk/0748/3441 ... zoma_1.htm

Én mióta dolgozom, talán 2-3 Down-kóros baba születéséről tudok...
Vendég

Mabe, nekem szerencsém van, mert a Péterfy-ben 9000Ft-ért megcsinálják a kombinált tesztet. Akciós. Úgy látszik, mindenki az Istenhegyire megy.

skrisz72

Puszedli! :D

Kép

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen

Rana: Kép :lol:

Kép

Kép

*puszedli*

Sziasztok!

Húzós témát választottatok mára :oops:
(ehhez - szerencsére - nem értek, én 27 évesen szültem, akkor békén hagytak ezzel, hogy most mi lesz (lassan én is betöltöm a 35-öt), még sejtésem sincs, hová küldözgetnek majd, ha végre összejön...)

Rana,
melyik vizsgálatra utalnak vajon az Általad idézett cikkben, ami 25 ezerbe kerül? (ez az, ami a Péterfiben 9000, Skrisz?)

Puszi,
lemaradtam, mi van a vonalzóval???

Szezso,
drukk holnapra!!!!!!!!++++++++++++++++++++++++++++

/Nekem holnap - szimplán - csak EKG lesz, aztán házidoki...szerdán 1. UHU/

tillidian

Till: a vonalzómon van, mikor lesz a szülinapom, amikor is Bomami baris képpel köszönt majd! Meg Nyulasz! :lol: :lol: :lol:

Jó éjt Lánykák! *

Kép

Kép

*puszedli*

Szép jó estét!

Voltunk TESCO-ban de nem találtunk tesztet.Ez van.
De azért nem szomorkodtunk az este, de ezt inkább em részletezem...nem volt egyszerű:egy náthás és egy herpeszes románca. :oops: :lol:
vizkriszisback

Szép jó reggelt!

37.cn.5.30-kor 36,9...de ez már nem volt vmi meggyőző, ha lenne tesztem sem csinálnék most. :)
Torkom fáj, de legalább nem zöld emberkék jöttek az orromból...csak...na hagyjuk! :) Megyek ma dolgozni, aztán meglátjuk hogy bírom.

Szép napot nektek! :D
vizkriszisback

Jó reggelt!

Csak gyorsan bekukkantottam, mert mennem kell készülődni. :-)
11-re megyünk, így lehet, hogy csak késő délután tudok jönni a jó hírekkel :-)

Szép napot!

SzezsoKép
KépKép
szezso

Hasbaakasztós téma:

43 éves leszek 13 nap múlva, és lehet, hogy most többen követ dobálnak majd rám, de egészséges babára vágyom.
A családunkban van egy sérült kislány. 13 és fél éves. Nem jár, nem beszél, nem szobatiszta. Bizonyos értelemben lehet vele kommunikálni. Születésekor csak a down kort diagnosztizálták, aztán derült ki, hogy ennél többről van szó. A kis család addig egy tündéri 6 éves fiút nevelt, ésa ott gyakorlatilag vége szakadt az életüknek. Vagy talán még nem akkor. Azóta műtétek, speckó babakocsi, pelenkák, tornáztatás, stb. Nulla magánélet, nulla pihenés, mintha egy feneketlen zsákba dobálnák a jövedelmeüket. Anyuka nem tud dolgozni, apuka megszakad. A nagyfiútól a nagyszülőkig bezárólag mindenki szenved. A mama 28 éves volt a szüléskor, afp tökéletes, más szűrést nem végeztek. Ezt én nem akarom.

A legutóbbi viszgálat alkalmával Konc Tanár Úr a meddőségi centrumban azt kérdezte tudom e már hol szeretném elvégeztetni az amniót. Mondtam, hogy még nem döntöttem, akarom-e. Azt mondta ezen sajnos nincs mit gondolkodni. 35 fölött évről-évre nő a veleszületett rendellenességekre az esély, és ezek jó nagy része szürhető. Azonnal felhívatott nekem a Bajcsyban egy genetikust és átadta a kagylót. Csak néhány percet beszéltünk, de megerősítette a hallottakat, hozzátéve, hogy a kombinált és integnált teszt csak pénz az ablakban, mert az én koromban nincs az a genetikus, aki azt mondaná nyugodt szívvel, hogy ez elég. Ez után ástam be magam mélyebben a témába. Kaptam egy tel. számot a MÁV-ban. Egy nagyon elismert genetikus nőét. Felhívtam, rendkívül kedves volt. Ő ugyanezt mondta. Hozzátéve, hogy riogatnak az idétlen vetélési esélyekkel, de nem rövid praxisa alatt Ő még nem találkozott olyan kismamával, aki ennek következtében vetélt volna el, amennyiben betartotta a szükséges óvintézkedéseket.
Szóval, számomra nem kérdés, én megcsináltatom. Tisztában vagyok azzal, hogy nem képesek a betegségek teljes tárházát szűrni, és ennek ellenére is.

Till! Hol találkoztunk még?

Megkezdődött a melódia. Azt hittem így két hét után, hogy szörnyű lesz, de egészen feldob. :D

Kép
estike66

Szezsó,hatalmas drukk az uhuhoz :D :D :D
Vendég

Jó reggelt!

Szezso: várunk a hírekkel (hogy ikrek :lol: :lol: ) !!!!!!!!!!!!!
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Kép

Kép

*puszedli*

Till,jó boldog böködést :wink:
Baba,lassan nálad is kezdődik a szurka :D Én is ezt a cetrotid szurit kaptam,elég húzós az ára,egy napi adag 10.000 ft,és ennyiért még kutyulni is kell,de ahhoz legalább van tű,meg fecsi,meg alk.törlő a dobozban.Nekem is most volt ez először,remélem neked is beválik :wink:
Dezsikém,már bitos beértél a munkába,remélem nem lessz szőrnyű az első napod.
Estike,én csak rácsodálkoztam a vonalzódra,hogy nem írja mennyi idős babás vagy,aztán,ööö...valaki írta,hogy elvileg már meg is született.De mostmár jó.És egy nagyon egészséges,szépséges kisbabát szavazok meg neked!!!! :D
Vkrisz,akkor úgy láttszik tényleg a késői pé miatt csúszik a mensi.
Skrisz,csak nem a Péterfyben fogsz szülni???
Vendég

Szezsónak ikrei lesznek??? :D én is,én is :lol:
Vendég

Nyulasz: szerintem! :D

Kép

Kép

*puszedli*

Jó reggelt! :P

Estike,
a Gynevac-on találkoztunk, jöttél a jó hírrel :P (Neked van már nagyobb gyerkőcöd is, jól emlékszem? :roll: )

Nyulasz,
köszi, igyekszem! :D (Neked már csak 2 nap!!!!!)

Szezso,
nagyon drukkolok!!!!!+++++++++++++++++++++++++++

Vkrisz,
azér' egy tesztet megérne :roll: (biztos nem bírnám ki :oops: :lol: ) Gyógyulgass!

(Én 1,5 órát aludtam :twisted: eccerűen nem ment, 6-kor viszont kelés...Apa meg fél 7-kpr feküdt le, addig melózott :shock: úgyhogy váltottuk egymást...ha tudok, ledőlök délután és persze így az EKG-t is inkább holnapra halasztottam)

tillidian

Jaj, Till, valóban! :oops:

Szezsó! Nagy drukk mára, siess a hírekkel. Izgi. :D

Kép
estike66

Hali!

Tilli
Hát az nem lehetett kellemes. :( Remélem tudsz majd ma pihenni. Én ma jobban aludtam, igaz csak vagy 5,5 órát, 5.25-kor magamtól ébredtem. :shock: Tettem azért fel egy tampont nehogy meglepődjek...Nincsenek babás tüneteim, azért nem tesztelgetek.

Szezso
Várjuk a képet ill. az infót! :D
vizkriszisback

Vkrisz: ha nincs tünet, az is lehet babás tünet! :wink:

Kép

Kép

*puszedli*

Krisz! Kívánom, hogy csak nagyon kellemes meglepi érjen! :wink:

Kép
estike66

Vissza: Fogamzás