A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

Hogy megnőtt ez a Csabi-gyerek is ;-) Meg se ismertem... És milyen sűrű haja van.... talán vágtátok is már neki? :lol:

Dia bocsi, Virágot is Isten éltesse!!! Amit néztem augusztus eleji táblát, ott ő még nem volt beírva szerintem...ezer bocs :oops:

Barbi, igen, csak németül beszélek Enikőhöz, csak ha társaságban vagyunk, akkor persze kevesebbet, mert úgyis mindenki ővele van elfoglalva, én meg kicsit "visszavonulok". Csak anyósom szokott kicsit kiakasztani, mikor mindig megkérdezi, hogy épp mit mondtam a gyereknek, nem akar lemaradni semmiről. Az én szüleim tudnak valamennyire németül, így velük nincs probléma, meg szerintem ők jobban vágják, hogy az nem működik, hogy mindent fordítsak...

Na most visszaolvasok....

yuyu79

Barbi, jók a képek :-)

Mazska, Vanish esetleg? Mi még nem gyümizünk, én a kakifoltokra használom azt, de gyümire is jó lehet szerintem. A Beckmann féle cuccokat meg DM-ben is lehet kapni.

Szerintem az éjszakai gyakoribb kelések nálunk is azért vannak, mert napközben csak 130-140-eket eszik Eni, kb 5x, aztán éjszaka pótolja, ami kimaradt... Nálunk most nagy a csend, Eni déditől hazafelé elaludt a babakocsiban, aludt itthon még fél órát, aztán megetettem, fürdést kihagytuk, aztán visszaaludt. Meg Apa is elaludt, amíg én szoptattam :wink:

Ritus nálunk is ez van, kaja után fél órát ölben tartogatjuk a csajszit, különben annyira forog, hogy fele kaja visszajön :roll:

yuyu79

Sziasztok!

5 hósoknak gratula!

Képek, videók nagyon édesek!

Most csak ennyire futja reagálás szinten, bocsi....., mert totál kivagyunk. Az elmúlt két éjjel....na nem is számoltam, de minden órában keltünk. Hajnalban már könnyeztem, annyira kikészültek a szemeim. És most nappal sem pótolja.
Apával abszolút nincs időnk már egymásra, mert estére az ágyhoz is iránytű kell.

Pedig nagyon jó lenne kistesó, de komolyan, a 4-5 óra egyben alvás is kb. elfelejtődött úgy 2 hónapja. A legtöbb most a 3 óra, de az is csak az első etáp, amikor mi még fürdünk. Így nekem marad a max 2 óra.... :? Aztán még 2 óra, utána meg még másfél. Ez megy persze egy ideig, de fél év már kicsit sokkkkk....

NA megyek is, nem negatívkodom, csak néha bilit kell borítani, mert szinültig lesz. :cry: :oops:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Lei!

Csabika igazi fiús arcú baba, nagyon helyes kispasi!

A hasfájása nam bizti, hogy a tajától van, amit eszel, mert amíg szoptattam, már szinte csak krumplit kenyeret meg vizet fogyasztottam, mert iszonyat szeles volt Dorca. Lassan 3 hónapja azonban semmi mást, mint BEBA1 tápszert eszik, és ugyan olyan görcsei vannak, iszonyú szeles, mi is gyakran ébredünk erre, még soha nem aludtunk át egyetlen éjszakát sem.

Aproo!

Le a kalappal, hogy már kistesón gondolkozol, pedig - Dorcához hasonlóan - nem egyszerű Levi "életstílusa" sem. Ettől függetlenül, bizti tökéletes fiúcskává cseperedik majd Ő is, csak az indulás nehezebb kicsit....

KépKép
koadri

Boldg új évet mindenkinek! Az én újévi fogadalmam az volt, hogy idén végre kialszom magamat :D sajnos még nem sikerült egyszer sem összehozni. Én már nem is írom inkább, hogy 3-4 hete 2 órát sem aludtam egyhuzamban. Este jó esteben alszik 3-4 órát Zsombi, csakhogy Zéti miatt én később fekszem le, azután meg jóformán óránként kelünk (néha 2 óránkénr, sokszor meg 10 percenként...) pocakfájás, masszázs, torna, kézben hurcolás, jó esetben kijön belőle a szél és akkor megnyugszik, én meg elnapolom jövőre az alvást. Ez van. A jó hír, hogy annak ellenére, hogy nem alszom éjszakánként nappal egész jól elvagyok, egészen aktív vagyok. Én se tudom, hogy meddig lehet ezt bírni így, de legyünk optimisták , ennél rosszabb már nem nagyon lehet :) Ma éjjel 11-kor feküdtem le és fél öttől fent vagyok, hogy hányszor ébredtem közben azt nem is tudom, de Zéti is fent volt többször ma nemcsak Zsombi. Mától elvileg egész napos lesz az oviban (lehet, hogy ezért??). Szeretném hinni, hogy nem lesz gond.

Tegnap, tegnapelőtt fent voltunk a Normafánál szánkózni, sétálni. Nagyon jó volt, tiszta levegő, szombaton ragyogó napsütéssel, nagy tömeg :) parkolni alig lehetett. Volt téma a téi levegőztetés: hát Zsombi nagyon jól bírta mind a két nap több mint két órát kint -2 meg -7 fokban, aludt végig (na ja, az éjszakai alvást valamikor be kell pótolni) Én nem szoktam kenegetni sem az arcukat semmivel, de szerencsére úgy látom nincs is szükség rá.

Na megyek főzök egy kávét és visszaolvasok, de most reagálni már nem lesz időm, bocsi.

Csütörtökön lesz jóga? Ki jön?
Vendég

Jó reggelt!

Valami nálunk is van mert fent vagyunk nem alszunk :lol: Áron úgy döntött ma reggel keljünk ki az ágyból és játszunk :x :x itt visong mögöttem és húzkodja a pelenkát a fejére közbe ijesztgeti magát. Mostanában ez a legjobb játéka és baromira élvezi , na meg nálunk is beindult a lábnézegetés. Fordulás 1x volt persze mi nem láttuk mert épp keresztapuval volt, de azóta se érdekli.

szegény Csenge kívánok neked egy nyugodt kis alvós délutánt hátha beszunnyad kicsit Zsombi! :wink: Na és persze Aprooka neked is. Én nem is tudom hogy bírjátok , én azért örülök hogy Áron napközben is szunyál mert néha kihasználom még azt az egy órát is, bár elég ritkán, de legalább éjszaka tudok aludni 2x3órát.

Lei Csabika nagyon helyes pasika lett, szerintem teljesen megváltozott az arca legalább is a régi képekhez képest.

Tegnap megvettük a járókát. :D :D :DHát akkora szerencsém volt. A babaszoba.hu oldalon keresgéltem és találtam egyet ami görgös 3szintes stb 15ért használt szép állapotú. Tegnap délre le is beszéltük, hogy megnézzük, erre utánna találtam ugyanott még egyett ami viszont a könnyebben összecsukható fajta. szerencsére még reggel kaptam választ a levelemre és elmentünk előbb ezt megnézni és gyorsan el is hoztuk 16ért, ráadásul ez Geuther márjkájú ami, ahogy néztem elég drága és semmi hibája nincs. De ha valakit érdekelne a másik szívesen megadom az elérhetőséget 6dik kerületben, mert képek alapján az is hibátlan. Ráadásul a bippa kft-nél ahol eddig a legolcsóbb volt a járóka felemelték az árakat és pofátlanul kiírják hogy akciós ár.

Na talán álmosodunk megyünk alvósba bocsi :oops: :oops: :oops:

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Jó reggelt! :roll:

Na, néha borul a bili, pedig úgy kell felmosni engem, ha rám vigyorog...csak van, hogy a gonosz álommanó beszél belőlem, aki folyamatosan le akar döntögetni....a kis huncut nőcsábász. :oops: :lol:

Igen, néha nagyon irigy vagyok ám a sokalvós babákra, de persze egyértelműen lehetne sokkal szarabb is.
Csak ezekkel a betegségekkel, műtéttel, mindennel együtt érzem úgy, hogy mehetne ez flottabbul is és kicsit nagyobb kanállal mérik a megpróbáltatásokat, mintsem számítottam rá. Na, ez van, de azért gyűrjük egymást a Kis Drágámmal.
Most épp Ikeás szárnyas békacombot eszik, csak nem fér a szájába.

Mecsi, járóka hurrá.

Mi tegnap megkaptuk az utazóágyat, még nem bontottam szét a csomiból, hauck.
Akik már mentek vele, Panna ha jól tudom, hogy is kell benne használni a légzésfigyut? Mert ha minden igaz, mégis utazunk, bár nem kolping, de Mátra és csodás kirándulókörnyék.
Persze nincs babaúszás, pedig jó lett volna, bár sztem a bcg miatt még nem is lehetne.
DE: van hatalmas sarokkád...nekünk itthon csak zuhi van, szóval Levinek ez is szuper lesz, végre végre lesz együttfürcsi, akár hármasban is! :lol:
Na meg én is kiáztathatom magam és kiolvashatok legalább egy könyvet a vízben!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Jó regeglt!

Aproo kitartás Neked!

nekünk az utazóágyba párom vágott furnérlapot, az van beletéve és a közé van téve a lap. de nálunk anyuéknél van az ágy, tervezem én is venni ilyen matracot majd, ha megyünk valahová

de a Brendonban lehet kapni összehajthatós utazóágymatracot és ha azt beleteszed, akkor a kettő közé...most akciós 5000Ft
http://www.brendon.hu/productsearch/vie ... =1&whid=25
Vendég

LEi Csabi mekkorát nőtt és tényleg jó sok haja van! ZSiginek még nem ilyen sűrű..néha kopasznak látszik a képeken :lol:

Aproo megkérdezhetem hova mentek konkrétan? mi is keresünk valamit de Kolpingot kivétóztuk
Vendég

Apró! Kitartás, lassan leszoksz az alvásról. :wink: :lol: Én is így vagyok vele, egyszerűen nem tudom elhinni, hogy az én gyerekeim valaha is át fogják aludni az éjszakát... :? Mostanában Dominik alvása is botrányos, pedig azt hittem, hogy már megjavult, de nem... Bár ma éjjel végre aludt, nem raktuk be a kiságyba, Danival aludtak egy ágyban (kinyitható ágya van neki, ketten simán elférnek rajta), így már tetszett Dominiknak. De Dani valamikor átjött hozzánk, forgolódott, rámfeküdt, szóval pihentető éjszaka volt a mai is... Meg én már valahogy akkor is felébredek, ha a gyerekek valami véletlen folytán alszanak... :evil: Aztán reggel 6-kor ébresztő volt, mert mentünk az oviba.
Szóval lehet, hogy Dominik kiságyától búcsút kell venni, mert valószínű már nem kényelmes neki, azért is ébred annyit, és utána már nem is hajlandó ott aludni. Dani is két évesen kapta a mostani ágyát, utána már valamivel jobban aludt éjjel.

Csenge! Biztos nem lesz gond az oviban! :) Dani is eleinte olyan ordításokat rendezett, most meg alig akar hazajönni néha :wink: Mondjuk ő csak a beszoktatás alatt volt csak délelőtt az oviban, utána már ott is aludt. Nálunk így csinálják. Hidd el a te kisfiad is jól fogja magát érezni egész nap, az alvással sem lesz gond, nagyon sokat számít, hogy ott vannak a pajtások, a kis barátai. Csak sokszor mondjátok neki, hogy ebéd után alszanak, aztán uzsonnáznak, játszanak egy picit és ti már mentek is érte. Ez nagyon fontos még neki, biztonságot jelent, és így tudni fogja, hogy mikor mentek érte.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
dadomi

Boni, ilyen alapon vihetem az otthoni ágyból is a matracot, nem? :wink: azért köszi nagyon!
www.fatosz.hu falusi turizmus, írtó klassz házak vannak, bár inkább érdemes a prospektusukat megszerezni, mert ott rajta van, hogy a ház mekkora,mennyibe kerül, milyen lehetőségek vannak a közelben, megyénként kereshetsz. A honlap nem ilyen jó mert most fejlesztik....a régi oldalon találsz részletes keresési lehetőséget, de az meg nem naprakész
Az újságot a címükön átveheted, ott meg akár személyesen is segítenek, elmondod, mit akarsz és adnak címeket.

Én azért reménykedem hogy egyszer megtanul aludni Prücsök! :wink:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

sziasztok!

jó régen nem voltam, bár olvasni minden nap jöttem, csak reagálni nem volt már időm! :(

nagyon jók a videók, a legújabb, amit néztem Eni kacagósa volt, zabálnivaló! na meg a fotók is!

Lei, Csabi nagyon aranyos kiskrapek! igazi nagyfiús arca van már, és hát a haja! nagyon édes ő is!

Aproo, inhüvelygyulladás... részvétem! nekem mind a két csuklómat műtötték már! arra nem emlékszem, hogy mennyit kellett pihentetni, de azt tudom, hogy gyógytornára jártam, mert attól az 1-2 hétnyi kötözéstől már tök elgémberedtek az ujjaim, és alig tudtam mozgatni magamtól! most meg már olyan, mint újkorában! csak tényleg kivitelezhetetlen kisgyerkőc mellett! :( amúgy sajnos nekem semmi nem vált be ezen kívül, se a pihentetés, se a fáslizás, se a kencézgetés, se semmi! :(
Levi nem alvását pedig nagyon sajnálom! reméljük, hogy hamar megtanul ő is szunyálni, legalább 4-5 órát egybe, mert ezt így biztosan nem lehet sokáig csinálni! főleg, ha napközben sem pótol semmit! :( utazáshoz gratu! jó pihit! mikor mentek???

CsengeAndi, nálatok is akkor zajlik az élet! Zsombika még mindig pocakfájós?

Gratulálok az 5 hónapos babóknak! Nekünk van még pár napunk addig! :)

Mecsi, járókát nagyon jó áron vetted, ügyes vagy! Turiba úgy volt, hogy megyek, de végül Tescoban megoldottam, mert ruci nem nagyon kell most, csak mackógatya, azt meg végül kaptam ott is! Szóval most nem megyek csak úgy pénzt szórni, pedig lehetne ott bőven! ;) Férjed meg tök rendi, hogy kivett szabit direkt erre a napra! Áronka meg még mindig tünemény!

Sajnálom, hogy többen nem jönnek a régebben aktív fórumozók közül! :( Kíváncsi lennék, hogy mi az oka ennek, remélem, hogy semmi komoly...

Kistesó nálunk is jöhetne lassan, de van velem megint valami galiba! Nem tudom, hogy most a gátsebem, vagy mim, de iszonyatosan fájdogálok odalent, így nem is vagyunk valami aktívak szex terén! :( Szegény férjem... :(

Adri, Dorca nagyon aranyos az alvós/babakocsis képen!

Hát most kb. ezek jutottak eszembe, megpróbálok ismét aktív lenni, főleg, hogy apa mától újra melózik, ráadásul a héten szombaton is munkanap van! :( Szóval, ha gyermek alszik, akkor én jövök! :) Szép napot, hetet mindenkinek!

sophie27

ja, Sniky, pöttyös laszti nálunk nem jött be! :( mindegy! megpróbáltuk ezt is!

Cs-andi! gratula Csengi hízásához! tök jó, lehet, hogy nem stresszeltél rajta egy picit, és minden megindult magától! ;)

sophie27

Enikő is megint belehúzott, már 8,20 kg, 7,5 volt 4 hósan... Pedig volt olyan hét hogy csak 30 grammot hízott, most meg megint kb 300-at.

Sajnálom a nemalvósokat, de majd csak vége lesz egyszer ;-) Mostanában mi is kevesebbet alszunk, de azért nem annyira gáz a helyzet...

yuyu79

Más baba is csinál olyat, hogy az alsó ajkát rágcsálja? Ez már a fogzástól lehet? Még nem látszik semmi fehér...

yuyu79

Köszi a dícséreteket! Rakok ide is pár képet, azok kedvéért, akiknek nincs idejük albumokat nézni:

Kép
ki akarok jönni
Kép
összeszedtem egy-két dolgot a pelenkázóról, amíg Anya nem figyelt
Kép

Kép
alig látok ki a fejemből, de nem akarok aludni...
Kép
karácsonyi ruciban, háttérben az ajándékokkal
Kép
kipróbálom az új játékaimat
Kép
nevetek a Dédire ;-)
Kép
kis huncut manó vagyok :-)

Bocsi, kicsit sok voltam ;-)

yuyu79

Zsófi, a szombat mindenkinél munkanap? :oops:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Julcsi, nagyon édes képek!

NA, léptünk sétálni meg receptért...

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Köszi! Azt akartam még írni, hogy a Liberóból mostanában nekünk is kifolyik éjszaka a pisi. Nektek mi vált be éjszakára? Valaki írta a huggiest, bocs, nem tudom már ki... Azon kívül még más esetleg? Annyira nem jó, mikor hajnalban öltöztetni kell, és ő is teljesen felébred, meg én is :evil:

yuyu79

Sziasztok!

Vagyok én is néha-néha olvasóban. Aranyosak a babák, Enikő videóját én nem tudtam sajna megnézni, de a képek is nagyon édesek.

Apa tegnap reggel elment. Azért könnyebb volt jóval amíg volt, legalább Cintushoz kelt ő ha gáz volt. A ma éjjelünk nekünk is elég gázos volt. Cintus kétszer bepisilt és Viki is 3/4 6-kor úgy döntött, hogy kialudta magát. Cintus teljesen leszokott a délutáni alvásról, főleg, tegnap apa sem bújt már vele össze, így estére olyan fáradt, hogy nem ébred fel a pisire. Pedig most volt két hét bepisi nélkül, már reménykedtem. Viki kétszer kel továbbra is. Az alma meg egyenlőre jobban ízlik Cintusnak, mint neki. Viszont végre átfordult, most nagy hírtelen mindkét irányban. :)

Van Debrecenben is egy fürdő, zárt csúszdás, nem tudom a pontos nevét, de van bent olyan medence is ahol két év alattiak mehetnek és nem klóros a vize.

Inhüvely gyulladásom nekem is volt, én gipszet kaptam rá, de az meg annyira idegesített, hogy inkább levágtam pár nap után és szenvedtem. Aztán amikor Cintus nagyobb lett magától helyre jött. Biztos megint előjön majd Vikivel. :evil:

Megyek, mert sírdogál a kisasszony.

KépKép
jazmin2005

aproo csak azért írtam, mert ezt össze lehet hajtani :lol: de igen, viheted :wink:

édes Enikő

ZSigmond az üres áffánvizes flakonnal van el :lol:
Vendég

Aproo, hát, akik január 2-án otthon voltak munkaszüneti napon, azoknak tuti a január 10 munkanap! :(

Julcsi, Eni nagyon édes, és tényleg milyen nagy baba!
Nálunk igazából csak Libero és DM pelus van! A DM-es maxi méret, az még olyan nagy, hogy a gyerek egészen a cicijéig szinte pelusban van! :D De kifolyni nem folyt még ki semmi belőle!

Nálunk Beni olyat csinál már jó ideje, hogy az alsó ajkát szívogatja befelé, olyan, mint az öregek, akiknek már nincs foguk. Nagyon vicces, de biztosra veszem, hogy a foga jön már valahol, csak még én sem látom! Mindent rág, iszonyatosan nyálzik és kb. 2 napja észrevettem, hogy az alsó ínyén, elől, ahol az első két fogacska fog majd egyszer kibújni, ott van egy fehér vonás, szóval nem, ahol a foga fog kibújni, hanem elől, és talán most már egy fehér pöttyöt is felfedeztem, viszont bedagadva nincs, és amúgy is olyan nehéz megvizsgálni, mert utálja, hogy piszkálom a száját! :(

Kérdés: akik már adnak gyümit a babóknak! Tegnap a kaki kicsit másabb állagú volt Beninél, mint eddig mindig, picit meg is ilyedtem, mert az keményebb (persze nem kemény) és sötétebb is volt! Okozhatja szerintetek ezt az, hogy gyümölcsöt is eszik már? Mondjuk most konkrétan a banán-alma kombó jött be a legjobban!

sophie27

sziasztok!
jógások csütörtökön akkor a szokásos időben talizunk és utána tranzitolunk!!
nemalvósoknak őszinte elismerésem!!nem is értem hogy bírjátok??ha éjjel kelni kell csengihez azt biztosan napközben pótolnunk kell...
ma pl. kivételesen 4körül keltett evett is , majd bealudt a cicin , de ahogy letettem fölébredt és nem is akaródzott visszaaludni.úgy döntöttem följön velünk az ágyba , hátha fázik aztán cici a szájban, kis kalimpálás és aludtunk 1/2 10-ig és azt hiszem közbe talaán egyszer evett még...szóval kisangyal továbbra is , de mondjuk napközbe nagyon sokat van kézben mert igényli pedig már kezdte megszokni a járókában levést de az ünnepek miatt borult...na de kicsit sem panaszkodok
aranyosak a videók nagyon és irígykedek is mert csengi nem hajlandó produkálni magát a kamerának....
Vendég

A nemalvósoknak megy az együttérzésem! Apro nem csoda ha ilyeneket írsz. Én olyan ingerült vagyok ha nem alszom ki magam, te meg már lassan fél éve így vagy.

KépKép
jazmin2005

Sziasztok!

Yuyu,
Semmi gond! Ennyi babát nehéz követni, hogy ki mikor született.
Nagyon édes Eni, és milyen nagy már!! :)

Sajnos most mi sem aludtunk túl jól, szegénykém alig kapott levegőt, nagyon náthás. 5x keltünk orrszivózni, de nem nagyon segített, hiába szívtam továbbra is bedugult maradt az orra. Aztán csepegtettem neki Vibrocil-t, az egy kicsit segített de nem sokáig. Ma hoz apa hazafelé Sterimar-t, az remélem jobb lesz! Anyatejet is próbáltam az orrába csepegtetni, de az nem segített. Sajnos ezért ma nem tudtunk elmenni az ortopédiára, pedig másfél hónappal előtt kaptunk időpontot mára, de betegen nem viszem emberek közé. Holnap meg mennénk oltásra, ugye egyszer már halasztottunk 3 hetet a hasmenés-hányás miatt, most jó lenne ha nem kéne megint halasztani. De persze a doki megmondja, mi legyen. Láz vagy ilyesmi nincs, csak takony ezerrel. :(

Zsófi,
Valszinű a banántól keményebb Beni kakija. Mennyi idő után vezetted be a banánt az alma mellé?

Lei,
Nagyon vagány Csabika! :)

Mecsi,
Gratula a járókához!!

Kép
Kép
dia123

Virágnak jobbulást!!

Zsófi, szerintem az alma is, a banán is megfoghatja a kakit...

Köszi a bóbokat!

Mi jövő héten kell hogy menjünk tanácsadásra, de csak mérés lesz meg pofavizit... Kötelező oltásokon túl vagyunk, pneumón még nem, de nincs oltóanyag. LEgalábbis azt mondták szólnak ha lesz. Jól tudom hogy 6 hós kor után már csak 2 szuri kell abból? Akkor azt már jó lenne kivárni...

yuyu79

ZSófi ZSIgi is szokta az öregarcot vágni, megzabálom olyankor :lol: és igen, nekem is ez jut eszembe róla fogsornélküli aggastyánarc

a banántól van valószinű
Vendég

régi kapcsolataim révén van itthon HIPP-es gyümi, meg főzi pár üveggel, abból adtam a banán-almát. csak almát még nem adtam, és múltkor az őszi-alma kombináció sem vált be nálunk, de ezt a banánosat nyomja ezerrel! nincs is semmi gondja vele, szóval nem lett székrekedése, nem kemény a kakija, csak nem is olyan laza, mint azelőtt, szóval nem aggódom, csak gondoltam, megkérdezlek Titeket is, hátha van ötletetek. amúgy tegnap megpróbáltam adni neki babateát, háááát, nem úgy tűnt, mint akinek ízlik, így nem tudom, hogy mi lesz, mert Binyek írta, hogy hozzátápinál már itatni is kell a babákat, de az enyém gyerek se a vizet, se a teát nem issza, akkor mit tegyek!? :)

mi megkaptuk a pneumót a 4. havi kötelezővel együtt, így már 3 pneumót kapott a Drágám, nem tudom, hogy mikor kapja a következőt ebből!? amúgy én úgy tudom, hogy 7 hós kora után kap kevesebbet a pneumoból, de Julcsi, már az sincs messze! ;) nálunk viszont nem kell mérésre menni, majd 6 hós korában megyünk, de az is a kutacsa miatt! mérés max. a védőnéninél, ha nagyon akarom, de nem kötelező! kiskönyvben 3 hós után nincs is helye semminek egészen 6 hósig!

sophie27

ZSófi ZSIginek is más szinű a széklete, és neki sem annyira híg mint eddig, így szerintem normális :lol:
énnekem sem iszik semmit ZS. szopi van
Vendég

Nekünk azt mondta a dokinéni hogy minden hónapban menjünk...

yuyu79

Yuyu,
Nagyon lelkiismeretes dokitok van! A miénk ránk se nézne ha nem mennénk oltásokra. A védőnő is akkor volt itt utoljára, amikor Virág csak másfél hónapos volt. Sőt a doki akkor sem jött ki, miután szóltam neki hogy Virág a kórházban is volt. Ennyit erről. Gondolkodunk is azon, hogy váltsunk-e orvost.

Valaki írta, csak sajnos nem emlékszem ki, hogy lehet ocsiloccocinumot is adni a babáknak. Azt hogyan kell, hány bogyót, tejben kell feloldani stb??Előre is köszi!

Kép
Kép
dia123

Dia! Az oscillociccinum ampullákban van, egész icipici golyócskák, és egy egész ampullával kell egyszerre bevenni. Kevés vízben fel lehet oldani ha nem fogadja el a bogyócskákat. Ami nagyon fontos, hogy csak műanyag kanalat lehet használni! Fémet tilos! Egy nap 2 ampullával lehet, így 3 napra elég egy doboz, és ha ez alatt nem javul, akkor doki.

Elaludtam Domival fél 11-kor most délelőtt, 1-kor ébredtünk, nagggyon jól esett!!! :D Igaz, hogy így a tegnap mosott ruhák nem lettek most kivasalva, de lesz...om :wink: Pedig nem szoktam aludni vele napközben, mert ilyenkor tudom megcsinálni a dolgaimat, de ma nem bírtam felkelni mellőle :) Ja és a felmosás is elmaradt, dehát megvár, nem csinálja meg más helyettem.
Apró, te is dőlj le Levivel, ha alszik picit, a házimunka le van tojva, egyszer-kétszer megtehetjük, nem igaz?

Annyira szép minden baba, és milyen nagyok már! Bocsi, most lépek, mert Dominik bekapcsolta a tévét.... :evil:

dadomi

Tényleg lelkiismeretes, csak nem tudom meddig praktizál még, mert már van vagy 70 éves :-( Nekem is ő volt annak idején a gyerekorvosom, meg a férjemnek is...

Enikő mostanában csak félórákat alszik napközben, de lehet én voltam a hülye, mert általában egyből odamentem hozzá, ha felébredt. Most délelőtt nem aludt semmit, aztán délben elaludt a cicin, de 35 perc után már ébren volt. Nem mentem be hozzá, mert szépen eljátszogatott, keresztbe fordult a kiságyban, és 10 perc után visszaaludt. Így összesen 1 és negyed órája alszik már :-)

yuyu79

Dadomi,
Köszi a választ! Akkor egy egész ampullával oda lehet neki adni ezek szerint? Valamiért azt hittem, hogy csak néhány bogyót....Na majd kipróbálom amint felébredt, szegény most nagy nehezen elaludt.

Kép
Kép
dia123

sziasztok
köszönjük a dícséreteket :) még nem vágtuk a haját, szerintem folyamatosan cserélődött a babahaj és az új és ezért nem volt látványos az átmenet.

csabi is felfedezte a lábait és most azokkal játszik.
tegnap este háromszor ébredt fel éjfélig, nagyon nehzen tudtuk elaltatni. tényleg nem tudom, hogy mi az igaz, hogy hatással van-e amit eszek az ő hasára.....már én is szinte alig eszek valamit.

mindenkinek kitartást az éjszakákhoz!

KÉRDÉS: ti hogy számoljátok a babák korát?a születésüktől hetekben, vagy a szokásos hónapokban, mármint, hogy minden hónap adott napján van a forduló, amikor született a baba?
csak mert ha hetekben számolok, akkor már két héttel idősebb, mint a havi számítás szerint.
lei

Mostanáig sétáltunk, Levi hatalmasat aludt, így nem hiszem, hogy ma összebújunk....de jólesett. köszi Bucsek! :lol:
Állítólag a sinlac íze pocsék.....most épp főzök krumplit, a védőnőnk meggondolta magát, amikor mondtam, hogy Levi már az édes homeos bogyókat is kiköpi (feloldva)
Így dúrva lenne kivárni a 6 hónapot, mert akkor még gázosabb lenne a hozzátápihoz szoktatás. Mondtam, hogy alma, banán nem jött be, erre ajánlotta a krumplit.....kíváncsi leszek!

Virág, mindenképp old fel vízben, mert bogyót még veszélyxes adni ilyenkor!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

lei, én hónapokban számolom, azt könyebb követni. Meg persze hetekben máshogy jön ki, mert egy hónap nem pont 4 hét...

yuyu79

Apró! Domi sokáig szerette a Sinlac-ot, olyan érdekes íze van, de lehet ízesíteni, gyümölcsöt, zöldséget is lehet bele tenni, lekvárral is nagyon szerette Domi, meg volt, hogy kakaóport raktam bele neki.
Az oscillo golyócskái tényleg nagyon aprócskák (max gombostűfejnyi, de szerintem még akkora sincs). Daninak adtam még kb ennyi idősen homeos bogyót, ami szintén kisebb volt, szépen elszopogatta. De a biztos az, ha fel van oldva.

dadomi

Lei, sztem a kor az nem hetekben mérendő, legfeljebb ha oltásról van szó, akkor 4 hét kell, hogy elteljen.
De amúgy a "normál" naptári kor az a stimm.
Illetve attól függ, milyen szemponthoz kell.
Mert naptár szerint lesz ugye 1 éves, aszerint lesz majd a 15 hós oltás....szóval 1 éves kortól már csak az számít, és így "idősödve" is az a lényegesebb. nem?
Na, remélem érthető a dolog.... :oops:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Aproo próbáld ki neki a sütőtököt is és akkor a krumplit meg azt tudod felváltva adni neki.. utána keverve és hozzá az almát.. mi is így mentünk neki és semmi gondunk nincs (almát kivéve )
Vendég

sinlacot én is megkóstoltam... kicsit olyan odaégett rizs íze van! :) gondolkodom rajta, hogy gyümit rakja bele :roll:

nekünk a főzeléket a dokinő 5 hónapos kortól mondta, szóval én azt még kivárom, de Aproo, számolj be, hogy Levinek hogy ízlett a krumpli!

egyébként az etetéssel ti is szenvedtek mostanában?

én úgy nézem, hogy mostanában már csak max. a reggeli és éjszakai szopi a mérvadó, a többit elbohóckodja a gyerek :( nem tudom 20 percnél tovább szoptatni, akkor is folyton fel akar ülni, sőt, van, hogy ha nem vízszintesben fogom, meg is teszi :shock:

aztán jön a tápszer, de azt is szinte úgy tukmálom bele :( nagyon rossz így etetni, és nem tudom, hogy mi lehet az oka... talán nem lenne éhes annyira, és ezért nem eszik rendesen? vagy mi? én nagyon ritkán etetek 3 óránként, nálunk a 4 óra a minimum a két altatás között, szóval napi 5x eszünk és akkor is tápszerből a 120 a max. amit megeszik, ha 150-et csinálok, akkor sosem issza meg az egészet. kicsit idegesítő ez az egész, mert közben meg azon aggódom, hogy nincs meg az a mennyiség, amit meg kell ennie! :( tudom, nem fog lefogyni, de akkoris! mi ugye már 8,5 kiló fölött vagyunk, szóval napi 1275 milit kellene ennünk, de szerintem jó, ha 900 mili elfogy :oops:

képzeljétek! levásásolhatjuk a Fisher Price játék árát!!!! tökre örülök most ennek! ;) mázli, hogy ilyen rámenős vagyok, meg, hogy a boltban is jófejek! ;)

sophie27

Zsófi, 20 perc szopi? :D Nálunk max 5-7 perc napközben, bár akkor hallom, hogy jön is a tejci.
A napi ajánlott mennyiséget sztem mi sem esszük meg, de kiszáradva nincs, és hízunk, a többin meg már nem vagyok hajlandó stresszelni.
Nekünk az éjjeli szopik a hosszabbak.

Krumpli, nyitotta a száját Levi, ez már jó jel, mert eddig a kanál látványa szájzárat okozott nála. talán egy pici benn is maradt, de én már ezt is sikerként élem meg.

Közben a hátam mögött rájött hogy nagy ágyon sokat lehet kúszni és épp forogva kirándul. Ahányszor hátranézek más irányban hason, háton, totál más helyen van..... :D :shock:

Zsófi, szuper, hogy levásárolhattátok..... :D

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

na igen, de nálunk 1 óra volt a minimum szopi terén még anno, amikor nyugton tudott maradni Beni! :)

szuper, hogy a krumpli érdekelte Levit! reméljük bejön neki majd a többi zöldség is, ha a gyümiket annyira nem díjazza a kislegény!

amúgy a tescos body-kat nem felejtettem ám... bocsi, hogy ilyen nehézkes! :oops:

sophie27

Nagy volt a kísértés, hogy használjam, annyira jók, de végül vettem még egy 3. csomit, így itt áll és vár Rátok!!! :wink: :lol:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Kép Kép Kép Kép Kép
Vendég

de hogyhogy? Levi is már a 74-es méretet nyűzza!? legalábbis úgy rémlik, hogy a 6-9 hónaposat vetted nekünk, vagy mégsem?

sophie27

jajj de édes Csengike! ;)

sophie27

CS-Andi jók a képek! Az egyik képre egy pillanatra azt hittem hogy Enikőt látom, mert kicsit hasonlít is szerintem azon a képen Csengi rá, meg hát ugyanilyen csíkos rugink meg ugyanilyen textilkönyvünk van nekünk is, így elég megtévesztő volt ;-)

yuyu79

Sziasztok!

Koszi a mosasi tippeket, kiprobalom a kovetkezo mosasnal, remelem kijon a ruhakbol a folt. :)

Mi ma voltunk a 4 honapos oltason, mert az utazas miatt el kellett tolni - szerencsere alig sirt Laura, most meg edesen alszik, remelem nem lesz semmi baja kesobb sem. A Pneumobol osszesen 3 db-ot kapnak - ugy tudom fel eves korukig kell megkapni, ha addig nem kapjak, utana mar kevesebb is eleg. Nalunk is azt mondta a doki, hogy havonta azert menjunk le egy ellenorzesre. En nagyon meg vagyok vele elegedve, figyelmes, gondos.

Zsofi, a kaki nalunk is hurkasabb lett a gyumitol, de van minden nap, a pocakja sem faj, AMikor sutotokot evett, akkor meg egy kicsit mas szinu is lett. Ugyhogy szerintem semmi gond. A zoldsegekre nekunk is 5 honapos kort javasolt a doki, bar a vedono azt mondta, hogy lassan elkezdhetjuk. Tejpepre azt mondtak, ha akarok adjak, de ne tul sokat, mert az jobban hizlal.

A vedono azt mondta, hogy a tej mennyiseget mostmar nem a testtomeg alapjan kell szamolni, hanem annyit egyen a gyerek amennyi jol eseik neki mindenbol - a lenyeg, hogy egy honapban min. 200 grammot hizzon. Amig ez megvan, addig minden rendben. Mi meg mindig kb. 1 kg hizunk egy honap alatt es Laura sem iszik tobbet 150 - 180 ml tapnal egyszerre. Gyumikbol is mostanaban max. fel uveget eszik meg egyszerre, ha uvegeset adok neki. Ma reszeltem le almat es barackot - az is izlett neki, csak az nem lett annyira pepes, voltak benne kis darabkak. Ti hogy csinaljatok a gyumolcspepeket?

Aproo, kitartast - ennel mar csak jobb lehet! Remeljuk lassan Levi is szeret majd aludni. Majd meselj, hogy milyen volt az utazas.

Kellemes delutant!

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

sziasztok!

Ritus mi megyünk szerdán a kolpingba, de én totál be avgyok ronyózva, még a légzésfigyut is oda szeretném tenni... :oops: :shock: (többször riasztott nekünk) most próbáljuk az egyszem baabkocsit lefoglalni,mert ha a mienket vinni kell, akkor nem viszünk csomagokat, nem fér be az astrába... :roll:
Grtau az 5 hóhoz mindenkinek! nagyon szépek a babócák!
Yuyu Enikőt persz átengedjük Pistikének, hamár ilyen nagy a szerelem :lol: :lol:
Hozzátápi, nekünk mivel annyira fájt a hasa és mot már végre nem, így nekünk dokinő 6 hót mondott,h várjuk meg... :cry: pedig annyira enné a gyümit... :cry: :shock:
a pneumót és úgy tudom,h 6 hó után már csak 2-tőt adnak...

jöv kedden jövök,visszaolvasok

jah és köszi a kirándulós válaszokat!
makadu

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?