A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "Budai Meddõségi Centrumba járunk"

Drága Timso,

Hát nagyon halkan még, de szívből gratulálok!!! :D
Nagyon megérdemlitek a boldogságot! Sosem felejtem el a közös napunkat a BMC-ben... hát elég rég volt már (atyaég, több, mint 2 éve... :oops: ), és hát nem akkor kezdtétek...

Tudom, hogy mindennek rendben kell lennie, és rendben is lesz! :D
Milliónyi drukk, babaragacs, és hcg-növesztő: +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ :)

Jelentkezz mindenképpen 8.-án, addig pedig sok pihi és pozitív gondolat! :wink:

Sok puszi!

Kép

Kép
zsókuci

Timso!

De örülök, hogy végre sikerült :lol: :lol:
Épp egy ismerősöm túl volt a szülésen a hetekben. Ikrei lettek és nekik is a 6. lombikra sikerült. Sok-sok évekig próbálkoztak. De az összes nehézséget elhomályosította az, amit jelenleg érezenek: a határtalan boldogságuk. Kívánom, hogy Ti is ezt érezzétek 9 hónap múlva.

Remény!
Ó de sajnálom, hogy nem dumcsiztunk! El se hiszem, hogy szinte pár méterre voltunk egymástól és elmentünk egymás mellett.
Jó részletesen leírtad a szuri beadást. Ezt a vákuumot én sose néztem, csak fogtam beadtam. Nem is mondták ott bent sem, hogy így kell :oops: :oops: Akkor ez így elég gáz?

Hú, lányok, annyira megtetszett egy szám, véletlenül akadtam rá.
A Kelly Family énekli Every Baby a címe. Olyan megható, meg a szövege is. El is pityiztem rajta egy kicsit :oops: :oops: :oops:

"A szépség mindenütt ott van, nem rajta múlik, hogy nem látjuk meg."
(Rodin)
rony77

Sziasztok, csajok!

Babszika: - mécc holnap? Én nagyon szorítok!

Zsuzsa

Kép
vasikáé
Székesfehérvár

Sziasztok!
Szeretnék valakinek felajánlani 1 doboz bontatlan Utrogestan hüvelykapszulát (100mg) ingyen. Tavaly januárban vásároltam és azóta a fürdőszobában tároltam /ismertető szerint 15-25 C között kell/. Felhasználható 2009.07-ig.
Átvehető Budapesten. Akit érdekel, írjon privit.

Mindenkinek mihamarabbi gondtalan babavárást kívánok!
cosmo
cosmopolita

Rony! Nekem mikor az első szurit mutatták, akkor mondta a nővér picit meg kell húzni vissza a fecskendő végét, s ha vér van ki kell húzni. Csak azért emlékszem rá, mert elgyakoroltuk utána mégegyszer és megjegyeztem.De volt mikor én is elfelejtettem annyira figyeltem, hogy kevésbé fájjon. Szerencsére a hájam fogásában segített a párom, és így kétkezes lett a fecskendő, mert 1 kézzel nekem se ment. :)

Boldog új évet mindenkinek.

Timso, gratulálok. Ennyi küzdelem után megérdemeltétek.

Babszika, úgy legyen 8-án :)
remény73

Sziasztok!

Sting1982!
Sajnos még nincs babám, de nagyon rajta vagyunk a párommal. Jövőhéten megyek vérvételre az IR miatt, remélem minden rendben lesz. Ha tavaszig nem jön össze spontán a baba, akkor megyünk a jégovisokért.

Timso!
Nagyon halkan merek Nektek gratulálni!

Valakinek szokott a feje fájni, mikor megjön a mesije? Nekem ez a 2. ciklusom, hogy fáj a fejem, de annyira, hogy képes vagyok összeesni. Van mikor a férjem ad szurit, de az sem segít. Van valami jó ötletetek ilyen problémára?
Köszi

Ildi

gyoreneildi

Sziasztok!

Vasikáé!
Vhol lemaradtál te is, mint Vicky.
31-én voltam dokinál és itthon figyelnek az injekciók, szóval nem kell mennem!! HA megjön (remélem, nem), akkor elkezdem a szurit és a 9-10. napon megyek legközelebb a BMC-be. :wink:

Ildi!
Én oltári migrénes vagyok és nekem inkább az időjárás ami problémát okoz.

babszika

Bocsesz, Babszika. Nem tudom mit értettem félre. Én akkor is szorítok, hogy ne jöjjön meg.

Gyoreneildi!
Nekem tegnap fájt a fejem, de igazán, és máskor is rámjön néha. Ráadásul mensiztem is, úgyhogy volt hányinger, fejfájás, hasfájás, derékfájás szédülés meg minden. Ráadásul vendégeket vártam, tehát főznöm kellett.
Én mindent bevettem ami itthon volt. Reggel kezdtem egy algoflex kettő Nospa, majd később vettem be kettő Quarelint és csoda történt, teljesen jól lettem. Általában nem szeretek gyógyszert beszedni, de ha nem bírom, akkor muszáj, mert jön az idegesség is meg a hányinger, szédülés és el akarok ájulni. Be kell szedni ami van. Max kettőt, és két óra múlva lehet ismételni ha nem szűnt meg.

Zsuzsa

Kép
vasikáé
Székesfehérvár

TIMSO
De jó hogy írtál! :lol: :lol: :lol:
Én ugyan eddig nem ismertelek téged (nem vagyok régi tagja a topicnak) de nagyon jó volt látni benneteket ahogy kijöttetek onnan! Alacsony volt a hcg-d arra emlékszem azt ecsetelgetted a nővéreknek, de ők mondták, hogy az nem gáz egyáltalán, ne parázz, minden oké lesz! (8. napon szerintem is normál ez az érték) Ott ültetek a tanár úr irodájával szemben de háttal ugye? Én a karácsonyfával szemben irigykedtem rátok! :wink: :lol: Vigyázz magatokra és majd jelentkezz, hogy hány taggal bővült a család! :wink: :lol:

VASIKÁÉ
Jobbulást!

BABSZIKA
Én is pirit várom (kivételesen)! Most bezzeg amikor jönnie kéne nem akar jönni!
Persze kizárólag egy esetben tudom elfogadni a tényt, hogy nem jön, de a két elzáródott petevezetékem mellett nme hiszem hogy annak sok esélye lenne! :roll:

ILDI
NEkem a derekam szokott leszakadni!

RONY
A Kelly család a dal nélkül is csodálatos...... ennyi gyerek! :shock:
Jó rájuk nézni! (és még tehetségesek is)
http://www.youtube.com/watch?v=AOuYHnao ... re=related

dita75

babszika: Én is jól lemaradtam, azt hittem még mindig drukkolunk, hogy ne jöjjön meg (mondjuk drukkolunk, de nem a doki miatt) :wink:
vicky79
Budapest III. kerület

Semmi baj csajok!
A lényeg, h most várakozás van, de mivel min. 2 napja késik, ezért arra hajtunk, h injekció felesleges legyen! :wink:

babszika

Sziasztok!

Sajnos két hétig nem tudtam írni a fórumba, de most NAGYON BOLDOG, BABÁS ÚJÉVET KÍVÁNOK NEKTEK!!!!!!!!!!!
Olvastam hogy ez az év a Jupiter éve, ami a gyarapodást hozza magával. Szóval fel a fejjel csajok, potyogni fognak a babák hamarosan, csak kitartás!
Nekünk tavaly bejött ez a horoszkóposdi. 2 helyen is olvastam tavaly az éves horoszkópomban hogy beköszönt a gyermekáldás és valóban, sikerült. :)

Kép
vucuska

Szia, vucuska!

Ez nagyon jó hír, így legyen! Valami bővebbet rólad... Két gólya van a vonalzódon. Tényleg...?
Köszönjük a jó kívánságokat. :P

Zsuzsa

Kép
vasikáé
Székesfehérvár

Vucus!
Most mondták a Mokkában hogy a Saturnus éve van, de attól még legyen igazad és hozza magával a gyarapodást.
Egyébként, akit érdekel, annak leírom, azt mondták hogy ez az év nagyon nagy önfegyelmet igényel. Minden nap tegyünk valami olyat, amihez nincs kedvünk. Így leszünk igazán szerencsések.
Én minden esetre mindenkinek elsősorban babásodást kívánok! :wink:

Zsuzsa

Kép
vasikáé
Székesfehérvár

Sziasztok!

Hőm ma feljebb ment, tesztek negák...

Megkérnék mindenkit, akinek van ideje, az szavazzon ránk 6 óránként, h mi lehessünk 2008. ifjú párja
http://beol.hu/verseny/82
Albertiék vagyunk
Köszi!!!!
(jól jönne a nászút, mert még nem voltunk)

babszika

Vasikáé!
Igazad van. :D
A bolygó nevére nem emlékeztem pontosan, de hogy mit jelent, azaz hogy gyarapodást hoz magával, ebben tutira nem tévedtem.
Az én BMC-spályafutásom 2007 márciusában kezdődött. Akkor megtörténtek a kivizsgálások. A férjemnél és nálam sem találtak semmi eltérést, így első körben az inszeminációt javasolták. 2007 szeptemberétől 2008 májusáig megcsinálták a 6 inszemet. A másodiknál indult be valami, de aztán nem lett baba a végére, igaz amikor a dokim -Zeke- azt mondta hogy terhes vagyok már akkor is nagyon véreztem. Aztán májusban meg volt az első leszívásom meg a beültetésem, ami nem silkerült, majd a nyáron lelkileg és testileg feltöltődve mentem vissza a 3 fagyibabámért. Ebből 2 megtapadt és azőta itt növögetnek a pocimban és már egyre jobban rugkapálnak. :D

Sok sikert nektek és kitartás!

Kép
vucuska

sziasztok lányok,
mindenkinek legyen nagyon boldog ez a 2009-es év 8)
az év végén már néhány hozzászólás erejéig jártam itt, nagyon
kedvesek voltatok, sok hasznos infót kaptam. ha valakit érdekel valami velem kapcsolatban, nyugodtan kérdezzen4 8)
igyekszem sűrűbben jönni, bár nálunk fejlemény egy dartabig nem lesz... az első találkozóra a BMC-ben január 26-án kerül sor.
azt megmondaná nekem valaki, hogy van-e UH-os vizsgálat, amikor megvan? ettől az egy dologtól tartok :shock: na meg az
átjárhatóságitól :?
kpn

Babszika! Regisztráltam és megnéztelek és nagyon aranyosak vagytok és szavazni is akartam rátok, de azt írja ki, hogy a szavazás lejárt. Mit tegyek?

Vucuska! Most leszel 22 hetes, mert annyira nem tudok angolul. Vagy 22 hét van még a babócák jöveteléig? És már tudod a babucik nemét, esetleg már el is neveztétek őket? Úgy örülök hogy ilyet is hallok. Vigyi magadra.

Kpn! Mindent akarok tudni rólad. Én nagyon kíváncsi vagyok. Az uh-t bármikor megcsinálják. Az átjárhatóságiról nem tudok csak amit itt olvastam. Hogy van olyan, ami ingyen van, de fáj és van olyan amit fizetsz, de nem fáj. De, az uh-tól egyáltalán nem kell tartani ha megvan, ha nem.

Zsuzsa

Kép
vasikáé
Székesfehérvár

Vasikáé!
Holnap töltöm be a 22. hetet, szóval elméletileg még 18 hét van még hátra.
Az egyik babó már megmutatta milye van, a 15. héten gyönyörűen beterpesztett és ott látszódott a kukija. Szóval van már egy kifiúnk. A másik baba nemét nagy valószínűséggel kislánynak mondták, de ez még nem biztos, talán jövőhéten, amikor megyek ismét dokihoz, kiderül a neme.
A kisfiú neve András lesz és ha a másik kislány lesz akkor talán Bernadett lesz a neve. De a másik néven majd csak akkor kezdümk el gondolkodni ha már biztosra kiderült a neme.

Kép
vucuska

nem az UH-tól tartok, hanem a szitutól, hogy UH-znak, amikor épp itt a miki :lol:

sehol senki? :shock:
kicsit visszaolvasok, hogy megtudjam ki kicsoda :wink:
kpn

Kpn!
Sajnos akkor is van hüvelyi uh amikor meg van. A ciklus 2. napján kell menni, általában ugye akkor a legerősebb a vérzés, és akkor uh-nak. Az elején nekem is kellemetlen volt, de a doki miatt ne aggódj, nem te leszel az első aki ilyenkor így kitárulkozik előtte.
Nekem az átjárhatóságit nem itt cinálták. Talán jobban aggódtam mint amennyire fájt. Nem vészes

Kép
vucuska

Vasikáé!
Nem tudom, mert ma kezdődött....
Próbáltad újra?

babszika

Csajok!

Telóztam a BMC-be, megkérdeztem megvan-e már a cyt. vizsgálat eredménye. Azt mondták hogy minden OK-s. Holnap megyek az másolatért.

Dita!
Segíts. Neked is kellett az eredményt vinned? Egyszerűbben kérdezem. Menjek el az eredményért, vagy elég ha azt mondom minden ok-s.

Zsuzsa

Kép
vasikáé
Székesfehérvár

Babszika!

Próbáltam Én is szavazni rátok, többször megpróbáltam, de nem fogadja el a szavazatomat!
Ja és persze nagyon szépek vagytok!!!!!!

gyoreneildi

Sztem elfogadta, ha kiírta, h vissza a szavazatod után.
Csak marhára lassan frissül.... legalábbis remélem, h nem nyeli be!!!! :evil:

Nagyon köszi!

babszika

Szia!

Nem írt ki semmít! Beírtam a kódót, ráklikkeltem a Szavazok cuccra, de semmi! Már írtam az üzenőfalra is! Folyamatosan próbélkozok majd!

gyoreneildi

Szerintem sem fogadja el, mert még mindig csak 13 szavazat van és én nagyon sokszor próbáltam és frissítek, hátha, de semmi.
No problemo, még próbálkozunk.

Jön valaki holnap 13,00-kor a BMC-ba?

Zsuzsa

Kép
vasikáé
Székesfehérvár

De csajok!
azt láttátok, h csak 6 óránként lehet, ugye?

babszika

Vasikáé!
én még nem tudom, h holnap mi lesz :?

babszika

juteszembe, az tök normális, hogy az időpontot úgy adják, hogy 12 és 13 között? abból lesz az, hogy 4-kor jutunk be? :lol:

vasikáé, veled mit tesznek holnap? :lol:
kpn

babszika, szépek voltatok 8)
nekem is idén volt az esküvőm. este, otthonról szavazok!
kpn

kpn!
Igen, teljesen normális. Ilyenkor nem kell sokat várni. Akkor kell sokat várni amikor vizsgálatokra mész. Reggel nagyon hosszú sor áll az ajtó előtt. Vigyél magaddal könyvet v. újságot.
Holnap csak a cytológia eredményért kellene mennem. Nem csinálnak velem semmit... sajnos. Majd a hysteroscopia után... remélem!

Zsuzsa

Kép
vasikáé
Székesfehérvár

VASIKÁÉ
Ezt könnyű lesz betartanom, mert mindennap teszek olyat amihez nincs kedvem! :lol: :lol: :lol: Ma pl. 10 órán át nem volt kedvem dolgozni! :wink: :lol:

Nekem mivel már volt 6 inszemem egy másik intézményben egy csomó vizsgálatot nem kellett újra megcsináltatnom a BMC-ben, így a cyt. vizsgálatot sem, szóval passz! :roll:

KPN
Ne izgulj semmi miatt, mert minden teljesen kibírható. A piris uhu legyen a legkevesebb.......... mindig arra gondolj, hogy mindent a babádért teszel. Én annyira görcsöltem most legutóbb a hysteroscopia műtétem után, hogy a falat tudtam volna kaparni, de folyamatosan arra gondoltam, hogy Bébi Bogyó - hoz még egy lépcsőfokkal közelebb kerültem, és nemsokára itt lesz a jelenleg görcsölő pocimba, addig-addig agyalgattam ezen, hogy képzeld egy pár óra múlva már rohangáltam a folyóson és semmi bajom nem volt! :lol:
Délután már nincsenek olyan sokan, reggel lezavarnak vagy félmillió emberkét. Mi 11-re mentünk anno és kb. másfél órát vártunk! A vizsgálatoknál meg 5-6 is bejátszott! :roll:

dita75

Babszika,szavaztam :wink: Nagyon csinik vagytok!
Vendég

Sziasztok!

Először is mindenkinek Boldog, Babás Újévet kívánok!

Babszika! Én is megpróbálok szavazni. Remélem sikerül! Tényleg nagyon szépek vagytok! Akkor ha jól olvastam Neked nem kell menned a 2. napon, akkor honnan tudja a doki, hogy milyen adag gyogyit kell kiírni?
Én is úgy állok mint Te, nem várom a pirit, hátha akkor nem kell menni inszemre.

Tudja valaki, hogy mi van akkor ha a 2. nap hétvégére esik?????
Ez a mensis ultrahang tényleg elég gáz lehet. És akkor bent vetkőztök le vagy mi a fene??
szöszi1977

kpn,
nekünk is így kellett menni az első konzultációra, és 3/4 1-kor jutottunk be. De számíts arra, hogy ez eléggé gyors lesz, kikérdeznek, és már mehettek is, vizsgálat sem nagyon van aznap.
Az alapkivizsgálás része 2 vérvétel, a ciklus 3. (+-1) és 21. (+-1) napján, egy UH, ami kb. félidőben van (nem muszáj akkor, de az azért jó, mert legalább látszik az érő petesejt, ha van olyan, az is valami), az egyik vérvételnél nem csak hormont néznek, hanem minden mást is, pl. különböző fertőzések elleni védettséget, pozitivitást (pl. rubeola, toxoplazma, HIV, HBV, HCV, stb) meg vércukrot, ezért akkor éhgyomorra kell menni. Ezeken kívül párodnak kell majd két alkalommal spermavizsgálat, a kettő között 2 hétnek el kell telnie, ezekre külön időpontot kell kérnetek majd a recepción, meg talán egy andrológiai vizsgálat is kell neki, amire szintén időpont kell (de ebben nem vagyok biztos, ez lehet, hogy csak akkor kell, ha gond van a népszámlálásnál?? ), és neki is egy vérvétel.

Ja igen, és neked egy HSG, ami itt Rtg-nel megy - ez a "fájdalmas" verzió. Ez a ciklus első felében kell meglegyen, de nem olyankor amikor még megvan, tehát kb. 10. napon. Erre is időpontot kell majd egyeztetni, olyankor, amikor az adott ciklus már megkezdődött. Kb. 10-re kell majd akkor menni, kap az ember egy fájdalomcsillapító szurit a fenekébe, és egy nővérke átkíséri egy másik épületbe, ahol felfekszik egy asztalra, telenyomják kontrasztanyaggal, és Rtg-nel lefényképezik. Nekem ez nagyon fájt, de pl. volt velem együtt olyan, aki meg sem érezte... De az egész fájós rész kb. fél percig tartott. Utána még görcsölgethet egy kicsit, de az teljesen kibírható.

A ciklus 2. vagy 3. napján abban az esetben lesz UH, ha valamilyen beavatkozásra - pl. inszemináció vagy lombik - fog sor kerülni. NEm annyira gáz, mint az ember hiszi, mert a szülészek azért láttak ennél már különbet is (pl. szülésnél is fog folyni a vérünk.... :) - bár már ott tartanánk...). Én egyébként mindig tamponnal mentem, és amikor levetkőztem, akkor vettem ki, ezáltal "tisztább, szárazabb érzés" volt, nem volt olyan kínos.... :) Már bocs a naturalisztikus részletekért....

Hát, dióhéjban kb. ennyi.... :)
Ja, és ahhoz, hogy beavatkozást csináljanak (a lombikhoz legalábbis tuti) kell a házassági anyakönyvi kivonat, vagy ha nincs ilyen, egy közjegyzői igazolás arról, hogy élettársak vagytok.

Kép
bikmakk

Babszika! Sikerült szavaznom!
szöszi1977

KÖszi csajoK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

szöszi!
nekem már itthon van a gyógyszerem!!!!
de egyenlőre abban reménykedem, h NEM jön meg vagy 1 évig :lol:

babszika

kpn: A házassági kivonat, vagy a közjegyzői papír az inszemhez is kell. A közjegyzői 15.000 Ft-ba volt. A hsg nekem is fájt, de 15 perc után már nem volt bajom, pedig én semmi gyógyszert nem kaptam. Az uh-nál meg bugyiban szoktam bemenni és csak előtte veszem rögtön le. Azon szoktam röhögni, hogy utána azzal a papír vacakkal még a doki szokott betakargatni :) Ők már immunisak rá, de az első nekem is ciki volt. Én mostanában bőven ráérek a 4-6 cn-en menni és akkor már nincs olyan sok.
vicky79
Budapest III. kerület

babszika, tehát akkor ez most jelentheti azt is? :lol:

bikmakk, ezer hála a részletes beszámolóért :wink: andrológiai véleményünk van kettő, spermaképünk egy, asszem lassan kártyázhatnánk a papírjainkkal. apropó, gratulálok babácskához, nálatok mi volt a gond és a megoldás? az egyes beavatkozásoknál illik adni pénzt?

vicky79, köszi, házasok vagyunk... tudom én, hogy ők immunisak, de nekem, aki utóljára születésekor volt kórházban, minden vér vér :D persze kit érdekel, ha lesz eredménye a macerának!

dita75 , igazad van és köszi a bátorítást!
kpn

kpn: Ugyan nem tőlem kérdezted, de én nem adtam pénzt még egyszer sem és nem hiszem, hogy rosszabb ellátást kaptam volna.
vicky79
Budapest III. kerület

kpn,
köszi a gratulálást, kicsit még korai, de remélem szerencsét hoz :)
Nálunk a spermaképpel volt gond, hol kisebb, hol nagyobb, így bár az elején egyből lombikot ajánlottak, mi kikönyörögtünk egy inszemet, de akkor meg feljavult a sperma - no nem normálisra, de annyira igen, hogy a továbbiakban is inszemeket ajánljanak, így nem volt mese, végigmentünk mind a 6-on teljesen eredménytelenül. A végén épp megint olyan rossz volt a sp.kép, hogy amúgy is csak lombik jöhetett szóba... Abból volt 2, mindkettő sikertelen, de mindkettőből maradt egy-egy fagyibaba, és a harmadik beültetésnél őket kaptam vissza, és abból maradt meg egy :). A lombikoknál még az is gond volt, hogy mint kiderült, én elég nehezen vagyok stimulálható, így pl. a másodiknál öszvissz 3 petesejtet tudtak nyerni, ami azért nem volt túl bíztató.... De most mindenesetre itt van velünk a babácska, és reméljük velünk is marad....
Hát, dióhéjban ennyi...

Mi egyébként nem adtunk, csak akkor, amikor sikerült, és teljesen korrekt, nagyon rendes volt végig az orvos. De van, aki beavatkozások után ad.

Kép
bikmakk

Sziasztok!

kpn!
jelenthetne akármit :lol:
de ma már valószínű, h nem jött össze, emrt a hőm a béka segge alatt volt úgy 10 centivel.... még nem jött meg, de msot már akkor inkább jöjjön meg!

babszika

BABSZIKA
Hát én is így vagyok! Mikor kéne akkor bezzeg nem jön! :roll:
Én is a 34. napon vagyok és sehol semmi! :shock:

dita75

Sziasztok!
BMC-be vannak szombaton?

Most azon parázom, hogy nehogy hétvégére essen a 2. nap. (akkor kell mennem)
szöszi1977

szöszi!

szex-szex-szex és meg fog jönni. Elméletileg szombaton rendes munkanap lesz. Hívd fel őket és kérdezd meg. De a szexet se hagyd ki, nem árt.

Zsuzsa

Kép
vasikáé
Székesfehérvár

Szia bikmakk!olvastam a részletes leirást KPN-nek!azt szeretném kérdezni hogy szerinted ha csinálnak egy ilyen hsg átfújást ott a vizsgálaton kellene látniuk ha valami komolyabb baj van ugye? pl összenövések .nekem már volt ilyen átfújásom de nekem nagyon fájt de persze a baba sikerért újra kibirnám!ha tudsz segíteni megköszönnén! te akkor már babás vagy?

vagy ha valaki közületek tud kérem irjon ! :lol: :lol:

Kép
sting1982

bikmak!mi nem vagyunk házasok!! :( a vizsgálatokhoz is kellene élettársi papir?

Kép
sting1982

Sting! Nem, csak a beavatkozásokhoz kell a papír. (Inszem, és lombik)
remény73

Sziasztok!

Sting!
HSG-nél naná, h látják/látnák! :wink:

babszika

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?