A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » BABUCIT 2008-ban!

Ugye, milyen fiatalok vagyunk? A fiúk először nem is tudták,mit akarunk ünnepelni. Aztán az eszükbe hoztuk. :D

Kép
flóra 11

Sztem nekem is megjön, ha nem, akkor meg biztos valami zavar van megint. :( Én is érzek időnként görcsölés szerűfájásokat, mint amikor meg akar jönni. Főleg a derekam fáj és a hasam alja feszül, görcsöl. néha egészen a combomba is, de csak rövid ideig, aztán semmi.

Kép
flóra 11

Edina, gyere a másik oldalra! :lol:

Kép
flóra 11

Megyek megnézem, hogy van a fiam.

Kép
flóra 11

Itt vagyok ám, csak lemaradtam :D

KépKép

KépKép
nadina01

Én meg gyorsan elmegyek hajat mosni, mert már tegnap kellet volna. Szerintem még jövök utána, de ha nem akkor
Jóéjt!
Pusszi

KépKép

KépKép
nadina01

Sziasztok! :D

Csak gyorsan a mai tortám! Ilyet még sosem csináltam! :D

Kép Első tortám!!!

Kép
szilzi

Na gyorsan vissza is olvastam!

Flóra, én sem reménykedek semmiben! (Ebben a hónapban sem! :( ) Jól elvertétek akkor a koronátokat! :lol: :lol: Nem hazuttolsz meg minket mint alkoholistákat! Az utolsó filléreidet is piára költöd! :lol: :lol: :lol: :lol:
Benó, nem fárasztasz minket semmivel. :wink: Én is kíváncsi vagyok! :wink: Nagyon szépen köszönöm a dvd-t! :D Remélem hamar megkapom! :D
Tancsu, végre tudtál pihizni, sőt fürödni kádban, habbal meg mindennel! :D Örülök neki!
Márti, remélem nincs nagy baja L-nek :shock:
Edina, én azért szorítok neked ebben a hónapban is! :wink:

Kép
szilzi

Megyek dvd-t nézni, holnap jövök!

Jó éjt Mindenkinek!

Kép
szilzi

Sajna a Péternek megy fel a láza,már 38,4. :( Most adtam neki másik lázcsillapítót. Remélem ez már hatni fog.

Kép
flóra 11

Helló Szilzi!

Csodaszép a tortád! Ez lesz A-é?

Kép
flóra 11

Jó éjt mindenkinek!

Kép
flóra 11

Jó reggelt mindenkinek! :D
Már 4kor felébredtem, próbáltam visszaaludni de addig nyújtózkodtam míg elkapta a görcs a lábam. :cry:

Szilvi ,nagyon szép lett a tortád!!! A: nak meg nagyon boldog névnapot kívánok!!! :D

Kép
muzsuzska

Nekem is sikerült végre tegnap este hajat mosni.

Benó!!!!!!!! Milyen babakocsi???????????? :roll:

Kép
muzsuzska

Nagy gáz lesz ha nem lesz gáz!!!!!! Kollektívan megfagyunk! :evil:

Kép
muzsuzska

Benó, ezt neked találtam:

A vegetáriánus étrend az állati eredetű termékek hiányának köszönhetően proteinben, vasban, kalciumban, cinkben és B12-, B2- valamint D-vitaminban szegény. A vegetáriánus kismamák is aggodalom nélkül élvezhetik a várandósság hónapjait, azonban ehhez jobban oda kell figyelniük az étrendjükre.

A proteinek elengedhetetlenek a normális magzati fejlődéshez. Az ajánlott napi beviteli érték 0.80 gramm/ testsúlykilogramm. Terhesség alatt ez a mennyiség 6 grammra nő.
A fenti mennyiség megtalálható 250ml tejben, egy csésze brokkoliban, egy tojásban vagy 1/3 csésze pirított mandulában. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy a proteinek a zöldségekben kevésbé koncentrált mennyiségben találhatóak, és felszívódásuk is nehezebb, ezért is fontos odafigyelni a megfelelő mennyiség bejuttatására a szervezetbe.

A leggyakoribb probléma a vas pótlása. A mindennapi étrendbe ezért is fontos a burgonya, aszalt gyümölcsök, sötétzöld zöldségek és hüvelyesek beillesztése. A vastartalmú ételek kombinálása a C-vitaminban gazdag táplálékkal segíti a vasfelszívódást. Tehát amennyiben a sültkrumpli mellé egy pohár narancslevet iszik, biztos lehet benne, hogy a vas felszívódik.

A szakemberek javasolják, hogy a vegetáriánus kismama mindenképpen kérje ki orvosa tanácsát a terhesség alatti táplálkozással kapcsolatban!

A szükséges tápanyagok forrásai
# kalcium: tej, joghurt, sajt, aszalt gyümölcs, teljes kiőrlésű pékáru;
# cink: halak, túró, paradicsom, spenót;
# D-vitamin: vaj, margarin, olíva olaj;
# B12-vitamin: ez a vitamin csak húsban és húskészítményekben található meg, ezért a vegetáriánusoknak a terhesség és szoptatás ideje alatt mindenképpen pótolni kell étrendkiegészítőkkel;
# B2-vitamin: teljes kiőrlésű pékáru, mandula

Kép
muzsuzska

Jó reggelt...:)

Cupp
Zsuzska,látom Te is koránkelő lettél...:)

Kép

Kép[/
tancsu

Túl vagyunk az első félig átüvöltött éjjelen,amikor én mint gonosz anya nem keltem fel az ágyból,csak hallgattam méllyen... :oops: :oops: :oops: :oops:

Most meg 4 órától fent vagyok én is,nem jött álom a szememre...megittam egy kávét,meg kiválogattam a fényképeket és azt hiszem lassan ragad le a szemem,de már tuti nem lesz időm aludni...:(

Kép

Kép[/
tancsu

Edina,Szilzi,Flóra

Ki lesz a befutó ebben a hónapan???? :wink: :wink: :wink:

Kép

Kép[/
tancsu

Szilzi

Nagyon szép tortát sütöttél,biztosan örült neki A. is...:D

Kép

Kép[/
tancsu

Flóra

Fiacskád jobban lett a lázcsillapitótól???

Kép

Kép[/
tancsu

Mi megbeszéltük a párommal,hogy nem fagyunk meg kollektive,hanem tüzetrakunk a nagyszobában ha nem lesz fütés.... :roll: :roll: :roll:
Max kifüstöljük a szomszédokat... :P :P :P

Kép

Kép[/
tancsu

Erre én is gondoltam, szerzünk egy kályhát és kilógatjuk a csövet az ablakon!!!!!!! :D :D :D

Kép
muzsuzska

Nem vagy gonosz anya, csak próbálod nevelgetni a kis rosszcsontot! :wink:

Kép
muzsuzska

Na akkor megnyugodtam,mert lassan a tükörben is gonosz mostohaként látom viszont magam.... :wink:

Kép

Kép[/
tancsu

Visszakerestem Flóra homis-bogyó irását,mert az egyik kismama tegnap tőlem kérdezte hogy tudok e valami bogyót a fogfájásra...
Ma kinyomtatom neki és átviszem...:)

Kép

Kép[/
tancsu

Én meg játszom!!!!! :D :D

Kép
muzsuzska

Itt vagy még Zsuzska???

Közben rohangálok inaskához is,mert újra és újra felsir...:(

Kép

Kép[/
tancsu

Mit játszol?

Jah tudom már....bújócskázol előllem...:P

Kép

Kép[/
tancsu

Tegnap írtam, hogy olvastam az ikres topicban a spártai módszerről, amikor hagyták bömbölni a babákat. :D

Kép
muzsuzska

Biliárdozom. :oops:

Kép
muzsuzska

Olvastam....
És a feketét sikerült már eltenni...:P

Kép

Kép[/
tancsu

:D :D :D

Kép
muzsuzska

Kép
muzsuzska

Ne rohangálj inaskához, mert elkényezteted! :D Szerintem ő élvezi,hogy mindig megjelensz, rohanj csak minden harmadik bömbölésre! :D :D :D

Kép
muzsuzska

Látom Tancsu és Márti tett fel új képet iwiwre!

Tancsu, Gergő lassan nem fér el ebben az akármiben!
:D

Kép
muzsuzska

Megyek boltba...........

Kép
muzsuzska

Megittam még egy kávét,elolvastam vagy 20 cikket az éjszakai nemalvásról,semmivel sem lettem okosabb,de az idő elment,igy lépek én is....

Cuppp...:)

Kép

Kép[/
tancsu

Halihó!!
Ez az éjszakai nem alvás tuti kiborító tud lenni(volt benne részem Dömével). :?
De Tancsu Zsuzsinak igaza van!!Nem kell rögtön bemenni mert azt megérzi inaska és azért lesz később hiszti,hogy felhívja magára a figyelmet!!!!
Nem vagy rossz anya!!Sőt!!!

De sok mindent amit jól csinálsz elronthatsz ha állandóan beugrálsz hozzá!!!!

Flóra!!Remélem már jobban vagytok családilag!!! :D

Szilzi:NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT A PÁRODNAK!!!
Mondjuk ilyen torta mellett nem is szomorkodhat!!! :D

Zsuzsi:Visszajössz még a bolt után??

Kép
martik77

Sziasztok! Ti ma már ennyit írtatok? :shock: Vagy egy mikor volt? Láttam útközben egy csodaszép tortát! Gratulálok, Szilzi! Nagyon szép lett! :D :D :D :D :D :D :D Meg láttam tudnivalókat a vegaságról. Köszi, Zsuzsi! :D :D :D :D :D :D :D Még nem olvastam természetesen semmit.
Viszont ma reggel becsomagoltam a gatyákat, és ma adom is fel! :D :D :D :D :D :D Meg a Heninek is a cd-t. :D :D :D :D :D :D
Mártikám, neked is van benne egy cd a gatyák között, ki ne rántsd. :wink:

KépKép
benó

Helló!!!! :D :D :D :D

Kép
martik77

Érezted a mozgásokat???azért írj róla,már csak megnyugtatásként,meg te mégis csak kettőt érzel!! :D :D :D

Kép
martik77

Most nem nagyon. :? De az nem baj, ugye? :shock:

KépKép
benó

Na ha senki nincs akkor pihizek! :D :D :D

Kép
martik77

Ja itt vagy???Nem,nem baj,hisz még az elején vagy mármint a mozgásra értem.Csak írd meg ha van! :D

Kép
martik77

A magzatmozgással kapcsolatosan, nehezebb dolguk van az először szülő anyáknak, akik még nem tudják pontosan, mit is kell érezniük. Mindenképpen tapasztalható napi periodicitás a baba mozgásában, nem mozog egyforma intenzitással egész nap. A későbbiekben azért mozog kevesebbet, mert már nincs annyi helye a méhben. A mozgást azért nem érzékeli annyira intenzívnek, mert a magzatvíz a babához képest ilyenkor relatíve több, tehát kényelmesen tud benne úszkálni, és Ön nem érzi olyan erőteljesnek a rúgásait. A mozgás érzékelése összefügghet az anyai hasfal "kipárnázottságától" is.

Kép
martik77

Na, most írtam. :D Nem láttad?

KépKép
benó

Viszont félkor mehetsz tőlem pihizni, mert akkor szünet (pisi, kaja stb.). Most. Előbb csöngettek. :shock: De 15 p múlva jövök vissza. :D De nyugodtan pihizz, ha gondolod. Írom a könyvet. :D

KépKép
benó

Sziasztok lányok.

Attilának boldog névnapot, Szilzi! :wink:

F. ma reggel ment dokihoz eredményekért. Nekem is el kellene mennem,de marhára nincs kedvem, meg ugye időpontom is hétfőre volt,mára nincs. Most akkor vagy bevesznek, azzal a dumával, hogy volt időpontom, csak lebetegedtem, vagy nem. :?

Kép
flóra 11

Én most neked keresek ikres magzat mozgásról valamit. :wink:

Kép
martik77

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?