A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » Beültetés előtt, és utáni érzések

Kép

Petne, micsoda hírek!!! Kívánom, hogy könnyű és gyors szülés legyen! Amint pihiztél kicsit, jelentkezz és képeket is kérünk! :)

Zsófi, bizti minden rendben van, nagyon erős kis babáid vannak! :wink:

Nyulasz, Brizo csak ritkán válaszol az emailjeimre is. Nem tudom, mi lehet vele, illetve sztem kicsit most maga alatt van. Az előző levelében legalábbis ezt írta. :( De remélem, hogy inkább csak elutaztak vhova kikapcsolódni.

Nem tudjátok, hogy kell táblázatot feltenni????? Kép

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen

Hihetetlen, megint laptetű!!! Kép

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen

Rana
Ha a táblázatod Word, vagy Excel fájlban van, akkor a link jelenik meg...
Ha képként (JPG-ben) teszed fel, akkor megjelenik itt.
(ha nem boldogulsz vele, küld el emilben :wink: )
Vendég

Petnének és Julcsinak könnyű szülést illetve születést!!

Rana,
ez a laptetőzés nagyon bejön most neked.
Ennek már tényleg kell jelentenie valamit.

Köszi mindenkinek a bíztatást filóval kapcsolatban.
Azért remélem értékeli majd a tanár, hogy nem futamodunk meg és elmegyünk vizsgázni hamár feljelentkeztünk.
Ha meg nem jönne össze a dolog, akkor még ott az úv. ... de remélem nem lesz rá szükségem.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
hajnoca
Dunakeszi

Mabe, én is arra gondoltam, hogy képként teszem be, de Word dokumentumból nem tudtam képet csinálni (próbáltam kijelölni és beilleszteni, de nem ment)... :oops: Hogy kell???

Hajnoca, biztos jelent valamit, mert nem is figyelem, mikor jön!!! :D

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen

Rana, én is állandóan belaptetőztem! Készülj a kismamiságra! :wink:

skrisz72

Rana
Word-ben kijelölöd, másolod.
Paint-be beilleszted, mented jpeg-ben :wink:
Vendég

Sziasztok!

Petne! kezem-lábam keresztben értetek!

Baba, Till óriásdrukkok mennek ++++++++++++++++++++++++++

Zsófi, gratula a szép ikrekhez

Rana, akkor én is ideírom, mert tegnap sem láttam többet gépet, csak amíg elküldtem az üzimet.

nick: kisbuta, életkor: 28
intézet: Kaáli, Szeged
punkció: 2008. nov. 26.,
ET: nov. 29., 1 fő 3 napos (7 sejt) és 1 fő 2 napos (4 sejt) baba; mnyh: 8,5 mm
vvt: ET+12., HCG: 962
előtte hosszú távon: leszoktam a kávéról
injekciók: Decapeptyl és Gonal-F
punkció előtt a ciklusban: terhesvitamin, folsav, szurik, fehérje, sok víz, pempős méz, búzacsíra
apa: semmit nem szedett.
punkció után: Metypred 3x1 (5 napig), Doxyciklin 2x1 (3 napig), Aspirin Protect 1x1 (10 napig), terhesvitamin, folsav, utrogestan 3x2, pempős méz, búzacsíra, fehérje, sok víz
ET uán: 250 mg Mg+B6 pezsgőtabletta, napi egy késhegynyi ascorbin sav folyadékban feloldva (patikában por alakban kapható)
terhesvitamin, folsav, utrogestan: hüvelybe 3x2, szájon át 2x1, pempős méz, búzacsíra, fehérje, sok víz.
Egyéb: úgy döntöttem, hogy ennek most sikerülnie kell, lövésem nem volt, mi lenne, ha nem sikerülne.

Kép
kisbuta

Rana,
de előbb akkor egészítsd ki :D

Hajnóca,
én is drukkolok a vizsgádhoz, szerintem is csak az tud ilyet megtanulni, akinek valami a fejére esett kiskorában...

Nyulasz,
nem, a vak róka már elment, szerintem tévedésből Zsófihoz, ezért most neki dupla rókája van,
viszont maradt egy fogatlan rókám: émelygek egy csomót, de nem hányok.

Mabe,
hát én amikor nem melózom, akkor új munkahelyet keresek. Ez elég gáz 8 hetes terhesen, ráadásul itt a Dél-Alföldön szerintem évekig kereshetek (legfeljebb ha szingli lennék, és közjegyzővel igazoltatnám, hogy lezbi vagyok, ezért soha nem is lesz gyerekem. Ez a mai magyar valóság.) De az oep azt mondta, hogy nekem nem jár gyed, mert olyan speciális a jövedelmem. Én úgy gondolom, hogy nekem van igazam, de mire azt átvernénk a rendszeren, nagyon sok időben lenne, úgyhogy a biztonság kedvéért keresek valamit. Bármit, ami az oep szerint jó. Aztán meg még megküzdök a jelenlegi melóhelyemmel, mert valszínűleg csak minimálbért találok, és hogy ne veszítsem el a 95 ezer forint nettómat... Nem könnyű. Bár most talán van valami kilátásban, csak nem akarom elkiabálni (ráadásul ott tudják is, hogy a baba miatt sürgős, és be is jelentenének.)
szeretnék angolozni is, iszonyúan kéne a nyelvvizsga, csak nincs időm rá. (szerintem az lesz, hogy a babával repülőre szállunk, és eltűnünk 1-2 évre az országból, és akkor muszály lesz angolul beszélnem...)

Kép
kisbuta

Sziasztok!

Mindenkinek nagyon boldog babás új évet kívánok!
gratula az új babásoknak,sok drukk a többieknek!
Rólam:
nekem még mindig megy az utrogestan!!!! :roll:
karácsonykor megint véreztem,és kiderült van egy új,egy másik hematómám.a régi eltűnt.
voltunk a 12 hetes uh-on is,minden rendben volt.nagyon édes a baba!
már egy picit nőtt a hasam is.sajna még nem érzem.de jó lenne!!
pusz
Lola

Kép

Lola, volt tarkóredő mérés? Orrcsont? Minden oké? Mi a fenétől jön a hematóma??? :roll:

skrisz72

Lola,
a lényeg, hogy minden rendben legyen a babával! Sok türelmet a fekvéshez! És majd hamarosan érzed.
Képzeld, én már kinőttem a kedvenc melltartómat, és nem tudom többé begombolni a farmerem... :oops: (igaz, olyan vékonyka voltam mindig, ennek megfelelő ruhatárral, mert utálom a lógós rongyokat, és most persze minden deka meglátszik. :oops: )

Kata,
nagyon várom az uhu eredményedet, majd gyere feltétlenül,
addig is drukkolok, hogy minden rendben legyen a babóval.
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Lányok, akinél kiskatona bajok vannak. A szegedi kaális topicban az egyik lánynak most spontán sikerült, pedig azt mondták nekik, hogy tök esélytelenek olyan kiskatonákkal. Bemásolom ide, amit a lány írt, talán hasznos lehet:
[quote="pozi"]m írta:pozii már tavaly év elején elkezdtük szedni a vitaminokat (C, E, folsav, Mg...stb) és én ittam szorgosan a cickát, meg palástot, de ezek szerintem semmit sem értek baba ügyileg.Legalábbis számottevően.Viszont mióta októberben voltunk andrológusnál, akkor a babanetes barátnőim ajánlották a FERULANT kapszulát, amit rögtön megrendeltem és elkezdtem szedetni az urammal és pontosan két doboz után sikerült.Bár a betegtájékoztatón az áll, hogy klinikailag igazolt a hatása 3 havi adag szedése után.Nekünk ez hamarabb jött be.
Szerintem ami még nekem segített, hogy tavaly kivették a miomámat a méhem közepéről, mert a petezsákom most pontosan ott van.A hsg-ről pedig az a véleményem, hogy olyan szempontból volt fontos, hogy megtudjam, hogy a petevezetőim bár az átlagosnál sokkal kanyargósabbak, de átjárhatóak.
Az igazsághoz még hozzátartozik, hogy az októberi letaglózó andrológiai hírek után nagyon magunk altt voltunk és én csak a lombikra tudtam gondolni, számoltam vissza a napokat és lelkileg készültam a tortúrára....Novemberben volt egy műtétem, altattak, antibiotikumot szedtem, nem voltam jól, semmi vitamin, azt sem tudtam hanyadik napon vagyok és összesen kétszer voltunk együtt...és akkor sikerült.Szóval ezért olyan nagy csoda ez, hiszen eddig tényleg megrögzöttem jártam uh-ra tüszőkukucsra, ha nem volt pém, clostiztam, időzítettünk az együttlétekkel, szedtem a vitaminokat, aloe verát, teákat...és lám, amikor aztán gondolni sem mertem a sikerre, akkor jött.
Azt hiszem tényleg a sikertelenek nyugalma segített.
Vagy csak annyira rendes a gyerek, hogy megvárta az esküvőt és a házunkba költözést+berendezkedést és 20 hónap után egy szép karácsonyt akart nekünk szerezni.
Kisbuta:úgy néz ki együtt szülünk! :wink:

Kép
kisbuta

Kisbuta, mondd meg Pozinak, hogy gratulálunk és örömteljes babavárást kívánunk neki!

skrisz72

Kisbuta,
ha veszel melltartót, akkor már érdemes olyat venni ami terhesmelltartó vagy épp majd szoptatósnak is tudod használni.
pl.: http://www.anita.com/hu/hu/0,1,104,1479 ... s-main.htm

Most kaptam egy tömörített, vázlatszerű filót. Ebből talán tudok is majd valamit begyömöszölni a kobakomba. :) ... azért hajazok - vagy hogy mondják - a tanár jóindulatára, hogy csak 4en megyünk.(azért készült puska is, de csak lesz, mert nem kockáztatok meg egy vizsga nélküli 1est!)

Lola,
még nem is kell, hogy érezd!
Majd csak a 20. hét körül - vagy, ha érzékenyebb típus vagy, akkor kicsit hamarabb (én 18 hetesen éreztem először Bót) fogsz olyat érezeni, mintha buborékok lennének a pocakodba vagy épp lepkék szállnának bent. :D :D :D
Olyan édes érzés. :)

hajnoca
Dunakeszi

Én is mindig egy ilyen csodában bízok, igaz nálunk a katonák rendben vannak, már csak nekem kéne jól működni :roll: Esetleg egy pcos spontán sikertörténet :?: :lol:

Szezso
Köszi :lol:

Beszereztem a Szezso-féle zebrás tesztből, legalábbis remélem, hogy még nekem is abból jutott :lol: :lol: :lol:
Egyébként a mézet reggel és este kell enni egy kiskanállal?

Rana
Tábla sikerült? Annyi a kismami, jó lenne látni a másik táblát is :lol:

Katica
Merre vagy??? :lol:

Dezsina
Tényleg nagyon dolgozol :roll: Nem éri szabotálni a topicot :wink: mondom ezt én :lol: :lol: :lol:

Lola
Pihizz sokat, nincs rá más gyógymód, de tudod, ghoy van miért és igy talán nem is olyan vészes :wink:

Kukac
Barnázol még?
Vendég

Hajnoca, még annyit kell várni?? :shock: Aszittem korábban fogjuk érezni... :( Annyira utálom, hogy most sem érzek semmit. Azt a türelmetlen mindenemet! :oops: :evil:

skrisz72

Skrisz, nyugiiiiiiiiiiiiiiii, fogsz Te még sírni a bordáid miatt :lol:

babaimádó
Kép
babaimado

Skrisz,
hát az a türelmetlen mindenedet! :lol:

Zsani,
én a pempős mézet két pofára zabáltam. A banánturmixot pl. nem nagyon csípem, így a banánt is pempős mézbe mártogatva ettem, isteni finom, szerintem a picur is nagyon szerette, ezért magadt :wink:

Hajnóca,
köszi az infót, elraktároztam. Egyelőre csak a kedvencemet nőttem ki, az olyan nagyon tuti rámszabott volt, van egy-két nagyobb, amit kaptam próba nélkül, azokba még beleférek, de gondolom, ami késik nem múlik. Terhesnadrágot viszont nem akarok venni a télire, mert főleg tavasszal és nyáron lesz rá szükségem. Azt lehet valahol olcsón beszerezni?

Kép
kisbuta

... és amiatt, hogy semmi nem jön rád , és nincs egy göncöd sem amibe beleférnél vagy ha igen, akkor olyan mint egy zsák és benne te, mint egy bálna!! :lol: :lol: :lol: :lol:

hajnoca
Dunakeszi

Kisbuta
Már vettem, de még nem kóstoltam. Gondoltam megvárom mondjuk a kezdés elötti hónapot. Vagy ne :roll: :?

Én a 19-20. hét körül éreztem. A buborékolásról nekem már csak utána volt egyértelmű, hogy az a baba lehetett már :oops:
Vendég

Kisbuta,mire gondolsz? tavaszt és nyarat olcsón??? :lol: :lol: :lol:

Érdemes turiba menni, ha van jóminőségű.
Vagy még az outletek szoktak jók lenni. Igaz nem kismama cuccok, depl én a nyáron vettem egy Mangó felsőt és egy strnadszoknyát összesen 5000Ftért.

hajnoca
Dunakeszi

Viszont kicsit elbizonytalanodtam a terhességem korát illetően. Mindenki punkció mínusz 14 napot számol. Eszerint már 11 hetes és 2 napos lennék. A dokim viszont dec.22-én pont 8 hetes terhességet állapított meg. Előtte két héttel a kaáliban is azt mondták, hogy 6 hetesnek felel meg. Akkor most melyik a jó?

skrisz72

Hali!

Ebédidőmben gyorsan benézek.

Rana :D

Nagyon megy most ez a laptető! Nagyon is jelent vmit! :wink:
Nagyon jó ötlet ez a tábla. Sikerült azóta megoldani?

Lassan én is újra gyűjtögetem a tanácsokat, ötleteket a sikeres lombikhoz. :lol:

Jók legyetek! Megyek enni.Pusz

"Mindig új reggel jön és az élet újabb esélyt ad."
kobzoszsu

Petnéről semmi hír azóta?

Krisz

Nem tudom hogy számold akkor. De szerintem úgyis az Uh méretek számítanak. Nem? :roll:

"Mindig új reggel jön és az élet újabb esélyt ad."
kobzoszsu

Az a jó a szoknyában, hogy alapból kismamis pedig strandszoknya.
Kép
Kép

hajnoca
Dunakeszi

Skrisz
Én is -14 nappal számoltam, de nekem pont úgy jött ki, hogy az volt a mensim első napja. Szerintem hallgass Nyulasz számolására :roll: Vagy az úgy nem jól jön ki Neked :?: :?
Vendég

[quote="skrisz72"]V írta:skrisz72iszont kicsit elbizonytalanodtam a terhességem korát illetően. Mindenki punkció mínusz 14 napot számol. Eszerint már 11 hetes és 2 napos lennék. A dokim viszont dec.22-én pont 8 hetes terhességet állapított meg. Előtte két héttel a kaáliban is azt mondták, hogy 6 hetesnek felel meg. Akkor most melyik a jó?

A szülés várható ideje a fogantatástól számított 266 nap (38 hét).
Lombikosoknál eléggé pontosan ismert a fogantatás napja... az a punkció napja :wink:
Vendég

Skrisz,
fogadd el azt amit a dokid mond.
Úgyis minden vizsgálatot aszerint fog elvégezni vagy elvégeztetni.

hajnoca
Dunakeszi

Kisbuta
Én úgy tudom, hogy a minimálbér kétszeresével bejelentett bruttó jövedelem után már a max. gyed jár, ha van 180 nap munkaviszonyod.
Kitartást!
Nekem is ruhatárat kell majd cserélnem... :wink:
Vendég

Mabe,
csak az én jövedelmemet nem munkabérnek hívják, és vállalkozó sem vagyok, ezért a keresetem nem számít jövedelemnek, és az oep nem akar semmit adni. Pedig amúgy legális... A törvény szerint nekem is jár, de van egy rendelet, ami szerint meg nem. A rendelet nem lehet ellentétes a törvénnyel, tehát elvileg a rendelet ellenére nekem jár, de az oep gyakorlata más, az ügyintéző magától nem fog eltérni a gyakorlattól, akkor meg fellebbezések sora következne, és mire pénzemhez jutnék, Picur már le is érettségizne kb... Persze még nem adtam fel, hogy kiharcoljam, ami nekem jár, de a józan ész azt mondja, hogy keresni kell valamit a biztonság kedvéért.

Hajnóca,
a strandszoknya jó ötlet, olyan biztos van a turikban is (mert terhesnadrágot nem hiszem, hogy sok turkálóban tartanak...)

Én is megetetem Picurt. Pussza

Kép
kisbuta

Peterne!

Szoritok en is nagyon, hogy gyors es konnyu legyen.
A Ti babatok is tudja, hogy mikor kell jonnie. Ha ma meglesz, csak egy nappal jon elobb.

Magi
Vendég

Türelem a táblát illetően, egyelőre még dolgoznom is kéne.... :roll:

Amúgy meg szigorú megrovásban részesítek több kismamit is, mert HIÁNYOSAN TÖLTÖTTE KI A TÁBLÁZATOT!!!! AKINEK INGE, VEGYE CSAK MAGÁRA!!!!!! :evil:

Jó ötlet még a kismama korát és a beültikor mért mhnyh vastagságot is feltüntetni. Kérek mindenkit, pótolja a hiányosságokat!

Na léptem
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára rana33 2009.01.09 12:46-kor.

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen

Kisbuta! A jövedelmed miért nem számít jövedelemnek???? :roll: Fizettél utána minden járulékot, nem????

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen

Kisbuta
Nem egyszerű az eseted, remélem sikerül a lehető legjobban megoldani. Nekem se lenne könnyű most, mert munkanélkülin vagyok, szóval a szülésig gondolom csak vmi segély járna, mert betegállomány nem, utána meg semmire nem lenne elég amit kapnék. Szóval vhova nekem is bekéne jelentkeznem fél évig vmi vállalkozóhoz és fizetnem magam után mindent, ami nem lenne könnyű, de akkor két évig jó pénzt kapnék :lol:
Vendég

Petné! Innen is mennek a drukkok :D Nagyon várjuk Julcsi érkezését, gyönyörű szép napot válsztott a születésre.
Bogyimami! Semmi ha, sikerülni fog az :D
Lola! Örülök, hogy a 12 hetes uhu mindent rendben mutatott a babával, a többi pedig szépen el fog múlni. Pihi, Pihi, Pihi
Rana, laptető király Úgy látom slendrián voltam, lehagytam néhány adatot: punkció:okt 31., beülti nov 3. Három embrikét kaptam, kettő 9 és egy 8 sejteset.
VV.Et+11. nap HCG: 184.

Cicitartót nekem is vennem kellett, eddig szinte sosem viseltem. Nadrágból egy jön rám, kissé vékonyka, fázom rendesen. Minden kényelmetlen, szorít. 1,20 kg-ot híztam.
Megnéztem Ádám kiskönyvét, eddig az időszakik 2 kg-ot fogytam a normálishoz képest. Pedig vele sem volt semmi bajom. Ki érti ezt?
:shock:

Kép
estike66

Rana, 37 éves vagyok és 10-11mm volt a nyh.

skrisz72

Rana! Most látom, hogy közben rám került egy ing. Itt állok haptákban. :D Kor 42(akkor még), méhnyv:13
Még valami?

Kép
estike66

Rana
28 voltam és 12 mm volt a mnyh.
2 db 8 sejtest kaptam vissza 3 naposan. (4 lett fagyasztva, de csak 1 lett jó a fagyis beültinél ) Vérvétel nekem nem volt, a győri Kaáliban nincs.
Vendég

Kisbuta
Valamilyen tb-szakértővel nem tudsz konzultálni?
Neten is több helyen van (index, babafalva, családinet, stb.)
Vendég

Rana!
Húú, megírnád nekem mi hiányzik?? :oops: :lol: Kismama 24 éves, mnyh 11 mm volt. :wink:

Szezso!
Telefonáltam. Az aszisztens csajjal tudtam csak beszélni, nem örült barnának, felemelte az utrot 3x3-ra, azt mondta pihenjek (eddig is sokat pihentem :roll: ) és ha rosszabbodik jelentkezzem, ha nem akkor megbeszélt időben menjek. Én nem tudom T mobilszámát, te igen?
Patikában meg megbeszéltem a csajjal, hogy ad még egy doboz utrót majd, csak 600 Ft rá kell fizetnem.

Mnzsani!
Hát konkrétan nem volt, csak ami utro visszajött az kicsit krémszínű volt. Köszi az aggódást, nagyon jólesik! :lol:

Kisbuta!
Hát nem semmi! De a hülye ügyintéző nem cselekedhet a kénye-kedve szerint, a törvény pedig erősebb, mint a rendelet! Esetleg kérdezz meg egy jó ügyvédet! :wink:

Bogyimami!
Biztos sikerül!!! Drukkk!!!!

Esti!
Nekem is minden gatyám kényelmetlen, kigombolva hordom. És tessék harisnyát venni a naci alá, mert megfázol!!!

KépKép
zsófikukac

Petné!
Szorítok, gyors szülést kívánok!!!! :lol: Hajrá Julcsi, ügyes légy!!!

KépKép
zsófikukac

Sti anyu,
érdekes lesz holnap, mert már csak 3an vagyunk a barátnőimmel.
De mi nem hátrálunk meg.
Jó lenne, ha inkább beszélgetnénk róla, mert akkor lehet blabla. :wink:
Vagy azok a kérdések lennének amik azoknak akik már levizsgáztak.

hajnoca
Dunakeszi

Vendég

Még mindig vannak hiányosságok:

Mnzsani, Hanna, Zsófi, Szezso, Mabe: ET dátuma
Zsófi, Mabe, Kisbuta: pihi volt-e és hány nap
Hanna, Mabe, Petné (ő most igazoltan van távol), Szezso, Nyulasz: mhny vastagsága
Nyulasz, Petné, Mabe, Szezso, Hanna: kismama kora (mondjuk ezt épp kikereshetném a másik táblázatból is... :oops: )

Hirtelen ennyi, majd ügyködök.

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen

Zsófi!Hohy Te milyen piszok fiatal vagy! :lol: Hisz még gyerek! :lol:
Többektől hallottam, hogy vizsgálat után volt barna, esetleg egy kis vér. Pihizz, de kérlek ne aggód túl a dolgot.
Engem a mai napig egyetlen orvos sem vizygált meg kézzel, majd ha nagyon-nagyon melegszik. :D

Kép
estike66

Jaj, de jó, én már nem vagyok Rana listáján :D

Kép
estike66

Viki,kösziiiiii :D
Zsani,család,hát először mindenki azt hitte ez egy vicc :lol: :lol: :lol: de végül elhitték,és hát boldogok :D
Rana,31 éves vagyok,és mnyh.:10A volt.

Lányok,egy kérdés:Amit kapunk állambácsitól szülés után,gyes,gyed tgyás stb(sajna fogalmam nincs melyik mikor) szóval ezekbe mikori kereset számít bele?Az ezévi beleszámít,vagy csak a szülést megelőző évben ami volt kereset?
Vendég

Nyulasz! :)
először a TGYÁS-t kapod az a fizud 70%-a és a szülést megelőző évi keresedetből számolják...de ha nem voltál biztosított akkor, ahogy én :) akkor a szüléstől visszaszámítva a 180 napot veszik figyelembe (nálam valahogy így volt) a szüléstől 164 napig jár, utána kell igényelni a GYED-et amit a baba/ák 2 éves koráig kapsz, és azután jön a GYES
http://www.oep.hu/portal/page?_pageid=3 ... ema=PORTAL
ja és szüléstől igényelhető az egyszeri anyasági támogatás ami nekem már pontosan nem emlékszem kb .68 ezer volt

de itt mindent megtalálsz

nos vegyünk engem: mivel a tanári állásom megszünt, és munkanélküli lettem, majd a bátyuskám bejelentett de csak 75400 Ft-al így megvot a 180 napom, ebből én most GYEDként kapok 36500ft-ot + 12200 ft családi pótlék, a Tgyás sem volt több talán 39 ezer... na de ha tanári fizval mentem volna el... akkor dupláját kapnám, de azt hiszem nekünk nem a pénz számít

nálatok meg ugye emelt összegű lesz minden :)
Vendég

Rana,
két nap szigorú fekvés orvosi rendelvényre, utána már felkeltem, sőt rövid séta is volt.

Zsófi,
ügyvéddel is sokáig tart az ilyen, eléggé berzenkedem a pereskedéstől, az csak végső esetben (amúgy is csak akkor lehet, ha már közig úton minden jogorvoslati lehetőséget kimerítettem, majd tanulod jövőre pp-ből :wink: )

Mabe,
internetes segítségben nem nagyon bízok, szerintem ilyeneken nem nagyon válaszolnak, vagy sok pénzt kérnek. Viszont egy barátnőm az oep-nél dolgozik, csak sajnos tök más területen, azt kérte, hogy részletesen írjam meg neki a helyzetet, és konzultál az illetékessel, most itt tartunk, jól feladtam nekik a leckét. Ugyanis megadtam, hogy én milyen jogszabályokat ismerek az ügyben, és kértem őket, hogy ha van még valami jogszabály, amit nem ismerek, és az alapján nem járna, akkor meg a pontos helyet adják meg, az nekem nem válasz, hogy így szokták. Meg beszéltem egy ismerősömmel, aki anno ugyanilyen helyzetben lett babás, és neki se adtak semmit, bár ő nem is harcolt érte, elfogadta, hogy azt mondták, hogy nem lehet. Az egész országban ez a gyakorlat, nem csak ez az egy ügyintéző packázik.
Őszinte leszek: egy kicsit rálátásom van a közigazgatásra, és már sok évvel ezelőtt meg lett a hivataloknak mondva (kormányzati szintről), hogy mindenért kérjenek pénzt, és mindent intézzenek úgy, ahol lehet, hogy ne kelljen fizetni, és így teremtsék elő a saját dolgozóik fizetésének egy részét. Mondom, ez évekkel ezelőtt volt, azóta a helyzet csak durvább lett, a gazdasági helyzet romlásával egyenes arányban.
De most kíváncsi vagyok, mit kezdenek a nekik szegezett kérdéseimmel. Szerintem alkotmányellenes, hogy ha törvény szerint jár a gyed, egy kormányrendelet alapján meg nem adják meg.

Kép
kisbuta

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?