A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "DÉVAI INTÉZET, DÉVAI DOKI"

Annyira pipa vagyok! El se hiszem!
Du. elmentem a házidokimat helyettesítő dokihoz, hogy ugyan lenne-e olyan aranyos, hogy ad beutalót EKG-ra, meg vérvételre, meg egy papírt arról, hogy viszonylag jó szőrben vagyok, és alkalmasnak látszom egy gyerek kihordására. (ezt kéri Apánk a kezdéshez) A beutalókat nagy szentbeszéd után megírta, arról papolt, hogy ő most mekkorát csal miattam, és hogy azt hisszük ez még a szocializmus, amikor megmondjuk a dokiknak, hogy mit írjon fel, meg hogy évek óta nem emelték a fizetését és most is túlórázik. De annyira lekezelő, undok, mocsadék volt, hogy már akkor azt mondtam volna szívem szerint, hogy csessze meg, nem kell! Amikor meg azt a két mondatot kértem leírni, rendesen kiakadt, hogy milyen alapon írjon most nekem ilyen papírt, meg hogy a magánorvos miért nem tart magának hátteret, aki ezt megoldja. . . és nem adott. Most nem tudom, honnan szerzem meg. Kicsit elkenődtem. Mindenesetre holnap EKG-n a belgyógyászt megkérdezem, nem írna-e egyet. Ennél a helyzetnél megalázóbb már úgyse lehet. . .
Az a baj, hogy a saját dokim szabin van, ha megvárom, lehet hogy lecsúszom a kezdést... Mit tegyek?
(Még mielőtt kérdeznétek, azok után ahogy viselkedett nem volt kedvem megvesztegetni sem...)

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Moncsikám! S.O.S. válts orvost!!!!!!!!
Elképesztő ez a pali!!!!
Nála nem vagy/leszel nyugodt soha, nem vagy megfelelő kezekben, biztonságban, nem jó ez így!!!!
Utálom a dokidat, amiért ezt csinálja Veled!!! Ő él a szocilizmusban, mert akkor volt ez a megalázó viszony a szerencsétlen páciensek által elfogadott, ma már, a legtöbb helyen partneri kapcsolatot is kialakíthat az ember (tudom, vannak ilyen barmok, azokkal nem lehet, de nem is kötelező oda járni!!!).
Kérlek, ne hagyd Magad, mert így mindig rettegni fogsz, h éppen milyen napja van/lesz + ez várható a jövőben is. Erre semmi szükséged!!
Nekem a tündéri és profi házidokim írta a belgyógyászati véleményt. Soha nem kéri ki Magának, ha bármire szükségünk van. Nem is értem, h lehet ilyen szemét a Tied.
Én sem Hozzá tartoznék amúgy... Korábban nem is jártam dokihoz, amióta itt lakunk (10éve), csak, amikor Apánk küldött. Egy nőhöz tartoztunk volna utca szerint, a kerületen belül, de én Őt éreztem szimpatikusnak és jó szakembernek, hát Hozzá mentem és nem csalódtam Benne, a tudásában, hozzáállásában még soha! Több szaktertületen is jártas, legutóbb pl. homeopátiás dolgot adott a Páromnak, amivel 1nap alatt!!!!! gyógyult ki a nátha+ torokgyulladásból, ami azóta sem tért vissza.
Szorítok, h találj egy odaadó, hivatását szerető és Neked megfelelő dokit! Puszi!!!

Kép
bodza2005

Sziasztok,

Mindenkinek boldog, békés, gyermekáldásban gazdag új esztendőt kívánok.
Beti szívből gratulálok a babákhoz, milyen volt Apánknál szülni?

Volt valaki a 29-ei bolondok házában nála? Minket is addigra hívott volna, de én mondtam, hogy a január vége nyugisabb lenne.

Kép
gmelcsi1

Moncsiga, az ilyen orvost fel kellenne jelenteni. Szerintem nem menj többet oda. Biztos lesz olyan, aki ad beutalót neked EKG-ra.
Szemétláda, nem elég, hogy mennyit kell várnia az embernek, még ilyeneken is kell bosszankodnia.
Miért nem kérdezted meg tőle, hogy ha ennyire elégedtelen, miért nem vált munkahelyet? Vagy tőled várt fizetésemelést?

Kép
gmelcsi1

Sziasztok! Köszi az együttérzést!
Ma rájöttem, hogy ez csak EGY normálatlan beteg ember, de rajta kívül szerencsére sok-sok segítőkész orvos is van. Ma a belgyógyászaton megcsinálták az EKG-t, adott a doki általános véleményt is. Félve kérdeztem,hogy írna-egy ilyet nekem erre azt válaszolta: "Persze, hiszen ezért jött! Nem?" ÁLDOTT LEGYEN A NEVE!
Ráadásul este vettem vettem észre, hogy ez a nemnormális alak a beutalókra a kiállítás okaként veszélyeztetett terhességet írt! Azon görcsöltem, hogy ha ezt a leletre is rá kell vezetni, lőttek mindennek. Szerencsére volt annyira rugalmas a belgyógyász, hogy nem azt írta rá...
Szóval visszatért a hitem az emberek jóságába vetett hitem, és a jókedvem is.
Ma megtörtént a felhomályosítás. A férjem most kezd megijedni... :D

Meséljetek kérlek, nekem kicsit erről a méhszondázás műveletről, mert az még eddig kimaradt az életemből! Ne hamarosan részese lehetek az élménynek, és jobban érzem magam, ha tudok minden várható részletről.

Egy valamire mégis jó volt ez a tegnapi helyzet... Megszólalt BODZA! Köszi Drágám! Hogy vagytok? Eszti rendes kislány?

Puszik!

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Izgalmamban micsoda szamárságokat írtam! Bocsi! Mindent kétszer mondok, kétszer mondok el... :lol:

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Sziasztok,

Moncsi: Ne izgulj ! Nekem novemberben volt a méhszonda. Írtam is róla. Jól beijedtem mikor a papírt aláíratta velem. Aztán se percig sem tartott és semmit, de tényleg semmit nem éreztem.
Persze nem szabad mozogni közben , de csak pár másodperc.
Szóval nyugi! Ez a dokis dolog sokkal nehezebb volt neked, és azt is sikerült megoldanod. :)
miciona

Sziasztok!:-)

Bbeti! Először is egy hatalmas GRATULA és türelem, kitartás.....:-)))))
...és várom a képeket:-)

Moncsiga, hát a vége legalább jó lett. Remélhetőleg a doki, akihez igazából tartozol normális lesz, ha még valamire szükséged van.
Az enyém csak annyit kért, hogy a leletekkel menjek vissza hozzá és az alapján megírja az igazolást. Az Ekg-t meg tüdőszűrőt és a vérvételt letudtam még októberben, de csak tegnap jutottam vissza a házidokimhoz, aki kiállította az igazolást zokszó nélkül.
modrooka

Sziasztok!

Bbeti! Hatalmas gratula az ikrekhez! A jó Isten áldása kísérje életük minden lépését! Majd ha lesz időd írj, hogy milyen volt Dévisznél szülni!

Mi tegnap kezdtük a 22. hetet! Nagyon mocorog a babóka! Dévisz szerint kisfiú! Denekünk mindegy csak egészséges legyen! Már eldöntöttük Péter vagy Zita lesz!
Kicsit izgulok, mert holnap megyek a Barossba eredményért, de abban reménykedem, ha nem hívtak nincs gond!

Szinte örülök, hogy engem nem első hétre rendelt vissza Dévisz, majd csak 12-ére, mert azt hallottam bolondok háza volt így az év első napjaiban!

Mindenkinek szerencsés, boldog, babavárós új esztendőt kívánok!

Üdv: Momóka
momóka

Momóka! A Péter meg a Zita név nálunk is sanszos lesz!:)) Legalábbis remélem, hogy megadatik...

A méhszondázásról: Az a gáz, hogy nekem volt lézeres méhszáj műtétem,ami hegesedve gyógyult, így minden betuszkolós beavatkozás fáj (még az inszemeknél is csillagokat láttam néha), ezért izgulok kicsit.
Most egy ideig jövök megint az idétlen kérdéseimmel... Kérlek, amíg van türelmetek hozzám,segítsetek! :) Tudjátok, kezdő vagyok...

Tehát:
1. Ragaszkodik Apánk ennél a szondázós mókánál a mensi durvább, első napjaihoz, vagy kivár kicsit, amíg konszolidálódik a helyzet??? Tudom, neki ez nem újdonság, csak mi utáljuk ennyire ha ilyenkor pisztergálnak minket, de hátha mégis...

2. A lombik előtt hányadik ciklusnapon kezdi a stimulációt?

3. Minden uh után(vagy előtt?) kell menni a Nyírőbe csapoltatni a vérünket?

4.A lombikos szurik is bőr alá szúrandók,vagy vannak "izmosak" is a csomagban?

Tudom, tudom, Apánk majd mindent el fog mondani, de én nem bírom kivárni. :D

Köszi,köszi és ezer hála!
Pussz!

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Moncsi: nekem csak 3 napig volt stimu, aztán leálltunk, de azért elmondom ami addig történt.
A méhszonda nálam az első nap volt. Még nem volt durva a helyzet, szerintem kellemetlen sem. Ráadásul ilyenkor könnyebb a "behatolás", tehát kevésbé fogod érzni.
Szóval ez volt az első nap. Aztán a második már kellett gyógyszert bevenni, és a 3.-tól szuri. Hasba szúrós volt, de nekem nem a modernebb Gonal, ami egyszerűbb, hanem hagyományos felszívom beszúrom típusú, de ugye ez egyénre szabottan kapjuk.
Sajnos a vérvételig már nem jutottam, mert az első Uh (3. nap) után leálltunk. Remélem most sikerül. Bár, ha meglátja az FSH-m értékét.....
Ja és legutóbb mondta, hogy egyem a méhpempőt.Hát nem valami finom, de drága :)
Ha gondolod próbáld ki te is.
Neked mikor kell menni?
miciona

Sziasztok Lányok!

Elnézést kérek hogy eddig nem jelentkeztem,de nem voltam gépkö-
zelben. Mindenkinek boldog,békés,és egészséges gyermekáldásban
gazdag új esztendőt kívánok! :D

Kedves albi2000,szikra és miciona!

Ezúttal is nagyon köszönöm a segítségeteket. :wink:
A dokit sikerült elérnem,minden rendben van.
Köszönettel:e-krisz :D

Kriszta
e-krisz

Köszi Miciona! Sajnálom, hogy ilyen hamar leálltatok, bár talán jobb is, mintha a finisben kellett volna...

Ez az! Mi van akkor, ha nekem szombat az első nap? Akkor legelőször a 3. napon tudok Apánk kezei közé kerülni, de akkor ezek szerint már gyogyiznom kellene egy napja... Vagy ilyen esetben később kezdi a stimut?
Nekem még lesz egy hormonlabor is a 3v4v5. napon. Lehet, hogy akkor nem is indulunk ebben a ciklusban? :shock: Vagy az minden lombik előtt kell?
De ha a 3.v4.v5. napon már kapom/kapnám a gyogyit-szurit, akkor nem az alapértékeket mutatja... De bonyolult ez!
Végképp összezavarodtam! :D

Igazi-igazi méhpempőt eszel, vagy kapszulásat?

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Moncsi: Most számolgattam ,hogy volt, mert a beosztásomat ugy kéne igazítani. Igen elég nehéz, mert annyi a "ha".
Ha megint leállunk (nem fogunk!!!), ha most más féle szurit kapok, ha máshképp reagálok stb.....
Néztem nov.4-én voltam nála. Este kell menni mindig lombikos beállításra. 7.-én kellett kezdenem a szurit. 4.-én meg nem igazán volt meg, de akkor voltam szabad, így akkor jelentkeztem. Most is így lesz. 23.-án hívom akár megjön , akár még csak vacakol :)
Mivel 23.-a péntek nincs más választásom. Csütörtök zárva, hétvégén szintén. Szóval, ha kell csalok kicsit. A vizsgálatok egy részét nekem is meg kell ismételnem, ugyhogy ma megyek a háziorvosomhoz. Szerencsére az enyém egy Angyal és nem tesz keresztbe. (pedig neki nem lehetett gyereke és akkor még lombik sem volt)
Méhpempőből igazit használok. A Körút elején van egy Méhészeti Szakbolt ( már a 80-as években is ott volt) ott vettem.
miciona

Ja a méhészeti boltban , ahol vettem a méhpempőt a csajszi nekem magyarázva mondta, hogy minden reggel éhgyomorra egy fogpiszkálonyit enyek. Kérdeztem is a férjem, honnan gondolta, hogy nekem kell?? ezek szerint sokan járnak oda hasonló indítatásból :roll:
miciona

Moncsiga:válaszolok a kérdéseidre.
Nekem 5 stimulációm volt a műtétig mindíg eljutottam,de 3 beültetésem volt.
Szóval az én tapasztalataim:1.a méhszondát egyetlen egyszer csinálja és igen ha lehet a mensi 1-2 napján,persze ha hétvégére esik akkor lehet a 3-dik napján is.Sok embertől hallottam,hogy fáj,én igazából alig éreztem valamit,kb.olyan mint egy rákszűrés,és ez azért kell,hogy beűltetéskor tudják,hogy hova kell rakni az embriókat.
2.A stimulációt 3-5 nap között kezdi ez szerintem személyre szabott.Nekem egy alkalommal a 3-dik a többi alkalommal a gyógyszert a 4.-dik az injekciót az 5.napon kezdtem.
Mikor megjön akkor kell telefonálni neki ha ez mondjuk szombat akkor hétfőn reggel és akkor már hétfőn este menni is kell,mivel akik ezért mennek,hogy megkezdjék a stimulációt azokat általában legalábbis engem mindíg du.4-5 óra körűl kellett mennem.
Így én mindíg úgy csináltam,hogy telefonáltam neki reggel vagy amikor megjött ha du-án akkor másnap reggel,mivel állítólag úgy kell számolni,hogy ha a mensid du 3-4 között jön meg vagy még később akkor a mensid 1 napja már a következő nap.Szóval telefonálok és ad időpontot aznapra és aznap már reggel megyek is vérvételre és ha megvan a vérvétel eredményeakkor megyek Apánkhoz.Persze ha szombatra esik akkor hétfőn teszem ugyanezeket.Ez még bőven belefér.Nekem volt,hogy ünnepek is beleestek.
3.Ekkor felírja a gyógyszereket injekciókat mindenből annyit,hogy két napig elég legyenés ha mondjuk a 4-dik nap kezded szedni pl.pénteken megjön pénteken el is mész hozzá hétfőn kezded a gyógyszert akkor kb.szerdán kell menned az első uh-ra.fél 8-ra.
Persze már 6 órakkor ott álnak az emberek így én ha fél 8-ra mentem kb 12.voltam ha reggel 6-ra akkor kb.2-3.Tiszta verseny az egész.Ráadásúl én vidéki vagyok és volt,hogy hajnal 4-kor indúltunk ithonról és 3-dik voltam ettől csak rosszabb helyezéseim voltak.Csinál uh-ot felírja a következő 2 napi gyógyszeradagot ott beadják a szurikat ami arra a napra kell,majd gyógyszertár és vérvétel.2 nap múlva ugyan ez.Péntek,hétfő,szerda,péntek a mensid kb.13-18 napjáig attól függően,hogy hány napos a ciklusod.nekem volt már a 14-dik napon is műtét és a 17-dik napján is.Az utolsó uh-on műtét előtt mondjuk legyen ez péntek akkor nem kell menned vérvételre csak szombat reggel és akkor hétfőn lesz a műtét.Az uh-nál nagyon sokat kell várni 3-4 órahosszát,de a műtét reggelén akiket műtenek soron kívűl behívják mindíg velük kezdenek megnézik megvannak-e még a petesejtek nem durrantak -e szét és ekkor mondják meg a műtéti sorrendet,hogy kit hanyadikként műtenek.Ez miatt is kell a stimulációkor sokat várni mivel ők az elsők,majd astimúlációsok akik mindíg sokan vannak és mindenki fél 8-ra van odarendelve és 9-től meg műteni is elmegy így akkor még lassabban halad a sor.
3.A szurik nagy töbségét hasba bőr alá kell adni,de van olyan amit izomba,de gondolom neked még nem ezzel fogja kezdeni,mert nekem is csak a 3-dik stimulációtól kezdte és a 3 beültetés utánn kaptam izomba a progi szurit,de remélhetőleg idáig nem jutsz el,mert ez azért nem túl kellemes napi két szuri izomba 3 hétig.Persze ha van eredmény akkor oké,de nekem ez idáig még nem sikerűlt terhes lennem,de a stimulációs szereket akkor is bőr alá kell.
A műtéttől ne félj egyáltalán nem érzel semmit ami a leg rosszabb,amíg a tűt a kezedbe szúrják,de ennek mentségére legyen mondva,hogy amit kapunk altató előtt nyugtató szurit az nagyon szupi. :lol: Én szoktam mondani,hogy ebből nem lehet kérni máskor is? :lol: Mikorra ezt megbeszéljük már alszok is.
Aztán várni kell kb.du.3-4óráig addíg nem mehetsz haza.A kezedre írják,hogy már ébredéskor lásd hány petesejted lett.Majd be kell még menni Apánkhoz ott megbeszélitek mikor kell menni a beültetésre és hogy hány petesejtet tudtak megszúrni ICSI-nél.
Majd amíg nem mész a beűltetésre megkapod a következő gyógyszereket amit szedned kell és minden nap telefonálni kell,hogy hány embrió van.Majd elmész a beűltetésre ami kb 5 perc és szintén nem fáj utánna még pihikézel kb.20 percet és mehetsz haza.És HAJRÁ.Lehetőleg 3 hét múlva pozitív teszttel mész vissza. :lol:

Remélem mindent jól írtam,mert nem akarok senkit félre vezetni. 8)
Amúgy meg mikor kell tudnod Apánk mindent elmond előtte 1 nappal :lol:
Remélem tudtam segíteni.Azért ezt 100%-nak ne vedd mivel velem így történt,bár 5 stimúlációt 5 féle képpen csináltuk,de ez mindenkinek személyre szabott.

Üdv a többieknek.

Kati76
kovacsne.kati

Miciona: normális esetben az FSH nem mozoghat ennyire tág értékek között, így tartom azt a korábbi véleményemet, hogy mérési hiba is volt, bár nem feltétlenül csak ez lehet a háttérben. Szorítok, hogy ne legyen gond és a következő stimu eredményesebb legyen. 8)

Moncsiga: ha ilyen háziorvosunk lenne, biztosan nem kapna további jó pár évig fizetésemelést, mert olyan szinten áztatnám, hogy azt egy életre megemlegetné. Amit művelt, az olyan szinten megdöbbentő, hogy egy pillanatig se habozzatok, minél hamarabb váltsatok! Utolsó beszélgetésként a párod a zsúfolt váróban élénken érdeklődjön a doki édesanyja hogyléte felől, de a neten, valamint a környezetedben is nyugodtan terjeszd a hírét, természetesen nevesítve. Egy ilyen taplónak semmi keresnivalója egy olyan helyen, ahol a te adódból fizetik azért, hogy neked segítsen, miközben ő gyakorlatilag nem látja el a munkáját, nem is beszélve arról, hogy téged hoz megalázó helyzetbe. Piszkosul fel tudom húzni magam az ilyen emberkék miatt... :evil:
Kati élménybeszámolója nagyon jó, legfeljebb annyit tennék hozzá, hogy nálunk a stimu mindig az 5. napon indult és egy nap különbség csak a leszívás időpontját tekintve volt, mert ott a dokinak nincs sok lehetősége az időhúzásra, hiszen a ciklust követnie kell. (Ez persze csak rövid protokoll esetén igaz.) Hormonvizsgálat elvileg nem szükséges minden egyes ciklusban, de mindenképpen jobb a friss adat. Ha a hétvége miatt úgy alakul, a 2. napon is lehet hormonra menni, de a stimu kezdete után már értelmetlen. A lényeg az, hogy a beállításnak legkésőbb a 4. napig meg kell történnie! (Különben nem is tudnál az 5. nap reggelén szúrni.) Ha csütörtökön jön meg, akkor hétfőn már mindenképpen szúrni kell, így ebben az esetben pénteken meg kell történnie a szondának/UH-nak. Ha pénteken, vagy azután jön meg, akkor ráértek hétfőn reggel elmenni a vérvételre, mert annak az eredményét este, a beállításkor már tudni fogja és remélhetőleg semmi akadálya nem lesz a keddi kezdésnek. 8) A lényeg: ne aggódj a hétvége miatt!
szimba

Köszi Lányok!
Kati! Köszönöm a teljes körű tájékoztatást! Sokkal nyugodtabb vagyok! Valahogy engem ilyen hülyén raktak össze, hogy nem szeretem a meglepetéseket. Addig nem vagyok nyugodt, amíg nem tudom, mi vár rám. (ez minden élethelyzetre igaz, ebből is sejthetitek, mekkora kalandornő vagyok-semekkora :lol: )

Micionám, nekem aztán mondhatod, hol van az a bolt! :lol: A drága férjemmel mindketten kimaradtunk abból a sorból, ahol a tájékozódó képességet osztogatták. Már előre rettegek, hogy fogunk a Nyírőből a klinikára találni, vagy vissza.
:shock:
Nekem van itthon kapszulás méhpempőm. Tudom, közelébe sem ér az igazinak, de nem árthat. Azt hiszem, szedegetem egy ideig.

Csajok! Nagyon kijárna már nektek is egy (2) baba! Annyit tettetek már Ti is érte...

Az oviban, ahol dolgozom, ma adtunk az egyik családnak kölcsön egy ezrest, hogy kaját tudjanak venni legalább a gyerekeknek (2 van, holnap kapnak segélyt). Gyakorlatilag semmijük nincs, és a nő 5 hónapos terhes! Kérdem én, mire???? Szét vet az ideg ilyenkor! Nekik miért ad az Isten? Vagy ha nem ő osztogatja a babákat, hanem csupán biológia az egész, akkor a soha szűrésen nem járt, nem túl gyakran tisztálkodó, nem épp jóltáplált nőtársunknak miért megy ennyire könnyen?!? Tudom, nincs válasz..., nincs igazság. Pedig mi annyira vigyáznánk rá! A mi gyerekünk nem éhezne, nem fázna, és nagyon- nagyon szeretnénk...akkor miért nem érdemeljük meg?! Soha nem fogom megérteni, milyen rendező elv mozgatja ilyen bután a világot.

Na, jó! Megráztam magam, felemeltem a fejem, nem rágódom, előre nézek...
Bocsi, de ez nagyon kikívánkozott. Ne is figyeljetek rám!

Puszi!

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Moncsiga:kb.10 eltévedés után mi is navigációs készűléket használzunk.Mi se voltunk Pesten ismerősök.Ezt tudnám neked is ajánlani. :lol: Többet ésszel mint erővel :lol:

Kati76
kovacsne.kati

Jön holnap valaki?

Kati76
kovacsne.kati

Édes Moncsika!
Ne keseredj el, tudom, h ott vár Rátok valahol a Babácskátok és jönni is fog, csak tarts ki légyszi'!!!!!!!
Apánk rutinos, mindenre van megoldása, ne izgulj!

Szimba!
Annyira tudtam, h Neked is elszáll az agyad és így igaz, nem szabad ezt szó nélkül tűrni, mert többek között azért is teheti/teszi meg jónéhány "ember", h így viselkedik, mert birka módra hagyják neki.
Úgy érzik a páciensek, hogy kiszolgáltatottak, pedig NEM!
Csak ettől a moráltól és a saját válaszreakcióiktól lesznek végül tényleg azok.
Na, nekem sem ment ez mindig, de hatrározottan törekszem rá, h ne áldozat legyek, hanem partner az eü. berkeiben... (is) :wink:

Kép
bodza2005

Jé! Szimba! Te is írtál? biztosan addig,amíg én a "Köszi Lányok!" kezdetű hsz-mat kétujjas technikával pötyögtettem.:))
Helyesbítek: Köszi Lányok, köszi Szimba!

Bodzám, Drága! Persze, hogy kitartok! Mi mást tehetnék?
És azt is tudom, hogy nem én leszek az első Apánknál aki (talán) a 3. cn-on megy a szondára és nem tudja, mi legyen a hülye kis hormonlaborjával, DE az én életemben ez az első alkalom, hát ezért görcsölök mindenen. :?

Tudjátok, ha nem volna "jobb" dolgom, én sem hagynám ennyiben ezt a házidoki ügyet. Most azonban szeretném az energiáimat magunkra és a programra fordítani. Nem akarok plusz feszültséget belevinni az elkövetkező amúgy sem túl nyugodt napokba.
Másrészt, ez nem az én dokim volt, csak helyettes. Bízom benne, hogy a sajátom kicsit normálisabb...

Bodza, írj pár szót magadról! Hogy vagytok így a terhesség végéhez (és a nagy találkozáshoz) közeledve?

Pussz!

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Sziasztok!

Én még csak most kapcsolódok ide, remélem befogadtok ebbe a nagy közössége.
Én január 27-én megyek először a Dévai-ba. Nem tudom mire számítsak! Tud nekem valaki mondani valamit, hogy mi fog történni az első alkalommal?
Mi már több mint 1 éve próbálkozunk a párommal, és a dokim - aki történetesen Dévai doki ismerőse - ide irányított minket.
Írjatok nekem valamit, hogy mire számítsak!
Előre is köszönöm a segítségeteket!

Kép

KépKép
ercsikati

Ne viccelj Moncsi, uezeken görcsöltem én is!!!!! Még szép, h izgulsz és miért ne tudd, mire számíts, kérdezz csak bátran!!!

Voltunk Apánknál szerdán és képzeljétek volt egy pár, akiknél 5 vagy 6. inszem után spontán jön a baba, akkor derült ki.
Többen tudjátok, az újaknak írom, nekünk is 2 lombik után érkezett Esztink spontán, már mentünk volna a 3. körre, de Ő beelőzött :D Szóval, bármikor, bármi történhet (pl.hasonlóan csodás meglepetések), a lényeg, h ki kell tartani!!!!!!! Annyi mindentől függ a babásodás, nem lehet igazán okosnak lenni, de bízni kell és minden lehetségest megtenni!!!!
Visszanézve teljesen másképp látod majd Moncsi az egészet, ahogy mi is. Persze, tudom, addig nem...
Én nagyon-nagyon szorítok itt Mindenkiért!!!!! Biztos vagyok benne, hogy nem hiába!!!!!!!!!

Más: én sem tudok tájékozódni...
Vezetni igen, azt imádok, csak néha kissé bonyolult útvonalon teszem... :oops:

A Mammut oldalában is van méhpempő egy boltban, méhészetből való, jó áron és nagyon tiszta, mézben van, nem kapszula, állítólag az a tuti.

Magunkról: Hála Istennek, jól vagyunk. Már csak 1,5 hét van vissza a nagy találkozásig (maximum).
Gondoljatok ránk légyszi', h csütörtökön szüljünk! 22-én mondjuk. :wink: Apánk akkor a legbiztosabb, hogy odaér. :D
A fogantatás legesélyesebb napjaihoz adva a 266. napot, akár már 19-től megérkezhet a Babánk, de az hétfő... Jóslófájások már vannak. :wink: Persze, a lényeg az egészség!!! Írok Albinak vagy Neked Moncsi mailt, ha megszületett a kicsi Lányunk. Jó?

Erőt, kitartást, hitet, egészséget kívánok és POCIKAT/BABÁKAT, sokat!!!!!!
Pusz, Bodzi

Kép
bodza2005

Ercsikati! Itt a helyed! :D
Szépen átbeszéltek mindent, az eddigi történéseket, leleteket (vidd magaddal az összes tudnivalót rólatok) és Apánk elmondja, mit javasol, mik a lehetőségek szerinte.
Ne izgulj, nagyon édes pasas!!!! :D
Szigorúnak tűnik, de ez meglátod, szükséges is, e mellett jó humorú, kedves , szeretetteljes, empatikus, szókimondó, körültekintő, igazán profi és tapasztalt szakember.

Kép
bodza2005

Bodza!
Köszönöm a gyors választ, és ha nem gond írtam neked Privi üzit is! Ott feltettem az összes kérdésemet :oops:
Mennyi idő mire "feltárják" a bajt? Nekem nem volt eddig semmi "történésem", vagyis nem volt abortuszom és semmi ilyen jellegű műtét! Egyedül egy méhszájsebem volt, amit a nőgyógyász ambulánsan megcsinált!
Már alig várom a 27-ét!

Kép

KépKép
ercsikati

Sziasztok,

Nekem személy szerint nem ott "készítették" a lombikot, de jártam hozzá. Nagyon rendes doki, igaz sokat kell rá várni, de nagyon oda figyel a nőkre, néha még van humora is. Nővérem nála volt inszemináción és 3x-ra sikerül neki.
Nekem 7x volt inszeminációm és 3 spontán babám volt amiből 1 méhen kivül tapadt meg, és a Kaáliba jártam(ok) ott is nagyon rendesek, utána az 1 lombik sikerül, április 1.-re várom kislányunkat.
Kitartás kell és hinni hogy sikerül, mert sikerülnie kell.
Nekem sem találta semmi problémát, meg a férjemnél sem.
Szóval kitartás.
lili&ana

Sziasztok!

Ercsikati, gyere csak és kérdezz bátran! Biztos lehetsz benne, hogy mindig akad valaki köztünk, aki tud segíteni. Én "profi" inszemező vagyok. Négy inszem, 3 ovu. indukció és néhány leállított stimuláció van a hátam mögött. Most készülünk az első (remélem egyben utolsó) lombikunkra és ezért bénázok itt folyton. :lol:
De látod, milyen cukin viselik a többiek.... :wink:

Bodza! Nagyon-nagyon kérlek, nekem mindenképpen írj, ha megérkezik Eszti! Üzenem neki, hogy én is nagyon várom Őt!

Nálam eldőlni látszik a kérdés. Hétfőn a 3. cn-on lesz a találka Apánkkal. De legalább nyugodt lélekkel kezdek reggel a Nyírőben a hormonlaborral.

Nagyon szép hétvégét Nektek!
Pussz!

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

A képen a keresztlányom legújabb bájmosolya. :lol:

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Moncsi

Kitartás biztos fog sikerülni. Nekem is elsőre sikerült. Hinni kell benne. Én 2 hetet intenzíven feküdtem, és aludtam sokat, az ultragestantol pláne. és mese filmeket néztem, szerelmes filmeket , és fogtam a méhemet és beszéltem hozzá(juk), és akartam hogy legyen.
Kitartást, és sok sikert. Most 30.hetén járok 1 baba - kislány.

Liliána
lili&ana

Sziasztok!

Bodza! Remélem minden rendben lesz a szülés körül és nemsokára kezedben tarthatod a szép egészséges kisbabádat!

Miciona! Köszönöm a biztatást priviben! Ám úgy érzem a többieknek is be kell számolnom a velünk történtekkről!

Szóval: csütörtökön voltunk amnio eredményért a Baross utcába!
A genetika rendben, ez már egy jó hír! A méhlepény is felhúzódott ez a második jó hír! Ezután viszont rosszabbak következtek: az ultrahangon megállapították, hogy a köldökzsinórban 1 véna, 2 artéria helyett, 1 véna, 1 artéria található! Ami további vizsglatokat tesz szükségessé, mert hogy ez együtt járhat magzati fejlődési rendellenességekkel. Ezért jan. 22-ére időpontot kaptunk Hajdú Júliához a magzati szívultrahang specialistához és meg kell nézetni vele nincs-e probléma! Szorítsatok nekünk, hogy ne legyen!
A másik: átlagosnál több magzatvíz, de ez lehet ártalmatlan is!

Most kicsit megint beborultak a fellegek, úgy látszik nekünk ez a terhesség már nem lesz panaszmentes!

Ági! Úgy halottam, hogy Te feküdtél ilyen anyukával odabent, tudnál nekem priviben írni róla! Úgy hallottam nála végül nem lett semmi gond!

Mindenkinek sok szerencsét kívánok! És ne haragudjatok, hogy mindig csak magunkról írok és a többiek kérdéseire nem válaszolok, de már előttem mindig elmondják, mire én ide jutok!

Üdv: Momóka
momóka

Momóka!

Egyet tudok tenni, nagyon-nagyon szorítok Nektek, hogy ez a probléma semmilyen gondot ne okozzon a Babácskátoknak.

Tudom, messze még a 22.-e, ezért próbálj ne nagyon izgulni, aggodalmaskodni addig. Meglátod, minden rendben lesz!

Ölellek: Moncsi

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Momóka! Részemről is megy a drukk, hogy ne legyen semmi gond!

Moncsi! Amit az igazságtalan életről irtál, azt azt hiszem mind hasonképp érezzük! De a lányeg, hogy nekünk is lesz babánk és mi szeretni fogjuk és nem fog hiányt szenvedni semmiben!

Ercsikati! Mi is nemrégen kezdtünk a Dévaihoz járni, nálunk a spermavizsg.-nál kiderült a baj. Kb. egy hónap volt mindent elintéztetni.

Simba! A párom végül Kopától ezt a Fer14-et kapta, hogy szedje. Eddig nem találta Kopa a baj okát. Azt hiszem te irtad, hogy nem vagy jó véleménnyel erről a vitminról. Szerinted próbáljuk meg, vagy ne vacakoljunk vele???
kislibus

Aranyos Momóka!
Drága vagy, h nekünk drukkolsz, miköben ennyire aggódsz. Köszönjük szépen a jókívánságodat!!!
Nagyon-nagyon-nagyon szorítok Értetek, h ne legyen baj!!!!!! Szívből remélem, h nem is lesz!! Nem lehet!!! Ha gondolod, megírom Ági mail-címét priviben, h hamarabb megnyugtathasson!
Lehet, h én előbb is meg tudlak nyugtatni, olvasd el ezt: http://www.nlcafe.hu/forum/?fid=441&top ... tep=0&bw=1
:D

Moncsikám!
Akkor, ahogy egyeztettük a dolgokat! Puszillak! :D

Kép
bodza2005

Sziasztok!

Bodza
Kívánom neked, hogy könnyű szülésed legyen és ha akarod Apánknál történjen mind ez.

Momóka
Ha jó lett az amnio eredménye, nagy baj nem lehet. A szív uh. is biztosan jó lesz. Nikivel annak idején én is voltam. Ránk is ránk akartak bizonyítani valami betegséget mindenáron. Sőt még azt is mondta a doki, hogy ő a helyemben elvetetné. Ha gondolod hívd föl Apánkat biztosan tud valami okosat mondani.

A szüléstörténetünk:
Apánk ragaszkodott hozzá, hogy dec. 20-án mindenképpen feküdjek be a János kórházba mert bármikor bármi lehet mivel már a 37. hét végén tartunk. Én be is feküdtem, de semmi tünetem nem volt, a méhszájra is azt mondta, hogy vasbeton. A helyettes orvosom aki Apánkat helyettesítené Dr. Molnár László volt. Vele találkoztam 20-án ő fektetett be, csinált uh-t is.
Hétfőn bemutatott a szülészet vezető főorvosának aki javasolta, hogy mivel szültem már természetesen, most is menni fog, ne csináljunk császárt, várjunk hátha megindul a szülés. Ha nem történne semmi, akkor következő hétfőn eldöntjük, hogy mi legyen, de ha akarom csinálnak nekem császárt. Én nem igazán szerettem volna a műtétet és tényleg bármikor beindulhatott a szülés. Hétfőn már 1-1.5 ujjnyira ki voltam tágulva.
Várakozó álláspontba helyeztem magam egy 6 ágyas kórteremben, ahol voltak vérző kismamák és abortuszosok egyaránt. 24-ére Molnár doki hazaengedett, bár Apánk azt mondta nekem, hogy nem mehetek. 25-én reggel visszajöttem majd eljött a hétfő. A főorvos újra megvizsgált és azt mondta mivel még mindig nem szülök 3 lehetőségem van. 1. várunk tovább, 2. császár, 3. kapok egy méhnyakérlelő tablettát ami beindíthatja a szülést. Mivel Niki is így született ezt a lehetőséget választottam.
Másnap reggel borotva és beöntés után megkaptam a tablettámat és vártunk. Jó fél óra múlva már kezdtem érezni, hogy valami készül, pici fájások már voltak, amik késöbb úgy 2 óra múlva egyre erősödtek de még elég elviselhetőek voltak. Ekkor 2 ujjnyira voltam tágulva de tovább nem ment hiába voltak meg a fájások. Ekkor befutott Apánk, de borzasztóan meg volt fázva. Újra jött a fő-fő orvos és kitalálták, hogy burkot repesztenek. Fájás közben csinálta Apánk, hát azt nem kívánom senkinek, nagyon tud fájni. A víz elfolyt és vártuk a babát. Nekem már félidőtől kezdve toló fájásaim voltam, amit senki sem hitt el. Egyszer csak éreztem, hogy elemi erővel kitör belőlem valami hát, megszületett az első fiam. Mindenki úgy meglepődött, hogy Apánk sem hitt a szemének. Minden gátvágás nélkül tört elő a bébi.
Ahogy azonban ő kijött, elmúltak a fájások, de a második bébi még bent volt ráadásul fent a gyomromnál magasan. Én próbáltam nyomni, Apánk kívülről nyomta a hasam egy másik doki pedig a fejét kereste meg belül és próbálta kihúzni. Végre sikerült és ő is megszületett. Apánk már császárra akart vinni, mikor sikerült a babát kivenni. Mivel televoltam visszérrel és az első baba kirobbanása egyet elszakíthatott, borzasztóan elkezdtem vérezni. Apánk megint egy csomó orvost odarendelt, mint Nikinél, hogy segítsenek neki összevarrni. Közben a vérveszteségtől borzasztóan szédültem, így végül kaptam 3 zacskó vért.
Apánkat megint jól megdolgoztattam, de nekem is kijutott a jóból. A vérnyomásom nem tudták megmérni annyira alacsony volt és 2 napig nem tudtam felkelni.
Erősödök azóta is, eszem a vasat rendesen. Én már többet nem szeretnék szülni, mivel tartok tőle, hogy legközelebb valamelyikünknek nem lenne szerencséje és 3 gyerek elég.

3 nap után szerencsére hazaengedtek a kórházból mivel a babák jól voltak, én meg már untam a kórházi létet.

Remélem senkit nem ijesztettem el ezzel a szüléstől, szerintem csak én vagyok ilyen problémás. apánknál közben kedden voltunk varratszedésen, nagyon jó lett a kedve mikor meglátta a babákat, de a másodikat emlegette is.
Jó volt nála szülni, mivel borzasztóan lelkiismeretes ember és nagy tudású is. Szerencsés, aki nála szül.

Képet is teszek fel, de most csak erre jutotta az időmből.

Kép
Kép
bbeti

Beti, egy hősnő vagy!!! Hatalmas gratula!!!!!!! :D :D
Egészséget, boldogságot kívánok a Családkádnak!!!!
Biztosan nagyon édesek a Babák!!
Köszönöm szépen, remélem, Eszti csütörtökön érkezik és sikerül Apánknál születnie. :D
Gyors regenerálódást kívánok, sok tejecskét és rengeteg örömöt!!!!!!

Kép
bodza2005

Sziasztok!

2009.10. hóig megmaradt UTROGESTAN ORAL ( szájon át alkalmazandó) kapszulám megmaradt. két doboz.
Utánvéttel szívesen postára adom, nekem már nem kell...

Mocmo, aki már ikreket vár....
mocmo

Kislibus!
Nálunk a spermavizsgálatnál minden rendben van, ezért tanácsolta a doki, hogy mivel már több mint egy éve szeretnénk babát, keressük fel Dévai doktort ő majd segít! Hát nagyon remélem! Nálad milyen vizsgálatokat végeztek?

Kép

KépKép
ercsikati

Kedves Lányok!

A Babanet szerkesztősége szeretettel várja a Látogatók történeteit a gyerekvárásról, családtervezésről, gyereknevelésről, szülésről, egészségügyről, családról, óvodáról, iskoláról, munkáról. Ha van olyan történeted, amely kacagtató vagy megható, elgondolkoztató vagy felháborító, esetleg reményt vagy megoldást adhat másoknak, ne habozzatok, hanem ragadjatok billentyűzetet és a kész írást küldjétek ide: szerkeszto@babanet.hu.

A történetek bekerülnek a Babanet Te Történeted rovatába, illetve a főoldalon is láthatók lesznek.

Üdv:

Dia
dia
Budapest

Sziasztok!

Bbeti nagy nagy gratu. És mielőbbi felépülést.

Bodzi hanyadikára is kellne jönni a bébinek.- Ha jól tudom a málnalevél tea segíthet beindítani a szülést.

Momoka írj nyugodtan. Emilem delike28@freemail.hu.

Nálunk Viktorkánál megvolt az első igazán nagy esés. Tegnap próbált felkapaszkodni az asztalra, de egy idő után már nam bírta, és bumm arcal előrre borult, Volt is nagy sírás, de baj nem történt!

Na megyek, mert etetés van.

Lilypie Kids Birthday tickers
Ági28

Sziasztok,

Bbeti! Nagyon ügyes vagy! Császár nélkül, tök jó..., biztos sokat köszönhetsz a dokiknak, főleg Apánknak is, de azért Te vagy az igazi hős!
Pont láttam, hogy a mostani Kismama magazinban a János Kórház szülészetét mutatják be.
Momóka! Azt nem is írtam, hogy a kolleganőm fiánál is végig láttak vmi béltágulatot, aztán teljesen egészséges lett.
Te hova jársz? Ő a Baross utcában volt. Nagyon kedves lány, ha gondolod megkérdezem, hogy tud-e nekem vkit javasolni, vagy, ha van vmi kérdésed tolmácsolom neki.
miciona

Ági!
Én itt még új vagyok, ezért lehet furának fog tűnni a kérdésem, de neked 3-as ikreid vannak? Vagy lehet, hogy elnéztem valamit? :) Hogy bírod őket? Hogyan sikerült egyszerre 3? Nagyon édesek lehetnek! Remélem Viktor nem ütötte meg magát nagyon!

Kép

KépKép
ercsikati

Kedves Bbeti,

Gratulálok a babákhoz! Egy hősnő vagy.
Üdv.Liliána
lili&ana

Na, hali!
! Fájt, aztán még jobban, kicsit nyafogtam, de kibírtam.:)) A végén Apánk megkérdezte, élek-e, vagy hívjon halottaskocsit... megint humoránál volt... :lol:

Ami nagyobb baj, hogy a 25 ropis Hepa és társairól a leletek még nem érkeztek meg hozzá és ha a stimu alatt nem tudom előkeríteni, akkor nem csinálja meg a leszívást. Így holnap rohamot indítunk az ANTSZ ellen.

Kérdezek (mondtam, hogy még sok bajotok lesz velem! :lol: ) :
Hogy a csudába kell beüzemelni ezt a Gonal-F pent ??? Írjátok már le nekem légyszike úgy, mintha egy 3 évesnek magyaráznátok,hátha be tudom adni magamnak,és nem kell szerdán bemennem, hogy a klinikán adják be az elsőt.

Bodzám! Mikorra fogsz menni szerdán? Fogadjunk délután... a pocakosok akkor járnak... Mert ha mégis reggel, én meg béna leszek és nem bírom (merem) beállítani az első adagot esetleg lehet, hogy összefutnánk. :wink:

Puszulyka!

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Moncsikám! Szegénykém, akkor Te is megszenvedtél vele, reméltem, h nem fogsz. A jó hír, h többet ez már nem lesz. Viszem, amit ígértem! :D
Kapsz kabalát is, jó? :D A Párom segít Neked, ha gondolod. (Én nem mertem anno ilyesmit tenni. :oops: ) Reggel megyünk mi is!!! :D
Néz, mit találtam Neked: http://www.youtube.com/watch?v=fADyj_nLKqs

Kép
bodza2005

Ágicám! Írtam mailt! Puszillak Benneteket nagyon! Viktorkát külön is! :D

Kép
bodza2005

Moncsi! Egyébként, amikor éppen bent vagy az Intézetben, mindig beadják az aktuális injekciót Ágikáék. Ez a videó, amit az előbb küldtem, nagyon jól bemutatja, amit kérdeztél, nézd meg. Akkor randi szerdán! :D

Kép
bodza2005

Bbetti! Gratula kicsikéidhez, kérünk képeket!

Bodza!
Nagyon várjuk Esztikédet, szerintem nem igyekszik majd kibújni. Vass doki szerint a lombikos babák szeretnek "túlhordottak" lenni.

Akciózóknak szép tüszőket kívánok, ET utániaknak babaragacsokat, babásoknak pocaksimit, anyukáknak boldog pillanatokat a babákkal, többieknek megerősödést a felkészüléshez!

Kép
albi2000

Albika! Rég nem jelentkeztél. Hogy vagytok???
Esztink spontán érkezett Baba, de lehet, h így lesz. Meglátjuk. :D
A lényeg az egészség! Köszönjük, h várod Őt, aranyos vagy! Puszillak!!!

Kép
bodza2005

Sziasztok!

Köszi a biztatásokat mindenkinek!!!!!!

Bodza! Ezt a Nők Lapjás fórumot már én is megtaláltam! De köszönöm!

Bbeti! Hatalmas gratula! A Jó Isten áldása kísérje életük minden lépését!!!!! Nagyon hamar otthon is vagytok már és kösz a születéstörténetet! Habár nekünk az még messzebb van, de jó hallani, hogy rendes Apánk!

Tegnap voltam nála, megint humoránál volt, habár kicsit elkeserítettem! Sem pozitívat, sem negatívat nem mondott! Azt mondta meg kell várni, mit mondd Hajdú Júlia! Megnézte ultrahanggal a szívét, de azt mondta, hogy Ő a kis rendellenességet nem tudja ezzel meglátni, ehhez specialista kell! De bármit mondanak hívjam egyszerre! Olyan aranyos, hogy így izgul értünk! Én is mindig azt érzem, hogy jó kezekben vagyunk nála!

Moncsiga! Én a helyedben nem akarnék próbálkozni az első injekció beadásával, mégha nagyon bátor vagy sem, mert azért nem olyan egyszerű és vannak dolgok, amire oda kell figyelni, amiket el fognak mondani! Maja, aki betanít, nagyon rendes, türelmes! Mi szerdán kezdtük, akkor mindkettőt Ő adta be! Csütörtökön már megpróbáltam a GOnál-t egyedül, de elügyetlenkedtem, mert közben kézcsere kell és lefiggyedt a toll, erre átvette tőlem, de pénteken már mindkettőt beadtam magamnak!

Ági! Kösz az e-mail címet, fogok írni!

Mindenkinek sok egészséges kisbabát és kitartást kívánok!

Üdv: Momó
momóka

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?