A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

Beszéltem velük.... Sajnos nincs megoldás.... Az exre kerül a gyerek. :(

Katka

Lilypie Kids Birthday tickers
katka22

akkor is ha nem viszel be házassági anyakönyvi kivonatot?????

KépKép
KépKép
adryn

Igen. Mert igazolni kell a családi állapotom. Ha nem igazolom, akkor ők állnak neki kideríteni. Addig nem adják ki a születési anyakönyvi kivonatot....

Katka

katka22

csesszék meg :( sajnálom :( és nem oldható meg ha exed is ír valami papírt vagy valami? mert így babástól felesleges köröket kell majd rohangálni a bíróságon...

KépKép
KépKép
adryn

de figyu már.. valahogy meg lehet oldani, mert ismerek olyat aki xné volt már amikor megszületett a baba is és mégis úgy kérték hogy az anya nevén legyen a gyerek.

KépKép
KépKép
adryn

A gyerek azt a vezeték nevet kapja, ami a házassági anyakönyvi kivonaton van. De nekem ráadásul az lenne a lényeg, hogy ne az ex legyen az apa.
Az előbb mondtam el neki. Egész jól tűrte a dolgot, pedig jó kis galiba szakad miattam a nyakába....
Tudjátok én régen olyan kis megtervezett voltam. Karrier, házasság, gyerekek és boldogan éltek míg meg nem haltak.... Most meg itt vagyok a slamasztikában.... Mindig csodálkoztam, hogy tudnak emberek ilyen helyzetbe kerülni.... Hát most megmutattam magamnak.... :roll:

Katka

katka22

hűű, Katka, ez tényleg elég kemény szitu... :?

Rszg
nem akartam írni, de ha már Erpé írta, akkor én is... én sem láttam, hogy mi micsoda... :oops: pedig eltöltöttem a kép felett jó pár percet!

Nemlajos
drukk, hogy minden simán menjen! és te is bírd!

olyan furcsa... rám még nem jött rám a ruhavásárlás mánia... mikor gyerekruhák mellett vagyok, még mindig a rózsaszín irányba mozdulok a kék helyett... :roll: a hétvégén összeszedem, mim van, aztán ha hiányzik valami, elmegyek túrkálni, elhatároztam!

Adryn
gratula a kocsihoz! ügyes vagy, hogy te vásárolsz autót! 8) igazi vagány csaj vagy!

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Erpé
kitartás a magányos hetedhez!

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Sziasztok!

Katka, ilyen nincs, ezt nem hiszem el. Az ilyen baromságok olvasásakor megerősödik bennem a jog hülyesége. Mi van akkor, ha a férjed úgy nyilatkozik (mittomén, pl. közjegyző előtt), hogy nem ő az apa, a valódi apa meg úgy, hogy ő az.
Egyébként nem lehet elválni két hónap alatt? Fogalmam sincs, meddig tart egy válás, de azért még van időtök akár arra is. Vagy van valami oka annak, hogy nem váltatok még el?
Vagy akár nevet is változtathatsz, nem? Hogy a te nevedre kerüljön a gyerek...
Bocs, ezek neked is biztos eszedbe jutottak már.
Megtervezettség... Illuzió :)

Csibb, köszi a biztatást! Apával szerencsére beszélgetünk azért skype-on. És még én sem vettem Kicsicsajnak rucikat :) Egy darab body-n kívül (áthajthatós a H&M-ből). De most kaptam egy barátnőmtől egy jó adag újszülütt kislányruhacsomagot, meg ugye Samu ruháinak nagy része azért neki is jó lesz. Ja, és anyukám a minap sorolta, hogy már miket vett a csajnak... Szóval, azt hiszem, én sem fogok sokmindent beszerezni...

Voltam ma nődokinál, kiscsaj rendben van. Fejenáll, ezt csinálta legutóbb is, remélem, hogy a hátralevő időben is bejön neki ez a póz.
Fejmérete és pocija alapján a korának teljesen megfelelő, azaz 30 hetes, de a combcsontja alapján nem lesz alacsony: 33 hetesnek felel meg. Egy hosszúlábú asszony növekszik a pocimban :)
Most ennyi, majd még estefelé benézek - Samuval játszódélutánt tartunk. Újabban imád birkózni, de abban én most nem nagyon vagyok partner...

erpé

Sajnos a jog úgy rendelkezik, hogy akkor is ha elválnak a házastársak, ha 300 napon beül születik gyermek, akkor a jog azt feltételezi, hogy a (volt)házastárs az apa. Azaz akkor is az ő nevére kerülne a gyerek, ha valami csoda folytán sikerülne Katkáéknak 2 hónap alatt elválni, ami magyaroszrágon lehetetlen.
Utólag lehet apasági pert indítani.
sajnos nekem is van ismerősöm, aki ezzel küzdött és a védőnőm is egy hasonló esetről mesélt nekem tegnap.
persze beszélni kellene egy okos ügyvéddel, hátha van valami lehetőség.
Ja és a "közös" gyermekeknek nem lehet eltérő vezetéknevük

Kép

Kép
gabka77

bakker, katka, ez nagyon durva!!! :shock:

Én megjöttem háztűznézőből, lakással egyelőre minden rendben (már a helyzethez képest), a szombati költözés még nincs veszve, viszont nagyon elfáradtam, úgyhogy ki is dőlök!

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Katka Szerintem is ez tök gáz, és nem igazságos! Mi van akkor, ha az exed ír egy lemondó nyilatkozatot, és hitelesítitek?! Szerintem máshol is érdeklődj még!

Erpé Jó, hogy nálad is rendben vannak a mért adatok! Kép nincs?

Aki nem igazodik ki a képen: Olyan, mintha a feje ki lenne törve a nyakához képest :roll:
A jobb szeme és orra látszik rendesen,az arca bal fele meg sötét.
Kép

Kép

Kép
rszg

Már mindenféle hvatallal beszéltem és nincs más út....
Nem lehet előre intézni semmit, csak utólag....

Gondoljatok bele... Ha babának szeretnék majd útlevelet, akkor az exemet kell megkérni, hogy jöjjön el útlevelet intézni velem.... :twisted: Mert ugye oda kell az anya és az apa is....
És még mennyi egyéb.... :(

Katka

katka22

Katka én is sajnálom ezt a dolgot, tényleg nem egyszerű ha jogról van szó :(

Nemlajos ez tök jó hogyha szombaton tudtok költözni :D Én is 34 hetes voltam Pannával mikor költöztünk, és olyan jó volt az új lakásban várni a babát. Azt hiszem most nem bírnák ki egy költözést fizikailag :roll:

Rszg, az nem lehet, hogy az nem is a nyaka? Nem a keze inkább? :roll:

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

RSZG: Szerintem ez egy nagyon rossz minőségű kép, amit félre értelmezel (bocsi). De szerintem a fekete kerek folt a fejecskéje és a vonal pedig a kezecskéje, de nagyon keveset lehet belőle látni... Nem is értem, hogy adhatnak ki a mai világban ilyen rossz minőségű UH-t.... Már 7 éve is jobbat adtak 2D-ben....
De a lényeg, hogy a baba jól van!

Nemlajos: Nagyon feszített a tempo, amit írtál. Azért nagyon vigyázz magatokra és hagyd hogy a többiek pakoljanak cipeljenek. Így is irtó fárasztó lesz Neked. De szurkolok, hogy minden rendbe legyen és az tök jó lesz, amikor már csak csinosítgatni kell az új otthont! :) És kérünk ám majd fényképeket, hogy milyen lett!

Erpé: Jó skypolást a héten. Mi tavasszal Peti apukájával a syber sex alapján feltaláltuk skyper sexet és tök izgi tud lenni és a pocakod sincs útban. ;) Persze azért nem olyan jó, mint az igazi....

Katka

katka22

Erpé, ezeknek nincs jelentése, úgy mint a mi vezetéknevünknek, annyi, hogy ez ott állítólag királyi névviselet. Nektek is apasági kell, nem is tudtam.

Katka, nektek is jól meg van bonyolítva, na ezért nem értek én egyes törvényeket itt, mert irracionálisak, nem körültekintőek, szemellenzősek :twisted:

Banokla, én ált. tudok aludni, mondjuk azt leszámítva, hogy kétszer minimum nekem is ki kell menni, csak van hogy egész nap jövök megyek estére elnyom az álom, utána meg nem tudok időben lefeküdni, mert nem vagyok álmos :D

Pappillon, szép poci :wink:

Bea, Maja

Kép
bea1978

[quote="nemlajos"]b írta:nemlajosakker, katka, ez nagyon durva!!! :shock:

Én megjöttem háztűznézőből, lakással egyelőre minden rendben (már a helyzethez képest), a szombati költözés még nincs veszve, viszont nagyon elfáradtam, úgyhogy ki is dőlök!

Nemlajos, gratulálok! Viszont jól el fogsz fáradni :wink:

Gabka, tudsz aludni? :)

Én elteszem magam, holnap reggel nyolcra megyek a védőnőhöz.

Jó éjt

Bea, Maja

Kép
bea1978

Sziasztok!

Katka, skyper sex :) Sajnos a párom egy nyilvános helyről (netcafé) netezik, így csak dumcsizunk :)

Bea, mi nem vagyunk házaspár, ezért kell az apasági. De nem volt különösebb hercehurca vele Samunál, így remélem, h most sem lesz...
És most Katka történetét hallva nem bánom, hogy nem vagyunk házaspár... nem mintha külön szeretnénk lenni, vagy bármi ilyenre számítok, de persze sosem lehet tudni, mi vár ránk...

No, megyek aludni, holnap hosszú napom lesz, 8-ra megyek dolgozni, és estig nincs megállás...
Jó éjt!

erpé

Jó reggelt, kismamák!
Sajna úgy néz ki, óvatosabban kell majd egy picit vennem ezt a jövő hetet, legalábbis a tegnap ismét jelentkező menzesszerű görcsök ezt sugallják...
Úgyhogy 2-ig forgolódtam, meg néztem, hogy vajon honnét fogom tudni, hogy mikor hány percesek a fájások (persze nem most, majd, és hogy az ilyen lesz-e, vagy más jellegű fájdalom), aztán elaludtam nagy nehezen, de már 6-kor fent is voltam, ismét görcsökkel.
Amióta kikeltem az ágyból, a görcsöknek nyoma sincs, de du megyek dokihoz, és majd jól elmondom neki!
Hja, ha már a dokihoz készülődés: elértünk arra a pontra, amikor már a párom borotvál, és már nem az ő kedvtelésére, hanem a dokilátogatás miatt :lol:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

hja, rszg uh-képéhez csak annyit, hogy (bár én is úgy látom, mint ő) az én dokim is hasonló minőségű fotót tud adni, úgyhogy csak akkor teszem fel, ha érdemes :wink:
katka: bizony, és ez még nem kevés pénzbe is kerül (már a magánrendelés, és azon belül az uh...)

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Vica Hát én nem is tudom! A feje nekem teljesen kivehető volt, már az első pillanatban. Engem az a fekete kis pötty "zavar". Olyan, mintha az a köldöke lenne. De teljesen mindegy, a lényeg csak az, hogy egészséges!

Nemlajos Mondtam, hogy vigyázz magadra!!!

Kép

Kép
rszg

köldöke??? Majd ha leesik a köldökcsonk :lol: :lol: :lol: :lol:

Én vigyázok, tényleg! :evil:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Rszg igazad van a lényeg, hogy egészséges! :D

Nemlajos tényleg vigyázz magadra, csak nézd ahogy a többiek pakolásznak és irányítsd a munkát :wink: :)

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

hát majd a költözéskor így lesz, na de a dobozokba meg zsákokba azért nekem kell bepakolni (szerencsére a könyveket nem szedtük elő az előző költözéskor)

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos: úgy látom te olyan vagy mint én :lol: :lol: költözőmadár :twisted: 2 évnél tovább csak gyerekkoromban laktam anyukámnál, de azóta.... :P na majd most nico miatt végre lenyugszom.. vagy...? :lol:

KépKép
KépKép
adryn

Sziasztok, látom, sokmindenkinél vannak bonyodalmak, roszz dolgok:( Sajnálom!!
Ti mikor mossátok-vasaljátok ki a kisrucikat? Hány nappal -héttel előtte? Én márc 26ra vagyok kiírva, eddig korainak tartottam, de jövő 7en lehet elkezdem. Mert mindennapra van valami. Dolgozó barátnőim, rokonok megkérdezik, nem roszz-e egyedül itthon, nem unatkozom-e..Hát én soha nem jutok el atennivalók végéig, és
úszik a lakás..Mi lesz még, ha baba lesz ? :( de csiga vagyok, lassú...remélem, valamennyi energia/ ill. az összes visszajön szülés után/. Már megszerveztem, hogyha hétvégén szülök, apáról gondoskodjanak, hívják meg ebédelni:) Meg a fagyasztóban is igyekszem adni kajeszt, csak kicsi a fagyink.Csak 1 fakk.
Még a szülés előtt szeretettem volna találkozni rég nem látott ismikkel, de már nem tudom, lesz-e rá idő:) Mondjuk, babalátogatóba úgyis jönnek.Mindenkinek szép napot!
Ti miket rendezgettek most a babával kapcsolatban?

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi

Hát rszg uh képét tegnap este bűvölöm, és ma leesett, hogy mi mi rajta. De lehet, hogy most sem látom jól. :)

Nemlajos, kivi vagyok, mit fog mondani a doki a görcsökre.

Katka, ez a bürokrácia nem semmi.

Pulcsi, én még nem mosom a kisrucikat, Majd csak februárban gondoltam. Meg január végén lesz csak meg a szekrény, addig úgysem tudom hova pakolni. Én most egy zenélő forgó játékot raktam fel a kiságyra, de csak próbaképpen, hogy fog majd kinézni. :lol: Jobban élvezem amúgy a baba cuccok vásárlást, mintha magamnak vennék ezt-azt.
:lol: :lol:
Holnap megyünk anyuval légzésfigyelőt venni. Vagy baby controll vagy angelcare. Van vkinek tapasztalata ezekkel??? Vmelyik jobb???

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Nemlajos: én is rosszul alszom éjszaka. nekem most az jött be, hogy iszom egy pohár kálciumot és akkor valahogy jobban ellazulok.... Szedsz Magne B6-ot vagy valami ilyesmit?
Vigyázz magadra és beszélj Dömével, hogy maradjon még egy kicsit bent, mert neki most ott a legjobb. ;) Petivel én is beszéltem, azóta nem is vérzek és talán kevesebbet keményedek....
A dokinak meg említsd csak meg a költözést és nézd meg hogy akad fel a tekintete. Igen is kérjél segítséget! Neked már nehéz hajolni és pakolni. Tényleg ne kockáztass. kicsit pakolászol, aztán mehetsz 2 hónapra kórházba. Nem éri meg.... Tessék gondolni magadra és a babára!

Pulcsi: Szerintem nyugodtan felkészülhetsz előre, főként ha ez téged megnyugtat. Szülés után nagyon boldog leszel 3 napig, aztán a hormonok depibe döntenek egy napra és mindenen sírni fogsz, de utána azért egyenesbe lehet jönni. És 6 hét gyermekágy az 6 hét gyermekágy. Szóval akinek van lehetősége az kérjen és fogadjon el segítséget. Tényleg nehéz tud lenni az eleje. Különösen ha nehéz a szülés vagy ha sírósabb a baba, aki éjszaka fikszen nem alszik..... Nagyon ki lehet eezektől készülni, de aztán majd ezek a hetek elmúlnak és nem sok nyoma marad. Csak benne lenni nem könnyű....

Katka

katka22

ma felvetettem a páromnak, hogy mi lenne, ha felhívnánk anyut egy napra, pakolni, meg segíteni rendben itt hagyni az albit.
Nagy csend lett a válasz.
Mondtam, jó, akkor majd ketten megcsináljuk :roll:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos nem szereti a párod az anyukádat, hogy nem akarja hogy segítsen? Vagy csak úgy hallgat? :roll:
Emlékszem mikor mi költöztünk akkor vagy 10-12-en voltunk, úgyhogy sok dolgom nem volt. Na persze otthon előre már napokkal előtte elkezdtem pakolni, mindig egy keveset. De olyan jó volt, mindenki kapott valami feladatot és nagyon hamar végeztünk :)

Rossz alvás: én egyik este bevettem egy Pipolphent (lehet hogy írtam már) és úgy aludtam mint a bunda :) , a gond csak az volt, hogy másnap reggel is volt hatása, így olyan de. 10 körül tértem csak magamhoz. :?

Pulcsi, még én sem álltam neki ruhákat mosni, de én azért mert nem tudom hogy fiú vagy lány. De jövő héten már én is felhozatom a pincéből a kisruhákat, aztán mihelyst megtudom hogy mi lesz neki állok én is. Mondjuk én azért, mert nálam azért jöhet korábban is a baba. Nektek meg van minden, már csak a rucik mosása van hátra? Mert én igazából még nem is vettem semmit, igaz elég sok mindenünk van, de azért egy-két dolgot be kell szereznem.

Tehuti, a tesóméknak van angelcare, nem volt vele semmi baj, jól működött. A másikat sajna nem ismerem. :?

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Erpé, jó hogy rendben van minden nődoki ügyben :) nekem nem mondták még milyen a fekvése, na majd 19-én, csak olyan messze van még, de muszály megvárnom a véreredményemet, mert mondta az orvos hogy vigyem magammal, és a védőnő csak ma adta ki hozzá a papírt, Hétfőn vérvétel.. :?
Nyilvános helyről érdekes lenne megoldani a cybert:wink: :lol:

Hallottam ma a kis szíverrését, meg kaptam ilyen magzatmozgás-számláló papírt, nektek adtak, azt mondták 32. héttől kezdjem.

Rszg, te úgy vagy ezzel az UH felvétellel, mint én a 16-hetessel, furának találtam az orránál, és csak a következőnél nyugodtam meg :lol:

Bea, Maja

Kép
bea1978

[quote="nemlajos"]m írta:nemlajosa felvetettem a páromnak, hogy mi lenne, ha felhívnánk anyut egy napra, pakolni, meg segíteni rendben itt hagyni az albit.
Nagy csend lett a válasz.
Mondtam, jó, akkor majd ketten megcsináljuk :roll:

Nem akarok beleszólni :oops: de Párod is megértheti, hogy minnél többet pihensz, annál jobb, én elfogadnám a segítséget, főleg, ha görcsölgetnék, mert szerintem az nem természetes, arra pihenni kell, meg jó sok magnézium :wink:
bocsi :oops:

Bea, Maja

Kép
bea1978

Mi az az angelcare :o ?

Bea, Maja

Kép
bea1978

Bea nekem egyik gyereknél sem adtak ilyen papírt, meg nem is mondták hogy számolgassam. De úgy emlékszem a kiskönyvben van egy tábla, és a 34. héttel kezdődik hogy onnan számolgathatjuk.
Hát nem tudom, nekem egyenlőre annyit mozog még, hogy feltűnne ha nem mozogna mondjuk egy fél napig :)

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Bea :lol: Az angelcare egy márka. Van belőle légzésfigyelő, bébiörző meg kombinált is.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

:) Nagynéném is mondta, hogy ő se kapott Kamillánál, ideje se lett volna 3 gyerek, meg férj mellett számolgatni..
Én olyat kaptam, hogy megvan jelölve 32-40 hétig minden egyes nap, és napi tízet kell számolni, ha tíz alatt van, azt mondta, akkor jelentkezzek az ambulancián, már reggel 10-nél többször mozdult meg :D

Bea, Maja

Kép
bea1978

:lol: ja..értem

Bea, Maja

Kép
bea1978

Mit főztetek ma? :D

Bea, Maja

Kép
bea1978

Anyósom csirkét sütött, pörköltet csinált tarhonyával. Én meg még rendeltem rántott sajtot rizzsel. Na meg a párommal hozattam egy kis sütit a cukrászdából. :wink:
Na jó dolgom van? :D

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Vica, neked jó dolgod van ma tényleg, ez nagyon jól hangzik.. én egy kis sonkás-fokhagymás tartáros spagettit csináltam, kb 10 perces főzés :lol: :lol: olyan lusta vagyok ma :evil: ...

Bea, Maja

Kép
bea1978

Be kell valljam, nem csak ma van jó dolgom, mivel anyósom így is úgy is főz apósom miatt, így nekem is jut meg a Bulcsúnak.
Hát én elfogadom a segítséget mostanában rendesen. :)
Ez a spagetti is nagyon jól hangzik.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

jó lenne valami gyors süti recept, amihez nem kell élesztő(az nincs) :D

Bea, Maja

Kép
bea1978

Vica ez tök jó így, legalább picit többet tudsz pihenni, neked amúgy is szükséged van rá,,

Bea, Maja

Kép
bea1978

Van muffinsütőd? Az elég gyorsan megvan és ahhoz sütőpor kell :wink:
vica78

nincs, de sütöttem már muffint, úgy egyben a tepsiben, csak el is tűnt az a receptem, na mejd lesek vmit a netről, még tegnap fogyott el a diótortám, de állandóan az édességet kívánom :roll: az az érdekes, hogy terhességem előtt, szinte nem is ettem sütit.
Maja ennyire szereti.. :lol: :lol: ?

Bea, Maja

Kép
bea1978

Bea: akkor ebben egyformák vagyunk. terhességem előtt nem voltam édesszájú egyáltalán, azóta viszont minden nap kell valami édes :D ezek szerint Nico is édesszájú lesz mint az apja :D

KépKép
KépKép
adryn

Hát lányok, a páromnak semmi baja anyuval, csak éppen az napi 24 óra ittlétet számítana, egy elég kicsi lakásban, pont akkor, amikor a Zuram is szabin van.
Szóval elég kicsi a lakás, tényleg végzünk ketten is (már a takarítással... de gondolom a pakolással is), de amikor ránézek a konyhaszekrényre, hogy azt teljesen mindenütt ki kéne súrolni, hát az élettől is elmegy a kedvem. Szerencsére a kádat nagyjából már letörölgettem, persze, majd még kell, de legalább ez.
Szóval megértem a Zuramat is, elég lesz neki akkor kerülgetni az anyákat, amikor a baba miatt feljönnek (attól még engem is kitör a frász).
Egyébként megjöttem a dokitól, minden rendben, a baba fejfekvéses, csak a vérnyomásom volt megint magas (139/97), azt mondta, mérjem, ha az alsó érték ismét 90 felett lesz, azonnal jelentkezzem.
Pedig nincs is vérnyomásmérőm...
És 3 hét múlva látni akar.
Meg most kicsit komolyabban vette a cukoreredményt, mondta, hogy diétázzak. Jó, megpróbálok (van értelme, ha senki sem kontrollálja, nem méri már többet? :shock: )

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos: tényleg vigyázz magadra. Örülök, hogy minden rendben. Mit szólt a doki a görcsökre?

banokla

Képzeljétek az egyik ismerősünk holnapra van kiírva, és a nőgyógyásza, akihez járt a két ünnep között meghalt.

banokla

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?