Hello Lányok,
kezemben forró tea, próbálok fölolvadni, ugyanis majdnem másfél órát voltunk kint délelőtt. Kislányomat nem lehetett hazarángatni. Dotildi, majdnem Nálatok kötöttünk ki, az az irány tetszett neki
Sense, az én tippemen ne múljon semmi, kívánom, h akkor szülj, amikor szeretnél! Én pusztán nézegettem a neveket a naptárban és a Dóra/Dorottya olyan szépen csengett.
Gremese, szépen hangzik ez a kétgyermekes lét.

Még a végén kedvet kapok. Na nem, Liza mellett esélytelen még 1 pici még egy jó darabig. Kakihelyzet:
Tényleg, Zsófi nem akar újra szopizni, h látja az öccsét?
Nevek még 1x: hónapokig harcoltunk, h ne legyen Lizának uaz a neve, mint nekem. A férjemnek ez ugyanis nagyon tetszik. Aztán felhoztam a példát, h unokatesóméknál a lány uaz, mint anyukája, a fiú meg mint apukája. És bár a 2 gyerek 40 felé battyog, a "kis" jelzővel vannak a mai napig megkülönböztetve a szülőktől, ami elég gáz. Ekkor én győztem a vitában

Mírát én nagyon akartam, de az kész nyelvtörő lett volna vezetéknévvel.
És még 1 dolog
a név eredetéről: a férjemmel mindketten sváb felmenőkkel rendelkezünk (főleg én), ott meg minden 2. néni Lizinéni (bár ugye ők még Erzsébetből), és teljesen meg voltak hatódva, h ilyen eredeti sváb nevet választottunk.
TV, én is éppen fel akartam vetni a körkérdést. Sajnos mi a férjemmel mindketten nagy háttértévések voltunk/vagyunk. Én már "megjavultam", ő nem annyira. Szóval amikor 2-en vagyunk itthon, akkor nincs tv, amint 3-an, rögtön be van kapcsolva.

Bár már - hála kisasszony akaratosságának - nem csak foci megy rajta, hanem mese is. Nálunk is a bebe a nyerő, meg a jimjam. Reggel nézi kb 40 percet, mikor a kedvencei vannak (lapka, igloo, doggie) meg este a főkedvencet, Thomast. + még esetenként Teletubbies DVD v süsü. Bár leginkább a zenéit szereti - ami jogos, én is naphosszat dalolom őket. Én úgy gondolom, h pl a bebén kifejezetten oktató jellegű mesék vannak. És meggyőződésem, h a tv is (meg persze a rengeteg könyvolvasás) segített abban, h kenterbe veri beszédben a kétéveseket. Mindent leutánoz, amit a mesékben hall.
Kedvenc Lizi-sztori tv-ről: megy az igloo, ez fókákról szóló bábfilm, azt mondja erre "mekkekkek" (mert, h fehérek, mint a kecskék). Én meg folyamatosan javítottam: nem mekkekkek, fókák. Erre most már így mondja "mekkekkek-fókák"
Egyébként sajnos ünnepek alatt sokat tévézett napközben is, úgyhogy még mindig tart a leszoktatás: napközben többször is odahozza a távirányítót, és rámordít, h BEBE, én meg közlöm, h alszik a bebe. Erre 5 perc hiszti. De nem engedek neki. (99 %-ban)
Kiabálás: sajnos van, bár inkább határozott hangú rászólás. Iszonyat akaratos és hisztis lett a kisasszony. És 1x meg kellett tekerni a fülét

, mert brahiból életveszélyes dolgot csinált: felállt az üvegasztal tetejére. Miután 8x leszedtem és elmagyaráztam neki, h nagyon veszélyes, amit csinál 9. alkalommal is röhögve, engem figyelve állt föl. Diadalittasan nevetett, mikor felért. Ekkor jött a fültekerés. Bár láttam rajta, h fáj neki, egy kukkot nem szólt, csak kiröhögött. Én meg próbáltam komoly arcot vágni (nagyon nehéz volt

) Nehéz lesz vele, már látom...
silka