A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "Budai Meddõségi Centrumba járunk"

Egy cikk a (passzív)dohányzásról és a gyermektelenségről....

http://egeszseg.origo.hu/cikk/0851/9933 ... eles_1.htm

babszika

sting,
ha a petevezető el van záródva vagy be van szűkülve (akár összenövés miatt, akár nem), azt a HSG-vel látják, sőt, bizonyos esetekben meg is tudja nyitni. Persze lehetnek egyéb bajok a hasban, azt nyilván nem látja a HSG. Arra a laparoszkópia a jó, és ha összenövés okozza a petevezető elzáródását (pl. a hasüregben valamilyen összenövés kívülről leszorítja a petevezetőt), azt csak a laparoszkópia keretében tudják megoldani. (Ezért aztán vannak olyan orvosok, akik eleve azt ajánlják a HSG helyett, mondván, hogy ha gond van, akkor úgyis szükség lesz a laparra, és minek kétszer terhelni a nőt. Na persze viszont ha nincs gond, akkor a lapar tök fölösleges volt, a HSG azért kevésbé megterhelő...).

Igen, én most babás vagyok, nagyon remélem, hogy minden rendben is van vele, jövő kedden megyek UH-ra.

Ahogy azt már remény is mondta, csak a tényleges beavatkozásokhoz kell a papír (de én erről olyan sokat nem tudok, mert mi házasok vagyunk).

Sok sikert mindenkinek! :)

Kép
bikmakk

Vasikáé!
Köszi, ma ráhajtunk vagy-vagy. Ha így sem jön meg, akkor legalább már lehet baba a dologban. Novemberben volt laparom és decemberben rajta voltunk az ügyön. Most nagyon reménykedem, hogy megúszom az inszemet.

Babszika! Még nekem sem jött meg, de a tüneteket már érzem.

Bikmakk! Gratulálok! Ez szuper, hogy végre összejött! Mennyi idős a baba?

Üdv Mindenkinek!
szöszi1977

SZÖSZI
Ne tétlenkedjetek a lapar után, mert sajnos az én esetemben is csodaszépen átjárható voltam a laparon, aztán mire inszemre került a sor (fél év) sikerült egy gyulladás miatt frankón elzáródnom. Persze ezt nem tudtuk így végigcsináltuk feleslegesen az inszemeket, és most amúgy is lombik lenne akárhány inszemem is volt.

Csak a beavatkozáshoz kell papír - mi sem vagyunk házasok és a vizsgálatok simán lezajlottak - én is még csak most fogom intézni a közjegyzői papírt., hogy februárra meglegyen. Akinek kell el tudom küldeni a formanyomtatványt emailben, mert amit a BMC-ben adnak eleve át kell írni, mert agyon van másolva és alig olvasható!

dita75

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem a babásokhoz elsősorban, de lehet más is tud rá válaszolni. Tegnap volt a TV-ben, hogy vannak olyan gyógyteák, amelyek segítik a beágyazódást. (Cickafark, palástfű, fagyöngy, barátcserje) Valaki hallott már erről? Vagy valaki használta és sikerült? Csak amiatt kérdezem, mert szeretném, ha valami elősegítené majd a megtapadást, és ha ezen múlik, hogy ezek segítenek, hát iszopm, pedig förtelmes az ízük.
Köszi.
remény73

Sziasztok,

Remény, következő linkben olvashatsz az általad kérdezett témáról:

http://www.fogamzas.mlap.hu/

Kép

csibe
csibe32

Sziasztok!

Veletek fordult elő már ilyen? Teljesen elkenődtem. Voltam utolsó UH-on, amikor meg szokta mondani a doki hogy melyik nap lesz az inszem, és azt mondta h egy domináns tüsző sincs!! Holnap reggel vissza kell mennem vérvételre és akkor megmondják, hogy lehet-e folytatni ezt a hónapot, vagy kuka az egész. Hát ez az év kicsit furán indul nekem.... :cry: Vagy lehet ki kéne hagyni egy hónapot, sok ez a hormon már?

"A szépség mindenütt ott van, nem rajta múlik, hogy nem látjuk meg."
(Rodin)
rony77

Rony,
tavaly októberben pont ilyen hónapon volt.Teljesen kiakadtam én is,de novemberben sikerült,bár emelt adaggal kezdtük emiatt a stimut(napi 2 merional).
Szóval nem elkeseredni mégha nem is könnyű.Én elkezdtem inni a cickafark teát és csak lett egy tüszőcske és abból a baba!

Orsi
orsiborsi

Sziasztok!
Dita! Nem tétlenkedünk, max. rajta voltunk az ügyön, de sajna ma már kezd megjönni, úgyhogy holnap megyek a BMC-be és kezdjük az inszemet. Csak reménykedtem, hogy hátha sikerül spontán, de nem vagyunk olyan szerencsések (sajna). Egyébként házasok vagyunk. Akkor most ti lombikozni fogtok?
Nálunk is így indult, aztán elküldtek laparra és most kezdhetjük az inszemeket.

Babszika!
Megjött már?

Lányok! Jön még valaki rajtam kívűl holnap a BMC-be közületek?
szöszi1977

Sziasztok!

Légyszi segítsetek! Teljesen tanácstalan vagyok, hiszen ma sem tudtam egész nap elérni a BMC-t. Mi van akkor, ha holnap lesz az első nap és akkor megyek, mert ma mégcsak barnázgatok, de a köv. munkanap hétfő, akkor meg már 4. napon leszek. Fontos lenne, mert kezdjük az inszemet. Abból gondolom nem lehet baj, ha előbb megyek, hiszen Babszikának is kiírta a doki a gyógyszereket.
Megerősítést várok tapasztaltabbaktól, hiszen mi mégcsak most kezdjük az első inszemet.
Előre is köszi a válaszokat!
szöszi1977

szöszi: Nekem az elsőnél még azt mondták, hogy a 2-4 cn között menjek, szóval a hétfő még jó. Nem kell ezt annyira készpénznek venni, mert max. 1 adaggal csúsznál akkor is el és azt még be lehet hozni a stimu alatt. Ne izgulj.
vicky79
Budapest III. kerület

SZÖSZI
Én ebben nem tudok segíteni, mert nem a BMC-ben csinálták nekem az inszemeket, a fehérvári dokimhoz nem kellett csak pé előtt menni, hogy lássuk hogy alakulnak a tüszőcskék, mensis uhu nem volt. A recepteket meg általában a nővérke hozta nekem, mert nem messze lakunk egymástól. :roll:

RONY
Nekem ez első inszem ment majdnem fuccsba, mert kevés hormont kaptam és nagy nehezen a 19. napon megtörtént az inszem egy 20milis tüszővel amit szurik nélkül is nagyszerűen tudok produkálni! :roll:

dita75

Mindenkinek Köszönöm!
Viki! Hát nem tudom, akkor talán megyek holnap, maximum azt mondják, hogy hétfőn megint menyjek. De ha fordítva, akkor már csak azt mondhatják, hogy előbb kellett volna jönni.
szöszi1977

Szöszi!

Gyere holnap és akkor talizhatnánk :wink: Mibe leszel? Szerintem is inkább ne hagyd ki a holnapot, majd max azt mondják hogy gyere vissza hétfőn.

(Rodin)
rony77

Rony!
Te mikor mész? Én úgy gondoltam, hogy nem megyek túl korán, kb. 9 után érek oda, de attól is függ, hogy mekkora dugó lesz.
Biztosan megismersz, a felhasználói nevemhez híven szőke haj, szemüveg. Szövetkabátban leszek, azt még nem döntöttem el, hogy mibe megyek.
Te mibe leszel?
szöszi1977

Sziasztok Lányok!
Először is Babszikának nagyon sok boldogságot kívánok szülinapja alkalmából.

Ma volt az uh-om. A csodálatos 23-i rózsás hír után egy picit lefagyott a mosoly az orcánkról, amikor is mondta a doki, hogy lát két petezsákot, de sajnos a korukhoz képest nagyon picik. Most haladékot kaptunk hétfőig, addigra kell összeszedjük magunkat.
Hát rólunk egyenlőre ennyi.
Vigyázzatok magatokra, és majd jövök a remélem ettől sokkal jobb hírekkel hozzátok.
Nagy kalappal mindenkinek,
Timso

Timso
Kép
Milli baba születésének várható napja 2011. június 03.
timso015

TIMSO
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

dita75

Szöszi!

A vérvétel előtt leszek, fekete nadrágban és barna bőrkabát lesz nálam. Majd figyelj, mert nekem aztán csőlátásom van :shock: Kb 10-ig ott leszek, úgyhogy össze tudnán futni.

Timso!
Hétfőig még nagyon sok minden történhet :wink: ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Orsi!
Akkor megnyugodtam, nem egyedi ez az eset, csak olyan lelombozó egy kicsikét. :cry:

Na de ma kaptam lelki fröccsöt is: eldumálgattam egy csajszival meg az ismerősével és mondtam hogy remélem ez már sikerülni fog, erre jól leszúrtak, hogy nem remélem, hanem SIKERÜLNI FOG!!! Hát, ja.

(Rodin)
rony77

bikmakk! szia! ha nem volt semmi hasi műtétem akkor is lehet petevezeték összenövés??ugye nem !ne ilyeszgess :cry: :cry: :cry:

elevitet szedek,mikroszkópozok de sajna baba még sehol és annyira el vagyok már keseredve....
ja ittam gyógyteákat de szerintem elég valószinű hogy kitolta a ciklusomat !3napott késett mult hóban!szerinted lehet ettől?

Kép
sting1982

szia remény73!én ittam mult hóban a palástfű és cickafark teát!ezeknek télleg borzasztó ízűk van de állitólag hatásosak! nekem kitolta a ciklusomat! de azt tudtad hogy nem mindegy hogy mit mikor iszol??azért elöbb olvass utánna mert szerintem ésszel kell inni ezeket! napi 2-max 3csésze! :D

Kép
sting1982

ja és csak mézzel izesítheted!!! a teákat!!!

Kép
sting1982

bikmak!gratulálok a kis babádhoz! szivből örülök :lol: :lol: :lol:

Kép
sting1982

Sziasztok!

Ma már beadva az 1. injekció!!!!
És tök profi voltam, mert mikor kihúztam a tűt, nem volt vércsepp sem! :wink:

Rony!
Azért én szurkolok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

timso!
Nagyon szépen köszönöm a köszöntést!!!!
És sztem nyugi, becézgesd csak a kis babáitokat! Biztos köv. uh-ra már megnőnek!!!!!! +++++++++++++++++++++++++

szöszi!
Ahogy látod, megjött már :wink:
sztem veled sem lesz gond a bmc-ben. próba cseresznye! :lol:

babszika

Babszika!
Huuu! Szóval, elkezdted. Meddig kell adnod és csak napi egy? És ezek szerint mikor kell menned?
Én is elintéztem már mindent. Altató doki, EKG, labor. Hétfőn befekszem és kedden hystero.
Többieknek megy a drukk. Nagyon szorítok.
Rony és Szöszi!
Összefutottatok?

Zsuzsa

Kép
vasikáé
Székesfehérvár

Még 5 naig napi 1et.
Így sztem a 10. napon megyek uh-ra.

babszika

Sziasztok!

Timso!
Nagyon drukkolok neked hétfőre!!! Beszélj hozzájuk és szugeráls őket a pároddal együtt hogy nőljenek ha élni akarnak és nektek boldogságot okozni!

Vic!
Mi újság veled?
Mikor mész a fagyibabákért?
Remélem hamarosan te is jó hírekkel jössz!

Anett!
Rólad meg már nem is tudom mikor hallottam utoljára. Mi van veled?

Mindenkinek nagyon drukkolok, ugyanis a babákat váró fórumból lassan mindenki átkerül a babás fórumba!!!

Kép
vucuska

Vucuska!
Minden ok veletek??

Csajok!
Hogy kell jelölni a fertyn a Merional szurit???
És az inszemet?

babszika

sting1982,
ha nem volt hasi műtétet, akkor az összenövés eléggé valószínűtlen, bár nem kizárt - ezen ne aggódjál. Petevezető elzáródás vagy szűkület attól még lehet, mert az gyulladástól (akár észrevétlenül) vagy spontán is kialakulhat. De azért ez sem gyakori, úgyhogy nyugi :)

Szerintem is elképzelhető, hogy a tea beleszól a ciklusodba - elvégre azért isszák, mert van valami hormonális hatása. Én ehhez nem értek nagyon, mert sosem mertem inni, de ennek megfelelően nem is nagyon olvastam utána. Az biztos, hogy tényleg nem lehet bármit bármikor....

babszika,
hűha, már meg is volt az első szuri, nagyon izgi! Remélem szépen növöget a tüszőcske, továbbra is ügyes legyél :)

vasikáé,
drukk hétfőre :)

Kép
bikmakk

Sziasztok!

Gondoltam bekukkantok hozzátok, mert már régen jártam erre!

Bikmakk! Gratulálok a babához és szép , problémamentes terhességet kívánok!

Gyógyteák! Én a palástfűt ittam, azt a ciklus második felében lehet inni a mensiig. Úgy tudom, hogy a progeszteron termelésre hat és nekem egyrészt megszüntette annak idején a pecsételő vérzéseket, másrészt kitolta nekem is ciklusomat 27-28 napra. (meg nem is görcsöltem annyira ha ittam, mintha nem). Ha megjön, akkor már nem szabad inni és a ciklus első felében sem! Napi egy csésze tea elegendő (2 dl vízbe kb. 1 kávéskanál fű) Remélem segítettem.

Sting! nem ijesztgetés, de nem a hasi műtétek számától meglététől függ, hogy össze van-e záródva vagy sem. Nekem mindkettő összenőtt, pedig korábban sosem volt hasi műtétem.

Babszika! Ügyi voltál, drukkolok! :)

Timso! Drukkolok hétfőre, hogy szépen beinduljanak azok a picikék. Hcg-t nem néztek? Ha igen, az rendben van?

Vasikáné! Drukk a hysteróhoz! Szerintem nekünk amiatt sikerült :wink:

Szöszi! ha nem jön meg holnap, nyugodtan mehetsz hétfőn is, tényleg nincs jelentősége!

Rony! Ha nem hagytál ki a stimuk között időt, akkor lehet, hogy tényleg ez okozta. Nálam a második stimunál volt így, igaz, akkor nődögéltek, de annyira kicsik voltak, hogy emelni kellett az adagon és pár nappal később volt az inszem, mint ahogy szokott. Aztán pihentem egyet a 2. és a 3. között és a harmadiknál megint minden rendben volt a régi adaggal nőttek, mint a gomba.

Puszilok mindenkit, és drukkolok nagyon! :)
nellike

Babszika!

Ügyi vagy! :wink: Menni fog ez :)

Szöszi!

Jó volt találkozni, kár hogy nem volt idő már dumálgatni, na de majd hétfőn.... Tényleg, kell jönnöd?
Ja nem is mondtam, minden szőke szemüveges lányt leszólítottam, hozzád már csak azért nem mentem oda, mert már úgy voltam vele, jó gáz már ez is. :roll:
Eldumálgattam egy csajszival várakozás közben tök jó fej volt.

Tényleg, Anett drága. Mi újság Veled? Jó rég írtál magadról.

Rilla!
Jól vagytok? Voltál már azóta uhu-n? Mikor leszel már netközelben? hírek, hírek......

Na a mai adalék: hétfőn majd vissza kell mennem, doki azt mondta nagyon kérdőjeles, hormoneredmények éppen a határon vannak, de ha tegyük fel ok lesz, akkor szerdán inszem.
Tetejébe még amikor beadtam a merionalt és kihűztam a tűt, elkezdett vérezni. Most lehet, hogy valami nagyon nem jó helyre adtam be? Lehet ebből gond? :oops: Most már nagyon úgy érzem, hogy le kell lassítani egy kicsit. Azt hittem, ha hajtom az ügyet, akkor előrébb lendül a dolog, de úgy látszik nem így van.
:cry:

(Rodin)
rony77

Rony!

Én is nagyon örülök neki, hogy találkoztunk. Írod, hogy le kell egy kicsit lassítanod, hát nem tudom, Te szerintem olyan lelkis lehetsz mint én és így nem igazán megy. Engem is bíztattak, hogy várjak pár hónapot mielőtt elkezdjük az inszemet, de én nem tudok várni!
Nekem is kell mennem hétfőn, mert másfél óra várakozás után a doki elment egy szüléshez, az aszisztens pedig azt mondta, hogy ha még megsem jött valószínűleg receptet sem írnak és ha ma megjönne akkor jó még a hétfő. Úgyhogy megegyeztünk, hogy hétfőn megyek, addig nem küldi le a kartonomat. Hétfőn talizunk. iRemélem veled is minden rendben lesz. Egyébként csak akkor nem megyek, ha közben megjön, de még semmi. Lehet, hogy jól sikerült dolgoznunk az ügyön.

Babszika! Bátor vagy! Én még nem tudom, hogy lesz-e merszem hozzá.

Vasikáé!
Igen taliztunk, tök jó volt valakivel személyesen is beszélni, tök nyíltan mintha már száz éve ismernénk egymást.
Neked nagyon szorítok a műtéthez. Hamar túl leszel rajta, ügyes légy!

Nellike! Üdv!
Vigyázz magatokra! Nektek hányadjára sikerült?
szöszi1977

Sziasztok!hát nem nyugtattatok meg! bikmak köszi az infót! nellike neked is!
Nellike neked hogy derült ki hogy összenövésed van?volt valami tüneted? mert nekem minden tök normális ciklusom is!
irj majd !!
jól vagytok egyébként?2kis babád van?ez csodálatos!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
én már eggyel is nagyon boldog lennék de a sors még nem kegyes velem!! :( :( :( :( :( :( :( :(

Kép
sting1982

Sziasztok!

Böbe-baba, ne aggódj. Nem akarnak neked rosszat. Repül az idő és pitty-putty itt lesz a 27-ke és utána már rohannak az események. Szerintem ne görcsölj előre. Csak nyugi. Valószínűleg hogy van valami ami megakadályozza a természetes megtermékenyülést. De az is lehet hogy csak lelki okai vannak. Én biztos vagyok benne hogy neked is sikerülni fog. Láthatod mennyien vannak akiknek sikerült.

Nellike, nagyon aranyos vagy. Annak különösen örültem, lehet hogy a hystero miatt sikerült nektek. Hát így legyen.

Szöszi, csak azért kérdeztem, mert én is úgy gondoltam milyen klassz lehet végre olyan valakivel talizni, akit még sohasem láttál, de már elég jól ismered. Köszönöm hogy tartjátok bennem a lelket.

Egyébként én úgy mentem a BMC-ba, hogy velem semmi gond nincs és csak csinálják meg, mert nekem tutira sikerülni fog. Csak miután a doki azt mondta hogy magas az FSH-m (amiről semmit sem tudtam) és hogy nem sok esélyem van de meg próbálhatjuk. Na, eztán kezdtem ájuldozni.
Tudjátok mit? Én akkor is biztos vagyok benne hogy nem lesz semmi gond. Csak a doki kedvéért megcsinálom ezt a sok vizsgálatot és kezelést, de biztosan sikerülni fog.
Azt ajánlom mindenkinek hogy így gondolkodjon.

Zsuzsa

Kép
vasikáé
Székesfehérvár

Csajok, akit érdekel, egy jó kis teakotyvalék:

"Fogamzás teakeverék"

- barátcserje (kihagyható, ha tabletta formában szedjük)

- citromfű (jóízű)
- kamillavirág (gyulladáscsökkentő)
- körömvirág (gyulladáscsökkentő) egyenlő arányban elkeverve

- kiegészíthető ánizzsal, orbáncfűvel (mindkettő jótékony hatással van a női szervekre)

- cickafarkfű (1.)

- palástfű (2.)

Elkészítés: Mérj ki minden teafűből azonos mennyiséget, mondjuk 30 teáskanálnyit egy mély tálba. A cickafarkfű és a palástfű kivételével keverd jó alaposan össze a teafüveket. Oszd két részre. Az egyik részt a cickafarkkal (ezt kell a ciklus első felében inni), a másikat a palástfűvel (ciklus második felében) keverd össze. Reggelente forrázz le 3dl vízzel 2-3 teáskanálnyi keveréket. 8-10 percig hagyd állni, majd esetleg kevés mézzel ízesítve fogyaszd. Jó tudni, hogy a cukor és a citrom befolyásolják a gyógynövények hatását, így lehetőség szerint érdemes ízesítés nélkül inni.

Alkalmazás: reggelente 1-1 csészével kell inni a ciklus első felében (tehát a menstruáció első napjától kb. 2 hétig), a cickafarkasat, a peteérés után igyuk a palástfüveset.

Zsuzsa

Kép
vasikáé
Székesfehérvár

Remény!

www.fogamzas.mindenkilapja.hu
Ezen az oldalon találtam a teákat. Nézd meg, ha még érdekel.

Zsuzsa

Kép
vasikáé
Székesfehérvár

Jó reggelt

Mi, holnap megyünk a BMC-be a 2.konzultációra.
Meg szeretném kérdezni, hogy ez is úgy zajlik mint az 1. konultáció?
Gondolom, ez csak annyiban tér el, hogy a doki el mondja a vizsgálatok eredményeit és hogy ő mit javasol a mielőbbi babásodásra?

Puszi mindenkinek.

Kép

Kép
edinka

edinka: Igen valami ilyesmi várható. A kislányodra sokat vártatok?
vicky79
Budapest III. kerület

Szia Vicky

Nem Viktória első hónapban megfogant :D
Nem tudom, mért de a kistesóra már eddig is nagyon sokat vártunk.
Juniusban lesz 2.éve

Kép

Kép
edinka

Szia Edinka!
Hát te hová tűntél el ilyen sok időre???

Remélem minél hamarabb kezdhettek! :wink:

Rony
Holnap gondolok rád! Remélem rendben lesz minden! :wink: k

dita75

edinka: Nagyon rossz lehet, hogy az első után ennyire nehezen fogann meg a tesóbaba. Amikor az ember lánya egyáltalán nem számít rá, hogy gond lehet. Drukkolok, hogy lassan azért legyen meg az a tesó.
vicky79
Budapest III. kerület

Sziasztok Lányok !

Végre-végre eljutottam a nethez, már nagyon kíváncsi voltam, hogy mi van Veletek !!
Először is mindenkinek nagyon Boldog és BABÁS Új Évet kívánok !!!
Úgy tűnik (lekopogom), hogy nekem nagyon boldog lesz ez az évem, hisz itt van velem a kisbabám és ma 9 hetes.
2x voltam már UH-n és szépen fejlődik és ver a szívecskéje ! :D
Még hátra van egy krízis hónapunk, de remélem, hogy már nem lesz semmi baj !

Ronyka !
Nem hiszem el, hogy egyszerre voltunk a BMC-ben és nem találkoztunk ! :( :(
De legalább te már tudod, hogy én ki vagyok, én még sajnos mindig nem tudom, hogy te hogy nézel ki, de egy mosolygós lányra én is emlékeszem, akivel többször összenéztünk, biztos te voltál az ! :D
Olvastam, hogy nem sikerült az inszemed, annyira sajnálom...pedig annyira szorítottam Neked !!!!!!
Most szerdán lesz a következő ??

Remény !
Mi volt Szűcs dokinál ? Mikor indulhat a fagyis lombik ?

Bikmakk !
Hallottam Reménytől, hogy vérezgettél és aggódtál, és örülök, hogy már minden rendben van !
Egyébként én is vérezgettem, nekem is van kissebb bevérzésem, de szedem a Rutascorbint és azóta minden oké.
Neked mekkora a petezsákod ?...azért kérdezem, mert mindenkitől más infót hallok és nem tudom, hogy mi a normális érték !??

Babszika !
Mikor kezdtek ??

Gyorfitmi !
MIlyen volt Ukrajna ? Vannak már történések Nálatok ?

Dita !
HOgy haladtok ??
rilla_

Kedves Lányok!

A Babanet szerkesztősége szeretettel várja a Látogatók történeteit a gyerekvárásról, családtervezésről, gyereknevelésről, szülésről, egészségügyről, családról, óvodáról, iskoláról, munkáról. Ha van olyan történeted, amely kacagtató vagy megható, megindító, elgondolkoztató vagy felháborító, esetleg reményt vagy megoldást adhat másoknak, ne habozzatok, hanem ragadjatok billentyűzetet és a kész írást küldjétek ide: szerkeszto@babanet.hu.

A történetek bekerülnek a Babanet Te Történeted rovatába, illetve a főoldalon is láthatók lesznek.

Üdv:

Dia
dia
Budapest

RILLA
De jó hogy jöttél! Annyira jó hogy minden rendben van a picivel! :D

Sajnos sehogy nem haladunk inkább hátrálunk! A hystero után az istennek nem akar megjönni a pirim. Épp most próbálom hívogatni a BMC-t hátha meg lehet hozatni mesterségesen, de nem élem magam bele. Viszont ha kivárom a "rendes" pirit akkor idén már nem fogok szülni! :cry: Tavalyi műtétem után is úgy volt, hogy már 3 hónapja vártunk a pirire és végül norcoluttal meghozták. :roll:

Volt lombik előtt valakinek hasonló tapasztalata hogy nem jött a mensi és meghozták gyogyival??? :?:

dita75

Rilla! Örülök, hogy jól vagytok, és hogy most minden rendben. Vigyázzatok magatokra, ennek most már jó évnek kell lennie.
Hamarosan meg kell jönnie a piros "ünnepnek", valamikor a hét vége fele. Akkor kell a 2. 3. nap valamelyikén mennem, ugyanis nagyon vékony a nyálkahártyám, és azt kell valahogy gyógyszerrel majd segíteni. Ha sikerül, akkor február elején kaphatok vissza a fagyikból.

Köszönöm mindenkinek a segítséget tea ügyben. Megvettem, és most nem tudom merjem-e inni. Igazából azért vettem, hogy a ciklus 2. felében majd iszom a palástfüves napi 1 csésze teát, meg a cickából is napi 1-et, de most nem tudom. Valahol azt olvastam segít a megtapadásban. Most, hogy ki lesz a nyálkahártyám építve, azaz 7mm-nél vastagabb lesz, lehet rábízom a szervezetemre magam. Ha a vastagabb hártya se segít, akkor lehet ráfanyarodok a teákra. Nekem a ciklusom általában 28-29 naposak mostanság, s ez normálisnak vehető, de mivel a váladékozás félidőben néha alig-alig van, gondolom arra jó lehetne...

Szép napot mindenkinek.
remény73

rilla,
de örülök, hogy írtál, már nagyon vártam, hogy jelentkezz!!

Kb. egyidősek vagyunk... :) (mármint a babáink).
Igen, vérezgettem, de az egész végül összesen másfél napig tartott, plusz egy-két nap barna még utána, úgyhogy hála Istennek elég hamar túljutottunk rajta. Szűcs nem is akarta, hogy bemenjek, hiszen az ügyeletes orvos UH alapján azt mondta, hogy nincs gond. Így azt az instrukciót kaptam, hogy amíg vérzek, addig napi 3x2 Rutascorbin, amikor már nem, akkor napi 3x1, és 3-4 vérzésmentes nap után abbahagyhatom. Úgyhogy már egész régóta nem is szedek semmit (na persze a vitaminon meg az Utrogestan dugdosásán kívül), és jan. 5-én visszamentem dolgozni is.
Holnap kell menjek 9 hetes UH-ra Szűcshöz, és hát nagyon izgulok, hogy minden rendben van-e odabent. Kb. 2-3 napja már nincs olyan erős émelygésem esténként, mint szokott, de hát ez végülis akár normális is lehet, hogy lassan elmúlik... Mindenesetre jó lenne egy nappal idősebbnek lenni (de a legjobb lenne 3 héttel...). Még mindig sokszor álmodom azt, hogy erősen vérzek, és ilyenkor olyan jó felébredni....
Petezsák: nekem igazából csak egyszer mondta annak a méretét, mégpedig a legleső UH-on (5+4). Akkor 10 mm volt.
Aztán a következő héten (6+3) már csak a baba méretét mondta, akkor volt 6 mm (az UH papírka szerint 5,9). Aztán a 7+1-en az ügyeletes orvos nem tudta rendesen megmérni, de azt mondta, 7 hetes terhességnek megfelel.
És holnap lesz a következő.

dita,
sajnálom, hogy ilyesmi dolgok húzzák az időt, amikor ti már biztos nagyon kezdenétek. Nekem ilyen sosem volt, de az is igaz, hogy hysterom sem.... És arra nincs esély, hogy okkal késik?....

Kép
bikmakk

Rony!

Mi volt ma? Majdnem úgy alakult, hogy én is ma megyek, de nem jött össze, hiszen csak ma jött meg, úgyhogy holnap megyek.
Neked mit mondott a Szűcs? Remélem, hogy lesz inszemetek! Szorítok hozzá! Írj, hogy mikor kell menned!
Puszi

Vasikáé! Szorítok a műtéthez!
Lányok! Jön vki holnap a BMC-be?
szöszi1977

BIKMAKK
Szépen fejlődik a kis babóca! :D
Drukk a holnapi uhu-hoz. Rossz álmok huss!

Sikerült beszélnem a dokimmal és azt mondta, hogy a műtét után 6 hét is még normálisnak számít, de a 6. hét után menjek be hozzá. Szóval még van bő két hét, hogy jöjjön pirianyó. Nagyon kezdenénk már.

Amúgy nem sok esélyem van a spontán babásodásra lévén a petevezetőim elzáródtak, és a műtét után több mint egy hétig nem is voltunk együtt. Ezt a két negatív teszt is bizonyítja amit kedden és szombaton lőttem el.

dita75

Bikmakk!
Én is holnap megyek a Szűcshöz, jó lenne összefutni. Szőke hajú vagyok és szemüveges. Átlagos testalkatú. Ha esetleg még fórumozol addig.
szöszi1977

rilla!!!!!!!!!!!
örülök, h minden rendben veletek!!!!!!!!!!!
mi már elkezdtük, még 2 injekcióm van :wink:

babszika

Dita !
Mi az a hystero ?
Ha megjön a következő 2 hétben, utána kezdhetnétek is ??....mert akkor még idén meglenne a babád ! :D
(a negatív teszt nem jelent semmit !! :wink: )

Remény !
Nagyon drukkolok, hogy február elején visszakapd a sok-sok fagyibabád egyikeit ! :lol:

Bikmakk !
Szerintem is kb. egy idősek lehetünk, Neked mikor volt a beültid ?...én dec. 2-án kaptam vissza 5 naposan a bébit !
Most én is szedem (megint) csütörtök óta a Rutascorbint (3x2), de ma fel is hívom a Tanár Úrat, hogy mikor hagyhatom abba ...
Én is este szoktam émelyegni, reggel meg semmi ! :D
Petezsák : most megnyugodtam, mert nekem is majdnemhogy pontosan ekkora a picim !
Hányszor kell még menned a BMC-be ?

Szöszi !
Neked is mostanában indul az inszem/lombik ?

Babszika !
++++++++++++++++

Rony, Timi !!!!!???????????
rilla_

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?