A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Sziasztok,

minden rendben van kistesóval:-)
Sajna UH képet nem kaptam :cry:

Tvzés: nálunk állandóan megy a tv, én nagy tvs vagyok, nem akarom Péterkét tiltani tőle, sőt néha szoktuk már nézni a thomast is, 1 részt végig is néz.
Én annó nagyon sokat tanultam a tvből ( nyelvek terén főleg)

Emese hihetetlen, hogy 4 nap alatt hogy megszokta a nagyit, én majd azt szeretném, ha főleg apával volna, bár el tudom képzelni anyósomat, majd mint egy sáska fog rajta ütni a fiúkon. De majd ebédelni mindig járnak anyuhoz. Hagy legyen mozgalmas a 4-5 nap, aztán úgy is csak itthon leszünk.

Rugó kis huncut!

Petra nagyon szép kislány!ű

Heni
KépKép
heni81

Csak elköszöni jöttem.

Rugó két napja úgy alszik el este (szoptatáskor), hogy ő középen, én az egyik oldalon, Gábor a másikon. Aztán kb. 15 perc után kidől. Ha Gábor megpróbál felkelni, akkor meg reklamál.
Igen ám, de mind a ketten elalszanak közben - és így nyomják 3/4 tíz óta.

Nekem még volt a szülinapi dvd-m, most jutottam hozzá (A szépség és a szőr), gyorsan megnéztem, és most alvás. Igaz, a Gábor helyén, mert ő az enyémen alszik. Nincs szívem áttelepíteni.

Emese - ez borzasztó érzés lehetett :? De akkor visszarendeződtetek, és ez a lényeg. Meg hogy a kórházi napok zökkenőmentesek voltak Zsozsinak.
A képek nagyon aranyosak.

Heni - gratula a jó eredményekhez :D A filmekből tényleg sok minden ragad az emberre, én mindig angolul nézem magyar felirattal.
Amúgy nálunk lehet fogni román adókat, és ott adják angolul a filmeket, csak a felirat román.
Már régen meg akartam kérdezni, hogy milyen nyelveken is beszélsz?

Tévéhez vissza - Rugó inkább a Bercó-féle nyomogató stílusban foglalkozik vele - kell neki néha háttérnek, de néha meg eszébe sem jut. De nem köti le, nem nézi - és csupán egyszer aludt be a VS Teleshop-on (Horst Fuchs :D ). A videoklipeket szereti meg egyes meséket a youtube-on. Alvás előtt nézi ezeket.

Ismétlődő nevek és "kis" jelző (Silka) - na, hát nálunk is hasonló volt a helyzet a faluban. A nagyobbik bátyám mesélte, hogy egy disznóvágáson, amit az apai nagyapámnál tartottak, valami bődületes nagy disznóval kellett elbánni, de fiatal erősebb ember csak egy volt. Így hát várni kellett "Pityu külyök"-re, aki végül megérkezett - és bőven túl volt a hatvanon.
Hát ezt azóta is emlegetjük a családban :D

Bocs, ha valaki kimaradt, és szép éjszakát mindenkinek.
V.

Kép
vindolanda

Hahó, lányok, hol vagytok?

Olvasgatni akartam a reggeli közben :roll:

Kép
vindolanda

Sziasztok
Megvagyunk, reagálni nem tudok mert Emma nem díjjaza ha a szgéppel foglalkozok.
egyébként ma reggel megkaptuk a 15 hós oltást..elkezdtem csomagolni :-( Hétfőn este repülünk vissza....aztán ki tudja mikor jövünk megint...március, április.....De azért jó is lesz kicsit haza menni ..3-an leszünk, emma a saját szobájában....minden visszatér a megszokott kerékvágásba...

:arrow: Emma hív

KépKép
kaqk
Debrecen

Most csak gyorsan Reginek: megkaptam, nagyon köszönöm :D !!

Azt nem tudom megállni, hogy ne reagáljak Mesinek: nehogy szabadkozzá má' :wink: , írj minél többet a skacokról, nagyon ügyesen csinálod, le a kalappal :shock: :D ! Azt én is kérdezni akartam, Zsófi nem akart e újra cicizni :) .
dettyk

Jó reggelt, lehet már nincs is reggel :oops:

Ma nagyon kényelmesen vagyunk, apa is itthon van, későn kelés, késői reggeli, tojásos kenyeret sütöttem ki ( Péterke imádja)
Egyébként vagy a tojásos kenyeret szereti, vagy kalács vajjal, vagy piritós vajjal, de a szendvicset nem :shock: vagyis a felvágottat, sajtot kenyéren.

Vindo angol, német, szlovák, cseh ( de ha igy haladok mindet szépen lassan el is felejtem, munkában aktivan használtam mindet, az nagyon szupi volt, tervezem majd Péterkével szlovákul beszélni)

KAqk meghiszem, hogy vár kicsit vágytok is vissza a hétköznapokba. Én is már alig vártam az ünnepek végét, most ez nekem kicsit sokra sikerült.

Heni
KépKép
heni81

Már vagy 2-3 napja jegyzetelgetek, ha van egy kis időm. Most már el is küldöm :)

Silka
Igen szépen összeszedte magát :), de azért még mindig nem húzott el az átlagostól :) magasságra viszont a védőnő szerint magasabb, mint az átlag.
etetőszék :lol:

Regcsiken
Igen ez a bébi lego=quatro
Nem csoda, h korán fekszel, ha korán is kelsz.

Ágica
krumplilángos recept? Vagy ez uaz, mint a macok v tócsni? No már válaszoltál :) azért kiváncsi vagyok te hogy csinálod

Zsófi :shock: sztem nagyon szép név és a Fruzsina is. Nálunk a Fruzsi is rajta volt a névlistán.

Tünde
Csinik a pasasok

Szánkó: anyuéknál, de nem látom értelmét elhozni :( itt zéró hó

Niki
Jéézus és mit csináltak a húgyhólyaggal?

Lilla szerdán Prevenart és 15 hósat kapott azóta tiszta paff :( azóta minden este rémes volt hajnalban vergődve sír és visít és nem tudom megnyugtatni, csak nagyon nehezen. Be szoktam venni közénk, de ott is szenved. Azért gyanús, h a foga is jön. Már első este kicsit lázas lett, de szerencsére már el is múlt.

Ágica, Panndi látom a csajok nálatok is hasonlóképpen reagáltak az oltásra :(

KTimi
Hál' Istennek, h Ádi jobban van.

Heni
Szilikonos zoknit nem próbáltál neki? Vagy mamusz? Azoknak nem csúszik a talpa.

Mesi
Hasonlítanak a tesók,mert hát tesók, de Gegi kicsit más valahogyan, látszik, h fiú :)

Sense
Sztem a Lotti olyan kedves név, ne foglalkozz mások véleményével. Amúgy a mi második lány nevünk sem tetszik anyósnak, de teszek rá. :)
Tipp: legyen mondjuk feb 2

Panndi
Azért te még ne szülj!!!!

Niki72
Örülök, h szép utatok volt és GRATULÁLOK AZ ELJEGYZÉSHEZ!!!

TV: nekünk van egy közel 20 éves alig működő példányuk, kb porfogónak, mert évente 1x van bekapcsolva. Mi inkább DVD-n nézzük meg, ami film, esetleg sorozat érdekel reklám és hülyeség mentesen :)
A híradó sem különösebben hoz lázba, rázúdítják az emberre hírhajhászásból a sok negatívumot. Az ember a rádióból is minden fontosat megtud, meg olvasva.
Móni és nagyon jó ez a cikk, maximálisan egyet értek vele és én is így szeretném csinálni.

Dotildi
Szerintem nálunk is hamarabb jelentkezett tünet. Mondjuk ezért azért is lehet, mert két oltást egyszerre kapott. Lehet így megterhelte a szervezetét.

Mesi
No igen ezek azok a dolgok amitől már előre be vagyok .... pedig még pocakban sincs a tesó. Rám a nem alvás igen negatív hatással bír, meg a stressz helyzet és nekünk sajna nincs segítségünk anyóssal meg nem bírnám ki 70 nm-en, de lehet 100 on sem huzamosabb ideig.
De azért szeretnénk tesót, csak nem tudom hogy oldom meg a helyzetet.
Én is nagyon kíváncsian olvasom a soraid és igyekszem tanulni belőle.
Ez a fosis story nem semmi volt, de azért én inkább majd kihagynám, ha lehet :lol:
Zsófinak nagy pusszancs

Dettyk
Úristen kerékpárral :shock: az nem semmi

Vindolanda
Meg olyan erőszakos filmek és reklámok sem mint most, amikor ő gyerek volt.......
Az a lufi nem semmi :lol:

Kispocc
:shock:

Viranka
Video :lol:

Petrának micsoda copfja van :)

KépKép
KépKép
fleur

Még az estére visszatérve: tegnap is simán elaludt este 9 után nem sokkal és fél 2ig szépen aludt. Akkor üvöltve ébredt. Azonnal mentünk, de kellett kb fél óra mire megnyugodott és nem mozdulhattunk el mellőle. :(
Ilyenkor olyan mintha nem is tudna magáról. Ébren is van, meg nem is lilára üvölti magát. Nem lehet simogatni, puszit adni, ölbe venni. Tol el minket magától és vergődik össze vissza.
Cumit ha meg is fogja nagy nehezen eldobja. A szájába is felesleges beleerőszakolni, mert kiköpi. Az innivalós cumit eldobja. Olyan mintha csak ott ülnénk mellette tétlenül és nézzük, h szenved és várjuk, hogy annyira elfáradjon, hogy valamelyik cumit elfogadja.....

Valakinél van ilyen és mit csinál vele?

Amúgy szerencsére reggel már nem volt olyan rossz kedve és délelőtt is jó kedvűen telt és rendben elaludt délután is. Legalábbis eddig minden rendben.

KépKép
KépKép
fleur

Fleur - igen, van és minden éjjel minimum háromszor. Ha sem a simogatás, sem a sétálgatás nem használ, akkor megszoptatom, arra mindig megnyugszik. Gábor hozzá sem érhet ilyenkor, nem hagyja.

Én a fogára gyanakszom.

A lufit még szilveszter este vettük a főtéren.

Most a szoba közepén lóg, mert odakötöttem a lámpára. Ha elmegyünk mellette, belerúgunk, Rugó meg játszik vele :D

Kép
vindolanda

Fleur! Nálunk is van ilyesmi. Ilyenkor megy végig a sor: iszi, cumi... nem kell semmi, majd fel akarom venni, elsöpör a kezével, sír, nem lehet hozzáérni, majd 1-2 perc múlva már hagyja, hogy felvegyem, vagy egyszerűen megfogom és felkapom. Ekkor megnyugszik, bealszik a vállamon.
Ja, persze megkérdezem, hogy bekenjem-e a fogát, hogy fáj-e. Szokott bólogatni, ha az a baj.

Az éjszakánk: Idilli kép hajnali 2-kor: Gegit szoptatom, Apa átjött, Zsozsi az ölében, és Zsozsi simizi a Babát, meg nevet, mosolyog. :)
Nem tudom mit csináljak, mert Zsozsi felébred, ha Gegit magam mellé veszem szopizni (mi egy ágyban alszunk), és akkor nagy boldogan felkel, és mondja, hogy Baba-baba. Most pl. odafeküdt Gegihez úgy, hogy megint a haja a Picire lógott, és minimum fél órán keresztül simogatta Gegi fejét a szopi alatt, miközben a másik kezével engem fogott. Én meg olvadoztam. :oops:

Gegi éjszakai alvása: f8-kor alvás, 2-kor ébredés (6,5 :!: órát aludt), majd ébredés (Zsozsival egyidőben) 7.15-kor. 8) Na milyen Fiam van? 8)
Állítólag én voltam ilyen kisangyal.
A Pici nappal is 3-4 órákat alszik, egy-egy szopi után nézelődik, beszélgetünk.

Pelenkázás:
A 6 napos gyermekem a mai pelenkázás/köldökápolás alatt meg sem nyikkant! Nézegette a csíkos párnát. Komoly!
Én nem is tudtam (Zsozsiból kiindulva), hogy létezik ilyen baba.

Vele semmi gond nincs, csak Zsozsi akaratosságával. A reggel rémálom, mert Zsófi mindenért sír.
Ma úgy pelenkáztam, hogy félpercenként lehajoltam a síró Zsozsihoz, megöleltem, megpusziltam, de fel kellett volna venni, ezt nem tudtam, így folytatta a sírást.

Szopi: Emlékeztek a defektes cici kálváriámra. Mikor a tályog eltűnt, akkor is jóval kisebb maradt, a tejmennyiség max. 80 g volt benne.
De most! Mindkettő egyforma (nagy), csurig tejcsivel. :D

Kérdés: Akiknél (gondolom mindenkinél) egy szobában alszanak a gyerekek. Hol pelenkáztátok a kicsit? Én éjjel átviszem Apához, hogy ne ébresszem fel Zsozsit. (Mondjuk így is ébred).

Kép
Kép
Kép
gremese

Ágica! Zsozsi Apával és Anyuval nagyon jól megvolt a kórházi napok alatt, semmi gond nem volt. :)

Kép
Kép
Kép
gremese

Kép Kép
Zsozsi 7 napos, Gegi 6 napos

Ma ebédidőben mindenki aludt, csak én nem, mert én nyomtam egy kis disznótorost. :twisted:
Most Zsozsi Apával anyósoméknál van, Gegi alszik 12 óta ( 8) ), már úgy megputyulgatnám. És aludtam is. :)

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok,

töltöttem fel ma két videót Péterkéről:-) az egyiken láccik milyen ügyes :wink: a másikon meg hogy milyen okos :wink: :oops: Na meg hallhattok egy kis izes tájszólást is tőlem 8) :oops:

http://www.youtube.com/watch?v=MS1DdE-F ... annel_page

http://www.youtube.com/watch?v=ktHhFIS3 ... re=channel

Emese mi úgy tervezzük, hogy az egyik szobában apa fog aludni Péterkével a másikban én a babóval.
Hihetetlen a hasonlóság és édes lehet az éjszakai idill is. Szerintem , vagyis úgy hallottam, hogy a második baba jobb, alkalmazkodóbb, meg gondolom több is a tejci meg a minőség is jobb lehet, igy nem éhes állandóan.
Méred mennyiket szopizik??? már ha van rá időd.

Fleur volt már ilyen nálunk, de nálunk a dentinoxozás nyugtatni szokott. Majd összebújva szunyál el.

Heni
KépKép
heni81

Mesi!

Milyen jólfésült a fiad :)
Nálunk 1szobában alszanak az elejétől fogva :) Míra ha Bálint akárhogy üvölt alszik :shock: :lol: Viszont ha Míra sír fel Bálint is felkel :evil: Lehet h. nálatok Zsófi az éberebb,Gege lesz a mindent átalvó :wink:

De Míra megmagyarázza h. miért ön át éjszakánként:h. ha Bálint felkel vissza tudjam altatni ezsem majd megállt ezen a kijelentésén,kész csoda ha vmit nem indokolna meg 8) :lol:

:arrow: készen vannak a fürdéésel :) Anyáznak 1000-rel :)

KépKép
viranka

Sziasztok

Mesi: Szerintem se szabadkozz annyira jó olvasni a soraidat!

Heni: Péterke nagyon kis ügyes a videon :lol:

Fleur: Nem semmi ahogy Lilla tud "hisztizni" és a legrosszabb hogy nem tudjuk miért sírnak?

Vindo: Megint jó sokáig fent voltál :D :shock:

Éssssssss tegnap átaludta az egész éjszakát egyetlen ébredés nélkül!! Tudom hogy boszitopik :evil: de olyan jó volt :lol:

Kép

Kép
agica1126

Halihó!

Végre apa boxot néz. :lol: Én meg ide tudtam ülni.

Henikém, ez igen. Ennyi nyelven beszélni... :shock: Nagyon ügyi vagy. Péterke meg tuti. Csodapofa, ahogyan utánozza a hangokat és tényleg nagyon jól jár már. Én személy szerint imádom a tájszólást. Gyönyörűen beszélsz. Békéscsabára jártam fősulira, nem is ők, inkább a Hódmezővásárhelyiek tudnak még valami csodásan beszélni. Ö-znek, de az is olyan jó.

Gremese! Hááát nem semmi ez a gyerek. Cserélhetnénk néha egy kicsikét. Ilyen én még talán egyszer vagy kétszer éltem át Bercóval. (6,5 óra alvás). Gegi egyre férfiasabb, de a hasonlóság döbbenetes. Bár annyira nem is, hiszen egy alomból valók. :wink: :lol: Szuper, hogy még pihizni is tudsz, tudja ez a gyerek, hogy mi kell a nőknek. Kényezteti már most is a legfontosabbat.

Fleur! Hú, ez nagyon durva. Bercó ilyet nem szokott. Az én fegyverem is a szopi, ez minden gondot meg tud oldani.

Amikor Gergő született, apa Dáviddal külön aludt, hogy ők legalább tudjanak. Szerencsére Bercó már nem zavarja a nagyobbakat, észre sem veszik általában, hogy ébred. Még apa sem. Bár az éjszaka igen, ő is altatta egyszer talán. Borzasztó éjszaka volt már megint. Szegénykémnek még mindig nem törtek át a fogacskái. Ma is, amikor kentem neki, mondta, hogy au. Ő is bólogat, ha kérem, hogy jelezze, hogy szeretné-e az adott dolgot. Derékból remekül megy neki. :lol: A nem-et meg ugye mondja.
Ma már megint csodálkoztam. Képzeljétek legalább 50 darb lekváros gombócot csináltam. Mondtam is a Kedvesnek, hogy legfeljebb marad holnapra is. Aha, most eszi az utolsót. Mi lesz így velem? Mondjuk a borsóleves is jól fogyott. :lol:
dmaggie

Ágica! Már megérdemelted, dicsekedj csak nyugodtan. Nagyon örülök, hogy legalább Neked megadatott ez az élmény. :lol:

Tényleg, Anikó és Dávid vajon hogy van?
dmaggie

Köszi csajok:-)

Maggie Bercód ugye ott alszik melletted a kiságyban ( nem tudom jól emlékszem e) Csak azon gondolkodom mi lehet a probléma, mert állandóan a fogzásra nem lehet fogni az éjszakai ébredéseket. Nálunk most az megy már ( amióta külön szobában van) hogy éjszaka fogja magát és átjön hozzánk :shock: felesszük az ágyra és szunya tovább. Na előtte amig a kiságyban aludt velünk egy szobában, ha felébredt rögtön felállt és orditott :shock: és nem volt hajlandó soha visszaludni a helyén.
Következtetés: egyszerűen szerintem csak kell neki a közelségem, na ez van.

Nagyon ügyi vagy!!!! nekem mostanság sokszor nincs kedvem a nagy főzőcskékhez, pedig szeretek. Mindig valami gyorsat csinálok. Menők lettek a krémlevesek, tészták, raguk, főzik.

Heni
KépKép
heni81

Jó reggelt :)

gyerekek papáéknál bohóckodnak :)

Heni!
jó volt hallani az ízes tájszólást :) s nem semmi mennyi nyelven beszélsz :) tényleg nálatok a suliban szlovákul tanítottak anno? Péterke tánca :lol: Bálint is elkezdte a fenekét rázni :)

Mesi!
s ugye egyforma ruciban vannak :)

Timi!
én még nem is gratuláltam unokaöcsihez :oops: szerintem szép neve van :)

Ágica!
olyan cuki Petra copffal :) Jól áll neki :)

én meg úgy döntöttem veszek Bálintnak 4 élű korcsolyatanító szerkezetet :) tegnap kint voltunk a tőzegen korizni(azaz én csak sétálgattam) Mágnesem az egészet bejárta,hasrafeküdt és kalimpált közben röhögött,alig tudtam hazahozni,már megfagytam Ő meg élvezte :) Mire mentem vissza Míráért,már ők is jöttek akis barátjával :) de úgy élvezik :)

:arrow: rohan Bálint :) szép napot :)

KépKép
viranka

Sziasztok Lányok!

Megvagyunk mi is, mostmár jobban van Dávidka, de holnap még visszaviszem a dokihoz, hogy megnézze. Hetek óta először 2 éjszakát végigaludt, így én is tudtam pihenni egy kicsit. Szerdai vizsgám 3-as lett, még van 3, aztán egy kis nyugi.
Sajnálom, hogy mindig csak ilyen rövideket írok, de most ennyi telik tőlem.
Mindig elolvaslak titeket, de írni már nincs időm.
Azért annyit gyorsan, hogy
Mesi: nagyon cuki a kis Gegi, és a hasonlóság elképesztő a 2 kicsi között! :)

Kép
aniko15

Sziasztok!

Szelit Anyuhoz vittem, legalább alaposan kitakarítom a lakást, Szeli mellett mindig csak nagyjából sikerül, Apa sosincs itthon, pedig a puszta jelenléte elég lenne ahhoz, hogy házimunkát végezzek... :?
De most nekiestem! :)
Majd azért igyekszem olvasni is!!! :D

Hajni Marcijának utólag boldog névnapot kívánok! :)

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok!

Fleur!
Nálunk is van ilyen. Szép sorban először simi, majd tea, majd ölbevevés. Ha ezek sem jönnek be, akkor fel kell vele állni és 2-3 perc séta. Aztán vagy vállon elalvás vagy összebújva elalvás. Mondjuk enyém gyerek soha nem tudott még önállüan elaludni, így lehet, hogy nem vagyunk mérvadóak.
(2 napja 3 órás éjszakai műsor volt. (éjféltól hajnal 3-ig) Abból 1 órán keresztül én feküdtem az ágyábán, ő pedig egyedül eljátszadozott. :evil: )

Ágica!
Szeruntem Petra gyönyörő kislány. A szeme különösen. :wink:

Emese!
Mi úgy terveztük, hogy Botond marad a szobájában, mi pedig 3-an alszunk az első időben Lottival. A terv máris felborult, mert Botond minden egyes éjszaka átjön hozzánk. Így a kérdés nálunk még megoldásra vár. :roll:

Ildikó
KépKépKép
sense4

Na, a konyha még hátra van, de kicsit szusszanok.

Nevek: Míra nálam is szóba jött, de Apa leszavazta, mert Zsozsó egyik fogadott unokatesóját is úgy hívják.

Silka! :lol: Szelinél meg minden állat ugat, de nem úgy, hogy vau-vau, hanem az utcán leutánozta az ugatásukat. Nagyon édes! :)
És van két új szava: „csüccs" próbálgatja a „szia”-t, és már nem csak „te” a tessék, hanem „tess”! :)

Szeli se könnyű eset mostanság. Az egy dolog, hogy állva pelenkázom már (ez beválik, úgy tűnik), de hogy mostanában semmi nem hagy csinálni... megy az ihi-ihi-ihi, hogy vegyem fel... :roll: Ha ülök a szobában, akkor eljátszik... :shock: Ki érti ezt?
És ha valami a kezébe kerül, ami nem oda való, akkor nagyon nehéz tőle elvenni. Erőszakkal esélytelen, ha szépen kérem, esetleg odaadja, aztán rájön, hogy nem adom vissza, na akkor megy a fél órás hiszti meg a földhözveremmagam...
Egyébként imádom, egy tünemény, csak néha lefáraszt! :)
És rengeteget eszik, bármit megeszik tulajdonképpen! Én csak lesek! :lol:

Én el se tudom képzelni, mit kezdenék egy kicsivel és egy picivel... szerintem kitépném a hajamat. :oops: Azt meg egyáltalán nem tudom, hogy hogyan vásárolnék be pl... :shock: A többiről nem is beszélve...

Miléna! :(

Mesi! Csúcs ez a két csöpp! :)
Már én is várom az élménybeszámolót a szülésről!!! (de persze bírok még várni!)
Hú, ez tényleg rossz lehetett. :(
Én meg körömvágás után már nem kaptam puszit Szelitől, mikor otthagytam Anyunál, én is majdnem sírtam hazafelé, de aztán megbeszéltem magammal, hogy ez nem nekem szólt... :roll:
Tök jó lehet így hármasban, idilli kép!!! :)

Petra nagyon ari!!! :)
Akkor nem kellett frufrut vágni?
Ágica! Tök szép a szeme!!! Ne aggódj, ha jól lát vele! :)

Nekem Szeli nem hagyja, hogy begumizzam, ha véletlenül sikerül, akkor is kiveszi... :? Ja, de azt se engedi, hogy levágjam... :roll: Szóval most fogalmam sincs, milyen lesz a haja.
Körömvágás is katasztrófa még mindig. Semmivel nem tudjuk úgy elterelni a figyelmét, hogy engedje, a múltkor már nagyon durván hosszú volt a lábán a körme (kb. 3 mm), fogtam, és Apa elé tettem az apró lábakat, ő meglátta, és egyből belement, hogy most bizony le kell fogni, és le kell vágni a körmeit... :roll:
Másnak is ilyen macerás?
Szelit se érdekli a tv, Bercóhoz hasonlóan... max, ha kutyát vagy gyereket lát benne... :lol: Inkább a zenékre szokott odafigyelni, azt nagyon szereti, egyből táncol rájuk! :)

Dettyk! Szívesen! :) Remélem, használ!!! +++++

Heni! Szeli meg épp ellenkezőleg, pont a kenyeret nem szereti igazán, azt egyenesen utálja, ha vajat kenek rá. Ő vagy szalámit vagy virslit eszik, trapistát, uborkát... szóval minden rávalót! :) Bezzeg a babapiskótát nagyon szereti! :)

Fleur! Szegény Lilla! Jobban van már?
Híradót én is utálom... Apa állandóan nézi, néha már rászólok, hogy kapcsoljon el, mert depressziós leszek tőle... :?
Én is így vagyok, vágyom kistesóra, de nem merném még bevállalni... :roll:
Pedig a Lotti név nagyon tetszik... Apának is! ;)

Szerintem tényleg az a legjobb, hogy az ember nevessen az ilyen helyzeteken! Mesi! Nagyon ügyik vagytok tényleg! :)

Fleur! (Még mindig Neked) Tegnap Szeli is üvöltve ébredt, aztán rájöttem, hogy kaki volt a pelusban, meg pukkantgatott is, fájhatott a hasa. De olyan rossz volt, mert nem is engedte, hogy hozzáérjek, mintha én okoznám a fájdalmat... :( Cumit ő is ilyenkor idegesen az ágyhoz csapja... :?
Szelinél ritkán van ilyen, és pár percnél nem tart tovább. Én semmit nem tudok tenni, hiába próbálkozom bármivel...
Szerintem is tuti valami fájdalom van ilyenkor!

Mesi! Én épp ezért is akarok várni a tesóval, mert Szeli minden sz.rra felébred, én el sem tudnám képzelni, hogy 2 tesó 1 szobában legyen, míg a pici is ébred. De állítólag megszokják.
Barátnőméknél van így, ő kiviszi a nappaliba a picit pelenkázni és szoptatni.

Kép

Kép
regcsiken14

...még azt akartam írni, hogy ezért is szeretném megvárni, hogy kész legyen a nappali, így Szelinek lenne egy nagyobb szobája, és a miniszoba megmaradna a picinek, ami az enyémből (a hálóból) nyílik. Persze ezek még csak tervek, még nem döntöttünk el semmit...

Heni! Szerintem is kell a közelség. Szeli sokkal jobbakat alszik, és tovább is, mióta mellé toltam a matracomat!!!
És már átmászik hozzám, leesés-gátló ide, vagy oda... :lol: Kicsit odabújik, aztán visszamászik a helyére! :)

Anikó15! Gratu a vizsgádhoz! :)

Kép

Kép
regcsiken14

Jaj, Péterke olyan aranyos!!! :)
Nekem is tetszik a tájszólásod, Heni! :)
Nagyon jó az a polc a játékoknak, én is valami ilyesmit szeretnék majd! :)

Kép

Kép
regcsiken14

... és ügyes, hogy így mondja már, hogy múúú! :)
Szeli még mindig ott tart, hogy háp-háp (háá-háá) és gá-gá! :lol: A többit még nem is próbálja.

Kép

Kép
regcsiken14

Lányok! Gegi betaknyosodott (valószínűleg Zsozsitól kapta el a nyavalyát).
A fejecskéjét megemeltem, próbáltuk szívni, de nem igazán jön trutyi, ha van, ügyesen kihapcizza, de rosszul alszik, ha ébren van non-stop fújtat, szörcsög.
Mit lehet itt tenni??????????????????,

Kép
Kép
Kép
gremese

Egyébként elkiabáltam magam, Zsozsi büntet. :cry:
Lesöpri magáról a kezemet, ha kérdezem, hogy adsz puszit anyának? Akkor rázza a fejét, hogy nem, nem foghatom meg, elutasít. Borzasztó! :cry: :cry: :cry:

De ezt anyu és a dokinéni is mondta, hogy ez lesz. Türelmesnek kell lennem, és még jobban vele foglalkozni.
Nagyon nehéz, és remélem elmúlik. Délutánra már jó, megbékél, de amikor elutasít, ellök... :cry: Pokoli érzés, én meg csak sírok.

Na, ezen is túl kell esni, remélem hamar megszokja a helyzetet.
Ja, az adsz puszit anyának kérdésre kistesót szó néllkül megpuszilja. Tényleg imádja, magától öleli, puszilja. :) Ezt azért nagyon jó látni! :)

Születéstörténet lesz, csak most sem tudom megírni, jó fáradt vagyok, éjjel felváltva ugrottam a kicsikhez, mert mindkettőnek tele az orra, szörcsögnek, felsírnak....

Kép
Kép
Kép
gremese

Viranka! Tényleg egyformában vannak! Én észre sem vettem. :lol:
Micsoda megfigyelő vagy! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Mesi: szólj a dokinak, ha Gegi is beteg. Nem mindegy, hogy ilyen pici babának mit adsz és mennyit, még egy sima orrcseppből sem. Én tapasztaltam VikDannál. Ő 3 hetes volt amikor először megfázott, mindenből miniatűr adagokat írtak fel.

Kép
Kép
timi26

Mesi: sajnálom a kicsi Gegit.
Dávidka 2 hetesen volt nagyon náthás, a dokinéni azt mondta, csak C-vitamin, sóoldat, orrszívás. Pokoli volt, enni se tudta a tápszert, annyira nem kapott levegőt.
Remélem hamar rendbejön!
Szörnyű lehet ez az elutasítás, de neki is meg kell még szoknia, hogy már nem egyedül van. Nyugi, nem tart sokáig.

Kép
aniko15

Mesi!
Hidd el megnyugszik Zsófi,csak neki is teljesen új ez a helyzet :wink: Eltüntél,aztán hazajöttél egy "mini" csomaggal,nem Ő az akit állandóan körülrajongtok,most beteg is.nemsokára újra elfogad,nem lesz semi baj :) Míra mikor jöttek a kórházba még puszit sem adott...úgy viselkedett,mint egy idegennel :( beszélgettünk,de nem volt igazi :( mikro hazajöttünk akkor is kellett jó pár nap mire megszokta :9 a mai napig emlegeti milyen rossz volt neki h. elmentem a kórházba és nem voltam itthon :(

Megfázás:próbálj anyatejet cseppenteni mind2 jük orrába:) állítólagh jó :) úgyis annyi tejed van :wink: pár milit érdemes rááldozni

:arrow: Bálint megérkezett,visszük fürödni :) kicsit kómás a lelkem :) de legalább 6ig csend lesz remélhetőleg :)

KépKép
viranka

[quote] írta:mai napig emlegeti milyen rossz volt neki h. elmentem a kórházba és nem voltam itthon

pedig annyiszor m,gebeszéltük,átrágtuk magunkat rajta :( bár azt is zokon vette,h. nem Áronka a kistesó :)

KépKép
viranka

Sziasztok!

S.O.S kérdés!!
Honnan tudom megállapítani biztosra, hogy a füle fáj???
Ma egész nap a fülét piszkálgatta, hőemelkedése van és én úgy veszem észre, hogy érzékenyebb a kis füle.
Próbáltam hívni az ügyeletes gyerekorvost, hogy megkérdezzem tőle de cseszik felvenni-

KépKép
Kép Kép
l.móni

Köszi Lányok!!!! Holnap hívom a dokit!

lmóni! A fülcimpa felett van egy kis "bütyök" vagy "beugrás" vagy minek is nevezem, a luknál. Azt a kis porcos részt nyomd meg. De úgy, hogy ne figyeljen oda, mit csinálsz, mert elkaphatja azért is a fejét, mert hozzányúlsz, és ő nem akarja. Ha nem látja, és odakap, elrántja a fejét, akkor fáj neki.

Ha alszik, és "köhögve" sír álmában, sírva ébred, forgolódik, akkor is fájhat, és hát a láz.

Remélem nincs baj.

Kép
Kép
Kép
gremese

Na ezt nyomd meg!

Kép

Kép
Kép
Kép
gremese

ez nem az én fejem! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok Mamikák!
Móni! Azt hiszem ha a kis kiálló porcot nyomod középen és fáj neki, akkor fülgyülladás, meg talán a füle mögött, de igazán a szakorvos... :roll:

Mesi! Sajnálom...Jobbulást a csöppjeidnek, én is az anyatejet hallottam csöpögtetni orrba.

Heni! Tündéri Péterkéd, és tényleg nagyon okos!

Sense! Örülök, hogy jól vagytok! :lol: én február 8.-ra tippelek, ha már mindenki a szülinapjára, én is...

Mesi! Én úgy tervezem, hogy kezdetben Nolka Apucival alszik egy szobában (Nolka a kiságyában alszik szerencsére, csak ha gond van mászik át), én meg külön a Kicsivel, de ez sztem 1-2 hónap lesz csak, úgy emlékszem egy idő után már nem kellett éjjel pelenkázni, beállt a kis szervezete nappal-éjjel műszakra
:lol:

Mi jól vagyunk, Nolka is döbbenet, hogy beszél már. Gyakorlatilag mindent ismétel utánunk, és meg is jegyzi. Ma kapott egy hintalovat, rögtön mondogatta intahó-intahó :lol:
Kisbaba nő, lassan akkora a hasam mint 5 hónaposan volt Nolkával :lol: Csajok, én nagyon Lányt érzek, hát kiváncsi vagyok bejön-e, Nolkánál is biztos voltam, hogy Fiú. No majd meglátjuk :wink:
A monklim meg nagyon lassan múlik :evil: ...

Na pussz!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

monklim=monoklim :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Köszi Mesi!
Figyelem akkor és majd kiderül. Remélem nem a füle, hanem csak egy kis nátha lesz.
Jobbulást nektek. Szegény kicsi Gegi, nagyon hamar elkapta Zsozsikától.
Mennek a gyógyító puszik.

KépKép
Kép Kép
l.móni

Anitja pocakfotót majd rakhatnál :wink:
és igen, ha reggel is látom rajta, hogy gond van megyünk az orvoshoz.

KépKép
Kép Kép
l.móni

Geginek és Cicusnak jobbulást!!! :(
Én is az anyatejet hallottam.
Meg még a fültőnél lehet megnyomni!

(Szelinci az ölemben, már eltört egy cd tokot...)

Kép

Kép
regcsiken14

Csak bekukk...egész nap nemvoltunk, apósnál, anyuéknál, anyósomnál ( itt lakunk most ) aztán csomagolás....

Holnap utazunk!

Jaj szegény kis Gegi...jobbulást!++++++++++++++++

Cicusnak is mennek a ++++++++++++++++ hogy ne a füle legyen

Emm megint elkezdte a köhögést amit a múltkor..csak akkor mikor fekszik.....tuti akkor sem és most sem arcüreggy..mert a fog a nagyon be van indlva, csuklóig a szájában a keze..és érzek már egy kis hegyet ami bármikor áttörhet....szóval tuti a sok nyál csorog neki le ........szóval megoldás megint az ágy jól megemelése!

KépKép
kaqk
Debrecen

Halihó!

Ágica: szerintem Petrus úgy gyönyörű, ahogy van! És nagyon egyéni ezzel az - ahogy Mesi írta - szexepillel.

Gremese: tudod, hogy itt mindenki mindig tűkön ülve várja a helyzetjelentéseket és képeket Tőletek! :-) Nagyon sajnálom, hogy betegeskedne a kicsik, csak tanulok Tőled, ahogy levezényled az egészet.
Gegi képein szerintem látszik, milyen nyugodt fiúcska. Másodiknak én is csak nyugisat szeretnék, majd jelentkezem, ha aktuális lesz, és elmeséled, mi is a titok. :-)
Nátha: Ádi 3 hónaposan volt először náthás, 2 hétig tartott, valami iszonyatos volt, fuldoklott szopi közben, nem aludt (nem tudott + ugye a hasfájás is még javában tartott). Emlékeim szerint valami orr- és szemcseppet emlegetett a doki, hogy az meggyorsítja a lefolyását a dolgoknak (amit gy. orvos tud csak felírni), egyébként az ment, amit a csajok írtak: orrszívás, fejfelpolcolás (egy picit), párásítás. A legjobbakat kívánom Nektek!

Mónikám, nálunk az egyetlen jel Ádinál (kétszer volt középfülgyulladása) az éjszakai nagyon nagy sírás volt, se láz, se nátha nem kísérte... úgyhogy sajnos rengeteg verziója van. Az a jó, hogy Grétus már nagyobb, így szerintem lassan mutatni is tudja, ha valamije fáj (gondolom én...). Tudod, megy a sok +++++++++++++++++++++++

ÉS MINDEN TOVÁBBI BETEGESKEDŐ BABÓCÁNAK ÚGYSZINTÉN!

Örömmel olvasom pocakos kismamáink bejegyzéseit, örülök, hogy mindenkivel minden oké!

Testvérféltékenység: a negligálás, levegőnek nézés, amennyire emlékszem olvasmányaimból, tipikus reakció ilyenkor. Persze ettől még rettenetes érzelmileg az anyának. De így viselkedhet a kicsi, ha mondjuk eltűnik az anya egy vagy több napra. Nálunk is volt ez, egész nap dolgoztam, este Ádi észre se akart venni. Aztán kb. félóra múlva minden a régi volt, anélkül, hogy bármit csináltam volna.
Mesi, tudom, hogy ez most még nem vigasztal, de szerintem az a normális, hogy Zsozsi így viselkedik (és nekem az olyan gyerek lenne furcsa, aki soha semmikor nem mutatta jelét testvérféltékenységnek). Tudom, hogy tudod, csak próbállak felvidítani ;-)

Vindo: filmek: asszem, Te már láttad az In Brugges-t, most már én is, nagyon jó kis film volt. Elkezdtem a No country for old ment, de megmondom őszintén, már az első 10 perc végtelenül kiborító (nem a film rossz, hanem amit néznünk kell). Jut eszembe, ha Simpsons megy, akkor csak a CGI-t nem szereted, a többi animáció mehet? :D

Helyzetjelentés: nálunk a sok hisztit leszámítva minden oké, nekem mondjuk isten adhatott volna többet a türelemből. Asszem, azon nem tudok túllépni, hogy Ádi nem az apja természetét örökölte, hanem az enyémet, és hát ugye két lobbanékony dudás egy csárdában...

Puszi, megyek fürdeni meg a többi...[/b]

Kép
Kép
irina

Sziasztok

Mesi: Nekem Petra 2 hetesen taknyi lett és 9!hétig volt az azthittem soha nem fog meggyógyulni.De nekünk C-vitamint ajánlottak meg a Sterimart meg sós orrcsepet.

Lmóni: Pont ma jártál az eszembe.Szegény cicus remélem nem a füle.Nekünk anno calcium ampullát adtak a Bethesdába és emlékszem a doki nevére Kövér doktor :D

Viranka: Hogy van Báló? Már nem vakarozik?

Regi: Körömvágás: A kezén simán hagyja.De a lába katasztrófa úgy fogom le mert apa sosincs akkor kézénél rendesen küzdünk olyankor.Teljesen átérzem a helyzeted.

Irina:Néha én is annyira feltudom idegesíteni magam Petra akaratán hogy hangosabban :oops: szólok rá.

Sense: Én biztos megfogok ijedni mikor Petra is betámad éjjel mert január végén új ágyat kap.Mi még mindig egyszobában alszunk :oops: De mondjuk amúgy is éberen alszol és hallod hogy közeledik nem?Igy lehet az apja fog kivül aludni nálunk :roll:

Kaqk: Emmának jobbulást!

Panndi: Ti hogy vagytok.Holnap van a 7.nap :roll: :roll:

Ti ilyen hidegbe mit adtok rájuk? kezdem azt hinni vékonykán öltöztetem :roll: Trikó,h.újjúbody,kantáros bélelt gatya,felüre polár pulcsi,sapka,sál,kesztyű(elég jól viseli).Szerintetek?

Kép

Kép
agica1126

Sziasztok!

Írtam. :arrow:

Mesi: jobbulást nektek! :( Szegény kismanó.

Heni: micsoda ügyes nagyfiú! :D

Körömvágás: nagyon ritkán hagyja, akkor szoktam amikor alszik. Ha egyszer elalszik mi nézzük a tv-t, ég a kislámpa, vágom a körmét- ő durmol nyugodtan. Iszonyat jó alvókája van.

Fleur: Zéti is szokott ha jön a foga. Olyankor adok neki Nurofent és ölben alszik el. Gyanítom nektek is azért nem fogadja el a cumit.... Nálunk Zéti fogzáskor szokott le róla.

Betegeknek jobbulást!

Jó éjszakát, puszi!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Ágica: én ugyanezt adom Zétire+ jó vastag harisnya.

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Miléna! Én nem vágom a körmét álmában, mert ha felriad, akkor nem fogja érteni, mi történik, és elveszik a bizalom. Én úgy vagyok vele, tudja, mit csinálok. :)

Kép Állandóan produkálja magát. :)
Kép kézcsók
Kép puszi
Kép Zsozsi magától odabújt, Apa meg olvadozik
Kép 1 hetes kettes számú Szerelmem

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok, csak gyorsan bejelentkezem. Sajna, nem nagyon reagálok csak erre-arra.

Geginek jobbulást :!: Szegényke, milyen hamar beteg lett :?

Öltöztetés - harisnya, body, nadrág, két vékony vagy egy vastag pulóver. Overál, sál, két sapka - kesztyű nem, mert eldobja. Erről lemondtam már. De mivel sokszor fogjuk egymás kezét, így nem fagy át olyan 40 perc után sem. Még nem volt beteg Rugó.

Irina - a "No country..."-val mi volt a baj? Szerintem nagyon stramm bérgyilkos van benne :wink: Tegnap éjjel amúgy adtam a magaskultúrának, és a Hitman-t néztem meg :lol:

Valahogy az egész estés rajzfilmeket nem szeretem. Ha valamit sorozatban megkedveltem, azoknak megnézem a filmváltozatát is (South Park, Simpsons). Spongya Bobbal most barátkozunk :wink:
De mást nem nagyon nézek meg, valahogy a hús-vér szereplőket jobban szeretem.

Ezt a fülcimpás információt nem is tudtam :roll:

Anitja, már kíváncsi vagyok a baba nemére :D

Ágica - ebben a szexepil dologban lehet valami. Az ember nem szeret magában bizonyos vonásokat, amit mások vagy meg sem látnak, vagy épp azt tartják vonzónak meg különlegesnek.

Na, most már lépek aludni lassan.
Bocs, ha valakit kihagytam... Holnap majd lerázom magamról ezt a hétvégi netezési tempót :wink: Gábor Bp-re utazik hajnalban, holnap után meg egész nap nem látom, úgyhogy lógok majd a babaneten 8)

Kép
vindolanda

Ja...

Körömvágás - kizárólag álmában, mert Rugó egyetlen mp-ig nem ül meg a hátsóján, és ezt komolyan mondom.

Pelenkázás - már majdnem fél éve állva-mászva pelenkázom Rugót. Nyolc hónapos volt, mikor utoljára a hátán fekve kibírta ezt a procedúrát.
Különösen akkor kalandos ez, mikor telepakolja a pelenkát :roll:

Kép
vindolanda

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?