2004.02.22 13:07
Aki megtalálhatja a legjobb megoldást, az egyedül Virág. Bárki legfeljebb segíteni tud ebben. De tapasztalatom szerint a kategorikus felszólítás nem a legjobb módszer erre. Ha elolvastad Iboly véleményét, látod, hogy ő LEHETŐSÉGEKET vázolt fel (amelyek között szerepelt az éjszakai szopiról való leszoktatás is). Illetve a többiek is többnyire a saját tapasztalataikról írtak, mint lehetőségekről. Én biztosan óvatos lennék azzal, hogy ezt kellene meg azt kellene csinálni. Mert nem vagyok ott, nem ismerem a pontos helyzetet, és nem utolsósorban mert nem vagyok szakértő (itt magamról beszélek, nem rólad). Na jó, ez is csak egy vélemény a sok közül.
2004.02.22 14:47
2004.02.23 16:33
Még úgy sem, hogy mondjuk az Apja kel hozzá helyettem, hogy pihenhessek, mert akkor kitör a véget nem érő nagy üvöltés, és még kevesebbet tudok aludni.
Szóval a probléma gyökere szerintem nem a szopi, csak ha már fenn van, akkor jól esik neki egy kis cicizés.
Én se voltam képes az aludj jól módszert kipróbálni, nem bírom elviselni, ha sír. Ez van. Naná, hogy alaposan el van kényeztetve a kölök.
Viszont újszülött kora óta soha nem fordult elő, hogy ha sírt, és felvettem, akkor azonnal abba ne hagyta volna a sírást. Hát persze, hogy mindig felvettem.
), hogy túl legyünk már ezen a nehéz korszakon.
Mi közben már kistesó projekten "dolgozunk" (Lacika az első babánk), de nagyon félek tőle, hogy mi lesz velem, ha majd két gyerek csinálja egész éjjel a fesztivált.

2004.02.29 07:09
Köszi a szurkolást, és hátha ad egy kis reményt, amit mindjárt írni fogok.
). Áldásomat adtam rá. Tegnap éjjel vagy 10-szer ébredt, és apucija altatta vissza. Én átköltöztem az emeletes ágyba. Ma éjjel sokkal ritkábban ébredt, a másodiknál a hülye félkómás anyja megszoptatta... (Ez a baj az éjjeli akciókkal, hogy nem vagyok közben teljesen magamnál.) Aztán magamhoz tértem, és láttam, hogy az apja nem fogja tudni visszaaltatni ezután, így átvállaltam, ami nehéz kör volt, mert ugye elég közel került a cici. De erős maradtam, és 3/4 4-re vissza is aludt... Csak sejtésem van, mióta küzdöttünk, de legalább egy- másfél óra volt. Akkor az égieknek kifejtettem, hogy ezek után én 6-ig aludni akarok. És lőn. Negyed 7-kor ébredt a kis gazember, és fél 7-től a többiek. 

Gyakorlatilag 2-szer ébredt. Kiváncsian várom a következő éjjelt.
) Aztán Recsi válaszolt vigyorogva: "Nem fogok sííííni. Jecsike apucival aaaaaszik."
Persze sírt.
Ja, meg tartósat is. 2004.02.29 07:28
Csak sajnos napi egy alvás meg még kevés neki, nagyon nyűgös tőle. Úgyhogy kétszer alszik legtöbbször, de kevesebbet, és korábban, így minden éjjel van négy-öt óra, amit egyhuzamban végigalszik
2004.03.01 12:17
Cicó már csak kétszer ébredt az utóbbi hetekben, tök klassz volt. Aztán Apa elment egy öt napos tréningre a múlt héten. Aztán visszajött, és utána szépen megborultak a dolgok. Közben kinőtt azért öt (!) fogacska is versenyben egymással, de ezzel együtt sem vagyok boldog a tíz óra alváson belüli öt keléssel... Próbálkozom a simizős visszaaltatással, néha megy is, de ha már fölül, és azt mondja, ciciiiii, akkor nincs mese. A múlt éjszaka mérlege: 4 db. ébredés, ebből három ciciügyben. Ez már azonban határozott javulás az előzőhöz, amikor 4 db cici a számolatlan ébredésből
Szeretnék legalább a kétszeri alkalomra visszaállni, mert megint zsályán fogok élni... És azért a kettő már elég lájtos, még szomjasnak is elmegy
Persze Cicóval még nem lehet megbeszélni, legföljebb nappal, ha cicit kér, hogy "Éhes vagy? Kaja? Vagy szomjas vagy? Víz?" Na erre mondja, hogy kaja, vagy víz. Ha makacsul kitart a cici mellett, akkor biztosan álmos
2004.03.01 12:43
2004.03.01 14:00

2004.03.02 14:31
Akkor mikortól lehet simialvás?
Reménykedem, hogy lesz jobb is, nem tudok mást csinálni... Mindenesetre kösz a biztatást
Janka mennyi idős?
De gondolom, most már nagyobb, jobban érti, jobban hiányzik neki... Érdekes, amíg odavolt, Cicó aludt, mint a bunda (már saját magához képest), akkor ébredt megint gyakrabban, amikor megjött. Hát talán ő így reagál.
Hiába, nem könnyű, ha az ember nincs mikor pihenjen. Na lesz ez még szebb is
2004.03.02 15:00
Nálunk is tejtúltermelés volt egyébként, ezért nem is volt ellenemre az éjszakai szopi (sőt, ha véletlenül nem ébredt, fel kellett kelnem fejni, ami ugyebár sokkal kellemetlenebb), vagyis én magam generáltam az éjszakai szopit. Aztán nagyon lassan kezdett csökkenni a tej mennyisége, és kb ekkor, 2 éves kor körül jutottunk el oda, hogy mindenki kibírt egy éjszakát szopi nélkül. A fő baj, így visszagondolva, az volt, amikor elhittem az innen-onnan érkező kéretlen tanácsadóknak, hogy egy ekkora gyereknek éjjel bizony aludni kéne, és rengeteget stresszeltem. Még sírni is hagytam szegényt egyszer, bánom azóta is. 2004.03.02 20:12
Szóval nem mi vagyunk a kakukktojás... Nálam a túltermelés még kiegészül azzal is, hogy nem tudok fejni, szóval éjjeli szopi nélkül egyelőre patthelyzet volna. Bár ahogy nézem, én kb. öt, vészhelyzetben akár hat órát is bírnék szopi nélkül, de Cicó éjjel nem
Na majdcsak valamikor... Akkor egyelőre nem várom tőle a simivel alvást. Addig meg igyekszem nem stresszelni
(Egyébként most már alszik, nagyon kiütötte magát napközben.) 2004.03.03 11:01

Ő 26 hónapos létére még alig beszél, de tegnap határozottan bemutatott mélyen hátra a szájába, és közölte, hogy BIBI! Szóval kétség nem férhet hozzá, jönnek a leghátsó rágói.
Majd csak túl leszünk már rajta... 2004.03.04 06:42

Hatottak a zenergiák.
Köszikösziköszi!
Vigyorgok itt, mint a tejbetök.
Csak így maradjon!
(nagyon rámfért, mert féléjfélig tortát készítettem...)
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++
)2004.03.05 10:42
) (Ez egy puszi, és Cicó küldte Recsinek
) Most nekem kellene energia, mert Cicó a csuda se tudja, mit művel mostanában, de elkezdett megint 4-5 alkalommal éberedni. Foga most nem jön, legalábbis nem duzzadt sehol, de ma pl. aludt 9 órát éjjel, és közben milliószor felsírt (!), azon nyomban rátettem a kezem a hátára, mormogtam, hogy semmi baj, itt van anya, és három kivétellel sikerált is visszanyugtatni, mielőtt még teljesen felébredt volna, de hát ez így sem állapot, mert egy hangosabb lélegzésére felpattan a szemem, és ugrásra készen lesem, hogy kell-e simizni... Aztán ha már felugrott, és hajtogatja, hogy cici-cici, akkor nyaláb le a fejemről, rá a cicire, görnyedni fekve kifliben, amíg elalszik, hogy utána elrendezhessem (csak akkor lehet betakarni, amikor már teljesen elaludt). És ő sem alussza ki magát rendesen, mert mióta megint gyakrabban ébred, azóta megint kétszer alszik nappal, késő délutánra már totál ki van ütve.
2004.03.08 08:31
Most én küldök neked és Cicónak: ++++++++++++++++++++++++++++++++++ Remélem, jobban alszotok már.
2004.03.08 11:45
A másik két ébredés a szokásos: felnyiszogás, felpattanás, ciciiii... Összmérleg 11 óra, este fél kilenctől reggel fél nyolcig
A pusziból sajna bánatpofa lett, sajnálom, ezen a végén még puszi volt, Cicó cuppogott is hozzá
2004.03.08 13:08
2004.03.08 16:53
2004.03.08 19:51
2004.03.08 22:15
2004.03.09 06:13
2004.03.09 12:04
És egész pici kora óta gyakorlatilag alig alszik. Esti sírás is alig volt, az első talán két-három hétben néha, azóta semmi ilyesmi. Viszont örökmozgó, a babai mozgásformákat elég korán produkálta, egészen a kapaszkodva tipegésig, aztán vett csak vissza kicsit a tempóból. És a mostani alvásmennyisége éjszaka átlag tíz óra, ha háromszor ébred. Ha kevesebbet ébred, akkor rövidebb a szundi is. Ha többet, akkor viszont nem szignifikánsan hosszabb. Napközben másfél óra egyszer. Egy perccel sem több, néha kevesebb. Ha nagyon koránra sikeredik ez, akkor kora estére elálmosodik és beájul. Majd kb. este 10-11 körül frissen és kipihenten újra kelne
Extra programok esetében nem eszik és nem alszik. Egész nap és még éjjel is pörög... Viszont ha nincs extra program, akkor sem alszik "jól". Én - már - nem idegeskedem semmin, amit művel, igaz, eleinte sokszor a sikítófrász határán voltam, talán azt érzi még mindig? Talán ha nyugisabb időszak van, pl. több időnk van egymásra apával is, akkor talán jobb, pl. egy könnyebb szakasz volt az ünnepek környékén, meg előtte ősszel, amikor "nyaraltunk" egy kicsit. Ja és az időjárás szinte mindig játszik, pl. ilyen szeles-havas hidegben önmagához képest durmol, mint a medve
Mindehhez gyakorlatilag átugrálja és átriherészi az egész napot.
2004.03.09 12:16
2004.03.09 14:54
Tehát a mérleg ua, nem túl alvós család lettünk mi ketten. A csajszi meg halmozza az élvezeteket, azaz minél többet fent lenni, annál jobb
Az alvászavar meg egy címke, amit mostanában sajna szeretnek túl sok mindenre ráaggatni.
2004.03.09 23:03
. 2004.03.10 12:43
2004.03.10 19:43
Most éppen Cicó, akinél - igaz, ő már jóval nagyobb - kb. 11 hónapos kora óta semmiféle összefüggés nincs az evés meg a szopi között. Illetve annyi, hogy ha nemevős napja van, akkor szopi is csak pár korty, ha meg evős, akkor szopi is meg zaba is ezerrel. De nem eszik attól többet, hogy kevesebbszer szopizik, és nem eszik attól kevesebbet, hogy alvás előtt szopizik - pl. most úgy alakult a napunk, hogy kb. dél körül (amikor még nem akar ebédet, mert annyira nem éhes, meg álmos is inkább) szopi és alvás rajta, kb. egy-másfél óra, aztán ébredés után ebéd, és mióta ez így van, semmi gondot nem okozott. Mondjuk korábban én is úgy időzítettem, hogy külön szopi volt alvás előtt, mert kb. tízórai meg uzsi után álmosodott el, és egészen a legutóbbi időkig erre a két kajolásra elég volt neki a szimpla szopi. Most már nem elég uzsonnára, de nem is alszik már utána. Tízórai továbbra sem kell. Vacsora után nálunk is desszertszopi van, de kb. egy óra múlva, úgyis csak néhány korty, mert belezuhan kb. öt perc alatt
Ezzel együtt kétszer biztos ébred, pár korty szopi, nagynéha víz, és már alszik tovább. Ilyen is van
2004.03.10 22:44
2004.03.10 23:27
Ráadásul hetek óta alig eszik pár falatot, akár többet szopizik, akár kevesebbet. Egyszerűen nem kér. Ilyen esetben mit tenne a dokibácsitok? (Vagy néni?) Ő csakszopis korában is ilyen nasizós volt, sokszor keveseket kortyolgatott. Egyedül gyümölcsből hajlandó szűk 1 dl körül megenni, főziből max 3 kanál. És tök mindegy, hogy szopizott-e akár órákkal előbb. És ettől függetlenül most egész jól alszik.
2004.03.11 09:52
2004.03.11 10:26
Most már kicsit kezdek aggódni, annyira nem eszik, és az elmúlt hónapban fogyott is egy picit. Igaz, beteg is volt és 3 foga tök egyszerre jött ki.
2004.03.11 11:12
Cicó az éjjel éppen négyszer ébredt (ebből egyszer egyértelműen én voltam a ludas, mert álmában keményen odakoppantotta magát valahova, félálomban odébb cibáltam, akkor már orvul be is takartam, erre nem felébredt?!)
Viszont nem is eszik mostanában nagyon. Viszont cicit sem kér túlzottan. Asszem, kezdi magát lassacskán leszoktatni
Éjjel is van, amikor rátámad a poharára, és nem kell cici. Most már úgy vagyok, hogy ébredéskor reflexből nyúlok a pohara után, többnyire el is fogadja, van, amikor utána elzuhan és alszik, ahogy éppen jön (pl. rajtam keresztben), de van, amikor utána még reklamálja a cicit. Nagyon óvatos vagyok egyelőre ezzel is, mert még mindig túltermelek, és egy éjjeli szopi a cicinek még kell, mert olyan hosszú ideig nem bírja ki. Amúgy enyém kölkec kb. két hónapos kora óta nem aludt akkorát, mint Dóri most...
) 2004.03.11 12:34
. Evészetben erősen az az álláspontom, hogy biztositani kell a gyereknek többfélét és hagyni, hogy ő válasszon, ezesetben -ha ez mindig igy volt és nem lett "elrontva"- a gyerekek többsége optimális tápanyaghoz juttatja magát hosszútávon. Nos ebbe, ebben az életkorban a cici, mint anyatej felajánlása is beletartozik, szerintem.
) plus mégegy ébredés lelkes simizéssel. Viszont az utolsó, 3/4 6-kor, az olyan volt, hogy lelkem totál megébredt. Ugyanis már világosodik (redőny csikosra van lehúzva). Ráadásnak apának is pittyegetta vekker, bár anélkül sem aludt volna vissza.Igy a végén be a kiságyba, fogta a kezemet, forgolódott, dumálgatott, kezembe nyomta a malackáját meg hasonlók és nem tudom mikor, de valamikor 3/4 7 előtt elaludt (én is). Na ilyet egyébként máskor nem tud hogy csak úgy letéve ne ugráljon fel, hanem aludjon. És aludt 3/4 10-ig. Na ja, beteg
, köhög, tiszta sor. 2004.03.11 13:45
2004.03.11 14:37
2004.03.11 15:06
2004.03.11 15:09
De nem kockáztatok, sose lehet tudni, mikor kezdődik nála is valami alkudozós korszak. Nekem ahhoz nem lenne türelmem. Hozzá tartozik, hogy mi a férjemmel általában kilencre már ágyban vagyunk. Ha a gyerek még tízkor kukorékolna, megvesznék.2004.03.11 16:49
2004.03.11 21:24
2004.03.11 22:22
. Megnyugtattak, hogy ne aggódjak, ennyi az alvásigénye. Azért arra kíváncsi leszek, hogy az oviban mi lesz, még az is lehet, hogy visszaszokik az alvásra?! Pedig most is igyekszem lefárasztani. Megbeszélni pedig annyit lehet, hogy én mondom a magamét, a kis önérzetes pedig válaszol: "Anya, éjtsd meg, nem vagyok álmos. Éjszaka kell aludni, amikoj sötét van." Erre mit mondhatnék? Próbáltam, hogy én is lefekszem vele du aludni. Erre én aludtam, ő felkelt (gyerekheverőről),játszott, kb 20 perc múlva szólt, hogy eleget aludtam, ébredjek fel.
Úgy döntöttem, nem erőltetem.2004.03.12 08:39
2004.03.12 10:56