A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Csöre, fekve nem megy nekem a szopi...kórházban próbálkoztam, mikor még nehéz volt felkelni, de nem igazán...ülve sokkal jobb. Egyébként ülve is belealszik, csak aztán fölkel, ha leteszem. Ülve meg nem bírom eltölteni az egész éjszakát, ehhez nem vagyok elég fitt :roll: :lol:

Babás anyukák, nálatok mi a menetrend? Nekem Levi kb 3 óránként kel, akkor rögtön szopi, kb 15-20 percet eszik, utána büfizés. Nappal már 2 órát is ébren van egyben, ilyenkor nézelődik, délután kivisszük a teraszra pár percre levegőzni, este fürdetjük. Tegnap még zenét is hallgattunk hármasban, oylan édesen figyelt a kis szemeivel :lol: El kell olvadni tőle :lol:
Aztán van, hogy újra cicit kér, mikor elfárad, akkor újra szopi, majd bealvás-letevés kiságyba. Na ez nem szokott éjjel összejönni...

Kisbogács, én nem fejek szopi után. Eleinte próbáltam, de szinte semmit nem hagyott benne, úgyhogy nem látom értelmét. Ha túl keveset eszik, akkor legközelebb is azt a cickót kapja vissza.
Hogy van a császáros heged?

Kata, drukkkkkkkkkkk! Nagyon várjuk holnap a híreket, szép szülést Nektek!

Puszik

Kép
vickybabe

Gyors esti bekukkantás. Látom, nincs újabb baba. Mi most értünk haza, egész nap pörgés volt. Bevásárlás, aztán vendégség. Jó volt kimozdulni, nevetgélni, jót kajálni. Hát, remélem nem ma szülök, mert whisky is volt a vendégségben (apának, nem nekem). Így hát én vezettem haza, de a kórházba már nem szeretnék.
Jó éjt mindenkinek!

krisz78

Megyek pancsizni, aztán aludni. :)
Jó éjt mindenkinek!
Vendég

Krisz: nagyon bártor Tiéd Apa, nekem egész ünnepek alatt nem mert már semmit sem inni :roll: :lol:

Viki: hát, nálunk még olyan nagyon menetrend nincsen, alakul minden napról-napra... ma már nézelődtünk 2x nap közben, de egyébként aludt a szopik között Sacikám... a fürdés az fix, de csak annyira, hogy 7 körül, amikor megébred.
Ilyenkor még nehezebb a fekve szoptatás, az igaz, mert nehezen találja meg a cickót... én is ülve szoptatok, és attól fáj minden porcikám, ha éjszaka elalszom büfi közben ülve :? de át fogok térni a fekvésre, amint ügyesebb lesz. Vagy ahogy bejön neki... minden gyereknek megvan a gügyüje...

Kriszti: azért hátha nem a hasikája... ha mégis az, a kórházban a többi kismami (többgyerekesek) az Infacolt ajánlották (nemtom, hogy írják)

Kata: nagy drukk megy holnapra :D de izgi :)

Lányok, a finommotorikám a béka sejhaja alatt... :? ma levágtam Apa haját, de 2 percbe telt, mire a hajvágót összetettem... amúgy 2 mp kéne, hogy legyen... Apus feje azért egész szép lett :lol: :lol:
És mitől lehet az, hogy esténként úgy érzem, mintha lázas lennék? Napközben minden ok, de estére :roll:

Na megyek, szétcsapok a nagyok között 8) :lol: :lol: Zaza megint nem hagyja Mesit aludni... fel fogom zavarni a szobájába, az üresbe, ahová fényes nappal fél egyedül felmenni :?

Jó éjt :)

Csöre
csöre74

Csöre! lehet csak a hormonjaid teszik! Én az első két hétben éjjel mindig arra ébredtem, hogy rohadt melegem van és szakad rólam a víz pedig egyébként nem vagyok izzadós.

A fekve szoptatás nekem sem ment csak később mikor már ügyik voltunk:)

Vickybabe! tök jó a napirend! Azt kell elérni, hogy a nézelődős fent levős időszak estefelé legyen és akkor hamarabb elalszik este! AZ a baj,hogy baromi hideg van mert a séták jót tesznek mindig.
A piciknek meg kell tanulniuk a különbséget nappal és éjjel közt, hisz eddig ilyen nekik nem volt. Éppen ezért nappal nem szabad alváshoz sötétíteni és síri csendet sem kell tartani. Nyugodtan menjen mellette a tv, mosógép stb, viszont éjjel legyen teljes nyugalom egy idő után megtanulják, hogy nappal móka van, éjjel viszont csönd.
Még nagyon nagyon picik a babák, sok idejük van még napirend kialakításához! Mindenesetre a rutin dolgok, mint fürdés, "játék" sokat segítenek!
katuska79

Csöre! nekem úgy sikerült összeszerelnem a hajvágót szilveszterkor, hogy asztalhoz vágtam és ripityára tört....végül kutyanyíróval vágtam apa haját....
katuska79

Sziasztok

Gremese, nagyon helyes a kisfiad!

Mi egy jóóó nagyot sétáltunk, kb. két órát a szép napsütésben.
Aztán horkolva aludtam a kanapén :oops:

De ügyes lány voltam, csináltam pestós tésztát és körözöttet is, így megérdemelten megyek aludni.

Nekem a férjem mer inni, mert szerinte:
-még nem szülünk
-taxi és sofőrszolgálat is van a világon.

Azért lehet, hogy egy hét múlva már nem leszünk ilyen vagányak, de mostanában még jóslóim sincsenek...

Kép
gombócmakka

Hát, én mostanában is ébredek úgy, hogy csurom víz vagyok, még a hajamba is beleizzadtam. Ezt tuti valami hormon játék, mert máskor nem csinálok ilyet.

Kép
gombócmakka

kedves anyukák és leendő anyukák, Juliról az egyik ma készült képet teszem fel, a kedvencemet. itt még nincs 1 napos.

üdv, Pet apuka Kép Juli lement alfába

Kép
petne

Óóóó, nagyon szép Juli!
A férjem is elolvadt tőle, direkt idehívtam:)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gombócmakka 2009.01.10 23:08-kor.

Kép
gombócmakka

Most olvastam egy fél topikot végig a textilpelenkázásról.

Mintha valamelyikőtök még hónapokkal ezelőtt (az ősidőkben) írta volna, hogy fog vele próbákozni.

Izé, ki volt az? :oops:

Kép
gombócmakka

Én Biga.csigára emlékszem...vagy Kisbogács írta talán????

Szépséges királylány Juli is! Mindjárt jól behúz a világnak.

Na ki Mahjongoztam magam. spuri aludni.
katuska79

Hali Csajok!

Hazaértünk.

Julcsi csodaszép baba. :)

Kata! Nagy drukk!!!!!! Ügyesek legyetek!

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Jó reggelt!

Julcsi gyönyörűséges kiscsajszi!!!!!! Még egyszer gratula hozzá!!!!

Katára sokat gondolok, remélem hamar kapunk jó híreket felőlük!

Az éjszakánk megint hosszú volt...nagyon nehezen aludt el Tündérmanónk, kínozta a kaki... :cry:

Kép
vickybabe

Jó reggelt!
Nagyon szép Julcsi baba! :D
Izzadás: én a terhesség előtt állandóan fáztam. Most meg éjjelente arra ébredek, hogy folyik rólam a víz. Tuti a hormonok.
Gombócmakka: textilpelusozni fogsz? Lesz rá energiád?
Rólunk: még mindig semmi. Egy deka fájás se. Kezdenek megszaporodni: a "még mindig nincs meg a baba?" kezdetű telefonok.

krisz78

Krisz: ezzel nem vagy egyedül hirtelen mindenki hivogat engem is hogy hogy vagyunk.....?????? kérdéssel hááátt...........na igen hirtelen mindenki előkerült :wink: Julcsi gyönyörű kis hajasbaba :D Peniről tud valaki valami közelebbi infót???? ma én is olyan rosszul aludtam biztos a teliholdtól meg apa horkolásától :wink:
erzsebet0312

Jó reggelt!

Julcsi, Gergő igazi topik-baba... gyönyörűek :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vicky
Nálunk egészen beállt már a napirend. Alex nem minden kajázás után alszik, nagyon sokat nézelődik, szövegel már :lol: :lol: :lol:
Nagy fiú már a drágám :lol: :lol: :lol: :lol:

Én még sose mértem meg a fürdővíz hőmérsékletét :oops:
Olyanban fürdetünk, amit a kezemmel jó melegnek érzek. Se fagyási, se égési sérülések nincsenek még a gyereken :wink:

Hasfájásra
Melegíteni a pocakot és masszírozni!
Mi vettünk cseresznyemagos zacskót, azt néhány percre be kell tenni a mikróba, melegítés után azzal lehet masszírozni a pocakot.

Kata
Martinnak üzeni Alex, hogy most már jó lesz, ha kibújik, mert különben elveszi az összes csajt előle :wink:
Vendég

Áginak, Sacinak, Julcsinak :lol: :wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.08.19 18:27-kor.
Vendég

Pet család! Csodaszép babátok van. Gratulálok hozzá!!! :lol:

skrisz72

Jó reggelt!

Én is jelen, csak ágyból nézem a Dallast. :lol:

Vicky! Csoda édes Alex baba. :)

Kép
hanna30

Sziasztok!

Én is jelen, lassan megyek muffint sütni. ;)

Juli nagyon édes. :)

Látom Alex pedig már jelentkezik a csajoknál. ;)

Úgy izgulok Katáért! :) Annyira írígylem, hogy hamarosan a kezében lehet a kicsi. Olyan jó lesz majd nekik. :cry:
Mi meg itt malmozunk továbbra is, hidegfront ide vagy oda.
Vendég

Picuranyu! Jó sütögetést. :)

Kép
hanna30

Jó reggelt!

Picuranyu! pont muffin járt az eszembe! ha ma is nyitva hagyod az ablakod akkor küldhetsz egy párat:) Arra gondoltam, hogy sütök csokisat és bele kellene valahogy tölteni vanília krémet. De hogy? Fecskendővel? Ötlet?

Éjjel volt egy két görcs de simán elaludtam rajtuk úgyhogy még az is lehet, hogy álmodtam...

Krisz! Nálunk is ugyanez a helyzet...már kezdem magam kényelmetlenül érezni, hogy még mindig nincs baba....ma reggel is telefonra ébredtem, hogy na hogy vagyok? MOndtam is, hogy baromi jól mert fel lettem ébresztve! Én elhiszem, hogy aggódnak de könyörgöm!!!!!! Lassan tényleg lelkiismeret furdalásom lesz amiért hagyom a családot kétségek közt vergődni.

Kata meg azóta lehet már a szülőágyon! NAgyon sokat gondolok Rájuk!
katuska79

Katuska! Némítsd le a telefont.
Komolyan mondom, hihetetlen, hogy nem hagynak pihenni.

Ha Kata ír, rögtön megírom.

Kép
hanna30

katuska: hát, ahogy most kinéztem az ablakon, ma nem hagyom nyitva, az tuti. :lol: Bár, még nem szellőztettem, így nem tudom milyen zimankó lehet kint.
Én eddig vanília krémet sose tettem bele, de szerintem fecskendővel bele lehet nyomatni.
Szerintem túrósat fogok csinálni, maradt még egy kis túróm. ;)
Telefont meg tessék kikapcsolni, vagy elhagyni. :)
Engem senki sem zaklat. :oops: Lehet senki sem kíváncsi rám?! :cry:

Fel kéne már öltözni és tényleg nekiállni a sütésnek. Még mindig pizsiben nyomulok. :D
Vendég

Sziasztok!

Tegnap nem voltam, próbáltam túlélni a napot...
No, meg a gyerekek lefoglalták Apa gépét, én meg lusta voltam bekapcsolni a másikat...
Apa tegnap Gyöngyösön volt apósomnál, napok kérdése a Vég...
Ma Julcsimmal vagyunk itthon, a fiúk elmentek korcsolyázni a Sástóhoz (szerintem befagy a senekük...). Hogy őszinte legyek, nem nagyon örültem neki, de hát Marci addig sincs itt a jó kis szmogos városban az ő asztmájával. (Ja, és betegesen fél Boritól, azt hiszi, senki nem fog rá figyelni, ha kibújik a kiscsaj...)

Pocakügyben: sűrűn vannak keményedések és fájások, de nem lehet azt mondani hogy rendszeres.
Holnap úgyis megyek CTG-re, majd kiderül, mi lesz. Csütörtökig ki kell húznom!!! Úgyhogy itthon csigatempóban csinálok mindent, pedig pörögnék, mint az állat. Az iccakák borzalmasak, úgyhogy egy kicsivel több Mg-t vettem be, beiktattam még egy adag éjszakai tabletticskut a napi 3x2 mellé.
Az arcom elkezdett dagadni, a hasam megy lejjebb, a mozgásom a pingvinhez hasonló... Roppant bájos lehetek, Apa biztosan vonzónak talál. :shock:

Babafotók: nagyon édesek, helyesek, ölelgetnivalók, érzem is már a babaillatot.
De én még nem merem magam beleélni a babázásba nagyon, mert Bori gondol egyet, s még előbb akar odabújni hozzám (pedig jó lenne már dédelgetni, meg túllenni ezen az egészen, csakhát ugye ez a fránya császár...)

Katuska: ezt a pörgést! Mondjuk Máté mellett nem nagyon teheted meg, az enyim csemeték már nagyobbak, úgyhogy velük nem kell foglalkozni, "csak" szét kell őket választani...

Csöre! gondoltam Rád tegnap, hogy hogy bírod Zazával, nálunk - ill. nálam volt nagy mécsestörés. Gáborom este 7 körül ért haza, addigra ki voltam akadva, mint a kakukkosóra... Naná, hogy a kölykek is érezték a feszkót, s feszkóval reagáltak rá.
Mi lesz itt, ha Bori is kint lesz?!

Pocakosoknak kitartást, könnyű szülést és nagy drukkokat küldök, a babaringatóknak meg sok tejszagú ölelést, nyugis napirendet és nyugodt, nem hasfájós babócákat... :)

Na megyek, megnézem, mit adhatok Julimnak és Borimnak enni.

Délután még bekukk!

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Asszem Levente megfázott. Picit taknyos az orra...már 2x leszívtuk, de még mindig szortyog picit.

Katuska, megértelek a telefonokkal. Én azt szerettem legjobban, amikor a 24 órás szülésem után pár órával előadták családom tagjai, hogy ŐK hogy aggódtak és még aludni sem tudtak Miattam :evil: :evil: :evil: . Én is pont erre gondoltam, még legyen lelkifurdalásom, amiért eddig tartott és hagytam őket aggódni?! :shock:

Picuranyu, csak hogy ne hiányold: hogy vagy, nem szülsz még???? :lol: :wink: Muffint küldheted! :wink:

Batkata, 8 nap? Hát ahogy írod, szerintem nem húzzátok addig, pocak lemenés, arcdagadás - kíváncsi vagyok a holnapi ctg-re...drukkolok nagyon!

Hanna, nagyon várom a Kata-híreket!

Kép
vickybabe

Sziasztok!

Petne: hatalmas gratula! Csodaszép lányka!

Geri is fantasztikus! No és Alex, azzal a hatlmas cumival! :)

Remélem, Kata már túl van a nehezén!

Kérdés: nekem még sosem nézte a dokim a méhszájat, ma fogja. Mennyire fájdalmas????

Erzsébet: ebben a pocakban olyan csend van, lehet, hogy nem társulok :(

Vicky: gyógyulást Leventének!
magdolnasz

Magdolnasz: Semennyire sem fájt eddig. Sima vizsgálat. Nekem eddig mindig nézte a doki a méhszájat.

Kész vagyok a melóval. Én is muffint sütöttem, csak én meggyes-csokisat. Krémet még sose próbáltam belenyomni, de biztos fini. Akkor kell, amikor már teljesen megsült, vagy félig készen?

De jó lesz ma Katának! Végre láthatja a babát.

krisz78

vickybabe: :lol: :lol: :lol: Köszi, még egyben vagyunk. :lol: :lol: :lol: :lol:
Amúgy mivel szívjátok Levente nóziját? Én Pesztonkát vettem.
Remélem hamar rendbejön, vagy inkább azt remélem, hogy nem is fázott meg, egyszerűen ma csak ilyen napja van. :(

magdolnasz: kicsit kellemetlen. :roll: De ennyi.
Vendég

sziasztok Lányok :)

Vicky: nagyon édes Alex :) tiszta szívtipró :)

Pet apa: nagyon aranyos Julcsi, kis hajasbaba :) köszi a képet!

Kata: nagyon izgulunk, ügyes legyél :wink:

Viki, Katuska: engem nem hívnak :roll:

Batkata: lecsillapodtak a dolgok Zazával, azaz a durvája: volt bepisi, bekaki, az alapzaj kicsit magas (figyelemfelkeltés). kiderült, hogy hetek óta nem eszik az óvodában.... most már nyugisabb, itthon eszik, ma még nem volt "esemény"... de sokat foglalkozunk vele.
Sajnálom Apósod :cry:

Babaszellőztetés: http://www.idokep.hu/?oldal=legszenny én már 120-as PM10-nél is fulladok, most 300, úgyhogy a gyereket nem viszem ki...

Na el, ebédelni, majd még jövök :wink:

Csöre
csöre74

krisz78: szerintem akkor kell beletölteni, mikor már majdnem kész. De csak szerintem. :wink:
Vendég

Sziasztok, gyorsan benéztem Katáról van-e hír. Látom még semmi :(
Nagyon szurkolok Nekik!

Picuranyu, türelem! Lesz még olyan, mikor nem lustaságból, hanem időhiány miatt fogsz egész délelőtt pizsiben nyomulni! Nálunk már teljesen bizonytalan, mikor jut el anya a zuhanyig. Hidd el akkor majd beindulnak a "mikorjöhetünklátogatni????" zaklatások is majd.

Császárseb: napközben egész tűrhető, persze kerülni kell minden hirtelen mozdulatot, és tilos a hasizom bármilyen használata. Manóval a kezemben nem tudok felállni semmilyen helyzetből, ezen néha parázom nehogy egyszer baj legyen és leejtsem. Egyelőre szerencsére van azonban segítség: péntekig itt volt anyósom, most férjem, hétfőtől anyám jön. Estére szoktam nagyon elfáradni, s éjjel már a forgolódás is alig megy, a felkelés meg sehogy. Ilyenkor apa felkel Manóhoz ha sír, és én utolérem őket a pelenkázás közepére-végére.

Én is bízom benne, hogy nem hasfájás, mert bár egyre többször van ilyen nyügi-idő, az anyán fekvés eddig mindig bevált. Azt hiszem csak kell neki egy kis anya-szívdobogás :)

vickybabe, jobbulást Leventének, remélem nem komoly!
A menetrendetekben hogy szokott lenni a peluscsere? Evés előtt vagy után?

Julcsi gyönyörű!

Alexet fotóját majd kinyomtatom, s beragasztom Ági babanaplójába, mint első udvarlót :D
kisbogacs

Vickybabe!

Nem, hála az égnek, csak 3,5 nap, 15-én délelőtt császár... (Ha a doktornénim nem ba....a el megint az időpontot - eredetileg jan. 13-án találkoztam volna Borival...)

De még ez a plusz 2 nap is sok...
Lassan úgy érzem magam, mint vcrane kihasadós-véres-brutál kismamaija (ld. néhánytíz oldallal előbb ;) )

Szerencsére, Apa úgy tervezi, hozza-viszi a kölykeket, nekem csak hétfőn du. kell elmennem a szomszéd házba Marciért a kineziológushoz, no meg délelőtt CTG-re. A többi napokon én nem szeretném kitenni a lábam, nagy "Tohonya Berta" leszek, s nagyokat alszom-pihizem, ha Bori is úgy akarja...

A tervbe esetleg apósom halála tud beleszólni, mert akkor nem tudom, mi lesz... :shock:

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Kisbogács, kaja után, gyakorlatias okokból (szopi közben mindig rotyogtatunk még a pelusba :lol: )Te hogy csinálod?
Kitartás a sebhez, és tényleg jó, hogy van segítséged! Párod is otthon van még veletek?

Csöre, örülj neki! :wink: :lol: örülök, hogy Zazával alakul a helyzet...

Picuranyu, én is remélem, hogy csak túlparázom a dolgot. Délután tengervizes orrspray + orrszívás projekt lesz. Hú nem tudom az orrszívó nevét, elefánt volt rajta a dobozán...

Magdolna, Neked lassan szülni kellene :wink: :lol: kitartás!

Krisz, nektek is! Muffin tőled is jöhet! :wink: :lol:

Kép
vickybabe

kisbogacs: na igen, lelkileg kezdek felkészülni arra, hogy sokszor még a mosdóba is kutyafuttában fogok eljutni. :)

batkata: sajnálom. :(

vickybabe: olyan elefántosat a Brendon egyik hirdetésében láttam. :)

Na megyek, tényleg nekiugrok a muffinnak, sose lesz kész.
Vendég

Magdolnasz:várjuk ki a végét szerintem holnap még mi is egyben leszünk és talán majd kedden vagy ki tudja....... azért megvárnálak...... :D :D holnap nekem is ctg uh stb. Katáért én is nagyon izgulok ....... nagyon jó lehet most neki hogy ma megláthatja picurkáját... :D
erzsebet0312

sziasztok.katának sok drukk,remélem már túl van rajta...nekem is megjött tegnap anyukám hogyha esetleg beindulna valami akkor ne legyen gondd a lányokkal :roll: ma úgy tervezem padlót sikálok hátha...jó lenne ha már mehetnék szülni mert most már a lányok miatt sem kéne izgulnom.holnap nekem is ctg,meg ha minden igaz meg akarom még nézni a picúrt uh-n is hogy hogy áll a méhlepény meg ilyenek :roll: batkata:remélem sikerül még ezt a 4 napot kihúznod,pihenj sokat .a babák gyönyörüek :D :D :D muffin:anyukám tölem is kérdezte hogy milyen sütit ennék szivesen,de még nem tudtam eldönteni...

Kép
gizella82

katuska:hagytam ki a 2 vonalzóm között helyet mégis ien :(

Kép
gizella82

Holnap én is megyek CTG-re. :)
Vendég

gizella: most jó a vonalzód szerintem. :) Egymás alatt vannak. Vagy mit szeretnél?

Túrós muffin már a sütőben. Haladok. ;)
Vendég

És most már a mézes- mandulás is. :)
Vendég

Katáról semmi hír?
Vendég

Kitaláltam valamit...

Mi lenne, ha csinálnánk egy közös fényképalbumot, ahova az összes topikbabáról tennénk fel fotót? :wink:
Vendég

picuranyu:pont ez volt a terv hogy egymás alatt legyen ,de nekem még mindig úgy mutatja hogy egymás mellett van.. :roll:

Kép
gizella82

gizella: nekem egymás alatt van. Mozillával nézem.

vcrane: ez szupi ötlet!
Vendég

[quote="gizella82"]p írta:gizella82icuranyu:pont ez volt a terv hogy egymás alatt legyen ,de nekem még mindig úgy mutatja hogy egymás mellett van.. :roll:

Egymás mellett van :)

Profilban tudsz variálni...

A két vonalzó linkje új sorban legyen ..... a kettő között nyomj egy entert....
Vendég

Katáról még nincs hír.

Vicky! Jó ötlet! A gmail-en tudunk csinálni albumot és mindenkinek képtárat. Megcsináljam?
És lenne hozzá e-mail cím is, ahová bármit küldhetünt egymásnak ami fontos és nem publikus itt.

Kép
hanna30

hanna: ez nagyon jó. :) Kár, hogy én nagyon hülye vagyok az ilyen dolgokhoz. :( De ha tudok segíteni, akkor sikíts!!!
És mit szólnátok hozzá, ha megpróbálnánk egy olyat csinálni teljes alakos, arcos pocakfotós képekkel, mintha együtt lennénk, stb? ;)
Vendég

Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?