A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Mindjárt csinálom, csak a gyerekem éppen éhen akar halni....
Vendég

Vicky! Király. :wink:
Közben én is elküldtem e-mailben azoknak, akik a táblában benne vannak!!!

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Aláírásomban a link :wink:
Aki szeretne szerepelni az albumban, küldjön képet! (emil-címem a profilban) :lol: :wink:
Vendég

Hanna
Akkor melyik legyen???? :wink:
Vendég

Vicky! Jó a tiéd.
Sajna nekem még nincs kép. :(

Viszont teszek be egy aranyos linket:
http://justcutepics.blogspot.com/2009/0 ... sions.html

Kép
hanna30

GIzella! most már jók a vonalzók!

Vickybabe! nem lehet, hogy csak a a trutyi jön még mindig az orrából ami az újszülötteknél szokott? Máténak sokáig jött, kaptunk hozzá valami orcseppet is! De mindenképp ki kell szívni mert csak az orrukon kapnak levegőt.Milyen színe van?

Unatkozom és nincs semmihez se kedvem:( ja és kivasaltam az összes ruhát pedig utoljára augusztusban volt a kezemben vasaló....(na jó Petra ruháit is kivasaltam de így önszántamból....) lehet fészket rakok? :shock: :shock:

Remélem Katával minden rendben! Haza tuti nem engedték üres kézzel mert akkor már jelentkezett volna.
katuska79

Hanna :lol: :lol: :lol: :lol:
katuska79

Katuska! Remélem, fészket raksz. :)
Édes Petra baba is érkezik.

Kata nem írt még.

Kép
hanna30

Még semmi hír Katáról?

Vicky: nekem nem nyílik meg a link :(

Viki, Kriszti: én is evés után cserélek pelust (meg büfi után) a kaja alatti "termelés" miatt :lol: :lol:

Viki, az nem lehet, hogy száraz a levegő, és attól nedvesedik a nózi?

Kriszti: anya pocakon fekvés nagyon hatékony orvosság :wink:

Hogy Zazával mennyire alakul... :roll: ma mind a ketten egész álló nap csatakiáltásokkal csörtettek végig a lakáson... már nekem sok :? Saci jól tűri...

Hanna: aranyos képek :)

Gizella: én operával nézem, nekem egymás mellett vannak a vonalzók :roll: ezek szerint programfüggő?

Katuska: itt is van még egy nagy halom vasalnivaló... ha esetleg nem tudnád abbahagyni :wink: :D

Megyek, sír a lányom... abbafejezte... de azért megyek

Csöre
csöre74

Hanna! miylen üres még a fotóalbum. Nem kéne hagyni, hogy Alex egyedül legyen benne. Húzzunk bele :wink:
katuska79

Katuska! Én belehúznék, de a fiam nem.
Pont most blogoltam és olyan de olyan elegem van.
A kis csacsi a jobb bordámon át akar kimászni.
Nem csodálkozom, hogy te is írtad, hogy nyűgi vagy.
Na, most engem is elért.

Kép
hanna30

Hanna, Katuska: kitartás!!! Nehogy nekem a végén boruljatok ki!!!

Csöre
csöre74

Csöre! Nem fogunk! :wink:

Kép
hanna30

Hanna: Na azért ám! :wink: Szavaztam a blogodban :wink: meg visszaolvastam, aranyos vagy, hogy megemlítessz :D
Saci szülés közben nyomta olyan szinten a bordámat, hogy jobban fájt, mint lent :shock: :? de nem fog ott fent kijönni, nyugi :wink: megtalálja a kijáratot :D

Csöre
csöre74

Csak benézek esteére egy gyorsat.

Baba még sehol?

Pedig azt hittem Katáéknál már ekkorra lesz valami. Hát akkor drukkolok nekik továbbra is.

Én is nyügi.

Nem tudom mi van, de az utóbbi két éjszakám úgy alakult, hogy hajnali 3-ig óránként keltem, utána pedig 7-kor.
És úgy mocorog, hogy már fáj.

Hanna nekem is a jobb bordámon akar kijönni. És ha ott nem sikerül, akkor próbálkozik a hólyagom körül.

És én is úgy megyek mint egy pingvin.

Kezdek félni, hogy szülés után is így maradok. És ugyanúgy fog fájni mindenem, mint előtte.

Nyugtasatok meg, hogy nem így van. Tudom fáj utána más, de a többi elmúlik igaz??

Kép
Kép
cs_erika

Tegnap óta úgy gondolom, hogy én leszek az az egy, aki sosem fog megszülni. :?

Kép
Kép
cs_erika

Csöre! Ne tudd meg, hogy izgultunk értetek.
Laca is ám!

Erika! A mi gyerekeinket egymásnak teremtették!
Két kis csibész. :wink: :wink:

Kép
hanna30

szavaztam neked Hanna. És ha bejön, akkor együtt szülünk, mert szerintem én is akkor fogok. (15)

Kép
Kép
cs_erika

Csöre! Remélem, nem februárra szavaztál. :)

Erika! Nekem megfelel a dátum. Akkor megyek dokihoz.
Jajj és még egy kórházba is lennénk.

Kép
hanna30

Hanna, ha így lesz, akkor majd át tudunk kiabálni egymásnak, hogy mégis ki hogy áll. Így elsőkézből tudunk meg mindent. :D

Mit mond ma férjecském: olyan a hasam, mintha sak egy párnát tettem volna be. Azonnal vegyem ki.
Aztán mondtam neki, hogy ez beépített :P Nem jön olyan könnyen.

Kép
Kép
cs_erika

Hanna: édesek vagytok :D

Én nem 15-re szavaztam :D

Erika: igen, máshol fog fájni :wink: megnyugodtál? :lol: :lol: :lol: de azt egyébként észrevettem, hogy olyan Ó lábam van még mindig :lol: :lol: :lol:
Ami fáj: ahol kijött, a derekam (egészen enyhén), a mellkasom (ez egyre jobb), cici... ami nem fáj: a bordák, a hólyag, a csontocskák odalent... (fájt még valami?) ami fájt, de elmúlt: a méhösszehúzódások, a szuri helye, a hátsóm az idétlen kórházi ülőpóz miatt :?

Csöre
csöre74

Erika! Ok. Én benne vagyok.

Csöre! Most megnyugtattál. :)

Kép
hanna30

Csöre, köszi szépen, megnyugodtam. :lol: Szóval akkor azért minden elmúlik szépen lassan. Hát jó.
Bár nem hiszem, hogy mindenre fel tudok készülni.

Nem hittem volna, hogy ilyen sokáig ki fogom húzni. Lassan betöltöm a 39 hetet, és sehol semmi. De még egy árva jóslófájás sem. Bár valamitől ki kellett tágulnom. Kíváncsi vagyok a keddi vizsgálatra.

Na megyek, nézek egy kis híradót. Reggelre remélem lesz babahír.

Kép
Kép
cs_erika

Csajok, a kiabálás jól áthallatszik :wink: teszteltem :wink: :lol: :lol: :lol:

Csöre
csöre74

Csöre! A kiabálást mi is hallottuk.
Láttad volna Laca arcát. Be volt tojva rendesen.

Kép
hanna30

Sziasztok jöttem talán elköszönni mert nem tudom mi vár rám holnap bár szerintem kedd lesz belőle mindegy ha van valami majd dobok sms-t vagy még jövök holnap szorítsatok puszika. Magdolnasz: várlak ám a kórházba :D :D
erzsebet0312

Erzsébet! Várjuk az sms-t.
Kinek írsz?
Nagyon nagyon ügyesek legyetek!!!!!!!
Minden rendben lesz!

Kép
hanna30

ERzsébet! Hajrá hajrá!

Csöre! A baba borulhatna már ki belőlem :lol:

Elmentünk pizzát enni. Jó volt kimozdulni itthonról. Ott meg vicceltek, hogy múltkor egy kismama onnan ment szülni....aztán eszünkbe jutott, hogy két éve rendeltünk pizzát onnan és másnap Laci a szülőszobán azt ebédelte meg! (a maradékot hazahoztuk hátha....)
katuska79

Sziasztok!

Visszaolvasni még nem igazán van időm! Gratulálok az új babákhoz:)

Kérdésem tapasztalt anyukákhoz: mennyit kell ennie egy 6 napos babának (hány óránként és hány ml-t?)

Egyébként kezdek gyógyulgatni ma volt az első nap hogy végre nem fél óra volt kikelni az ágyból,de a sebem még fáj

sahli

Sziasztok,

Mi még egyben, egész nap egy db. jóslót produkáltam.
Viszont a kisasszony baromi élénk.
Ebből következik, hogy én megint baromi álmos vagyok.

Igen, én valószínű textilpelenkázni fogok, majd ha leesett a köldökcsonk. Legalábbis, most azt hiszem, hogy textilpelenkázni fogok. Csak még nem tudom melyik márkával.

Egy kérdésem lenne a már szültekhez: az aranyér ugye javul a szülés után? Mert most nekem napról-napra rosszabb, pedig kímélem és kenem, szerintem a gyerkőc nyomja. Brrrr.

Kép
gombócmakka

Gombócmakka: aranyér ügyben nem tudok segíteni ...
Sahli: sajnos neked sem... soha nem mértem, mennyiket esznek a gyerekeim. Ha elégedett, nyugodt, pisil, kakil eleget, akkor tuti nem éhezik.... szerintem olyan 2-3 óránként normális, ha eszik, de hogy mennyit?! :roll:
Katuska: és még semmi? :lol: :lol: Csak nem szülésmegindító pizzát gyártanak? :lol:
Erzsébet: hajrá!!! Várjuk a híreket!! :D (meg az sms-t :D)
Hanna: remélem, nem az én kiabálásomat :) Az olyan 15:45 körül kezdődött, és inkább nyöszörgés volt :roll: de voltunk ott elegen kiabálni :roll: :lol: :lol: :lol: Ettől nem kell betojni, ki hogyan ereszti ki a gőzt... van, aki kiabál, van, aki nyöszörög, van, aki a szája szélét harapdálja...
Katáról továbbra sem semmi hír?

Csöre
csöre74

Sahli, nekem a védőnő azt mondta, hogyha hetente hízik a gyerek, akkor eleget eszik. Nehéz pontos mennyiséget mondani, hiszen mindenki teje más.

De hogy megnyugtassalak, anno én egy hónaposan jöttem ki a kórházból, koraszülötten, amikor újra elértem a szülési súlyomat. (a 2010 grammot.) És háromóránként szoptam 10-20 ml.
Anyám szegény sírógörcsöket kapott, mert egy litereket fejt le utánam. A gyerekorvos megnyugtatta, hogy nem fogok éhenhalni.
És tényleg nem :)
Most is egyszerre keveset eszem.

De én nem vagyok gyakorló anyuka, tehát nagyon beleszólni se akarok :roll:

Kép
gombócmakka

Katuska! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Sahli! Örülök, hogy jól vagytok!

Gombócmakka! Igen, javulni fog. :wink:

Csöre! Nem te voltál. Akkor még te mosolyogva futkároztál. :)

Katáról nincs hír. Zaklatni meg nem szeretném.
Ha bármi van megírom.

Kép
hanna30

Sziasztok!

Megjöttünk az orvostól, holnap be kell feküdnöm :( :( :( Már kétszer bőgtem. A méhlepény meszes.
Úgyhogy Erzsébet, én várlak majd Téged! könnyen lehet, hogy Te már rég babázol, én meg még mindig ott ücsörgök.

Hozzáértők! Ha a méhszáj hátul van, az azt jelenti, hogy egy darabig még nem szülök???? Vagy ez semmit sem jelent?

Már előre rosszul vagyok a tudattól, hogy bent fekhetek napokig és nem lesz semmi. Ezt a bizonytalanságot nagyon nem bírom :(

Bocsi, hogy ennyire negatív vagyok, de sírhatnékom van.
magdolnasz

Nekem a védőnő azt mondta hogy 60-80 ml egy evésre, három óránként kell etetni. Patrik viszont ma csak 110 ml kajcsi után dőlt be az ágyba-de tápszerrel kellett kiegészítenem!
Félek hogy a tápszerre rászokik és nem kell majd Neki a tejcsi illetve hogy apad a tejtermelés,
Szerintetek?

sahli

Erzsébet
Hajrá!

Csöre
Nem tudom, miért nem nyílik meg neked :cry:

Sahli
Elvileg 150ml/kg a napi adag...
http://www.lll.hu/szfuzet
http://www.szoptatasert.hu/belso.php?inf=kiadvany

http://www.stillen.at/
http://www.breastfeeding.com/
http://apsite.at/stillbuch/

Kata????????
Vendég

Kata hír!

Hosszas vívodás után úgy döntöttem, hogy megnézem magamnak ezt a bizonyos Anyut meg Aput, akik azt igérték, jó lesz idekint!
Így ma este 18:25-kor, végül császárral megláttam a napvilágot, 53 cm-el és 3730 grammal.
Anyu is , én is jól vagyunk! Puszilok mindenkit: Martin baba

Kép
hanna30

Sziasztok!

Család: itthon, kiderült, hogy Apa a nagyobb gyerekeket is elvitte magával, úgy, hogy előtte nem szólt nekem. Alapjáraton nem lenne semmi (mert már megszoktam), de most ez egy kicsit rosszul érintett... Én itthon azért küzdök, hogy ne szüljek meg, ráadásul lett volna mihez igénybevenni Apa segítségét, erre ő még az exet is mi tehermentesítjük!!! Huh, ez nagyon carul esett.
Na megyek, bánatomban lefekszem. :(

Bocsánat, én is olyan lettem, mint Katuska: hiszpicsa... :evil:

Remélem, Katáról kapunk hírt holnap...
Meg a többi eltűnt kismamiról is.

Pusza és jó éjt mindenkinek: batkata :(

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Helyesen az egyik mondat:

"Én itthon azért küzdök, hogy ne szüljek meg, ráadásul lett volna mihez igénybevenni Apa segítségét, erre még az exet is mi tehermentesítjük!!!"

Bocsánat, csak az indulatok...

Na jó iccakát!
batkata

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

[quote="cs_erika"]T írta:cs_erikaegnap óta úgy gondolom, hogy én leszek az az egy, aki sosem fog megszülni. :?

Tudod, repülő még nem maradt fenn..... :wink:
Vendég

Kata :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Vendég

[quote="sahli"]N írta:sahliekem a védőnő azt mondta hogy 60-80 ml egy evésre, három óránként kell etetni. Patrik viszont ma csak 110 ml kajcsi után dőlt be az ágyba-de tápszerrel kellett kiegészítenem!
Félek hogy a tápszerre rászokik és nem kell majd Neki a tejcsi illetve hogy apad a tejtermelés,
Szerintetek?

Ilyen pici babáknál még érdemesebb sűrűbben mellre tenni. Az szaporítja a tejet... :lol:

Magdolnasz
Kitartást!
Vendég

Na, én itt indulatoskodok, közben meg megszületik Martin! :D :D :D
Máris jobb a kedvem!!! :D :D :D :D :D :D :D :D

Kata! Nagyon sok boldogságot, sok tejet és minden jót kívánok Nektek! Büszkék vagyunk Rátok!
Nagy ölelés: batkata és Bori

Így már jobb lesz elaludni... :)

És nem fogom teleírni az oldalt... :oops:

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Hatalmas gratula Katának!!!!! végre itt van köztünk MArtin!

Sahli! próbáld meg emelni a tejmennyiséget! Mindkét cicit megeszi egyszerre? Még ezek után válik kicsit táplálóbbá a tejed! De ha éhes adj neki még tápszert is, vagy szoptasd sűrűbben ha nem akarod tápszerezni. A sűrű szopitol nő a mennyiség is!

Gombócmakka! igen szülés után elmúlik vagy legalábbis javul az aranyér.

Csöre! Stílusosan megvárom a holnapi nst-t meg vizsgálatot :) csak az a baj, hogy utána be kell mennem a boltba pelenkáért meg valami kajáért, gyümölcsért. Szóval várhat amíg hazaérek az is jó lesz :wink:
Én nem is tudom meszes-e a méhlepény. Harmadfokban érett az biztos de még ki lehet húzni vele....

MAgdolna! nekem a szülőágyon is hátul volt még a méhszáj a szülésznő azt mondta " előre simítja" igazából nem tudom mit csinált vele. Nézett áramlást a doki?
katuska79

Húúú, Katának nagy gratula!

Kép
gombócmakka

Batkata!

Kitartás és türelem, és inkább itt hisztiz egy kicsit, a gőzkieresztés jót tesz:)

Kép
gombócmakka

Magdolnasz, drukkolok neked!
Lehet, hogy nem is kell olyan sokat bent feküdnöd, naaa? Beszéld meg a babával :)
És egy kis sírás minden kismamának jót tesz, simítja az idegeket.

Kép
gombócmakka

Kata!!!!!!!!!!! Gratulálok, sok tejcsit, gyors felépülést!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
vickybabe

Hanna, köszi, megnyugtattál. Ez az aranyér nem olyan poénos :?
Eddig nem volt, és nem akarom megtartani :D

Kép
gombócmakka

Katuska, neked is köszi a biztatás.
Múljon el, ajánlom neki! Nyüssz.

Kép
gombócmakka

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?