A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Jó reggelt!
Timcike! Ez tök jó ötlet, de majd csak a mai uh után kezdek el nézelődni.
Sajna ma reggel is volt/van egy kis vérzésem. Pedig éjszakára már egész jól lenyugodtam, jót is aludtam, erre meg tessék, reggel ezzel kelek. De már csak pár óra és megtudom, mi ez. Az egyik anyuka most írta nekem, hogy neki is a 7. 11. és a 15. héten volt egy kis vérzése, és minden rendben van a kislányával.
Én is szeretem ezeket a bio dolgokat. Bár azért van egy-kettő, amit anyu meg akart velem etetni, és ki kellett köpnöm. Pl. barackmag. (ez szó szerint az, de olyan keserű, hogy brrrrrrrrrr.), vagy sajna sok az olyan is amire ráírják, hogy bio, és közbe semmi köze hozzá. Egyik ismerősünk kinn dolgozott Hollandiában egy gyümölcsösben, ahol bio gyümölcsöket termesztettek. Azt mondta ugyanúgy permetezték azokat is vegyszerekkel. Semmi különbség nem volt. Anyósomék is próbálkoznak a kis veteményesükben mindenféle vegyszer nélkül termeszteni a zöldségeket, gyümölcsüket, de azt mondták (4-5 év után), hogy muszáj, mert több mint a 3/4-ét megeszik a kártevők.
Na, megyek lassan készülődök, utána jövök írom, mi volt az uh-n!
Drukkoljatok nekem, légyszi!

Kép
pagika

Szia Timci:
neked ez a kocsi milyen szinben?
És köszi az infókat a korházrol.
krissy3

norka:
az én pocakom is most akkora mint a tied. :)
krissy3

Sziasztok!

Köszi mmindenkinek a babakocsi témához a segítségeket! :) Végül megvettük! :D Bár még mindig nem tudom, pontosan milyen típusú, mert régebbi és nem találtam már semmilyen honlapon.

Moncsy!

Amit beraktál linket, ott van hasonló, olyan ami hatvan valahányezres, szóval mégsem az a 100 ezres volt. Nem lehet belőle semmit kivenni, hanem 4 fokozatba dönthető, teljesen vízszintesbe is. :D És nem lehet ugyan átforgatni a tolókart, de egy zseni vagy :lol: , mert a tetőt teljesen át lehet, így tényleg csak megfordítom benne a babát. Tegnap kicsit ez volt rossz érzés, hogy megvettük, mert tényleg jó vétel volt 20 ezerért, és úúúúúgy akartam, hogy felém nézzen a baba még kicsinek, ráadásul olyan hibái vannak, ami nekem nem annyira számít. (pl. az egyik első kerekén letört a rögzítő, elvileg csak bolygósítva lehetne használni, de kipróbáltuk és ha a másikat rögzítjük akkor úgy is rögzül, úgyhogy no problém. Meg lábzsákot kell hozzá még venni az nincs, ilyesmik) De így már minden oké! :D Még egy hordozót kell venni, meg kengurut szeretnék, és az utaztatása megoldva! :lol:

Pagika!

Ha most lett volna a mensid, akkor tényleg ne aggódj, sokan mondták, hogy ilyenkor előfordulhat, mert a szervezeted emlékszik rá. (hogy ez biológiailag miért van így, azt ne kérdezd! :lol: ) Én már eleve felírtam, hogy mikor kellene megjönnie, hogy ha esetleg vérzek, akkor nem pánikoljak be nagyon. MÉg együttlét után is előfordulhat állítólag, de én ezt is megúsztam még eddig. :lol: Gondolom nektek meg nem is lehet ikrekkel, vagy igen? :?:

Kórházi adminisztráció!

Én eddig (most ezt lekopogtam :lol: ) még úgy vettem észre, hogy nekem egyszerűbb bejárnom a kórházba, mint ha az sztkba járnék. A védőnőnél beszélgettem itteni kismamákkal és mondták, hogy katasztrófa időpontot kapni a kórházba, volt hogy telefonon nem is sikerült és személyesen kellett bemenni, de én is láttam amikor a váróban ültem, hogy egyfolytában csengett a telefon. Nem irigyeltem az asszisztensnőt. (viszont ennek ellenére kedves volt, ami manapság már ritka) Szóval mindenhova beutaló kell stb. Én meg eddig csak bementem, a doki az első vizsgálat után rögtön küldött vérvételre, semmi beutaló, meg az afpre sem kell, csak bemegyek a lelettel leveszik a vért és kérek 2 héttel későbbi uh időpontot. És állítólag majd ha kell ctgre menni és van választott szülésznőm, akkor ott sem kell sorbaállni, hanem csak a szülésznővel megbeszélek egy időpontot. Hát remélem, hogy ezentúl is minden simán megy majd! :roll:

Hendegabi!

Nálunk apás szülés lesz, míg apa el nem ájul! :lol:

Kálcium!

Azzal óvatosan szerintem így tabletta formájában, mert én is elkezdtem szedni még anno, amikor meg voltam győződve róla, hogy gyorsan romlanak a fogaim (azóta már a doki megnyugtatott, hogy nem így van :lol: ), de a fogdoki azt mondta, hogy a nőgyógyászt kérdezzem meg, mert ha nem annyira fontos, akkor nem kéne szedni, ugyanis vesekövet okozhat, az meg senkinek nem hiányzik gondolom a baba mellé... :roll: Inkább ajánlatos a természetes kalcium, tej (aki bírja persze), tejtermékek, stb. még rengeteg másban is van.

Jók a pocakfotók! :D

Norka!

Ez jó ötlet, mindig lefotózni, én is elkezdem, hogy lássam a változást, mert így hogy minden nap nézegetem, nem nagyon veszem észre. :roll: Viszont pár napja nekem is fájogat a hasam, férjem aggódik is, de én megnyugtattam, hogy ez természetes, no meg nem is fáj annyira.

Anyagirl!

Sajnos én sem tudok mit hozzászólni a pánikbetegséghez, egyszer volt nekem is a fogászaton, vagyis csak elindult valami rohamféle, de szerencsére meg tudtam magam nyugtatni. Az volt, hogy a bölcsességfogamat húzták volna, de nem hatott a fájdalomcsillapító. Amikor már a sokadikat adták be, akkor meg az annyira erős volt, hogy a torkomban is éreztem a zsibbadást. Doki meg elment, hogy várjunk míg hat. Én már a mentőbe képzeltem magam és nem sokon múlt, hogy nem kezdtem el kiabálni, hogy nem kapok levegőt. De aztán lenyugtattam magam szerencsére. De nagyon rossz élmény volt. :(

Viszont írhatnál olyan dolgokról is, ami pozitív az életedben, ahhoz tuti hozzá tudnék szólni! :D Olyan gyorsan tudnak itt kialakulni új témák, nyugodtan dobjál fel egyet!! :wink:

007!

Mindjárt hívom a klinikát a torna miatt, aztán majd leírom mi volt! :wink:

Vizsgázóknak kitartást és egy kalappal!! :wink:

Kép
Kép
tabati

Sziasztok Kismamik

Megpróbálnék csatlakozni hozzátok, ha nem bánjátok. Szerettem volna már korábban is jönni, de nem mertem, mert sajnos elég sok problémával kezdtem a terhességet.
Szívesen felvenném Veletek a ritmust, hátha be tudok illeszkedni...

Kép
Kép
banya1

Krissy! Tök jó! Hisz majdnem egyidősek vagyunk. Akkor a babák szépen növögetnek a pocakban! :lol:

Tabati, én is most jöttem rá, hogy érdemes fényképezni, mert tényleg döbbenetes a változás, akár pár nap alatt is.

Én is a héten érdeklődöm utána hol lehet tornázni, vagy mozogni valamit a városba. Védőnöm adott egy tel.számot, ott kismamajóga van.

Pagika! Ezerrel megy a drukk! Biztos minden rendben van, és gyere a jó hírekkel!

Szép napot nektek csajok, én megyek melózni. Majd este elolvaslak benneteket, biztos ma is sokat fogtok írni!
Vendég

ÜDv köztönk banya!mesélj magadról.mikorra várod a kis lurkót?
mi volt a baj a terhességed elején?már ha nem gond,hogy megkérdeztem...

Hendegabi!
nálunk is apás szülés lesz.a párom ragaszkodik hozzá...

Kép
Kép
csibe83

Húha! Egy igazi Banya!! :twisted: Üdv közöttünk!! :lol: Igen, mesélj magadról egy kicsit! :wink:

007!

Próbálkozom, eddig még nem veszik fel... :roll: Ha nem sikerül, akkor pénteken személyesen bemegyek és megkérdezem.

Kép
Kép
tabati

Sziasztok!

Teszek fel egy linket, lehet gyöngyörködni:

http://pregnancy.about.com/od/trimester ... trasounds/

Éva

KépKépKép
agmano

Szia Csibe!
Nem, dehogy baj, hiszen ezért jöttemide, hogy meséljek.
8 hetesen kezdődtek a problémák. Egyik reggel elkezdtem vérezni. Nem volt durva mennyiség, és inkább barna volt, de azért megíjedtem. Bementem a klinikára, csináltak uh-t, és azt mondták, nem látnak semmi problámát, de mindenesetre pihenjek, táppénz, fekvés amíg a vérzés el nem múlik, és utro.
Pár nap múlva a barnázás elmúlt, kezdtem megnyugodni, aztán eljött a 12 hetes uh ideje, pont 1 hete hétfőn.
Nagyon bizakodóan mentem oda, de sajnos megint rossz hírt kaptam, kialakult a méhemben egy bevérzés, ami nem nagyon akar felszívódni, és akadályozza a lepény tapadását.
Teljesen kétségbe estem, rettegésben teltek a napjaim, ezt látta a dokim is, ezért szombaton behívott egy kontroll ultrahangra. Nagyjából megnyugtatott, azt mondta, ő nem látja vészesnek a helyzetet, baba nő, a bevérzés nem olyan nagy. Szerinte nem lesz gond, de persze pihenjek továbbra is.
Most itt tartok...

Kép
Kép
banya1

Banya!

Akkor jó pihizést, bár gondolom nem lehet könnyű Kamilla mellett!! Gyönyörű neve van!! :D Van aki segítsen?

Kép
Kép
tabati

norka:
Te is egy elég vékony csajszinak látszol,kiloba hiztál már?
Én egy kilot,már ruhástol vagyok 50 :) és én centibe is szoktam mérni magam,van kb. egy évvel ezelötti adatom magamrol,a derekam 4 centivel lett vastagabb,a hasam alul 5-tel,a combom kisebb 1 centivel,ja a fenekem is akkora mint volt,pedig arra ráférne.
Neked nem mondták még hogy fiu e vagy lány,nekem valoszinü kislány,ha ki nem nö még a kukija. :lol:
Olvastam hogy érdeklödsz torna után,van a Rubint Rékának egy terhes tornája,tök jo szerintem,ilyesmit nem akarsz kiprobálni?
krissy3

Igen, szerencsés vagyok, a szüleim rengeteget segítenek. És valóban nem könnyű, ráadásul Kami nem éppen az a nyugodt fajta gyermek. Reggeltől estig pörög, és kb. fél éve a délutáni alvást is elhagyta. Estére baromira elfáradok szinte már attól is ha csak nézem mit csinál. De imádom! Nagyon sok erőt ad nekem.

Kép
Kép
banya1

Nagyon jó lehet!! Én igazi türelmetlen anyuka jelölt vagyok. :lol: Alig várom már a júliust, aztán majd a többi babát, hogy itt rohangálhassanak fel alá, biztos nagyon jó lehet!!

Mi még anyósoméknál lakunk, úgyhogy szerencsére nekem is van/lesz segítségem. Meg építkezni is a kert végében építkezünk, remélem a második baba már oda érkezik, szóval akkor sem leszek magamra hagyva.

Kép
Kép
tabati

krissy3-nagyon szívesen.Ha még lenne kérdésed nyugodtan tedd fel!
Írtam pü-t neked.

Ági-várom a jelentést.Már tűkön ülök.De biztos vagyok benne,h.nem lesz gond.

Kép

Kép

Kép

Cs.K.T.
timcike81
Nagykőrös

Krissy!

Én olyan lusta lennék otthon tornázni egyedül... :oops: Te rá bírod venni magad? Mert ha már elindultam (ami könnyebb) akkor nincs visszaút, de otthon mindig van más amit csinálhatok...el lehet ódázni a dolgokat... :oops:

Kép
Kép
tabati

Hát tényleg nem telt nyugodtan az első 12 hét,de reméljük most már
nyugodtabb lesz...
kislányod már tudja tesó érkezését?ha igen,akkor mit szólt hozzá?

Kép
Kép
csibe83

Örülök, hogy Nálatok is ilyen jó a helyzet. Iszonyat sokat tud számítani, ha van az embernek segítsége. El sem tudom képzelni, mi lenne velem a családtagok nélkül. Nagyon nehéz lehet.
Persze már én is nagyon várom a Kistesó érkezését, de bevallom egy picit félek is. Izgalmas feladat lesz 2 ilyen picikének egyszerre megfelelni.

Csibe!
Kami tudja már a tesó érkezését, de nem tudom hogy mennyit ért belőle. Látszólag örül, mert mindig mosolyog ha a babáról van szó, és néha már simizi a hasamat most hogy kicsit nagyobb lett. De azt hiszem azt azért még nem látja át, hogy lesz rajta kívűl még valaki aki körül forog majd a világ. Nehéz lesz neki, mert kicsit el van kényeztetve, de okos kislány, megbirkózik majd a feladattal

Kép
Kép
banya1

Üdv köztünk Banya :wink: :lol: :lol: :lol: Pihenj már amennyit tudsz a lánykád mellett :wink:

Tabati!
De jó, hogy nektek már van babakocsitok :wink: :lol:

Most beszéltem a genetikai dokival jövőhét kedden megyek hozzá megbeszélésre. :wink:

Kép
Kép
minimano74

Egy aranyos történet,hogy akinek második baba, tudja mire számíthat :wink: :

Az ismerősöm kislánya volt kb. 2 éves körüli, tudta, hogy jön a kistesó, örült is neki, sőt a nevét is ő adta. HIába akartak más nevet a szülei, ő csak Bencézte a picit, így az maradt. Aztán amikor a kórházban megnézték születés után, ezt mondta a kislány a babára : Szép, meg nagyon aranyos, de hol van neki az anyukája, meg az apukája? :lol:

No, elhúztam melózni, majd este még jövök ha tudok! Bár rendezzük át a szobát, már készülünk a nyárra :wink: , mi jött rám ezen a héten... :oops: :lol:

Kép
Kép
tabati

Sziasztok!

Jaj, nagyon sokat írtatok, mióta nem voltam, nem is tudom, hogy mihez szóljak hozzá?!

Nálunk a fa még megvan, úgy szeretjük.

Kalcium pótlásra van egy jó kis természetes cucc, még egy előző védőnénink ajánlotta: Tovita D3

Pagika!
Ugye minden o.k.?

Krissy!
Te írtad még korábban, hogy Rékára tornázol? Szonjival én is csináltam, de azóta kipurcant a videónk, majd meg akarom venni dvd-n, mert nekem bejött.
Persze ez más típusú torna, mint a hagyományos kismamatorna.

Múlt hétfőn voltam a kombinálton és csütörtökön már jött is az eredmény. Ahogy a többieknek is mindneféle számok, aránypárok, de a lényeg, hogy negatív.
És még egy jó hír (legalábbis számomra): pénteken végre sikerült ebben a félévben az utolsó vizsgámat is megcsinálni. Akkora megkönnyebbülés, hogy csak na. Nem is tudom, hogy mit kezdjek a rengeteg szabadidőmmel :lol:

Tabati!
Akkor legalább letudtátok a babakocsi mizériát és legalább olcsó is volt :wink:

Vki írta, hogy talált egy jó kismaamiruciboltot a Moszkva közelében. Bocsánat, de már nem tudom ki volt, viszont kicsit pontosabbat lehetne róla tudni, mert hétvgén nem sikerült olyan nadrágot találnom, ami normálisan is nézzen ki és ne kerüljön 21ezerbe :shock:

Kép
Kép
Kép
szonibaba

szonibaba-írtam neked pü-t.

Kép
Kép
Kép

Kép

Kép

Cs.K.T.
timcike81
Nagykőrös

tabati:
én elötte is rubint rékára tornáztam otthon 2 évig,elötte meg kondiba jártam,de azt meguntam.Otthon nekem jobban be jön.Jok a réka tornák.
szonibaba:
nekem a rékátol van sok dvd-m,én azt szeretem a legjobban,mert hatásos,most a terhes tornáját használom,minden trimeszterre külön van a torna,tök jo szerintem.
krissy3

Timci!
Köszi, ment válasz.

Krissy!
Akkor nem teljesen lukas az agyam :P
Én is szerettem, ezért is akarom megint elkezdeni (bár amilyen tempóban az ügyön vagyok, lehet, hogy megszülök, mire rászánom magam-lusta dög)

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Sziasztok! :)

Most lehet, hogy kicsit össze-vissza leszek, mert nem tudom, hogy hagy érvényesülni a gyerek.

szonibaba!
Emlékeim szerint gumilany mondta (bocs, ha nem :oops: ). Nem tudom, hogy ő hol volt, de én a Lövőház utcában tudok -szerintem- jó kismamaboltot. Ez a Mammut 2 oldalán van, csak beljebb az utcában. 2 in 1 -nak hívják. Divatos, jó szerkóik vannak, bár szerintem inkább a véknyabb testalkatú kismamák számára illetve a kínálatot sem nevezném hatalmasnak. Én tavaly vettem ott kismama nacit. Úgy emlékszem 9 rugó körül volt. De van egy másik boltjuk is a szomszéd keresztutcában, már ennek a boltnak az ajtajából is látni. Azt outletként nyomatják. Kifutó darabokat lehet kapni és olcsóbban, mint korábban.
De ami igazán bejött és ott több mindent vettem az a ManuArt. Nem tudom, mennyire ismered. Nagyon fiatalos, laza cuccaik vannak és bizony kifejezetten kismamák számára is. Nem drágák. Imádom azokat a cuccokat, amiket ott vettem. Alighanem most is azokban fogom kihordani Kistesót. :wink:

Kép
Kép
200907?

tabati!
Örülés a kocsinak. :wink: Nagyon nem foghattatok mellé, de ha esetleg mégsem jön össze, akkor már lesz mire alapozva másikat nézni és nem buktatok sokat. (Nézd végig alaposan a kocsit, hátha stikában mégiscsak rajta van a huzaton vagy valahol, hogy pontosan milyen típusú és akkor hátha találsz valamit a Neten róla)

Ez a kis történet: :lol: :lol: :lol:

banya1!
Üdv a fedélzeten. :wink:

Kép
Kép
200907?

Szonibaba!
Én vettem a Moszkvánál a nacit. Pontosabban a Mechwart ligetnél van a főúton (talán Margit krt). Ha leszállsz a villamosról, akkor a Moszkva felé kell elindulni a jobb oldalon. Ott van egy felállványozott épület, annak az aljában van egy fehérnemű bolttal együtt. Itt sem túl nagy a választék, de ami van, az szerintem egészen jó, és nem is drága.
Gratulálok a vizsáidhoz! Irigyellek, nekem még lesz két elég durva szóbelim a héten!

007!
Manuartot merre lehet taláni a városban?

Pagika!
Nagyon szurkolunk, biztosan minden rendben lesz és az egész csak a mensi miatt van, ne aggódj!

Banya!
Üdv közöttünk!

Kép
gumilany

anyagirl!

Írj bátran! Szerintem egyikünk sem sűrűn van tapasztalata a pánikbetegséggel kapcsolatban, azonban mindannyian babát várunk és ebben a témakörben talán tudunk egy kis segítséget adni, ha úgy érzed, hogy szükséged van rá. :wink:

Nem igazán azt akartam mondani, hogy a pánikbetegséged miatt jelenhetett meg a cukor a vizeletedben, csupán azt, hogy nem hinném, hogy egy hajnalban elfogyasztott üdítő lenne ludas a magas érték miatt. Ha van valami a háttérben, akkor a labor leletedből valószínűleg kiderül (vagy legalábbis ki lehet belőle indulni valamerre). Lehet, hogy esetleg pont terhességi diabéteszről van szó. Ami már lehet esetleg a pánikbetegségtől, de az életkor előrehaladtával egyébként is nő a valószínűsége, még ha az előző terhességeknél nem is volt. Ha esetleg erről van szó, akkor sem kell parázni nagyon. Jó, nem egy sétagalopp, de diétával kordában tartható, és ami a fő, hogy a szülés után elmúlik. (Állítólag ez egyfajta előjel lehet az időskori cukor kialakulására, de ez nem tudom mennyire igaz. Úgyhogy, ezt most le sem írtam. Jó? :wink: )
Az viszont biztos, hogy a pánikbetegség sok más nyavalya forrása lehet. Gondolok itt arra, hogy a folyamatos bizonytalanság és a stressz azért csak legyengíti az immunrendszert és könnyen okozhat neurológiai problémákat is. De -és most csak megint mondok valamit!- megbújhat egy vakbél, egy gyomorvérzés vagy akármi, látszólag mindentől függyetlen dolog hátterében is. Erre szokták azt mondani, hogy a fizikai bajok mögött gyakran lelki problémák húzódnak meg és így manifesztálódnak.
Kérlek, nehogy megijedj! Nem azért írtam ezeket, hogy a frászt hozzam rád, hanem pont azért, hogy lásd mennyi mindennel járhat, ha folyamatosan parázol. És ugye ami rád hat, az hat a kicsire is...
Tudom, könnyű mondani, de próbálj meg félre tenni minden felesleges aggódást, félelmet.
Egy babád már született, így már tudod milyen egy terhesség és egy szülés. Meríts ebből erőt, gondolj vissza a szép emlékekre!

Mesélj egy kicsit magatokról. Miért a nagy korkülönbség? Családod, környezeted hogy fogadta a hírt? Ha szükséged van valakire, akkor van kire támaszkodnod? Melyik kórházban szülsz majd? Az orvosoddal meg tudod beszélni a félelmeidet? Esetleg segít valaki pszichiáter? Kismama tornára jársz majd?

Írjál nyugodtan, mindenki elolvassa és minnél többen olvassuk annál valószínűbb, hogy tudunk valamicskét segíteni. (Még, ha a probléma gyökerét nem is tudjuk orvosolni...)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 200907? 2009.01.12 13:54-kor.

Kép
Kép
200907?

gumilany!

Ha jól tévedek, akkor a Christina Moda-ról beszélsz (?):

http://christinamoda.hu/

A ManuArt pedig a Mammut 1-ben illetve a Károly körúton található:

http://www.manu-art.hu/

:wink:

Kép
Kép
200907?

tabati (és mindenki,a ki esetleg a SOTE I-re szeretne kismamatornára járni)!

Hétfőn és csütörtökön 10:00 órától van torna, a TB finanszírozza, felszerelés nem kell. De sajna csak azok járhatnak oda, akik oda járnak terhesgondozásra. :?

Kép
Kép
200907?

Most láttam, hogy a Neten nem említik a kismama ruhákat. :o Nekem ez a ManuArt-os gatyám. Imádom, mert kényelmes, szellős:

Oldalról:
Kép

Szemből:
Kép

Sejhajom :oops: :lol: :lol:
Kép

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!

Képzeljétek, milyen béna voltam ma a dokinál.
Reggel mentem hozzá, meg volt beszélve, hogy ma csinálunk rákszűrést. Az adminisztráció után mondta, hogy akkor vetkőzzek, mire én kérdeztem, hogy melyiket csináljuk előbb? Ő persze nem értette, aztán kiderült, hogy uh. ma nem lesz, mert az nincs minden alkalommal (eddig volt, azért gondoltam, hogy ma is lesz).

Annyira elszomorodtam, hogy látta rajtam, hogy teljesen kiütött ezzel a mondatával. Aztán mondta, hogy na jó, nézzünk rá.
Én meg annyira meg voltam illetődve, hogy semmit nem kérdeztem tőle, láttam, hogy rúgkapál a kis lábaival, hallottam a szivecskéjét, de azt sem kérdeztem meg, hogy mekkora.
Az asszisztensnővel még a köv. időpontot se beszéltem meg.
Most meg úgy haragszom magamra, hogy ilyen idióta voltam.
Mindegy, legalább láttam.

Majd febr. 4-én megyek az Istenhegyi útra a Géndiagnosztikai központba 18. heti genetikai uh-ra. Majd arra szerintem listával készülök, hogy mit akarok kérdezni.

Kép
katy76

szonibaba:
:lol:
krissy3

Sziasztok.
Teljesen felpiszkáltatok ezzel a terhes-tornával. Pedig én nehezen szoktam rászánni magam minden ilyenre :oops: , de már nézegetem, hogy milyen dvd-t vegyek. Inkább az otthoni torna híve vagyok.
Örömmel hallom, hogy mennyien tanultok! Érdekelne, hogy aki gyerek mellett tanul, hogy bírja, mert erősen gondolkodom, hogy belevágjak, most, hogy itthon leszek. Persze csak levelezőn, vagy valami nyelvet. Bár annak azt se tudom, hogy álljak neki, ha itthon akarom tanulni. Ha nincs "kényszer", el szoktam lustizni a tanulást.

Banya1! Örülök, hogy csatlakoztál.
Próbálj sokat pihenni, persze, amennyit egy ekkora ördögpalánta mellett tudsz.
Pagika, remélem te is túl vagy a kellemetlenségeden.
Az első babával én is a 7. héten véreztem be.
Most hál' égnek nem volt vér, de 4 hetente megérzem a hormonváltozásokat rendesen. Már előre félek, hogy szerda-csütörtök biztos megint vacakul leszek.
Kimondottan pánikrohamom még asszem nem volt, de amikor a Nóci sokat betegeskedett, már a gyógyulás után szorongásos depis lettem. Az néha azzal járt, hogy a bolt közepén letettem a kosarat, és kirohantam a boltból, mert azt hittem megfulladok, és nem tudtam buszra vagy vonatra ülni. Az se volt valami jó.
Hála égnek a házidokim nagyon jó fej (amúgy hetven éves, úgy néz ki, mint egy hippi), és teljesen rendbeszedett, ami a pszichológusnak nem igazán sikerült. (Csak gyógyszereket írt, a házidokim meg leült beszélgetni tök spontán, meg normálisként kezelt akkor is, amikor 2 órán keresztül folyamatosan bömböltem neki.)

Kép
hendegabi

Gumilány!
Köszi
Egész jó cuccok vannak a honlap alapján.

200907?
Te aztán alapos vagy, de jóóóó :)
Így legalább nem kellett nyomoznom, kösziköszi.
Manuartot ismerem, nekem a pólóik tecc nagyon, de mindig csak eddig jutok, aztán vhogy mégsem veszek soha semmit. Ja, de! egyszer egy tatyót vettem náluk.
2in1-nak az outletje már a normál bolt mellé költözött. Előző pocakjaimat olyan rucikban növesztettem, de most amikor voltam, nem volt farmer a méretemben (csak óriásokra való volt, de tényleg)

Pagika!
Hol vagy? Mi volt?

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Katy!

Ismerős szitu! Én is listával szoktam menni, mert egyébként szita effektus van a várandósságom óta :cry: ! Ma voltunk Férjem egy ismerősénél (kiderült, hogy nőgyógyász) és rá is nézett Babucira, nem is gondoltam rá, de persze örültem és 1 hét 1 nap alatt 1,7 cm-t nőtt....már 8,6 cm kis izgő-mozgó! Nagyon meghatódom miden egyes alkalommal. A rendelőben volt egy nő egy 7 hetes Kislánnyal, aki gyönyörű volt, teljesen készen voltunk Tőle annyira édes Picuri volt! Jaj de várom már a júliust!!! :lol: :D

Tickerplayground.com
breki76

Ancsurti!

Nem is tudom hogy bírnám ki, ha csak ilyen ritkán láthatnám Babát, mint Te :cry: ! Tényleg ennek van valami extra oka??? Mivel magyarázzák ott??? Mert azt már hallottam, hogy ott kint a vérvizsgálatok mennek alapból és nem igazán az UH a mérvadó! Igaz ez???

Tickerplayground.com
breki76

Sziasztok!

Köszi a drukkot, a szóbelim és az írásbelim is 5-ös lett :mrgreen: !
Bár igyekeztem mutogatni a pocakot a tanárnak, de szegénykém kb. 131 éves, jó, ha a sziluettemet látta, szóval nem apellálhattam a kismamával szembeni feltételezett jóindulatára :twisted: . Ráadásul 11-től 2-ig egy olyan épületben kellett dekkolnom, ahol nem volt fűtés :evil: ! Nagykabátban úgy fáztam, hogy rendesen fájni kezdett a méhem, és tudom furi, de érzetem, hogy attól. Annyira átfagytam, hogy egy órát ültem a kádban (fokozatosan melegítve), mikor hazajöttem :evil: .
Amúgy tavaly 4,75 lett az átlagom, de sztem most nem fog menni, mert ugye tök nyomi vagyok és nem is fog úgy az agyam :? ! De annyira nem is izgat, a lényeg, hogy meglegyen....

Ti is érzitek, hogy kicsit meg vagytok gyagyulva :wink: ?

KépKép

KépKép
kicsidodi

Breki!

:mrgreen:

Ja, és hát a legfontosabb: HOLNAP UH :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi!
Még kérded, hogy érezzük-e? A reggeli sztorim mindent elárul...
Egyébként gratula a vizsgádhoz!

De jó neked Breki! Gondoltam rá, hogy elmegyünk esetleg a 18. heti előtt 4D-re, de már csak 3 hét van, és annyit már csak kibírok valahogy.

Holnap megyek tornára megint, már alig várom!

Kismamarucik:
én a H&M-ben vettem aranyos felsőket karácsony előtt, és láttam jó farmernacikat, meg szövetnacikat is, teljesen elérhető áron. Ráadásul most biztos még le is vannak értékelve. Régen én nem láttam, hogy van kismama rész is, bár soha nem is figyeltem. Én a Vörösmarty tériben találtam aranyos ruhákat, lent van -1 szinten.

Kép
katy76

Sziasztok!
Udv banya!!!

Szonibaba:gratula a teszt eredmenyhez,es a vizsgaid vegehez!

200907?Manuartos taskak nagyon bejonnek nekem...

Breki:Szepen noveszted babucit :wink: Sok valasztasom nincsen,vagy belezoldulok hogy ilyen a rendszer,vagy elfogadom:wink: Nekem az a sok vizsgalat sem lenne jo ami otthon van,mert az tulzas,es hat az orvosoktol irtozom...de ez meg a masik veglet ami itt van.3 uh van osszesen ami kotelezo,otthon 4db.Csak itt beutaloval mehetek,de majd megprobalunk kerni idokozben...A vervizsgalathoz sem tudok hozzaszolni,mert eddig :shock: nekem egy sem volt :evil: .Azt tudom,ami most aggaszt,hogy magasabb lett a vernyomasom,tegnap mertuk az egyik boltban.De erzem is a dobogasomat idonkent...pedig mindig rendben volt(110/60)Veszunk egy merot,es ha ez igy megy jelentkezem a dokimnal az tuti.
Magyarazatot annyit kaptam,hogy ha semmi problemam nincsen,feleslegesen nem vizsgalnak...legkozelebb a 16.heten megyek,akkorra kaptam teljes laborvizsgalatra papirt.Hat most mar erejesebb leszek azert,mert eddig egy uh-m volt,es ennyi.De itt ez a szokas.Ha netan az elozoekben volt vetelesed,vagy akarmi akkor teljesebb a kivizsgalas,tobb az uh is.Azert nem ertem miert kell kockaztatni,de inkabb nem is gondolok semmire...ha a vernyomim nem valtozik,akkor pedig irany a doki.Akkor aztan haza nem kuldhet vizsgalatok nelkul :evil: !

Kép
Kép
ancsurti

Sziasztok!

007!

Hát akkor mindegy is a torna, mert úgyis csak a péntek lenne jó...majd még kitalálok valamit, lehet, hogy marad a marczis. Meglátjuk...

A Manu art beugrott hol van, de jóóóóó, majd megnézem azt is, és a 2 in 1 outletében mi a helyzet? Tudja valaki? Van azért választék? Árak? Mennyivel olcsóbb?

Gratula a vizsgázóknak!! Akkor most hajrá élvezni a kismamamságot a rengeteg szabadidőben! :lol:

Tanulás!

Na azt én sem tudtam otthon magamtól, csak suliban, detto, mint a kismamatorna, otthon nincs motiváció. :oops: Még amikor férjem tanított angolul azt is ellébecoltam, pedig én akartam. Tervezzük, hogy folytatjuk, kíváncsi vagyok mi lesz belőle. Tök égő, mert én meg németre tanítottam őt, és még most is viszi a németkönyvet és tanul, meg kérdez ha valamit nem ért. :oops: Hát ennyit rólam... :lol:

Kép
Kép
tabati

Sziasztok! :)

Mindenki előtt le a kalappal, akik tanul és gratula, hogy ilyen jól veszi az akadályokat! (Akinek inge az vegye magára és hosszú tömött soroban vonuljon a tükör elé és lapogassa meg önnön vállát :lol: :lol: :lol: :lol: )

szonibaba!
Örülök, hogy örülsz. :)
Nekem tetszik a ManuArt "lököttsége", olyan aranyosan idétlenek a mintás cuccaik. Van egy szütyőm, amin birkák vannak, úgy bírom. :D
Jó tudni, hogy a 2 in 1 "összköltözött" magával.
És jól mondja katy76 is, hogy a H&M-ben is sok kismamás dolgot lehet kapni, noha nem ez a profiljuk. :o :)

katy76!
Előfordul az ilyen. Ne légy bosszús, ettől nagyobb gondod sose legyen! :wink:

Kép
Kép
200907?

tabati!

Feltételezem, hogy szonibaba tud neked majd friss infót mondani. Addig is:

http://www.2in1collection.hu/

Ja...! Még akartam mondani, hogy a Christina Moda rendszeresen kint van a Budapesti Vásárközpontban, amikor baba-mama börze van. Lassacskán aktuális lesz majd mert -ha jól emlékszem-, tavasszal és ősszel szoktak lenni. Ilyenkor természetesen olcsóbban lehet kapni a cuccosokat.

Kép
Kép
200907?

Dodi!
Gratula a vizsgához!

Ancsurti!

Nekem volt egy magzatelhalás ez igaz! Miért milyen volt a vérnyomásod???? Arra tényleg vigyázz. Nekem Párom azt mondja, nem baj, neked majd most lesz normális a terhesség alatt. Hát remélem, hogy nem lesz magas, már csak az hiányozna a többi gubanc mellé! Mondjuk a múltkor mikor voltam nagylaboron a cukrom igen alacsony volt (2,1) és nem éreztem...háááát eléggé csodálkoztam is, mert ennél magasabbnál (3,7-3,8) is rögtön vacakul érzem magam, bár egy dokival erről már beszéltünk 1x, hogy a vér egy élő dolog és 1-2 órás késve feldolgozásnál is már mást mutathat. Hát ez talány marad, de nem lett gond se velem se a Babával. :roll:

Tényleg szerezzél be egy mérőt (nekünk is van), de ne stresszeld azért agyon magad, viszont most tényleg fontos, hogy ne legyen túl magas az érték!

A H&M tényleg jó, viszont szomorúan konstatáltam, hogy mind a C&A-ban mind a H&M-ben Snoopyt kitúrta Hello Kitty :cry: ! Szóval akkor a Vörösmarty u-ban leárazások vannak!

Tickerplayground.com
breki76

Sziasztok

Hoztam két képet. Aztán majd mindjárt vissza olvasok.

Kép Kép

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Tabati!
Böngészgetés közben találtam egy helyet, ahol pont van péntek délelőtt terhestorna. A címe: www.gymmozgaskozpont.hu
A XI. kerületben van, van szülésfelkészítő torna is és sima terhestorna is.

Kép
katy76

Bocs, az már majdnem délután, mert 12-13-ig van a terhestorna. Amúgy tök jó áron van, mert csak 1.000 Ft/alkalom.

Kép
katy76

Sziasztok!
Köszi az aggódást.
CSak röviden: voltam uh-n, a vérzés miatt nincs semmi gond, viszont kiderült, hogy hármas ikrek. És ezzel együtt az orvos redukciót ajánlott. Sajnos fogalmam sincs mitévő legyek. Már teljesen kimerültünk a párommal, annyit agyaltunk. Több orvossal is beszéltünk, a többsége azt mondja, tényleg nagyon kockázatos a többes ikerterhesség, és kevésbé kockázatos a redukció, inkbb azt ajánlják. De hát hogy ölhetném meg bármelyik babámat is??? Viszont ha meg túl korán születnek, akkor akár mind a hármojukkal lehet baj, akár bele is halhatnak, vagy betegség, bármi. Amibe még rosszabb bele gondolni.
Senkinek nem kívánom ezt a helyzetet. EGyébként nagyon is jók a méreteik, minden rendben van velük. szóval passz................... Most légy okos domokos......................... Totál el vagyok kenődve.

Kép
pagika

Breki!

2,1 :shock: ! Csoda, hogy el nem ájultál. Amúgy én is 4,0 alatt már kezdem érezni, hogy megy lefelé, és eddig min. 3,2-nél mindig elkaptam, de mostanában annyira hozzászokott a szervezetem az alacsonyabb tartományhoz, hogy én is beleszaladtam egy 2,8-ba, de én éreztem, hogy hipo.
Viszont tényleg vigyáznunk kell vele, mert anyu most ír tanulmányt a diabos terhességekről (nem gestatios-ról), és elsőkézből kapom az infókat (jobban nyomja, mint a diabetológus :wink: ), és ő is mondta, hogy a 3 alatti értékek ugyanúgy veszéllyel járnak, mint a 10 fölöttiek :( !

Na, megyek, mert apa már hiányol :wink: !

pusza

KépKép

KépKép
kicsidodi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?