A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

Csibb!
ne is mondd a pocakkiürülést! :lol: Már látom lelki szemeimmel, milyen kínlódás lesz számomra ez a 2 hónap.És a februárt amúgy is utálom, a legutálatosabb hónap. Hideg van, nem megyek leginkább sehova, itthon szenvedek, és nem tudok mit kezdeni magammal, mert semmihez sincs kedvem.Minél több babás témát olvasok, annál inkább úgy érzem, hogy nem tudok semmit, és úgy vagyok, hogy hagyom a francba, majd alakul minden.Szóval szó szerint szenvedek, pedig fizikailag még nem is annyira!

Kép
Kép
zazzy

Ja!És csak magamat vígasztalom, hogy 2 hónap, pedig elvileg több, de annyira mondogatom Larának, hogy jó lenne, ha március közepén kibújna!
Semmi se jó nekünk, aztán meg hogy fog hiányozni majd a pocakunk...

Kép
Kép
zazzy

Zazzy: eléggé hihetetlennek tűnik számomra hogy hiányozni fog a pocak :D már én is alig várom hogy kibújjon a kiscsávó és inkább kint rugdaljon.. pedig nekem nincs is nagy hasam, de lábkörömvágáskor nekem is trükközni kellett ma hogy ne nyomjam a fiatalurat,mert aztán egy határozott bordarugással figyelmeztet.. :lol: :lol: szóval.. én úgy beszéltem meg nicóbabával hogy február végén március elején érkezik.. remélem szófogadó kiscsávó :lol:

KépKép
KépKép
adryn

a fiúk szeretnek benn lenni, nagyon kényelmes az nekik. a csajok meg baromi kíváncsiak és hamar kibújnak ... persze ezek sem igazak csak ezt szokták mondani :D! nekem zsozsó 11 nappal később jött mint ahogy ki voltam írva. nővéremnél mindkét (fiú)gyerek később jött majd két héttel. szval én számítok rá, h kisBé is tovább marad odabenn ... bár én is szeretném ha időben jönne, mert már most nagyon nagy a hasam :(. (asszem írtam, h már többen azt hitték, h vagy most szülök vagy ikreim vannak) :)

Szép napot!
Vica
wicca

Nemlajos: nekem is volt már úgy, hogy több volt a folyás( a bugyin hagyott foltot).Kedden rákérdeztem a dokinál, és azt mondta, ha nem fáj, ill. nem viszket, akkor nincs semmi baj. Ezzel kell élni, a terhesség alatt több a folyás mennyisége. Hát ez sovány vigasz volt nekem :( :(
Ha a magzatvíz folyik el, akkor egy betét nem képes felfogni. Nekem ezeket mondta. De ha téged megnyugtat kérdezz rá a dokidnál.

A vizsgálatról: az előző dokinál néha fájt a vizsgálat, főleg, amikor azt a 'bicikli kormányt' belém nyomta. De most egy dokinőm van, hát ne mondjam, hogy a vizsgálatot azóta meg sem érzem. Gondolom, Ő át tudja érezni a helyzetünket.

banokla

Banokla: engem épp egy dokinő kínzott meg biztos így volt vele hogy ő is kibírja akkor nekem sem fájhat.. no comment...

Wicca: azt hogy a fiúk mennyire szeretnek bent lenni én is hallottam, viszont a januáriaknál mégis a fiúk igyekeznek jobban ;)

KépKép
KépKép
adryn

Csajok ha nem vagyok itthon akkor teleírtok egy oldalt, ha meg itthon csücsülök a gép előtt akkor meg senki nem ír :roll:

Nemlajos nekem szinte az elejétől olyan erős folyásom van, hogy néha már a tisztasági betét sem elég. Most sikerült egy kicsit vastagabbat vennem de azt is cserélgetem kétszer-háromszor :( Szóval ha nem viszket vagy ég akkor szerintem is csak erősebb lett a folyásod. De így a terhesség vége felé amúgy is szoktak kenetet venni hogy nincs-e baci, kérdezz azért rá a dokinál.
:wink:

Vizsgálat: Nálam is előfordult hogy kellemetlen volt, azt nem mondom hogy annyira fájt, de éreztem hogy rendesen megvizsgál. Most hogy ki vagyok nyílva így óvatosabb.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Bakker. Írtam egy jó hosszút és elveszett....

Katka

Lilypie Kids Birthday tickers
katka22

Nemlajos: Az inkontinencia a tüsszentéssel és a köhögéssel kezdődik vagy még lehet olyan, hogy elindulsz WC-re, de féluton bepisilsz...., de ezekről érzed, hogy tényleg pisilsz és nem tudod tartani.
Lehet meg hüvelyfolyás vagy magzatvíz szivárgás. A magzatvíz színtelen és szagtalan. A folyás is lehet ilyen, szóval ezt nem olyan könnyű eldönetni (na, de miért is szivárognál). Dokival szerintem beszéljél, hogy kell-e kenet esetleg.

Katka

katka22

Zazzy, Adryn
hát én nem emlékszem, hogy hiányzott volna a pocakom Fanni után! :oops: :roll:
sőt, azt, hogy egy gyerek van a hasamban, azt csakis és kizárólag addig tudom elképzelni, amíg tényleg benne van. sem előtte, sem utána nem!!! :lol:

ami a legrosszabb, hogy a héten (h-k-sz) szőrtelenítenem kell a csütörtöki dokilátogatásig!!! :evil: lehajolni sem bírok már, nemhogy szőrteleníteni... :roll: viszont most fogjuk megbeszélni a szüléssel kapcsolatos dolgokat. elvileg lesz nekem is szülésznőm.
szóval izgi lesz azért. csak én azért is utálom ezeket a vizsgálatokat, mert megmatat, még uh sincs, ami legalább feledtetné, 2 perc alatt végzünk, ha nincs kérdésem, majd perkálom a lóvét és viszlát. aztán még nem is kellemes érzés a matatás. és ezért a 2 percért kell egy órát kínlódnom a fürdőszobában... 8)

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Nekem sem fájt vagy viszketett, a vizeletben mégis "jelentkezett" valami, ezért inkább vett kenetet a doki.Kedden lesz eredmény.

Hú, azért magzatvíz ne folyjon már ilyenkor! :shock: Honnan lehet azt felismerni, hogy az az???

Kép
Kép
zazzy

Csibb!
Akkor te a másik tábort erősÍted :D Nekem csupa olyan ismerőseim vannak, akik fél év után már sírtak, hogy pocakot akarnak, meg hiányzik, irigylik az enyémet meg ilyenek...

Kép
Kép
zazzy

Ja még azt mondta a dokim, hogy langyos kamillateával mosakodjak alulról. A hüvelyt belülről ne, csak a bementenél mossam le. Egy nap minnél többször annál jobb.

banokla

Wicca, köszi :D

Nemlajos, nekem is bővebb, színtelen, szagtalan, vizeletemben soha nem talál semmit a védőnő, bár legutóbb volt egy kis fehérje, kérdezte is, hogy felfáztam.

Azért én is nagyon remélem, hogy ezek nem magzatvíz szivárgások.

Holnap megyek vérvételre :(

Szerintem fog hiányozni a pocak, 9 hónap hosszú idő, fura lesz újra normálisnak lenni, bár inkább az :oops: mert most néha űrlénynek érzem magam a többi nőhöz képest, bocsi :oops: :lol:

Bea, Maja

Kép
bea1978

Képzeljétek az egyik barátnőmmel összefutottam cukorterhelésen, kiderült, hogy pont egyidős terhesek vagyunk, majdnem 1Xre vagyunk kiírva és ő mesélte, hogy mondta az öccsének, hogy fogja meg, nézze meg a hasát, mert épp mozog a baba, erre a srác: "ne már..ez olyan, mint az Alien" nem tudom ki látta a filmet(csaj hasában kis szörny) olyat nevettem..

Bea, Maja

Kép
bea1978

Sziasztok,

Pocak, én tök másként élem meg ezt a terhességemet. Samunál valószínűleg az újdonsága meg nem tudom, mi miatt, de nagyon sokat foglalkoztam vele, sok szakirodalmat olvastam, sokkal rendszeresebben jártam terhestornára (jógára), stb... Pocakra is büszke voltam. Most egy csomó mindenre nem jut energiám, amire Samunál igen, pedig jóval kevesebbet dolgozom. És a pocak is zavar. Előbb látszott, előbb lett nagyobb, valahogy jobban útban van... Nem terhes igazán a terhesség most még, de a pocakom lehetne kisebb :) Szóval én várom, hogy eltűnjön, pontosabban kisebb legyen (eltűnni sajnos nem fog...), és egy baba legyen a kezemben - velünk.
Bea, alien, ez jó!

Wicca, Samu bizony előbb jött másfél héttel, mint az eredetileg kitűzött időpont.

Adryn, körömvágás :) Ismerős, de nekem már hetek problémát jelent ez. Meg a cipő felhúzás... Meg a gyerekre a cipő felhúzás (le kell oda is hajolni)

Nálam is a doki a kenetvételnél használt célszerszámot. Nem kellemes ez sosem, de szerencsére nem is volt eddig fájdalmas.
Megyek aludni, jó éjt!

erpé

jó reggelt!
csak gyors bekukk, mert jön az utódom és adom át neki a feladatokat.
ez már tényleg az utolsó hét, amin dolgoznom kell :)

megpróbálok semmit nem kihagyni.

nemlajos. kb 2 hete nekem is volt olyan, hogy egyszercsak valami lefolyt a lábamon, nem pisi volt, viszont mennyiségileg nem lehetett magzatvíz. azóta nincs semmi, pár napig utána kevesebb volt a folyásom, szóval valamitől volt egy nagyobb mennyiség, ami folyékonyabb volt és kicsurgott. (Levivel szinte semmilyen folyásom nem volt)
azért én is javasolnám, hogy mindenképp beszélj a dokiddal.

bocsánat, már nem tudom ki kezdte a fájdalmas vizsgálat témát ....
nekem a régi dokim szinte minden vizsgálatnál fájdalmat okozott, bár inkább csak erős kellemetlenségnek nevezném. a mostani nagyon gyengéd.
viszont ami esetleg szerintem fájdalmasabb lehet, az az ha megnézi, hogy a méhszáj nyílt-e már.
amikor bementünk annó szülni az első vizsgálatnál a volt dokim, minden figyemeztetés nélkül elkezdett ujjal tágítani, na az valami brutálisan fájt. legutóbb, amikor megvizsgált a gyengéd doki és persze azt is vizsgálta, hogy zárt-e a méhszáj, akoor az egy pillanatig kellemetlen volt.

Ha a lányok előbb jönnek mint a fiúk, akkor én már februárban szülök :)
Levi 11 nappal elöbb jött az időpontnál, amit annyira nem bántam, mert elég nagy pocakom volt és Levi sem volt kicsi (56cm és 3770g)

A pocakom nem hiányzott, de napokig furcsa volt, hogy hirtelen eltünt és nincs már benne mocorgás.
9hónapig folyamatosan növöget, aztán hirtelen eltünik, (majdnam) mintha ott sem lett volna :) de jó volt hogy újra le tudok hajolni és élmény volt, hogy le tudom vági a lábkörmömet :)

remélem nem hagytam ki semmit, legközelebb csak este tudok majd visszaolvasni és írni, mert mégsem mondhatom a leányzónak, hogy bocsi én most inkább babanettezek :)

Kép

Kép
gabka77

Erpé nekem Boti felül már magától a székre cipőfelhúzásnál, így csak guggolnom kell. Másképp nem menne. Körömvágás nagyterpeszben viccesen, nyögdécselve. :lol:
Nekem amúgy hiányzott a pocim Boti után. Ha kisbabát láttam vhol, mindig odakaptam reflexszerűen, pedig ugye ott volt mellettem a sajátom. :roll:
Csibb a borotválkozásról ne is beszéljünk. Erre mondta egy bnőm anno, mindent megteszünk, hogy összeszedettek legyünk az az ember előtt, aki a legstrapásabb állapotunkban látni fog. :lol:
Én holnap megyek védőnőhöz, és helyettesítés lesz. Még senki nem nézett csak úgy vizeletet, remélem ez most lelkiismeretesebb lesz. Boti is elvileg megkapná a 2 oltását, de szombaton fojt a nózija. De máskor nem tudom beadatni.

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Sziasztok!

Erpé: akkor nem mindennapi a munkád, a Corvinus nem egy kispályás képzőhely! Ott végeztél és ottmaradtál tanítani?

Nemlajos: gondolom a hozzászólások alapján már megnyugodtál, ami a folyást illeti, nekem is van néhány napja, nagyon bő, nem viszket stb., de tuti nem inkontinencia, az tudom sajnos milyen, előző terhességem következménye aranyérrel együtt. Szülés után még vár rám egy műtét egy lyukkal odébb. :cry:

Csibb, nőgyógyász miatt ne bajlódj a szőrtelenítéssel, hacsak egyébként nem tennéd, hidd el, nem érdekli őket! 8)
Már én is várom, hogy visszakapjam a testem, teljesen kitölt a gyerkőc, pedig még hol a vége...ahhoz képest, hogy mekkora a hasam, jól bírom magam, de egy hajolás után bizony kapkodom a levegőt. :wink:

marq
Kép
Kép
marqueza

Sziasztok!

Hát én bizony nem mindig bajlódom a szőrtelenítéssel, igaza van Marq-nak valószínűleg nem ez érdekli a dokinkat :)

Én azért élem meg másképp ezt a terhességemet mert már tényleg nem szeretnék többet, úgyhogy most kiélvezem az utolsó heteket is. De tényleg furi amikor szülés után nincs hasa az embernek, nekem főleg Panna után volt olyan mintha nem is lettem volna terhes olyan hamar a régi lettem.

Bulcsú már jobban van, ma reggel már nem volt láza, remélem ez most már így marad. Csak nem lehet vele bírni, szerintem hiányzik már neki a friss levegő, a séta :( Remélem holnap már tényleg mehet sétálni.

Kukli nagyon ügyi Boti hogy felül a székre cipőhúzásnál. Bulcsú meg leül a földre, de ez is haladás, mert legalább nem szaladgál el öltözés helyett mint ahogy Panna szokott :evil:
Érdekes hogy a vizeletet nem nagyon nézik nálatok, nálunk minden vérvételnél és minden védőnői látogatásnál kell vinni.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Sziasztok Lányok!

Ha jól emlékszem írta vki régen, hogy a szt. imrében Molnár Gabriella lesz a szülésznője?

Tudtok segíteni ki volt az?

Köszi előre is!

Üdv,

A.
anna**

Szőrtelenítés???? Brrr..... :evil: Tök macera....2 hetente egyszer szoktam, akkor is rutinból, mert nem látok semmit. :lol: Már az sem érdekel nagyon, ha doki előtt nem csinálom meg. Amúgy azt vettem észre, hogy tök lassan nő a szőröm. Lábamat, hónaljamat gyantáztatom, lábamat már 6 hete nem kellett, mert alig van rajta. Meg a szemöldököm sem nő ki olyan gyorsan. :)

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Vica vérvételnél néznek vizeletet, de az eddig 2x volt. Nekem a védőnő (ugyanez) Botival mindig nézte. Szerencsére az öltözés, pelusozás nálunk is nyugiban zajlik. Az is nagy előny ha leülnek egyántalán. :):):) Sőt az új szobában is kitünően elalszik, napközben is. Kop-Kop! Bár sosem volt ezzel gondunk. A keléssel inkább. De kipp kop, átálltunk 7-8 órás ébredésre, és jókat alszunk.
Vki kinek van skaca tud segíteni? Boti 1 hete nem iszik tápszert. Se tejet, se kakaót, se turmixot, se babatejet, se semmit este, reggel. Ennek örömére éjjel szomjas. Pedig jó ideje leszoktunk erről. Mi lehet? Meg sem kóstolja a cuccot. Már többféle üvegből, pohárból próbáltam.
Adryn azt hittem most is olyannal leskelődnek nálad. :oops: Akkor megnyugodtam. Nekem is csak rákszűrásnél veszik elő a hideg eszközt.
Nemlajos mikor kezdesz dobozolni?

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

bemutatom új akrobatikus mutatványunkat! :D

http://s389.photobucket.com/albums/oo33 ... i35540.flv

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

nekem még megy a szőrtelenítés :D ennek azért örülök :D
és holnap jön APU :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

KépKép
KépKép
adryn

Csibb: Fanni nagyon ügyes!!!!! :D :D

KépKép
KépKép
adryn

lányok :( rossz hírrel jöttem :( most írt Papillon Kati, hogy be kellett feküdnie a kórházba.. szegény egész este és reggel sírt, de azt mondták nincs nagy baj, még időben észrevették: terhességi toxémia :cry: :(

KépKép
KépKép
adryn

Jaj, szegény Papillon!!! :( :( :(
tudja valaki, hogy ez mi is egész pontosan? veszélyes ez a picire?
na majd mindjárt utánaolvasok...

Adryn
hurrá, hogy jön apu!!! :D
holnapra meg nagyon jó, és zökkenőmentes utat kívánok! ugye holnap indultok?

Kukli
Fanni is valamikor 2 éves kora körül szokott le az esti tápiról. ő mostanában kezdte el meginni a tejet. addig semmilyen formában, még kakaó formában sem.
igazából egy gyerekdoki ismerősöm szerint 3 éves kor alatt nem is kell nekik tehéntej! adjál neki vizet, ha szomjas. mi joghurtoztunk, azt szerette Fanni, meg tejfölös túrót evett.

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

bemásolom, hátha mást is érdekel.
nem túl szívderítő!!! :?
Papillon, nagyon drukkolok!!!!

Terhességi toxémia
Várandós asszonyoknál a súlyos, hirtelen fellépő magas vérnyomás, amit terhességi toxémiának (preeclampsiának) neveznek, nagyon veszélyes lehet az anya és magzat számára. Ez a szövődmény a terhességek akár 10%-ában is kialakul, általában az első terhesség harmadik harmadában; közvetlenül szülés után azonnal megszűnik. Egy jelentés szerint a már hipertóniás nőknél a preeclampsia kockázata nő, ha diasztolés vérnyomásértékük magas, már legalább négy éve magas a vérnyomásuk, vagy egy megelőző terhesség kapcsán már fellépett preeclampsiájuk. A betegség oka nem ismert: előidézheti, hogy a méhlepény nem helyezkedik el megfelelően a méhben, ami miatt a méhlepény nem kapcsolódik megfelelően az anya ereihez. Ennek eredménye, hogy a magzat vérellátása nem megfelelő és az anya vérnyomása emelkedik. A preeclampsia okozta tünetek és panaszok közé tartozik a vizeletben a fehérje megjelenése és a bokaduzzanat. A méhlepény csökkent vérellátása miatt a magzat alacsony súllyal születhet, szeme vagy agya károsodhat. A súlyos preeclampsia vesekárosodást, görcsrohamokat és kómát okozhat az anyánál, és az anya és a gyermek halálához vezethet. Az újabb vizsgálatok felvetik, hogy a preeclampsia szempontjából veszélyeztetett nőknél hasznos lehet, ha a 20. és a 24. terhességi hét között a méh-verőerek ultrahangos vizsgálatára kerül sor; majd, ha ennek az eredménye kóros, 24 órás vérnyomás-monitorozást végeznek.

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Sziasztok,

Pappilon: Ajjaj. Ez bizony rossz hír. Szorítok érte. Biztos nem lesz gond, csak néhány hetet még bírjanak ki. :?

Erpe: Én néha-néha szoktam meghívott előadó lenni a Corvinuson, de inkább informatikai egyetemekre hívnak (vállalat irányatási rendszerekből).... Egyébként vicces, mert a HR tanszékről szoktak hívni Change managment oktatásra és az a feladatom, hogy a szakmai életemet prezentáljam.... :lol:

Csibb: Fanni nagyon édes! :) Vagány kiscsaj! Imádom az ilyenket. Meg azt is, ha egy szülő mozgásra és önűllóságra ösztönzi a gyerekét és nem a széltől is óvja. Látszik, hogy klasszul nevelitek.

Éjszaka nem aludtam. Egész éjszaka Pocaklakó apukájával beszélgettem, hogy akkor van-e valami elképzelése arról, hogy mi lesz, mivel Peti hamarosan megszületik. Szeretne-e Peti apukája lenni, számíthatok-e rá vagy mi lesz. Körülbelül a következő választ kaptam: alapvetően szeretne, de nem tudja, hogy hogyan, mert a 60 km-re élő másik fiával is szeretne élni és fogadjam el, hogy neki az elsőszülött fia mindennél fontosabb.... (Petinél is? :( ) És nem tudja, hogy mi lesz a megoldás és hogy lesz-e....
Mondtam neki, hogy így 2 szék között a pad alá fog esni és hogy a Petinek nem majd kell apa, hanem már 8 hónapja tart ez a projekt és ez nem úgy működik, hogyha majd gondol egyet, akor beszáll.
Hát igen. Hát igazam van. De nem tudja, hogy mi legyen.... Hát szülés után gondolta segít... Mondtam rendben az 2 hét. És utána mi van? Hát nem tudja. De nem akar a nagy fiánál csak hétvégi apuka lenni.... :( :( :( :( :( :(
Asszem, el vagyok keserdve....

Katka

katka22

Toxémia: nekem a Zsófival volt. Jó hír Pappilonnak, hogy minél többedik terhesség, annál később jelentkezik.
Szóval biztos nem lesz baj, csak rosszul érzi most magát és a szervezete egyre jobban lerobban és ezért naponta nézik a vizeletet, meg mindenfélét és súlyos esetben anyai élet veszélyeztetése miatt megszakítják a terhességet.
De tudtommal ez olyankor szokott ennyire gáz lenni, ha már 20-24. héten bent fekszik az anya.
Szóval Pappilon szervezete most versenyt fut az idővel.... :?
Mikor szül Pappilin? Hányadik hétben van? Kukli kérlek dobj egy táblázatot!

Katka

katka22

katka : papillon március 25 re van kiírva most néztem az egyik oldalon a táblázatot.

reméljük nem lesz baj vele !!

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

jaj, lányok, papillonnak én is nagyon drukkolok (milyen fura, azt vártam, hogy nálam lesz ez, úgy megijedtem az ödémától és magas vérnyomástól, aztán tessék...)
Köszönöm a válaszokat, bizony, azóta már én is úgy látom, a dokinőtől nem volt túl kedves a beszólása, végülis nem az anyám, pláne nem a nevelőnőm...
A folyás alábbhagyott, most már újra a régi, bő folyás, azzal a jellegzetes szaggal 8)

Kaptam vérnyomásmérőt, 128/74, reggel-este mérni fogom, nehogy kövessem szegény papillont.
Vele szerintem nem lesz gond, ilyenkor vérnyomáscsökkentőt kapnak, és csak súlyos esetben kell császározni.
De azért tényleg gondolok rá!
Most viszont megyek főzni, aztán le alfába, mert nagyon elfáradtam a mai rohangálásban :?
Kukli, köszönöm, privi megy, jövök Neked eggyel!

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Csibb: holnap csak apu jön, aztán következő hét szerdán indulunk vissza együtt.

azt írja Papillon, hogyha sikerül rendbetenni valamilyen szinten akkor még lehet hazaengedik... nagyon drukkolok neki én is. amint ír közlöm a híreket.

KépKép
KépKép
adryn

Papillon-nak nagy drukkok mennek!!!
reméljük minden rendben lesz velük, hátha még haza is mehetnek.
szerencsére már ott tartunk, hogy jók a túlélési esélyeik a babáinknak, de ne jöjjenek még.

Katka, sajnálom hogy ilyen mamlasz az apuka :( ha rajtuk múlna biztos kihalt volna az emberiség már régen.

Anna, én fogok Molnár Gabriellával szülni.
ha érdekel valami, írj privit!
tegnap voltam szülőszobát látogatni.

Kép
Kép
mamacsibe

köszi lányok! :wink:

Katka
sajnálom, ez nem volt túl pozitív Peti apukájától... :?
te akkor végül belementél volna, vagy belemennél az együttélésbe?

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Szegény Papillon mennek a drukkok!!!!! +++++++++++

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Sziasztok!
Ma jó sokat írtatok megint!

Gabka Nekem is ez az utolsó hetem a munkában, de én csak csütörtökön találkozom az utódommal. Átadom neki a gyerekeket. Persze ők ennek nem örülnek!

Csibb Fanni nagyon ügyes. A kezét tök profin előre tartja! Szakmai szemmel néztem :roll:

Adryn Akkor már biztos várod a holnapot! Ha írsz Papillonnak, gondolok rá. Meg szerintem mindenki!

Katka Hát nem csoda, hogy el vagy keseredve! De ilyet! Miért fontosabb egy elsőszülött!? Nem az őskorban élünk! Ha meg találsz esetleg valakit, aki imád téged és a kisfiadat is, akkor meg majd akar jönni? Csak szegény Petinek lesz rossz, apa nélkül. Sajnálom! De lehet, hogy egyedül jobb gyereket nevelsz majd belőle, mint egy rossz kapcsolatban. Csak persze sokkal nehezebb.

Kép

Kép
rszg

Anna, én is Molnár Gabival fogok szülni :)

papillonnak én is drukkolok és remélem nem lesz semmi baja!

Katka, hát nem semmi Peti apuka. Igazi határozatlan pasi :(

Kukli, én nem tudok Neked segíteni, Levi nagyon szereti a tejet, majdnem minden este kéri is.
Most épp megint valami növekedés vagy fejlődés lehet a levegőben, vagy Levi szervezetében, mert többet eszik mint mi felnőttek :)

nemlajos, klassz, hogy jobban vagy!

megyek adok enni a kis éhenkórászomnak :)

Kép

Kép
gabka77

Papillon!
Nagyon drukkolok én is, hogy ne legyen semmi gond!++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Kép
Kép
zazzy

Csibb: Nem tudom, hogy tudnánk-e együttélni. Úgy biztos nem, ahogy korábban. Hogy mindig csak a sor végén jövünk és csak akkor számítunk, amikor a fia az anyjánál van. De már kevés időm van és nem tudom, hogyan oldjam meg az életünket, hogy a leghalványabb fogalmam sincs, hogy mennyire számíthatok Petiapura.... Még azt sem tudom, hogy anyagilag legalább Petit hajlandó-e támogatni... Arról nem is beszélve, hogy ilyenkor járna anyatartás is, hogy a 2 nagyobb gyerekről ne is beszéljek, akiket 50%-ban nekem kell eltartani.... De jog szerint Peti a férjemé.... Szóval nem tudok érvényesíteni semmit. Vagy segít magától vagy felkopik az állunk.... Elég nyomasztó....

Katka

katka22

jaj, katka, ez nagyon nem hangzik jól :cry: :cry: :cry:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Papillonnak nagy drukk, és kitartás! Bízunk benne, hogy tényleg hazajöhet. Majd sokat gondolunk rá.
Katka nagyon sajnálom. Remélem ha megszületik a baba, apuka esze is megjön. Ha a kezében lesz, talán másképpen látja majd a dolgokat első és másodszülött tekintetében (vagyis megjön az esze). Azért ezek a jogi dolgok hihetetlenek apuka ügyekben!!!!!!!!
Csibb Fanni nagyon ügyes és édes! Felmerült bennem, tudtam volna e valaha ilyet csinálni! Sztem nem teniszező lesz belőle, hanem tornász. Vagy egy teniszező tornász, aki ezzel téveszti majd meg az ellenfeleket két ütés közben.
Köszi a tapasztalatokat. Ma Boti este májkrémes kenyeret és bodzateát ivott. Nem is zavarna az egész, ha éjjel nem kellene azért kelnem, mert szomjas. Remélem ráérez majd a tejre egyszer ő is. Direkt kakaót ittam mellette, persze megkóstolta, aztán kijelentette, ne kéri.
Adryn csodaszép napot holnapra!!!!!!!!
Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Sziasztok!

Szegény Papillon :( , én is drukkolok neki, reméljük tényleg hazajöhet még szülés előtt.

Katka sajnálom hogy nem jutottál előbbre Peti apukájával, de tényleg lehet hogy nehezebb de mégis jobb lenne egyedül :roll: nehéz kérdés.

Csibb Fanni tényleg nagyon ügyes :)

Kukli nincs tippem, lehet hogy csak átmeneti ez Botinál. Eddig megitta a tejet vagy egész eddig csak tápszert kapott? Bulcsú már elég régóta tejet, illetve kakaót iszik, reggel és este is két kis pohárral lehúz.

Én meg délelőtt elkiabáltam, hogy meggyógyult Bulcsú :( Megint felszökött neki 39,1-re aztán rohantam vele az orvoshoz, mert ez a rendelés vége előtt fél órával volt. Kapott megint antibiotikumot :( amit persze bele kell erőszakolni mert nem akarja megenni.
Délután meg megnéztem az oviban ahogy Panna aerobikozik, és megállapítottam, hogy nem lesz belőle aerobikbajnok :? :D

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

papillon: ha jól számolom, még nem töltötte be a 30. hetet. Legalább addig jó lenne kihúznia...már többször emlegette a vérnyomását, de eddig mindig megnyugtatták. Úgy tudom, csak nagyon szélsőséges esetben indítják meg a szülést. Akkora baj meg biztosan nincs.

Katka: egy kicsit zavarosnak tűnik az ügyed - bocs, lehet, hogy én nem értem - de eddig úgy jött le, hogy Petiapuval Te nem tudod elképzelni az életet, és egyedül is vállalod a harmadikat, ő meg nyomult volna. :roll:
És persze jog szerint a férjedre anyakönyvezik, de nyilván nem fogják tartásdíjra kötelezni, csak egy mezei apasági vizsgálatba kerül, és Petiapunak fizetnie kell, már ha bejelentett állása van. Ha nem is teljes értékűen, azért csak résztvesz majd fiad életében.
Nem vagyok jogász, de szerintem az asszonytartást a magyar jog nem ismeri. Az amcsiknál biztosan van, de itt... :cry: Szorítok :wink: neked. :wink:

Csibb: Fanni nagyon ügyes, és megint egy szép lakás. :D Nem tudom nem észrevenni. 8)

marq
Kép
Kép
marqueza

Sziasztok,

Igen, bennem is felmerült már, hogy jobb lenne Petiapu nélkül... Nekem lehet. De a Petinek viszont joga van az apjához, meg a bátyjához.... Lányok is nagyon ragaszkodnak az apukájukhoz és nagyon szeretik....
Lehet, hogyha a kezében lesz, akkor változik a hozzáállása, de ez a projekt nem majd 2 hónap múlva kezdődik, hanem már 8 hónapja tart és nagyon rosssz lehet a Petinek, hogy az apja nem várja úgy, ahogy azt kellene. És egyszerűen elegem van, hogy én mindig vagyok, mindig ugrok, apukák helyett egyedül elviszek mindent, ők meg akkor apásokodnak, amikor éppen olyan kedvük van... Nekik jut a hétvégi móka-kacagás, nekem meg a hétköznapi robot.... Nagyon fáradt vagyok....
Múlt hétvégén a lányok zselés csillogó tollakkal jöttek meg az apjuktól.... Hogy ez milyen klasz és lehet vele bőrre (!!!!) rajzolni és le lehet mosni. Megnéztem a dobozt, persze szó nem volt ilyenről benne és mondtam nekik, hogy hát nem és rajzoljanak vele papírra. Erre nagy ordítás volt, hogy bezzeg apa és Éva (a barátnő) bezzeg megengedték és milyen rossz nekik, hogy én vagyok az anyukájuk, aki semmit nem enged meg.... :(
Aztán fürdésnél szembesültem vele, hogy teljesen összefirkálták magukat az apjuknál és negyed órát csutakoltam őket, hogy lejöjjön a toll (persze bőrrel együtt) és iskola/óvoda képes állapotba kerüljenek.... és megint én lettem a gonosz, mert szerintem a toll az papírra való..... Komolyan mondom, szerintem apukának elment az esze teljesen....

Katka

katka22

Marq: A gyereket valóban egyedül vállaltam, de azért mert apuka már akkor sem tudta, hogy mit akar.... Most sem tudja mit akar. Szóval igazából nem változott semmi.... Csak én borultam ki...

A magyar jog azt ismeri el, hogy amíg én nem dolgozom (babázom), addig apa köteles az én eltartásomhoz is hozzájárulni.... tehát nem asszony tartás, hanem anya tartás.

Jogilag elég bonyolult az ügyemet bizonyítani, mivel csak szülés után tehetek bármit és valljuk be nem valószínű, hogy 3 gyerekkel nagyon lesz energiám ugrálni és pert kell indítanom, ami több tárgyalásos is lehet, ami azt jelenti, hogy évekik húzható....

Katka

katka22

Ha háromszor mértem vérnyomást és így alakult:

140/91

133/84

129/85

akkor most melyik a jó? (mármint tudom, hogy melyik a jó, de melyik a hivatalos eredményem)

A Zuram szerint az első kettő a jobb kézen volt, így az nem ér.

Tényleg nem mindegy, hogy melyik kéz?

Jaj...

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Sziasztok,

Utánaolvastam én is. Nem jól hangzik. Szóval nagyon drukkolok Papillonnak, mint ahogy mindannyian!!!!! Papillon megy a drukk, hogy hamar jobban legyél!

Csibb, Aranyos Fanni és nagyon ügyes!

Ma voltam vérvételen, nem nagyon tetszett, hogy ráírták, hogy veszélyeztetett terhes, anyukám meg azóta aggódik, még szerencse, hogy már holnap eredmény. :roll:( Ő szüléskor kapott epilepsziát, később kezdeti stádiumú leokémiája volt, amit helyrehoztak, ezért lettem én is veszélyeztetett, rokonsági, mostanában volt egy kis kézzsibbadás..de én úgy érzem nem lesz gond)

Bea, Maja

Kép
bea1978

Bulcsúnak jobbulást!

Fekszem, mert holnap korán kelek.

Jó éjt mindenkinek! Reméljük jó hírre ébredünk Papillonnal kapcsolatban.

Bea, Maja

Kép
bea1978

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?