A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

Andus: Főleg ezt a másodikat, ezt nagyon megértem... :( Kicsit félek, hogy náunk is lesz ilyen... :(
Elküldtem Neked a linket. :)

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Na látom apuka és a kakis pelenka másnál sem letisztázott :)
Remélem ténleg úgy lesz hogy ha megszületik a kicsi akkor előbb-utóbb csak rászánja magát.
Takarítás: én azt szeretem ahogy én csinálom és kész. Szülés után nem tudom hogy fog menni de majd elválik.
Nekem anyum itt van segítségnek, meg sógórnőm. Anyósom nem fog jönni de ő nem is kell. :twisted:

Kép
budabo

Sziasztok!

Dina, Pmonika: szép nagy babátok lesz!

Zümis: répatorta, nyami. Napok óta Anyukám féle gesztenyetortát kívánok enni :oops: .

Andus: nagyon édi a kismajom :D ! Kajarendelés jó ötlet! Anyós dolog: megértelek, el kellene fogadnia az elveidet, mert így tényleg nehéz gyereket nevelni.

Zsu: ismét bebizonyosodott, h milyen rendes férjed van. Újabb közös pontunk, h nálunk is hasonló módon derült ki. Anyukám rákérdezett, a férjem meg határozottan kijelentette, h ott a helye. Én meg nagyon örültem neki, mert rákérdezni akkoriban még nem akartam, nehogy kényszernek érezze.

Babanyul: ma már jobb napod volt?

Elif: nagyon szupi a járgányotok. Mi Neonatot vettünk, szinte teljesen olyan, mint a Cam combi family, csak a tolókar teljes, nem pipa alakú. Már alig várom, h tologassam benne Kismazsolát.

Panna: jobbulást neked, Ricsibaba férjének is! Remélem Ricsivel nem kapjátok el!

Andabella: papír WC ülőkét a DM-ben és talán a Müllerben vették a lányok.
Itt a fórumon írta vki, h postán intézte a házassági anyakönyvit, én is 300 napot tudok. Én elvileg holnap megyek érte, de hát én ott lakom, ahol volt az esküvőnk.

Bogi: azért majd óvatosan a sok házimunkával, te majd csak vezényelj, h ki, mit, hogyan csináljon, h olyan legyen amilyennek szeretnéd :D . A gyerekágyas időszakban tényleg sokat kell pihenni.
kreiszi

Jó reggelt!

Végre egyszer én lehetek az első!!!
Ma új taktikát találtam ki - tekintve, hogy a jó alvásszéria után már 3. napja van 2 órás alvásszünetem éjszaka - most felkeltem, elszórakoztatom magam és úgy fekszem vissza.
Kíváncsi leszek, mert a gyerek is dorbézol, meg már most éhes is vagyok... Na hogy lesz ebből visszaalvás??? :x

Stelly: jó vagy! Az én kórházi pakkom a hétvégén 2 cs. WC papírral és egy csomag pzs-vel gazdagodott! De érdekes módon ez megnyugtatta a zuram, így a motivációm is elszállt a pakolgatásra!

Zsuzsi: Jaaaj, nekem az OTP azt sem tudta elintézni, hogy a bankkártyámon a férjes nevem szerepeljen (immáron 2 éve....) A számlán megváltoztattam, kiküldték ennek ellenére az új bankártyát a régi lejártakor, régi névvel, majd amikor reklamáltam eltalálták, hogy nem állíthatnak ki új névre ugyanolyan (itt: Multipont) kártyát...
Szóval jó szórakozást, remélem neked nagyobb sikered lesz! :)

elif:Na végre megvan az a fránya kocsi! Klassz nagyon és tök unisex!

És tegnap megnéztük merre visz az út Félegyházára! Kicsit azért ijesztő volt, hogy már itt tartunk?? Dehát szerdán már töltöm a 36-ot, szóval nincs mese....

Megyek, téblábolok egyet, hátha előcsalogatom az álommanót!

ladmon

Láttom az alvással mindenkinek gondja van...nekem se igazán megy,már minden praktukát bevetetem,meleg kakaó,"bárányka számolása" de nem megy..
Legföképp azért se mert jár az agyam...Minden rendbe lesz?
Helyt állok mint anya?
Jönnek a kérdések sorba,már átnyálaztam csomó babás könyvet,netet bujom,mit hogy csináljal,de úgyérzem nem fog menni...félek is mert nekünk sajna nem lesz se anyuka aki segit se anyós...pedig lehet hogy jól jönne.Anyóssal semmi gond lenne,de nem tudjuk megoldani hogy kijöjön,meg a párom húgát is hozná aki mindössze 8éves...kisbaba mellé én nem akarok mégegy gyereket..
Párom is kezd nagyon nagyon izguli...azt mondta ö nem akar olyan apuka lenni aki nem veszi ki a részét a baba körül...és ha anyu lebetegedne megáll a világ.Mondjuk ö nem is olyan tipus,de sajna vannak ilyenek is...
Nagyszülök:
Boszantó mikor az ember megkéri öket ne mutasson hülyeséget a gyereknek,vagy épp ne adjon olyat neki amit mi tiltunk...
Ebböl tesómnak sok vitái voltak..persze az okos nagyszülö csak annyit vett le belöle hogy most biztos utálják öt...pedig csak reálisan kéne gondolkoznia.
Azt tudom ha mi nyáron haza megyünk a picivel,már most listát kell irnom mikor kihez megyünk,és tuti lesz harc hogy mit szabad és mit nem,föleg ahogy magamat ismerem,nem birom megállni szó nélkül.
Lassan belépek a 35.hétbe...nagyon szalad az idö.
Jó pihit mindenkinek...

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
zsancy

Jó reggelt mindenkinek!

Én útjára bocsátottam a családomat, a lakásban pedig egymást váltják a szerelők, mert a wc-nk el kezdett kifelé tartani a falból, így most levették a csészét, valamit betekertek, aztán jön az újra csempézés... Szuper program, de legalább úgy néz ki, a tartályt nem kell kibontani a falból, mert azt tényleg nagyon utálnám...

Elif! A mi kocsink is combi family, csak ugye nőiesebb verzióban :lol: .

A fotókat egyébként én sem tudom megnyitni, nem értem, mindig a feltöltést ajánlja csak fel...

Andabella! A házassági anyakönyvi kivonatot, ha kéred, elküldik levélben, nekem a szüleim mentek el érte, nekik is simán kiadták. Szerintem hívd fel őket telefonon, általában nagyon rugalmasak.

ZétiVera! Sokat gondolok rátok, talán már babázol???

Andus! Hát igen, eléggé érzékeny korszakban vannak, ezért is kell majd nagyon odafigyelni a tesóval kapcsolatban is.

Ti voltatok már vérvételen? A héten elvileg mennem kell, de még beutalóm sincs...

Nagyon kemény, már 12-e van, bármikor beindulhat a babeső :lol: . Én a magam részéről szívesen lemondok az elsőségről :lol: . Érdekes, az elsőnél ilyenkor már iszonyú türelmetlen voltam, esténként azzal feküdtem le, hogy mikor kell már bemenni a kórházba, most viszont nagyon szívesen várok februárig, szeretném egy kicsit kiélvezni az egyedüllétet is. Nálunk nem volt, és most sem lesz segítő nagymama, csak arra az időre, amíg a kórházban leszünk. Ebből anno volt egy kis sértődés, mopst már fel sem vetették a témát. Ha pl. főznek, azt megköszönöm, egyébként én is rendelni fogok kaját. Az én kezemből ne kapkodja ki senki a gyereket napközben! :D Persze azt megértem, ha valakinek a nagyobb is otthon van még, olyankor tényleg jól jön a segítség, de én tudok majd teljes erővel a picire koncentrálni napközben.

Bocs, nagyon hosszú lettem...

Kép
mist

Sziasztok Lányok!

Na látom ma sem nagyon ment az alvás!!

Dina: nagyon örülök, hogy felbukkantál, nem semmi Csenge-baba!! Gyógyulgassatok a lányokkal.

Segítség-kérdés: azt hiszem nálunk is hasonló lesz a szitu, mint Mistéknél, hogy sértődés lesz, de én sem szeretném, ha bárki is itt lenne az első időkben, azt gondolom, hogy ha semmi komplikáció nem lesz, akkor ennek az időszaknak csak hármunkról kellene szólnia (kispapa, törpincs és én). Közben meg már anyósom nyúz, hogy neki van 1 hónap szabadsága, meg hogy majd a férjem nagymamája is jönne, meg a keresztanyja :? Na szóval lesz itt sértődés!!!

Egyébként is ha valakitől segítséget fogok kérni, akkor az nyilván a saját anyukám lesz, ő egyébként is itt van Pesten.

Szóval ez még egy szép menet lesz!

Andabella: nekem anyósom kérte ki a házassági anyakönyvit, minden gond nélkül odaadták neki.

Remélem mindkét Veránk jól van!!!!

Na megyek CTG-re, aztán meg tanulás!

Szép hetet mindenkinek!!! Vajon ezen a héten megszületik az első fórumos baba?

Zsufi

KépKép
zsufi74

Sziasztok lányok!
Húúúú, de jó frissek vagytok hajnalban :lol:
Én pont olyankor tudnék aludni, mikor kelni kell, 6-negyed 7 körül.
Nekem éjjel 1-2 körül nem megy az alvás, most is szenvedtem egy csomót.
Olyan jó olvasni titeket, hogy kit mi foglalkoztat és megbeszélni a dolgokat.
Pl. így hasított belém a házassági anyak., kivonat is, hogy olvastam kreiszit. Gyorsan fel is hívtam a polgármesteri hivatalt, azt mondták csak menjek be délután, és meg is csinálják, tök rendes volt a nő.
Tegnap nagyon fájt a pocim este, de az igazság, hogy sokat is házimunkáztam, mostam, mosogattam, pakoltam ruhákat hajtogattam. Aztán mivel fájt, rámjött a pánik, hogy nehogy beinduljon a szülés, én még nem akarok legalább egy hónapig szülni... .így meg is fogadtam, hogy a héten jó lenne mindent megcsinálni, beszerezni.
Bár sajna ebből tuti nem lesz semmi, mert annyi minden kell még, de megpróbálom, legalább egy kórházi pakk álljon össze, ha szaladni kellene, nem is tudnák mit vinni. Még sporttáskát is vennem kellene.
Nincs valakinek ötlete, hol lehet viszonylag jó áron jó táskát venni? Bőröndöt azért mégsem vinnék, ha nem muszáj.

Kajarendelésre ajánlom a Teletálat (www.teletal.hu) finom kajáik vannak. Bár rendeltünk a Gastroyaltól is, az is jó. Jó nagy a választék mindkét helyen.
A teletálnál pl. nagyon finom a paradicsomleves mozzarella golyókkal.

Na, ennyi voltam, megyek dolgozni, mert ma bevallás van, és jó lenne még egy csomó elmaradást is pótolni.

Jók legyetek, puszi mindenkinek.

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Andus! Az Interfood is jó, mi a munkahelyemen régóta azt esszük, előtte szinte mindegyiket végigpróbáltuk már.

Kép
mist

Hát lányok annyit irtatok hogy kb: 2-orája olvasom a dolgokat vissza. Hétvégén itt volt a kereszfiam és elbitorolta a gépet ugy hogy csak most sikerült ide ülnöm. :oops:
Elöször is Minden Januáros kismaminak boldog szülinapot igy utolag és elöre is.Köv: Gjéti irta azt hisszem: kutyus ügyben, tudod csak azt kivánom annak az embernek hogy száradjon le a keze amivel ezt a dolgok véghez vitte :twisted:
Jelentem a kiságyat össze raktam matracot megvettem ágynemüt is raktam bele ugyhogy ágya már van a gyerköcnek. Ki mostam 3 zsák baba ruhát amiket vissza kaptam + kaptam még hozzá egy csomo mindent. Vennem csak pelust kell + egy-két aproságot.
Utálok vasalni :oops: Látom mindenki a könyv szerint halad. Mert én azt olvastam hogy az utsó hetekben a kismamikon kitör a takaritási és rend rakási láz.. :wink: :lol: :lol:
Mindenki Vigyázon magára és a lakójára pusz Rita

Kép
háfi

Jaj De pancser vagyok szóval ugy akkartam irni.
Hogy akinek januárban lesz vagy volt a szüli napja annak boldog szüli napot..
Bocsi terhességi agylágyulás.....

Kép
háfi

Sziasztok!

Egész múlt héten itthon dekkoltak a gyerekek, foglalták a szám. gépet, este mag apa....én meg hulla...szóval nem jutottam ide....nagyjából visszaolvasgattam, de úgy látom ez több órás lenne, annyit meg a kisvince nem bír ki idebenn csücsülve.....nagyon nyomul most, már fáj.....
Még senki nem szült ugye?????

Kész a szoba nagyjából....7végén tapétázás, lambériázás, szőnyeg felrakás a falra, padlóra....aztán a kiságyat helyre, jól el is fáradtunk, és annyira jó volt berendezni....kisszekrényben már a rucik....várom a babát! Már csak ő hiányzik az ágyikóból!!!!!!!!teszek fel egy képet, bár még hiáynzik a zenélős forgó, meg a kispolca....
Kép

A kórházi cumót is elkezdtem pakolni, de még nincs pl szóptatós melltartóm, meg hálóingem se...:(

Vasalni én is utálok!!!!De már nagyjából azzal is kész vagyok!

Kaját én is Teletáltól rendelgetem....

lépnem kell, majd visszanézek....:)

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Sziasztok!

Sziasztok!

Na marha jó napom van!
A dokim elküldött vérvételre. Vérkép, vizelet, vércsoport+ellenanyag, véralvadás. Az még oké, hogy mindenki okoskodott, hogy minek ez, meg minek az, de jól megszívtam. Első dolgom volt, hogy 6:30-kor felhívtam a monori rendelőt, hogy meddig van vérvétel. 10-ig. De a faszi közli, hogy oda reggel szoktak menni éhgyomorra! Mintha nem tudnám! Reggel lerohantam a dokihoz (ill. a nővérhez), hogy írja meg a beutalót. Közli a nővér, hogy az vércsoportot+ellenanyagot a védőnő intézi. Ír egy papírt, amit Monoron kell aláíratni a nőgyógyásszal. Bementem a védőnőhöz. (megdícsért, hogy nem is híztam csak pocakra) Megírta a papírt. A nővér meg a beutalót, doki lepecsételte. De csak kétszer kellett visszaküldenem, mert elöszőr az volt rajta, hogy 1 óra múlva ismét vérvétel. Másodikra meg feltűnt, hogy nincs rajta a véralvadás. Nagyon szakemberek akik itt vannak Gombán! Na papír készen és még a Monorra tartó buszt is elértem. Megyek a kartonozóba. Lebegtetem a nőgyógyászhoz vivendő papíromat, erre közli a bige, hogy már NINCS a doktor úr! 9-ig volt!!!! A következő beszólásnál, meg azt hittem kirángatom a kisablakon! Aszongya, hogy "el tetszett aludni a doktor úr 9-ig volt". ANYÁÁÁÁD! Közöltem vele, hogy fél 7 óta azért rohangálok és telefonálgtaok, hogy meglegyen a beutalóm. Erre ilyet beszól! Hülye picsa! Egyébként azért lett volna fontos ma elintézni, mert az vércsoport+ellenanyagot CSAK HÉTFŐN VESZIK LE! És kb 2 hét mire megvan az eredmény!

Na. Holnap megyek az ÁEK-ba.

Itt van kép a Csenge helyéről. [img]
https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 6.7247.jpg[/img]

Kép

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

A másik kép lemaradt!

De mi az a cím??? Hogy csináltam?

Kép

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Kreszi, Mist: na milyen jó, akkor már nyugodt lehetek, hogy a hasonló kocsiknak is többízben bizalom lett szavazva már előttem is. :D

Ha ennyi gond van a gmaillel, akkor egy ideig tényleg jobb megoldás a topikot színesíteni, és milyen jó nézegetni ezeket a babakuckókat! :)
Verus, Edina: szuperek a babafészkek, véletlenül még hasonló hangulatúak is :). Tényleg már csak a picurkák hiányoznak.

Közben én szerinetem jóslóztam az éjszaka is, ami így megint "szuper" volt, és reggel is, így kicsit most megijedtem, mert 3*2 magnézium mellett nem számítottam erre... De talán más is írta (Julcsi?), hogy naponta 3* is jósol. Plusz óránként pisimenet, ebből gondolom, hogy mostmár talán a pocak is ereszkedik, és hasmenés is volt, és mivel elolvastam Zsuzsi szülőpozíciós anyagát most rágom a körmömet. :roll: Egy dolog nyugtat, hogy ott még jelnek volt írva az energia visszanyerése is, na ez végképp nem jellemző rám. :D

Stelly, Zsu: miket írtatok fel a kórházba indulás előtt közvetlenül bekészítős listára? nem fog az agyam...

Segítség kérdésről szóról szóra azt írhatnám, amit Zsufi, annyival megspékelve, hogy anyós nem beszél csak törökül. :D És én már kb. 2 hónapja vívom a harcaimat a nyugodt, meghitt első hetekért csakis férjemmel és a picivel. Most úgy néz ki összejön, de vannak megingások... :roll: Plusz segítségnek, ha kell ott a legjobb barátnőm, aki maximálisan toleráns velem, még ő az akihez legszívesebben fordulnék ha szükségem lenne segítségre.

Háfi: na tessék, te meg itt a háttérben pillanatok alatt behoztad sokunk 3-4 hónapos készülődését. :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára elif 2009.01.12 12:54-kor.

Kép
Kép
elif

Segítség - hát nálunk patthelyzet van.... Az ugyanis jó lenne, ha anyukám vagy az anyósom néha felugrana 1-2 órára segíteni vagy főzne, de ez nálunk a távolság miatt nem megoldott. Azt meg nem szeretném, hogy valaki itt dekkoljon napi 24 órában, szállodába meg nem küldhetünk senkit. Ezért mivel Apa februárra szabadságot kapott, megmondtam mindenkinek, hogy az első hónap a mienk, aztán majd utána jöhetnek a látogatások. A nagyobb baj, hogy a lakás pici ahhoz, hogy még vendégeket is altassunk, szóval tényleg patthelyzet van... :? A kaját szerintem mi is rendelni fogjuk...

Most meg még mindig kínoz ez a fránya megfázás... Az orrom már kezdett rendbe jönni, erre lehúzódott a légcsövemre, úgyhogy most gőzerővel gőzölök, teázok és próbálom kúrálni magam.... :evil: Amíg rendbe nem jövök, addig már ki nem megyek az utcára, mert itt kb. -20 fok van... Remélem a szülésig rendbe jövök, mert azért így mégsem lenne jó... :(

Panna
pandusika

Mily boldogság!
Csont nélkül visszaaludtam, úgyhogy szerintem éjjeli netező leszek a továbbiakban!

Most volt itt a védőnő, ami tök jó volt, mert annyi érdemleges infóval ellátott! Szóval fel vagyok dobva!

Andabella: én pont holnap készülök bemenni az anyakönyvi kiv. másolatért itt Kméten. Szóval rákérdezek, hogy postán is elküldenék-e neked, jó?

elif:
nyuginyugi.... azok tök szubjektív tünetek! Kisfickónak még el kell lennie egy darabig odabent! :D

ladmon

Na, itt vagyok megint. Wc kész, most várom a védőnőt, sikerült elérnem (több, mint 3 hónapja nem találkoztunk), azt mondta, fél 1-re jön. A lakás elég wc-szagú, hiába szellőztettem egy csomót, gondolom, meglesz a véleménye rólunk :lol: .

Elif, nyugi, az én gyomrom is elég érzékeny lett, minden hasmenésnél bepánikolok, hogy elindult a szülés...

Dina, nem lehetett egyszerű a reggel, együttérzésem. MIért kell 1 óra múlva újabb vérvétel???

Most hívott a védőnő, mégsem jön ma. Legalább a szag addigra megszűnik :lol: .

Kép
mist

Panna: jajj szegény, hogy mindig ennyi ideig kerülget téged valami betegség... :(
Na ez a másik amit írsz, én is ettől "viszketek", hogy anyós ha jönne akkor 1 hónap ideköltözés... én imádom őt, komolyan, de mégsem szeretnék egy újszülött mellé még valakit aki beköltözik. Úgyhogy én 2 hónapos határt szabtam, mondtam férjemnek hogy ez a két hónap a miénk, a továbbiakról ő dönthet.
Anyukám meg tudja lépni, hogy csak beugrik néha, de most úgy érzem az első néhány hétben még ezt sem fogom igényelni (mert: tegnap pl. azon mosolyogtam - mert épp jó passzban voltam - hogy minden takaró amit én akarok a manóra tenni az csakis túl vékony vagy túl vastag lehet, köztes út nincs is :D), majd meglátjuk, férjem szerencsére nagyon házias, és szuperül is főz. :)

Kép
Kép
elif

Ladmon, mist: köszi a nyugtatást, kicsit jobban érzem magam tőle. :)

Mist: védőnőnek pedig mondhattátok volna, hogy ez csak azért van, mert már edzitek az orrotokat a babakakihoz. :D

Holnap megyek védőnőhöz, szerintem megint olyat kapok én is, hogy nem teszem zsebre a súlyom miatt, de majd ráfogom azért volt mert feküdnöm kellett... csinálni most úgysem tudok vele semmit.

Kép
Kép
elif

Sziasztok!

Olyan jót aludtam éjszaka(1pisijárat, utána rögtön vissza is aludtam), erre reggel fél 9-kor arra ébredtem, hogy iszonyatosan begörcsölt a vádlim! :?
Ma gyrost csináltam, hú de belaktam belőle! :P
4-kor le kéne másznom a körzeti orvoshoz, hogy írjon egy beutalót a laborba, mert a nőgyógyászom ide Csepelre nem tudott írni beutalót! Holnap meg el is kéne intézni reggel a vérvételt! :?

Zsuzsi: Örülök, hogy sikerült mindent megvenni a kicsi lánynak! :) A pakolással azért csak óvatosan, vigyázz Magatokra!

Bogi: Remélem minden ok!? :wink:

Andus: Hozzánk anyukám jön segíteni, férjem is itthon lesz 2-3 hétig! Addig tud anyukám és a férjem is főzni, utána valószínűleg én is rendelni fogok valahonnan ebédet! A takarítást meg a férjemmel valahogy megoldjuk, de anyukám is felajánlotta, hogy ha kell hétvégenként besegít a háztartásba, mert tudja, hogy nehéz lesz az első időszak!
Tökéletesen egyetértek veled, hogy ha te valamit megtiltasz Szávának, akkor azt a nagyszülők ne bírálják felül! Ahogy írtad, ilyen gond mindenhol lesz, na előre félek tőle, majd én leszek a gonosz boszorka! :x

Andabella: Én a DM-be vettem a wc ülőkét!
Nekünk azt mondták, hogy 300 napnál nem régebbi házassági kell! A papír postázása nem tudom, hogy működik, mi ebbe a kerületbe is házasodtunk össze, ahol lakunk!

Elif: Nekem a Corába volt ugyanez, elkezdtem enyhén görcsölni, irány a cipőosztály, ott üldögéltem 5-10 percig, utána jobb lett!
A listára egyenlőre a telefontöltőmet, meg a személyes papírokat írtam fel, de még agyalok! :)

Julcsi: Köszi, de nem csak Bencus lesz nagyon csini, hanem Mindenki babája csini lesz! :lol:

Kreiszi: Én is így voltam vele, rákérdezni nem akartam, nehogy kényszernek vegye, de az utóbbi időbe észrevettem rajta, hogy másképp áll a szüléshez, csak még nem mondta ki, hogy bent akar lenni! Na anyukám megoldotta helyettem! :D

Zsancy: Ne izgulj szuper anyuka leszel! :lol: Nekem is vannak félelmeim, de mindig azzal nyugtatom magam, hogy másnak is ment, nekem miért ne menne!? :roll:

Zsufi: Mi volt a ctg-n?

Ikverus, Dina: Nagyon szépek a babakuckók! :lol:

Panna: Mennek a pozitív energiák, hogy minél hamarabb meggyógyulj!
zsu83

Sziasztok lányok!

Ajajj mennyi hsz, hiába olvaslak titeket egész hétvégén, hétfőre már nem bírok reagálni :oops:

Gjéti: a kutyusokat nagyon sajnálom én is. Annyira nem értem, hogy lehet állatokat bántani, mikor ők aztán tényleg semmi rosszat nem tesznek senkinek sem.

Anyós téma: lehetek rövid? ááááááááááááááááááááá
Ad1. nálunk is az a helyzet, mint Pannáéknál, nincs hol altatni, nem csak őt, senkit... Meg kell értenie mindenkinek, hogy az első, ahogy ti is írtátok 3unk összeszokása és ezt nem kell spékelni másokkal. (Minden rokon és ismerős Miskolcon van)
Ad2. nálunk a párom, az akit néha nem értek. Mindenáron azt szeretné, ha minimum a barinője lennék az anyukájának és előre sajnálja őt, hoggy az én anyukám, többet látja majd az unokáját, mint az ő anyukája. Most őszintén normális ez a gondolkodás :cry:
Máris ideges vagyok, ha erre gondolok!! Már a terhesség eleje óta próbálom vele megértetni, hogy én az anyukámhoz állok közel, tőle tudok tanácsot kérni és ő az aki szívét lelkét kitéve segít. DE: őt is csak akkora hívom segíteni, ha Istvánnak az 5 nap szabi után vissza kell mennie dolgozni.
Ad3: Amit Andus írt reggel, arról, hogyan tartják tiszteletben a te nevelési elveidet.... na ettől meg aztán tényleg előre kiráz a hideg. És ilyenkor nagyon örülök, hogy van 200 km. köztünk :wink:

Na most aztán jól kipanaszkodtam magam, pedig igazából rátok akartam reagálni :cry:

Zsufi: mi volt a CTG-n? Én holnap megyek, már alig várom;)

Lányok vki issza már a málnalevél teát? És mond vkinek ez a kúra vmit? Egy lány írta az Uzsokis fórumunkra. (mondjuk 5 napig szedte és a 6.on megszült)
így szedtem a bogyókat, a 37. héttől:
1. nap: Reggel : Caulophyllum 9 vagy 12 CH 5 golyócska,
Este: Caulophyllum 9 vagy 12 CH 5 golyócska,
2. nap: Reggel: Caulophyllum 9 vagy 12 CH 5 golyócska,
Este: Arnica 9 vagy 12 CH 5 golyócska,
3. nap: Reggel: Caulophyllum 9 vagy 12 CH 5 golyócska,
Este Cimicifuga racemosa 9 vagy 12 CH 5 golyócska,
4. nap: Reggel: Caulophyllum 9 vagy 12 CH 5 golyócska,
Este: Pulsatilla 9 vagy 12 CH 5 golyócska.
5. nap, mint az első, 6. nap, mint a 2. és így tovább...

Orsi

Kép
bjuti

Nekem szinte minden nap hasmenésem van egy ideje, én a magnéziumra fogtam. Tegnap is éjjel 1-kor ki kellett mennem, ráadásul a hasam is fájt.
Most jól belémültettétek az ideget megint :S

Még egy kínos dolog..... jajj, hogy is mondjam :oops: Miután pisiltem, 3-5 perccel utána pár csepp kijön még. Ilyenkor mindig megíjedek, hogy a magzatvíz szivárog. De nagyon remélem, hogy nem, ez eltart már vagy 1-2 hete. Most az előbb nem volt betétem, és szinte kínos volt, éreztem, hogy folyik.. persze rohanás vissza, és pánik, hogy vajon nem-e magzatvíz.... Senki nem vett észre hasonlót?

Jajj lányok, én annyira stresszelek, hogy nehogy előbb szüljek, hogy már attól is féek, hogy emiatt fogok..... :oops:

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Képzeljétek nálam a Ctg v. Nst vagy mi a szösz, amire hetente kell járni szintén a magánrendelőben lesz áll. 3000ft ért...hát basszus! asszem hamar kell szülnöm, mert a gatyám is rámegy erre a dokira! Ha meg szülésznőt választok, amit eddig még nem tettem, akkor járhatok hozá ingyér, de akkor meg neki kell tejelni a végén....Hát én ezt nem is értem! :(
Rám nagy ívben szarik a védőnő...mikor kari előtt voltam nála, nem is ő volt, csak helyettesítés...még egyszer sem járt nálunk, nem mintha hiányozna :) Végül is van már 2 gyerekem, de hát akkor is új hely, új gárda, más szokások, és igenis egy másik kis élőlényke lesz, akire ugyanúgy illene odafigyelni nem? Na nem háborgok....
Én csak eset, vagy 7végén szülhetek, különben nem tudom mi lesz a gyerkőcökkel.... a Barátok jan. utsó hetében minden elmennek síelni(amiről mi lemaradtunk), vagyis senki sem lesz, akire hagyhatnám őket ha szaladni kell...apa Bpen dolgozik, általában egy óra, mire hazaér....ez meg 3. szülés, azt mondják futni kell...hogy tartsam vissza?, vagy vigyem magammal a kismanókat? na meg mentőben sem ültem még....vezetni olyankor már ugye nem ildomos....jaj, izgulok ám rendesen! Első gyereknél nem voltak ilyen dilemmák...Család meg annyira sem beszámítható! :(

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Kínos dolgok: én egy tüsszentéstől akkora adagot eresztek be, ha nem vigyázok, hogy gatyacsere.....tiszta gáz :( Másik: kelett most a sok antibaci miatt pimafucin hüvelykúpot használnom...megjegyzem ilyeneket soha nem ahsználtam még...másnap rendes betétben kell futkosnom, mert olyan, mintha meglenne, csak ez gusztustalan ragadós, és oldódik kifele..nem tudom normális e, de még egy napot ki kell ezzel bírnom, és már nagyon utálom....:(

Homeós bogyókat már én is megvettem, de én úgy tudtam, akkor kell szedni, mikor a vajúdás van már, és a fájdalomkor kell szopogatni 5ösével......Vagy ha még nincs nyitva az illető, már akkor is lehet? akkor jövő héten nekiállok, lés szülök egyet 2 hét múlva :):):) Milyen jól lehet programozni nem?

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Sziasztok!
Andus, én is megfigyeltem ilyen dolgokat, legfőképp a tisztasági betéten, hát sajnos előfordulhat állítólag vizelettartási probléma is a vége felé!
És hasmenésem is volt nekem is tegnap is, voltam vagy 3x. Nem is tom mitől, mindig az egyik barátnőm jut eszembe, akinek a szülés előtt jó kis kiadós több napig tartó hasmenése volt.

Örülök, hogy mindenki megúszta ezt a teliholdat, hidegfrontot, a következő meg már szinte nem is érint,nem? (telihold)

Én sem értem Dina mi a fenének kell levenni egy óra múlva megint a vért???? Rossz lehet, ilyenek miatt ennyit utazgatni, nálunk is ez volt 15 éve, már szinte minden van a Szakorvosi Rendelőbe. Részvétem!
Akkor nálad már van vmennyi méhszáj nyitottság,nem? Az vmi ami távozott, lehetett már nyákdugó is, bár az lehet szülés előtt 2héttel is. Hajrá!

Kép
kaandi

Huhh, Lányok. Ez a mai ctg. :o Marcus nem nagyon akarta az igazságot, első próbálkozás, 30 perc: sikertelen, kiküldtek, evés, ivás, fél óra múlva vissza, második próbálkozás: potom egy óra, melynek a végén a Bogyesz úgy döntött, hogy megkegyelmez, felébredt, párszor ugyan még lerúgta az érzékelőt, de végül sikerült a dolog. További egy óra várakozás az orvosra, vizsgálat, így háromnegyed nyolctól fél 12-ig csodásan elszöszmötöltünk. :? persze, ha a Gyerek éjfélkor még nyomja, akkor mikor aludjon???? :lol:

Ja, és a vérkép, ellenanyag téma most úgy áll, hogy a kórházban nem csinálják meg, a körzeti szerint neki nincs jogosultsága megkérni, védőnő dettó. No most, az építésügyhöz forduljak szerintetek? :D

Rokonok: Némi harc van nálunk is, de szerintem már tudomásul vették, hogy 2 hétig Isti lesz velem itthon. Akit még képes lennék biztosan elviselni, az az ikertesóm, aki biztosan eljön sokszor majd. :) Utána Anyukám két hétig idejár, remélem Anyósom nem akar felköltözni... :shock: :roll: Nem tudom, mit tennénk itt egymással egy hétig ebben a kétszobás lakásban. Sőt, szerintem a saját fia is a falnak menne... Nagyon rendes ő, de egsész nap? :shock:

Verus, Dina
: Szépek az ágyacskák, már csak a Gyerkőcök hiányoznak. :)

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Orsi: Én a málnalevél teát jövőhéttől fogom elkezdeni inni, bár a szülésznőm szerint már most is lehet!

A homeós szereket szintén jövőhéttől fogom elkezdeni!

Ikverus: A szülésznőm szerint most is lehet lehet kezdeni a homeós cuccocokat, és mondta, hogy ettől simán kinyílhat a méhszáj is! Ja és a szülésre is vigyem a bogyókat!
Én 2ezret fizetek hetente a dokimnál!

Andus: Szerintem a magnéziumtól van a hasmenésed, nálam is ez volt a helyzet! :?
Kérlek ne idegeskedj, nehogy beinduljon a szülés!
zsu83

Julcsi: Nálam Bencus ugyanezt csinálta az első ctg-n! :? Persze előtte jól kibulizta magát, utána meg csinálhattunk vele bármit!
Na kíváncsi leszek a szerdára, mit fog produkálni a fiatal Úr!? :lol:
zsu83

nekem a nőgyógyász írta a beutalót a komplett vérvételre, ellenanyag,vizeletre is. mondjuk ő is itt van helyben,a rendelőben és tul.képpen mindig így zajlott, megírta aztán irány a labor. nem kellett se védőnéni se körzeti hozzá.

Kép
kaandi

Elif, Verus: Azért a hasmenés, csak nem jelent rögtön szülést? :? Magnéziumtól lehet szerintem... Én ma hagyom abba.
Nekem olyan jóslóim voltak Elif, hogy egy egész napon át, néha tízpercenként, néha óránként, azóta meg semmi. :) Az orvos szerint ez simán belefér.

Kaandi: Már akit nem érint a következő telihold, a következő pont azon a napon lesz, amikorra ki vagyok írva... :? :roll: Ez elég durva. :)

Julcsi

KépKép
julcsi-79

micsoda fizetni kellett pluszba a ctg-ért a rendelőbe????hát ez nem semmi azért,komolyan mondom. Még ilyet sem hallottam, a kórházba sem kell fizetni,nem? Ja bocsi most olvasom, hogy magánrendelőbe! akkor is..... :evil:
Vera tudom miről beszélsz!:)))) a kúpok szakértője vagyok, nem tudtok olyan kúpot mondani sajna, amit ne ismernék......borzasztó tényleg, ahogy folyik kifelé még másnap is.

Kép
kaandi

Julcsi, bocsi tényleg, de az nem későbbre esik februárban??? (időpontod: febr.8?) Na akkor jól elszámoltam, még 1x elnézést:) :lol:
Ha nem császi lennék, engem is érintene valószínűleg. egyik gyerköc sem bújt ki hamarabb! :cry:

Kép
kaandi

ÁÁÁ, megőrülök, két órája pakolom a hüle kórházi csomagot... :evil: Sehogysem férek, pedig szerintem még lesz hozzá bőven, mert egyenlőre csak az alapdolgokat tettem be, semmi mellszívó vagy ilyesmi (tényleg ti visztek? és valamit sterilizálni? mit?).
Kézitáskákkal akartam megúszni, 2-vel, plusz a pelenkázó táskába betettem a hazahozós holmikat, de nem úszom meg az utazótáskát úgy néz ki :(. Ez most elszomorított, olyan mintha beköltöznék...

Na akkor majd engem rásegíthetne annak a teliholdnak az előszele a febr. 7-hez valahogy. :D

Na milyen jó, hogy feljött a hasmenés, kiderült, hogy mindenkinek van, szóval nem vehetjük tünetnek. :) Andus: szóval ne idegeskedj te sem!

Kép
Kép
elif

Kaandi: A kórházban azt mondták, hogy pont négy hét múlva lesz, márpedig az február 8. Izgis lenne! :)

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Julcsi :) :lol:

ELIF, ne izgulj, mindenki nagy csomaggal megy, én is megtömtem már egy sporttáskát, + lesz még egy kisebb. Aztán meg apának is +egy, amibe a bébicuccokat hozza be. Már csak, ha a köntöst, törölközőket vesszük, az is milyen batár nagy....nem?
Mellszívó, lehet, hogy nem is kell még a kórházba, mert még be sem indul, sokszor cicire teszed, lehet hatásosabb. Aztán ha kell beviszik utánad! Én spec. egyiknél sem használtam mellszívót, még nem is vettem. A második gyerköc így is szopott 6 hónapig. Majd meglátod!

Kép
kaandi

A CTG-n minden rendben volt, bár törpincs nálunk sem volt épp hiperaktív, de azért olykor ficánkolt egy kicsit.

A méhösszehúzódások már olyan 60 körüli értéket mutattak, de volt, hogy 70-re is felugrott. Ti tudjátok, hogy ezek az értékek mit mutatnak tulajdonképpen?

Aztán beesett a védőnő is, egy-két dolgot elmesélt, de sokat nem időzött, legközelebb már csak akkor jön, ha hazajöttünk a kórházból.

Dolgoztam kicsit délután, de most már mennem kell tanulni :?

Ja, még azt akartam kérdezni, hogy ti hol kaptatok málnalevélteát? Én a gyógyszertárban próbálkoztam, de hiába ...

Zsufi

KépKép
zsufi74

zsufi: én gyógynövényes boltban vettem pont ma.

ladmon

Sziasztok!
Itthon vagyunk, 2in1 :lol: kiengedtek mert panaszmentes voltam :D
Alig van erőm, feküdnöm kell, apa itthon van a héten és vigyáz ránk, ellát minket.
Még nem olvastam vissza, egyetlen kérdés: babánk van már? :wink:
Írok még, de most mennem kell, Z felébred, egy hete nem láttam :cry:
Pusszz!!!

Vera
Kép
Kép
zetibebi

zetibebi: szuper jó, hogy minden ok veletek! :D Már azt hittük te hozod az első babahírt (eddig még mindenki egyben legjobb tudomásunk szerint), de ezek szerint dokid is rosszul tippelte meg azt a két hetet anno. :)

Kép
Kép
elif

Annyira érezhető a minden egyes leírt szón a várakozás-vágyódás....olyan megható....sorakoznak az üres szobácskák..ágyak...

Zsufi :gyógynövény boltban....szerintem.....

A látogatók remélem megvárják nálunk is még mindketten megerősödünk kicsit....és nem akarnak rögtön itt ténykedni...Mondjuk és anyósomtól nem félek mert tuti dolgozni fog...a kórházba még be be jön ...aztán mikor úgy gondoljuk akkor szólunk ,hogy jöhetnek a látogatók...de van egy sanda gyanúm ,hogy megvárják a nagy találkozást mikor is mi visszük...:(
És reménykedem nem lesz abban az időbe influenza járvány...remélhetőleg ez a nagy hideg segített most!!

még 6hét és....

nst valószínű nekem is fizetős lesz....5000Ft/alkalom...nem ugrálok örömömben,pedig nem magánba járok...ez is szülésznő függő!!Remélem már a napokban én is tudok beszélni a
szülésznőmmel...mert annyi kérdés van még meg válaszolatlanul...

pakkom jelentem kész csak azon megy a vacila ,hogy melyik köntösömet tegyem be....meleget vagy a vékonyat...Mert ,ha abba gondolok bele ,hogy február van és este tusolás után milyen jó lenne bele bújni a jó vastag meleg köntösbe akkor adott a válasz...de tudván az újszülött osztályon meg milyen meleg van ....
nincs kedvem venni egy köztest.....

Holnap sajtos pogit sütök..majdnem olyan mint a fornettis....

ha kéritek a receptet szóljatok....

Kép
zümis

zümis: Receptet és nagyon kérem! :)
Én a vékony köntösöm mellett döntöttem hasonló elmélkedés után, plusz érv: a vastagnak külön kéne egy táska...

Kép
Kép
elif

Zetibebi, jaj de jó, hogy itt vagy!!!!

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Vera, örülök h jól vagytok! :D

Kép

Kép
gjéti

Olyan megmozdulásai vannak Efének, hogy asszem mindjárt kimászik a hasfalamon át, nem érzem úgy hogy akadály lenne számára. :shock:
Kiskönyv szerint már irkálni kéne a napi mozgásokat, van aki csinálja? Én még nem érzem szükségességét, mert nem sok nyugodt percünk van, elég ha rágondolok a kis csibészre s máris a számban a lába vagy az oldalamban a térde, a kis édes.... :twisted:

Kép
Kép
elif

Sajtos pogi:
60dkg liszt,
25dkg rama
1 egész tojás és egy sárgája
1 nagy pohár tejföl
1 csom élesztő
1 ek só
20dkg reszelt sajt

összegyúrni, kinyújtani(megkenni a megmaradt tojásfehérjével és megszórni + sajttal vagy mákkal,) ,kiszaggatni és 1 órát pihentetni majd sütni..kb 20-25 perc.

Gyümölcs torta alaptészta normál formához.

2 tojássárgáját ki keverünk 2 ek cukorral
majd hozzáadunk 4 ek vizet ismét jól kikeverjük.
A fehérjéket kemény habbá verjük majd a sárgájába keverjük
3-4 ek lisztet is teszünk hozzá amibe belekevertünk 1/2 sütőport.
Tipp:A sütőformát csak olajjal kenjük ki.
A további díszités egyéni ízlés-fantázia szerint történhet.

Elif:akkor én sem agyalok tovább berakom a vékonyat.
Nekem 2 pakkom van 1 szülőszobás amiben benne van a kispap cucc is póló neki kórházi cuccos,papucs kistürcsi,Meg nekem alap dolgok...+ a bőrönd amiben +dolgok vannak .....ami ráér...
És a hazahozós pakk is megvan:lol:Söt arra jutottam ,hogy amiben bemegyek szülni azt nem is küldöm haza mert nekem jó lesz az hazajövösnek.Ha nem lesz magzat vizes meg egyebek.
Már csak az foglalkoztat ,hogy bent adnak-e homokzsákot ...mert ha nem akkor megint készíthetem be a sópárnácskámat....

Kép
zümis

Vera: tök jó hogy kiengedtek!!! Baba még nincs, bár Dina a babája és a pocakja mérete alapján lehet, hogy lassan megnyitja a sort...

Ma voltam CTG-n nem volt semmi különös, fájások a béka feneke alatt...2 hete nem szedem a magnéziumot és még haskeményedésem sem igen volt azóta, jóslók elkerülnek, úgyhogy lehet, hogy én 50 hétre fogok szülni... Na de komolyra fordítva a szót, ha addig nem történik semmi, 26.-a után kell befeküdnöm a kórházba.

Ja, és hasmenésem nekem is volt, de nekem biztos nem a magnézium miatt.

Apa tegnap lerakta az új padlószőnyeget a Liliszobába, kezd már egész normális külalakot ölteni, már csak a pelenkázót kell összeraknia.

A kórházi cuccot én is összeraknám már, csak mire nekikezdenék, elfelejtem hogy mit is kéne eltenni :evil:

Én is boldog szülinapot kívánok a januáriaknak!!

Kép
cserkészkolbász

zümis: homokzsák? sópárnácska? :shock: Az mi az?

Megragadom az alkalmat és ujjongok egy kicsit: gartula a 38. hétbe lépőknek! Nektek már nem is lenne koraszülött a babóca. :D

Kép
Kép
elif

Lementem a dokihoz a rendelő tömve volt :x , pedig ott voltam a rendelés előtt háromnegyed órával! Munka után mindenki megrohamozta a dokit! Inkább eljöttem, majd holnap délelőtt rendelés végére odamegyek, akkor úgy sincs senki, a labort meg szerdán elintézem nőgyógyász előtt!

Elif: Nekem mellszívóra azt mondta a szülésznőm, hogy ne vigyek, mert 3-4 nap mire rendesen beindul a tejcsi, inkább azt mondta, hogy sokszor kell mellre rakni a babát! Így most a mellszívó kikerült a csomagból!

Zsufi: Nekem is volt 70-es értékem, azt mondta a szülésznő, hogy ezek már erősebb méhösszehúzódások, de én nem éreztem akkor semmit! :roll:
Én itt nálunk Csepelen kaptam a gyógyszertárba málnalevélteát!

Zétivera: Úgy örülök, hogy újra itt vagy, és hogy minden ok!
zsu83

Sziasztok!

Csak nagy vonalakban olvastam vissza.

Nem kell 1 óra múlva mégegy vérvétel! Csak úgy ráírta a házidokim. Biztos figyelt a nővérrel együtt, mikor mondtam, hogy mi kell... Erről ennyit. Ha a védőnő nem veszi észre még a végén megcsapolnak. :x

Verus: Az én dokim azt mondta múlt pénteken, hogy most már hetente szeretne látni! :shock: Ilyankor van ctg+Nst és vele is talizom. Mindez 5 ezeré! Szerintetek? Úgy gondoltam, hogy ezen a héten megyek Monorra ctg-re (már most el birom képzelni milyen tömeg lesz!!!) és kövi héten a dokimhoz. Nekem meg az 5 ezren felül még 1600 a vonat+volánbusz. Plusz a bkv jegy. :evil: Kész rablás! Na! Ezért akarok mielőbb szülni!

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?