Jó reggelt!
Előre is elnézést kérek mindenkitől, mert hosszú leszek!
Sok témát érintettek mióta nem írtam, így mindenre nem reagálok.
Gjéti: sajnálom a kutyusokat! Képzeld, a hétvégén az anyósomék egy év körüli kutyája pusztult el, először azt hitték, hogy kiszökött, de aztán másnap megtalálták a telek egyik sarkában. Nem valószínű, hogy megmérgezték, hanem hirtelen megállhatott a szive. Szegény párom elég szomorú volt ez két év alatt a második kutyus , amit elvesztettek
Tegnap elég hosszú napom volt: először vérvétel a monori laborban.
Dina, nekem sem volt problémamentes a dolog, mert az egyik asszisztens az István kórházas beutaló miatt azt gondolta, hogy műtétes vagyok, és nem kismama, mondjuk nem értem, hogy miért nem látszott rajtam 8 hónaposan?

Nagy sor mögöttem, miközben a nőcik elvitatkoztak azon, hogy levegyék a vért, vagy én is menjek és járjam végig azt az utat, amit Dinának kellett. Végül levették, igaz, hogy a múltkori ellenanyagos minta eredménye is eltűnt. Remélem a babó megvárja ennek az eredményét (két hét).
Ezután bementem a suliba, és találkoztam az utódommal. Pályakezdő szegény, így szerintem örült, hogy kicsit elbeszélgettem vele. Remélem nem eszik majd meg a gyerekek
Majd délután elmentem a védőnőhöz. Az én eddigi védőnőm sokat hiányzott, így mindig más volt helyette. Ez a mostani csaj lesz az állandó helyettese, szerencsére nagyon szimpi. Az eddigi hízásom össz. 10 kg. A vérnyomásom viszont kicsit magas lett 157/78 Hgmm. Nálunk, majd a szülés után fel kell hívni őt, és akkor a gyerekorvos összeírja a receptet (babapopsi krém, fürdető, alkohol, hintőpor), a kispapa majd érte megy, hogy mire hazajövünk minden meglegyen.
Esti program pedig a CTG volt a kórházba. Fél hétre mentünk, most először a szülészetre, hogy találkozzam a fogadott szülésznőmmel. nagyon kultúráltan néz ki a hely, pláne, ha összehasonlítom az István kórház többi részével (ami elég lepukkant). Viszont ne aggódjatok a kórházi csomagok méretén, amig várnunk kellett kb. egy óra, addig érkezett néhány szülő kismama és kispapa hatalmas pakkokkal (átlag két hatalmas oldaltáska). Várakozni viszont elég rossz volt, mert odabent egy vajúdó kismama hangosan sikítozott, szegény kint lévő férfiak (köztük a párom is) eléggé zöldültek, meg fehéredtek
A szülésznőm nagyon szimpatikus, ő is támogatja a gátmasszázst, a málnalevélteát, meg a homeos cuccokat. Málnalevélteát a 37. héttől javasolja napi 1-3 csészével, amennyi jól esik. A homeos bogyókból meg szintén a 37 héttől a Cimicifugát, és a Caulophyllumot 5 vagy 9 vagy 15 CH koncentrációban napi 3x5-5 golyót. Még jó, hogy mindenki mást mond, nem?
A ctg-én amúgy minden rendben volt, nekem a méhaktivitásom olyan 25 körüli volt, tehát úgy néz ki még én sem megyek szülni. Nálunk viszont kb. öt rend ruhát kell bevinni a babónak, két textilpelust, takarót, eldobható pelenkát, mivel 4-et adnak egy napra. Azt is elmondta a szülésznő, hogy akkor érdemes mentőt hívni, vagy a kórházba indulni, ha elfolyt a magzatvíz, vagy szivárog (de csak ráérősen az első babánál, le lehet zuhanyozni, meg összepakolni), vagy 5 perces rendszeres, egy óránál hosszabb ideig fennálló fájásoknál. Amúgy azt Istvánban rengetegen szülnek, van hogy a sima nőgyógyászatra teszik le a kismamát, mert náluk már nincs hely, remélem nálam nem így lesz!
Ja, és a nap végén este 10-re értünk haza, akkorát barnamaciztam, hogy eldugult a WC, vécépumpánk, meg nincs. Reggelre szerencsére kidugult, de azért ma veszek egy jó pumpát (az élet apró örömei)