A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Huh, lemaradtam :), sokat írtatok.

:wink:

Akkor mégiscsak ki merem sterilizálni a mikrós sterilizálóval az avent mellszívómat.
Ki tudja ki fogdosta össze a gyárban.

Ezek a népszokások jók voltak! Szerintem egész megnyugtató lehetett, hogy többen is ott voltak, plusz ezekkel a szokásokkal minden résztvevő úgy érezte, hogy ő megtette a maga részét, és így minden rendben lesz :D

Elkocogtam és beszereztem a hordozókendőt.

Visszafele megnéztem a gyerekdoki rendelést. Itt az a helyzet, hogy külön van a bejárat az egészséges és a beteg gyereknek, az egészséges a védőnős rész is. (csak eddig ez nem tűnt fel, mert egy bamba vagyok :roll: ).
Akihez utcailag tartozunk, na, az persze egészséges tanácsadást hétfőn 8-10 között tart, tehát vagy várok egy hetet, vagy telefonon elintézem.
Vagy választok mást, elvégre hatan vannak. Ma az utcában már vadásztam egy kismamát, de sajna ő nem a nekem kijelölt dokihoz jár.

Kép
gombócmakka

Katuska, kiváncsian várom a koktél hatását.
A gyömbér, az sima örölt gyömbér, mint fűszer, vagy gyömbéres üdítő?

Kép
gombócmakka

Katuska milyen koktélt ittál?

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

A ricinusosat senki ne igya meg! A többiről nem tudom milyen hatása van!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Csöre! Te hogy bírod 3 gyerekkel? Van segítséged?

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Túl vagyok én is a CTG-n, minden rendben volt, sőt még volt egy UH-nk is. :)
Kristóf 3100 gramm már, a CG 1100, méhlepény pedig 1. fokba érett. :)
Vendég

Enikő! Nem lehet egyszerű.

Gombócmakka! Milyen kendőt vettél?

Picuranyu! Hűűűűűű, jól belehúztatok. :)

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Csöre,Saci olyan édesen össze van gömbölyödve mint egy kis sündisznó

Jandrea,én is tragédiának fogtam fel amikor a szülőszobán közölték hogy császár lesz,de nagyon gyorsan túl lettem rajta

Vickybabe,én is pamperst használok már az elejétől fogva,nekünk bevált

Katuska,én is úgy várom a tavaszt hogy kimehessek Tomikával hosszabb sétára

Védőnő-doki:együtt dolgoznak és teljesen ellentétes tanácsokkal láttak el.Védőnéni azt mondta hogy teljesen jó a tápszeradag amit a gyerek kap,gyrerkorvos pedig kijelentette hogy Tomika bőre egy számmal nagyobb rá,vagyis sovány.Úgyhogy stresszelhettem magam hogy nem hízik megfelelően
liuska

Kendőt mi is vettünk,már csak meg kéne tanulni megkötni.Fog valaki kendőt használni?
liuska

Sziasztok!

Kendő-téma: én tutira fogom használni, de előtte "beiratkozom" a barátnémhoz tanfolyamra, mert Julcsinál nem vált be, valószínűleg azért, mert nem jól kötöttem... Majd a fogásokat megpróbálom leírni...
Muszáj majd azt hordanom, mert márciustól a kölkekért én fogok menni, ha nem előbb. A kengugrival meg nagyon fájt a hátam mindkettővel.
Valószínűleg a kis édes sebemmel nem fogom tudni felcipelni a babakocsit a villamosra, s a Nagyvárad téren, az Ecseri úton, valamint a Pöttyös utcánál is mind-mind lépcsős a metrómegálló... Szóval nesze neked bababarát, élhető város...

Majd ha ott tartunk, beszámolok róla... Szeritem nagy találmány, meg jó a babának-mamának...

Na én elteszem magam holnapra, mert már csak holnap tudok bármit is rendezkedni itthon... Szerdán újra CTG, valószínűleg elmegy a fél nap, csütörtökön meg indul a baba-projekt. :D
Úgyhogy "fittnek" és frissnek kell lennem, hatkor kelés, indítom a családot dolgozni... ;)

Nagy ölelés mindenkinek! :D
batkata

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Jó reggelt!

Na, nem mondhatjátok, hogy hétalvó vagyok. :wink:

Kép
hanna30

Jó reggelt, van nálam kialvatlanabb kismami? :?

Már alig vártam a reggelt.

Megyek ma védőnőhöz, dokihoz. Utána meg ügyeket intézni. Ha más miatt nem jönnék akkor üzenek mindenképp.

Kép
Kép
cs_erika

jó reggelt!

Picuranyu, gratula a szép méretekhez! 1100 az jó, rövidebb lesz a szülésed :wink: Most már Kristóf baba is bármikor jöhet :wink: :lol:

Katuska, merre vagy? Lehet hatott a koktél???

Batkata, érdekes ez a rontás dolog. Nálunk mondjuk szimplán bunkó volt az illető és fölidegesítettem magam, ettől lettem rosszabbul szerintem...

Ercsi, drukk a dokihoz! 38+5 vagy ma? Pont ennyi idősen szültem :wink:

Hanna, kidobott az ágy???

Kendő: gondolkodtam rajta sokat, egyelőre nem vettem. Túl bonyolultnak tűnik a használata. Talán majd inkább kengurut veszünk később. De kíváncsi leszek a tapasztalataitokra, lányok!

Liuska, sajnálom, hogy ilyenekkel stresszelnek. Mennyi tápit eszik Tomika? Súlya? Szerintem úgyis megéreznéd, ha éhes maradna, na meg ő sem hagyná szó nélkül :wink:

Gombócmakka, én már többször sterilizáltam mikróban az Avent mellszívót, semmi baja nem lett, úgyhogy nyugodtan!

Most egész jól telt az éjszakánk. :lol:

Csajok aludjatok nagyon-nagyon sokat!!!!!!!!!!!!!!!!!! Helyettem is!!!!!!!!!!!!!!! :wink:

Kép
vickybabe

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.27 15:14-kor.
Vendég

Jó reggelt Csajok :)

Hú, én megint kicsit fáradt vagyok :? éjszaka Sacikám 3 óránként kelt, de akkor elég sokáig fent volt :? valszeg valami bántotta a pocakot, csak tudnám mi... semmi olyat nem ettem, amit nem ajánlanak. De lehet, hogy szimplán túlette magát, mert olyan hordó a hasa, hogy csak na :shock: próbáltam cumit adni cici helyett, azt kitartóan tanította repülni :roll: lehet, kell neki egy kis idő, mire rájön, hogy nem eszi el előle a cicit senki, nem kell eszetlenül felkajálni mindent... úgy szívja a cicit, hogy majd' megfullad...
Most bezzeg békésen nézelődik a kezemben, és azt mondja, hogy láááááá

Liuska: ha Tomi nem kap eleget, akkor éhes, ezt látod rajta... egy pici baba még ösztönlény, visít, ha valami nem stimmel... akkor aggódj, ha sokat nyűgös... megtömni úgysem tudod...

Enikő: van segítségem, nem 24 órás, de nekem itthonra nem is hiányzik senki... a háztartás és a 3 gyerek belefér, csak a nagyok ide-oda rángatásához kell segítség, a Papa fogja őket cuccolni... Apus mindent bevásárol (eddig is ő volt a felelős), egyelőre nem látom, mihez kell majd még támogatás... persze, majd közben még alakulhatnak a dolgok, meg ha a kocsink meggyógyul, akkor én is tudok majd gyereket vinni, vagy gyalog, ha szép az idő... bár az ovi messze.

Batkata: ja, a lépcsős metrómegállókon én is kiakadtam az xxl-es pocakommal :? hát még, ha már a baba kívül van ...

Kendő: még nincs, nem tudom, lesz-e...

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Erzsébetnek ezer drukk!

Jó kis fejfájással ébredtem....

ÉN szeretnék majd kendőt, a kengúrú nagyon nem jött be pedig három féle is van de mindben fájt a hátam mert a súlypontja tök hüyle helyen van. Kendőt egyszer próbáltam és szuper volt pedig akkor Máté már egész nagy volt.

Babanyúl köszi a linket!

Szegény Saci:( remélem rendbejön a pocak gyorsan.

Érdekesek ezek a rontás dolgok! Nekem is van olyan ember akitől tökre lefagyok, rosszkedvem lesz, nincs is kedvem hozzá szólni, úgy erőszakolom meg magam oylankor mert családtagom....RÁm a negatív emberek nagyon nyomasztóan hatnak, a gyerekek meg sokkal jobban megérzik. ÉN pl sosem szeretek rányomulni a gyerekekre....nem bírom az utyuliputyulizást. Ha nem akar odajönni akkor békén hagyom. Útálom, mikor pl Máté is tiltakozik de csak azért is felveszik és puszilgatják, Ő meg totál kitekeredve tiltakozik.
katuska79

Picuranyu! nagyon szép méretei vannak már Kristófnak is!
katuska79

Nandu kendőt vettem.
Adtak hozzá tájékoztatót, de a www.mamami.hu oldal kb. a hordozásra és textilpelenkázásra létrejött fórum, ott egész topikok foglalkoznak a témával:)
Videók is vannak fönt.

Illetve egy barátnőm még az egyévesét is hordozza, neki sok, és remek kendői vannak. Egy rugalmas kendőt, (ami pont újszülötthöz való) kapok tőle kölcsön.

Tegnap ezt írta nekem, bemásolom:

"Rugalmas kendővel a PWCC (pocket wrap cross carry) a legjobb, legstabilabb kötés. Pici babához szövött kendővel is ennek a babával együtt kötendő verziója a legstabilabb, ez az FWCC. De a PWCC-t könnyebb megkötni abban az időszakban, mikor még nincs elég keze az embernek a babát is és a kendőt is egyszerre koordinálni.
"

Szóval, az új programom a kötés gyakorlása. Ha találok jó videót, akkor belinkelem nektek.

De most még gyorsan sterilizálok, aztán lemosom a kiságyat, mert zuhanyzás után olyan fájásom lett, hogy azt hittem, hogy ott helyben megszülök. És gyorsan körbenéztem, mit kellene még megtenni szülés előtt, és azért a gyerekdoki abajgatásán kívül találtam pár dolgot :roll:

Jó, azóta nincs több fájás, de a pánikom megmaradt:)

Kép
gombócmakka

Én is épp most ütöttem le a egy hordozókendőt 1700 Ft-ért :)
katuska79

Sziasztok! Rövid gyors fáradt bekukk: reggel fél nyolc óta most aludtunk el...

Erzsébet nagyon szorítok!

Kendő: mi nászajándékba kaptunk, van hozzá leírás is, de még nem jutottam el odáig, hogy egyszer is alaposabban belenézzek. Remélem hat hetes korunkra kialakul szépen a napirend, addig csak lesz időm megtanulni a használatát, s addig úgy se nagyon akarom kivinni...

Picuranyu, szép eredmények, hajrá! :)
kisbogacs

Huh, Katuska, ügyes vagy, én 6300-ért vettem.
Az enyém jó hosszú, van esély rá, hogy férjem is felköti :)

Kép
gombócmakka

Kisbogács, én lehet, hogy a kendőt itthon is fogom használni, hátha olyan igényű gyermek lesz, aki sokat szeretne kézben lenni.
És akkor már inkább legyen rámkötve, és a kezeim szabadok. :)

Kép
gombócmakka

Sziasztok!

Ma reggeli CTG is megvolt. Minden rendben van, fájások nincsenek. Csokival pici lányom meggyőzhető volt a mocorgásra, bár azért noszogatnom is kellett.
Sikerült rögtön bejutnom, de most meg a pisi leadásával szenvedtem. Na nem baj, remélhetőleg ez volt az utolsó.

Bartika: mit mondott a doki?????

Katuska: ezek szerint nem jött be a koktél.

Kép
jandrea

Sziasztok!

Én ismét itthon! :) Reggel cuccal be a MÁV-ba, de a meszes méhlepény ellenére olyan CTG, vérnyomás és áramlás eredményeket produkáltam, hogy hazaengedett a doki :) Ha nem indul be spontán a szülés, akkor holnap is itthon lehetek. Csak szülni akarok bemenni!!!!!

Erzsébetnek nagy drukk!

Csöre: hol van a MÁVban a szülészet? Mert két napja, amikor bent voltam, a negyedikre kellett mennem, ahol sok pocis kismama volt, de baba egy sem és sírás sem. Vagy akkor gyűjtötték be őket???
magdolnasz

Magdolnasz, ügyes vagy:)

Picuranyu, szép méretek!

Kép
gombócmakka

Gombócmakka, nagyon igazad van! Hogy ez nekem nem jutott eszembe... :? :? :?
Köszi a tippet!
kisbogacs

kisbogacs: tündéri Ági ezzel a hatalmas hajjal!!
magdolnasz

MAgdolna! még van egy napod :lol: :lol: :lol: :lol: Tényleg jobb otthon lenni és csak szülni bemenni!!!!
Tényleg nem hatott a koktél....

Kisbogács! a kendőt bent is lehet használni. Lesz még alkalom rá, hogy magadra kösd...gondolom nem akarsz túl sokáig a négy fal között lenni :D És sokszor tényleg jobb, mint a babakocsi ha mondjuk oylan helyre kell bemenni ahová macerás kocsit tologatni mert lépcső van vagy kicsi a hely.
Én is azért szeretném, ha elmegyünk vásárolni akkor Máté ül a bevásároló kocsiba, a baba meg a kendőben. HA babakocsiban lenne akkor nem tudnám tolni a bevásároló kocsit, ha meg felpakolom a bevásároló kocsira a hordozót akkor meg tolni nem bírom mert két gyerek plusz a cucc a kocsiban....Apát nem lehet mindig mindenhová ugrasztani, hogy segítsen...

Egyébként tényleg baromi drága a kendő! De megvarrni sem sokkal olcsóbb mert ha normális nem szakadós nyúlós anyagot akarsz venni, annak is 1000-1500.-Ft métere....bár ha 150 centi széles az anyag akkor csak másfél-két métert kell venni és keresztbe varrni....szóval megoldható csak nehéz jó anyagot találni.

Megnyugodtam, hogy nem én vagyok az egyetlen aki így szülés előtt nem tudja merre van a szülészet :lol: :lol: :lol: úgy vagyok vele, hogy majd megtalálom....csak nem irányítanak a szemészetre :)
katuska79

Akinek bonyolultnak tűnik a kendő, azok esetleg használhatják az ázsiai típusú hordozókat. Mei Tai a neve, és kb. ezt találtam most gyorsan róla. Én láttam hasznlatban, jónak tűnt, de nekem valahogy mókásabbnak látszott a kendő.

Ázsiai típusú hordozók (Mei Tai, azaz kötős kenguru, podegi, stb.): A Mei Tai egy jellemzően négyszögletű, többrétegű “body”-ból (panelből) és 4 pántból áll. A derékpántok rövidebbek, a vállpántok hosszabbak, mert azokat keresztezni is kell. Egyesíti a kendő és a csatos hordozó jó tulajdonságait: tökéletes tartást biztosít a babának, kényelmes viselet, minden hordozási helyzet megköthető vele, és szinte lehetetlen elrontani.
Nem fedi a testünket 5 méter anyag, és minden testalkatra és babaméretre könnyen alakítható. Jellemzően vászon, vagy twill (sávolyszövet) anyagból készül. A vállpántok hosszan béleltek, és ferdén kapcsolódnak a bodyhoz. A derékpántok csak a drágábbaknál béleltek (anélkül is kényelmes), egyenesen, vagy ferdén kapcsolódnak a Mei Tai body-hoz. Nem nagy ördöngősség megtanulni, hogyan kell felkötni. Ha a másik oldalán más színűaz anyag, kifordítva is hordható.

forrás: http://www.mamami.hu/cikkek/hordozas/6- ... ok-fajtai/

Kép
gombócmakka

katuska: a szülőszobát tudom, hogy merre van :D Csak fura volt, hogy bementem a szülészetre, ahol semmi babasírás, se kiságy, se semmi. Ezért gyanakszom, hogy esetleg azon a részen voltam, ahova a befektetett kismamák vannak. Bár azt meg nem gondolom, hogy szülés után átcuccolsz egy másik emeletre.... Szóval, nem értem
magdolnasz

Rámtört a mutogathatnék :D

Kép Anya-Lánya [/img]
kisbogacs

Magdolna: a gyerekágyas osztály a 3-ikon van, azon az emeleten, ahol a szülészet, szerintem a terhespatológia alatt (ott lehettél a 4-iken) A babákat kétszer gyűjtik be: 8-10:30 között vizsgálatra és este 8 körül fürdeni. És mikor kell újra bemenned?

Katuska: köszi a tippet a tejgyűjtő kagylóról :) tegnap este óta vagy 40 ml-t "összecsorgattam" bele :D Majd fejek hozzá egy kicsit, ha Saci hagyja, és az első adag mehet is fagyni :)
Remélem, már nem fáj a fejed...

Kendő: még érlelem a kérdést... nem tudom, mennyire lesz rá szükségem... a kenguruban valóban fáj az ember háta...

Kriszti: mi 1/2 9 óta most aludtunk be... addig rázatta a kis popsiját :? :) én is szívesen aludnék :roll: :oops:

Tegnap vettem szotyit a madaraknak: mára megtalálták :D olyan édesek :D cinkék, rozsdafarkú egyelőre, de ahogy ismerem őket, a tengelicék is rövidesen itt lesznek :D (a szotyi ára tavaly óta 2,5x-ére nőtt :shock: hülye biodízel mánia....)

Csöre
csöre74

Kriszti: aranyosak vagytok :) milyen kis husis Ági keze :shock: :lol: :lol:

Csöre
csöre74

kisbogacs: kérünk még képet!!!

Csöre: köszi. Ezek szerint a harmadikon keressen majd a család :) Csak megzavart, hogy a negyediken is az volt kiírva, hogy szülészet. Holnap CTG itt helyben, aztán este hívom az orvosom, hogy hogyan tovább. Most úgy néz ki, hogy várunk.
magdolnasz

Nem kell sokáig noszogatni :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép Ági ébren
kisbogacs

Kisbogacs: mekkora haja van Ági babának!!!! Már fésülni is lehet!!! :-) És igen, kérünk még képeket!!!! Mindenkitől!!!!!

Kép
jandrea

Ági is gyönyörűszép! Igazi hercegnő!

A fejem már nem fáj, viszont az előbb dobtam ki a taccsot....

Magdolna! általában nem egy emeleten van a szülészet meg a gyermekágy! DE szülés után fel fognak tolni tolószékben, nem kell lépcsőzni nyugi:
katuska79

Erzsébet hír!!!!
10.38-kor császármetszéssel megszületett Veréb Nelli, 2645 gr és 54 cm!!!!
magdolnasz

Erzsébet hír!!!!
10.38-kor császármetszéssel megszületett Veréb Nelli, 2645 gr és 54 cm!!!!
magdolnasz

Katuska: akkor lehet, hogy hamarosan lesz valami???? Csak nem szülés előtti tisztulás????

Én eldöntöttem, hogy a héten szülni fogok!!!!! Nem akarom megvárni a majd megbeszélt időpontot!!! Remélem kislányom is így gondolja!!!! Bár közelgő szülésnek még semmi jele.

Kép
jandrea

Erzsébetnek nagy-nagy gratula!!!!! Sok boldogságot és tejcikét kívánok nekik!!!!

Kép
jandrea

Erzsébetnek óriási gratula!!!!
kisbogacs

Erzsébet: hatalmas gratula :D

Katuska: csak nem? :)
A MÁV-ban egy emeleten van... (szülészet és gyerekágy)

Csöre
csöre74

Halihó! :)
Hazajöttünk tegnap, már vasárnap jöhettünk volna, csak a fiam tartós, 14 órás szolibérletet váltott ki, sárga volt,mint a citrom... :?
Most alszik, gyakorlatilag eszik és alszik, 3 óránként ébred.
Tej van, csak nem hajlandó a jobb mellemből enni, bimbóvédősök vagyunk, tiszta seb a cici...
A kórházban jól szétmarták az arcát, bőgtem is rendesen miatta, de rendbehoztuk egy nap alatt :)
Majd jövök bővebben is :) Képekkel és szüléstörténetttel

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mágnes: várunk :wink:

Csöre
csöre74

Mágnes: de jó, hogy otthon lehettek! Várjuk a képeket!
magdolnasz

NAgyon sok boldogságot Erzsébetnek!!!!!!

Én is abban bízom, hogy talán tényleg szülés előtti tisztulás....Mátéval is hányós voltam. Nem is esik jól semmi kaja, apa hoz haza gyümölcsöt mert érzem az jó lenne. Nem vagyok egészen toppon....

Mágnes! Máris válogatós Bence? :lol: :lol: :lol: Nem lehet, hogy kényelmetlen neki azon az oldalon enni? Próbáld meg hónaljtartásban mert akkor ugyanúgy kel tartania a fejét, mintha a bal oldalon szopizna. Jó dolog a bimbóvédő én is nagy hasznát vettem.
MIért karmolták össze? Vagy hogy?
katuska79

Enikő! aranyos lehet Levente ahogy szeretgeti a tesót:) gondolj bele yáron mikor már elkezd kúszni mászni már egyre többet tud vele játszani!
katuska79

Erzsébet! Nagy gratula!!!!!

Kisbogacs! Csodaszép Ági baba! :wink:

Katuska! Mi a helyzet?

Kép
hanna30

Mágnes: bizony várunk!!!! Mesélj!!!
Én remélem, hogy ha picúrkám besárgul, akkor azt még a kórházban teszi, mert itthon biztos bepánikolnék.

Kép
jandrea

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?