A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » BABUCIT 2008-ban!

Szia Szilzi!

Várjuk a beszámolót részletesen.

KépKép

KépKép
nadina01

Helló Szilzi!
:D :D Oké! :D :D :D

KépKép
benó

Tessék, Laptetű! :D :D :D

KépKép
benó

Hát igen, laptetű :D Bár már megint rámjöttek a kétejek, ma egész nap figyeltem magamat és persze semmi tünetem sem volt :? Mindegy, megyek jövő héthétfőn reggel már uh-ra.

KépKép

KépKép
nadina01

Szóval... elmagyarázta, hogy az A. sp. képe azért igazán rossz, mert az 5 millióból csak 20%-a mozog és abból sem mind úgy ahogy kéne ezért kb 1 millió ami használható! De mindenképp jó, hogy megcsináltatta a műtétet, mert a viszér később gondolt okozhatott volna és ha a viszér miatt lett ilyen a sp. kép, akkor biztos javult és ha eléri a 8-10 milliót, akkor először inszeminációval próbálkoznak, de csak néggyel és nem hattal. (a TB állítólag hatot ír elő lombik előtt, de a statisztika szerint akinek a négy nem sikerül, annál a hat sem fog)
Nálam azt mondta a pco-re, hogy azért nem kell ezt nagyon komolyan venni, mert mostanában sokmindenre ráfogják a pco-t és a "legfontosabb" az lenne, hogy egy évben kb 4-5 alkalommal jöjjön meg! Nálam ugye ez nem így van ezért ez lehet "csak" egy hormonzavar, nem feltétlenül pco és lehet, hogy egy kis hormonkezelés után elmúlik, vagy szülés után újra rendeződik a dolog!
A teendőket mindjárt írom...

Kép
szilzi

Heninek semmilyen tünete nem volt, Edina. :wink: Majd kérdezd ki.

Tök jó, én nagyon örülök, Szilzi, hogy eljutottatok egy normális helyre. Már ebből is látszik, hogy nem tojik az egészre, tényleg segíteni akar, nem csak hümmög összevissza.

KépKép
benó

Nekem ha legközelebb megjön, akkor a harmadik napon kell mennem vérvételre, utána időpontot kell kérnem hozzá a ciklus 8-14. napja közé és akkor megcsinálja a rákszűrést, uh-t és esetlegesen megvizsgálja a méhet, hogy minden ok e vele, ehhez feltöltik valami folyadékkal...
A-nak 27-re adott időpontot a sp. vizsgálatra, annak az eredményét kiértékelve dönt a "sosrunkról"!
Az összes kivizsgálás ha ott csináltatjuk meg, akkor kb 90 e Ft, ebben benne van a HIV+Hepatitis szűrés és a kromoszóma vizsgálat is, ami nem kötelező, de ajánlott! Az fejenként 12e, de az szerintem nem oszt nem szoroz a dolgon.

Én nem bánnám az inszemet sem, sőőt! Ha az sikerülne, az lenne a legjobb!
A lombiknál 2 embriót ültetnek vissza, tehát nem hatot, ha annyi termékenyül meg... Ez azért megnyugtató nekem!

Na mindjárt jövök, csak beszélek a barátnőmmel...

Kép
szilzi

Szerintem ezek nagyon jó hírek Szilzi! :D :D :D

KépKép

KépKép
nadina01

Hát ezek nagyon jó hírek, Szilzi! Haladunk, haladunk! :D :D :D :D

KépKép
benó

Mindjárt jövök, csak közben főzök.

KépKép

KépKép
nadina01

Főzz, nekem meg ennem kell, mert megesznek a gyerekek. :lol:

KépKép
benó

Na újra itt vagyok! Még gondolkodom miket mondtak...

Kép
szilzi

Oksa. :D

KépKép
benó

Végre már valami előre haladás!!És amit mondott a doki az is biztató!!! :wink: :wink: :wink:

Kép
martik77

Még az inszemről annyit mondott, hogy ha elegendő a sp. akkor is leválogatják az egészségeseket és csak azokat küldik fel. Ez lehet, hogy máshol is így van, de én erről még nem hallottam!
De a sp. vizsgálat itt nem egy nap, hanem 3-4 nap múlva van eredmény. Gondolom néznek bacikat is, nem?

Kép
szilzi

L.elment dolgozni. :?

Kép
martik77

Inszem és minden ilyenről szinte itt hallok először tőletek így ha nem gond én most csak csöndbe hallgatok. :shock: :shock: :shock:

Kép
martik77

Engem most csak az bíztat, hogy idén már akár lehet is valami a dologból!!!!! :D Nincs több próbálkozás, időhúzás!

Azon gondolkodtam még, hogy enegem az én dokim, simán megműtött volna, és lehet, hogy nincs is pco-m???

Még azt is mondta a doktor néni, hogy Ő nem ajánl ilyen kontraszt anyagos petevezeték átjárhatóságit, mert mindenféle hegesedés lehetséges. Akkor mi lett volna a műtéttől??

Kép
szilzi

Írjatok, eszem, úgyhogy én nem írok. :D

KépKép
benó

biztos néznek bacikat 100%

KépKép
benó

Nem foglalkoztak eddig veled érdemben, ez tuti. :?

KépKép
benó

ne hallgass, Mariska :lol: mongyá vmit :lol:

KépKép
benó

Márti, az inszem az az, amikor nem szívnak le petesejtet, hanem a spermákat juttatják el a petevezetőbe! És mivel ez egy magánklinika, 45e Ft :?

Kép
szilzi

Jó étvágyat! :D

Kép
szilzi

Írd le, mi van a 90-ben benne, jó? Ez a 45 e azon felül van?

KépKép
benó

A lényeg az, hogy most bizakodok 2009-be! És amíg a pénztárcánk bírja, nem adjuk fel!

Kép
szilzi

köszi :D

KépKép
benó

Igen, azon felül...
Mindjárt nézem mi a 90e

Kép
szilzi

Nagyon-nagyon örülünk és mi is bizakodunk veled!!!! :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea:

KépKép
benó

Nagyon okos voltál, hogy így döntöttél, hogy elmész ide, és látod, azt is az okosságodnak köszönheted, hogy az A. baja kiderült, mert a dokik ugye kiváratták volna veled az 1 évet. :x :x

KépKép
benó

Közben azért leírom,hogy babnevet választani nem egyszerű.Hetek óta őrlődünk rajta.És úgy volt,hogy Tamás lesz.De nekem azért nem tetszik mert egy ált isk oszt.társam is Horváth Tamás.Szóval ma összeszedtem magam és megmondtam L.nek,hogy ha lehet ne legyen Tamás.

De van másik név az pedig az Ádám.Döme egy nagyon jó cimbiét is így hívják(vagyis a másik suliba ő volt a legjobb barátja ovis koruktól).És ő olyan kis édes kisfiú és mindig ő jut eszembe az Ádám névről.
L.is jónak tarja,úgy hogy most itt tartunk.

Kép
martik77

Hormonvizsgálatok: 14.000Ft
Nőgyógyászati vizsgálatok (vizsg., uh, cytológia): 18.000Ft
Spermiogram: 13.000Ft
HIV+Hepat.: 6.000Ft
Kromoszómavizsgálat: 12.000Ft

És ugye a hormonvizsgálat nálunk kétszer van, mert kell az A.-nak is.

Kép
szilzi

A sok fölösleges szarakodás, ezer orvos kipróbálása stb. is rohadt sok pénzedbe került volna, itt meg legalább egy helyen van minden és értenek is hozzá, tutira. Nézzük így, nem?

Mariska, naaaaaaaaaaa. Mondjad, hogy "Igazad van, Benó!" :lol: :lol: :lol:

KépKép
benó

Ha már itt tartotok Szilzi nem is szabad feladni!!
Ennyire közel még sose voltatok!!!
Csak így tovább!!!!!!! :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

Kép
martik77

Oké, látom, már írtál. :D

KépKép
benó

Az Ádám nagyon jó név! :D A barátnőm kisfiát is így hívják és nagyon aranyos! csak jó jut róla eszembe! :D

Kép
szilzi

És IGAZAD VAN BENÓ!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
martik77

Ádám aranyos. :D :D :D

KépKép
benó

Csak azt nem tudom mi az a homológ inszem (45.000Ft) és mi az a heterológ inszem (65.000Ft)?? :shock: :shock:

Kép
szilzi

Tudtam én, hogy igazam van. :lol: :lol: :lol:

KépKép
benó

Bocs, ezt a fricskát nem hagyom ki:

BABNEVET nehéz is választani, az tuti!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép
benó

És ez a kis fiú(Döme cimbije)Úgy néz ki mint Harry Potter és vagy egy fejjel alacsonyabb Dömétől.Amikor 10 évesen csináltam szülinapi bulit Dömének Ádámot úgy engedte el a nagyija hozzánk,hogy hozott ajándékot Dömének,nekem pedig egy szál rózsát!!Olyan édes volt.Mindig ez jut eszembe. :D :D :D

Kép
martik77

Ezeket én se tudom. :roll: Nézzünk utána.

KépKép
benó

Na ezzel a kérdéssel várd meg Zsu-t(Paradizs)Ő tuti tudja!!!!

Kép
martik77

A mesterséges ondóbevitel lehetőségei
Amennyiben a férj vagy élettárs ondója hímivarsejtet tartalmaz, a beavatkozás kizárólag a férj, vagy élettárs ondójával végezhető el. A felhasznált hímivarsejtek közvetlenül a feljuttatás előtt maszturbációval nyert ondóból származnak. Ezt a beavatkozást homológ inszeminációnak nevezzük. Ha a férj, vagy élettárs ondója hímivarsejtet nem tartalmaz és életképes spermium valószínűleg a hereszövetben sincs, a pár kérésére megfelelő jogi előírások betartásával idegen (donor) spermával donor inszemináció végezhető. Ez jelenleg hat hónapig mélyhűtve tárolt hímivarsejtekkel történhet, miután az ismeretlen donor személy 6 hónap elteltével újra elvégzett laboratóriumi szűrővizsgálatai a fertőző betegségek (főleg HIV) lehetőségét kizárják. Az ismeretlen (anonim) donor személy szűrése kiterjed a szexuálisan átvihető, valamint az öröklődő betegségekre.

KépKép
benó

Kérdezd meg tőle pü-be ha nem olvasna vissza akkor azt tuti elolvassa.

Kép
martik77

A donor spermákkal történő inszemináció a heterológ. Tehát más pasi spermája, nem a férjé.

KépKép
benó

Nem is sokkal több a más spermájával. :wink:

KépKép
benó

Köszi, én ezt nem találtam meg! :D Tehát nekünk homológ lesz, ami elsőre sikerülni fog! :D

Kép
szilzi

"Nem is sokkal több a más spermájával. :wink: " :lol: :lol: :lol: :lol: Megfontolandó :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
szilzi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?