A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

Kaandi: az előbb írtam privit, amiben ezeket kérdeztem!
Na most nyudodj meg :D és válaszolj a kérdéseimre!
kreiszi

Kaandi: Bakker, most nézem, h nem küldte el a rendszer :twisted: , na akkor újra küldöm.
kreiszi

köszi,nézem!

Kép
kaandi

Kaandi: Én úgy tudom, hogy egyéb antigéneket, ill. antitesteket is vizsgálnak, nem csak a klasszikus Rh-t. De ennél közelebbit én sem tudok. Egyébként én is B Rh pozos vagyok, de az első leletem negatív lett. A másodikat elkavarták, nem érkezett meg a védőnőhöz, a harmadik meg majd kb. két hét múlva lesz kész. Bocs, hogy csak ennyit tudok a témához szólni.....

Hirtelen ezeket találtam neked a neten, én nem olvastam át teljesen, de hátha találsz valamit:
http://www.orvostudakozo.hu/index.php?m ... sz&id=2664

Crocus
Kép

Kép
crocus

Sziasztok!
Csak nagy vonalakban olvastam vissza!

Andus! Boldog Szülinapot!

Verus! Ez marhára kellett most neked! Jobbulást kívánok!

Crocus: Te hol laksz Monoron belül? Tegnap akár össze is futhattunk volna. Ma voltam ctg-n és sokkal pozitívabb élményeim voltak, mint tegnap.

Hasszorító: Én úgy hallottam, hogy közvetlen szülés után használ, de később már gátolja a hasizom regenerálódását. Azt is hallottam, hogy a hasonfekvés is jó tesz a tartószalagok, hasitom helyreállásában.

Vettem málnalevél teát. Hááát nekem az íze negyon nem jön be. Még mézzel is elég szar. De iszogatom...

A csajok köszönöm már jobban vannnak. Annyira, hogy alig köhögnek így elfelejtem beadni nekik a gyógyszert! :oops:

Nekem dugul az orrom és köhécselek. Remélem szülésre elmúlik.

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Sziasztok!

Képzeljétek ma írt a sógornőm, hogy egy ismerőse febr. 14.-ére volt kiírva, és tegnap megszületett a baba, 2 óra alatt! 3500 g, 53 cm! Szerencsére egészségesek mindketten! Szerintem elszámolhattak valamit! És Bencének hívják a kisfiút! :D
Sikerült ma elintéznem a laborbeutalót is! :)

Andus: Nagyon-nagyon Boldog Születésnapot kívánok! :lol:

Verák: Nagyon Boldog Névnapot kívánok Nektek! :lol:

Julcsi: A héten én is beszerzem a hasleszorítós bugyit, kösz a tippet, a Brendonba dupla áron lett volna!
Harisnyanadrágunk már nekünk is van, cuki kis macik vannak rajta! :)

Bogi: Örülök, hogy minden ok volt a ctg-n! Hát nekem már volt amikor felugrott 70-esre is!
Tényleg az a lényeg, hogy Füge baba egészségesen megszülessen, a dokinőt meg sz@rd le!
Tök jó az új vonalzód, lehet hogy én is beújítok egyet a finisbe! :wink:
Neked is köszi a tippet, a kórházi segédeszköz bolt nekem is tök kiment a fejemből, pedig még a szülésznő mondta is!
A parkolást mi is megnéztük már, szerintünk is lesz hely, de azért még holnap rákérdezek, meg arra hogy: hogy van a felvétel az osztályra, hol kell jelentkezni!? :roll:

Gjéti: A Szent Imrébe 24 órába veled lehet a baba, de állítólag nem is nagyon szeretik, ha beadod a csecsemősöknek!

Eszter: Nem semmi, te aztán pörögsz! Azért pihizz is légyszi!
Nálunk is így működik a labor, a nőgyógyász írt egy papírt a háziorvosnak, hogy legyen szíves beutalót írni a laborba!
Nekem reggel voltak bélgörcseim :? , aztán a szokásos hasmenés után jobb lett!

Ikverus: Szegénykém, :cry: jól megszenvedsz ezzel a foggal! A húzás miatt alakult ki a csonthártya gyulladás? Mennek a pozitív energiák, hogy minél hamarabb meggyógyulj!

Ricsibaba: Nekem volt jan. 10-én, neked 11-én, és ma Andusnak van a szülinapja! Hú a többieket név szerint nem tudom, kinek mikor van, bocsi lányok! :oops: :oops: :oops:

Zsancy: Azért még várjon legalább 3 hetet Petra baba a kibújással!

Crocus: Örülök, hogy minden ok volt a ctg-n! A homeós bogyókat tényleg mindenkinek máshogy javasolják, a lényeg hogy használjon valamit! :)

Elif: A sterilizálásra nem tudom, hogy milyen lehetőségek vannak a kórházba!
Hajszárító? Jó kérdés! Lányok Ti pakoltok? :roll:

Dina: Neked is jobbulást!

Na eldugulok, mindjárt indulok a fodrászhoz! :)
zsu83

Zsu: a szülőszobánál ki van írva, hogy aki szülni jött csöngessen. :D
Én szerintem nem viszek hajszárítót, talán lesz annyira meleg, hogy ne kelljen, meg ha minden jól megy egy hajmosásról lesz szó és utána haaaaazzzzzzaaaaaaaaaaa. Szeretnék én is úgy szülni mint az ismerősöd :D . Amúgy a kórházi bolt biztos nem olcsó, csak van benne sok minden ha megszorulnál.

Kép
budabo

Hajszárítót nem viszek, elég rövidre sikeredett a hajam, (szombaton voltam vágatni,) sztem hamar megszárad magától is, ha úgy adódik, h a KH-ban kell mosni.

Kaandi: válaszoltam, remélem átment, mert nekem nem jelzi az elküldöttek között.

Bogi: nagyon tuti az új vonalzó :lol: !
kreiszi

Már megint én vagyok :oops:

Panna: most láttam, milyen klassz a ti járgányotok is, és szép a pelenkázó!

Na megyek főzni :? .
kreiszi

Kreiszi: köszi, igyekszik az ember lánya. Olyan Fügés.. :D

Kép
budabo

Julcsi: Köszi az asztalos tippet, párom talált egyet itt a faluban, holnapra ad árajánlatot. Olyan műszaki szakrajzot kapott a saját magunk tervezte bölcsőről, h csak lesett...
Ha jól emlékszem, van itt közöttünk 1-2 aztalos férj. Kérdésem lenne hozzájuk: Ti mit javasoltok a fa kezelésére, ami bababarát, és nem olyan nagyon fényes felületet ad, és kicsit barnít, antikol is, annyira, h a fa erezete azért megmaradjon. Köszönöm a segítséget. 8)

Dina, Verus, nagyon klassz a bútorotok, bárcsak már nekünk is így rendben lenne...

Vizelet csepegés: Kb 1 hónapja elkezdődött nekem is, tüsszentéskor, ha nem raktam oda a kezemet, becsurizott egy kicsi :oops: , aztán rákapcsoltam az intim tornára, és 1 hét alatt teljesen megszűnt a dolog.

Anyóst én sem viselem el fél óránál tovább, eddig fel sem merült, h eljönne (amúgy is évente 1x, nagy nyafogva, és karácsonykor sem volt),és nem is hívtuk. Lehet, h ebből jó nagy sértődés lesz. A múltkor azt morogta az orra alá, h ő nekem csak Jutka néni, és miért nem mama, és h soha fel nem hívom... Hát nem is!
Az én édesanyám meg fentről figyel majd, és ha kell, lejön kicsit az emléke segíteni. :(

Zsu: Holnap mit csinál a dokinő velünk? Tud ctg-t ott a rendelőben is? És vizeletet kell vinni? Nekem ezt nem mondta, de ma itt volt a védőnéni, és csodálkozott, h nem kell.

Verák: Nagyon-nagyon boldog névnapot nektek! :lol:
Andus: Téged is éltessen az isten nagyon sokáig! :lol:

Eszter: Köszi az infót a honlapról, voltam már itt, de nagyon régen, és hogy így ráéreztél, hogy most minden percemet a pelusokról való kiokosodásra szentelem. Este tüzetesen átolvasom őket. Örök hála :wink:

Hasszorító alkalmatosságot én nem terveztem venni.
Viszont ma végre rendeltem a vaterán babaerszényt, vadi új, piros. Ugyan nem premaxx márkájú, amilyet terveztem, de olyan november óta nincs, és nem bírtam tovább várni. Úgyhogy most boldog vagyok.
És alakul a berendezés is, én imádok ikeás kütyükkel legózni,csak ez a pakolászást nem szeressem. Összes könyvespolcot lepakolni, szekrényekből ki, át, be...Mindezt lassan, óvatosan. De egyszer csak vége lesz, és lesz egy új lakásunk. Legalábbis én úgy gondolok rá... :D

Zümis: Tegnap elkészült a répatorta, állat finom lett, ma a védőnéni is agyon dícsérte. :lol:

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

gerendai Zsuzsi: az én anyósom is Jutka....és én is hadilábon állok vele. Ő makacsságból a lábát be nem teszi hozzánk, de nekem még szerencsére itt van anyukám és ő segít.

Kép
budabo

Nekem ugyan lenne mit szárítani hajmosás után, de végülis tényleg meleg lesz elvileg, szóval akkor hajszárító marad. Arra nem építek, hogy szülés előtti hajmosással kihúzom, mert a szülésbe gondolom nem gyengén beleizzad az ember... :)

Olyan ügyes voltam, tegnap ahogy pakolásztam kitaláltam, hogy még kéne két hosszúujjas rugi, ma elsétáltam a C&A-ba és kaptam is épp 2 különbözőt akciósan. Szuper. :) Most megint van mit mosni... :D

Kép
Kép
elif

Délelőtt írtam egy csomót, aztán idejött a kisasszony a géphez és minden letűnt :(
Zétivera, örülök, hogy jól vagytok!
Verus, remélem, most már hamarosan rendbejössz! Boldog névnapot mindekettőtöknek!
Hajszárító: én viszek egy kicsit, ami utazáshoz van, mert előreláthatóan mi 5 napig leszünk bent.
Haskötő: én vettem anno, de nem bírtam elviselni magamon: éjszakára tettem fel, de olyan hőhullámaim voltak a hormonális változásoktól, hogy verítékben úszva ébredtem fel és az első dolog, amit letéptem magamról, az a szorító öv volt. Összesen kétszer próbálkoztam vele, de ha már van, lehet, hogy most is viszem majd.
Ctg.: Fruzsi hajdan 20-30as értékeket produkált, vagyis semmit, szüléskor állítólag lelóg a teteje a papírról...
Beutalós sztorik: szerintem az a röhej, hogy ez nem egy standard alapján megy, hanem mindenhol máshogy és máskor és nem fogadják el egymás papírjait...Hány de hány embert szívatnak meg nap mint nap ezzel a bürokráciával??? (Mi még hagyján, de ha gyerekekről van szó...) Szóval ha egészségügyi reformról beszélnek az okosok, akkor nekem ne a kórházi széffel jöjjenek, hanem ezekkel az alapvető dolgokkal. Hogy a kismamák mindig előnyt élvezhessenek. Meg a gyerekek is. Az a baj, hogy ez annyira kevés embernek alap...
Megyek, mert megjött Apa és mindjárt mondja, hogy "gépbeteg" vagyok :)

Kép
Kép
abencze

Most annyira beparáztattatok, hogy elloholtam fodrászhoz meg fogorvoshoz bejelentkezni.... Ezeket még mindenféleképpen el akartam intézni akció előtt!!

Bár nekem CTG_re csak a 37. héten kell mennem, de apám, az a jövő hét.... És én még semmivel, sehogyan sem állok... A szekrényeket ki kellene takarítani, ágyikót is lemosni, a babarucimosásról meg ne is beszéljünk.... Jaaaa, kórházi csomag!! Ugyanmááá'....
Asszem le kell higgadnom!! Gyorsan!!!

ladmon

Ja igen, ha már eszemnél vagyok...

Andabella: jó fejek voltak az anyakönyvi hivatalban. Azt mondták, hogy csak írj egy kérelmet, legyen benne, hogy baba születéséhez kell az anyakönyvi kivonat másolata és küldd el postán vagy akár faxon is!
És akkor ők simán elpostázzák neked a papírost!

Megyek főzök valamit, mert az mindig le tud higgasztani!! Namegacsokiskeksz:D

ladmon

Hajszáritó!

Igazábol a gátseb száritására is nagyon alkalmas....bár attól függ a kórházba milyen a zuhanyzó,egyterü vagy dupla...persze langyos levegövel száritva...doki azt mondta jobb mintha a sebet törölközövel törölgetém,esetleg itatnám fel onnan a vizet...
Ha már ugyis nagy pakal megy a kórházba az ember egy ici-pici hajszáritó(olyan utazos),már simán elfér....szerintem...

Hasszóritós bugyirol senki nem hallodt semmit?
Szép napot mindenkinek!

Én ma nagyon nem érzem jól magam,teljesen levert vagyok,és nyünyedt....
Remélem holnapra elmulik és csak az idöjárás változás játszik velem :wink:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
zsancy

sziasztok lányok!
végre ismét itt. probálok olvasgatni, ojaj mennyi van!

elif: nagyon szép a babakocsi!

most fogom berakni az utolos adag mosást a babának. vasalni elkezdtem, rengeteg van de olyan öröm. vettem a h&m-ben egy
kis együttest, mosásnál szétbomlott az egyik ujjánál. jo mi? aztán blokk ugye nincs de kicserélik, megkérdeztem.
a babakocsink még nem jött meg, azt mondták még 1-2 hét.
ugy néz ki anyukám jön feb elején már. anyosom megint bebizonyitota h egy nagy nulla. mondtam is a férjemnek
tölem jöhet ha itt a kicsi amig be nem szol h mit h csináljak,azt utána nem kell jönnie. de látom nem csak nekem van gondol vele.
sztem ez a kakis pelenka téma majd megoldodik, zt csak most mondják h nem aztán mejd egyszer mégis de.
a betegeknek jobbulást kivánok.

andus: én is észrevettem h csöpög a pisi, de már régota, kell betét aztán meg is van oldva a probléma. nagyon boldog szülinapot!

látom irtátok h milyen drágák az orvosi látogatások. hát akkor én le sem merem irni mi mennyi szoktunk fizetni 1 alkalommal.
szerencsére nagyon rendes a doki és ha vmi baj van és ugy kell menni akkor nem kér soha semmi mert különben már csorok lennénk.

zetibebi:örülünk h ujra itthon. boldog névnapot!

panna: bocsi ha elkerült de neked a párod német vagy nem? csak azért kérdem mert ha igen ugy nem létezik már a kettös állampolgárság?

Kép
Kép
nicko

Sziasztok!

Igen, ma van a szülinapon, köszönöm szépen a köszöntéseket!!!
Azért örülnék, ha legalább egy ötössel kevesebb lenne... de ez van.

Verák, nektek boldog névnapot!

Én most tápászkodtam fel, aludnom kellett egy kicsit, mert az éjjel maxi 4 órát aludtam, azt is vagy 5 ütemben. Szörnyű volt.
Éjjel 2-kor lementem még macskát pátyolgatni. Az öreg macsekunk nagyon odavolt, azt hittem nem éri meg a reggelt. De már jobban van, kétszer látta tegnap a doki, fel is nyitotta a vállát, dokibá remélem ismét megmenti, mint már féltucadszor...

A CTG-t nekem is a doki saját rendelőjében fogják csinálni, és 3 ezer Ft egy alkalom. Nem olcsó dolog magándokihoz járni, a terhesgondozás szüléssel együtt úgy kb 160 ezerbe van. Sőt, ha a szülésznőt is beleszámolom, közel 200 ezer.

Én megint nem haladtam semmit a pakolással, sem a vásárlással. De most igyekszem programosni, hogy nekem még legalább 4 hetem van, lesz időm.
Pénteken megyek dokihoz, de már most stresszelek. Annyira nem szeretm, mikor nyulkál, meg nyomkodja a pocómat. Sokkal rosszabbul veszem ezeket a beavatkozásokat, mint annak idején Szávával. Ajajj, mi lesz velem a szülésnél? A kezére fogok csapni?

Na, ennyi voltam, megyek a gyerekért, aztán boltba, hátha össze tudom ütni vacsora a vasárnapról elmaradt lasagnét.

pusza, jók legyetek.

PS: anyóstéma... látom a legtöbbünknek nem sima a kapcsolat.. Most arra gondoltam, hogy mi lesz velünk, fiús anyukákkal, milyen lesz a kapcsolatunk vajon a menyünkkel? Mi is utált anyósok leszünk? :roll:

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Dina: A sportpálya melletti lakóparkban lakunk. Egyszer majd lehet összefutunk. Gombán van gyerekorvos, vagy majd átjártok Monorra? Nekünk a Pálfi Zsuzsa lesz, eddig csak jót hallottam róla.

Crocus
Kép

Kép
crocus

zsancy: jobbulást, vagyis legyen jobb a kedved.

andus: Boldog szülinapot!

Kép
budabo

hahó,
képzeld Kreiszi érdekes én megkaptam az üzidet, válaszoltam és uúgy jártam, mint Te, nem látom az elküldöttek között, lehet, hogy nem is küldte el???? Már volt ilyen tegnap is azt hiszem! ( ha nem menne át akkor megírom majd még1x és köszi!!!!! )

köszi crocus Neked is a keresgetést, majd nézelődöm!

Úgy,de úgy megkívántam a sima mezei sajtos tésztát, hm gyorsan főzök is spagettit hozzá, aztán bevágok egy adagot! Tudom nem kéne, de már olyan mindegy!!! :lol: és különben is hónapok óta nem ettem már tésztafélét!!!

Kép
kaandi

Hazaértem a fodrásztól, levágattam jó rövidre a hajam! :)
És a fodrásztól is kapott Bencus ajándékot, egy kombidresszt, és egy cuki sapkát! :lol:
Na holnap jó napom lesz, most olvastam a neten, hogy piros riasztást adtak ki, ónos eső várható! Reggel laborba kéne mennünk, 10-re dokihoz, 17 órára szülésznőhöz! :roll:

Bogi: A csengőt én nem is láttam, tiszta hüle vagyok! :D

Panna: Én is megkukkoltam a babakocsit és a pelenkázót, nagyon szépek! :lol:

Zsuzsi: Holnap lesz turka-piszka, ctg-t is csinál, (múltkor én a szülésznőnél csináltattam, mert hozzá is szerdánként járunk, de most a doktornőnél fogom, abba maradtunk), ja és a pisit a szülésznő ellenőrizte, pisilnem kellett egy kis pohárkába, és egy tesztcsíkkal ellenőrizte!
zsu83

Kaandi: megkaptam, válasz ment!

Zsu: nekem is mennem kellene holnap NST-re, meg megismételni a vérképemet, mert hétfőn elkeverték a csövet :twisted: . (Azt merték a papírra írni, h nem érkezett cső, holott én magam vittem a laborba.) De nagyon azt mondják, h ne induljunk útnak. Azt hiszem, alszok rá egyet.
Nagyon ari a fodrászod.
Alex is kapott ajándékot ma. Apa többször segített a kolléganőjének, a céges laptopján ügyködött vmi programokat, erre hálából hozott egy talp nélküli rugit zoknival, sapival meg hozzá egy kismaci uo. színű ruhában :D .

Dokihoz magánba jártam, NST-re a KH-ba, itt a magános összeg felét adom a dokinak a vizsgálatok után.
kreiszi

Zsu: na akkor én is tudok újdonságot mondani :)
Mi is holnap este megyünk szülésznőhöz, nekünk otthonról kb. 1 órás út. Én sem örülök az ónós esőnek :(. Kíváncsi vagyok neked vagy nekem mondanak-e valami újdonságot.

Kép
budabo

rögtön visszaolvasok és elmondom mennyi minden történt velem-velünk..
De ezt megszeretném osztani veletek: http://www.quelle.hu/hu/q4r/lagerraeumu ... index.html

Kép
zümis

Kreiszi, Bogi: Akkor Ti is nagyon vigyázzatok Magatokra és a pocaklakókraholnap az úton, ha útnak indultok! Hát majd meglátjuk reggel milyenek lesznek az utak, aztán mi is annak függvényében döntünk! :roll:

Kreiszi: Nagyon ari a férjed kolléganője is, olyan jól esett nekem is a fodrászomtól az ajándék, nem gondoltam volna, hogy meglep minket! :)
Akkor neked is bosszúságot okoz a laborvizsgálat :x , jó hogy pont az utolsó hetekbe szívjuk meg ezeket a dolgokat! :evil:

Bogi: Akkor holnap írhatjuk egymásnak a híreket! :wink: :)
zsu83

A Veráknak Boldog Névnapot!

Zétivera, örülök én is, hogy otthon vagy megint!!!! Jobbulást és tessék sokat pihizni!!!!

Kép
kaandi

Ide érek végre hozzátok...
Zsu, én holnap megyek fodrászhoz! :D Elif, én a mini hajszárítómat
a világért sem hagynám itthon, 2 naponta mosom a hajam. :D

És a hírek:
a fél napomat kórházban töltöttem... kapok szemüveget, rossz a szemem... :? a dokinő megkérdezte h nem e drogozok... :roll:
Mellettünk volt újszülöttszemészet, annyira cuki kicsik voltak. :)
Volt 1 ikerpár, fiú+lány kombináció, annyira kicsik voltak, de annyira édesek. :P

Voltam UH-n is, Oli még mindig nem fordult be, és látszólag nagyon
jól elvan így... Elrugdosott, mert elforgolódott. :D
Jövő héten is mennem kell, ha akkora sem hajlandó a kis rosszaság befordulni, akk megbeszéljük a programozott császár időpontját... :?

Kép

Kép
gjéti

Zsu: oksa holnap infó csere.
Raktam fel új képet, Füge kicsit kómás volt, de nagyon édes. Én is tovább növögettem. :) :oops:

Kép
budabo

Bogi: Nagyot nőtt a pocid! :shock:
Nagyon édes Füge baba! Hány g-ra saccolták?

Zümis: Nagyon jó árba vannak a kismama melltartók!

Gjéti: Holnapra jó szépülést! :wink:
Ez nagyon durva :shock: , mármint hogy rákérdezett, hogy nem-e vagy drogos! :shock:
Drukkolunk nagyon, hogy Oli mégis csak megtalálja a helyes irányt!
zsu83

Andus: Boldog Szülinapot.
Verák: Boldog Névnapot.
Ricsibaba: igen az én szemem sem jó már 8 éve az elsö szülésnél is javasolták inkább a császárt. Most egy fiatal szemész doktornő 3 másodperc alatt eldöntötte hogy a szememnek nincs baja és kiadta a papirt hogy javasolja a természetes szülést.
Ezek után én csak annyit kérdeztem hogy 8 éve a 4-es szemüveg mellet egy szemész profeszor /nem egy fiatal doktornő aki 3 napja került ki az egyetemről/ azt mondta hogy nem.Akkor a 8 év alatt tovább romlott és öregedett szemmel ha retina leválásom lesz és megvakulok akkor kit kell beperelnem. Bár záro jelben megjegyzem hogy akkor már mindegy a szememnek annyi...Most -5.5 az egyik szemem a másik- 5.75. Holnap teszek fel képet Ádám baba ágyáról majd várom ki mit szol hozzá. A kiságyat úgy nézétek hogy abba még az én férjecském aludt ugyhogy nem egy mai darab :wink:
Anyosokról csak annyit hogy az enyém egy tündér mindig segit és imádja a gyerekeket./ csecsemö gondozó és ápolónő volt mig dolgozot/. Én anyámmal nem jövök ki jól de inkább..... :cry:
Bocs de kicsit hosszura sikerült
Pusz Rita

Kép
háfi

Jaj a legfontosabb nagyon örülünk hogy itt vagy Zetibebi és minden a legnagyobb rendben...
+ egy öröm hir az egyik legjobb barátném akinek tavaly nem sikerült a baba project most hivott hogy 10 hetes a kicsikéje és már halloták a szivverését nagy volt az öröm....
Jelentem hogy neki látam a korházi pakk össze pakolásnak.... 8)
Na most már eldugulok
Rita

Kép
háfi

Köszönöm a köszöntéseket!
Szerintem a párom nagyon elfelejtett .... vagy nagyon a mai nap hatás a alá került...:D (élesedik a helyzet)

Húúú megjártuk délelőtt a dokit...aki levette a kenetet és ellátott rengeteg tennivalóval...amitől látszani kezdik nagyon a vége felé járok...jövőhét közepén uh.. január utolsó hetében vérvétel ...jajj itt jegyezném meg az ellenanyagos vérvételt:Minden rh negatívos kismamát minimum 3szór kell szűrni.. hogy termelődött-e ellenanyag(ami rendellenességet okozhat a babánál)és MInden nőgyógyászati beavatkozásnál(szülés,abrasio) KELL ellenanyagot azaz anti-d kapni max 72Órán belül.
Aztán bejelentkeztünk nst-re....szal nagyon élesedik a helyzet.
Mindezek útán felhívtam a szülésznőmet,beszámoltam a dolgokról és agyatlannál agyatlanabb kérdésekkel fárasztottam..pl: homokzsák-kontra haskötő....Aztán a homeos dolgokról...nekem nem kell szednem mivel a 4ik baba és úgy gondolja ,hogy elég lazák a szövetek...így a málnalevél teát sem javasolja ....Ő azon rimánkodik ha beindul a szülés csak érjek be.....
Zolikám nagyon rendes 29 hét óta fejvégű :D
Zárt megtartott méhszáj...
Aztán megvettük a kispapa szetett ,és még betankoltam tennával.... sőt kíváltottam a kismama csomagot is....
bocs,hogy most nem reagálok többre... fürdetni kell....
éjjel talán jövők..8)

Kép
zümis

Bogi: szép méretű poci :D

Gjéti: te nem próbálkoztál fejre fordító trükkökkel?

Raktam én is pocifotót :D .
kreiszi

Fodrász: Én holnapután megyek. Ez vicces. :) Mindenki jól levágatja a haját. :) Én úgy tervezem, hogy nyárig nem is megyünk újra...

LKVerus, Zetiverus, Zümis: Boldog névnapot Nektek!

Bogi: Vicces a felirat. Így még jobb lenne: " Aki szülni jött, csöngessen és várjon türelmesen!" :lol: :lol: :lol:

Zsu: Jófej a fodrászod! :D Én meglepődnék ettől...

Stelly: Jobbulást! Tudtál aludni egy kicsit délután?

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Hát Zsu, én is meglepődtem, de azt mondta, h ilyen nagy pupillákat (rendes fényben) még soha nem látott. :D
Én is örülnék, ha Olika befordulna, mert nem akarom, h csak úgy kivegyék belőlem. Valszeg ez lesz az utolsó szülésem is egyben,
szóval azért szeretném ha természetes úton haladna a dolog. :D

De Kreiszi, kipróbáltam a csengettyűs módszert, a fényfoltot is,
de Olit eddig egyik sem érdekelte... Kinek van még faros babája??? :roll:

Kép

Kép
gjéti

Gjéti: Reméljük, még befordul... :) Ladmon nagy szkaértővé képezte ki magát (sikerrel), szerintem kérdezd őt. :lol:

Hopplá Bogi, ez aztán a has!!! :shock: Dináéval vetekszik... Mondtam Apának, hogy ehhez képest nekem kicsi. :)

Nagyon vigyázzatok holnap, ha nekiindultok!

Jelentem, én most kezdek el pakolni. Nevettem, ezek szerint mindenkinek több köntöse van otthon?? :D Nekem egy, illetve másik úgy néz ki, hogy azt már a szülészetre is szégyellem elvinni. :oops:
Én biztos nem pakolok hajszárítót... Majd koszos lesz a hajam, úgyis a Bogyeszt fogja nézni mindenki. :lol:

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Kreiszi: neked is aranyos a pocakod.

Zsu, Julcsi: hát igen szép nagyra nőttünk. Fügét 3 kg-ra saccolták, nem nagyra. Hát én nem tudom hogy alkati kérdés-e vagy mi, de nekem abból a jó sok kilóból ami felment annak a 70 %-a pocira ment, nem nőtt a cici, nem puffult az arcom. Jó mostmár a combim, popsi is nőtt, de ekkora pocihoz kell is ami elbírja :). Nem vizesedek, a vérnyomásom visszament alacsonyra. Szóval lehet hogy "kövér" és "nagy" vagyok, de mindennap tornázok, nem punnyadok és mégis ekkorára növök. Hát a kaja...nassolni szeretek... Bánt is a dolog, de apa mindig nyugtat hogy ő így imád minket, és amit 9 hónap alatt felszedtem azt ne akarjam majd azonnal le is adni. Na én is hosszúra sikerültem.
Jó éjszakát mindenkinek!

Kép
budabo

Julcsi: a feliratról jut még eszembe..mesélte a szülésznő, hogy volt olyan kismama, aki ott ült a folyosón a szülészet előtt és várt türelmesen, amíg ki nem jött valaki, és amikor megkérdezték hogy miért is van itt akkor mondta, hogy hát ő szülni jött...:) Vajon meddig ült volna ott???????? Szóval lehet hogy ezért van kiírva.

Kép
budabo

sziasztok lányok,
húúú termeltetek megint..... nagyon sokat kell dolgoznom, így ritkábban tudok olvasni.

- most voltunk dokinál, 2000 gramm körül van a kismazsolám. hát 4kg nem lesz, de nem szomorkodom, talán nyerek vele egy könnyebb szülést. 2 hét múlva laborba kell mennem és látom írtok az ellenanyag vizsg-ról, nos én nem tudom ez pontosan micsoda (ez ciki?) gondolom majd kiderül, egyébként párom is és én is 0 RH+ ak vagyunk....persze ez lehet nem jelent semmit. szal babó nem nagy de doki megnyugtatott h az elmúlt 3 hétben arányosan fejlődött így nem lehet gond. haskörfogat nem túl nagy, vékonka lesz ez a kölök.

- krionál voltunk, most alszom párat h megkössük-e a szerződést, mert hallottam már ellenvéleményeket is, ugyanakkor az egészségpénztár kártyán ott a kellő összeg (amit direkt ezért nem használtam eddig), így ha ne adj isten vmi gond lenne bizonyára verném a fejem a falba h miért is nem csináltuk meg. nehéz ez a döntés mert itt sem tudom megítélni a realitást és a lehúzást....

- ja! megkaptam a hepatitis B negatív eredményemet abból a laborból ahol először azt hozták ki h pozitív vok, de azért jó h 3 hónap késéssel kapcsolt a labor, h csináljanak egy kontroll vizsgálatot. ha magam nem megyek utána akkor a mai napig abban a hiszemben vok h HBSAGm van. vicces emberek....

- andus! nagyon boldog szülinapot! figyuzz! felejts el mindenféle jósló dolgot mert mi kb egy időpontra vagyunk kiírva! szal neked még most nem szabad szülnöd, ok? készülgess és pihengess! sajna inkontinencia problémám nekem is van, főleg mikor 1,5 hónapig meg voltam fázva, gondolhatod minden köhögésnél... egy élmény volt! szal nem magzatvíz nyugi. bepisilünk mint a gyermekeink fognak :) és ne parázz! az csak rosszabb. persze Te már szültél és biztos nem jó h tudod mi vár rád. de igyekezz ne erre gondolni, elég majd akkor ha odaérsz! ok?

- ma felhívott a védőnő, h itt van a hegyen és beugrana. hát éppen távmunkáztam és baromira sürget az idő, szal nem nagyon értem rá, de mondtam h akkor jöjjön most. azért jól eldumcsiztunk, bár azt nem kellett volna említenie, h kapok majd érzéstelenítőt a gátmetszéshez, ODA.... na mondtam h akkor ezt a témát most hanyagoljuk, mert elég lesz akkor meg tudnom mi vár rám amikor eljő az időm :) szal lányok! ti olyan édesen készülgettek, engem meg annyira nem hat meg ez a téma, de csak mert beparáztatnám magam, ha felkészültebb lennék. háziorvossal kapcsolatban adott még infot, az jól jött, majd megy a kispapa a receptekért ha kismazsola mellettem fekszik a kh-ban.

- VERÁK! Boldog Névnapot!
Zéti téged külön köszöntelek! Jó h újra itt vagy és remélem minden rendben! Pihenj!

- anyós és segítség: anyukám kb. 5 km-re lakik és itt is dolgozik így minden nap akar jönni segíteni főzni, takarítani meg ilyesmi. sőt szabit is akar kivenni (ami fölösleges, mert nem szeretném ha egész nap itt lenne), de nem akarom megbántani, így elfogadom. mert tudom jót akar és segíteni. egy kérésem volt. amikor hazajövünk a kh-ból 3-an akkor ne legyen itt, sem ő sem más. a házunk ajtaját 3-an szeretném átlépni és az első perceket meghitten együtt tölteni. (jaj már folynak a könnyeim). ezt nem akarja megérteni, de mondtam h próbálja elfogadni! ez a mi családunk! anyukámnak első unokája születik így nagyon megértem h lelkes. anyósom jön hamarosan vasalni a babacuccokat (amint ti már szépen túl vagytok), szal ő is segít. nem mondom néha soknak érzem őket, mikor huzamosabb ideig itt vannak, vagy sokx találkozunk, de tudom h csak jó és segítőkész szándékkal jönnek. anyósomnak is különleges lesz a 3. unoka bizonyos okok miatt, így őt is megértem h szeretné intenzíven látni a picurkát. az szuper h ha elmondom nekik h nekünk ez meg az a nevelési elvünk (pl nincs csoki evés előtt, v anyu apu előtt nem mondunk ellent!) akkor ők ezt megértik és elfogadják és nem ássák alá a tekintélyt. na meglátjuk az életben hogy megy majd

no ennyit mára. kisregényt befejeztem.
remélem mindenkinek szép éjszakája lesz :)

KépKép
hugic

Hello Lányok!

Köszi landmon az infót, akkor majd írok nekik:)
Én csütörtökön megyek védőnénihez. Majd beszámolok:)

Jó éjt!

Sziasztok, Andabella

Kép
Kép
andabella

Köszi mindenkinek a köszöntést! :)

Annyi mesélnivalóm lenne de nem bírok géphez ülni :( azért a poént nem hagyom ki, mikor bementünk a kórházba első kérdés: mi a panasza? Második kérdés: de terhes? :lol: :lol: :lol: A tipikus nőgyógyász-kérdés, biztos ami biztos alapon :D Meg sem lepődtem :D
Holnap hátha lesz energiám ülni, már most nagyon durván keményedek, tiszta pánik vagyok tőle. De kaptam tüdőérlelő injekciót ami azt jelenti hogy légzési panasza több mint valószínű hogy már most sem lenne, egyébként kb ennyi haszna volt az egy hetes "wellness"-emnek... :?
És azt is elmondhatom, hogy nekem nem összepakolnom kell a kórházi táskám hanem újrapakolni :? nade sebaj, mostmár csak kitartás és nem lesz baj. :wink:

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Ezt jól megmondtam :lol:

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Jó reggelt!

No, csak nem mindenki jól alszik? :) Remélem!

Ladmon csak itt ígérgetett, hogy ő lesz minden reggel az első. :lol: Biztos most fordul az egyik oldaláról a másikra... :D

Zetivera, olyan jó, hogy itt vagy! Csak óvatosan és februárban szülünk. :)

Szép napot Lányok!

Julcsi

KépKép
julcsi-79

YVE, JASMIN, IRICC?

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Sziasztok!

Vérvétel elintézve, hurrá! 10-re megyünk orvoshoz! Egyenlőre még nincs ónos eső felénk, de most néztem az időképen, eléggé közeledik Pest felé is! :x

Háfi: Tényleg érdekes, hogy 8 évvel ezelőtt azonnal a császár mellett döntött a szemész, és most simán rábólintottak, hogy szülhetsz természetes úton! :roll: Dokiddal beszéltél már erről?
Gratulálok a barátnődnek a babához! :)

Zümis: Örülök, hogy minden rendben Zolikával! :lol:

Kreiszi: Szép nagy pocid van! :)

Julcsi: Én is meglepődtem nagyon a fodrászomon, de olyan jólesett! Talán azért kaptam mert már jó pár éve hozzá járok! :wink:

Gjéti: azért még próbálkozz a trükkökkel, hátha mégis megtetszik valamelyik Olinak! :wink:

Bogi: Szerintem nagyon csini kismami vagy! :D A kilókkal meg tényleg ráérsz később foglalkozni, majd szép lassan leolvadnak rólad! De szerintem egyáltalán nem vagy még duci se!!!!

Hugic: az őssejttel kapcsolatba tényleg sok az ellenvélemény, de Mi is úgy voltunk Vele, hogy ott az egészségpénztáras kártya, rajta a keret, és ha ne adj isten szükség lenne az őssejtekre, utána biztos hogy egy életre olyan lelkifurdalásunk lenne....

Zétivera: Most első a pihenés! :wink:
zsu83

Sziasztok Lányok!

Julcsi, köszi az érdeklődést! :)

Még mi is egyben vagyunk, csak olvasó üzemmódban voltam. Nagyon beindult mindenki, csakúgy él a topic! :lol: Én igyekszem továbbra is sokat pihenni. Holnap megyünk dokihoz, aztán lassan majd ctg-re is. Hihetetlen, hogy a csapat jórészének max 2-3 hét van vissza! :shock: Nálunk még most alakul Vilmos helye, bár a ruhákat már kimostam. Most anyukám segít a szülésig, olyan jó, hogy ennyire számíthatok a családomra! Még továbbra is intenzíven szedem a magnéziumot, úgyhogy eddig szerencsére keményedések sincsenek. Ricsi egyfolytában fogzik, egyébként tündéri! Nekem is elég sokszor eszembe jut a szülés, tartok is tőle rendesen. Holnap akarok a dokival beszélni a szülésről, illetve megkérdezni, hogy kit ajánl szülésznőnek.

Zsufi: azt hiszem mi ugyanott szülünk, nagy kérés lenne, ha pü-ben leírnád, hogy neked ki lesz a szülésznőd és miket mondott a szüléssel+kórházzal kapcsolatban? Előre is köszi.

Lkverus: jobbulást, elég rémisztően hangzik ez a gyulladás.

Zetivera: nagyon jó, hogy hazaengedtek, szerintem most már azért elég nagy a babó ahhoz, hogy ne legyen semmi baj, ha esetleg jönni akar!

Gjéti: sajnálom a kutyusokat :cry: . Szorítok, hogy Oli beforduljon!

Bocsi, ha nem reagálok mindenkire, de elképesztő mennyiséget termeltetek!

:wink:
yve

Félek.....totál be vagyok rezelve, lehet felvágják az államat, mert be van keményedve egy hatalmas gombóc genny,és nem tud ürülni, és csak épülök le tőle, meg fáj..... annyira félek ettől, jobban mint a szüléstől! Segítség! drukkoljatok, hogy ne kelljen ezt csinálni, és végre elmúljon ez az egész szar fogprobléma! Keseríti csak az életem, és kezdem feladni...tgenap már annyit bőgtem, hogy utaána meg azért fájt :( Ez kibírhatatlan! Még a végén betolnak egy műtőbe, kiszedik a kisbabát, szétszedik a pofám, aztán ha felébredtem mindennek vége :( jajj, nem így szeretném. Normális szülést akarok, és sok erőt!!!!! :(
Bocsi a letargiáért, de így hoyg kiíram magamból, egész kezdem jobban érezni magam :)

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Lkverus, mindenképp Veled vagyunk, nagyon szorítunk, hogy minden rendbe jöjjön már végre, mert már igazán régóta fut ez a fog dolog Nálad! :cry:
Legalább ha felvágják végre kiürül és megszűnik ez az egész borzalom, bár könnyű ezt így messzíről mondani!
De KITARTÁST kívánok és JOBBULÁST!!!

Kép
kaandi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?