Gyorsan dobok egy születéstörténetet, és pár képet
Szóval, szombaton CTG vizsgálatra indultunk... mivel Anyumék is átálltak ünnepi üzemmódba, elég későn indultunk, olyan 1/2 10-10 felé értünk a kórházba. Közben Apus kérdezte, hogy szülünk-e, mondtam, hogy nem, semmi fájás, néha keményedés... (Apus meg szétaggódta magát, hogy mi lesz, ha hétköznap szülök, pláne, ha hétfőn).
A dokinénim, mivel tele volt a szülészet, és a CTG-t is ott csinálná, felhívott a szülészetre, és rögtön készült megvizsgálni... Nekem viszont már nagyon kellett pisilni (bocs a részletekért ), ezért még elszaladtam előtte, közben a dokinéni elkezdett beszélgetni egy kismamával (nem az ő betege, de a dokinénim ügyelt), kiderült, hogy 13 nappal hordta már túl a babát (?!)... közben végeztem, vetkőztem, és felkászálódtam a vizsgálószékre... vicces kis vizsgálószék volt, amíg a dokinénit vártam még játszottam is vele, nyitogattam-csukogattam aztán érzem, hogy vizes a papír alattam... gondoltam, hiszen most voltam pisilni, nem pisilhettem be észrevétlen erre a dokinénim is odaért, én abbahagytam a játékot, lekászálódtam a vizsgálószékről, végignéztem magamon, és megkérdeztem a dokinénit, hogy ez én vagyok (a víz). Rögtön mondta, hogy háááát, ez magzatvíz Na, ez tényleg sokk volt, erre nem számítottam még sose ment el a vizem, teljesen váratlanul ért. Dokinéni megvizsgált, bő 2 ujjra voltam nyitva. Nyilván közölte, hogy szülünk (na, mondom, király, semmi fájás, hogy lesz ebből szülés?!).
Várni kellett egy kicsit, míg a szülőszobák felszabadultak, megnyertem az 5-öst (de szerintem majdnem egyformák...). Közben bemutatkozott a szülésznő, felvették az adatokat (továbbra is 0 fájás).
Kb 11-kor szülőszoba, előkészítés, burokrepesztés (felül repedt a burok)... Nagyon pici kaki is volt a vízben Ezek után elég intenzíven folyt a víz elfelé, labdáztam, sétálgattam, és szépen lassan igen lájtosan megindultak a fájások. 2-3 percesek voltak, de nagyon gyengék.
Feltettek CTG-re, Sacikám pulzusa minden fájást jelzett, a fájásjelző 10-es 20-as fájásokat (2-3 percenként).... Aztán megint labdázhattam, sétálhattam.
Megvizsgáltak, a méhszáj már 3-4 ujjnyira volt nyitva különösebben erős fájás nélkül.
1/2 3 körül bekötötték az oxitocint, ekkor már bő 4 ujjnyi volt a méhszáj. A komoly fájásokat az oxitocin sem hozta meg... Annyi, hogy a hátul levő méhszáj elindult előre, szépen lassan.
Na, ekkor jött a fekete leves: NO-SPA koktél kb 3:30-kor kaptam meg (méhszáj lazítására), na, ettől csillagokat láttam. Azt hittem, Saci menten kijön Folyamatosak lettek a fájások.
3/4-kor már csak nyekeregtem, hogy jöjjenek, mert szülök, erre a szomszéd szobában tényleg beindult a szülés... na, ettől teljesen kétségbe estem, az orvosom és a szülésznőm is ott voltak folytattam a nyekergést, de ugye nem hagynak ott egy szülő nőt, szépen, illedelmesen megvártam, amíg megszült, aztán jöttek hozzám, szétkapták az ágyat, és már nyomhattam is 3-ik nyomásra jött ki a drágám, kissé lilán. A pocakra tették, köszöntem neki, és megcsodáltam Annyira gyönyörű baba
Apus persze most sem vágta el a zsinórt (de végignézte, ahogy Saci kibújik, ez is valami ). Sacit elvitték rendezni, de tök jó, mert 2 szülőszoba között van egy babarendező, láttam, amikor fürdették, öltöztették Varrni csak belül kellett 2 öltést, gátvédelemmel szültem azt nem mondom, hogy nem érzem, de sokkal jobb, mint amikor volt gátseb. Hála érte dokinénimnek, és a szülésznőmnek, aki nem hagyott magamra, mindent elmagyarázott, hogy mit miért, hogyan, stb... többet volt mellettem, mint az orvosom, aki ügyelt és nagyon kevés ideje volt egy-egy betegre (persze, amikor kellett, ott volt).
Ezek után egy szobába kerültem azzal a lánnyal, aki "beelőzött" szerencsém van, jó társaságom volt
Majd még jövök
Nem olvastam vissza, látom van Kbeya csatlakozott hozzánk, üdv itt