A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

Nemlajos
sok sikert a költözéshez, és vigyázz magadra!!!

Bea
én ma csirkecombot sütöttem, és krumplipürét hozzá. meg volt tegnapról zöldségleves.
és du. nem bírtam magammal, és főztem egy vanília pudingot, Fannival megettük, de hagytunk apának is azért!

Papillonnak maradjon csak benn még a babája, jó sokáig!!!

Katka
remélem, semmi komoly oka nincs a vérzéseknek!

Wicca
én nagyon kívánom egész terhesség alatt ezeket a vacak kajákat... főleg a tortilla-tekercsekre vagyok rákattanva (kfc twister :roll: ) úgyhogy kerülöm ezeket a helyeket.

képzeljétek a barátnőmnél kiderült (1 hónappal fiatalabb terhes nálam), hogy a végére magas lett a cukra. 13 felett volt neki!!! :shock: úgyhogy most 1 hét diéta, megnézik, és ha még mindig ilyen értékek lesznek, akkor inzulinoznia kell magát... :? az előző vérvételnél meg tök normális eredménye volt... lehet, ő majd megmutatja, hogy kell a terhesség végére lefogyni...

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Jó kajcsik, ezek közül most én is a mekiset kívántam meg, meg a rántott sajtot, azt már nagyon rég ettem :)

Csak csináltam estére egy kis tésztát, káposztásat, meg diós -lekvárosat.

Katka, nálunk már lehet beutaltak volna egy kivizsgálásra :? én a vértől azért frászt kapnék, de lehet mert tapasztalan vagyok még :oops:

Bea, Maja

Kép
bea1978

Húú, 13 az jó magas, barátnőm most valami 7.2 körülivel fekszik most benn a kórházban.

Bea, Maja

Kép
bea1978

Papillon „Jelentés: Kierőszakoltam a dokimtól, hogy hazamehessek saját felelősségre, du-an jön a férjem! 24 órás vizeletben volt fehérje, de kevesebb. A vérnyomás ingadozó, délben 145., reggel, este 120. Voltunk a Baross u-ban, hétfőtől kell oda befeküdnöm. Láttuk ma a babót, kis pufi arca van már, és az apja hangjára beindul! A ctg-en pedig nagyokat hallgat szegénykém, amikor mozognia kéne! Szval röviden ennyi! Jobban vunk, de még veszélyben, ezért kell a folyamatos kontroll. Nem tom meddig kell a köv. kórházban bent maradni. Puszka mindenkinek!”
kuklika
Budapest VIII. kerület

Nemlajos vigyázz magadra! :wink:

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Lányok! MEGVAN AZ ELSŐ FEBRUÁRI BABA!!!! :D

Szép napot!
Vica
wicca

Sziasztok!

Nem ér ennyi kajcsikról mesélni :)

Papillonnak drukkolok, végülis jó szakemberek vannak a SOTE-n, ott biztonságban vannak.

Most kaptam hírt, hogy az a "lány", akivel annó egy szobában voltunk most szülte meg a kicsi lányát :)
Az első gyeremeke neki is kisfiú, Levi után egy nappal született, de a kistesóval beelőztek kb 8 hetet :)
Ha még hétvégén is bent lesz. akkor szerintem beugrok meglátogatni.

Mindenkinek kellemes, nyugodt éjszakát kívánok.
Én teljesen kész vagyok, reggel alig bírok felkelni, de legalább már csak ezt a hetet kell kibírnom.
Jó éjt

Kép

Kép
gabka77

Ja és január 28 volt az időpontja, de 10 napja költöztek :)

Nemlajos, legyél észnél kötözésnél!!!!
gabka77

Kuklika, kösz a jelentést ügyi vagy,

Azon gondolkodtam mi lesz, mi lesz ha pont annak küldünk véletlenül majd sms-t, aki ő maga is szül :D

Megnézem a Februáriakat, Januárban már mindenki kész?

Bea, Maja

Kép
bea1978

Kukli: a kiwit én is úgy tudom, h kb. két éves kortól lehet adni.
Csibb: húúúúhúúúhúúúúú a KFC-t ne is említsd, na nekem az a No1 :), még szerencse, hogy nincs itt fehérváron :D:D:D!! barátnőd cukra iszonyat magas, bízzunk benne, h diétval rendbe jön!!!
(na a kfc-től megindult a nyálelválasztásom, nyammnyamm)

Szép napot!
Vica
wicca

Sziasztok!

Katka, tényleg vigyázz magadra, valóban furcsa, h csak este vérezgetsz... remélem, h a doki holnap megnyugtat

Moncsi, pihizz, igaza van szerintem Katkának, nincs baj, de 7 hós terhesen azért nem tesz jót egy-egy esés. Csak óvatosan! És drukk a joghurttortához.

Papillonnak továbbra is drukk, ha beszél vele valaki, kérjük a híreket. Én továbbra is abban bízom, hogy hazaengedik még a babó megszületése előtt - bár az egyetemi klinika nem erről híres... Az egy csúcsintézmény, ahol a problémásabb esetek vannak, és sajnos emiatt még a simább esetekből is problémásat csinálnak...

Wicca, nekem két hét múlva kell mennem laborba vér+vizeletvizsgálatra, addig igyekszem én is kissé felturbózni a vasat a szervezetemben. Védőnő ajánlott egy természetes készítményt, ideje kipróbálni. Nem jó vérszegényen nekimenni a szülésnek.

Zazzy, örülök, h negatív a keneteredmény. És szerintem tök jól gondolkodsz a szülésről, szerintem sem szabad kizárni a császárt a gondolatainkból, mert ha mégis arra kerül a sor, akkor óriási kurdarcélményt és csalódást okozhat...

Csibb, Samunak sem jön be a rajzolás, és elnézve a bölcsis csoportársait, még azért ebben a korban kevés gyereknek a rajz a kedvenc elfoglaltsága... Inkább gyurmáznak, gyöngyöt fűznek, építenek, ilyesmi. És az tényleg nem semmi, hogy az 1 évvel fiatalabb unokatesó ilyen profin rajzol, ez nagyon ritka...

Kukli, sajnálom Boti hisztijeit, remélem, hogy hamarosan túl lesztek rajta. 4D ingyen jól hangzik. És oviskorban zaklató kisfiú nem hangzik valami jól. Mi lett a megoldás? Vége lett az ovinak? Nekem elsős koromban volt egy fiú osztálytársam, aki üldözött a szerelmével, és én ezt elég rosszul viseltem, de aztán elment az iskolából... Akkor nagyon megkönnyebültem.

A terhesgondozás alatti ajánlott vizsgálatokból én az EKG-t sumákoltam el eddig, de még lehet, hogy sort kerítek rá... Meg apa sem volt tüdőszűrésen (tbc)...
És ezek a vizsgálatok valóban nem kötelezőek, nem feltétele egyik sem az anyasági támogatásnak. Ahhoz valóban a doki állít ki majd egy papírt, h rendszeresen jártunk hozzá a terhesség alatt (min 4x látott).
Lépek pihizni, ma valahogy én is fáradtabb vagyok.
Jó éjt!

Lilypie Kids Birthday tickers
erpé

Vica: (zaklatás): Luca vegyes csoprtba jár és az ebédnél állandóan szekálja az egyik nagycsoprtps asztaltársnő. :? Minden nap vmi újabbal jöN, pl.: "Nincs szép szemed, nem vagy szép, csúnya a szandálod, nem így kell fogni a kanalat, stb." Hozzáteszem - bár távol álljon tőlem, hogy összehasonlítgassam a gyerekeket - a kislány erősen túlsúlyos, nem tudom, ebből adódik-e, hogy az én szép pici lányomat piszkálja. Eddig itthon soha nem volt téma, hogy szép-e, de mostmár mondjuk neki, hogy ne veszítse el az önbizalmát. Meg tanítjuk védekezni a lelki terror ellen, hogy mit válaszoljon vissza. Most ott tartok, hogy az anyját fogom megkérni, beszéljen a lányával, ne terrorizáljon már egy kiscsoprtost! Ennek ellenéra hála, Luca imádja az ovit.

Moncsi: sztem inkább most menj fogorvoshoz, szülés után (valamikor) inkább egy kozmetikus vagy egy jó masszázs! 8)

Zazzy: császár még nem tragédia, a szülés csak egy dolog - persze most fontosnak tűnik - de ahogy nő a gyerek, elvész a jelentősége. A lényeg, hogy sokáig örülhessetek egymásnak épségben, egészségben!

Wica: mennyire nagyon vagy vérszegény? Mit és mennyit kell szedned? Én szinte az elejétől napi két Maltofert (vasat) szedek, de úgy érzem, ennyi már nem elég. :oops: Elkezdtek töredezni a kömeim, tök sápadt vagyok. Holnap mondom is a dokimnak.

marq
Kép
Kép
marqueza

No, mire elküldtem az előző hszt, jött hír Papillontól. Jó, hogy a hétvégét otthon tölti, és remélem, h a Baross utcai klinikán sem kell sokat maradnia.

Jó kis kajcsikat írtatok. Kukli, leírod, h készült a meggyes-almás sült csirke? - nagyon ínycsiklandóan hangzik. Én ma paprikáscsirkét csináltam, apa rittyentett hozzá egy jó adag krumplipürét. Samu pedig egy szép nagy adagot betolt belőle vacsira...
É

erpé

Ja! És én háromgyerek párti vagyok. De a harmadik mellé nem ártana egy kisebb lottónyeremény... :wink:

marq
Kép
Kép
marqueza

Bea: A doki már a 2 ünnep között be akart fektetni szülésig, csak én nem voltam hajlandó (tekintettel a 2 lányomra).... Így megegyeztem vele, hogy maradok egyenlőre otthon, igyekszem pihenni és ha gáz van, akkor telefonálok....
Meghajlott az előtt az érv előtt, hogy úgysem tudnék kórházban rendesen pihenni, amikor a 2 nagyot meg csak úgy itthagyom....
A nagyokat ez nagyon megviselné, ezért próbálok kötéltáncolni és nem befeküdni, amiben tudom, hogy van kockázat a Petire nézve, de nekem 3 gyerekem van és mindegyikre kell gondolnom....
Ha nagy gáz van, akkor persze be fogok feküdni....

Pappilon.... Hát ezek szerint azért van javulás. A Klinika nem a legkényelmesebb kórház, de sok a jó szakember és profin fel van szerelve minden technikai kütyüvel, szóval ez most nekik a legfontosabb.... Még pár hetet bírjanak ki! Drukk! Drukk! Drukk!

Katka

katka22

Igen emlékszem, hogy be akart fektetni, én úgy értettem, rögtön fektetik is be az embert ilyen gondoknál, bár ha saját orvos van, azzal nyilván meg lehet beszélni.

Én is magánrendelésre járok, és mindig megkérdezi az orvos, hogy van-e esetleg problémám stb., na ezt a kórházban más orvos nem teszi, nem mondom hogy nem vizsgáltak meg alaposan (ugyanis vér, vizelet eredményért a terhes ambulanciára kellett menni, és meg is vizsgáltak), csak egyszerűen nem értem azt, hogy miért nem lehet ott is feltenni ezt a kérdést, segíthetünk valamiben? van valami kérdése még a kismamának? Én speciel a munkahelyemen azzal zártam le mindig az értékesítésemet, értett e mindent a vevő, ezt szerette volna, ha bármi gond van nyugodtan mondja el, vagy későbbiekben is szívesen várom, Használja egészséggel!! pedig nem kórházban dolgozom. Tisztelet a kivételnek.

Bea, Maja

Kép
bea1978

sziasztok.
élek, és virulok :D:D:D apu itt van mellettem :D:D:D ezért is nem ülök a gép előtt hehe ;) ma hazahoztuk az autót is, meg voltunk vásárolgatni. na már megyek is. nagyon sokat tudtok írni :D
februári baba????? :shock:

KépKép
KépKép
adryn

:D Adryn, érthető :D :D gratula az autóhoz, pótoljátok be egymást :D

Bea, Maja

Kép
bea1978

Sziasztok!

Ez tényleg izgi, hogy már a februáriak elkezdték a babázást, nemsokára mi jövünk :)

Katka, köszi a tippeket Pannához, tényleg megkérdezem az ovónénit is, bár attól tartok hogy lehet észre sem veszik az ilyet ha nem annyira komoly, mert elég sok gyerek van a csoportban.
Amúgy amikor én elkezdek nyílni akkor igazából nem veszek észre semmit, vérezni meg nem szoktam. Amikor Pannát szültem akkor aznap reggel ment el a nyákdugó, de az olyan egyértelmű volt hogy az az. Szóval nincs tippem hogy miért pont éjszaka van ez nálad, a mensi is általában éjszaka kevesebb, legalábbis nálam :roll:

Marq nálunk is előfordul ilyen. Panna is vegyes csoportba jár, de főleg a kiscsoportos fiúkra szokott panaszkodni, meg esetleg egy-két azonos korú kislányra. Örülök hogy Luca ennek ellenére is szereti az ovit :)

Nemlajos tényleg csak óvatosan a költözéssel :wink:

Vizsgálatok: hát én lelkiismeretesen minden vizsgálatra elmentem amit a védőnő mondott :)
A vérképem meg kifejezetten jó, állítólag jobb mint egy átlagemberé, aki nem terhes. Remélem ez így is marad a legutolsón is. Igaz amennyi zöldséget én megeszek ez a minimum, legalább ezzel nincs gondom. :)

Lehet én is elcsábulok egyik nap egy kis McDonalds-os kajára :D

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Ja azt akartam még írni, hogy elmentem ma gyógyszertárba hogy megvegyem a cicikrémet, amit itt javasoltatok néhányan, azt a Lansinoh nevűt, de tök ledöbbentem hogy majdnem 1500 ft és csak 10 gramm :shock: úgyhogy maradtam a Garmastannál (20 gramm és 1100 körül van)

Nem akar elmúlni az esti meg éjszakai torokfájásom :( már megettem egy csomó Strepsilst meg napközben Negrot, meg mézes-citromos teát. Van valakinek valami tuti receptje erre a bajra? Legalább a köhögésem alábbhagyott, lehet hogy a homeopátiás szer használt, férjem meg is lepődött, ő ugye orvos lévén nem hisz ezekben :D

Papillon örülök hogy hazamehetsz, továbbra is megy a drukk!!

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Vica én éjjelente télen kendővel alszom. Nekem vhogy a tél mindig kihozza a torokfájást, orrfújást. Volt hogy valentin napra anno viccből egy csomó pzs-t kaptam. Hozzáteszem mindegyiken volt egy kis üzenet. Szval a fiú ötletes, és dolgos volt. :lol:
Jesszus tényleg ijesztő, hogy már pottyannak a februáriak, pedig tök normális. :shock:
Recept: egyszerűen jénaiban (nem tom, hogy írják, remélem magyarosok becsukják a szemüket) megpárolom a combot (sózva, kakukkfüvezve) almaszeleteken és hozzáadok sütés előtt egy kis meggyet. Mikor már átpárolódott, megpirítom a tetejét. Rizzsel ettük, amit jól meglocsoltam a levével, és a gyümikkel.
Adyrn örülök, hogy minden ok. Azért csak óvatosan a mászkálással ebben az időben! Bár jó kezekben vagy! :wink:
Erpé megoldás az lett, hogy a kisfiút anyukája csak délelőttre hordta be. Tanár volt, meg tudta oldani. Legalább aludni tudtam. :wink: Mára már nevetek rajta.
KFC…… huh asszem el kell mennünk nekünk is ezek után. Én is imádom!!!!!!!!!!!!!
Bea a szülés napján kaptam sms-t attól aki nekem volt üzenős. Továbbítottam másnak. Én reggel szültem, ő délben.
:lol:

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Sziasztok!
Katkanak, pappilonnak szoritok, h minden rendben legyen!
Kerdes.Nektek hogy viselkedik a szivetek...Nekem ejjel szoritott, gorcsolt, ha felkeltem, akkor is, ijeszto volt. tobb oran at. nem feku-dtem haton. nem tudom, a tusuly miatt van/e.A dokim, mikor mutatta, hogy hol tart a mehema novekedesben,a mellem alatt 2 centivel mutatta. szoval kemenz 2 centi helz van a tudomnek, gzomromnak, beleknek+szivnek...es meg 2,5 honap.en nagzon nehezen birom
nekttyek faj%

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi

Lehet hogy senkit nem érdekel, de azért leírom ... :)

Beszéltem a barátnőmmel, aki tegnap szült. Azt mesélte, hogy a második sokkal könnyebb volt, mint az első. Amikor Ő azt hitte, hogy most jön a "fekete leves" közölték vele, hogy a feje majdnem kintvan :)
14 órakkor még a betegfelvételen csücsült és 17.25kor már meg is volt a 3600g-os 56 cm baba :)

én azzal is kiegyezek, ha agreszív rásegítések nélkül meg lesz Lilianna 12 óra alatt :)

Én a burger kingért vagyok teljesen oda, ami annyit jelent, hogy kb 4-5 havonta nem bírok ellenállni :)
most csak egy bajom van, hogy a dokim rendelője pont egy BKval van szemben :twisted: és mindig éhes vagyok, mire odaérek, és decemberben is elcsábultam :oops: és ma is megyek :roll: :lol:

pulcsi én valamelyik éjjel ébredtem arra, hogy a szivemet vasmarokkal szorítja valaki. a bal oldalamon feküdtem és ahogy átfordultam a jobbra (nem megy már annyira könnyen) el is múlt.

A méhed, ill a gyerek szülés előtt lejebb fog csúszni, akkor újra jobban fogod magad érezni, viszont gyakrabban kell majd pisilni :)

Kép

Kép
gabka77

Sziasztok!
Banokla!
Van valamennyi folyásom, de nem vészes, és hál istennek semmiféle kórokozó nincs benne :D

Pulcsi!
Ez elég ijesztően hangzik :shock: Nekem ilyen még nem volt.Persze itt fáj, ott fáj(leginkább mindenhol)de ilyen nem volt, pedig én sem vagyok nádszálkarcsÚ!

Bea!
Még nem "végeztek" a januáriak sem :lol: nagyon szenvednek már többnyire szegények.

Papillonnak továbbra is drukk!

Kép
Kép
zazzy

Jó reggelt!
Ezek az esések! Vigyázzatok magatokra meg a babákra. Csak nagyon lassan, kis léptekben szabad haladni. Én is megyek még dolgozni, és nagyon óvatosan, nehogy elessek.

Nemlajos Tényleg vigyázz majd a pakolásoknál. Csak annyit csinálj, amennyi jólesik!!!

Ti milyen homeós bogyókat fogtok szedni? Én már nézegetem neten, de azért érdekelne.

Moncsi Azt a joghurttortát én is megkóstolnám. Milyen ízüt csináltál?

Én is voltam EKG-n, meg a fogaimat is megnézettem. De igazuk van azoknak, akik azt mondják, csak a 4 doki-vizygálat kell.

Pulcsi Nekem nem fáj a szívem, bár mondjuk néha érzem. De nekem amúgy is kell mennem uh-ra, pont most hétfőre van időpontom. Nekem évente nézik, terhesség alatt meg min. 2-szer. Ha rosszul vagy, inkább nézesd meg te is!

Gabka A barátnődnek szerencséje van. Nekem ilyen biztos nem lesz, mert első baba. De szerintem te se 12 órás szülésre készülj. Csak pozitívan! Hamar, gyorsan kibújnak majd!
:wink:

Ti vizesedéssel hogy álltok? Beindult?

Én tegnap voltam dokinál, arra számítottam, hogy minden maradt a régiben, csak nagyobb lett a baba. Sajnos nem. A külső méhszájam egy ujjhegynyire kinyílt, és el kell kezdenem szedni 2X1 magne B6-ot. Pedig nem is görcsölök. Na mindegy. Ja! És azt mondta, nem tudja mennyit pihenek, de ezentúl sokkal többet! :shock: És két hét múlva vissza kell mennem.
Szerencsére utoljára hétfőn dolgozom. Osztályozó értekezlet, és végeztem! Az utódom is megvan, az igazgató a barátnőmet veszi fel helyettem! :roll:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára rszg 2009.01.15 08:34-kor.

Kép

Kép
rszg

bocsi, hulye billentyuzetem van.
szoval akarhogy fordultam ejjel,szurt a szivem.ejjelente 1tol 5ig kint vagyok a hideg konyhaban, h a ferjem ne keltsem fel^garzon^ban lakunk..mert vagy kipattan a szemem, meg ezzel parhuzamosan gorcsol azlabam, de nem igazi gorcs, inkabb, mintha izommerevseg lenne, es nem birnam ki, hogy ne mozgassam. faj a merevsege.+gyomorsav az orromban eg, most meg ez a szives dolog.....en kivagyok. Bocs, h panaszkodom, de mashol nem lehet, ott megkaoom, h ez ezzel jar :? :( :cry:
ti hogy vagytok...
mi eredetileg 3_4 gyereket szerettunk volna, de most ugy erzem, ezt is alig birom vegigcsinalni....

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi

Az jó lehetett Kuklika, épp mind2-n szültetek, igaz más időpontban.
Zazzy én is benéztem a januáriakhoz, volt akinek csak 3 nap volt hátra :o :) :)

Elkezdtem teszveszezni, vaterázni, mint eladó is:) úgyhogy mennem kell a postára. Meg még a temetőben is kinn van a karácsonyfa :oops: , bolt stb, szép menet lesz :roll:

Szegény Pulcsi, én 3- tól nem bírtam visszaaludni, de fájdalmak nélkül, most meg majd el alszok!

Bea, Maja

Kép
bea1978

Gabka, jó ilyen könnyű szülésekről hallani, pont erre van szükségünk :D

Bea, Maja

Kép
bea1978

Vica
torokfájásra: tengeri sós-szódabikarbónás langyos vizzel gargalizálni!!! 1 pohár vízbe fél kiskanál mindkettőből!

na még olvasok!

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Sziasztok,

Gabka: A második szülés nekem is sokkal könnyebb volt. 3 órát voltam szülőszobán és 1 óra volt, ami nagyon nehéz volt. Utána meg felálltam és visszamentem a szobába. Mondtam, hogy ne tologassanak, nincs semmi bajom.... Az első után, azért ez nem így volt.... A tested már tudja mi a dolga. Csak bízd rá magad.

Éjszaka megint nem tudtam aludni, nekem már hetek óta így megy. Persze véreztem is, de nem volt komoly. Végül hajnali 3-kor aludtam el és 6-kor meg kelnem kellett, mert ugye reggel doki, utána meg tárgyalások. Lányokkal 1/2 8-kor indulni szeretnék és minden tükörjég és kiabálnak a szomszédok, hogy ki ne lépjek terhesen. Minden út járhatatlan, az iskoláig sem lehet eljutni, akinek sikerült, az meg nem tud visszajönni. Keresztbe állt kamionok, nem lehet kijutni a faluból. BKV nem jár. :shock: :shock: :shock:
Szóval itthon ragadtam a gyerekekkel. Ők persze élvezik. :) De én nem annyira. Így most a doki nem tudott megnézni, pedig nem ártott volna. Azért nagyon rossz belegondolni, hogyha most beindul a szülés (de nem fog!), akkor még egy mentő sem tud bejönni értem....
És szerencse, hogy tele a mélyhűtő, mert napok óta nem jutok el boltba sem.... Most még valami hószerűség hullik a jégre. Ez egyre rosszabb....
Még jó, hogy van internet! :lol: :lol: :lol:

Katka

katka22

rszg: meggyeset csináltam de végül nem dermedt meg úgyhogy kikanalaztuk a tálból :p

Még mindig fáj hátul...Remélem nem lett baj az eséseimtől.. Alig várom hogy mozgolódjon kicsit olyankor 1 kicsit megnyugszok. De ha nem a hasamra este m akkor csak nincsen baj...nem?? :shock: :shock:

Ma ráadásul ebbe a szar időbe elkell mennem egy csomó helyre.. nálunk úgy csúsznak az utak. rá van fagyva a jég... tükörjég az egész.. járdák is meg minden..

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Moncsi: Nem kell elmenni. Maradj csak otthon. A 8. hónapban vagy, ne kockáztass. Inkább heverd ki a tegnapi napot. ;)

Katka

katka22

Pedig muszáj lesz mert még nem iratkoztam ki a suliból..de már két hónapja nem is járok..és hívott az ofőm hogy eddig bent tudott tartani de mostmár jó lenne ha kiiratkoznék.... igy is rendes tőle mert én eddig kaptam az árvaságit ezért ami nem volt olyan kevés. És a héten be kell adnom a fűtéstámogatásunkat is :? :? pedig legszivesebben ilyen időbe télleg nem mennék el ..nincs is kedvem. :?

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Moncsi: Persze ezek fontos dolgok, de semmi olyan, ami nem ér rá holnapig vagy hétfőig. A baba a legfontosabb, te most ő érte vagy elsősorban felelős. Ha valami halaszthatatlan, akkor kérjél meg valakit a családból, hogy segítsen. Mindenki megérti, hogy most te nem ugrálsz. Véletlneül megcsúszol és vagy gipsszel a lábadon fogsz szülni vagy inkubátorba lesz holnapra a Lívi a pocakod helyett.... Ha csak fele olyan rossz a helyzet Tatabányán, mint itt Etyeken, akkor ne menj sehova. És Tatabányán mindig rossz az idő és most már gondolopm nálatok is havazik.....
Ügyes legyél, amit muszáj azt szervezd meg, de te maradj otthon és simogasd a pocakodat.... Légyszíves.

Katka

katka22

Sziasztok!

Én is márciusban fogok szülni (papíron), gondoltam, beköszönök. :)
Máris egy kérdés: nem nagyon láttam, hogy téma volt-e ilyesmi eddig, a babáitok aktuális súlyára lennék kíváncsi, ha kiad ilyesmit nektek az UH vizsgálat.
Most voltam dokinál, 30 hetesen 2 kg a pici! :shock:
Én ezt bazi soknak érzem, a "szakirodalom" is olyan 1,5 kg átlagos súlyt ír ilyen korra!!!
Nálatok mi a helyzet ilyen téren?
Persze örülök, hogy ilyen szépen fejlődik, de félek is, hogy ebből mi fog kisülni. :)

Kép
lorsy

Helló!
Moncsi hallgass sztem Katkára. Ha bármi történne útközben, már az ügyintézést is buknád, bár ennél nagyobb baj ne is legyen. Most első a baba, ezt tényleg mindenki meg fogja érteni.
Katka sajnálom, hogy nem sikerült eljutni a dokihoz. A csajok örömét megértem. Nem vágom miért nincs suliszünet egyáltalán.
Rszg vigyázz magadra te is! Azért egy bnőnek jobb átadni a munkát, nem? Pihizz amennyit csak tudsz. Máté emg fogja hálálni.
Gabka gratula bnődéknek, szép nagy babácska! Reméljük még a 12 óránál is gyorsabb lesz a szülésed. Elsőre is lehet könnyű, nekem 3 óra volt, msot felét jósolják. AZ a para, hogy megyek be, ha dugó van és beindul. Mert Zsoltinak haza is kell érnie. Remélem megint egy szép hajnalon kezdődik, mikor a doki is épp bent van….stb…. Tudja vki, hogy a mentő velem együtt Botit is vinné? Vagy ilyenkor mi van? Mert pikk pakk nincs kinek átadni napközben.
Csibb kösz, ezt a lötyit én is kipróbálom.
Bea még az a szép benne, hogy egy bnőm akinek mi ajánlottuk a dokit, előttem szült 1 órával a dokimnál. Szval egy dokinál, egy ismerőssel, 2 órán belül. Most is van nála egy bnőm, de 3 hét a difink. Ő is Bea. Remélem nem hordja túl Levikét, mert akkor még okozhatunk magunknak kalamajkát. Te is csak óvatosan mászkálj!
Pulcsi nemsoká tényleg könnyebb lesz. Kitartás!
Ja és Gabka! Csábulj el!
kuklika
Budapest VIII. kerület

Nekem súlyt még egyszer sem mondtak.Talán jobb is. Majd a 32.héten megyek, az "profi" gép lesz.Talán majd ott.De az sem baj, ha nem.Méretek, arányok, minden tökéletes, akkor a súllyal se lehet nagy gond - gondolom.

Kép
Kép
zazzy

Egy Petis tábla kicsi plusszal.
Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Én most voltam dokinál, a méhszájam 3100 lett. Doki nem mondott rá semmit, csak itthon néztem a leletemet. Ez most gázos???? Keményedni, görcsölni amúgy nem szoktam.

Gabi
Kép

Kép
tehuti

nekem 3. honaptol kezdve ennyi es a doki mindig azt mondja ra, hogy tokeletes. szerintem tul a harmincadik heten nem gaz egyatalan.ez csak azt jelenti h a kulso van nyitva. de persze azert nem kell h'romszaz lepcsot megmaszni, meg guggolgatni, meg stb :wink:

pulcsi

Köszi pulcsi, megnyugtattál. Felhívtam a védőnőmet is, ő is azt mondta, hogy ne parázzak, mert rendben van a dolog.

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Sziasztok!

Délelőtt dokinál voltam, uh is volt, a gép a mért adatok alapján két héttel kisebbnek határozta meg, a szülés várható ideje pedig márc. 16. (márc. 1-re vagyok kiírva). :shock:
Lehet, kisebb lesz, mit Luca volt? Egy 3 kg-os gyerkőc pont megfelelne. 8)
Egyébként az uh-n kívül nem csinált semmit, anno az elsőnél állandóan matatott bennem még az elősző dokim, ha kellet, ha nem, pedig végig panaszmentes voltam, most meg nem értem, így a 34. héthez közeledve nem kellene nézni már a méhszájat???
És se vérvétel beutaló, se vérnyomásmérés... :roll: Legközelebb a 36. héten kell mennem.

Na, nem idegesítem magam...

marq
Kép
Kép
marqueza

lorsy: Üdv köztünk. A testsúly egy számolt érték, ami leginkább a pocak körfogatból következik és tapasztalatom szerint nem sok köze van a valósághoz. Akkor aggódjál, ha cukors vagy, akkor tényleg aggasztó lehet a nagy súlyú baba, de akkor meg a dokid szól.

Kukli: Köszi, hogy bevezetted Petit. ;)

Pulcsi: : Sajnálom, hogy rosszul bírod. Bizony a vége már nem könnyű, de azért vannak jobb és rosszabb napok.... Ja és el fogod felejteni... Amint a kezedben lesz. ;)

Marq: A lényeg hogy rendben vagy. Baba meg ráér kint megnőni, nem? tényleg furcsa, hogy a méhszájadat nem nézte meg.... Olyan furák néha a dokik....[/b]

Katka

katka22

Én is ma megyek dokihoz! 5-re
ez ilyen dokis nap úgy látszik!

Pulcsi
neked tényleg jól összejönnek a problémák... :? sajnálom.
nekem még nem volt ilyen, de kétszintes a lakásunk, úgyhogy a lépcső tetején én is szoktam zihálni...

az én méhszájam 3000, most vettem észre a kiskönyvemben. az a teljesen zárt??? valaki egyszer felrakott egy táblázatot erről... :roll:

Kukli
remélem, beválik!

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

marqueza: Nekem is két héttel fiatalabbnak mutatta magát :) méretei alapján. Át is írták a dátumot.. de azért én felkészülök arra a március 15 re és már februárba összerakok mindent.

lorsy nekem a 27. héten nézték és akkor volt nem egész 800 gramm, de nekem ugye fiatalabbnak is nézték két héttel ...de nekem tuti nincs még két kiló
:D bizti nem baj hogy ekkora lesz egy szép nagy babád :wink: :wink:

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Köszi hogy így aggódtok :) Elvittek kocsival, úgyhogy majdnem mindent el tudtam intézni amit szerettem volna :) a többit meg majd ha "szép" idő lesz..

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Sziasztok!

Ma én is jöttem-mentem a városban, ügyintéztem. Itt nincs igazán jég, de Bp belvárosa mindig melegebb, mint a külső részek, vagy a kisebb városok.
Katka, sajnálom, hogy nem tudtál kijutni Etyekről, de legalább csináltatok egy csajos napot így...

Samu 2-3 napja nem alszik éjjel, pontosabban, valamikor 1-2 között felkel és 4-5-ig fent van. És óbégat. Szóval mi sem alszunk. Én is tök fáradt vagyok, meg apa is. De ma reggel tök jó fej volt, Samut elvitte bölcsibe, és engem nem keltettek fel, hú de nagyot aludtam...

Lorsy, üdv itt! Én is úgy tudom, hogy a súlybecslés UH alapján nagyon nem megbízható. Egy ismerősöm nemrég mesélte, hogy a lányát 3,5 kilósra becsülték UH alapján a szülés napján, erre 20 gramm híjján 5 kilós lányzót szült (4980g). Erről ennyit.

Pulcsi, sajnálom, hogy ilyen nehezen viseled már a terhességet. Nekem ma fájt kicsit a szívem a jövés-menés közben, de ahogy leültem pihenni, elmúlt.
Mennem kell Samuért, majd még benézek.
Üdv:
É

erpé

Na ha Csibb dokija pontos, 8 perc múlva vizsgálják. Bizti minden rendben.
Lorsy üdv! Elég eltérő dolgokat mérnek nekünk itt topicon belül is ahogy látom. De ez tényleg semmit nem jelent. Nekem Botit anno 36. hétben mérték 2700 körül, aztán 40-re volt 2900 g. Szerintem ezen ne parázz. Amekkora lesz, akkora lesz. Lényeg, hogy gyönyörű kisbabád fog születni.
Erpé kitartás, és szebb éccakát mára!

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

A temetőbe én sem jutottam ki, nem tudom mostanában nagyon fáradtnak érzem magam :? mi ez a gyengeség?
Viszont a többit elintéztem :)
Lorsy, üdv itt, mesélj magadról.

Nekem múlt hónapban úgy emlékszem, azt mondták 700 gramm(kis pinduri :D )

Bea, Maja

Kép
bea1978

Nem tudok visszaolvasni, csak bemásolok egy levelet, amit a lakótársaimnak írtam, hogy lássátok, mi volt ma.
"Gyerekek, most értünk haza...
Ha már takarítás, mellékelek néhány képet a "piperetakarításos" átvett lakásunkról.
Órákig tudnék mesélni, A. úr megdöbbent arcáról, hogy hogy néz ki a lakás (de nem történt semmi), a szaros (!!!!!!!!!!!!!!!!) wc-nkről, a vízért (a mi átvett óránkra vételező!!!!) bejáró munkásokról (értem a 3köbméter meleg vizet...), a takarítólányról, aki háromszor jött vissza (egyszer a fürdőt "takarította" fel, egyszer a kisszobát, harmadjára...) megkérdezte, hogy akkor most mit kell csinálni?!?!??!?!
Amikor felmosott egy részt, állt, támasztotta a felmosónyelet, várta, hogy felszáradjon. Ajtók, ablakok tiszta por, és boldogan elnézte, ahogy ezt én megúnván, elvettem a partvist, és felsepertem a többi részt, ha már várni kell, míg szárad. Még meg is jegyezte, hogy úristen, mekkora por, most volt itt takarítva délelőtt (hát kurvára biztos, hogy nem).
A hibákat egyáltalán nem javították ki, azalatt az 5 óra alatt, míg ott álltam (vicces volt, ekkora hassal), 90%-át megcsinálták. De tegnap óta semmi!
Szóval készüljetek fel, hogy csak az lesz kész, amit akkor és ott megcsináltattok!!!
Én már csak röhögök az egészen (csak a gyereknek ne legyen baja), felhívtam anyut, hogy segítsen vasárnap takarítani, de hát kész bolondokháza az egész!"

És most búcsú, vigyázzatok magatokra, majd jelentkezem!!!

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?