A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Sziasztok Drága Lányok!

Úgy néz ki, hogy megúsztuk egy kis orrfolyással az oltásokat, közben még egy fogacskát is növesztett Máté, megvan a kilencedik. :)

Sajnálom, a betegeskedőket, gyors gyógyulást!+++++++++++++++++

A képek nagyon jók, imádom nézegetni őket! :)

Pelenkázás: Én még mindig a pelenkázón pelenkázom Mátét, szépen fekszik, hagyja, sőt még ott is merem hagyni pár pillanatra, ha messzebbről kell valami, akkor is úgy marad.
Nem semmi Vindo, ahogy Rugót hajkurászhatod, boldog névnapot tegnapra! :)

Morzsesz: Üdv közöttünk, nagyon szépek vagytok, jó nagy fiú Marcell :shock:
Máté most 11 kiló (valamivel több lehet, de csak fél kilónként mér a mérlegünk), magasság kb. 78 cm.

K.Timi: Máté este kilenctől reggel fél nyolc, nyolcig alszik, napközben egyszer alszik kb. 2, 2 és fél órát , de az alvás hosszúsága nagyrészt attól függ, hogy mennyi inger éri napközben, ha csak otthon vagyunk kevesebbet alszik, ha van program, akkor többet.

Maszkabálos taliban benne vagyunk, pont most hajkurászok jelmezt Máténak, mert majd a Játszó bölcsiben is lesz farsang. Bencének már megvan, ő tűzoltó szeretett volna lenni.

Regi nagyon ügyi vagy a fogyival, csak így tovább! Én is belekezdtem újra és azt hiszem kipróbálom én is ezt a Cefamadart, hátha könnyít a betartásban. :roll: Édes Szeli nagyon! :)

Ágica: Képzeld, úgy néz ki, hogy Anyum talált lakást, tavaszig biztos át is költözik és ha arra járunk majd mini talizhatunk :wink:

No megyek, mert indulunk az oviba Bencusért. :)

KépKépKépKép
meryke

Alvás: nállunk f9-7 ig délben f1-3

KépKép
kaqk
Debrecen

Meryke: Ez szuper! Persze hogy minitalizunk és a mi utcánkba sikerült a páratlan oldalon? :wink:

Panndi: Jaj ne Zsófi is kezdi szegény.Petrának ennyivel kezdődött és az előbb 39 volt.Most alszik megint.

Morzsesz: próbáltam a hűtőfürdőt is már a csuklójára meg a bokájára tettem vizes ruhákat.De eddig nem használt és most már a széklete is egyre nyákosabb!Ez már az 5.volt!

Felhívtam a Bethesdát mert úgyérzem a sajár dokink nem csinál semmit! És közölték hogy míg nincs este 8 addig nem tudnak fogadni vigyem a háziorvoshoz mire elmondtam mi a bajom a h.orvossal erre annyit mondtak hogy ez a magas láz nem lehet az oltástól amit 9 napja kapott :roll: Most légy okos Domonkos! De igy kénytelen vagyok mégis a mienkhez vinni :roll:

Mesi jelentkezz hogy vagytok???

Kép

Kép
agica1126

Regi: Ezt a tabletátt hol lehet kapni?

Kép

Kép
agica1126

Ágica másik gyerekorvos a közelben?
ne vidd a mostanihoz, csak legyint és azt mondja az oltástól van :evil:
vagy várd meg a 8 órát :roll:
gyógypuszik a kis drágának

Mesi veletek mi újság?

Fleur Lilla jobban van már?
Alakulnak a napjaitok vagy még sokat sír?

Kaqk szerintem a lányok is benne lennének, hogy március második felében legyen a tali.

Regi nagyon jók a képek :lol: :lol:

Panndi remélem nem lesz láz belőle. Mennek+++++++++++++++++++

K.Timi szöszke Ádi nagyon cuki :lol:

Cica ma már okés :lol: . Rohangál, magyaráz, segít teregetni (így "csak 1/2 óra volt 10 perc helyett) Annyi, hogy 2,5 órát aludt. Kb 1 órát szokott.

KépKép
Kép Kép
l.móni

Sziasztok!

Hát nem semmi módon pelenkáztok csajok :wink: nálunk sterencsére engedi Péterke:-)

Regi nagyon kis formás Szelike:-)

K.Timi szerintem is adj időt a fiadnak.

Ágica szegény Petra :cry:

LMóni nekünk is inkább a március eleje.

Heni
KépKép
heni81

Ktimi!
Bálint este van h. 6kor,de ált f8-hn8-kor fekszik,alszik,Míra felsírja aztán 6kor kel(ritkán f7kor,ha 7kor akkor piros betűs ünnep )
1* alszik napközben kb. 11-f2-2ig :) persze ez csak hétközben,mert hétvégén sokkal kevesebbet,itthon van Míra és persze a szája be nem áll csacsog egyfolytában 8) Öcsike meg éberen alszik nagyon :evil:

Panndi!
jobbulást nektek :(

Ágica!
akkor hűtő-fürdő,ne csak priznuiccelj :)
berakod akádba,szép lassan lehűtöd a vizet fokozatosan kicsi hideget engedj hozzá :) szinte észre sem fogja venni.A lényege ha jól emlékszem akkor 37 fokos legyen a kezdő hőmérséklet.
jobbulást Nektek :)
Doki meg nem semmi :(

Móni!
de jó h. jobban van Gréta :) tali nkem mind1 :) csak eső ne essen,ne legyen -10 fok :)

s én Mesinek inkább azt javasolnám, h. Gegét adja le addig Anyukájának, és inkább Ő legyen zsófival :( Mert szegénykém megint azt fogja hinni,h. direkt passzolják le :( bár a csuda sem tudja mi a jó döntés ilyenkor :(

:arrow: mustárszagú hisztizsákom megérkezett :)

KépKép
viranka

kkkmgmkkkkkkkmmmkhkmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmhmmmmmmmmmmmmhhmkkkkkkkmhkkkhkmhmmmkhhhh,m,k,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,m,hhhm,h,mh,........................

ezt B. üzeni,remélem értitek :wink:

KépKép
viranka

Viranka - megmutatom Rugónak, biztos tudja, miről van szó :D

Betegeknek jobbulást! Ágica, majd írd le, hogy mi történt, hogyan döntöttetek.

Ktimi - alvás reggel kb. fél kilencig, délután fél kettő és három között, este mostanában fél tíz-tíz között nyugovóra tér. Jó képek!

Kaqk - Neked akartam még írni, hogy sok babának stagnált a súlya hónapokig, aztán meg hirtelen behozták a lemaradást :wink:

Kép
vindolanda

Morzsesz! Ja, csak eszmefuttatás volt részemről! :)
Kamionozik a párod? Vagy mi a a munkája (ha publikus)?

Vera! Homeopátiás étvágycsökkentő (és tényleg!)
http://patikaszentanna.hu/?p=sztanna_textbox&id=45

Meryke! Ajánlom! Sokat segít!!! :)

Nem hagy... :arrow: :)

Kép

Kép
regcsiken14

Ágica!

Hűtőfürdő
A leggyakrabban alkalmazott fizikai lázcsillapító módszer. A fizikai lázcsillapító módszerek lényege a fölösleges hő minél nagyobb felületen történő elvezetése a testtől. A csuklókra és a bokákra csavart vizes ruha a kis felület miatt nem kellően hatásos. A vizes ruhába történő csavarás a gyermek számára kellemetlen. A hűtőfürdő a fenti eljárásokkal szemben hatékony, és a legtöbb gyermek jól tűri.
A hűtőfürdő gyakorlati kivitelezése: a kádba annyi vizet engedjünk, amennyi az ülő gyermeket kb. a mellbimbókig ellepi. A víz hőmérséklete a mért lázzal azonos legyen. A lefolyón keresztül a kádból folyamatosan engedjük ki a vizet, és helyette engedjünk a meleg vízbe vékony sugárban hideget. Természetesen ne a lázas gyermekre! Közben locsolgassuk a gyermek hátát és mellkasát az egyre hűlő vízzel, hogy minél nagyobb felületen történhessék meg a hőleadás. A hűtőfürdőt addig végezzük, amíg kézzel nem érezzük a gyermek testhőmérsékletének csökkenését, de 10 percnél ne tartson tovább. Hűtőfürdő után a gyermeket töröljük szárazra, fektessük ágyba. Lázméréssel ellenőrizzük a hűtőfürdő hatását, és amennyiben nincs komoly lázcsökkenés, megismételhetjük.

Kép

Kép
regcsiken14

Cefamadar: A barátnőmmel vettünk közösen egy dobozzal, hogy kipbóráljuk (mert kicsit drága), ő 1,5 és 2,5 kg-ot fogytam eddig (1 hét alatt), de fogyózni kell mellette, csak sokkal könnyebben bírjuk! Tulajdonképpen húst eszem zöldséggel, se kenyér, se krumpli, se tészta... :)

Kép

Kép
regcsiken14

kipróbáljuk...

na, most már tényleg :arrow:

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok!

Betegeknek jobbulást!

Hűtőfürdő: én Zétinek olyan vizet engedtem mint amit szoktam és a lábánál időnként engedtem a hidegebbet bele. Teljesen jól elvolt a vízben, bár a végén már vacogott a foga. Én a vizesruhát nagyon nem szeretem, életem legrosszabb élménye volt amikor nekem csinálták. Később amikor nagyobb lettem inkább hűtőfürdőztem, csak vizes ruhát neeeeee. :evil:
Ezt a csodás emléket idézte bennem fel a tejapasztós borogatás nemrég. :evil: :evil:

Fogyókúra: nálam eddig csak Rubint Réka jött be. Én a Bio CLA egy másik fajtáját szedtem mellette, de a neve nem ugrik be. :roll:
Én lefogytam a diétájával és a heti 3 tornájával a megjelölt mennyiséget. Nem bírom az éhezést.

Alvás: Zéti 9-től 9-ig, nappal pedig 13h-tól fél-egy órát max.

Nagyon jók a képek!!!! :D Én is rakok fel, apa mindjárt átveszi őket.

Szeli de aranyos pelusozás közben! Nálunk harc van, fekve. :lol: De megoldom. :wink:

Ma akkora hisztiket levágott csemetém, valami rosszaságszérumot kaphatott oltás helyett. Szó szerint toporzékolt. :shock:

Kérdésem lenne: Olyan anyukákat kérdezek akik szopi alatt nem szedtek fogamzásgátlót és már nem szoptatnak, nincs tejük sem. Amikor elapadt a tejcsi, kb. mennyi idő múlva jött meg rendesen a mensitek? Vagyis mikor lett minden a régi?

Mesi remélem jobban vagytok!!!!

Puszi, jó éjszakát!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Akkor a képek:

Kép

Kép

Olyan kis édesen bír aludni. :D Fürödni mostanában a nagykádban szoktunk, de néha visszatérünk a kicsire. Abban jobban elvan.

Puszi!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Jó reggelt!

Szeli hányt az éjjel (4 óra körül), főleg egész zöldborsót... valszeg
túl mohó volt az ebédnél, és nem rágott el jó néhány szemet (egyébként az ínyével el szokta rágni), nem tudta megemészteni. Úgy megijedt szegénykém, sajnáltam, 2x hányt egymás után, azóta semmi baja szerencsére! Most jó a kedve! Bár mi elég nyúzottak vagyok Zsoltival, Szelinek meg se kottyant az éjjeli fentlét... :)

Zéti igazi nagyfiú már! :)
Miléna! Én se bírok éhezni... :?

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok

Köszönjük mindenki tanácsát nagyon jól esik!
Végül levittük a háziorvoshoz aki mintha érezte volna hogy megyünk és annyira normális volt és nem az oltással kezdte hogy attól van szerencsére.Szóval sajna elkaptuk a hasmenős hányásos vírust ami most van pluszként.Adott receptre egy olyan lázcsillapítót amitől tegnap este óta nincs láza szerencsére remélem nem is lesz de a hasa az megy :oops:

Kép

Kép
agica1126

Ez nem is hasmenés mert csak ilyen nyákos izé jön belőle de előtte egy hatalmasat durrant és úgy :oops: :oops:

Kép

Kép
agica1126

Tévedtem ez még is hasmenés és nem alapszintű :oops:

Kép

Kép
agica1126

Petrának jobbulást! Remélem, hamar átmegy rajta!!!! ++++++++++++

Kép

Kép
regcsiken14

Petrának jobbulást!

Miléna: nekem két héttel az utolsó szoptatás után jött meg, de a dokim azt mondta, hat héten belül fog megjönni.
Vendég

Jó reggelt!

Szegény kis Szeli! nálunk sokszor mennek le a dolgok rágás nélkül :shock: aztán pelusban egészben jönnek vissza :shock:

Zéti mekkora nagy fiú, nagyon édes:-)

Petrának jobbulást!

Mi eléggé nyügik vagyunk ma reggel:-( apa felkeltett minket :evil: de csak jó akart, mert csinált reggelit és velem együtt szerette volna elfogyasztani, mert ma kicsit később indult.

Heni
KépKép
heni81

Jó reggelt! :)

Hú, hát jó kis korcsolyapálya van, ezerrel kapaszkodtam a babakocsiba, de még így is párszor kipörgött a lábam :)

Szegény Petrus, jobbulást neki!++++++++
Ágica: Úgy néz ki, hogy Berdába sikerül, de az nincs messze :wink:

l.Móni: De jó, hogy Cicus jól van! :lol:

Zéti is milyen nagy fiú, nagyon helyes kispasi! :)

Regi: Éjszaka :(

Panndi: Akkor nem lázasodtak be?

Mesi, hogy vagytok?????

Rendbe kell hoznom a konyhát
:arrow:

KépKépKépKép
meryke

Mesi jeletkezz!!! tegnap még csak életjelet sem kaptunk tőled :cry: :cry: :cry:

Mi ki sem megyünk ebben a korcsolyázós időben, nem merek kockáztatni. Holnap is apa szabit vett ki, hogy elvigyen tolmácsolni, mert különben nem mennék el ilyen időben egyedül.

Olyan kis nyügi Péterke, nem kért reggelit sem, hanem a tápszerét vette elő a fiókból és mondta, hogy nyam. Szóval ma már 2x ivott. Egyébként 3x szokott még inni naponta, megint visszatértünk a déli alváskor is a tápira. Már most úgy kapja, hogy 90 ml viz + 90 ml tej.

Heni
KépKép
heni81

Nem lázasok szerencsére, de Zsófi extra nyűgös :?
Vendég

Sziasztok Lányok!

Na, végre ide is bejutottam :)

Szeliremélem rendben van!Képzelem, hogy megijedt! :?

Petrusnak is mielőbbi gyógyulást!

Heni, hát bár egyszer én is megtapasztalnám, milyen is az, mikor Uram ébreszt reggelivel :D

Regi!De ügyi vagy a fogyizással! 2,5 kiló jónak tűnik! :wink: Kitartást!!!

Miléna!Zéti nagyon édes, milyen nagyfiú már tényleg! :D Ja, nekem szoptatás alatt megjött a mensesem, kb. az 5. hónapban, s azóta rendszeres volt(míg újra teherbe nem estem persze :D ), úgyhogy érdemben nem tudok nyilatkozni...

Panndi!Hogy van kiscsaládod???

Mesi!Jaj, sajnálom ami zajlik Veletek! :cry: Drága kis Kölkeidnek gyors, villámgyors gyógyulást!!!!++++++Nagyon nehéz lehet Neked most, de ügyes vagy nagyon, meglátod, minden rendben lesz, kitartást!!! :wink:

alvás: délelőtt egy óra, délután fél, majd este fél kilenctől reggel 8-ig :)

Velünk minden rendben van, Botond éli világát, kiheverte 3 nap alatt a náthát, hisztizve növeszti a fogát :D . Meggy csendben elhömbizik a pocakomban, Szegénykémről sokszor alig veszek tudomást, mert Bátyja kissé önző lett :D .Hirtelenjében ennyire volt időm, majd jövök!
Vigyázzatok Magatokra, szép napot!
kispocc

Silka!Kérlek, hogy a tábliban módosítsd az adatokat!Már nincs szükségem lánynévre :D , férfiemberem neve lehet, hogy Bulcsú lesz!Köszönöm szépen! :D
kispocc

Fruzsi olyan intenzíven mozog, hogy nem tudok nem rá figyelni, nagyon kis erőszakos :lol:
Vendég

Nálunk olyan érdekes a helyzet, Botond nagyon, de nagyon sokat és erőteljesen mozgott. Ezzel szemben Bulcsú nagyon kis nyugis, hömbölög, odabújik :) . Olyan furcsa Botó után...Van valakinek ilyesmi tapasztalata többgyerkőcös anyukák :?:
kispocc

kispocc, nálunk pont fordítva. Zsófi csak úszkált, Fruzsi, dörömböl,, rúgkapál, matat, forgolódik :lol:
Vendég

Kispocc nálunk most pont forditva van:-)
Péterke nagyon nyugodt gyerek volt hasban ( még most is) nem mozgott sokat, sőt CTGket kellett ismételni :shock:
Most pedig Öcsike a 18 héttől inteziven mozog, doki mindig azt mondja tiszta anyja :D

Olyan érdekes egyébként én pont két véglet vagyok, vagy túl kényelmes, vagy hiperaktiv.

Heni
KépKép
heni81

Mi lementünk, mert Szeli egy fél joghurtot volt hajlandó megenni, és gondoltam veszek banánt meg fornettit, ezek tegnap nyerők voltak... Én nem tudom, mi van, bár most az éjszakai hányás miatt is lehet, hogy nincs kedve enni... :( Most 2 csemege uborkát evett, az ebédjét sem kérte... :roll: (bár tegnap du. zabált, attól is hányhatott...)
Vásárlás közben Szeli el is aludt a babakocsiban kb. fél órára rá, hogy elindultunk (pedig ebéd után szokott aludni), úgyhogy sétálgattam az ónos esőben 2 órát! :lol: Úgy voltam vele, hogy akkor aludjon most, mert ha felébresztettem volna, nehéz lett volna ebéd után elaltatni. A délutánt úgyis kibírja, mert megyünk szülinapozni az unokatesókhoz! :)

Kispocc! Bulcsú! :)

Kép

Kép
regcsiken14

Drágáim! Nagyon le vagyok maradva az olvasással...
Mi alakulunk, a gyerekek stagnálnak, Zsozsi már láztalan, de az orra még folyik, a kicsinek is tele van, de már jobban alszik mindkettő. Apa mint a mosogatórongy.
Hoztam két képet, most csak ennyire futja.

Kép Kép

Kép
Kép
Kép
gremese

Emese nem is kell olvasnod, csak jelezz, hogy mi van veletek, képeknek meg plusz nagyon örülünk:-)

Pihenőszéketek meg van még??? Próbáltad bele tenni??? csak érdekelne, hogy egy újszülött mit szól hozzá, Péterke már 2 hósan kapta.

Heni
KépKép
heni81

Húúúúú Csajok! Most hozta el Anyu a leletemet, és teljesen jók a pajzsmirigy értékeim!!!!!!!!!!! :D Minden határértékeken belül van! :)

Kép

Kép
regcsiken14

Mesi! Nagyon aranyosak együtt!!!! :)
Kitartás Nektek, most már hamarosan meg kell, hogy gyógyuljanak!!! ++++++

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok!

Mesi továbbra is jobbulást nektek! Nagyon aranyosak a gyerekek együtt! :D

Felrobbanok a méregtől. Zétit altattam előbb. Majdnem elaludt amikor végigvágtatott magassarkúban a szomszéd, rögtön fel is ébredt. Ismét altatás, mire sikerül a csajszi rohan visszafelé. Zéti felugrott, altatás újra. Betakargatom amikor megint rohan a csaj a folyosón. :evil: :evil: Minden délben ezt csinálja, mint aki valamit otthonhagy. Esküszöm ki fogok menni amikor először szalad és visszaküldöm a lakásba, úgyis megint vissza fog szaladni. Az a gáz, hogy itt minden csaj magassarkút hord. És mindegyik szalad. Tudják, hogy gyerek van itt, amúgy jóban is vagyunk mindenkivel. De amikor még este 11-kor is a csattogás van... Annyi esze nincs senkinek, hogy legalább lassan menjen akkor csendesebb...Járólapos az előtér és így visszhangzik is. :evil:

Majd az új lakásban csend lesz remélem.

Ja amikor a csaj elhúzott akkor az ablak alatt csörömpölt valaki egyik üzletnél.

Regi remélem Szeli is jobban lesz!

Délután megyünk a lakást megnézni, már úgy várom!
Jó lenne végre ha tudnék fényképezni.

Puszi!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Regi örülök, hogy jók a leleteid!! :D

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Hello Lányok,

Végre elaludt! :D :D :D 6 nap után először alszik napközben. Juhéjj, remélem gyógyul közben! Egyébként pokoli szarul vagyUNK. Mert most már én is elkaptam. Kisdrága rókázik 2 napja + fosik. :cry: És mindezek mellett NEM ISZIK. :cry: :cry: :cry: Teljesen kivagyok miatta. Egész tegnap meg ma délelőtt bőgve magyaráztam neki, h igyon, mert ki fog száradni. Semmi nem kell neki. Tejjel, vízzel, 2 féle teával, szörppel, gyümölcslével (sőt még az imádott kólával is :? ) kínáltam, de mikor látja, h közelítek felé, közli, h nem és összeszorítja a száját. Aztán indul a hiszti. A gyógyszereit folyamatosan kihányja és ezért nem gyógyul. Úgy hörög, mint egy tbc-s és köhög éjjel-nappal. Totál fáradt, mert emiatt éjjel sem tud pihenni. Hiszti meg reggeltől estig, amit már egyre nehezebben bírok, főleg, h én is KO vagyok. (Bár tudnék nappal aludni…) Persze enni sem eszik napok óta, de abból nagy gáz nem lesz, max fogy egy kicsit. De ivás nélkül… HOGY LEHETNE RÁVENNI, H. IGYON? HELP!

Nagyjából visszaolvastam.

Körömvágás: csakis ébren (úgy alszik mint egy nyúl, ha megfogom a szobája kilincsét és 1 cm-re lenyomom, már arra ébred) Előtte óvintézkedésként becsukok minden ablakot különben rámhívnák a gyámügyet. Aztán indul az üvöltés. A lábkörmöknél apa segít lefogni a lábát és még jobban üvölt. Nem tudom ki utálja jobban az egész procedúrát…

Öltözés: hujjú body + 1 hujjú póló + 1 vastagabb pulcsi v kapucnis felső, harisnya, + 1 zokni, gatya, overáll + kabát. Meg persze sapka, sál, kesztyű. Na, én meg pont most vettem a vateráról egy egyberészes overállt. Nekünk 2 részes van és ahányszor lehajolt, mindig felcsúszott a kabátja. Gondoltam az 1 részes praktikusabb… Most akkor mégsem????

Hello Morzsesz! De jó, h még mindig vannak újak! :)

Vindolanda és Viranka, utólag is boldogságos névnapot! Na látom Viranka nem ma ünnepel :)

Reggeli, hát ez nálunk még mindig tápszer. Hiába adok neki utána bármit, nem kéri. Ha meg később jönne néhány falatka, akkor nem ebédelne. Szóval csak tápszer, de abból közel 3 deci, mert később ezt már nem hajlandó inni. Elképzelésem sincs, h enyim gyermek mikor fog felnőtt módon enni. A mai napig külön kell neki mindent csinálnom. A mi kajánkba max belekóstol. Husit alapból kiköpi, ha nem pürésítve a főzijébe keverve adom… :shock:

Regi, ügyes vagy! Igen, 1 hete nyomom. Bár mióta Lizi beteg és semmit nem hajlandó enni, mutatóba ettem neki 1-2 dolgot, hátha megjön a kedve. Mind nem fogyókúrás volt: keksz, ropi… De azért a karácsonyi 3-ból lement másfél. Ez is valami… Velem egyébként nem éhségérzet kapcsán volt a probléma, hanem megkattant a testem. 6 hét kemény diéta és heti 6-8 óra edzés mellett sem indult meg a fogyás :twisted: Ennél többet nem tudok tenni az ügy érdekében. Életemben nem voltam ilyen sporty... :cry: Hátha most a kezelés után. Ja, akartam írni, h tök jó lenne itt folyamatosan értekezni, h ki hol tart és mit eszik. Hátha együtt több lesz az akaraterő… Többi fogyis? Mit szóltok hozzá?
Regi, állva pelenkázás :D Hogy tudod így bekenni a popsiját? Mi most a kakiba nyúlással küzdünk. 10-ből 9x tutira belekap. Aztán meg üvölt, mikor viszem kezet mosni. :?

Heni, a fiúk nagy része babázik. Ezzel semmi gond nincs. Gondoskodást tanul vele. Lizi meg autózik meg Thomas rajongó…

Jesszusom, mennyi a kis beteg! MIndenki gyógyuljjon gyorsan-gyorsan!!!!!!!!!!! Fülszúrás, jajj istenem... :cry:

Irina, ne aggódj, nekünk meg sem kottyant az oltás. És találkoztam már más anyukával is, aki ezt mesélte. Ádi is rendben lesz. :wink:

Móni, tali, igen-igen! Csak gyógyuljon meg gyorsan mindenki!

KTimi, nyugi, amit leírtál, az bőven elég. Liza hónapok óta kb. 11 órát alszik. Éjjel 10-et, du 1-et. Ennyi. Bár hallottam már napi 14-15 óráról is. Mindegyik gyerkőc tudja, h neki mennyi a szükséglete. Örülnék, ha du egy kicsit több alvással kényeztetne a lánykám, de hát ilyet dobott a gép. :lol: Már megszoktam, h semmire sincs időm.

Beszéd, na lányok a következő talin mi már szóhoz sem tudunk jutni a gyerekek karattyolása miatt. :lol:
Lizi is eszméletlenül nyomja: összeszámoltam, több mint 50 :!: értelmes többtagú szót mond. És már összerak 2-3 szót is. Pl: ottcsidejtya (ott is gyertya - végigmutogatja a könyvben lévő karácsonyfán a gyertyákat) mácsikbéka (másik béka) inni tejci. Mondjuk napi kb. 5-6 órát töltünk könyvolvasással. Más szinte nem is érdekli.

Ágica, Lizi is így fosizott tegnap. :lol: Akkora durrogtatások voltak előtte, h apával csak lestünk. Aztán hígfosi. Aztán még 3x ugyanezen forgatókönyv alapján...

Édesek a képek. Megpróbálok én is néhányat felrakni, már jó régóta nem tettem

silka
silka

Sziasztok!

Ágica!
A hasmenésre Normaflore Murcogót 2 nap alatt helyrerázta, ahogy már írtam is. Ha hamarabb tudom, szegény nem szenved 6 napot feleslegesen. Ja! És a tejtermékeket nem szabad adni, inkább "diétás" étkeztetés: pirítós, banán, alma, krumpli, rizs. Jobbulást!

Regi!
Szegény Szeli, remélem Neki nem lesz semmi komolyabb. Miénk apa saját céget cipel a hátán - bambusz belsőépítészeti termékek középeurópai forgalmazói: parketták, bútorlapok, egyedi tervezésű bútorok, meg ilyesmi. Ha esetleg érdekel: www.bambooland.hu a honlapjuk címe. (egy kis reklám nekik :D )

Miléna
Nagyon aranyos Zéti! Jó nagy fiú, látszik, milyen hunci :)
Nekem is a tej elapadását követően 2 hétre jött meg a mensim, és azóta is rendszeres. Az első kettő nagyon bőséges volt, aztán rendeződött.
Ti vágatjátok a Zéti haját?

KTimi
Ádi nagyon cuki kisfiú! :D

Gremese
Örülök, hogy jobban vannak a manók, nagyon édesek a fotókon. Most már Te is pihenj egy kicsit, bizti szükséged lesz még az édesanyák kifogyhatatlan szupererejére :)

Viranka
Azért nem írtam eddig, mert attól tartottam, nem tudok rendszeresen jönni, és kissé maximalistán azt gondoltam ez lenne a korrekt. De belátom ez badarság: mindenki akkor jön, amikor tud és akar.

Helyzetjelentés: szállingózik a hó!!! Ez csudaklassz, délután, ha felébred Murcogó mi is lemehetünk végre.... :lol: Itt nem csúszik már.
Mi is korán keltünk viszonylag: Murci 3/4 5-kor kérte a kakaóját. 6 körül felsírt megint, csurpisi volt, tisztába tettem, átöltöztettem, aztán durmolt még negyed 9-ig. De én már nem tudtam visszaaludni. Murci 8- hajnal 4-ig mélyen és folyamatosan alszik, de utána már nyűglődik: többször megébred, min. 2x fel is kel: inni kér, kakaózik. Aztán visszaalszik, csak sokszor már én nem tudok. :shock: :D

Morzsi
Kép[/url]
morzsesz
Budapest

Silka
Szerintem jól csinálod: kínálni minél gyakrabban. A kiszáradás ellen a tea a legjobb (nem tudom Te főzöd-e, vagy instant - bár ez szerintem lényegtelen is), mert cukros és ásványi sók is vannak benne, amik kellenek a kicsinek. Mást nem tudsz, mert erőszakkal nem tudod beleönteni. Ami nálunk használt, ahogy fentebb is írtam már, a Normaflore. Kb. 3 nap után jobbnak látszott Marcinál a hányás, aztán visszaesett, és ez helyrerakta irtó gyorsan. Volt úgy, hogy egy délután 10x reccsentett be. Szegényt éjszaka is kb 2x tettem tisztába, fürdettem le, öltöztettem át akkor. Nagyon ijesztő tud lenni a tehetetlenség, és ráadásul nincs igazi gyógyszere, csak a diéta és az itatás.

Regi
Gratula a jó leletekhez! :lol:

Morzsi
Kép[/url]
morzsesz
Budapest

Gyorsan képek is:

Kép Kép Kép

Reggel rögtön telefonálni kell.............relax a kádban..................első sminkem - naná, h nőciből vagyok

Kép Kép Kép

hooligan (persze apa öltöztette be)......mostanában imádja a sarkokat.........ráfért a frufru-igazítás

silka
silka

Regi, ez szuper hír!!

Morzsesz, tea sk, az instantot világ életében gyűlölte. Azt hittem, h a normaflore csak antibió után hasznos. Akkor most azt hiszem ki fogjuk próbálni. :)

silka
silka

Mesi, ezek a képek... :lol:
Vendég

Itt vagyunk,

Regi: szegény Szeli ...remélem jobban van és eszik

Miléna: Zéti olyan helyes nagy fiu és a huncutság a szemében ..édes!

Petrus: jobbulás..szegény ++++++++++++++++++

Silka: Lizi annyira édes csajos....a relax a kádban nagyon tetszik...nállunk is kedvelt a sarokba bújás.:-) Remélem hamar meggyógyul....kínálgasd, hátha elfogadja..miből iszik?
lehet ha vmi másból próbálod amitől kedvet kap.

Mesi: remélem hamarosan jobban lesznek a gyerkőcök..édesek egymás mellett...meg Zsófi milyen nagy lány....anyáskodik??

Időjárás: süt a nap 11 fok. :-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Silka: én az itatás módját váltogatom ha nem kér inni. Próbálom pohárból, itatópohárból, szívószállal...Hátha érdekes lesz egyik. Általában a nyerő a kisdobozos gyümilé szokott lenni. Az biztosan a legérdekesebb. Nagyon kis aranyos Liza!

Morzsesz: igen, anyu szokta vágni géppel. De már megint kis punk.

:lol:

Betegeknek sok puszi!!!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Silka!
Nagyon édes Liza, gondolom jó nagy csibész lehet? :D
A Normaflore a bélrendszerben található jóindulatú bacikat regenerálja a leírás szerint. Ha antibigyót szedsz, az elpusztítja ezeket, ezért javasolják a Normaflore párhuzamos szedését, mert az immunrendszert is segíti. Bármilyen emésztőrendszeri gubancnál: hányás, hasmenés sérül ez a pozitív, segítő bélflóra, és minél hamarabb helyreáll annál hamarabb segít a gyógyulásban. Jobbulást a kicsinek! :)

Kaqk
Napsütés? 11 fok? Irigy, irigy, irigy én.... :lol:

Morzsi
Kép[/url]
morzsesz
Budapest

Sziasztok, gyorsan összeszedem a mondandómat, és leírom. Rugó épp most aludt el 8)

Panndi - a Bulcsú nagyon szép név, és nem is gyakori. Nekem a vízilabdás srác jut róla az eszembe :D

Emese - akkor csak javulnak a gyerekek lassan :D Zsozsival hogyan alakulnak a dolgok? Előfordul még, hogy elutasít?

Regina - gratula a jó leletekhez. Hányás - hát, biztos kell egy kis idő Szelinának, amíg újra jó étvággyal falatozik :roll: Szegény.

Silka - jesszus, ennyi szó... Nálunk az "addide" is nagy szám, ha kell neki valami :D A képek szuperek, a f...s vírust meg hamar küzdjétek le. És igaza van Morzsesznek, kínálgatni, kínálgatni...

Rólunk - akkor leírom, mibe is keveredtünk. Mikor az építkezési engedélyt ki akartuk kérni, szólt a tervező, hogy a porta elejére az önkormányzatnak elővásárlási joga van, mert szélesíteni akarják az utcát. Utánajártunk, és kiderült, hogy csak akkor adják meg az engedélyt, ha a tervnek megfelelően a porta első másfél méterét (az előkertet egy az egyben) odaajándékozzuk az önkormányzatnak :shock: De ez még nem minden, kifizetjük a földmérőt, az ajándékozási illetéket, saját költségre átapkoljuk a kerítést, a kaput, a vízóraaknát, a gázdobozt, a szennyvízcsonkot... Hát ez majdnem egymillió forint. Az utcánkon a forgalmat úgy kell elképzelni, hogy 1-2 autó per óra :evil:

A szélesítésbe beleesik amúgy egy magasfeszültségű vezeték is oszlopokkal. Ja, és persze ez az utcából négy vagy öt házat érintene, a többi részt nem akarják szélesíteni :x

A tervező azt mondta, hogy kifizetnek egy csomó pénzt olyan építészeknek, akik ki sem jönnek terepre, és volt már rá példa, hogy egy házon keresztül akartak egy utat húzni.

Gábor bement a jegyzőhöz, aki azt mondta, hogy hát tényleg elég érdekes a helyzet. Gyűjtsünk aláírásokat, írjunk petíciót, adjuk le péntekig, és hétfőn az önkormányzat már tárgyalni is fogja. Ha szerencsénk van, akkor tavaszra eltörlik a rendezési tervet.

Ehhez az egészhez tudni kell, hogy a szennyvíz kiépítése után az egész faluban (a fő úton kívül) nincs aszfalt, erre ezek szélesíteni akarnak :evil:

Na, ezzel foglalatoskodunk mostanság. De már csak egy aláírás hiányzik. Ja, és a szélesítés félbevágna egy kocsmát, és a szomszéd mélygarázsát is :D

Itt ronda esős, nyúlós idő van, ma csak a kisboltig mentünk el.

Szép napot, V.

Kép
vindolanda

vindo: jaja, nekem is tetszik, de szerintem Kispoccnak akartad írni :wink:
Vendég

Tényleg neki :oops:

Akkor jöjjön javítva:

Kispocc - a Bulcsú nagyon szép név, és nem is gyakori. Nekem a vízilabdás srác jut róla az eszembe :D

Kép
vindolanda

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?