A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

Az nem semmi :o :o Vigyázz azért magadra Nemlajos!

Milky, Masut? Páran már rég jelentkeztek, nem?

Bea, Maja

Kép
bea1978

az kemény lehetett..... de azért nem kéne olyan sokat dolgozni meg pakolgatni nehogy baj legyen...

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

moncsi: :shock: nálam tutira nem lehet fiatalabb a baba két héttel, tök pontos volt a mensim, jól van kiszámolva a márc. 1., így márc. 16., amit ma dobott ki az uh, már a 43. hét lenne...Én arra tippelek, hogy egy picike picurka van odabent, vagy ahogy lenni szokott, az egyik uhn egy héttel idősebb, a másikon meg két héttel fiatalabb. Hol belassul a növekedés, hol felgyorsul. :roll:

marq
Kép
Kép
marqueza

Igen nekem is csak mondták... de lehetetlen.. szóval csak kisebb :) De még simán behozhatja úgyhogy baj nincsen :)

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Nemlajos: Ez iszonyúan bosszantó lehet. Azért vigyázz magatokra!

Éjszakai nem alvás: Szerintem napok óta front van és ez a gyerekeket is megviseli.....

Moncsi: Örülök, hogy nem lett bajod és dolgod is elintézted.... Inkább aggódok potyára....

Katka

Lilypie Kids Birthday tickers
katka22

Szép estét mindenkinek.

Én is ma voltam dokinál :)
Szép és zárt a méhszájam. azt mondta a doki, hogy többedszer szülőknél teljesen normális, ha a külső méhszáj már picit lazul ilyenkor.
Azt mondta, ha faros baba lesz alapos felkészülés és vizsgálatok után ő bevállalja a faros szülést, ha én is azt akarom. De neki is volt már pár esete, amikor utolsó nap fordult be a baba.
Aztán megleste a kicsimet uh-n és képzeljétek, már bizony befurdult a kis drágám :)
Csak maradjon is így :)
Még előtte megvizsgát és azt mondta nem érzi, hogy a fejecske be lenne illeszkedve (ami még nem is baj, de legalább már irányban van:) )

Kérdeztem én is a baba súlyát, de azt mondta az a gép, annyira nem ügyes, de a mért fejecske és a combcsont teljesen korának megfelelő méretü. A tapasztalata alapján kb 1800 g körülire saccolja a csajszit.

Mindenki nagyon vigyázzon magára,
Ugyan a 32 hét után már viszonylag kicsi a kockázat, ha megszületik a baba, de azért mindenki várja ki a legalább 38 hetet :)

Papillonról valami hír?

Kép

Kép
gabka77

Gabka, örülök, hogy jók az eredmények, és a babó is befordult.

Újszülött Overállt keresgéltem a tesz-veszen, meg a vaterán, de nem találtam olyan igazán szépet, emlékszem Kuklika kifogott egy olyan szép kis fehéret Katának :)

Ti mibe viszitek haza a picit, ruha? Mózes vagy autós babahordozó?

Bea, Maja

Kép
bea1978

Én is megjártam a dokit! minden ok, zárt méhszáj. kaptam szülésznő telefonszámot, mehetek megint vérvételre... és a kilóim száma 10-re emelkedett... :roll:

Bea
mivel most megkaptuk a húgomtól a mózeskosárral is ellátott babakocsiját, ezért lehet, hogy abban, de Fannit az autósülésben hoztuk. és hát a ruha az időjárás függő. Fanni február közepén született, őt egy meleg overallban hoztuk haza, alatta body és egy kapucnis pulcsi-gatya szett (rózsaszín kismackós fülű :lol:)

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Nemlajos
ez gáz... szebb élményeket kívánok...

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Csibb, az ari lehetett :D
Gratula a jó eredményekhez:)
Én Hétfőn megyek, ha minden igaz, kíváncsi vagyok, megtudom-e hány kiló és hány centi?
Nekem még hiányzik a hordozó, az overáll, kiskád és még egy pár dolog, már nem sok minden, kocsit azt én is kapok ajándékba :D

Bea, Maja

Kép
bea1978

Mi sztem hordozóban hozzuk haza Szonját, de hogy milyen ruhában, az passz. Én téli overállt nem veszek, de van egy kicsit vékonyabb, ha rossz az idő abban.

Ja, meg a doki írt fel a fehérköpeny szindrómámra vmi gyogyót, ami állítólag ha normális a vérnyomásom, pulzusom azt nem bántja, de nem engedi felmenni. Na kivi leszek rá....

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Mi az a fehérköpeny szindróma? Allergiás vagy az orvosokra? :wink:

Bea, Maja

Kép
bea1978

A fehérköpeny szexi is tud lenni, ha jóképű benne a doki, de az tuti hogy szülésnél az ellenkezőjét fogom gondolni, minden fehérköpenyesre haragudni fogok :lol: :lol:

jaj ti nem féltek? én szégyellem, de nem bírom a fájdalmat :oops:

Bea, Maja

Kép
bea1978

Ja, az vagyok!!! :lol: :lol: :lol:
Ha dokinál vagyok, mindig magasabb a vérnyomásom, pulzusom. Alapesetben meg tök normális.

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Én átestem a holtponton. Most per pill nem félek, hanem kíváncsi vagyok, milyen lesz....de lehet, h később megint előjön a félelem.....

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Tudom hogy tele velem az oldal :lol: , de szerintetek mekkora jelentősége van, ha olyan babahordozót veszek, ami nem napellenzős, vagy nem tudom mi az a tetején

ezt néztem ki
Kép

Tehuti, én inkább kihagynám, nem vagyok kíváncsi :lol: :lol: :lol: csak a szép kisbabámat kérem!!!

Bea, Maja

Kép
bea1978

Na jó, ha lehetne választani én is csak a babát kérném.....de hát nem lehet.... :lol: :lol:

Ha csak az autóban használod a hordozót, akkor sztem nem lényeg a napellenző. De nem értek hozzá.....nekünk van ellenzője is.

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Lehet érdemesebb lenne ellenzőset venni, az az esőtől is véd, de ha jobban meggondolom, mindegy mert ezeket ált. rövid távon használjuk, a fele így is úgyis nyitott, vagy a kocsiig, vagy ha gyalog megyünk, ott a babakocsi.

Bea, Maja

Kép
bea1978

Sziasztok,

Bea: Nyári napsütésben az autóban elég kínos tud lenni, ha nincs napellenződ.

Hazahozatal: A Kresz az autós ülést írja elő, a gyerekorvosk viszont azt vallják tudtommal, hogy a baba hátának 6 hetes koráig nem tesz jót az ülés. Egyenesen kell mindig fektetni és az ülésben meg görnyed. Én mózesbe szoktam tenni és ölben fogom végig.
Ezért fontos a babakocsik mózes része. A legtöbb babakocsi döntehető és éppen ezért nem egyenesíthető ki teljesen, pedig az az első 6 hétben fontos a kis hátuknak.
Szerintem, ha hazahozatalnál egy fél órára autósülésbe teszed a babát, akkor sem lesz semmi baj.
Öltöztetni még jó melegen kell mivel még nem jó a hőháztartásuk. Én amíg nem babakocsiznak mindig plusz egy réteggel szoktam számolni és hideg időben a kis pofijukat kell megfogni, ha az meleg, akkor nem fáznak....
Ja, és márciusban még feltétlen kell sapka!

Katka

katka22

Ja, az én is hallottam, hogy egyenesen kell őket fektetni. Jaj, annyi mindenre kell figyelni...ember teljesen bezavarodik.... :shock:

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Köszi Katka, nemtudom, Kamillának(kis keresztlányom lesz) asszem ellenző nélkülije van, a többieknek is ilyen volt, igazából árban jóval kedvezőbb, fele lenne, még gondolkodom.
Mózest én is nagyon szeretnék, csak sok pénz a Mózest is megvenni, meg a hordozót is, úgy gondoltam, a hordozót jobban ki tudom használni, viszont én is úgy látom, hogy egészségesebb, mind abban hazahozni, mind az első 6 heti szállítása a picinek. Van egy bababolt a belvárosban, ahol nagyon szép Mózesek voltak jó árban, lehet oda még visszanézek. :roll:

Bea, Maja

Kép
bea1978

Na vége is a töprengésemnek, elkelt :lol: most jött az e-mail

Bea, Maja

Kép
bea1978

Ajajaj...gyorsan keress egy másikat! :wink:

Gabi
Kép

Kép
tehuti

:D :D

Bea, Maja

Kép
bea1978

húú mennyi az idő már megint :o

Jó éjt kismamák, léptem aludni :P

Bea, Maja

Kép
bea1978

Bea: te hordozót nyáron fogod döntően használni a baba 3-6 hónapos kora között. Olyankor szokott tűzni a nap, az autóban meleg van (klímát sem nyomhatod teljes erővel, amikor bébi van a kocsiban). Baba le fog izzadni és aludni sem fog tudni, ha szemébe tűz a nap. Nyáron sokszor a napellenzőre egy plusz pelus is kell olyan hülyén tud sütni a nap.
Ha szerinted egész nyáron otthon leszel és úgyis babakocsiztok csak reggel és este, akkor nem lényeges a dolog. Ha szeretsz jönni-menni autóval (és nekem ilyen csajnak tűnsz ;) ), akkor azért hasznos lehet a napvédő.
Egyébként ez az ülés tényleg drága és csak olyan 8-10 hónapos korig kell, szóval próbálj meg esetleg kölcsönkérni ismerősöktől és akkor nem is kell venni.....
Mózest nem tudsz kérni Kamilláéktól? Ők addigra már régen kinövik, mire te szülsz.... :roll:

Mózes nélkül szerintem azért lehet élni, mivel az első hat hétben amúgy sem nagyon illik ám csavarogni a babával.... Szóval sétálni ki lehet vinni 10-14 napos korától, de vendégségbe vinni, ahol idegen a baktériumflóra.... hát azt nem nagyon illik. És például a Tescos nagybevásárlás sem nekik való az elején..... Meg az sem, hogy mindenki nálatok lógjon. Főként márciusban a kis rokon gyerekek komoly bacigazdák lehetnek. Őket illik megkérni, hogy várják ki a 6 hetet. Nagyszülők meg úgyis jönnek, ha akarod, ha nem.

Már megint nem tudok aludni. Megőrülök az álmatlanságtól. Előző éjszaka is 3 órát sikerült aludnom, akkor most miért nem ragad le a szemem?????? :roll:

Bocsi a hosszú hsz-ért. Más tapasztalt anyukák biztos másképp látják....

Ja, megint megvolt az esti vérzésem. Nem értem az egészet. Csak este van olyan 1 órát vérzek, de csak pecsételek, szóval nem nagy mennyiség. Miért nem akkor, amikor jövök-megyek, pakolok-rámolok? nem akkor lenne logikus?

Remélem ti már javában szunyáltok! Jó éjt!

Katka

katka22

Sziasztok, jó reggelt!

Nemlajos, sajnálom. Ez a beszámoló elég súlyos.

Bea, egyetértek Katkával, nyáron fontos lehet a napellenző a kocsiban. És a mózes pedig tényleg nem annyira kritikus, csak a legelején, de pl a kórházból hazajövet a hordozóba lehet tenni egy kis törülközőt összehajtva a baba háta mögé, ami kiegyenesíti a görbületet, így nem süpped bele annyira.
Egyébként meg én azt hallottam, hogy persze legyen egyenes és viszonylag stabil felületen a baba miután megszületett (szilárd matracok, stb), de a méhen belül hónapokon át összegörnyedve növekedett, így nem lesz tragédia, ha egy kórházi hazaút során picit görbül a gerince :) Hosszabb távon nem jó, ha pl süppedős a matrac, de az is inkább a fulladásveszély miatt.

Katka, éjszakai vérzés elég nyugtalanító lehet. Lehet, hogy amikor vízszintesben vagy, akkor történik valami... Dokihoz nem tudsz elugrani mostanában? Álmatlanásgot sajnálom.

És kiderült, mi volt Samu nyugtalan éjszakáinak oka: egy jó kis nátha-megfázás. Tegnap a bölcsiben egész nap folyt az orra vízszerűen, estére már köhögni is elkezdett, így hát jött a kúra: C-vitamin bomba, calcium, zyrtec cseppek, illóolajok (borsmenta éjszakára), orrspray, stb. Ma nem megyünk bölcsibe. (Szerencsére jó fej kollégáim vannak, ma 8-tól elvileg vizsgáztatnom kellene, de megoldják nélkülem...)
Most éjjel "csak" 2 x kelt, mert nem kapott levegőt, de hamar visszaaludt. Még mindig alszik. Este nem lázasodott be, remélem, tényleg csak valami enyhébb nátha, nem lesz komolyabb a dolog...
Dokinénit mindenesetre felhívom, mit gondol, levigyem-e hozzá.
Szép napot!

erpé

Jó reggelt!
Katka remélem alszik egy jót (minden vércsepp nélkül). Sokáig kukorékoltatok. Bár úgyis egyre kevesebbet fogunk aludni. :roll:
Bea mi sokáig hordozóztunk, nekem séta közben si soakt volt ott, védőnő szerint a magzati póz miatt. Sokáig aludt hason felhúzva, még ma is sokszor úgy szunnyad. Semmi baja nem lett. Ennek ellenére most kapunk kölcsön mózest, mert a nyaraláshoz azért muszály lesz, ott sokat utazunk.
Napellenzőként ha nincs más egy pelu az ablakba sztem megteszi. :wink:
Ha szültök majd meglátjátok nem fog érdekelni, se doki, se senki.... :wink:
Gabka nagyon örülök, a befordulásnak, és szupi, hogy Csibbéknél is rendben van minden!
Nemlajos sajnálom az élményt. Óvatosan, lassan, nyugodtan.... .nemsoká túl vagy rajta, aztán majd irigyelünk a képekért!

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Én is csatlakozom Katkához :)

Mózest csak akkor vegyél, ha kénytelen vagy a picit már az első hetekben is hosszú útra vinni.
A rövid "muszáj" utakat kibírja a babahordozóban, annyi nem fog ártani neki.
6-8 hétig, sőt ha lehet és megoldható akkor később se nagyon vidd mondjuk tecsóba, ahhol mindenki meg akarja majd nézni és a sok észlény fogdosni is.

Én igazából nem értem az embereket. Mindenki tudja, hogy az első amit a gyerek a szájába töm a keze, mégis .... "jaj nem simogatom meg a (pl) fejét, mert koszos a kezem, csak a kis kezét egy picit" ... könyörgöm a fejéről nem tudja lenyalni a koszt.
Ha valaki olyan akarja fogdosni a gyereket, akit nem tudtok vagy akartok teljesen leszerelni, akkor határozottan szóljatok, hogy csak a kezét ne.

erpé, valami lehet a levegőben, mert Levi is ugyani így van.
tegnap előtt kezdte a köhögést, este már folyt az orra, rendesen és sajnos reggelre lett egy kis hőemelkedése :(
Levi sem ment ma bölcsibe, párom átvitte anyóshoz.
Ma van az utolsó napom, le kell mindent adnom, aztán tépek érte

Kép

Kép
gabka77

Csibb Tényleg örülök, hogy a barátnőm veszi át az osztályomat! Őt ismerem, tudom, hogy jó kezekben lesznek a gyerekek.
A 3000 az tényleg a teljesen zárt! Jól tudod!

3000 zárt méhszáj, a méhnyak 3 ujjnyi
2000 zárt méhszáj, a méhnyak 2 ujjnyi
1000 zárt méhszáj, a méhnyak 1 ujjnyi
3100 3 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső méhszáj, a középső és belső méhszáj még zárt
2100 2 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső méhszáj, a középső és belső méhszáj még zárt
1100 1 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső méhszáj, a középső és belső méhszáj még zárt
3110 3 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső és középső méhszáj, a belső méhszáj még zárt
2110 2 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső és középső méhszáj, a belső méhszáj még zárt
1110 1 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső és középső méhszáj, a belső méhszáj még zárt
3111 3 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj
2111 2 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj
1111 1 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj

Gabka Akkor Te is megnyugodtál, minden rendben. Ez jó!

Bea Én még nem tudom miben hozzuk haza majd a picit. Van mózesünk is, meg hordozónk is, meg pólyánk is. Majd az időjárás fog dönteni.

Kép

Kép
rszg

A bébihordozó témához: van egy kedves kis oldal, ahol sok hasznos infó le van írva a babakocsi-választással kapcsolatos döntések megkönnyítésére.
Ezen a linken vannak konkrétumok is:
http://www.babakocsi.net/milyenamegfelelobabakocsi

Mi többek között emiatt vettünk ilyen sokfunkciós babakocsit, amihez van külön mózes, hordozó, meg sport rész, meg napellenző, esővédő, minden kutyafüle. Van egy alapváz, a három féle "pakolmány" pedig rácsatolható, plusz a hordozó becsatolható a kocsiba. Hát, nem volt olcsó, de nagyon nagy anyagi támogatást kaptunk hozzá nagyszülői vonalon. Ezúton is köszönet nekik. :)

Kép
lorsy

Persze nem írtam le a lényeget :). Szóval nekem a megfelelő méretű és kialakítású mózes rész volt a legfontosabb az egészben a vízszintes testhelyzet miatt, annak ellenére, hogy csak pár hónapig fogjuk tudni használni.
Meg szerintem a mózes részt arra is jó, hogy akár bent a házban is ebben aludjon a csöpp, mivel meghittebb, kuckósabb, mint az eleinte óriási kiságy. Elképzeltem, hogy a konyhában főzök-ügyködök, őt meg leteszem a mózesben a közelemben, néha rápillantok, ahogy édesen alszik.... Hmmmm, nyami. :D

Kép
lorsy

Köszönöm a hordozós segítségeket, igazad van Katka, Kamillának nincs mózese, ő a hordozóban közlekedik, van néha otthon:) amikor felteszik az ágyra nézelődni :D

Ideje lassan készülődnöm, csak feljöttem, megnézni az e-mailjeimet. Megyek a táppénzes papíromért.; csak nem tudom, minek, mikor 1 én lesz két hónapja, hogy nem kaptam pénzt, szóval jó így pénz nélkül élni... ha a családom nem lenne éhen halhatnék.

Katka, sajnálom ezt a vérezgetést :? kérdezz rá mi lehet az oka.

Bea, Maja

Kép
bea1978

Mi is hordozót vettünk, és valószínűleg abba is fogjuk hazahozni :) A ruhát meg anyukám mondta hogy szeretné megvenni azt amibe hazahozzuk :) na megyek leszaladok védőnőhöz egy pár kérdésre...

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Bea: hordozót javaslom, sokkal biztonságosabb az autóban, mint a mózes, abba nem tudod bekötni a gyereket. És ahogy Erpé mondja, egy pelust behajtogatsz a dereka alá s máris nem görnyed a baba.
A márciusi időjárás meg simán indokolja a vastag overallt, nincs felétek angol turi? Bébiholmikból ált. széles a választék.

Erpé: jobbulást kívánok Samunak!

Tencsi, Tessza...olyan sokan eltűntek! Vagy más topicot látogatnak?

marq
Kép
Kép
marqueza

Sziasztok,

Én is elkezdtem bevásárolni Petinek. Nekem sok mindenem van, igazából csak ruhák kellenek, mert azokat már régen elajándékoztam, meg nekem a mindennapos dolog....
Már el is felejtettem, hogy milyen picik az 56-os rugik.... :oops:

De hogy milyen keveset bírok! :shock: Nehezmre esik a menés, de még az álldogálás is.... Remélem még pár hét és kibújik Peti. :)

Lorsy: Egyetértek veled napközben jó, ha magad mellett tudod a picit, akár a mózesben, de estére szerintem praktikusabb a kiságy. Fontos, hogy megtanulja, hogy az az ő helye, ott biztonságban van és hogy ott aludni kell éjszaka. Igazából nem az a nagyon nehéz szerintem, hogy éjszaka szoptatni kell, hanem amikor a baba úgy dönt, hogy ő most 2 órát ébren lesz. Meg kell neki tanítani, hogy ilyenkor alszunk. Ehhez fontos, hogy fix helye legyen, csend legyen és lehetőleg sötét. Okosak és hamar megtanulják, hogy nem ilyenkor kell bulizni..... (Persze van, aki az együttalvás híve, azt is lehet, csak számolj vele, hogy a csemetéd ehhez évekig ragaszkodni fog...., de van aki csak így működik.)
Nagyon nehéz úgy végigcsinálni a nappalokat, ha éjszaka nincs pihenés. Hiába próbálsz napközben aludni, az azért nem ugyanaz....

Katka

katka22

marqueza vannak olyan mózesek, amik beköthetőek (és a baba is beelköthető). Mi pl. olyat kapunk.

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

ha megállít 1 rendőr, a mózest meg is bünteti autóban, nem?
nekem ezt ugy mondták, hogy egy rakat porcelánt sem mózesben szállitanék, mert fékezéskor kirepül, és eltörik..és egy baba értékesebb, mint a porcelán.
a hordozó-nekem aztmondták szülésfelkészitőn, hogy nem ül benne hanem félig fekszik a baba, és egyenesen van a gerince.
bundazsák, vagy overall: mégnekem sincs, új 5ezertől 8ig..Turiban nem találtam...Lehet szegény csak jól be elsz bugyolálva. mondjuk igy képzeltem:
hoszzu ujju body, rá frottírrugi, rá plüsskabát, lábra kordnaci/rá a frottírrugira/, zokni+kötött kiscipő, egy kis tavaszi 0-3 hós kabát van, ezt rá még,plusz egy pamutsapka, arra rá egy kötött sapka, és legalább 3 pléd....csak igy hogy kötöm be a hordozóba??
Vagy pedig kölcsönkérek erre az egy kórházbólhazaszállitós alkalomra egy zsákot, talán van vkinek, és talán 2-3 hétre kölcsiadja....

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi

Pulcsi: Az overall még néhány hétig jó lehet. Szerintem érdemes megvenni, hogy ne fázzon a baba. És a bundazsákot nem lehet bekötni a hordozóba, ezért jobb az orverall. Én a Tescoba egy 56-osat 1000 Forintért vettem. Szerintem az nem drága, most vannak leszállítások....
És szerintem egy rendőr sem büntet meg egy újszülötett. De valóban ütközés esetén a hordozó a biztonságosabb.... Ha nem ütközöl, akkor viszont a hátának jobb a mózes....

Igen csendes a topic... Mit csináltok? Szültök? :shock: :lol: Remélem még nem....

Katka

katka22

Sztem nézzetek ruhát teszvesz-en vagy vaterán is. Én gyönyörű beköthető (hordozóba, kenguruba, babakocsiba, bárhova) bundazsákot vettem 1000 ft volt postával. Ami ne tévesszen meg titeket, a használt kis ruhák ált. tényleg jó állapotúak, mert alig hordják a manók.
Tencsi üzent, hétfőtől lesz, de a manók betegek voltak, és el vannak tiltva a géptől a héten. Szval megvannak, és nem tűnt el. :wink:

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

sziasztok

ma voltunk utoljára itthon dokinál. méhszájam 3000, baba 1 kiló 90 deka, nincs gombám :D:D:D

remélem mindenki ok. bocsi a csak rövid írkálásért :D pusz

KépKép
KépKép
adryn

Mindenkinek nyugodalmas estét és pihentető alvást kívánok.

Ma voltam utoljára dolgozni és a kollegák jól megrikattak :)
Kaptam ajándékot és mindenki azt bizonygatta, hogy visszavárnak és hiányozni fogok. Ja és persze mindenki várja majd a képeket a leányzóról :)
Mózesben elvileg nem szállítható a gyerek a kocsiban és iagzából nem is biztonságos és tudtommal meg is büntethet a rendőr, ha nagyon akar.

Nekünk van egy olyan ... nem is overall, mert a lábrész zsák, de a lábak között van egy lyuk, és így beköthető babahordozóba is
Teszek fel róla egy régi képet. Aztán majd ha előkerült lefotózom :)
Igaz, hogy 62 méret, de szerintem bele fog férni :) :lol: :roll:

jó éjt mindenkinek.
Remélem Samu jobban már!

Kép

Kép
gabka77

a kép persze lemaradt :)
Kép Zsákos Levi :)
gabka77

Ari Levi :wink:

Adryn, gratula.

Jó hétvégét! Hogy vagytok?

Bea, Maja

Kép
bea1978

Ari a zsákos Levi!!!! :)

Én jól vagyok, éjjel azt álmodtam, hogy elfolyt a magzatvíz és mindjárt szülök...aztán felébredtem. Biztos, mert egyre jobban foglalkoztat a dolog. :lol:

Tegnap megjött a légzésfigyelőnk, kaptunk hozzá pelustartó vödröt is. Meg kiváltottam a várandós csomagot.

Ma meg egész nap egyedül vagyok, mert a férjem uram elment vadászni....

Adryn, hogy csináltad, hogy nincs gombád????? Nekem van már megint...már csak abban reménykedek, hogy szülés után elmúlik.

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Sziasztok!

Először is: nagyon nagyon köszönöm mindenkinek a sok aggódást, törődést, odafigyelést és kedvességet! :lol:

Az Uzsokiból azért engedtek el, mert mondtuk, hogy átmegyek a II. sz. női klinikára, hiszen itt van szövődményes terhességi és koraszülött osztály. Amúgy nem engedtek volna el. Eljöttem csütörtök este, mert már nagyon itthon akartam aludni, szürnyű volt bent.

Első nap terhesekkel voltam, de az ágy tragédia és az aggodalmamtól és a bánattól egy szemhunyásnyit sem aludtam.
Már éjszaka riogattak, h lehet, h leraknak a nőgyógyászatra, mert annyi a szülés, h kell az ágy és csak én vok mobilizálható. Éjszaka nem, de reggel már le is rakta, jól fel is ment a vérnyomásom tőle :evil: átépítik a kórházat és a nőgyogyászati részleg a kiszuperált sebészeten kapott helyet. Szörnyű körülmények, nem lehet a fürdőt zárni, a wc büdös, hideg és kicsi. Mondanom sem kell, h totál lepukkant, 60 éves csempe és klotyó és minden.

Az ágyak nagyon kényelmetlenek, nyikorognak, kva meleg van bent, az orrom 1 nap alatt tele lett sebbel és abortuszosokkal feküdtem együtt. Kellemes élmény lehetett mindannyiunknak, gondolhatjátok :(

Mindenért szólni kellett eleinte, h mérjenek már vérnyomást, stb.... jah, a 24 órás vörödörbe hugyolás is tragédia volt, többször majdnem belehánytam a vödörbe. Képzeljétek el, föl a vödört a klotyóra, alig bírom kinyitni, mert annyira rászorul a teteje, ott belepisi, jajjj. Na, mindegy, mindent a babóért :oops:

Rengetek vérvétel és ctg, amit Alízka gyűlöl és durcásan, direkt nem mozog, így meg alig értékelhető. Viszont hétfőn 1700 gramm volt, ami nagggyon jó. Ezek szerint őhozzá még nem ért el a baj. Az ármlásvizsgálat is jó volt.

De, így hogy fehérje volt a pisibe, ezen nagyon kiakadt mindenki, leüvöltöték a fejem és max a 7végi hazamenetelekkel kecsegtetnek, amit nem akarok elfogadni. Itthon sokkal nyugodtabb vagyok!!!!!!!! Inkább betaxizok és fexek 2-3 napot bent. de hogy egész héten!!! Na, emiatt vagyok ideges. :evil: és ez nem tesz jót.

Ahogy kicsit mászkálok fölszökik 145-150-re a vérnyomásom :?

Mérés: én mindkettőn mértem és a bal kezemen majdnem mindig jó volt, a jobbon meg vagy 30-al magasabb, szóval nálam azt nézik, mert lehetnek ekkora különbségek! Figyeljetek erre is!

A Klinika ezerszer korszerűbb, mint az Uzsoki, majd az is az lesz, ha átalakítják :? szóval elvileg ott biztonságban és sokkal jobb körülmények között leszek.

A méhszájam felpuhult és borzasztó picit tágultam, szinte zárt. Dokik szerint jó. Sokat mozog a gyerek, de egyre többször keményedek és fájdogál is a hasam a korház óta.

Azért is sírtam, mert borzasztóan hiányzott a férjem és a kiskutyám, h nem tudok velük törődni, h nem vagyok otthon, és amúgy is érzelmileg labilis vagyok 1-2 hete, könnyen elsírom magam.... és ez így lesz a jöv7-en is és még sosem voltam kórházban, mióta együtt élünk összesen 2 éjszakát voltunk távol egymástól... szóval kicsit érzékeny vok :)

Szegény kiskuty, péntekre fogta fel, h itthon vok és le sem szállt rólam, most megint csalódni fog :x

Meg alig vártam, h itthon legyek, ne dolgozzak, annyi dolgom van, erre semmit nem tok csinálni. Muter sokat segít, de hát nem így akartuk, férjem a házzal nem tud haladni, mert esténként engem látogatott. Dehát ember tervez....

Na köszi mindenkinek és bocsi, h ilyen hosszúra sikeredtem. És ne hari, h nem reagáltam a hsz-eitekre :?

pusssz

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

Papillon Ne aggódj, minden rendben lesz! A lényeg, hogy a baba jól van! És tényleg sokat gondolunk Rátok! A kórházak meg sajnos ilyenek! Én is már előre félek, hogy akár 3 napot bent kell lenni, ha a baba megszületik. Saját felelősségre nem lehet hazamenni, otthon maradni? Mert ahogy olvasom, amit írtál, azért otthon nyugodtabb vagy.

Kép

Kép
rszg

hát persze, h nyugodtabb vagyok, csak folyamatos megfigyelés kell, mert bármikor gond adódhat és akkor azonnali császár :evil:

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Huuuu, nem semmi papillon, amin átmentél!!! Ezek a kórházi körülmények meg no comment.....ember betegebb lesz bent, mint volt.
Örülök, hogy a körülményekhez képest jól vagy/tok. Próbáld magad otthon kipihenni.
Most be kell feküdnön a klinikára? Vagy be kell csak járnod?

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Be kell feküdnöm hétfön 8-körül :evil: és kitudja mikor jöhetek újra haza :?

na, mek pihizek kicsit, de holnap mindenképpen jövök :D

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?