A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

Hello lányok!

Köszike az aranyeres tippeket,és a linket is!!!!

A párom már megérkezett a homeós bogyóval,tegnapelőtt krémet vettem,tegnap pedig a drágaságom utánakérdezett főnöke feleségénél-nemrég szült-és hazafelé kúpot és kamilla teát is hozott.
Tehát mindenfélével próbálkozunk:kamillás ülőfürdő,hmm..naagyon jól esik,azután kúp és fekvés,aztán minden pisilés után kamillás mosakodás és krém,meg persze a homeós bogyókat sem felejtjük el.
Párom aranyos volt,és hazajött a melóból hamarabb,hogy ápolni tudjon :D
most is csak,idesettenkedtem,mert elment még valami sütikéért nekem :P ,nagyon édes.

A gyengélkedő apukáknak jobbulást kívánok!!!!!!!!

Gyorsan húzok innen mert mindjárt megjön párom,és ha itt talál még végén megvonja tőlem jól megérdemelt sütikémet!

szép napot mindenkinek!

Kép
nilabali

Zsu, jobbulást a férjednek!

Elif, szívesen felteszem ide a képet, de fogalmam sincs h kell! :D
De azért megpróbálom ám... :wink:

Kép

Kép
gjéti

Kép Már csak Oli hiányzik belőle. :) [/img]

Kép

Kép
gjéti

Annyira nem is vagyok béna úgy látszik. :lol:

Kép

Kép
gjéti

Zsu Elif:Jobbulást kívánok a ti férjecskéteknek is...remélem semmi komoly bajuk nincsen.
Mindenkinek köszönöm a biztatást...remélem semmi komoly nincs apával(de azért félek)...ne most akarjon nekem lerobbani mikor már a vége fele járunk a babával...de tudom a betegség nem válogat :cry:

Kébzeljétek tegnap apával szülési videókat néztünk,volt iker,faros,Epidurális és epidurális nélküli szülés,vizben szülés...
Hát lányok én ilyen szüléseket kivánok mindenkinek amiket itt láttam,anyuci ugymond egy cseppet se szenvedet,volt aki még mosolygot is...nem üvöltöt egyik sem,nem volt visitás...igaz a szülészorvos közölte velük az eröt inkább a nyomásra fejtse ki ne a sikitásra...mert hamar elmegy az ereje...
Mikor az elsö videó végéhez értünk és anyuci hasára rakták a pindurit én ugy elérzékenyültem hogy a könnyem is pottyogot,belegondoltam 1hónap és mi éljük át úgyan ezeket,láttni fogom a picimet végre...akire ennyi idöt vártunk...végre meglátjuk azt a kis "ördögöt" aki nem hagy engem aludni...vagy épp focizik a belsö szerveimmel:) aki rugkapál ha meghalja apja hangját....
Persze mint mindenki én is félek egy kicsit maga a kitolástol,mennyire fog az fájni...meg persze a beöntéstöl...na attól egy kicsit irtózom,meg olyan megalázonak érzem az egészet..peddig tudom ez az élet rendje...sok anyuka kibirta,igy én is...

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
zsancy

Jeszus mennyit írtatok!!!

Andinak!Nagy-nagy gratula és sok tejcsit!! Kép

Mist!Jól emlékszel én írtam,hogy nem küldtek el ellenanyag szűrésre ..abból is 3kell ...jövőhét után megyek...de akkor már szinte felesleges....

Apukáknak jobbulást!!

mi is szobafogságra vagyunk ítélve... :(

Nálunk sem lesz népvándorlás mikor meglesz Zolika....nem kell hozni vinni a bacikat....lesz gondom akkor épp elég...majd ha minden megy már rendesen(először is váljunk igazi családdá) induljon meg a tejcsi, és akkor fejjek szoptassak amikor nekünk jó...és ne keljen a vendégre-vendégekre tekintettel lenni... majd szólunk,hogy lehet jönni....
De akkor se azt várják el,hogy a picivel mi menjünk.....mert biztos lesz olyan is!!!Nem véletlenül van a gyerekágya időszak!!!!!Nem csak a mamának ,hanem a babának és a családnak is szüksége van rá!Amitől még kiborulok azaz amikor letagadják ,hogy beteget és úgy jönnek hozzád vagy mész hozzá.
Igazából nem vagyok ilyen vaskalapos csak dühit amikor nem értik vagy nem akarják megérteni a másik kérését pláne olyan akinek már van gyereke(olyan hamar felejtenek,ahogy nő a gyerek minden kiesik nekik)...azoktól nem is várja el az ember a megértést akiknek nincs....Persze mindenkit csábít egy pici baba látvány...de megértésnek is lennie kellene!!
Bocsi csak olyan sok rosszat láttam már....
A kórházba nem jöhetnek be azaz a kórterembe...csak üvegen át láthatják majd a babát.....Számítok én is pár látogatóra...de szerintem rendesek és beosztják majd,hogy ki mikor jöjjön....

Kép
zümis

Gjéti: nagyon szép lett a kiságy! :)

És zsancy ahogy nézem már nálatok is szépséges bababirodalom várja Törpillát. :D (Fényképeket nézegetni volt kedvem... )

Kép
Kép
elif

Elif:

Már hónapok óta startra készen állunk...mindent megvettünk..
igaz a fótokat én csináltam igy a szoba összhatása nem az igazi...pl-ul a falrol a képek lemaradtak...na majd apát megkérem fótozon... :P

zsancy

Elif:
Most néztem a fótóidat....kérdésem az lenne te hova hiztad azt a +18kg-ot????
Mert hogy megnem láttszik rajtad az is biztos...nagyon csini vagy!
Gondolom jó vékony voltál te is szülés elött.

zsancy

Elif: a védőnő engem sem macerál a súlyom miatt :), pedig egyhelyen állunk :oops:

zsu: drukkolok hogy ne legyen komolyabb baja férjecskédnek és még időben végezzetek a vizsgálatokkal, hogy Bencus nyugodtan tudjon érkezni.

gjéti: nagyon szép!!

nilababa: jobbulást neked

Kép
budabo

elif: egyetértek Zsancyval rajtad ténleg nem látszik a 18!!

zsancy: tök jó a kádatok

Kép
budabo

Zsu: és máshova esetleg ne mtudnátok menni, ahol hamarabb megcsinálják? De ne aggódj, biztos nem lesz semmi gond.

Gjéti: nagyon aranyos Oli ágya;) Szerintem ma este mi is összerakjuk az ágyat, majd teszek fel képet!

Zümis:abszolut egyetértek, ami a látogatást illeti.
Nálunk az a gond, hogy a fizetős kórtermekbe, bármikor behetnek a látogatók,cserébe van normális higiénia. Viszont a nem-fizetős kórtermekbe nem jöhetnek be,de a wc fürdőszoba a folyosón van kint.... Nehéz döntés, ti melyiket választanátok?

Orsi

Kép
bjuti

zsancy, budabo: köszi a kilós hozzámszólásokat :oops: .
Én eddig világ életemben az a pszicológiai eset voltam, aki mindig kövérnek hitte magát, bezzeg most visszanézve jókat nevetek magamon, hiszen mostanhoz képest nádszál vékony voltam, még a legrosszabb napjaimban is :D. Nem voltam soha anorexiás vagy ilyesmi, csak épp visszagondolva voltak önértékelési zavaraim.
Kalkulátorok szerint normál testalkatú voltam mindig, és hogy hová jött fel? :D Hááát popsira rendesen, férjem ha hátulról meglát csak vigyorog, meg néha hozzáteszi, hogy mi az ott, ez nem volt ott amikor megismert :D. De csak nevetünk rajta, most végképp nem érdekel, csakis a manó. :) Plusz úgy arányosan mindenhová, de azért dokinéni pl. nem veszi észre hogy ilyen sok, ha én nem mondom. :P

bjuti: ezen én is sokat gondolkozom, azthiszem majd ahogy a sors hozza, ha lesz üresen fizetős szoba, akkor hajlok afelé, pedig első babásoknak nem szokták ajánlani annyira... nem is tudom... nem biztos hogy annyit megér...

Kép
Kép
elif

Orsi!
Nagyon jó a kérdés!szerintem nem ad annyit a fizetős higéniában mind nyugalmat a másik...szerintem mindkét helyen papucsos marad a tusolás... a wc-t meg kb 3 perccel előbb keresed fel...letakarás ,törlés miatt...befektetsz egy csomag domestosos törlőkendőbe+ 1 csomag papír ülőkébe és megoldva....
Igaz a folyosós zuhanyzás idejére be kell tolnod a babát a csecsemősökhöz vagy marad a szobatárs.....

Kép
zümis

bjuti: én is azt választanám hogy ne jöhessenek be, a pici pár napig inkább nyugiban legyen, a látogatókhoz meg ki lehet menni. Bár nálunk ez nem választás kérdése :)

elif: nincs mit, tudom hogy jól esik és igaz is.

Kép
budabo

Látszik, hogy tükörjég van odakint, csak úgy telnek az oldalak... :)

Bjuti: Dehogynem, Téged is hiányoltunk. :) Jó hogy itt vagy! :) Jut eszembe, helyet nem kell foglaltatni a Madarászba keddre?

Elif:
Bizony, csinosságod tény, tény, tény. :) (Bocs, Halász Juditot hallgatok.:) Amúgy Csajok, Ti emlékeztek, hogy ez a Judit ilyen jó? Én Bogyesz miatt hangolódom most rá erre, és egyszerűen olyan bölcsek ezek a dalok. Itt pityeregtem az előbb rajtuk. :oops: Hormonok. Milyen jó lesz újra koncertre menni, már csak pár év is vihetem a nagy Fiamat. :D )
A zsebes tartó nem az én művem sajnos Elif. :oops: Sógornőm csinálta. Olyan helyes, és pont ráillik az ágy végére. :)

Bogi:
Anyósodék azért nem piskóták. Talán Füge némi változást hoz. :wink:

Zsancy: Nagyon szép a szobátok és látszik, hogy mennyire várjátok Petrát! :)

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Gjéti, Háfi: Kuckók nagyon helyesek, tényleg csak a Fiúk hiányoznak már. :)

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Köszönöm lányok, átadom a férjecskémnek, hátha jobb kedve lesz tőle, mert most fél is a tükrözéstől, meg látom az is nyomasztja nagyon, hogy pont most történik vele mindez! :(
Kapott ma valami gyógyszert is, szerencsére az valamit már használt!

Elif: Hát 2 hete nálunk is megfázással kezdődött! Először arra gondoltam, hogy lehet az antibogyó miatt van a férjemnek gondja a hasával, de a doki szerint nem, meg mivel volt is már baj a bélrendszerével ezért akarják megtükrözni! :(

Nilabali: Nagyon tündéri a párod! :lol:

Gjéti: Nagyon édes Oli kiságya! :lol:

Zsancy: Hát sajnos a betegség tényleg nem válogat, de bízzunk benne, hogy felépülnek az Apák!

Orsi: Néztünk magánrendelőt is, ahol foglalkoznak tükrözésekkel, de 35 ezer egy vizsgálat! :? Bár én legszívesebben azt is kifizetném, csak csinálják meg minél előbb!
zsu83

Julcsi: nem fog változást hozni, de ez van.

Zsu: kitartás párodnak, engem évekig akartak tükrözésre küldeni de nemadtam be a derekam, akartak orron keresztül levezetett szondát is amit egy hordozható monitorra kapcsolnak és 24 óráig nézi a pockot, na azt sem akartam, szóval én ilyenekre alkalmatlan vagyok, mert félek.

Kép
budabo

Bogi: Hát én se tudnám ilyenre beadni a derekam egy ilyen vizsgálatra! Hát a férjem már sajnos tapasztalt benne! :?
Neked is volt valami a gyomroddal? :roll:
zsu83

Jah, jobbulást minden gyengélkedő férjnek! :)

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Köszönjük szépen a gratulációkat, és persze hogy emlékeztek ránk az meg külön megható!!!

Jó sokat írtatok, így nem is tudtam elolvasni, úgy néz ki a jövőben pedig esély sem lesz rá. Ha le is tudok ülni pár percre a géphez, akkor is csak max pár hsz-t tudok visszaolvasni. Bocsánat már előre is.

Szóval a sztori:
Péntek éjjel arra keltem fel egyik kishelységes utamon, hogy picit vérezgetek. Tulajdonképpen megijedtem, de arra gondoltam, hogy biztosan túlhajtottam magam az elmúlt pár napban, és még jó hogy hétvége jön, mert apa tud Majára vigyázni, én meg pihenni. Csak kicsit véreztem, reggelre el is múlt. Örültem, mert arra gondoltam, hogy így elmehetnénk ezt azt venni, hogy legalább a kórházi csomag nagyjából összeálljon. Délelőtt így vásároltunk, de idegesített minden, fájt a derekam és türelmetlen voltam. Délutánra értünk haza, nem is pakoltam el semmit, hanem mentem lefeküdtem, mert nagyon álmos voltam.
Aztán délután 5kor arra keltem, hogy egy nagy pukkanás és elfolyt a magzatvizem (az előző is így kezdődött). Rettenetesen megijedtem, mert tudtam, hogy innét nincs visszaút, a baba pedig még nagyon korai, mi lesz stb... Én csak álltam a fürdőkédban, szivárgott a vízem, apa meg rohangált a papírral, amire fel volt írva, hogy miket kell vinni és próbált valamelyest összepakolni. Közben anyukámmal beszéltem telefonon, aki megnyugtatott, így kicsit összeszedtem magam.
Elindultunk a kórházba és 7re ott is voltunk. Fájásaim még nem voltak, de megvizsgáltak és mondták, hogy előkészítenek, de szerintük nem lesz belőle semmi reggelig. Majd 6kor beindítják. Előkészítettek, és befektettek egy szülőszobára. Nagyon uncsi volt, de legalább volt tv és azt néztük. Én mondtam apának, hogy reggelig nem bírom ki, és próbáltam Erikkel is beszélni, hogy igyekzzen, ne húzza el nekem, mert azt nem bírom ki.
Aztán éppen fél10kor arra gondoltam, hogy Maja ilyenkor már megszületett, amikor végre 10kor beindultak a fájások. Egyre erősödtek. Nagyon gyors volt, 2-3 perces fájásokkal indult. Vizsgálgattak, de mondták, hogy még nagyon fenn van a feje és még csak 3 újjnyi voltam.
A párom ott volt velem végig, segített lélegezni és ettől kicsit elviselhetőbbek voltak a fájások. Aztán mondtam, hogy szóljon már, mert már nem bírom tovább és székelési ingerem is volt már. Szóltak a dokimnak is, és mire beért már annyi ideje sem volt, hogy átöltözzön, ingujba beállt, a szülésznő is megérkezett, aki közben bement egy császárra, mert ő is úgy gondolta, hogy még sok idő van hátra. Hirtelen megtelt a szoba, és mikor már tényleg nem bírtam tovább, akkor mondta a dokim, hogy akkor most nyomunk, és 2 nagy nyomásra már kinn is volt.
vigyázztak, így gátvédelemmel szültem, egyáltalán nem kellett vágni, csak két öltést kaptam. Ez nagyon jó volt utólag, mert már másnap szinte semmi bajom nem volt, és rendesen tudtam mozogni, ülni, állni stb...
Erik pedig rendesen felsírt, 10/10 apgarral, tökéletesebb nem is lehetne. Akárki látta, mindenki mondta, hogy egyáltalán nem látszik rajta, hogy 5 héttel előbb született. Jó, kicsit vékonyka, de majd felhízlaljuk.
Szerencsére a tejem is beindult rendesen. Igaz, Erik először kicsit bágyadka volt. A szülőszobán sem akarta a cicit, és később is állandóan aludt, és fél óra volt felkelteni és pár szívás után is bealudt a cicin. De javulunk, és bízunk benne, hogy megy ez jobban is.
Most itthon vagyunk, és úgy néz ki kezd besárgulni, most ez ellen küzdünk, ezért, meg a kis súlya miatt másfél-2 óránként eszik.
De imádom, és apukája is oda van érte, a tesója pedig kezdi kisajátítani. Állandóan puszilgatja és ő akarja fogni.

Szóval, Erik-Károly: 2009.01.10 23:10, 2950g, 54cm

Jól vagyunk. Megpróbálok most képet feltenni, remélem van még annyi időm. :lol:
Sok puszi mindenkinek, és kitartást!!! Mindenki nagyon vigyázzon magára, ha lehet ne nagyon mozduljon ki, pihenjetek, aludjatok sokat, és gyors szülést mindenkinek!
Jövök, amint tudok!!!!!

Ja, a szülőszobán aznap én voltam a legidősebb terhes. Még 29 hetes is volt, állítólag az erős hidegfront és a telihold beindította.

Kép

Kép
b79andi

No, sikerült, tettem fel képeket!

Kép

Kép
b79andi

Andi: Erik gyönyörűséges kis herceg!!! :) És a méreteit néhány végig kihordott baba is megirigyelheti, elképesztő. Annyira örülök, hogy ilyen jól vagytok és a tejci is beindult! Hurrá!!!
Köszönjük szépen, hogy leírtad nekünk mi történt veletek, és nem gond, hogy nem tudsz visszaolvasni, ezt mindenki megérti, mi is leszünk ebben a helyzetben ha minden jól megy. :)

Kép
Kép
elif

B79andi: Köszönjük hogy leírtad a szüléstörténeted, nagyon meghatódtam, ahogy olvastam!
Erik pedig tündéri kisfiú! :lol: Nagyon szépek a méretei, egyáltalán nem tűnik koraszülöttnek!
Nem baj, ha nem tudsz visszaolvasni, természetes, hogy most nincs időd a gép előtt ülni!
zsu83

B79Andi: Nagyon nagyon sok gratula, nem is látszik Eriken hogy korábban született, nagyon szép kis súlya van. Vigyázz magatokra, és azért ha tudsz írj, hogy fejlődtök!!!!!!!!!!!!!!!!! Nagyon szép a pici, férjemnek is nagyon tetszett.

Zsu: igen, évekig gyógyszert szedtem refluxra, mert egyértelműek voltak a tünetek, de ilyen vizsgálatnak nem vetettem alá magam. Aztán évek után elmentem egy homeos csajhoz aki un. MORA géppel vizsgált, kiderült, hogy mindenféle gyulladásom van, bacim, nyelőcső...stb, szóval reflux a javából, kaptam homeos cuccot szigorú diétát tartottam és 6 hét alatt piszok nagyot javultam. Gyógyszert azóta sem szedek, homeos cuccot ha kell. Ezért nem ettem évekig: pirosaranyat, narancsot, paprikát..stb, ezek homeos cuccal sem mentek, de a terhesség alatt ezeket kívánom, de ezerrel. Ma 4 narancsot és almát ettem. :). Na hosszú lettem, szóval a férjednek kitartás és lehet hogy ha hasonló a gondja természetes gyógymódot kéne keresni.

Kép
budabo

Sikerült dűlőre jutnom a főnökömmel! Megegyeztünk, hogy jóval kevesebb munkám lesz és több segítséget kapok a kollégáktól valamint tőle is. Viszont én is bevállaltam, hogy ebben a hónapban még segítek azzal nekik, hogy ott vagyok és nekik adom át a munkát...de ha vizsgálatra kell mennem vagy bármi elintézni valóm van akkor megyek és jövök amikor akarok az a lényeg, hogy nem nagyon csinálok már semmit csak ha kérdésük van segítek szóban és lazább lesz a "munkaidőm is" ma már felpolcolt lábbal ücsörögtem és magyaráztam, hogy kinek melyik munkát adom át! Köszi lányok! Nélkületek nem hiszem, hogy sikerült volna, de ti felnyitottátok a szemem! Ma reggel így is parázva mentem dolgozni mert minden le volt fagyva és nagyon féltem, hogy épségben nem jutok be a munkahelyemre mert összetöröm magam :? Talán ma volt az a nap, hogy tudatosult a főnök fejében, hogy nemsokára már nem leszek...
Most már a baba az első az életemben.

Kép

Kép
millye

Julcsi: én hívtam őket és nem mondták, hogy kellene. Kedden menjünk és jelezzük a portán, hogy a tanfolyamra jöttünk.
Halász Judit a legjobb:) Én azt nem tudom, hogy a régi számai megvannak új kiadásban? Vagy csak az újak? Én régimódi vagyok, nekem azok kellenek;)

Andi: Olyan jó ilyen hangvételű beszámolót olvasni..Nagyon örülök, hogy rendben vagytok és, ahogy Elif is írta a méreteiteket bárki megírigyelheti;)

Lányok köszi a tanácsokat a szobával kapcsolatban!!!

Orsi

Kép
bjuti

Andi, nagyon édi a picúr! :D És nem is olyan kicsi, nagyjából
hamar meg is született, szóval szerencsés vagy. :D

Köszi a kiságydícséreteket, nem akartam mindenből kéket,
a legtöbb rokon úgyis kék cuccot fog hozni, előre tudom... :lol:

Kép

Kép
gjéti

Elif, köszönöm a privit, nagyon aranyos vagy! Szerencsére megoldottam egyedül is. :)

36. hét :roll: :D

Kép

Kép
gjéti

Sziasztok!

Andi! Gratulálok én is! Nagyon gyönyörű Erik!

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Andi! Köszönjük a beszámolót, jó volt olvasni, hogy ilyen idősen már probléma nélkül születhetnek meg a babák. Gyönyörű a kisfiad, minden jót kívánok nektek!

Kép
mist

Sziasztok lányok!

Hú, mennyit írtatok egy nap alatt! Most sajnos nem tudok mindenkire reagálni, elég fáradt vagyok. Ma egész nap szoptatós bútordarabot nézegettünk a babaszobába, amin aludni is tudok majd, ha Manóka úgy dönt, hogy unatkozik éjszaka és végül sikerrel jártunk, de most úgy érzem magam, mint akit kifacsartak...

ELŐSZÖR IS NAGY-NAGY GRATULA ANDINAK!!! MINDEN JÓT ÉS SOK-SOK TEJCSIT KÍVÁNOK NEKTEK!!!

Teljesen izgatott lettem, hogy de jó, nálunk is beindul a baba-hullám. Kíváncsi vagyok, ki lesz a következő... :wink:

Állampolgárság - ez alapvetően az adott országtól függ, két elv érvényesül a területi vagy a vérségi. A legtöbb európai országban a vérségi elv uralkodik, ami azt jelenti, hogy akkor kapja meg a gyerek az állampolgárságot vagy a kettőst, ha a szülei vagy valamelyik szülő az adott ország állampolgára. Németországban és Magyarországon is ez az elv uralkodik, ezért a baba automatikusan magyar állampolgár lesz, viszont a németet ugyanígy már nem kapja meg. Ezek miatt az eltérések miatt lehet az, hogy valaki kettős állampolgár lesz, valaki meg hontalan.... :?
Na, de nem akarok senkit sem untatni ezzel.... :oops: :oops:

Nagyon izgatott lettem, hogy beindult a baba-hullám... Nekünk elméletileg már csak 2 és fél hét van hátra, mégis olyan távolinak tűnik.... Én holnap megyek megint vizsgálatra a kórházba, kíváncsi vagyok, hogy mit mutat a ctg....[/b]

Panna
pandusika

Kép
zümis

Andi: hatalmas gratula Nektek!!!!! Erik nagyon szép, és szerencséje van, hogy máris így odavan Érte Maja is. :) Rengeteg örömet kívánunk, sok tejcsit és minden jót az egész családnak. Gyere, ha tudsz és hozz sok képet a Fiatalúrról! :lol:

Bjuti: Ezek régi dalok. Érdekelne Téged?

Jó éjt Lányok!

Julcsi

KépKép
julcsi-79

- andi gratulálok! nagyon szép baba Erik! Egészséget, sok tejcsit és boldogságot kívánok az egész családodnak!

-julcsi: olyannyira titkos h még nekünk sem árulja el. ezért hívjuk kistigrisnek :) viccet félretéve. képtelen vagyok dönteni (micsoda anyuka leszek....). a köv. verziók vannak listán: marcell, ádám és a páromnál a viktor a nyerő ami nekem nem annyira gyere be, de hát úgyis engem kérdeznek majd meg a szülőszobán, h kedves anyuka, mi a gyerek neve? :) a zsófiban biztos voltam, amíg meg nem mutatta a pömpölőjét. szal feladta a leckét :P

- nagy szekrényt összerakta kispapám a 7végén! nagyon cép. holnap teszek fel róla képet. és istibizi holnap már végre kitakarítom a mosógépet és elkezdem végre kimosni a ruhákat, meg mindenféle holmikat. lányok, mit gondoltok ha alkoholos filccel beírok egy kezdőbetű nevet a kölcsönkapott ruhák címkéjébe akkor mosáskor az ugye nem fog összevissza színezni mindent? másképp sajnos nem leszek képes megjegyezni kitől mit kaptam :( van vkinek jobb 5 lete? nagyon várom

- andus! nyugi, nyugi, nyugi!!!!!!én elterveztem, h mi együtt leszünk a kh-ban és együtt nagyon gyorsan és könnyen megszülünk, szal lci ne húzd keresztbe a számításaimat :) olcsó vígasz ugyan, de nekem is megy a hasam (két napig ment) és hányok újra, mint a lakodalmas kutya :evil: :roll: mondjuk a vérnyomásom nem rossz, csak akkor ment fel 120-ra mikor úgy volt h nem lesz semmi bevételem a hónapban a táppénzen kívül, mert majdnem elállt a külön kötött kis egyezségünktől a főnim. de aztán sikerült kikunyerálnom a távmelót :( (még jó, h én kunyerálok és alázatoskodok ....) :roll:
részvétem a nagymama miatt!

Beteg férjeknek, kismamiknak jobbulást kívánok.

jó éjt lányok
(nekem olyan nem hiszem h lesz egy darabig is, már nem emléxem mikor aludtam végig egy éjszakát. éjszakát.... fenéket, 2 órát egy huzamban sem sikerül mostanság! annyira fáj és zsibbad mindenem... normális ez? megfordulni meg csak nagy nehézségek és nyögések árán sikerül :()

KépKép
hugic

34 nap múlva? atyaég.... nagyon sok tennivalóm van még. 34 nap nem elééééég

KépKép
hugic

Hugic: az alvás most már igencsak nehéz ........17 nap
De látom most nem volt éjszakai bagoly :)

Kép
budabo

Helló Csajok!

Andi: köszönjük a beszámolót, sok boldogságot Erikhez, nagyon jó, hogy minden rendben veletek! Majd jöhetnek a képek, ha még van!!!

Millye: nagyon jó, hogy tudtál beszélni a főnököddel, és kompromisszumra jutottatok. Mondjuk az sem semmi, hogy még be kell járnod, én karácsonyig voltam az irodában, most már csak itthonról nyomom, de a végén már nagyon utáltam a bejárást! Szóval hajrá, most már azért lassan akkor vége lesz nálad is ...

Andabella: ugye te már a végére értél a melónak?

Andus: neked nyugi, a te kicsidnek még van ideje a pocakban!!

Verák: hogy vagytok?

Hajni: jó, hogy néha te is tudsz jelentkezni, vigyázz magatokra!

Gjéti, Háfi: szép a fiúcskák kuckója, lassan már mindenkinél összeáll a kép :)

Amy: merre jársz? Csak nem ...

Többiek, akik nem jelentkeztek mostanában?

Zsufi

KépKép
zsufi74

Sziasztok!

Először is Andi, nagy-nagy gartula Erikhez!!! Csodaszép baba, ideális méretekkel!!! Sok-sok tejcsit kívánok, és hozz képeket, ahogy tudsz!

Bocsi lányok, hogy nem tudok mindenre reagálni, de képtelen vagyok most itt ülni, úgyhogy gyors helyzetjelentés.
Még egyben vagyunk, holnap talán kiderül valami pontosabb infó is, reggel megyek dokihoz. Kedden voltam nst-n minden ok volt. Szerdán védőnőnél, megdicsért, hogy csak egy fél kilót híztam... Ilyen sem volt még... 8) :lol:

Az éjszakáim szörnyűek, ma pl arra keltem hajnalban, hogy iszonyatosan fáj a gyomrom.... Még most is... kettő óta nem alszom, és ötletem sincs, hogy mit csináljak..............

A babaszoba kész, ha lesz itthon gép töltök fel képeket. Cuccok összepakolva. Azt hiszem lassan felfogom, hogy mér tényleg nem sok van hátra... Tegnap voltam tornázni, és egy lány, aki február 4-re volt kiírva már nem jött, mert megszült a hétvégén... Ezek azért elég mellbevágó dolgok... :D

Néha már olyan jó lenne túl lenni az egészen, aztán meg szeretném, ha még sokáig tartana, annyira élvezem ezt az állapotot... Csak a gyomrom ne fájna.....

Minden gyengélkedő kispapának és kismamának jobbulást!

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Jó reggelt!
Látom, az elsőségről már lecsúsztam. :lol:

Az alvás nekem sem megy, ma éjszaka 1 körül ébresztett a lányom (örülök neki, hogy most kezd újra belejönni az éjszakai felkelésbe :? ), utána alig tudtam visszaaludni. Hányingerem volt, égett a gyomrom, fájogatott a hasam.

Betöltött 37. hét! Nagyon kemény!

Panna, végül nem szoptatós fotelt vettetek, hanem kanapét? Teszel fel róla képet?

Próbálom elérni a gyerekorvost a receptek miatt, de nem nagyon sikerül. Van, aki már megkapta?

Kép
mist

Mist: pont most akartam írni, hogy én tegnap voltam a gyerekorvosnál, és felírta a recepteket... :D
Nagyon furcsa érzés volt, hogy a még meg sem született babánknak írja fel a recepteket... :lol:

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Amy: szóval még egyben :D Majd várjuk a képeket!

Recept: Nekem meg azt mondták, hogy addig nem adják ki, amíg nem született meg törpincs :? Tök jó, hogy mindig mindenkinek mást mondanak!

Én továbbra is jól alszom (jujj, csak meg ne kövezzetek), nem ébradek fel éjszaka, csak annyi, hogy korán kelek (általában 1/2 6-kor). Mondjuk a férjecskémnek úgyis 6-kor kell kelnie, úgyhogy annyira nem gáz a helyzet :)

A betegeskedők kispapáknak meg tessék meggyógyulni!!

Na látszik, hogy tanulnom kellene, már egy órája olvasgatok a neten :)

Zsufi

KépKép
zsufi74

Tényleg nagyon szép baba Erik, a méretei is tökéletesek!!!!!!!!

nekem is csak a baba születése után írják meg a recepteket!!

Tegnap volt itt a védőnő, nagyon elégedett voltam vele ( mert a súlyom egyáltalán nem is érdekelte... :P ) , megnézte a babalakhelyet, tetszett neki. Viszont kifejezetten megnézte a kis ruhákat ( na nem darabonként, hanem összességében), hogy van-e miben hazahozni... Ja, és még azt is mondta, hogy szerinte tuti, hogy 26-ig nem fogok szülni ( utána kell majd befeküdni a kórházba). Úgyhogy én még ráérek. :)

Nem irigylem azokat, akik még mindig dolgoznak, én már itthonról sem szeretem csinálni (egyszerűen valahogy nem ott jár az eszem)... Nem véletlenül van úgy, hogy a szülési szabadságot úgy kell kiadni (lehetőleg), hogy a szülés előtti 28 nap beleessen...

Kép
cserkészkolbász

Julcsi: igen-igen:) nagyon érdekelnének a régi dalok!

Hugic: én tudod mit csináltam?annyi kölcsönruhát kaptam, hogy egyszerűbb volt lefotózni azokat, amiket mi vettünk;)

Zsufi: én is így jártam. Azt mondták addig nem írnak fel semmit, amíg meg nem született. Ez egyrészt érthető, másrészt már most sajnálom a páromat, mit össze fog rohangálni amíg mi bent leszünk!

Én most már igazán átérzem lkverus problémáját (bár remélem már jobb a fog helyzete), tegnap rákezdett az én rágókám is.ááá pedig azt biztos nem bírom ki fájdalomcsillapító nélkül, ha igazán fájni kezd!

Orsi

Kép
bjuti

Julcsi: a Halász Judit dalok engem is érdekelnek!!!!! :D

Nekem ideadták a receptet, majd bele kell írni a születési dátumot, meg, valami azutáni dátumot kell beírni a kiállítás dátumához, és akkor mire hazajövünk a kórházból Apa már ki is tudja majd váltani a dolgokat, hogy minden legyen itthon Babónak.

Orsi: sajnálom a fogad! Szerintem a fog és a fülfájás az egyik legrohadtabb dolog az egész világon...

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Nicko, kérdésedre:
A streptococcus az egy fertőzés, és igazából asszem, nem nagyon tudod befolyásolni, hogy van-e vagy nincs, de ha van, akkor kapsz egy kis gyógyszert szüléskor, hogy a baba ne kapja meg.
Toxémia esetén a terhesség befejezése (=valószínűleg császár) indokolt, jelei magas vérnyomás, erős vizesedés, fehérje a vizeletben.
Ha RH negatív vagy, az egy harmadik buli, akkor előfordulhat, hogy a véred ellenanyagot termel a kicsié ellen, ezt szintén orvosolni lehet, kapsz szurit. A pici lehet, hogy besárgul tőle, de ugye ezt meg kék lámpázással szintén tudják kezelni.

Mist, azám, lesz egy halom udvarló :lol: helyeshelyes :D

Influenza: az a baj, hogy vannak emberek, akiket az influenza nem izgat, karácsonykor is az egyik rokon köszönéskor puszi-puszi, aztán fél óra duma után derült ki, hogy ja, azt hiszi, bújkál benne valami, mert nincs valami jól :? na kössz, kell így puszilgatni egy kismamát! :roll: nem lett semmi, de hát akkor is. Még a férjem is puszi-tilalomban volt, amíg be volt gyulladva a torka :(

Elif, oké a 100-150 rokonnal nyertél :lol: nem szólok egy szót se a nagynénik miatt :D

Amúgy pont tegnap estünk túl egy púp-a-hátamon vacsorán a keresztapámmal - nem vagyunk valami szoros kapcsolatban, és marhára fel tud idegesíteni a stílusa, de apa közeli barátja, ezért anyu mindig gondosan figyel rá, hogy időközönként legyen egy udvariassági találkozó. Szóval tegnap déltől este hétig megállás nélkül főztem-sütöttem (amúgy marha fincsi lett a vacsi), aztán fél tíztől fél tizenegyig tartott, míg rendet raktam, végére már elég komolyan keményedett a pocim, meg majd' leszakadt a hátam. Persze nehezen bírom anyunak elmagyarázni, hogy ez csak neki fontos, mert a keresztapám a lakást is csak nagyon ímmel-ámmal nézte meg, arról meg, hogy velem vagy a kicsivel mi van, egy kukkot se kérdezett. Vagyis az elején, hogy mi lesz a neve, aztán kész. Na mindegy, most egy évre pipa ez is :)

Zsancy, sajnálom, hogy férjed nincs jól, reméljük, hogy valami könnyen orvosolható dologról van szó!

Zsu, most nézem, nálatok is hasonló a helyzet, hát nem irigyellek! (én meg itt nyifogok a főzőcske miatt...)

Gjéti, milyen jó kis helye lesz Olinak :D

De ééééédi Erik! Mindjárt bőgök :D és tökéletes újszülött-méretű :) jó olvasni, hogy milyen zökkenőmentesen mentek a dolgok a meglepi ellenére! :)

Millye, örülök, hogy sikerült a főnököddel megbeszélni, remélem, tényleg be is fogja tartani, amit ígért! Vigyázz magatokra nagyon :D

Halász Judit nekem is nagy favorit volt anno - Julcsi, engem is érdekelne, nem használsz soulseek-et egész véletlenül, hogy meg tudd velem osztani? :D Eddig a Ghymes két mesealbuma van meg, az se rossz, de mégse Halász Jutka :D

KépKép

KépKép
stelly

Tegnapi vacsi főételének feltettem a receptjét a közösbe, gyorsan kész van, egyszerű megcsinálni, és kifejezetten finom.
Ja, maga a recept kb 2 fős adag, szóval egy hatfős vacsira kell a háromszorosa...

KépKép

KépKép
stelly

stelly, zsufi74: A főnököm szerencsére nagyon pozitívan állt a dolgokhoz és ő is azt mondta, hogy csak a baba fontos és én! A többi le van sz...va! Ezt mondta szó szerint! :lol: Most is munkaidőben netezek :) Már az is megnyugtatja őket, hogy itt vagyok...

amy81,stelly: Halász Judit zenéket és mesét szerintem én is tudok nektek szerezni!

Kép

Kép
millye

Na rámjött a recept-megoszthatnék, úgyhogy feltettem még egyet: anyutól tanultam, nekem a kedvenc kajám (a palacsinta mellett) :D

KépKép

KépKép
stelly

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?