A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Miért mindig velem történnek ilyenek?

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Vindo Boldog Névnapot Utólag!

Betegecskéknek jobbulást.

Morzsesz helló itt Nagyon aranyos Marcell :D

Mi majdnem teljesen jól vagyunk kis náthát leszámítva.

Képek mind-mind nagyon jók :D

Nálunk esett és esik a hó nem rég ekkora pelyhekben esett
Kép

Sajnos nem nagyon tudtam követni a dolgokat csak a képeket nézegettem.

Sense!
Nem sokára nektek drukkolhatunk. :D

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Vindo: nagyon gáz hogy ilyenek vannak......... :evil: :evil: :evil:

KépKép
kaqk
Debrecen

Vindo! :D :D :D Köszi :D !
Te jó ég! Hát nem semmi sztori :shock: !Ne hagyjátok magatokat!!!Micsoda baromság :twisted: !Félbekaszabolt kocsma :shock: :lol: :lol: :lol: :lol:
Botka nyúúz
kispocc

Vindo azta! nem semmi mik vannak :shock:

Hó itt is hullik!

Kispocc szép nevet választottatok!!! bárcsak már nekünk is sikerülne.

Kaqk napsütés??? már lassan nem tudjuk, hogy is néz ki...

Silka nagyon édes Liza:-)

Miléna remélem az új lakásban nem lesznek kopogós szomszédok, annó én mit nem adtam volna, ha csak kopogtak volna.... de zenéltek éjszakákat

:evil: :evil: :evil:

Heni
KépKép
heni81

Mesi: De jó, hogy javultok :) Olyan édesek a gyerekek, az a Gegi fintor csúcs :lol:

Regi: Leletek :D

Silka: Nagyon édes Lizkó, jobbulást neki! Én is a változatosságot javasoltam volna, szívószál stb., de a lányok már írták :)

Kakq: 11 fok, napsütés? Most már itt is lehetne, már sok volt a fagyból :?
El is kezdtem szolizni járni, olyan jóóóóó :)

Sense, én még nem is tippeltem, legyen január 27. (szülinapom :) ) Hogy vagy így a finisben?

Ágica: Javul Petrus?

Nálunk csak valami hódara esett, de a jégpáncél eltűnt szerencsére :)

Jajj, ma eszembe jutottál Bongyi, mi van veletek?????

KépKépKépKép
meryke

Regi: :D lelet

na elbújt délutánra a nap és jött a jól megszokott eső.....eső.....eső
Miléna: kopogós szomszédok :evil:
[/b]

KépKép
kaqk
Debrecen

Kispocc, ezt most Miattad :wink:

Kép

Lányok, köszi a tippeket. Én is ezt tettem: kapott 3 féle csőrösből, pohárból, cumisüvegből... egyszerűen ivássztrájkot tart... :cry: Amint meglát vmi folyadékot a kezemben, már üvölt. Remélem nem tart sokáig, mást tenni nem tudok.

Vindo, ez aztán az ésszerű tereprendezés :? Drukkolok, h töröljék.

Meryke, de jó Neked, h szolizol! Én is mennék. Nem voltam fél éve. Bár most az anyajegyeim miatt nem is merek. Jaj, be is kéne jelentkeznem a sebészhez... :cry:

Morzsesz, csibész a javából. Mint 5 fiú :D Időnként lóg is a nyelvem tőle :)

Ágica, Ti hogy vagytok?

Leraktam Lizit 1 órája, de 5 percenként rájön egy köhögőroham. Itt figyelek, h vajon fog-e hányni szegénykém, mert úgy öklendezik... Na megyek is az ágyba, ki tudja milyen éjszaka vár ránk... :?

Joccakát Lányok!

silka
silka

Sziasztok !

Extra gáz napjaink vannak.
Az én gyerekem egy mormota volt ehhez képest most úgy üvölt ha alvásról van szó mint akit nyúznak.

Mesélek kicsit.

Tegnap reggel apája fél 8-kor elment.
Adtam Ádinak tápit megette és háromnegyed 8-kor már aludt is 1 órát.
Utána játszottunk meg eltelt az idő és kb 1-kor már láttam, hogy kókadozik. Evette rendesen betettem az ágyába és szintén 1 órát aludt.
Sajna az esti fürdés ismét üvöltős volt.
Este nem volt gond az alvással 9-kor már javába aludt mint a bunda.
Reggel 7:10-kor kelt.
Jött a szokásos kicsi hempergőzés az ágyunkba. Apája 8-kor indult el.
Adtam Ádinak tápit és be az ágyába. Kb 5 perc csönd és egyszercsak úgy üvöltött azt hittem kiugrok a gatyámból. Bementem kicsi simi ugyanúgy üvölt. Kiveszem puszilgatom nyugtatom ugyancsak üvölt.
Amikor már 5 percig üvöltött a fülembe és közben vergődött kijöttünk és a nappaliba lefeküdtünk az ágyra. Kb 20 percet feküdt úgy, hogy nem aludt csak feküdt.
Eltelt ismét a délelött. Jött a kaja minden oké volt ivott is.
Viszembe a szobájába és már üvölt.
Leteszem az ágyába és már láng vörös az egész gyerek úgy üvölt. Persze dög fáradt mert ugye reggel nem aludt. Kb 20 percig hagytam bementem próbáltam nyugtatni.
Persze a kezembe már békésen aludt.
Gondoltam én akkor beteszem az ágyába. Ahogy az ágy felé emeltem rögtön üvöltött.
Gondoltam, hogy akkor majd álomba üvölti magát. Ami úgy is lett de szintén csak 1 órát aludt.
És az esti fürdés szintén üvöltés volt és az ágyba menetel is.
Igaz most alszik de egy kicsit aggaszt, hogy mi van most.

Volt már valakinek hasonló, hogy ilyet művelt a gyereke ?

Tökre tanácstalan vagyok. És az a legrosszabb, hogy kimerült és előre félek a lefektetésektől, hogy na most akkor megint üvöltés lesz.

Segítsetek mit csinálok rosszúl !

Jó éjt mindenkienk !

( bocsi ha túl hosszú lettem nem akartam senkit untatni a bajommal )
20200310173350

Silka!

Remélem reggelre már jobban lesztek!

Próbáltad már kanállal adni neki az innivalót? Vagy a panadolos adagolóval? Gyorsan lenyomod a száján, észre sem veszi.

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Na, még egy gyors képre van időm két ajánlatkészítés között, ez ma készült mesenézés közben. :lol:
Kép

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Ktimi A Valti is most ezt csinálja fogalmam sincs mi a baj. Idáig gyönyörűen elaludt most meg hiszti hiszti hátán. Valahogy majd vissza szoknak.

Kép
hajagosné szabó éva

Jó reggelt!

Szelikémnek még délután ment egyszer a hasa.
Ebéd helyett 2 banánt evett, délután meg a szülinapon megevett 3 kicsi fasírtot. Ha ma reggel is híg lesz a széklete, ebédre főzök neki krumplit, persze koránt sem biztos, hogy azt kérni fogja... :roll:

Miléna! Ez bosszantó! :(

Silka! A pajzsmirigyedet is megnézték???
Én benne vagyok, hogy írjuk, ki mit eszik. Én hét közben rendelek ebédet, nagyon finomakat szoktam enni! :) Vacsira meg hétvégén össze szoktam dobni valamit. Hát tegnap olyat ettem a szülinapon, amit nem kellene, de nagyon keveset, és kibírtam, hogy ne egyek a tortából! :)

Eddig nálunk sem okozott gondot az oltás. (kopp-kopp-kopp) Egyik este nyűgös volt ugyan, de az lehetett a fogától is, vagy bármitől.

Beszéd: Olyan aranyos volt Szeli tegnap. Mondom neki, „hagyd Apát, mert alszik”, és ismételgette: aaszi, aaszi! :) (Persze ugyanúgy nem hagyta! :))

Lizi könyvmoly lesz! :)
Szeli mindennel szeret játszani, babával, autóval, építőkockával, a könyveket is szereti... stb. :)

Egyelőre ennyit engedélyeztek! ;)

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok!

Vindo nem semmi az önkormányzat :evil: :evil:
Remélem tényleg megoldódik.+++++++++++

Ágica hogy van Petrus?

Silka milyen volt az éjszaka?
Ivásilag alakul egy kicsit Lizi?
Milyen hőmérsékletű itallal próbálod itatni?
Grétikémnek mikor fájt a torka a meleget adtam, azt kortyonként elfogadta.
Amikor kicsit javult akkor a hűvösebbet kérte.
Az overál jó. Én szeretem rajta. Hosszabb sétákra azt adom rá meg ha extra hideg van.

Regi ügyes vagy a fogyókúrával nagyon.
Én szenvedek :( Olyanokat kívánok amiket nem lenne szabad ennem (kenyér, palacsinta, nokedli sok szafttal, tiramisu.............) de egyik sem fogyókúrás :(
Kitartásom most béka s...e alatt úgy érzem. Pedig nem akarok tehén maradni :?

Mesi milyen édesek ahogy alszanak :lol:
hány zsepit sírtál már teli boldogságodban ahogy rájuk nézel?

Anikó Marcika nagyon édi :lol: :lol:

K.Timi, Évi most tárul ki igazán számukra a világ és azt hiszik ha alszanak akkor lemaradnak valamiről.
Pár nap esetleg hét és visszaáll a rend.
Addig meg valahogy csak kibírjátok :wink:

Lányok itt most süt a napocska :lol: :lol:
Szerintem megyünk is sétálni.
Gréti ébredés után, mikor mondtam, hogy öltüzünk és hozza mit szeretne felvenni az overállját nyomta a kezembe 8) 2 napig az ónos eső miatt nem mozdultunk ki.
Ma már ki kell :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Sziasztok

Silka,Meryke: Köszönjük most már mondhatom hogy jobban vagyunk már "csak" a hasmenés van de mintha az is csökkene.Adom neki a normafloret.Viszont tegnapelőtt este óta láztalan ennek nagyon örülünk apájával :D

Silka: Emlékszem mikor mondtad a talin hogy Lizkó mennyie nem iszik remélmem hamarosan változik ez de úgy főleg most kéne innia a kis drágának.És még mindig gyönyörű!!

Meryke: A Berda tényleg itt van a közelbe egy jó kis séta :wink:

Kaqk: De jó nektek 10 fok :) bár az eső nem kéne :D

Vindo: Én szívesen aláírom :lol: :wink: De most komolyan nem semmi,drukkolok hogy töröljék :)

Ktimi:Szegény Ádó mi lehet vele :roll: Nem lehet hogy ez a hosszabb betegség kavart be? :roll:

Regi: De jó hogy jó lett a pajzsmirigyed :D

Mesi: Annyira édesek a gyerekeid.Kb vagy 50x néztem meg eddig :D

Sense:?????????????????????????????????????????????

Hörcsög: Mekkora pehely :lol:

Miléna: ezt a kopogós szomszédot teljesen átérzem.Mikor mi ideköltöztünk egy nő lakott felettünk akinek tuti magassarkú volt a benti papucsa annyira kivoltunk tőle.Elköltözött! Erre ide költözött egy nő a 4 és kb 13 éves gyerekeivel.A 4 éves mikor itthon vannak egész végig rohangál ugrál! Már volt hogy annyira hogy felkeltette Petrát este 9-kor! :shock: és felmentem szólni és szépen megkértem nézzen az órájára mert nekem aludna a 10 hós gyerekem és erre kel állandóan.Válasz: A maga gyereke is lesz 4 éves és igy fog rohangálni :shock: Erre én: Az biztos hogy lesz de most 10 hós és aludna! Ezt már kicsit hangosabban mondtam :oops: Azóta voltam már fent mégegyszer de semmi változás nem szól a gyerekére!! :evil: Annyira utálom az ilyeneket!!!!

Kép

Kép
agica1126

Viranka: Nem voltam dokinál! A Petra miatt hogy beteg volt.Jövőhét?

Kép

Kép
agica1126

Regi: Nekem mondta a dokink hogy hányós hasmenős vírus van most! Szerintem mutad meg a dokinak.Legfeljebb azt mondja hogy az oltás :roll:

Kép

Kép
agica1126

Lmóni: Holnap a reggeli kávédat hozza Cicus 8) :lol: Annyira kis ügyes.

Kép

Kép
agica1126

Sziasztok!

Ágica!
De jó,hogy már nincs láza Petrának, :D
a hasmenés is biztos már hamar elmúlik.

Anikó!
Nem semmi ahogy kényelembe helyezte magát Marci :lol:

K.Timi!
Nem lehet,hogy valamitől meg ijedt?
Vagy meg ütötte magát az ágyban?

Nekünk nem kopogós szomszéd van mert ugye kertes ház.
hanem nyáron amikor le tettem a kicsiket aludni biztos,hogy
akkor keztek el a szomszéd kölkök quadozni majd
hülyét kaptam amikor az ablakunk alatt brümmögtek .
Gyorsan el is hajtottam őket persze utánna még én voltam az írigy.
De még ha meg tehetnénk akkor se vennék ilyet a gyereknek.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Mesi!
Hogy vagytok?

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Ágica! Tuti, hogy gyomorrontás, össze-vissza zabált mindent előtte való délután... :?
A reggeli széklete egész jó volt, azt nem mondom, hogy szilárd, de nem is fosi! :)
Petra hogy van? Hú, lehet, hogy írtad, de totál nem tudok most olvasni...

Kép

Kép
regcsiken14

No akkor egy kis felületes olvasás.... :)

Silka!
Anikó jól mondja, próbáld kanálból kínálni, vagy a fecsivel, vagy esetleg pohárból. Zsozsi kinézi a számból az én italomat, és adok is neki, ügyesen issza. És persze legyen elöl mindenféle, jól csinálod!
Próbálj neki levest adni - ha eszi -, meg almát, mandarint, abban is van folyadék.
És persze drukkolok, hogy gyógyuljon minél hamarabb!!!!!

Petrus javul, ez nagyon jó hír, a Normaflore szupi, nyomysd Ágica! :)
Igen, én is sokszor nézem a képeket, ha alszanak, napközben meg nem tudok betelni velük! :oops: :)

lmóni! Bizony elérzékenyül az ember, ha azt látja, mennyire szeretik egymást, nincs féltékenység! Sokszor odamegy Zsozsi és simogatja, puszilgatja.... Annyira édesek! :oops:

Tali:
Tényleg jó lenne a március! Március vége, mert akkor talán Sense is tudna jönni a cirka 2-3 hónapos Lottival, Heni, meg Nyerkit meg majd begurulnak. :wink: :lol:

Sense! Én már nagyon izguloooooook!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Hogy bírod? (Hajrá febr. 02!) :twisted:

Panndi! Én meg itt a "nagy szülésben" elfelejtettem Neked boldog szülinapot kívánni!!!!!! :oops: Ha jössz a talira, viszem a csokit! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Jajj, Mesi, de aranyos vagy, hát jobb dolgod is volt Neked annál, minthogy boldog születésnapot kívánj :lol:
Március vége nekem nagyon necces, mert 30-31-én államvizsgázom :? Jajj, pedig nagyon szeretnék menni!
Vendég

Ja, és nem ám a csoki miatt szeretnék menni :lol: (Bár amennyi mostanéában lecsúszik belőle :oops: )
Vendég

Szisztok!

Silka!Köszi a táblát :D !Mi újság Lizóval?Hogy vagytok?

Ágica!Remélem Petrus hamar leküzdi ezt a hülye vírust!+++++

Regi!Elfelejtettem tegnap: örülök, hogy ilyen jók a leleteid! Még pár kiló mínusz, s készen állhattok egy Kistesó-várásra! :D

Nem is tudom, írtam-e :oops: , de Botó is rapszódikusan eszik. tegnap már kínomban tejberizst, meg mindenfélét kotyvasztottam, de semmi se volt jó neki :? . Alig akart enni. Hát, ma kíváncsi leszek...

Hörcsög: quados szomszédok :twisted: Mindenhol vannak lüke emberek...Én se vennék az tuti, még ha futná is rá...

Itt is gyönyörűen süt a napocska! :D Szerintem kimegyünk mi is a partra sétizni :D

Sense:??????????????

Éjszaka Boti ébredt egyszer, kijött közénk, majd apja visszavitte, s aludt tovább :) . Imádom azt a kis meleg, bolyhos testét, haját, olyan isteni az illata is :oops: :D , imádom, ahogy piheg mellettünk. Viszont én nem tudnék vele egy ágyban aludni. Bármikor kijöhet, szívesen veszem. De elaludni csakis egyedül a szobájában, saját ágyikóban hajlandó, és ezt nem is bánom :D .

K.Timi,tényleg, hogy aludtatok?
kispocc

Amúgy Zsófi sem akar mostanában esténként elaludni, csak erőszakkal megy a dolog. Ha már nagyon álmos, akkor magamhoz ölelem, és ő sír egy öt percet, de utána bealszik. Viszont, ma reggel negyed nyolcig aludt a saját helyén úgy, hogy egy hangja sem volt :lol: Már ideje volt, mert mostanában elég sokat aludt köztünk, de most végre kipihentük magunkat!

Ma meg megyünk anyuékhoz :)
Vendég

Sziasztok,

Na már jól vagyunk, először Robesz lett náthás, egy jó pár napig folyt az orra, de semmi komoly, nem volt, aztán meg én lettem beteg, arcüreggyulladás, így hát fájt mindenem. Infralámpáztam ezerrel és most már tök jól vagyok.
Annyira, hogy ma reggel voltam edzőteremben is:), jaj lányok annyira jól esett, annyira más mint itthon a torna és a bicikli.
És voltam cellulitmasszázson is, hát a combomról megy a legnehezebben, meglátjuk majd mi lesz, mindenesetre szebbnek éreztem magam, és ez már valami.

Beszéd, hát Robesz is dumál egyfolytában, igaz, sokszor babanyelven, de sokszor már annyira érthetően, kb. olyan 20 szót mond nagyon ügyesen, a kedvencem a kakáááás, annyira édesen modnja, és egyik nap az Apja beszélt telefonon, mondja, hogy ez elég gáz, erre Robesz, gász, gász, megzabáltam.

Körömvágás, nálunk ébren megy a dolog, közben beszélek hozzá, főleg kutyás, autós dolgokat, és akkor hagyja. No azért vannak kivételek.

Öltözés, melegítőnadrág, rövid u. body+ h. u. vékony felső itthon, és kintre pedig erre jön az overál, vagy ha nincs annyira hideg akkor vastag nadrág + harisnya, vastag pulcsi a vékonyra és kabát, persze sál, sapka. leszt yű.

Veráknak, boldogságos névnapot, Panndi boldog születésnapot kívánunk!

Evés, no hát nálunk a reggeli általában banán, vagy banán túróval, joghurttal, egy kis kenyér vagy kifli, magában, és túró rudi, ha nem volt túró a gyümölcsbe.
Amúgy van köztetek olyan, aki már nem szoptat, és tápszert sem ad a gyerköcnek. Én nem adok, mióta nem szoptatok, de eszik minden féle tejterméket, naponta többször, túró, sajt, joghurt, tejöl, és nagy ritkán issza meg a tejet. De tejbegríz, vagy főzibe megeszi simán, csak most elbizonytalanodtam a tápszerben lévő vitaminok miatt, mondjuk adok neki reggelente multi kidet a banánba.

Fogyókúra, no hát a karácsonyt túléltem Norbisan ettem, de ettem sütit, nem híztam és nem is fogytam, most újra jobban odafigyelek, szépen lassan megyeget, most is lement 1 kg, hát hosszú menetelés ez, remélem megéri. Márciusban neki szeretnénk látni a tesónak, addig még jó lenne egy kis mínusz.

Regi, Silka,
ügyesek vagytok.

Regi, de jó, h jók lettek az eredmények, Szeli nagyon édes.

Irina, le fog menni, csak hát nem könnyű, én tudom, sajnos.

Sense, hát Anyukám február 3-án született, ez is a tippem.
Hogy vagy?????

Mesi, nagyon szépek vagytok, örülök, hogy jobban vagytok, és remélem te is tudsz kicsit pihenni, csak ezek a fránya betegségek ne lennének.

Heni, a fiúk tényleg szeretnek babázni, bár Robesz nem, csak megnézegeti, aztán odébb is rakja.

Móni, tali nekünk ok, de nekünk is a március vége fele lenne jó, már csak a betegségek miatt is.

KTimi, szerintem se aggódj, vissza fog állni. Reméljük hamar:)

Lányok, a képek fantasztikusak.

Én is próbálok rakni párat, na megyek is, mert éhen halok.

Panndi, annyira szép nevet választottatok, és a pocak is alakul.

Na tényleg megyek

Kép
Kép
nektarin

Ja még, Morzsesz, szia, de jó, hogy tényleg még vannak újak.
Alvás, hála istennek most simán megy, remélem így is marad, a du. is és az esti is, berakom, dumcsizik, aztán az esetek nagy részében elalszik kb. 5-10 perc, néha kell csak este visszamenni.

Kép
Kép
nektarin

Na, letettem aludni a Csajszikámat! :)

Szeli 1 banánt evett ebédre, reggelire meg 2 banánt... úgy látszik, most banánon akar élni... :roll:

Morzsesz! Wow!
Normaflore-t jó, hogy írod, tettem is Szeli vizébe pici cukorral! :)

Levágtam Szeli frufruját, szerintem katasztrófa lett, de majd megnő... :lol:
Úgy vágtam, ahogy engedte... ezért lett olyan, amilyen.

Tegnap délután nálunk is esett egy kevéske , most meg száz ágra süt a nap! :)

Lizó egy gyönyörűséges hercegnő! :) Hogy van????

Vindolanda! Hát ez nem semmi! Nem is értem, ki az aki ilyen hülyeséget kitalál... :shock:
Ha ez megnyugtat, nekem is van 1-2 emberke, akit keverek, főleg, aki kevés képet tesz fel, és általában akkor szoktam, ha pl. 2 új ember egyszerre érkezik (kezd írni), és kell 1-2 hónap, mire megjegyzem, melyik felhasználónév kit rejt... :) A sztorik és képek segítenek! :)

Sense! Jelentkezz, hogy vagy!!!!!!! Lotti nem készülődik kifelé??? :)

Meryke! Az jóóó! Én akkor szoktam szoliba menni, mikor megyek tornára, úgyhogy remélem hétfőn újra tudom kezdeni!!! :)

KTimi! Nem tudom, hogy megnyugtat-e, de Szeli is teljesen kifordult önmagából, mikor beteg volt, aztán miután meggyógyult kb. 1 hétre rá visszakaptam az én kis Csipetkémet! :)
Szegény Ádi! Ahogy olvastam, amit írtál, egyből arra gondoltam, hogy az alvásnál Rád volt szüksége... :roll:

Marci nagyon édes abban az autóban! :) Keleti kényelem... :lol:

Mi szeretjük az overált is és a külön ruhát is, a kabátja elég hosszú, nem csúszik fel, egyébként is betűröm a vastag pulcsiját. Mindkettőben ügyesen tud Szeli lépkedni.
Csak a mi overálunkkal az a bajom, hogy ha beültetem Szelit a babakocsiba, felcsúszik az alja, és kint van picit a lábszára, de olyankor bebugyolálom jól takaróval.

LMóni! :( Talán tarts pár nap szünetet, ha belefáradtál a fogyiba. Mennyi ment le eddig összesen? Nekem is voltak rosszabb napjaim, tulajdonképpen, ősz óta nem tudtam fogyózni... nekem melegbe jobban megy. Meg most ezzel a homeopátiás bogyóval!
Nem fogsz mensizni? Én akkor (illetve előtte 1 héttel) kívánok mindenfélét, amit nem kéne.

Ma egyébként paradicsomos gombócot rendeltem (krumpli nélkül), ez most az alacsony szénhidráttartalmú menü volt... Estére meg valami töltött karalábét szeretnék, de még nem találtam ki pontosan, mit teszek bele, asszem csirkemellet valami zöldséggel meg joghurt a tetejére... :roll:

Szeli mostanában olyan aranyosan megy aludni! :) Ma is szinte örült, hogy alhat! Persze kell, hogy picit mellette feküdjek, de ébredésnél már szerintem megszokta, hogy nem vagyok ott, mert nem sír, mikor ébred, hanem vigyorogva jön ki a hálózsákjában! :D

na, ezt most elküldöm...

Kép

Kép
regcsiken14

sziasztok lányok!

gyors életjel.
még egyben.
3 napja folyamtos jóslófájásaim vannak. botonddal egyáltalán nem volt. alul fáj a hasam, szinte folyamatosan. már nagyon türelmetlen vagyok. (mindenkivel, leginkább apával :oops: )
botond alvása továbbra is kritikán aluli. 5-10szer kel éjszaka, van hogy visszaalszik, van hogy megy a műsor.
tegnap voltunk eg yhomeopata (és hagyományosan is gyógító) gyerekorvosnál. töviről hegyire kikérdezettt mindent, azt mondta pár napon belül javasol vmi szert. meglátjuk. nem tudom, mi lesz, így , ha lotti megszületik. :(
közben ma tönktement a telefonom töltője. vadonat új, alig 1 hónapos! :evil: elvileg garos, de ahhoz el kell menni bp-re, hogy kicseréljék.
2-re fodrászhoz megyek. valami iszonyú a fejem. (2 centi lenövés)
csak felületesen olvastam sajnos.

Silka!
Tudom, hogy nem leszek népszerű. De ha Lizi végképp nem fogadja el az innivalót, kénytelen leszel bemenni a kórházba. Nagyon sajnálom őt, hogy ilyen beteg. :( A képek szuperek. Annyira csajos! :)

Anikó!
Botondnak ugyanilyen dömpere van. :)

Emese!
Fentebb ecseteltem, hogy bírom: szarul.
De tiéd gyerkőceid iszonyú édesek. Főleg az a kép tetszett, amin egymással háttal alszanak.

Tali!
Hááááát. Szerintem nekünk a március még nagyon necces. Áprilisban pedig már nem illik karneválozni. :lol: De majd megnézem a képeket.

Beszéd:
Még mindig semmi. A hamm -on kívül.
Én nem értem. Ez a gyerekorvos is azt mondta, hogy ezzel nincs semmi gáz. Na meg azt is, hogy Botond minden szinten 2 éves értelmi szintjén van. Azért én már nagyon szeretném, ha beszélne...
:arrow:

Ildikó
KépKépKép
sense4

Kép
Uncsitesókkal

Kép
Apával és a karácsonyi vonattal

Kép
Tankol:)

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Kép
nektarin

Nagyon örülök, hogy Petrus láztalan! :) További jobbulást neki!!! +++++++++++
Ágica! Tök jól visszaszóltál! :) Kár, hogy az a p...a nem értette meg... :evil:

Silka! És ha otthagynád az iszis üvegét? Szeli van, hogy bedurcul, és nem kéri az vizét (de csak azért, mert rám haragszik, mert pl. valamit nem engedtem meg), de olyankor otthagyom, és pár perc múlva lehúzza.

Hörcsög
! Jó lóvés szomszédjaitok lehetnek, hogy még a gyerekeknek is van... :shock: quad: :evil:
Nálunk most a nyári konyhában 2 motor áll (persze még nem lakunk a házban), mert a Zsolti kitalálta, hogy a haverja is ott fogja tartani, de agyonverem őket, ha akkor indítják be, amikor Szeli alszik... :evil:

Kispocc! Azzal még várunk 1-2 évet! ;)
Én se tudok Szelivel egy ágyban aludni... tökre nem alszom olyankor. De így jó, hogy az ágya mellett van a matracom, ha akar átjön, odabújik, majd visszamászik, vagy visszateszem! :)

Nektarin! Jó lehetett! :)
Én ma infraszunába megyek! Legalábbis remélem, mert a barátnőmnek a múlt héten közbejött valami... :? Egyedül meg nem jó... :)
Hajrá tesó!!! :)

Kép

Kép
regcsiken14

Sense! Húúú, de izgi! :) Sajnálom, hogy így fájsz! Kitartás!!! +++++
Remélem, tud segíteni az alvásban az a doki!!! +++++
Egyébként unokatesóméknál volt egy olyan gond, hogy az oviban nem beszélt, mikor elkezdett járni, de még néhány hónap múlva sem, és elvitték kineziológushoz, azóta nincs ilyen gond... :roll: (bár én ebben annyira nem hiszek, de ki tudja)

Én Szelit mindig magunkhoz viszonyítom, és mindent kb. akkor kezd (járás, beszéd), mint én, és így megnyugszom.
Lehet, hogy Balázs vagy Te sem beszéltél még ennyi idősen. Kérdezzétek meg szerintem. :roll: És szerintem sincs még elkésve, majd hirtelen úgy elkezd beszélni, hogy csak lestek! :)

Nektarin! :lol: Az uncsitesók nagyon rágnak! :lol:
Robesz annyira helyes!!! :D

Ha Szeli nem jön ki, teszek fel én is fotót tegnapról.

Kép

Kép
regcsiken14

...mármint akkor nem beszélt, amikor elkezdett oviba járni, és csak az oviban nem beszélt, de senkihez...

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok!
Kisbetegeknek nagyon gyors gógyulást ebben a szép időben!!!! :D

Alvás
Szóval,nálunk tavaly nyárig rendben ment minden. Lettem, sírdogált kicsit, de elaludt egyedül, kb 5-10 perc után. Aztán nyaralni voltunk, és ott nem igazán tolerálták, hogy sírni hagyom. Ment a beszólás, milyen lelketlen anya vagyok, mert sírni hagyom. Meg szegénykém alig hogy elaludt volna, a többi gyerek, aki ugye este 8-kor még javában kergetőzött indián csatakiáltásokkal spékelve, felkiabálta, ettől Murci méginkább sírt. Én meg, hogy ne mi legyünk a célpont, bementem hozzá, kivettem a kiságyból mellém fektettem és kb. fél óra múlva mélyen aludt, akkor visszatettem.
Mikor 2 hét múlva hazajöttünk (én naív :D ) azt gondoltam minden visszaáll a régibe: beteszem a kiságyba-> alszik. Na persze... Úgyhogy azóta is így altatom, délben is este is, melléfekszek, énekelek kicsit és 20 perc után legtöbbször alszik. De egyedül azóta sem. Lehet következetesebbnek kellett volna lenni, mert párszor próbáltam én sírni hagyni, de mikor hányásig sírta magát, illetve 10 hónaposan átvetődött a rácson :shock: és kimászott, azt mondtam, nem ér annyit az a 20 perc, hogy a kicsi lelkibeteg legyen. Szóval ez van. Majd 16 évesen már nem így lesz. Remélem :lol:

Nektarin
Én Murcogónak 13 hónapos kora óta reggel-este teljes tejből készült kakaót adok. Nagy dilemmám volt ez, Murci is tápis volt, csak 3,5 hós koráig szopizott. Persze a védőnő nálunk is a tápit szorgalmazta, én hajlottam is rá, meg nem is. Nem értettem, miért jó az adalékanyagokat tartalmazó ízetlen cucc, bár Murci itta, szó se róla :) aztán a kínai melamin botrány tette be a kaput. Előtte már Marci is kapott mindenféle tejterméket és tejből készült tejbegrízt is, így megpróbáltam először feles tejjel, majd ahogy semmi baja nem lett teljes tejjel. A Spárban vesszük az alpesi-bio tejet, 3,5-ös, ultrapasztörizált, de azért felforralom és azt kapja. Hál Istennek semmi baja tőle. Tiszteletben tartom, aki a tápit részesíti előnyben, de a vitaminokról csak annyit, hogy míg az anyatejből 100%-ban felszívódik, a tápszerből 0,1 :shock: %-ban.
Egyébként a barátnőm volt, aki erősített, mert neki az első kislánya nem itta meg egyik féle tápszert sem, nem tudtak vele mit csinálni, 3 hónaposan kénytelen volt neki tehéntejet adni. Ma gyönyörű, okos 12 éves a leányzó :D
Természetesen más a helyzet, ha vki tejallergiás. Azért próbáltam először én is keveset felesben vízzel adni.

Morzsi
Kép[/url]
morzsesz
Budapest

Sense! Tudom mit érzel... Kitartás!
Egyébként nálunk a reggeli első pelenkázások gázosak. Szimultán nyomom 8) , de Zsozsi eléggé megnehezíti a dolgomat. Feszt fel akar kéredzkedni az ölembe, sír ezerrel, megy a hiszti. Kis Akaratka... Én meg állandóan leguggolok hozzá, szóval tartom - ha bírom -, megölelem, de nem használ. Csak sír.... Csak sír...

Meg persze utána nem hajlandó jönni a lábán, fel kéne emelnem, de a Pici a kezemben...

Ha egyszerre kelnek, akkor Gegit teszem tisztába először, és szopizunk, mert éhes a Kispasim, és nem bírja sokáig cici nélkül.
Addig Zsozsit szóval tartom, mesélek, olvasunk, foglalkoztatom.

Na hát amikor egyszerre sírnak.....

TEgnap az egyik a hordozóban az ágyon, a másik mellette, és nyomta mind a kettő. Én meg csak mosolyogtam rajtuk, még a sírásuk is egyforma. Mármint egyformán biggyesztik a kis szájukat.

Szerencsére Zsozsit be lehet fogni, lelkesen hoz ezt-azt, ha megkérem.

Csak nagyon kell figyelni, ha Gegi közelében van, mert eteti, cumiztatja...

Felkelt az egyik.

Kép
Kép
Kép
gremese

Beszéd:
Nálunk is csak pár szó megy, felszólításra csakazértsem :D egy sem. De azt mondják, illetve most olvastam, hogy a fiúknál ez természetes, hogy később megy, mert kevesebb a szinapszis a két agyfélteke között. A lányoknál több az oda- vissza kapcsolódás, fejlettebb is a beszédközpont :D Személyes tapasztalat: a párom kisfia (az első házasságából való kisfia) 3 éves koráig egy szót sem szólt, csak figyelt, majd folyamatosan, mondatokban, választékosan kezdett el beszélni, egyik pillanatról a másikra... :lol: Most meg le se lehet lőni, 5 és fél éves, és mesél-mesél-mesél. Cuki nagyon.

Morzsi
Kép[/url]
morzsesz
Budapest

Anikó
Marci nagyon laza :D

Nektarin
Cukor Robesz nagyon :D

Morzsi
Kép[/url]
morzsesz
Budapest

Zsófi sokat beszél, utánozni mindent utánoz, és kb 10 szó van, amit magától használ (anya, apa, cica, kuka, hinta, ló, maci, igen, tea, szívesen - Zsófi nyelvén ssszzzzzzzzíííííí, meg most hirtelen a többi nem jut eszembe), és mi is rengeteget olvasunk :lol:
Vendég

Jajj Heni!
Neked szerettem volna még írni, hogy ma lenn a játszótéren az én kicsi fiam egy otthagyott játékbabakocsit kezdett tologatni úgy, mint aki mindig azt csinálta :D Azt hittem megzabálom. Egy másik kisfiú szintúgy. A lányok bezzeg motoroztak... :lol:

Kismamiknak kitartás!

Morzsi
Kép[/url]
morzsesz
Budapest

Sense! Ezt az ovis nem beszélős dolgot az alvási problémára hoztam fel... hogy a kineziológus segített. Meg lehet próbálni esetleg.

Kép

Kép
regcsiken14

Ideértem végre én is. Rugó elaludt, most van egy kis nyugtom :D

Kopogós cípő, quad, rohangáló gyerekek - borzasztó bosszantó tud lenni, tudom. A társasházban mi is kaptuk minden oldalról és éjjel-nappal. Hallgattuk, ahogy a szomszéd tévézik éjszaka, veszekednek a folyosón, valami nagy fémtányérokat gurigatnak hajnalban... Most itt a kertesben jobb, mert csak egy problémásabb szomszéd van (favágás, Zámbó Jimmy üvöltve hallgatása), de ők meg márciusban költöznek.

Meryke - az egyik tesóm szülinapja is január 27. Angelika nap, ha jól emlékszem. Akkor Te vízöntő vagy :D

Ktimi - biztos visszarendeződik majd. Én alvás-ügyben nem nagyon adnék inkább tanácsot, mert végleg elromlik a helyzet :wink:

Anikó - látom, a rica Marcikánál is menő. Rugó is odavan érte, majdnem egy csomagot elrágcsál...

Kipocc - hát mi a kis bolyhos testét kb. egy éve magunk mellett érezhetjük minden éjszaka. Igaz, mivel sokszor ébred éjjel ordítva (ma csak négyszer, de ez egy jó éjszaka volt, és Panadollal nyomtuk), így nekem kevésbé fárasztó. Ha a kiságyban alszik és tízszer kel, én nem aludnék, mire mindig visszaaltatom.

Nektarin - jó képek :D Mindig meglepődök a kisebb babákon, olyan furcsa, hogy a mieink már ilyen nagyok :shock:

Sense - szerintem ezen a beszéd dolgon ne parázz. A fiúk amúgy is később beszélnek. A járáson is látszott, hogy elég nagy differencia van a topik-babák között, itt sem lesz másként. Nekünk is kb. 3-4 szó megy (apa, anya, tessék, add ide, cica). És ezek sem tisztán.

Morzsesz - igen, nálunk is ez a hányásig sír-reakció van, ha egyedül hagyom. Én már nem is idegesítem magamat rajta.

Rólunk:
- Rugónak már kezdett echte focista-frizurája lenni, így tegnap este, mikor elaludt, hátul felnyírtam a tarkójánál. Napközben meg, mikor nem figyelt, igazítottam rajta. Így egy előlről beatles-es, hátulról bubi frizurája lett :P

- ma a hóesésbe sikerült sétálnunk egy jót. Majdnem egy órát voltunk kinn, és hosszasan megcsodáltuk a havat lapátoló szomszédokat :roll: Volt, akit 20 percen keresztül... Nem lehetett onnan elrángatni :D

- tali- biztosat nem tudok mondani, majd igyekszünk ott lenni.

- sajnos ma is magunkban leszünk. Gábor az egyik munkahelyéről megy a másikra (az egyetemen az egyik tanszéken informatikus mellékállásban), aztán meg pénzért javít sz.gépet egy emberkénél. Örülök, ha kilencre hazaér :roll:

De az aláírások összegyűltek, az érintettek mind támogatták a petíciót, így ma le is adtuk az önkormányzatnál.

Szép napot, V.

Kép
vindolanda

Hú, Heni meg ma van a börtönben 8)

Emese - elég zsúfolt reggeleitek lehetnek, én Rugóval is megszenvedek néha :wink:

Kép
vindolanda

Maggie???

Kép
vindolanda

Sziasztok, lányok!
Gyors vizitre jöttem a beteg babák miatt (bocs, de nagyon sok a meló a januári vizsgaidőszak ellenére, és csak egy ember nem bukott meg a vizsgámon, ami lelombozó). Azt örömmel látom, hogy Grétike és Szeli és Zsozsika jobban van, de nagyon szomorú vagyok Petrus és Lizi miatt... remélem, hamar túllesznek a dolgon! Anyukák, Rátok ezerrel gondolok és drukkolok!

A képeken tüneményesek a babák, és azt látom, huncotosodik mind... :-)

Altatás: ebben mi nagyon nem vagyunk frankók, úgyhogy ötletelni sem tudok. Az éjszakáink, mint korábban írtam, pár hétig jók voltak, aztán kész, minimum 2-3 ébredés, de az az állban felállós-ordítós változat, és csakis ha mellre teszem, hajlandó megnyugodni, bármi mást próbáltam, nem működött. Éhségre ennek ellenére nem gyanakodnék, mert ismét jobban eszik napközben. Szerintem ez fejlődési izé, és mivel látom, mennyire gyakori itt ez a fajta alvásstílus, azt hiszem, tényleg inkább ez a helyzet.

Tali: szívesen, ha apa is bevállalja, hogy elvisz minket.

Otromba szomszédok: szerintem ez, hacsak az ember nem multimilliomos, hogy szeparált nagy háza van nagy telekkel és széltében-hosszában alig van ember, akkor lutri, hogy milyen embereket kap maga köré. Mi is nagyon kifogtuk sajnos. Nekem 50%-ban azért nem jó már itt lakni, 50-ben meg az egyéb leírt okok miatt. Pedig ez kertes ház, és tudom, minden gyerekes ide vágyik, de én már nem, ilyenbe nem. Azt remélem, hogy egy év múlva már a sajátunkban leszünk és nem azon kell idegeskednem, kijutok-e az ajtón a szomszéd miatt vagy sem.

Vindo: Nektek nagyon szorítok az önkorm. miatt!!!
Felénk is vannak hasonló momentumok, 3 métert akarnak az út javára elvenni jelképes összegért, de pár szomszéd nem adja. Igazából valaki mindent megvétóz, így aztán itt se aszfalt, se gáz, se csatorna, és ez valószínűleg 100 év múlva is így marad. Na ebből is elegem van, hogy ide se a posta, se a mentő nem talál ki, olyan frankók a helyrajzi viszonyok. Szeretnék olyan lakásban élni, aminek van házszáma, és mely házszám csak a miénk, mert egyelőre nem ez a helyzet.

Ádó tegnap megkapta az MMR-t, köszi a drukkokat, lányok, egyelőre minden oké.

Kép
Kép
irina

állban felállós (az érdekes lehet) = ágyban felállós :oops:

Én meg Kiskolbit kérném, hogy JELENTKEZZÉK VÉGRE!

Kép
Kép
irina

csak egy, két kép erejéig majd jön a többi is..:-)

Kép

Kép

KépKép
kaqk
Debrecen

Hello Lányok,

Aranyosak vagytok, h velünk aggódtok, nagyon jólesik :)

Szerencsére hányi-fosi ma már nem volt és iszoGAT. Főként tejet meg 1-1 korty gyümilevet. Tegnap közel 4 deci volt a napi adag, ma 3,5-nél járunk, de remélem még iszik egy kis tápszert este. Az a helyzet, h mikor nem beteg, akkor sem iszik többet napi 5 decinél (tejjel együtt). Ő ennyi folyadékkal működik – sajnos ezt tőlem örökölte… …én is elvagyok napi 1 literrel. Egyébként kanállal esélyem sincs, 1 mp alatt kiüti a kezemből, a fecskendős itatásnak meg csúfos vége lett: tegnap du lefacsartam neki 1 narancsot és azzal adagoltam be neki a szájába. Persze üvöltött mint a sakál, fél decit bekínlódtam 5 perc alatt 10 adagban, majd sugárban rámrókázta… :cry: Iszonyat makacs. Mindenben. Pedig még isteni husilevest is főztem neki (nem szoktam, mert nem vagyok leveses), de az sem kellett.
Az a baj, h utálja a fecskendős macerát mert naponta 5x kell beküzdenem az orvosságot. Már kifejlesztettem egy 5 mp-es technikát. Tök vicces, mert közben mondom neki, h „ennyi, vége”. Erre ő zokogva nyeli a gyógyszert és közben üvölti ennyi-ennyi, vége-vége. :lol:
Mondjuk enni továbbra sem eszik SEMMIT, most tartunk – 50 dekánál :cry:
Az a legdurvább az egészben, h egyáltalán nem tűnik betegnek. Rohangál fel s alá, vidám, táncol. Ha nem köhögne fuldokolva, nem is mondanám, h beteg. Szóval közérzet kitűnő, csak enni meg inni ne kelljen…

KTimi, igen nálunk is van ilyen, rendszerint ilyenkor NEM is alszunk nap közben. Általában helyváltozásnál v nagy nyüzsinél van ilyen. Holnap is jön az egész családom, már előre rettegek, h nem fog napközben aludni. Egyszerűen nem akarnak lemaradni a történésekről. :roll:

Marci nagyon lazán nyomja a dömperesautón 8)

Regi, vért nem vettek, de végigkérdeztek és pajzsmirigy rendellenességre nem utalt semmi… Azért gondoltam, h kajáról is írhatnánk, mert hátha diétás ötletet meríthetünk egymásból. (+ ha nyilvánosan is be kell vallanom a kis bűnözéseimet, akkor 2x is meggondolom, h elcsábulok-e :oops: :lol: )

Móni, igen, teát melegen/langyosan, egyebeket hidegen (szobahőmérsékleten) adtam…
Ez a szénhidrát-zabakényszer sokszor ér utol engem is. Legutóbb karácsonykor. Tudom milyen sz.r… Tudod, h mit KELLENE enni és utána pont nem azt VESZED KI a hűtőből :?

Ágica, szuper jó hírek Petráról! :D Igen, most is kuncogok, mikor eszembe jut, amikor a talin vizet öntöttem Petrának. Szegényke tutira szomjan hal, ha rajtam múlik :)

Zajongás: ez borzasztó!! Nálunk tegnapelőtt este volt a rekord: szembeszomszéd nekiállt este 9-kor FÚRNI. :twisted: Csupán 4 kisgyerek lakik közvetlen körülötte. 1 pillanat alatt kint volt a 3 feldühödött apuka a folyósón. A férjem teljesen megfeledkezett az öltözékéről, olyan hirtelen pattant föl: 1 szál alsónaceszban rombolt ki, mire utánadobtam a melegítőgatyáját :D

Nektarin, ez nagyon jól hangzik. Rakj képeket magadról, had csodálkozzunk! :D Miket eszel?
Robesz nagyon jóképű kiskölök és baromira tetszik a nappalitok

Sense, mindjárt szülsz!!!! :shock: :D 2 centi nálam is éppen ma játszott be. Hát remélem kórházba nem kerülünk, hétfőn megyünk vissza a dokihoz, aztán kiderül mit mond. Akartalak kérni, ha legközelebb mész a dokinkhoz, légyszi nézd meg nekem, h márciusban pontosan mikor lesz szabin. Mennem kell hozzá vmikor és nem akarok gyógyszer nélkül maradni. Köszi

Kaqk, micsoda dús lobonca van Emmának! Nagyon édes! Nálunk sajnos fejbúbig annyi a haj sűrűsége, mint ami Emmának elől kilóg a hajpántból. :D

Azt hiszem mára ennyi.

silka
silka

Ja igen, Regi:

ebédre egy kistányér spenót üresen (sajnos némi rántás volt benne), vacsira 1/3-ad grillcsirke 1 zsemlével + ecetes ubi. Ma nem volt semmi nasi :lol:(gyorsan megyek az ágyba, h ez így is maradjon :) ) tegnap viszont lecsúszott 2 rudi. :oops:

Karalábét hogyan csinálod? Jól hangzik!

silka
silka

Eddig sikerült visszaolvasni :)

Morzsi
Ne aggódj Lilla is cumizik és néha köztünk is alszik. Majd leszokik :) Marcell nagyon cuki. És te is nagyon csini vagy kedves névrokon :)

Niki
Cuki irinyó-pirinyó babácska :)

Heni
Nekünk a szilikonos zokni mellett van egy elephanten vászon cipőnk is. Azt is rá szoktam adni. Nem csúszik benne, de az is kopog (mondjuk direkt élvezi)
Persze nálunk nincs hideg
Biztos jó ez az erszény is, bár nekem olyan fura, hogy nem kell kötni. (olyan érzésem lenne, hogy kiesik :) )

Arab: hmmm akkor Lilla is tud arabul :lol: :wink:

Panndi
No most már látszik a poci :)

Sense
Ti hol csináltattátok Botondnak az ágyat? Egy ismerősömnek kellen. Tudnál tenni képet is?

Valaki szült Uzsokiban? Barátnőmnek kellene info...

Vindo (akkor Viranka neked nem :) )
Boldog névnapot!

Regi
Reggeli kajában nekem is jól jönne egy két tipp, mert a tejen kívül leginkább semmit nem eszik reggelire. Max itt ott kér belőle.
És Lilla is nagyon rosszul eszik az oltás óta és viszonylag ölbe baba.
Micsoda baby tanga :lol:

Vindo
Öltöztetés :lol:

Mesi
:cry: :cry: remélem már jobban van picike és még kisebb

Irina
Silkáéknál semmi nem volt és nekem is van egy barátnőm akinek a lányának kutya baja nem lett, sőt az öcsémnek sem :)

Silka
:( Lizi hogy van???

Tali
Benne vagyunk!!!!

KTimi
Fúú ez éredekes. Sztem ne erőltessétek. Ha 2 perc, hát akkor annyi. A rossz élményt (ha volt valami) majd elfelejti. Addig legyetek türelmesek és csak amíg lefürdetitek addig legyen vízben sztem. Hátha akkor nem lovalja bele magát.
Vagy esetleg vegyetek neki egy új pancsizós játékot, amivel csak a kádban játszhat és ha nagyon tetszik neki, lehet elfelejti korábbi problémáját.
Legalábbis én ezzel próbálkoznék ilyen esetben.
Alvás: ha este is rendben alszik én nem állítanám át 1x-i alvásra.
Cuki Ádi

Petrusnak is puszi

Miléna
Én még javában szoptattam, amikor már rendszeres ciklusom volt. Lilla 3 hónapos kora óta. Persze a nőgyógyászom szerint tutira csak a szoptatás után
lesz fogamzóképes az ember.
Zéti is de megnőtt.

KépKép
KépKép
fleur

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?