A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 Áprilisi babavárók

hihihi... most vettem észre, kettővel feljebb azt irtam: HAZAFUTOK :lol: :lol: :lol: cammogok inkább! :lol: :lol: ilyenkor estére már általában ez jellemző rám! :lol: de még magamat is megmosolyogtatom :lol:

Kép
tünemény

Sziasztok!

Sziszike tök aranyos az ágyatok, oroszlános nagyon jó!

Cat: köszi a segítséget. Az FL-ből kitudtam számolni a hosszát 31 cm adott ki (23. hét), de a súlyát nem, mert BPD: 57 mm, de AC adat nincs a papíron amit kaptam.

Kép
evike79

Tünemény:
szép formás pocid van és tényleg jó lehet az a hastartó is.Én is pont ma vettem melltartóbetétet de ajándékba akartam vinni babalátogatóba és közben kiderült nincs már teje az illetőnek így maradt nekem. :D

Alig várom már a holnapot, hogy menjünk vásárolni a babának.Végre kiélhetem megint magam. :wink:

Én nem vagyok egy ideje már biztos abban, hogy András lesz a nevünk de még nem jutottunk közös nevezőre a nevekkel.Tehát fogalmunk sincs mi legyen a manó neve.

Kép

Kép
gabka7926

Jó estét!

Megrendeltük a Brendonban a bababútort.
Igazam lett, még bőven rá kellett költenünk az utalványainkra.

Lesz egy kétrészes akasztós szekrény, egy 3részes polcos, egy álló fiókos, egy pelenkázó komód, és persze a kiságy. A 3részes nem volt készleten, azt 29-én újra kell rendelnünk, a többit hétfőhöz egy hétre szállítják. Végül nem az első körben kinézett szettet vettük meg, mondván az túl színes lesz Lucának, ahogy nő, ha nem egy világos barnát.
Ha megérkezik, lefotózom, és felteszem majd a képeket.

Tisa!
Köszi az infot, közben én is megnéztem a honlapjukat, és hasonlóképpen értelmeztem a dolgokat.

Tünemény!
Szépen kerekedsz, nagyon szexi ám a fehérneműd! :D

Megyek vacsizni, pizzát rendeltünk.

Kép
gesztenye74

helló csajok!

képzeljétek én se birtam ellenállni a szopipárnának...annyian dicsértétek, hogy nekem is kell ilyen hálótárs! :lol: úgyhogy megrendeltem a teszveszen, kifizettem, és mivel makói, én meg ugye szegeden leszek, mondta, hogy visszaadja a postaköltséget, ha el akarok menni érte átvenni! :D :D :D :D háááát még vili!!! :lol: alig várom!

Evike, Tisa és a többiek, de jó, hogy ti már számolgatni tudjátok a méreteket! én is kiváncsi vagyok, mekkora lehet a kis lurkó odabent!

ja, a mávos második heti tanácsadás tényleg jó ám! én azon voltam, de szerintem a februárira én is elmegyek még egyszer, lehet hogy akkor a szoptatós tanácsadóra is, és akkor frissebbek lesznek az emlékek! és lehet hogy össze tudunk bandázni és együtt mehetünk! :D

majd megirom a sikosito nevét, amit a dokitól hallottam ezen a tanácsadón, amitől úgymond kicsusszan a baba. 25ezer körüli az ára, de a dokitól hétfőn is rákérdeztem, hogy szerinte tényleg jó-e, ő azt mondta, mikor kipróbálta egy ismerős kismamán, annak sokat segitett. (annaszuszi, te is rákérdezhetsz, hátha neked is mond valami hasznosat erről) a neve otthon maradt a papirjaim között, de majd megirom, hátha ti is hallottatok róla. én biztos megveszem, ha használ, jó, ha nem, akkor is megpróbáltam. ha meg nem lesz rá szükségem a szülés módja miatt, megkaphatja valaki más!

apának becipeltem a laptopot hogy ne unatkozzanak éjszakázás közben. most van mobil internetük, és el lesznek ezzel egy ideig. csak már kezd nehéz lenni (mert persze a legnagyobb, legnehezebb laptopot néztük ki anno) és mondtam neki, nem sokáig tudom hordozgatni ezt neki.

szép hétvégét mindenkinek, betegeknek gyógyulást!

Kikocska, nagyon örülök, hogy Nándi szivével nem találtak gondot, de szoritok, hogy végre kiderüljön már hogy mi okozza szegénynek a sok szenvedést. legalább ez a doki rendes volt!

Kép
tünemény

Sziasztok!

Megjöttük, de se nyugodtabb nem lettem és most egy kicsit furi volt a doki is. Szóval megvizsgált. A méhszáj zárt és a c3000 maradt. ez alapvetően jó. De nem mondott semmit..... :-( Hétfőn uh+ labor aminek keddre lesz eredménye és ha gázos akkor antibiotikum... :-( Annyit mondott, hogy lehet lepéy gyulladás! De az mi és mért és mitől???? És itt bőgök én annyira vuigyázok és csk a baj jön mért? Ráadásul mindig olyan kedves meg ari most meg nem nagyon nyilatkozott és nem nyugtatott meg. Olyan aggodos volt nem tudom.....
Most éjjel egyébként nem volt görcsöm. Mondta ha hétvégén görcsölök hívjam mert ügyel és akkor be kell menni. Nem tudom úgy érzem van valami amit nem mond meg.......

ELötte egy kicsit vásárlotam. Végre megvettem magamnak a pizsiket+hálóinget a korházba. Az elefáni boltban nagyon olcson kaptam szoptatosmelltartót 1990 -ért nem egy nagy szám, de eleinte jó lesz.
Valaki mondta multkor hogy nem jó a cam babakocsi. én ma elég tüzetesen átnéztem és nekem tetszet.....

Jó Nektek , hogy letudjátok vetetni az őssejtett nekünk sajna nem futja..... :-(

Na megyek nem rontom inkább a levegőt. Elnézést mindenkitől......

Kép

Kép
sziszike22

Sziszike:NE LEGYÉL ÖRÜLT!!!!!
Miért rontanád a levegőt?Olyan butaságokat írogatsz, hogy az csak na.Akárki kerülhet ilyen helyzetbe akármikor.A doki meg csak lehet, hogy nem akar feleselgessen ijesztgetni.
Nem szabad rossz dolgokra gondolni mert akkor azok fognak valóra válni és nem a jók!!!!
Gondolj csak arra, hogy majd a húsvéti nyuszi fogja hozni a babócát Kolinak!!
A méhszájad zárt és ez a lényeg!!!!

Kép

Kép
gabka7926

Sziasztok!

Sziszike!

Nyugi! Az orvos valószínúleg azért nem mondott semmit, mert Ő sem tudja pontosan mi van. És az Uh és labor nélkül nem akar ijesztgetni.
Szerintem most az a legfontosabb, hogy megnyugodj! A méhszáj teljesen zárt, így nagy gond nem lehet.

Gesztenye!

Ha a Brendonba vettétek a bútort, akkor rajta van a honlapjukon is. Belinkelhetnéd, hogy ne kellejn olyan sokáig várnunk, és kielégíthessük a kíváncsiságunkat.

Ma mi is voltunk a Brendonban. Megvettük a bébiőrt. :D
Igazából annyira kevés dolgot kell vennünk Marcinak, hogy az mind kijön abból a pénzből, amit a nagyszülőktől kapunk. Így belefér ez a drágább bébiőr is. Nekem nagyon tetszik.

Nekünk most az egyetlen kiadás Beni bútora lesz, és a persze az orvos...
Vendég

Cat: remélem nem leszek indiszkrét és pofátlan de megszeretném kérdezni , hogy felétek mennyit szokás adni az orvosnak?

Kép

Kép
gabka7926

Én igazából a jelenlegi tarifákat nem tudom, de nem hiszem hogy az elmúlt három évben nagyon emelkedett volna. (Legalábbis én ugyanazzal számolok, mint Beni születésénél)
Akkor úgy nézett ki, hogy a főorvosnak 80-100, a szakorvosnak pedig 60-80 volt egy szülés.
De én nem járok a magánrendelésére, hanem mindig a kórházban vizsgál és ott konzultálunk.
Hozzáteszem, hogy az én orovosom maga csinálta az epidurált is és a szülés sem volt teljesen esménytelen. Tehát igazán megdolgozott a pénzéért.
Vendég

Tasin azóta már megmondtam anyósnak, azért nem mondom meg gyerek nevét, mert az öregasszony is Ödönkézi.

Ettike a kiságy addig van kölcsönben,míg nem kell, mi az hogy nem adják vissza, még jó hogy nem te veszel ujjat. Vagy vehetnének ők újat neked.

Tünemény tök jó ez az öv. De nem szorított eleinte?
És mennyibe is került?

Sziszike tényleg ne írj ilyet, mert én meg attól bőgök, hogy te azt hiszed,hogy mi nem látunk szivesen. Mi is panaszkodunk mindannyian, ha úgy érezzük úgy jobb, főleg én. Remélem nem lesz semmi gond, de nézegess a eredményeid után itt a neten, hátha találsz valamit. De ha nagy gond lenne nem engedett volna haza. És ilyenkor már nem is lehet más gond, csak,hogy megindul a szülés,de 7hónapra már nem olyan gond,sőt jobb, mint 8 hónapra. Nézd csak meg a párom, milyen szép ő is 7 hónapra született.

Na megyek megnézem a póker partit,csak nem tudok a konyhai székeinken sokat ülni.

kocska

Sziasztok!

Csak gyorsan, aztán fekszek vissza: köszönöm a drukkokat és a tanácsokat, nagyon aranyosak vagytok. Minden nap beszélgetek Jankával, hogy még legalább 8 hetet maradjon bent!

Kisvirág: nem kaptam gyógyszert, csak a magnéziumot emelte meg, de holnap Apa úgyis megy hozzá a 2. cukorterhelés és az ellenanyagszint beutalókért, majd megkérdezi, hogy nem-e kéne valami gyógyszer rásegítésnek.

A szurikat már egy hete a combomba kapom, ott sokkal kellemetlenebb, de valahogy nyugodtabb vagyok így, hogy nem a hasamat molesztáljuk.

Úgy döntöttünk, hogy ma este már a lakásunkban alszunk, Apa és az öcséim áthordják a cuccokat, én meg heverek és irányítok :) Ott legalább nem kell majd lakáson belül lépcsőzni, mint itt. Igaz, hogy fel kell mászni a 4.re, de naponta max. egyszer teszem meg, ha nagyon muszáj lemennem vmiért a boltba.
MOndjuk szerintem az sem túl jó, hogy harmadik napja bent kuksolok, nem is voltam a friss levegőn. Az a baj, hogy ülni is alig merek, nemhogy sétikálni :(

Nem tudom mikor tudok legközelebb nethez jutni, remélem hamarosan bekötik oda is.

Vigyázzatok magatokra és a Babákra nagyon!

Puszi mindenkinek!

Kép

Kép
sildi83

Sziasztok!

sziszike!
Biztos minden rendben van, majd a labor és az Uh után biztos Te is és a doki is megnyugszotok!
Próbálj meg pihenni!
Ha nagy baj lenne napközben is fájna a hasad!

Sildi!
Biztos nagyon jó lesz az új lakásban, ez úgy tudja doppingolni az embert! Csak tényleg ne pakolássz semmit, csak vezényelj az ágyból! :lol:

Gabka!
Én úgy hallottam, hogy általában tizszeresét szokták adni a szülészdokinak, amit a rendelésen..
Én magánrendelésre járok , 8000 Ft a vizsgálat. Tehát gondolom az "illő" tarifa 80000 Ft lesz...
:shock:
Szegény dokik.....mondtam is a páromnak, hogy még átképezheti magát.... :lol:

Kép

Kép
tasin

sziasztok.

mi Patriknál 50-et adtunk a dokinak.és csak azért adtunk többet mert császi volt és utánna nagyon rendes volt velem.ha sima szülés lett volna csak 30-at kap.na meg persze megkapja minden hónapban a 7000-ét.ami megint majdnem 70 ezer.(ha a 6 hetest hozzávesszük meg is van)
most mivel második gyerkőc,és mivel már nem anyuméknál lakunk tehát nincs annyi plusszunk így akármilyen szülés lessz kap egy ajándék kosarat(azt legalább nem kapom vissza a feleségétől)

sildi:

pihenj sokat.majd apa ugráll helyetted :lol: :lol:

megyek mert megjött a villanyszerelő,és le lessz kappolva a villany

Kép
Kép
ettike

Jó reggelt Mindenkinek!

Megígértem, hogy többet nem panaszkodom a hülye kis problémámra, de megint borzasztó éjszakám volt. Kb. 40 percenként kell átfordulni a másik oldalamra, mert úgy érzem, hogy teljesen elgémberedik a vállam. A férjem már velem együtt fordul, olyanok vagyunk mint két ventillátor. :)
Alig várom, hogy ismét hason alhassak!!!

Tünemény!
Kívánom, hogy Neked segítsen a szopipárna az alvásnál is, nekem (az előbbiek alapján) nem jött be. :( Azt hiszem, hogy túl kényes vagyok!

Sziszike!
Milyen volt az éjszakád? Ugye, nem voltak görcsök? Én is úgy gondolom, hogy ha nagy baj lenne, akkor már tegnap sem engedett volna a dokid haza. Vigyázz magadra!

Cat!
Megnézem majd a Brendon honlapot, és becsatolom a linket. Kipróbáltátok a bébiőrt? Hogy működik?

Sildi!
Sokat gondolunk rád, Te is vigyázz magadra, és pihenj sokat!

Orvosi tarifák: én a magánrendelésre járok, ami alkalmanként nekünk is 8000.- Ft. Úgy hallottam, hogy aki a magánrendelésre jár, annak nem szokás olyan nagy összeget adni a végén, mint annak, aki a kórházba jár hozzá. Legalább is az eddig nála szült ismerőseimnél így zajlott. A barátnőm szintén a magánrendelésére járt, és a végén 30-40 ezret adott neki, mondván, Ő már elég sokat fizetett a terhesség során, és komplikáció sem volt. A másik barátnőm a kórházba járt hozzá, a végén pedig 60 ezret adott neki, szintén komplikációmentesen.
Valahogy így lesz nálunk is.

Mivel tegnap elintéztük a bútor-témát, ma napközben nem megyünk sehova, pihizünk. Illetve a párom megígérte, hogy kapok egy jó kis vállmasszázst, hátha könyebbek lesznek az éjszakáim.
8)

Este meg megyünk "bulizni". Egy haverunk szervezett meglepi szülinapi vacsit a barátnőjének. Szerencsére gondolt mindenkire, így egy nem dohányzó külön részbe foglalt a Rolling Rockba.

Kellemes hétvégét Nektek is! 8)

Kép
gesztenye74

Íme a vásárolt bútorcsalád:
http://www.brendon.hu/ProductSearch/gar ... ntreal.htm

Pontosan ezt vettük, de a 3részes szekrény majd csak később jön.

Kép
gesztenye74

Gesztenye!

Nagyon jó a bútor!
És rengeteg helyetek lesz pakolászni.
Beninek csak a háromrészes szekrény, a pelenkázó komód és a kiságy volt. Mai napig elég is. Legalábbis ha a játékokat nem nézzük, mert azok IKEÁs ládákba vannak pakolva.
Vendég

Gesztenye!
Én is hasonlóképpen tudok aludni, hason aludtam eddig....
A hátamon nem tudok abszolute.....plussz ha háton fekszem, akkor nem tudok felállni és úgy indulok el mint egy lemerült robot.. :lol:
A jobb oldalamon csak pár percig birom..... Bal oldalon tudok egyedül aludni, de ettől meg tisztára elzsibbad a lábam... :shock:

Én is szopipárnával alszom, kipockolom magam vele....vele jobb, mint nélküle....de amit művelek vele, hogy éjjelente jobbról-balra húzgálom... :shock: :shock:

A lóvéról.....gondoltam rá, hogy finoman megkérdezem az aszisztensnőtől mennyit szoktak adni szerinte?? :?
De elég kínos....bár majd a szüléstől is függ...ha minden oké (remélem), akkor majd lehet kevesenbbet adok, és majd meglátom, mennyire lesz rendes velem...

Az előző szülésnél 7 hónaposan a doki kerek perec megmondta, hogy mennyit kér... :shock: és azt mondta,ha nem felel meg még természetesen kereshetek mást...anyád.... :evil:
Na nem is szülök nála még egyszer... :roll:

Ez kilenc éve volt 30 ezer, és 5 ezer volt a vizsgálat..
Ráadásul a kórházban vizsgált...... :roll:
Ennek legalább nagyon tuti kis rendelője van, és nem kell várni.

Kép

Kép
tasin

Jó reggelt!

Hát akkor én elég szerencsésnek mondhatom magam mert a magánrendelésen 2000 ft kér mivel kismama vagyok amúgy meg 3 a tarifája.Én megkérdeztem tőle kerekperec mennyi a szülés nála és azt mondta, hogy általában 30-40 ezret szokott kapni és nem szeretne ajándékkosarat.

Kép

Kép
gabka7926

Gesztenye! Nagyon szép a bútor! Én is kinéztem már az ágyat a neten, most akciós, úgyhogy gyorsan meg kellene vennünk.

Sziszike! Biztos, hogy minden rendben van, különben a doki nem engedett volna el! Próbálj megnyugodni (tudom, könnyű azt mondani).

Lányok az alvással nekem is gondjaim vannak. Pontosan én is úgy érzem magam, mint egy ventillátor. Kb. 30 percenként próbálok megfordulni, hozzáteszem már a fordulás is nehézséget okoz. Ma éjjel apa megkérdezte, hogy hozzon-e darut? :D Én is szoptatós párnával alszom és amikor átrakom az egyik oldalról a másikra, akkor marha jól zörögnek a golyók benne. Szeremcsére erre azért a párom nem ébred fel. A vállaim piszkosul fájnak, és még hol van a vége????

A pénz dolgot még én sem tudom a dokimnak. Én is azt hallottam, hogy a magánrendelés 10x-e, de én az sokallom. 8 eFt -ért megyek, én nem szeretnék a végén még 80 ezret adni. Max 60 eFt körül gondoltam. De még az is sok....

Tegnap sikerült megvennünk a mosógépet! Az utolsó origi darabot vittük el, amit már korábban kinéztünk. Így, hogy áfa nélküli akció volt 15 ezret spóroltunk. Még hűtőt kellene vennünk. Na meg nem ártana beköltöznünk a házba, de az még odébb van. :(

Judy

Kép
judy_76

Cat!

Igen, azért vettük meg szinte minden részét, mert Lucának viszonylag nagy szobája lesz, és nem szeretnénk, ha csak 3 bútorka lenne benne. Így is bőven marad még hely a szobában. Úgy gondoltuk, hogy kb. 10 éves koráig jó lesz ez (persze a macik nélkül :) ), és akkor tudja a könyveit, meg minden ruháját, játékát ebbe pakolni. Bár gyanítom, hogy a játékokhoz egy idő után kell még külön doboz is. Legalább is, ha az apja gyűjtögető tulajdonságát örökli.

Gabka!
Tényleg alacsony tarifája van a dokidnak. Nekem biztos a szabadsághegyi magánrendelést kell megfizetnem. :evil:

Judy!
Akkorát nevettem az alvási élményeiden, főleg a darun. :P Fel is olvastam a páromnak, azt mondta, hogy Ő is hasonlóképpen érez néha. Bár Ő még egyelőre csak azt szokta kérdezni, hogy "segítsek?" vagy "minden rendben".
Szerintem a 80e marha sok a rengeteg magánrendelési tariffa után. Én biztos nem adok annyit.

Kép
gesztenye74

Még mindig nem tudom, hogy légzésfigyelős bébiőrt vegyünk, vagy csak simát??
Annyira megoszlanak a vélemények. Most a védőnőt is kérdeztem róla, szerinte nem hülyeség. Vannak esetek mikor indokoltabb, ha pl. volt hasonló eset a családban, vagy dohányosok a szülők stb. Nálunk ez nem áll fenn, viszont a baba külön szobába lesz és talán megnyugtatóbb lenne. Mert ha pl. túl meleg a szoba, vagy nagyon beöltöztetik a gyereket akkor is előfordulhat.
Néztem az angelcare-t 30 körül lehet venni a kombináltat. Állítólag ezek már nagyon jók és nincs téves riasztás. Ja! Amúgy egészségpénztáron keresztül venném, ha veszek. Ha saját pénzből kellene, akkor nem valószínű, hogy költenék rá.

Judy

Kép
judy_76

Sziasztok!

Nagyon szépen köszönöm a bátorítást és a nyugtatást. Én is erre jutottam. Természetesen nem tudtam elaludni és úgy gondolom kedden majd többet mond. Legalábbi remélem.

Doki!
Én anno nem magánba jártam hanem a kórházba és akkor 80-at adtunk a dokinak szülésznőnek 20-at. Most nem tudom mi lesz. én is úgy hallottam, hogy aki magánba jár annak álltalában a 10X-e. Én asszem legközelebb kerek perec megkérdezem, mert azért jó tudni mivel számoljak. Ráadásul az elején megkérdezte, hogy hogyan akkarok szüni. gondolom ha akartam volna császárt is csinál csak az drágább lett volna. na mindegy meglátjuk.

Mai napom is elbaszott. Elmentünk , hogy megredeljük Beninek a butort. Erre kiderült,hogy ez nem is bolt. Beterelt minket egy nagyon unszimpi pasas egy pici szobába és elkezdett telefonláni aztán mikor végre hajlandó volt megkeesni a saját honlapján kezdett keresgélni és ugyan azt mutogatta ami én már kinéztem. erre kiderült már más az asztalosa és az nem csinál ilyen mintákat a butorokba. na ezek után mondom mennyi lenne.... erre azt nem tudjaa majd felhív jovőhéten mert változnak az árak meg miegymás...... Szoval egy igazi buzi kretén volt. Ja és e-mailen még azt írta 3 hét most meg azt mondta 4 vagy 5 hét.----- Milyen vállalkozo az ilyen?
Szóvaé eljöttünk és mondta apa felejtsem el hogy ennek a f.,... ad pénzt.....

Na a kérdés szerintetek gáz ha egy fiúnak fehér butora van? Fel rakok két képet . szerintetek melyik a jobb??

puszi

Kép

Kép
sziszike22

no ez az egyik Kép

Kép

Kép
sziszike22

Ez a másik. Nekem ez tetszik jobban csak nem tudom milyen lenne fiúnak....

Szerintetek? Kép

Kép

Kép
sziszike22

Sziszike!
Szerintem a második is jó kisfiúnak, bár nekem az első is tetszett.
Maximum a másodikhoz több "fiús kiegészitőt"vegyél...
Fiús függöny, szőnyeg, lámpa, kék játéktároló..

de ez csak az én véleményem... :lol:

Kép

Kép
tasin

Van még kettő ha nem haragszotok.... :-) Kiváncsi vagyok a véleményetekre. Elég nehezen tudok dönteni, de szeretném rövidre zárni a kérdést.....

Tasin!
Hát ez az hogy én nkább lányosnak nézem és annyi kiegészítött nem tudok rakni, mert elég kicsike a szoba......
De azért köszi :-)

Ez a 3. varriáció Kép

Kép

Kép
sziszike22

ez a 4-es jelölt :-) Kép

Kép

Kép
sziszike22

Sziszike!

Sajnálom, hogy nem tudtál aludni.

Nekem az 1-es és a 2-es lányosnak tűnik (bocsi :oops: ), a 3-as és a 4-es viszont nagyon jó. A 4-es tetszik a legjobban.

Kép
gesztenye74

Sziasztok!!
Na megjöttünk a vásárlásból!
És megvan a babakocsi is már majd nem sokára elkezdem próbálgatni is, hogy gyakoroljam a manővereket!! :D :D :D
Vettünk:
-pihenőszéket
-kiskád+állvány
-pelenkázólap
-2 ágyneműhúzat
-2 lepedő
Babakocsi:
-mózeskosár
-hordozó
-pelenkázótáska
-2 irányból tolható
- 180 fokban lehet dönteni és csak 12 kg.
Ja és pöpec narancs-kék színű.

Kép

Kép
gabka7926

Sziszike nekem a 4es a legszebb!!

Kép

Kép
gabka7926

Kép

Kép
gabka7926

sziasztok.

van áram a kisszobában :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: éljen,éljen,éljen :lol: :lol: :lol: :lol: és végre van megint rendes lámpa is(amit akkor tettünk fel mikor idekölztünk az úgy döntött 3 hónap utánn hogy leesik,azóta kislámpa volt)

gabka:

jópofa a kocsi.nagyon menő színe van.
jól bevásároltatok.

alvás:

én is szanvedek minden éjjel.6szor megyek wc-re,plussz egyfolytában felkelek mert valahol mindig fáj :cry: :cry: :cry:

nagyon szarul vagyok.alig kapok levegőt,leszakad a derekam.délelőtt olyan furcsán fájt a hasam(nem görcsölt,inkább keményedett)fene tudja mi bajom.pedig ma semmi olyat nem csináltam.

Kép
Kép
ettike

Sziasztok!

Tünemény: szép nagy a pocid. És jónak tűnik ez az öv.
Kíváncsi vagyok erre a síkosítóra, amiről csak kicsusszan a baba. Ilyenről még nem hallottam.

Sziszike: szerintem, ha nagy gond lenne akkor mondta volna a doki. Miért titkolná??? Szerintem vár az eredményre, hogy akkor valami konkrétat mondjon neked. A c3000 az szuper!!!! Drukk nektek!! Ja és azt meg felejtsd el, hogy rontod itt a levegőt!!!!
Hű de unszimpi lehetett a bútoros faszi. Nem csoda, hogy a párod nem akar adni neki lóvét. Nekem a feltett képek közül az 3. és a 4. variáció tetszik. Főleg a 4. A 3. elég fiús és ha a következő baba lány lesz a 4. variációt jobban tudod neki használni. Szóval a 4. olyan unisex típus.

Ildi: mit mondott apának a doki??? Kíváncsi vagyok, hogy írt-e fel valamit. Vigyázz nagyon magadra!!!

Gesztenye: csudi édes bútorcsaládot néztetek ki! Irigylem Lucátokat ;)

Gabka: jó a kocsi! És jó sok mindent vettetek.

Ettike: jobban vagy már?

Alvás: hát én jól alszok. :lol: Már ha elalszok. Mert ugye Kendével elalszok este, éjjel mikor kimegyek pisilni utána sokáig nem alszok vissza (1,5-2órát csak dekkolok) közben átjön a fiam és utána alszok vissza. De mostanában mivel este későn alszunk el, így reggel fél9-9 mire feltápászkodunk. (ma mondjuk 10-kor keltünk. :schook: ) De nekem a forgással egyenlőre nincs bajom.

Tarifák: én magánba járok 6e/alkalom. És sose mondta a dokim, hogy a szülés mennyibe kerül nála. Kendénél se mondta (akkor 5e volt egy magánrendelés). Én ha jól emlékszem 40e-at adtam Kende születésekor. Egyébként én is azt hallottam, hogy a magánrendelés 10-szeresét szokás adni. De hát én annyit nem adtam és most se fogom a 10-szeresét. Azt hiszem így is sokat hagyunk ott a magánba. Én megint olyan 35-40 körüli összegre gondoltam.

Kép Kép
kisvirág_30

CSAJOK AZT SENKI NEM MONDTA, HOGY ILYEN BONYOLULT EGY BABAKOCSI!!!!
MÁR MIND A 2EN KIVAGYUNK BUKVA ÉS A MÓZESKOSARAT Z ISTENÉRT NEM SIKERÜLT EDDIG RÁRAKNI NORMÁLISAN!
MÉG JÓ HOGY ENNYI IDŐ VISSZA VAN TALÁN ADDIG MEGTANULOM HASZNÁLNI!!!!!!!!!!!!! :x :x :x :x :x :x :x

NEM BÍROM MÁR!!!!!!!!!!

Kép

Kép
gabka7926

Ildi elképzelem magam előtt,hogy ágyban fekve a fiúk átvisznek az üres ház közepére,hogy onnan tudjál irányítani, aztán átraknak a másik szobába, hogy azt is betudd rendezni, mert a férfiak nő nélkül nehezen raknak rendet, főleg egy új helyre. Ne semmi lesz az tuti, de megéri. Csak bírd ki, hogy nem ugrálsz, nem lesz könnyű. Mert mire az ember elmondja, meg is tudná csinálni.

Gersztenye ezen ne aggódj, hogy nekünk mondhatd vagy nem, hát pesrze. A barátnőm mesélte, ő párna kupacokat rakott a hasa alá és azokat szinte ölelve bírta aludni a végén. Anyám meg csak ülve a húgommal. Egyébként én is sokat elzsibbadok, de jobb ,aztán háton,aztán bal,aztán háton és így tovább forgolódok én is, de jó még az alvókám szerencsére. Na meg 2szer megyek ki pisilni is.
Ja és nekem a terhesség alatt még 1 érdekesség, van hogy arra ébredek,hogy a fülem is elzsibbadt.(pedig nagyon picike és nem elálló)

Gabka a te dokid tarifája igen barátságos. Nem hiszem, hogy van még ilyen. De bunkó doognak tartom, hogy nem szeretnének ajándékkosarat, én meg nem szeretnék pluszba fizetni a gyerekemért, vagy azért amiért a fizijüket kapják. Vagy akkor ha fizetek akkor magán rendelések után magán klinikán is szülhessek, mert ami a kórházban van az nem érdemel plussz lóvét. Na meg pláne a nincsből. Na nem a tiedre gondolok itt, hanem ált.

Volt egy ismerős, akinek a férje a szülés után bevitte az ajándékkosarat a dokinak, de az közölte kéznyújtás helyett, hogy kedves apuka nem kérek ajándékkosarat, hanem az összeget, ami jár. Erre apuka begőzölt, kitépte a kosárban rejtőző borítékot, kivette belőle a KÖTEG pénzt, leszámolt belőle ANNYIT, ami a doki tarifája és a többit szépen zsebre rakta. Na ez a Kopp! De megérdemelte.

Sziszike szerintem a fehér is teljesen unisex, pláne egy babánál.
És nagyon szép ez a bútor, ilyenek voltak a faktumba is kecskeméten.
Szerintem ez a kék hátterű fehér bútor is fiú szoba.
De meg kell ennek lennie valamelyik honlapon, ami nem vaterás, hanem az eredeti.
Nekem személyszerint a fa színű tetszik,de mivel ezek vadi újak mind gyönyörű.

kocska

Itt van több kép róla ha érdekel valakit!!!

Kép

Kép
gabka7926

sziszike, az utolsó két bútor közöl a 4. a legjobb szerintem is....mert azt majd nagyobb korában is tudja használni!

Gabka!
Én összecsukni nem tudtam....úgyhogy be kell mennem az üzletbe és megkérdezni....valószínű tök egyszerű, de nem akartam feszegetni :oops:

Ma én is kipurcantam, mert elhatároztam, hogy minden nap egy helyiséget kitakarítok, ablak és függöny mosással együtt.
Holnap a fele már kész lesz , remélem legalább is... :roll:

Kép

Kép
tasin

Kép

Kép
gabka7926

Sziasztok!

Gesztenye: a bútor nagyon jó a neten nekem is a macis tetszett, de nekünk még nincs gyerekszobánk, mert szülőknél leszünk. :(

Alvás ügyileg hát jó ez a párna húzogatás én is, mint a pingvinek sima párnával a lábamközt gurulok jobbról, balra meg vissza. Pisilni csak egyszer megyek ki, sőt ha 11 óra körül fekszem akkor reggel fél 7-ig van, hogy kibírom. Fordulni 3x, 4x szoktam.

Sziszike: nekem szintén a 4-es a befutó, de ahogy a lányok írták fiús kiegészítőkkel mindegyik nagyon szép. Ahogy Kocska írta mi is voltunk Kecskeméten és ott láttuk őket élőben. Van faktumbutor.hu oldal és ott vannak ezek a bútorok.

Kép
evike79

Sziszike!

Szintén a 4-re szavazok.
És én is Faktumnak néztem. Azt pedig a Bocskai úti bababoltban éri meg megvenni. Azt hiszem alapból olcsóbb árral dolgoznak, és még abból lejön a törzsvásárlói kedvezmény. (Legalábbis 3 éve így volt, akkor ott vettük a Beniét.)

Alvás: Én 11 és éjfél között alszom el, és reggel fél hét-hét között kelek. Közben semmi pisiszünet. (Urológusom már megjegyezte, hogy nagyon jól bírja a vesém és a húgyhólyagom is.)
De azért a fordulással már nekem is vannak gondjaim. Általában arra ébredek éjszaka, hogy a hátamon fekszem, és akkor próbálok valamelyik oldalra átfordulni. Nem mindig egyszerű. Ez általában 4-5-ször fordul elő. Ettől eltekintve minden rendben, segédeszközt nem használok és nem érzek zsibbadást. :)

Gabka!

Jó sok mident megvettetek ma. Ügyesek vagytok!
Babakocsi működését nem mutatták meg a boltban?
Egyébként csak egyszer kell rájönni a nyitjára, és később már nevetsz majd azon, hogy most mennyire bonyolultnak tűnt.
Vendég

Sziszike!

Annyit még, hogy a második valóban lányosabb, de kiegészítőkkel lehet fiúsítani. Viszont ahogy néztem, ez a tipusú kiságy általában alacsonyabb szokott lenni, és talán csak 2 magasságban lehet állítani. És ami még fontos lehet, hogy nem tudjátok heverővé alakítani, mint a Faktumokat. Később jól jöhet majd, hogy ktéves korában nem kell új ágyat venni, csak leszedni a rácsokat, és még évekig használhatja.
Vendég

Cat: ma beszereztünk mindent azt hiszem na pólya kell még meg majd nekem hálóing stb.A tisztálkodásos szereket meg a doki írja fel.
Babakocsi ott nem nagyon izgatott mert én "mindenhez" értek típusú ember vagyok.

Vettünk még egy dvd-t is na azt is kemény volt megcsinálni mire rájöttünk, hogy a digi-t kikell iktatnunk és csak úgy lesz jó.
Majd lefényképezem milyen a pihiszék meg a többi csak ma nem volt kedvem hozzá.Majd ha apa nem lesz itthon akkor nekiállok szerelgetni. :lol: :lol:

Kép

Kép
gabka7926

Szép jó reggelet Mindenkinek!

Nincs semmi különös, csak bekukkantottam köszönni Nektek.
Jó nagyot lustiztunk a Párocskámmal, nemrég másztunk ki az ágyikóból :oops: :lol: :lol: :lol: !

És most forró csokit kortyolgatok... 8)

Szép napot Csajok!

Kép

Kép
Kép
tisa

Jó reggelt!

Tisa!
Ezt nevezem ébredésnek, jól indul a vasárnapod! 8)

Nálam sajnos valami nincs rendben. Kicsit olyan, mintha bujkálna bennem valami. Tegnap a vacsinál velem szemben pont egy tök náthás csaj ült. Igyekeztem állandóan elfordulni, remélem, hogy nem fertőzött meg. Nem is értem, hogy ha valaki ilyen beteg, akkor miért megy társaságba! :x

A párom ma dolgozik, úgy hogy anyáméknál ebédelek, aztán pedig beiktatunk egy szokásos ebéd utáni nagy sétát. Remélhetőleg, az majd rendbe tesz.

Gabka!
Ügyesek vagytok, hogy ilyen sok minden beszereztetek. Jó a babakocsi, sikerült már rájönni a nyitjára? :shock:

Ettike!
Jobban vagy? Úgy látszik, hogy mostanság sokan nyüglődünk.

Kocska!
Elképzeltem a sztorit, amit az ajándékkosárról írtál. Hú, nagyon gáz lehetett a dokinak. :oops: Egyébként, teljesen igaza volt az apukának, ilyen arrogáns viselkedésre így kell reagálni.

Tasin!
Hogy állsz a takarítással? Ne hajtsd túl magad!

Kép
gesztenye74

Csajok!

Most látom, hogy ma betöltöttem a 30. hetet!!! Indul a visszaszámlálás!
Olyan furi, mindjárt a vége lesz a várandósságunknak :( , én annyira élvezem. Pedig már kezdek nyűglődni. Főleg, mert kezd tágulni a medencém. Estére már jócskán érzem... :?

Ildi vigyázz magadra, nagyon nem irigyellek! Szép lassan minden a helyére fog kerülni, ne aggódj. (((((())))))

Gyengélkedőknek jobbulást! Kicsiknek is - nagyoknak is!

Kocska! Komoly ez az ajándékkosaras szitu. De amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten! :wink:

Sziszike! Szuperek a bútorok, én is inkább az utolsó kettőre szavaznék. A 3. egészen különleges, világos és tuti fiús. Ez is jó választás lenne. Nekem tetszik, egész különleges, nem egy szokványos darab! A 4. melegebb hatást kelt és uniszex. Meg mostanában talán ez a divatosabb.
Ja és nyugodj meg végre, nincs semmi baj. Ilyen szép dolgokkal foglalkozz, mint a bútorvásárlás. :D

Ki választotta a macis bútokat? Gesztenye? Nagyon tetszik, és rettentő praktikus, jó sokáig ki tudjátok majd használni. Luca jól fogja érezni magát benne :D !

Tünemény! Klassz ez a hasfogó, engem is elgondolkodtattál. Már most mindenki azt mondja,hogy milyen nagy a hasam és jó nagy gyerek lesz.... és még van 2 hónapom.... Lehet, hogy kipróbálom én is!

Gabka! Hajrá bevásárlás! Éljen az új babakocsi! :lol:

Cat! Milyen az új bébiőr?

Annaszuszi! Kitartás! Hogy haladtok a felújítással?

És a Többieknek is tessék életjelet adni magukról!!!! :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára tisa 2009.01.18 11:38-kor.

Kép
Kép
tisa

Tisa!

Az új bébiőr nagyon tetszik. De valójában csak használat közben fog kiderülni.
Beninél nem akarjuk kipróbálni, mert nem akarom összezavarni. Ez a tesóé, így majd csak ő használja.

Most éppen azon gondolkodom, hogy a gyerekülés helyett veszek majd egy újat. Az újabb típusok ugyanis biztonságosabbnak tűnnek. (Peg Perego lenne az új is, hogy a babakocsihoz tudjuk használni.)
Mr csak azt kellene megtudni, hogy a talp ugyanaz-e a mostanihoz, mint a 3 évvel ezelőttihez. Mert akkor azt nem kellene megvenni.
Vendég

Cat!

Szerintem, nem változott a talp rész, de ha mentek a boltba, akkor vigyétek magatokkal és egyből hozzá tudjátok próbálni.

Mi az AngelCare-nek a 401-esét néztük ki (a türkizest), jövő hónapra tervezzük a megvételét. Reméljük belválik (mármint érted,hogy értem), de inkább ne legyen rá soha-soha szükség!

Kép
Kép
tisa

Csajok tudna valaki nekem segíteni?
Az a problémám, hogy 2008 augusztus végétől táppénzen vagyok és 2007 szeptemberétől kezdtem el dolgozni.Most a szülés előtti 180 bíztosított napba beleszámít a táppénz is?Akkor én most a 2008-as jövedelmem alapján fogom kapni a tgyás-t és a gyedet is?De akkor majd csak augusztusig nézik a bruttó jövedelmem és mennyivel fogják elosztani ha utána táppénzen voltam és ha minden igaz az nem számít bele?
Melyikkel járok jobban anyagilag ha szülés előtt 4 héttel veszem ki a szülési szabit vagy a szülés napjától?
Ezen gondolkodtam ma egész délelőtt!!! :? :? :?

Kép

Kép
gabka7926

Tisa!

Az a baj, hogy a talp Debrecenben van a húgoméknál, mert most ők használják. De az is lehet, hogy megkérem Őket, hogy menjenek be az ottani Brendonba, és próbálják ki.

Az Angelcare állítólag megbízható márka. Remélem tényleg nem lesz rá valóban szükségetek.

Gabka!

Biztos valamelyik könyvelőnk tud erre válaszolni. Én már nem értem igazán ezeket a dolgokat, mert nem foglalkozom vele.
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: