A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

Gjéti, nagyon csini pocid van! :D És szerintem nem ment lefele!
zsu83

Na megvolt az eheti vizsgálat is a kórházban. Méhszáj zárt, a ctg szinte semmi méhmozgást nem mutatott, vérnyomás, vizelet, méhlepény, magzatvíz....stb. minden rendben. Babóka 2850 gr, szóval szerintem épphogy elérjük majd a 3000 gr-ot szülésig.... Én nem bánom, talán egy picit könnyebb lesz szülni.
Megnéztem a szülőszobát is, egész barátságos. Bár pont amikor a folyosón várakoztam, egyszer csak hirtelen kivágódott az ajtó, nagy rohanás, kapkodás és szaladtak egy kismamával a műtőbe császározni. Hát akkor egy kicsit meghűlt bennem a vér... :?
Azt ajánlották, hogy inkább melegítőt vigyek a sok hálóing helyett, mert itt napközben abban vannak a kismamák és abban is vajúdnak és a szülésre egy olyan pólót szerezzek be, amit nem sajnálok.... Szóval most akkor egy kicsit át kell rendeznem a kórházi pakkomat... :?
És amin kicsit kiakadtam: itt nem adnak beöntést, csak ha nagyon kéred.... :shock: :shock: Hát nemtudom, hogy nagyon kérjem-e... :?: Mert azért mégiscsak ciki, ha az ember becsinál, még ha szerintük ez teljesen normális is.... :roll:

Mist: végül valóban kis kanapét vettünk, mert mindenki azt ajánlotta a szoptatós fotel helyett. Ez jó, mert pici, nagy párnái vannak, amiket majd jól tudok pakolgatni és ki lehet húzni ágynak is, ha Manó úgy dönt, hogy hálótársat szeretne.... :) Egy egyszerű kis darab, de szerintem nagyon praktikus. Remélem beválik. Az összes tapasztalt anyuka ismerősöm a szoptatós fotel ellen beszélt... Majd töltök fel róla képet a napokban!

Budabo: nekem is sokat mozog Manóka, de mostanában valahogy az a legújabb szokása, hogy hajnalban 2-3 órát ébren van és akkor aztán belead apait-anyait... Remélem erről hamar leszokik.... :?

Verus: sajnálom, hogy ilyen rossz volt, remélem most már hamarosan jobban leszel!

Zsu: valahogy Én is úgy vagyok vele, mint Te, hogy talán majd ott össze tudom magam szedni és lesz elég erőm és kitartásom, hogy végigcsináljam. Nagyon bízom az akaraterőmben, remélem most sem hagy majd cserben... Ahogy közeledik én is egyre jobban félek, de az vigasztal, hogy a fájások között azért vannak szünetek...

Nicko: szerintem nagyon sokat számít, hogy viszonyulsz az egészhez, hogy hogy mész neki az egésznek. Ne izgulj! Minden rendben lesz, próbálj meg pozitívan hozzáállni. Most nekem azt mondta a doktornő, hogy rengeteget számít, hogy hogy készül rá az ember, mennyire pozitívan áll hozzá! Ez meghatározza magát a szülést is! Próbálj meg megnyugodni, meglátod minden rendben lesz! És azért vannak az orvosok, hogy segítsenek!

Képzeljétek a szülőszobában a szülőágy mellett van egy masszírozós bőrfotel az apukáknak, ha már nagyon elfáradnának. Miközben anyuci szenved, apuci bőrfotelben masszírozhatja magát! :shock: :D

Plüssrucik - én simán kivasaltam őket és semmi bajuk nem lett... :oops:

A betegeskedő férjeknek jobbulást kívánok!

Láttátok, hogy a januári topikban mennyi a császáros baba? Vajon miért???

Panna
pandusika

pandusika: hajnalban nálam is felkel, de egész nap nyomja. De jobb ez így, legalább ÉRZEM!!
Úgy látszik te is úgy jártál mint mi, amikor a kórházban voltunk a szülésznőnél akkor toltak ki egy császáros anyukát, büszke apuka meg az édes kisbabát :) Engem is elkapott a para. Látom majd nem egy időre vagyunk kiírva :D

Kép
budabo

Panna: Örülök, hogy minden rendben volt a dokinál! :)
Mi is beszéltünk a beöntésről a szülésznőmmel, azt mondta hogy dönthetek, akarom-e vagy sem! Hát én inkább akarom, mert tényleg elég ciki lenne, még ha ők láttak már ilyet, én akkor is ott égnék! :oops:
Azta micsoda luxus várja az Apukákat a szülőszobán! :shock: :D
zsu83

zsu: látom ti ténleg mindent megbeszéltek......mi nem is beszéltünk semmi ilyenről. :oops:

Kép
budabo

Bogi: Hát az én szülésznőm megmondja a frankót, az tuti! :)
zsu83

zsu: az enyém is elmondta a lényeget, csak mélységekbe nem mentünk. A dokinőmmel sem. Nem beszéltünk fájdalom csillapításról sem. Lehet hogy jobb így, majd elválik. Na megyek fürcsizni, apa elment éjszakár :cry:

Kép
budabo

Bogi: Jó pancsolást, én is megyek fürödni! :)
Ne szomorkodj, mindjárt itt a reggel, és otthon lesz a férjed!
zsu83

Halász Judit két részletben feltöltve. :)

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Sziasztok!

Verus, húú, rossz volt olvasni... Remélem hamar rendbejön az állkapcsod, kitartást és gyors gyógyulást.

Gjéti, aranyos a pocid. Én sem látom, hogy lejjebb ment volna.

A betegeskedő apukáknak gyors gyógyulást kívánok. Talán náluk is közrejátszik a babavárás izgalma abban, hogy most jelentkeztek a tünetek....

Iricc, örülök, hogy nem romlott Milos veséje, ez jó hír!

most hirtelen nem jut több eszembe, pedig annyi mindenre írni akartam, de csak vagy 5 lépésben tudtam visszaolvasni... :oops:

Beöntés: én attól parázom, hogy nem lesz rá idő, de remélem lesz... Én mindenképpen szeretnék, mert igaz, hogy nagyon rossz úgy a wc-n görnyedni, hogy közben fájásaid vannak, és fogalmad nincs, hogy most éppen mi fáj, a hasmenés vagy a fájás... de írtó rossz lehet bekakálni szülés közben, szóval inkább beöntés. Utána le tud tusolni az ember és egyből jobban érzi magát.

A szüléstől való félemem... én azért félek, mert már tudom milyen.
Bennem egy dolog van, amire nagyon oda szeretnék figyelni... Mikor jöttek a fájások, ösztönösen görcsbe rándultam, és valahogy az volt bennem, hogy túlélni, utána pár pillantig jobb lesz. De azóta rájöttem, hogy ezzel hátráltatja az ember a tágulást, meg a folyamatot.
Most elhatároztam, hogy bele próbálok majd "feledkezni" a fájásokba, nem ellenkezni, hagyni, hogy elsodorjanak, inkább rásegíteni, mert biztosan úgy sokkal gyorsabb lesz az egész.....

Na és a léányeg... Végre voltam ma dokinál. Minden rendben van, ami nagy megkönnyebbülést jelentett. Méhszáj 3100, vagyis nem változott semmit az elmúlt 5 hétben. Rá is kérdeztem, hogy látja-e valami jelét annak, hogy előbb jöjjön a babó, azt mondta mosolyogva, hogy semmit.
babó irányban van szerencsére, de azt mondta dokibá, hogy ilyenkor még forognak, úgyhogy farosak, van remény még a befordulásra, tessék pocit lógatni!
2 hét múlva mennem kell vérvételre, és kértem a streptoszűrést is.
Azt hiszem Hugic kérdezett erről.. Hugic figyelj!
Rákérdeztem, hoyg csinálnak-e szűrést, azt mondta dokibá, hogy nem feltétlenül szükséges csinálni, de ha én ragaszkodom hozzá, akkor megcsinálják. Én mondtam, hogy igen, szeretném kérni. Úgyhogy 2 hét múlva azt is megcsinálja.
Ha mész dokibácsihoz legközelebb, akkor te is mond neki, hogy kéred, mert úgy látszik náluk ez nincs a kötelező protokollban.
Babókánk visszavett a rohamos növésből, aminek nagyon örülök. Eddig mindig két héttel nagyobbnak mondták az átlagnál, most pont akkora, mint a számított kora, 2700 gramnak becsülték. Szóval én is kezdek megnyugodni, hogy nem lesz 4 kg, 3,5 pont elég lesz. :lol:

Nagyon belehúztam, már egy csomó mindent megvettem, az apróságokat. Tegnap éjjel nem tudtam elaludni, összeírtam mindent amire még szükségünk van, így holnap felkerekedünk, és bevásárolunk. Ettől valahogy kezdek megnyugodni :)

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Háfi, Gjéti: szépek a babafészkek!

Zsu, Zsancy: drukkolok apáknak, h semmi komoly ne legyen!!!

Elif: te férjednek is jobbulást!

Verus: hát ez elég horror! Most már igazán rád fér, h túl legyél rajta! Kitartást és jobbulást kívánok!

Bjuti: neked is jobbulást!

Zümis: mielőbbi gyógyulást kívánok Zsónak is.

B79andi: Erik nagyon aranyos! Ne érezd magad egyedül, igenis idevaló vagy! Biztosan lesz még pár januári baba. Hamarosan követünk téged! Csak kitartóan az etetéssel, ébresztéssel, h a sárgaság elmúljon. Az egyik legjobb ébresztő, egy határozott köldöktakarítás etetés előtt.

Millye: örülök, h bátor voltál és kompromisszumra jutottatok!

Erika: most láttam csak, h nálatok is fogadóképes a kiságy! És nektek is micimacis a függöny :D . A pocakod is látjuk végre :D !

Zsufi: uccsó vizsga?

Stelly: köszi, a recepteket, beindult a nyálelválasztásom. Szép a pocakod!

Abencze: Neked is szépen megnőtt a pocid!

Kaandi: vérnyomid hogy viselkedik így hidegfront idején?

Iricc: azért az jó, h nem lett tágabb! Szép súlya lesz Milosnak!

Nicko: Stelly beelőzött a válaszokkal! Nyugi, menni fog! Természetes, h félsz, de hidd el, amikor kell, előjönnek olyan rejtett tartalékok, amire nem is gondoltál volna! És gondolj mindig arra, h a babával együtt megcsináljátok!

Gjéti: drukkolok, remélem befordult irányba Oli! Nekem úgy tűnik, mintha lejjebb lenne picit, de ez ilyenkor már okés!
kreiszi

Zsu, sajnálom a férjedet! Ez soha nem jön jókor, de pont így a finishben :(
LKVerus, kitartás, most már végre helyrehozzák a fogad és tudsz nyugodtan a bébire meg a gyerekeidre koncentrálni!
Nicko, természetes, hogy félsz, de bíznod kell magadban és hidd el, ahogy megpillantod majd a babát már el is felejted a fájdalmat, amit átéltél! Az annyira nem számít! Csak hogy végre ott a pici élet!
Iricc, örülök a jóhíreknek!!! Ha kisfiam belehúz, lehet, hogy találkozni fogunk a kórházban.
Andi, köszönjük, hogy megosztottad velünk Erik születését! Ahogy olvastam, egyből arra gondoltam, hogy Úr Isten, gyakorlatilag ez velünk is bármelyik pillanatban megtörténhet, elkezdődhet! Szóval 5 hét ide vagy oda, én is készítem a pakkomat a jövő héten...Annyira várom már Lacika érkezését, egyedül Fruzsi miatt nem sürgetném a dolgot: ő egyedül is kitölti az egész napot, körülötte forog a világ, az életünk, remélem, nem fogja "megviselni", hogy ez egyik pillanatról a másikra megváltozik.
Egy jóhírt is hoztam, tegnap hazaengedték Rajmit a kórházból! Már 2000 g és minden rendben vele. Próbálkozik a cicizéssel, de hamar elfárad és bealszik rajta...ez már csak így megy az ilyen ici-pici babáknál :wink:

Kép
Kép
abencze

Jajj, naná, hogy kifelejtettem a lényeget!
Andi, nagyon édes Erik baba, és tényleg szuper méretekkel született!
Olyan hihetetlen, hogy ti már túl vagytok rajta.

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Hát a beöntést azt hiszem Én is kérni fogom.... Bár a doktornő azt mondta, hogy itt nem szokás és ha úgy alakul, hogy becsinálok egy picit azt úgysem fogom érezni, ők meg nem szokták megmondani, csak letörölgetnek.... :? De azért mégiscsak jobb érzés tudni, hogy a beöntés miatt ez már nem fordulhat elő....

Apa ma nálunk sem lesz itthon az éjszaka... :( Mindig attól parázok, hogy ne olyan éjszaka induljon be, amikor egyedül vagyok itthon. Bár a kórháztól 5 percre lakunk, de akkor is... Szerencsére már csak vasárnap kell ügyelnie és aztán február meg teljesen szabad lesz... :)

Budabo: hát majdnem egy napra vagyunk kiírva... :D Remélem nem foglak megelőzni! :D

Na megyek és veszek én is egy forró fürdőt... Amivel óvatosan lányok, mert beindíthatja a szülést! De tényleg olyan jól tud esni...

Panna
pandusika

Panna, te mersz fürödni? Nekem ár 2 hónnap ezelőtt azt mondta a doki, hogy inkább zuhanyzás, nem ajánlja a fürdést.....

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Panna: ugyanettől félek én is, hogy apa nincs itthon és nem is tud elszabadulni hirtelen...stb.

Andus70: én még mindig szoktam kádban pancsolni, 34 fokosnál nem melegebb vízben.

Kép
budabo

Én 34 fokba asszem belefagynék.... :lol: Én tusolok, de olyan forróban, hogy kipirul tőle a bőröm :oops:

Budabó, néztem a képeidet, szerintem egyáltalán nem vagy kövér, nem értem a doktornőd beszólását.

Én 10 kg plusszsúllyal kezdtem most a terhességet, szóval nem vagyok egy kis darab, de olyan jólesett, mikor ma a dokibá megkérdezte, hogy akkor nézzük, hogy is állunk a hízással... Mondtam ,hogy 5 kilóval vagyok több, mint amennyivel kezdtem, de közben fogytam 4-et, szóval úgy kb 9 kg a gyarapodás.. és erre úgy megdícsért, hogy húú, nagyon ügyes vagyok, ez tökéletes.
Olyan jólesett. :lol:

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Fürdés alatt a zuhanyozást értettem.... :oops: Bocsi, ha félreérthető voltam! Egyébként ma azt mondta a doktornő, hogy a forró zuhany ugyanúgy beindíthatja.... Én a legelejétől nem mertem kádban fürdeni és sehol máshol sem, mert állítólag így nagyobb a fertőzésveszély... Hiányzik is már nagyon egy jó kis pancsolás, főleg hogy imádom a különböző wellness-fürdőket és 9 hónapja csak zuhany van....

Andi: hát nagyon irigyellek, tényleg nagyon ügyes voltál! Én le sem merem írni, hogy mennyi plussznál tartok, mert rosszul vagyok, ha belegondolok... szóval inkább bele sem gondolok... :oops:

Panna
pandusika

B79Andi, napról napra nő az esélye, hogy nem leszel sokáig egyedül, úgyhogy tarts ki velünk, nemsoká nekünk is lesznek babás dolgaink, addigra meg te leszel a fő guru, hogy mit hogyan kéne 8)

Vizsgálaton nekem ma már csak C:1000 volt - persze, tudom, Erika ezzel hosszú hetek óta húzza, de nekem azért meglepi volt. És a mai CTG-s görbén voltak már 60-70 körüli csúcsok is (múlt hetin max 35-ök), szóval dolgozik a szervezet... amúgy tudja valaki, hogy ezek a számok konkrétan mit jelentenek? Mert dokim a változatosság kedvéért rohant (jó, persze én mentem rosszkor...), és nem tudtam tőle megkérdezni.

Julcsi, tökjó :D csak hol/hogy? áááááááá megvan! :D kösziköszi :D

Nicko, akármennyire félsz, azért kalkuláld bele azt is, hogy a császár meg egy nagyműtét, bármilyen szépen is hangzik, az se csak úgy megy, hogy hopsz kint a baba, és mindenki mosolyog. Szóval egyik verzió se sétagalopp, és mindkettő hord magában némi kockázatot. De éppen azért lesznek körülötted képzett szakemberek, hogy ha bármi nem a terv szerint történik, akkor tudjanak cselekedni. Szerintem érdemes lenne beszélned az orvosoddal (ha jól emlékszem, azt írtad, elég normális) ezekről a gondolataidról, egészen biztos tud mondani pár dolgot, amivel segít helyrebillenteni az önbizalmad. Szerintem normális, hogy van benned némi aggodalom, de ne hagyd, hogy teljesen eluralkodjon rajtad, erős, egészséges nő vagy, biztosan képes arra, hogy világra hozd a kis csöppséged! :)
Hidd el magadról, hogy meg tudod csinálni!

Ja és még valami: anyukám azt mondta, amit Abencze is írt, hogy a szülés marhára fáj, de amikor odateszik a pocakodra a kisbabádat, akkor elfelejted az egészet, mert csak az marad a fejedben, hogy milyen boldog vagy, hogy ez a kis csoda a tied :D

Verus, :( sajnálom, hogy így meggyötörtek! Gondolok rád holnap, hogy ne fájjon ennyire! De legalább a doki helyes volt :lol: :lol: :lol:

Iricc, örülök, hogy nem nőtt a tágulat Milos veséjében! :) férjeddel meg azért egy dologban tévedsz: a legklasszabb pasi az enyém, a maga bolondériáival együtt :lol: :lol: :lol: de asszem, szerencse, hogyha mindenki a sajátját tartja a legjobbnak :D

Gjéti, nagyobb a pocid, és csini is :) de szerintem nincs még lecsúszva (mármint az enyémnek is kb ott az alja, és még nyomja felül a rekeszizmom).

Panna, ez a masszázsfotel komoly :D majd ha nagyon fájsz, kirúgod belőle apucit :D

Beöntés: hát nekem is inkább az, mint hogy szülés közben csináljam össze magam, mégiscsak egész közel lesz a gyerekem feje...

KépKép

KépKép
stelly

Na, nagy nehezen megtaláltam a gugliban.....

Mit jelentenek az egyes értékek?

A leletre írt négyszámjegyű értékből az első azt jelzi, hány ujjnyi a méhnyak, a másik három pedig a külső, középső és belső méhszáj nyitott vagy zárt állapotára utal. Ha 1-es, akkor nyitott méhszáj, a 0, akkor zárt. A méhszáj akkor nyitott teljesen, ha mindhárom érték 1-es, azaz a nyitott külső és középső méhszáj még semmi komoly problémát nem okoz. Gyakran ezek már a 30. hét előtt kinyílnak, a belső pedig még a 41. héten sem akar :o)

3000 zárt méhszáj, a méhnyak 3 ujjnyi
2000 zárt méhszáj, a méhnyak 2 ujjnyi
1000 zárt méhszáj, a méhnyak 1 ujjnyi
3100 3 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső méhszáj, a középső és belső méhszáj még zárt
2100 2 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső méhszáj, a középső és belső méhszáj még zárt
1100 1 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső méhszáj, a középső és belső méhszáj még zárt
3110 3 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső és középső méhszáj, a belső méhszáj még zárt
2110 2 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső és középső méhszáj, a belső méhszáj még zárt
1110 1 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső és középső méhszáj, a belső méhszáj még zárt
3111 3 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj
2111 2 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj
1111 1 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

És egy cikk, amiről többen panaszkodunk, a terhességi butulásról :wink: :lol:

http://www.webbeteg.hu/index.php?page=news_full&type=42&menu=eletmod&news_id=2848&cim=A-terhesseg-elbutit?

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Orsi, köszi a tippet, de attól h lefotózom a saját ruhákat sajna nem tudok visszaemlékezni h a kölcsönkapottból melyik kié volt és melyiket kinek kell visszaadni :roll:

Recept: aszonta a védőnő, h mikor megszületett Kistigris, apuka menjen el a gyerekorvoshoz szül dátummal, névvel meg az én adataimmal és írassa fel ezeket a patikai dolgokat és váltsa ki. Szal nekünk sem megy születés előtt. Lassan csinálok forgatókönyvet a Kispapának, h hova mikor kell mennie, milyen papírokat vinnie, csak legyen addigra járgányunk!

Ladmon: asszem a szedatifra gondolsz, mintha Andus is azt szedné. Asszem holnap veszek. Végül is már korábban is gondoltam rá, csak vhogy elmaradt. Lett végül narancs?

Andi: nehogy itt hagyj minket, meglásd pár hét és olyan sokan lesztek/ünk, h az csak még. Addig is előre kapjuk a jó kis tippeket tőled. őszintén szólva nem bánnám ha nem hordanám túl a babót, bár súlya alapján van rá esélyem, persze nagyon korán sem kell h kibújjon, egyébként is annyi dolgom van még. Meg bent jó neki sztem, meleg van, kaja, pia. Mi kell még?

Nicko: na pont ezért nem megyek szülésfelkészítőre. Vessen meg aki akar, de alapból is elég parás vok, semmi szükség h még ráparázzak a szülésre is. Elég volt a héten annyi új info, h az érzéstelenítő szuri nem lesz kellemes a gátvarrás előtt (elkotyogta a védőnőm, mire felkértem, h akkor most fejezze be az információ szolgáltatást, ennyit bőven elég tudnom a szülésről). Szal én azt gondolom, h azért lesz szülész és szülésznő, h ott akkor abban a szituban megmondják mit tegyek, mivel segíthetek a babának és magamnak h jobb, könnyebb legyen. Előre úgysem lehet tudni h alakul a szülés, ezer féle variáns létezik, amire nem lehet senkit sem felkészíteni. Kérlek, próbáld meg elfelejteni a parás részeket, csak a hasznos infokat tartsd meg. Én egyelőre csak a babóra igyexem koncentrálni, a szülésre majd elég lesz akkor ha ott leszek.

Zsu83: nekünk meg sem nézett semmit a védőnő, a szobán kívül, az meg nagyon tetszett neki. Vagy nem érdekli, vagy látta h minden oké ebben a háztartásban és nem kutakodós fajta. Azért ennek örülök! Olyan laza és nagyon optimista, pozitív jelenség. Sztem kifogtam egy jót ebből a szempontból.

Iricc: nagyon örülök Milosnak! Csak így tovább. A férjedet kölcsönadnád egy kicsit? Csak azt a részét amelyik takarítót fogad neked (mondjuk már az én uram is felvetette ezt a témát, csak ismer, ezért könnyű volt lebeszélni róla. Hogy is volt a Mamma Mia-ban? Ha lenne egy ágyazógép.... De akkor én utána mennék és újra beágyaznék. Annyira hozzá szoktam a dolgokhoz, h csak úgy jó ahogy én csinálom, h nem bírnám elviselni másképp. De a párom nagyon-nagyon sokat segít nekem és ezért (is) imádom őt.

Pandusika: beöntésről annyit, h talán nem a legjobb dolog a világon, de előnye több is van. Pl az elmaradó bélsár szülés közben és a másik, h. méhösszehúzódásokat okozhat a melegvíz, így elősegíti a szülést. Szülésznő barátnőmtől tudom. Talán jobb ha tényleg kéred. Asszem Kistarcsán alapból adnak, ha nem akkor kérek.

Andus: köszi a strepto infot, akkor meg is beszélem vele.

Vettem ma bugyikat, de végül nem azt az eldobhatót, vagy hálóst amiről Ti is írtatok, hanem a kínaiban, egész jók és nem érzem úgy mintha minden női mivoltomat elveszíteném bennük. Azt hallottam a hálós / eldobhatóról, h nem fog rendesen, elmászik és így kellemetlen viselet. Persze mindenkinek más. Vettem csini zongikat is, egy-egy olyan színűt amilyen pizsiket és hálóingeket a múltkor :) csak h passzoljon :) holnap megint járgányért utazgatunk, remélem útközben sikerül vhol fürdetőkádat és állványt is vásárolni :)

na megyek vacsizni. krumplis tésztát készítettem! nyam-nyam....

jó éjt mindenkinek

KépKép
hugic

jut eszembe a novellám után az egyik legfontosabb:

jan. 20. itt van a nyakunkon! Akkor megyünk a Madarászba a tanfolyásra? én előtte már megyek az őssejthez a vérvételre, és onnan mennék át a madarászba.

KépKép
hugic

Stelly: megnéztem az egyik könyvemben a fájásokat, megpróbálom leírni a lényeget.
Terhességi kontrakciók: már koraterhességben észlelhetők, gyakoriság naponta 5-20, az időtartama 10-30 sec, a nyomás kevesebb, mint 20 Hgmm. A kontrakciók segítik a méh és placenta vérkeringését.
Előkészítő fájások (Braxton- Hicks- kontrakciók) az egész méhre kiterjednek, különböző erősségűek, nem szabályosan követik egymást. A szülés megindulása előtti 2-4 hétben már óránként 2-5 kontrakció jelentkezik. Időtartama 30-40 sec, hatásukra a méhnyak megrövidül, a méhszáj tágulni kezd. Órákra, napokra kimaradnak, majd újra jelentkeznek. (Itt nem ír nyomásértéket, de elvileg 20-60 Hgmm közötti)
Tágulási fájások: óránként 5-20 kontrakció, ritmusosan jelentkezik, időtartama 30-60 sec, erőssége 60 Hgmm-ig emelkedhet.
Tolófájások: méhszáj eltűnésekor jelentkeznek 2-3 percenként, az alaptónus 15 Hgmm, kontrakció alatt 100-120 Hgmm a méhen belüli nyomás.
kreiszi

Hugic: Én is sepatifot szedek, amikor kell de mostanság alig kell. :) Mázlista jó alvó vagyok! (Csak már én is szinte szégyellem... :) )

Akkor akikről tudok, Madarász lista:
-Magdi
-Zsufi
-Stelly
-Andus
-Orsi
-Én

Kihagyott a terhes agyam valakit? Magdi, küldjek számot? Szerintem Neked nincs meg az enyém, ugye? Tök jó, Veled is megismerkedünk. :)

Mi holnap utoljára megyünk Anyósékhoz vidékre, szóval nem leszek, meg ne szüljetek itten a tudtom nélkül. :lol: Élvezzétek a szombatot!

Ja, Stelly: Akkor is az én férjem a legjobb! :lol: :lol: :lol:

Julcsi

KépKép
julcsi-79

ööö segítene valaki aki ismeri a kifejezéseket?

gravid uterus fundusa 5K?
kissé contractilis méhfal?
kissé megörvidült portio?

mit jelentkenek ezek a kifejezések pontosan? legközelebb megkérdezem a dokit is ezekről. (mert nekem nincsenek ilyesmi számok feltüntetve mint amit Andus írt).

az már biztos az AC-ból, hogy naon vékonka kisfiam lesz! jaj. fel kell hizlalnom őt... pedig megígértem magamnak h nem aggódom, mégis belém bújik a kisördög. olyan rossz érzés, h ennyire vékonyka és kicsike..... na össze kell szednem magam.

julcsi, igen kérlek küldd el priviben a számodat, ha lehet. köszönöm! és jó utat és vigyázzatok magatokra!

most már tényleg jó éjt mindenkinek

KépKép
hugic

Andus70: köszi a dícséretet, jól esik :oops: . Én is ma nézegettem meg a képeket és nagyon csini az összes kismama.
Nekem a fürdést egyáltalán nem tiltották, jártam úszni is, voltunk október végén Siófokon wellnesezni is, reggel-este medencében voltam. Dokinőm abszolult engedte, csak canestenes ob-t ajánlott felrakni :oops: . Most már mondta hogy nem pancsoljak, de azért mert annak idején ő beszorult a kádba :shock: , úgyhogy fürcsizek tovább.

Védőnő házhoz???????????????????????? Azt mondta ha megszültem és tudom már mikor jövünk haza, akkor hívjam és pár napon belül jön. Tudni kell a banyusról hogy ő úgy gondolja hogy akkor jön amikor jól esik neki. Na röviden vázoltam, hogy a tetőtérből nem tudok lemenni ajtót nyitni, a kapu zárva, nem tud bejönni és van két kutyánk akik nem túl barátságosak - két tacsi nagyságú :D - szóval előre egyeztetés után jöjjön. :oops:

Kép
budabo

Sziasztok!

Annyit írtatok reggel óta, hogy alig győztem olvasni...

Verus! Nem is tudom, mit írjak, iszonyú lehetett... Nagyon drukkolok, hogy javuljon a helyzet!

Nicko! Megértem, hogy félsz, az első terhességnél engem is akkor kapott el a pánik, amikor elmentünk megnézni a szülőszobát. Hirtelen annyira életszerű és közeli lett minden, fel is hívtam anyukámat, és közöltem, hogy meggondoltam magam, mégsem szülök. :D De most tényleg nem félek. Ott, akkor sodornak magukkal az események, nincs idő a pánikra. És gondold át a fájdalomcsillapítás kérdését, én valószínűleg kérni fogom az epidurált. Az elsőnél nem kértem, a doki "rendelte", de hidd el, ég és föld a vajúdás vele és nélküle. Az a félelem, hogy megszúrják a gerincedet, most lehet, hogy elrettent, de akkor én azt sem bántam volna, ha derékban elfűrészelnek, csak változzon valami. Több ismerősöm (részben az én rábeszélésemre) döntött az epidurál mellett a 2. szülésénél, és senki sem bánta meg. Nekem teljesen pozitívak a tapasztalataim, semmilyen problémám nem volt sem nekem, sem a babának tőle. Ráadásul gyorsítja a tágulást, ami nálam szintén szempont volt. Bocs, hogy ilyen hosszú lettem...

Panna! Nekünk is ilyen kis, párnás kanapé van a szobában, nálam bevált a szoptatásnál.

Iricc! Örülök a jó híreknek, csatlakozom én is a mintaférjjel rendelkezők táborához :lol: . Ő a vasaláson kívül bármit megcsinál, ha kell.

Andus! Látod, hogy megnyugtat, ha megteszed az előkészületeket :lol: ?

B79Andi! Ne aggódj, a magányod hamarabb elmúlik, mint gondolnád :lol: . Már olyan sokan túlvannak (vagyunk) a 37. héten, hogy bármikor számíthatunk a következő babára. És ha egyszer beindul a babaeső, csak győzzük követni!

Kép
mist

recept: én megkaptam előre..

Kép
budabo

Ja, és még a regényből is kifelejtettem egy-két dolgot:

Zsu, nagyon sajnálom a férjed, remélem, nem lesz semmi gond az eredménnyel.

Fürödni én a terhesség elejétől szoktam, most is a kádból másztam ki, eleinte kifejezetten jót tett, amikor nyilallgatott a hasam.

Andus! Én most értem el a +10 kilót, igaz +5-ről indultam a versenysúlyomhoz képest. Szerintem abszolút jól nézel ki...

Kép
mist

És a receptet megkapom, a jövő héten megyek érte. (Biztosan nem szabályos, de a dokinéni egy másik baba nevére fogja kiállítani, így lesz rajta mindenféle adat.)

Kép
mist

Magdi:
gravid uterus fundusa 5K: terhes méh felső része (méhfenék) a köldöktől 5 ujjnyira van (valszeg köldök felett 5 ujjnyira)
kissé contractilis méhfal: kontrakció összehúzódást jelent
kissé megrövidült portio: megrövidült méhnyak

Recepteket én is megkaptam a múlt héten a védőnőtől és ha hazajöttünk akkor kell telefonálnom a dokinak és védőnőnek, akkor beszéljük meg, h mikor jönnek. Nem hiányoznak :D !

Bogi: a beszorult doki volt aki lekövérezett?
kreiszi

Zétivera: már megint eltüntél!
kreiszi

Sziasztok!!

Előszőr is ezer bocs,hogy nem jelentkeztem,de nem nagyon voltam gép közelben:(

ANDINAK GRATULA!!!!!!!!!!:)

Ja és mindenki vigyázzon magára,főleg ebben a csúnya csúszós időben!
Ígérem ha már nem leszek egyben:)mindenképp jelezni fogom!!
Ha nem is jelentkezem sűrűn mindig elolvasom mi van veletek,mert érdekel ám!:)
További szép pocakos napot kívánok nektek!

Puszi:Andi

phpBB: Kép
andrea17

Kreiszi: igen a beszorult doki kövérezett le, aki amúgy most kb. 40 kg :D. Mindegy már ténleg túl tettem magam rajta, ha még egyszer megjegyezést tesz ajd a szülés után elmondom neki hogy akkor lenne joga dumálni, ha vizesednék, magas lenne a vérnyomásom, rossz lenne a cukrom, vagy bármiféle eü. tünetet okozna, addig kuss. Túl leszünk a 6 hetes kontrolon, de nem hiszem olyan lesz a viselkedése hogy ha szeretnék majd másodikat akkor is hozzá menjünk. A kórház meg majd elválik. A kislányomnak ez kellett és kész.
Na jó hosszú lettem így félálomban. Apánál berendeltem fél liter kakaót és két péksütit, csak azért is :oops:
Remélem másnak is jó éjszakája volt, és szép hétvégéje lesz.

Kép
budabo

hahó,
Kreiszi: köszönöm kérdésed, gyorsan lekopogom, úgy tűnik, hogy minden ok a vérnyomival, képzeld már néha előtűnik egy egy rég nem mért 119-es adat is :lol: hála a gyógyinak, egyébként olyan 120-125/65-70 között mozog. Nagyon ritkán mérek 135-öt.
jan.6 óta szedem a dopegytet, valószínű beálltam rá. A fura szívverés is megszűnt, azt tartott a 2 napig, sztem a gyógyszer okozta, beszéltem a belgyógyival, szte kizárt....na mindegy a lényeg, hogy elmúlt!
Nálad? Helyzet?? Remélem Te nem érzed a hidegfrontot vérnyomásilag, mint dec.ben!!?

A beöntéssel kapcsolatban, az első sima szülésemnél kaptam, de sajnos ennek ellenére szülés közben még mindig jött ki valami kaki, tehát biztos, hogy kérnék én is. Bár tényleg elég megszokottan, természetesen kezelik a dolgot, de azért kicsit ciki :cry:

már csak max [size=18]13[/size] nap............. :lol: hú de izgi......

Kép
kaandi

Sziasztok!
Nem szültem meg! Még :) Csak egyszerűen annyit bírtok írni akár egy nap alatt is, hogy mire sikerülne összeírnom a hozzászólásaimat, addigra már rég másmerre vezet a beszélgetés fonala... (értitek ugye?? :))
Fájdalom: fáj. Néha nagyon. Néha kevésbé. én is paráztam tőle. Viszont minden egyes fájás közelebb visz a NAGY TALÁLKOZÁSHOZ!!! Csak egy valamire kérlek titeket: ha valakinek császár lesz a vége, ne úgy élje meg, hogy akkor ő most pocsék anya, mert még megszülni se tudta a gyerkőcét... Az a lényeg, hogy lesz egy egészséges babátok, (majdnem) mindegy milyen áron!
Gerincszúrás: én voltam a legnagyobb ellenzője. Egészen addig, amíg a műtőben két tolófájás között meg nem kaptam a spinális szuriját. Nem lesztek gyengébbek attól, hogy fájdalomcsillapítást kértek! Kicsit ahhoz tudnám hasonlítani, hogy gyökérkezeléshez és fogtöméshez is lehet kérni fájdalomcsillapítót, meg lehet anélkül is. (Hülye hasonlat, tudom)

Kicsit ki vagyok akadva azon (így előre is bocsi mindenkitől, akit esetleg akaratomon kívül megbántok), hogy vannak az úgynevezett ős-anyák. Akik alapból elutasítanak mindent: császármetszést, fájdalomcsillapítást, tápszeres pótlást. És ezt fennen hirdetik is, illetve "...a mai napig nem tudom feldolgozni, hogy kisfiam/kislányom császárral született...", "...nem tudtam szoptatni...", verik a mellüket és mondják, hogy így meg úgy szenvedtek szülés közben, de fájdalomcsillapítás áááá az maga az ördög... És nyomják a szerencsétlen másik arcába, hogy "te meg se tudtad szülni (szoptatni) a gyerekedet?" Áááááá :twisted: :twisted: :twisted: bocs,csak ettől mindig felmegy a pumpám... Bocsi :oops: :oops: Csak ki akartam írni, mert lehet, hogy ti is találkoztok majd ilyennel...

Beöntés: 2 perc maga a procedúra, azt mondják, ha vissza tudod tartani még pár (5-10) percig, akkor segíti a tágulást...
Katéter: 10 mp a felhelyezés, a kivétele meg kb. 2. A zacsizás az az, ami kellemetlen.

rólunk: Tegnap voltunk UH-n, minden tök rendben van, Berni :lol: :lol: :lol: :lol: már most 3190 gr-os ( a gép szerint). A vizsgáló doki szerint ne kössek fogadást, hogy február 9-ig bent marad, mert akkora. :? Vért is vettek, pisit is vizsgáltak, jövő csütörtökön megyek a dokimhoz, addigra azoknak is meglesz az eredménye. Akkor fog kiderülni, hogy hogyan alakult a toxémia. Ha egyáltalán van.
3 napja megváltoztatták az egyik államvizsgatételsort, Laci elvitte Bogit anyósomékhoz, hogy tudjak tanulni, mert ha itt van, akkor nem megy.
Na megyek, mert még pizsiben vagyok, a lakás úszik és neki kell állnom tanulni! :cry:

Ügyesek legyetek, pihenjetek sokat - ez nagyon fontos, mert kell az erő a szüléshez!

Jázmin

Kép
Kép
jasmin_

Jázmin: jó hogy jelentkeztél, amikor a képeket néztem rád is gondoltam hogy vajon mi van veled. :) Jó tanulást. Én megyek rétest csinálni :lol:

Kép
budabo

Sziasztok!

Képzeljétek férjemnek tegnap felment a láza, még jó hogy nem nagyon (37,7) de így is jól megijesztett! aztán lement neki, azóta sincs láza! Tuti, hogy valami gyulladása van! Vagy még arra gondoltunk, hogy két gyógyszer együttes mellékhatása lehetett!? :roll: Remélem ma nem fog előfordulni, ráadásul hétvége, ügyeleten meg nem csinálnak semmit! :?

Mondtam a férjemnek, hogy Tőletek is mennek a drukkok, köszöni szépen! :)

Julcsi: Köszi a Halász Juditot is! :D
Jó utazást Nektek, vigyázzatok az úton!

Andus: Nekem a fájásokkal kapcsolatban ugyanezt mondta a szülésznő, nem szabad görcsbe rándulni tőle, bár tudja, hogy nehéz, hanem hagyni kell hogy átjárja a tested, mert ha rágörcsölcs, csak a tágulást gátolod, és jobban elhúzódik a szülés! És minden egyes fájásnak örülni kell, mert közelebb visz minket a babánkhoz!
Örülök, hogy minden rendben van Veletek! :)

Abencze: De örülök, hogy hazaengedték Rajmit! Biztos hamarosan a szopizást is megtanulja teljesen, és akkor már tényleg minden ok lesz velük! :wink:

Fürdőzés: Én hetente 2-3szor szoktam beülni, 37 fokos vízbe! Lehet hogy már nem kéne!? :roll:

Eszter: Nekem 40-es görbéim voltak, és azt mondta a doki, hogy ez már elég szép! :roll:

Hugic: A beöntéssel kapcsolatba, most hogy olvastalak, nekem is mondta a szülésznő, hogy a méhösszehúzódásokat is segítheti!

Bogi: Na ezen jót nevettem, beszorult a doktornő a kádba! :lol: :lol: :lol: Szerintem akkor inkább neki lehettek gondjai a súlyával! :wink: :lol:

Andrea17: Örülök, hogy jelentkeztél! :)

Jázmin: De örülök, hogy jelentkeztél, és hogy minden ok Veletek is! :D
zsu83

Igazad van Budabo, nem sokat nőtt a 4 hét alatt... Nálunk tuti nem
lesz óriásbébi... Aztán kitudja. :D

Köszi mindenkinek a dicséreteket. :)

Kép

Kép
gjéti

zsu: JOBBULÁST a férjednek!!!!! Nekem 20-as volt az érték, kíváncsi vagyok hétfőn mennyi lesz. Súly kérdés mostmár ténleg nemérdekel. Majd akkor fog ha megszültem és pufi leszek. Na most kicsi férjem itt eszik mellettem és szóval tart. Tehát mégeszer jobbulást nektek.

Gjéti:
Nagyon csini a pocid, és attól még lehet nagy baba. Barátnőm összesen 9 kg-t hízott és 4.5 kg lett a Marcell. Igazi kis vasgyúró. Másik ismerősöm 25 kg-t hízott és a baba 2.5 kg volt. Tehát nem tudom már ez a súly kérdés mennyire függ össze a baba súlyával.

Kép
budabo

Ezt találtam a neten:

Amit addig nem tudsz, amíg nincs gyermeked.

Az első 6 hónap

- az a hatalmas méretű fej, amit szülés után egyfolytában nézel, hát az tényleg átfért azon a kis lukon, amibe addig azt a pirinyó tampont dugdostad.
- a lefejt tej becsesebb, mint egy 200 éves bor.
- úgy tűnik, az egész nap egy végtelen szoptatás.
- napi 4-5 óra alvással is lehet élni.
- ha választhatsz a szex és az alvás közt, az utóbbira fogsz szavazni.
- egy kisbabából valamelyik nyíláson mindig folyik valami.
- a séta csak neked séta, ő ebből semmit nem vesz észre.
- elindulni otthonról egy 2 órás procedúra.
- ha eddig nem kötötted be a biztonsági öved, ezen túl befogod.
- kurva nehéz a babahordozót cipelni, gyerekkel együtt.
- minden babazokninak szűk a szára és bevág.
- a legszebb ruha is csak 1x kerül sorra, azután kinövi.
- aki a fürdetőkrémet kitalálta, azt lapáttal vernéd agyon.
- az egész terhesség alatt azt várod, hogy végre megint hason alhass. Szülés után a 2 irgalmatlan méretű csöcsöd miatt továbbra is csak ábránd marad...
- már nem szereted a vendégeket.
- egész nap várod, hogy este legyen és a gyerek aludjon, reggel meg azt várod, hogy mikor kel fel végre.
- ha elszabadulsz otthonról pár órára, amit addig alig vártál, akkor egész távolléted alatt otthon jár az eszed.
- akik eddig hívogattak a szülés előtt, hogy "egyben vagy még?", na azok mostantól nem fognak.

A napok múlásával, már senki nem fog hívni, csak a család.

- a nagyszülők azt hiszik, nekik szülted a gyereket.
- kiderül, hogy mindenki tehéntejet ivott 2 hónaposan régebben.
- kiderül, hogy anyád nem tud semmit a babákról (már).
- anyósod még annyit sem.
- fél óra bohóckodás és cigánykerekezés után egy 2 mp-es mosoly teljesen reális egy babától.
- a digitális mérleg egy szar, csak arra találták ki, hogy idegesítsen.
- amelyik ruha lábközt nem patentos, az a gyerek emelésekor a nyakában gyűlik össze.
- a híg fos a legjobb pelenkában is utat vág a hátközépig.
- van 70 dekás teli pelenka!!
- a zenélő forgó a kiságy felett nagyon kevés ideig forog 1 felhúzással sajnos.
- a mélyhűtőben már csak a fagyasztott anyatejnek van hely, kajának nincs.
- egész nap otthon vagy, még sincs este meleg vacsora és kupi is van pluszban. És még fáradt is vagy.
- a melltartóidat sárkányeregetésre is használhatod.
- zuhanyzáskor meg kell emelned a melleid, hogy alatta is megmosd.
- a hátközépig fosás mindig akkor jön el, amikor sorra kerülsz a dokinál és le kell vetkőztetned a vizsgálathoz.
- a babagondozással kapcsolatban nincs egyetlen téma sem, amiről ne adna teljesen eltérő tanácsokat a védőnő, az orvos és az anyád.

Kép

Kép
millye

Jaj, köszönöm lányok, olyan kedvesek vagytok. Már várom nagyon, hogy gyönyörködhessek a sok sok babában, de nem akarok semmit siettetni, és tudom én hogy hamarosan már nem leszek egyedül, de azért dolgoznak rendesen a hormonok. :)

Csak gyorsban tudtam végig olvasni:

a szülésről. Életem legcsodálatosabb élménye volt, annak ellenére, hogy írtóra fájt. Nem kell félni tőle, akkor ott sokkal rosszabb, mint visszaemlékezve. Ott szinte mindent kibír az ember. Szerintem a császár rosszabb, én ha választhatnék, sose választanám azt. Persze más kérdés, ha elkerülhetetlen, ha bármi baj van, akkor persze nem szabad késlekedni, de ha nincsen, akkor szerintem szülni egyszerűbb.
Nem kell félni tőle, arra kell gondolni, hogy mennyien kibírták már. :lol:
A beöntés: nekem az elsőnél nem volt, így nagyon féltem tőle. Most volt rá idő, szóval kaptam. Éppen azon gondolkodtam, hogy meggyőzőm a szülésznőt, hogy ne adjon, de mire odáig jutottam, hogy kigondoltam mit is mondjak, már meg is kaptam. És egyáltalán nem volt semmi. Nem fájt, nem volt borzalmas.

Az egyetlen dolog, amit a szüléskor szerintem el kell felejteni, az a szégyenlősség. Azt otthon kell hagyni. Bármi van, a babára kell gondolni, és menni fognak a dolgok.

Sajnos, vagy nem az érzéstelenítésről nem tudok nyilatkozni, mert nekünk olyan gyors volt, hogy az kimaradt. Szülnöm kell mégegyszer, hogy kipróbáljam milyen is az. :wink:

Szóval lányok fel a fejjel, kitartást, én meg nagyon nagyon várom hogy ne legyek egyedül!!! :wink: Hogy minél több gyönyörű kisbabában gyönyörködhessünk!

Puszi, pihenjetek, amíg lehet, és köszönöm a szép szavakat mégegyszer. Aranyosak vagytok - úgy kelletek az én kis lelkemnek most!!!!

Kép

Kép
b79andi

Jasmin: én megértem, amit írtál.Igen, akiknél minden összejön - pl én :oops: azok hajlamosak azt hinni, hogy ez természetes, és akinél ez nem így van, azok biztosan nem tettek meg mindent a cél érdekében. Pedig mindenkinek a baba az első, és az ő érdekében mi nők mindent kibírunk.
Én nem ítélem el azokat, akik nem szoptatnak, csak akkor, ha meg sem próbálják. Ha nem jön össze, na bumm. Még szerencse, hogy van tápszer. Még nem dől össze a világ.
Igen, vannak akik túlzásba viszik az ősanyaságot, de szerintem mindenkinek magában kell bíznia, hogy ő a lehető legjobban cselekedjen, másnak meg saját magával foglalkoznia. Én megtanultam előző topicságom alatt, hogy semmi nem számít, csak az, hogy bízzunk a babában és magunkban. Mással nem kell foglalkozni. Meghallgatjuk egymást, esetleg elmondjuk, hogy nálunk mi vált be, hogyan alakult, de aztán mindenki saját belátása szerint cselekszik.
Nyugi, dolgoznak azok a hormonok rendesn, látom nálad is!!!! :wink: :wink:

Kép

Kép
b79andi

Julcsi: köszi a feltöltött számokat.

Hugic: akkor fotózd a kapott rucikat és névvel mentsd el őket :wink:

Bocsánat, hogy panaszkodok nektek, de kétségbe vagyok esve és tanácsra van szükségem:
A fogam, vagy az ínyem már nem is tudom, egyre rosszabb. Egész éjszaka 3 órát aludtam csak :cry:
És mindennek tetejébe reggelre kijött a számon egy herpesz. Utoljára már vagy 3-4 éve volt kint. Teljesen kétségbe vagyok esve :oops: Most a kisbabám is el fogja kapni? Most akkor tombol bennem a vírus és veszélyes rá is? Gondolom csak a külső tünetet lehet kezelni.....

Remélem senki sem küzd hasonló problémával, de ha van ötletetek segítsetek :oops:

Orsi

Kép
bjuti

bjuti: bocsi, de sajnos, vagy éppen nem én nem tudok segíteni. :cry:

Még az jutott eszembe, hogy tegnap volt két sztorim. Lementünk Majával sétálni, gondoltam jót tesz a friss levegő nekem. A másik házban van egy csaj, akivel kb egy idős terhesek vagyunk/voltunk. Éppen ő is arra jött mint mi, beszélgettünk egy kicsit. Kérdeztem hogy van, mi újság. Erre ő megkérdezte, hogy és pontosan mikorra vagyok kiírva? :roll: :roll: Mondom, már egy hete megszültünk. Jó én értem, hogy sok kabát, ruha stb... de akkor is.

Aztán találkoztunk egy másik nővel, beszélgettünk, hogy milyen jó amíg picik, neki 4 nagy van, és hogy milyen sok gond van velük. Aztán mondja, hogy Maja milyen édes, és hogy látja, hogy jön a következő is. :roll: :evil: Persze, mondom, már egy hete megérkezett. :lol:

Hát ennyit a terhesség utáni állapotról. :lol: Olyan a pocakom, mint 4 hónapos terhesen, és ennek a sok ruha nem éppen jót tesz.

:D :D :D

Kép

Kép
b79andi

Bjuti: ne izgulj. Szerintem menj el ügyeletes patikába és kérj valamit íngyulladásra, akár homeopátiás szert akár öblögetőt. Herpeszre is biztos tudnak adni valamit. Sokkal ellenállóbb a szervezeted mint hinnéd és a picié és. Vehetsz be fájdalomcsillapítót is, erről volt szó régebben. Nekem a dokim az algopirint engedélyezte.

B79Andi: biztos hogy rövid időn belül társulunk hozzád...bár én most még húznám ha lehet. Most jutottam el a terhességem alatt oda, hogy pihenek, többet ücsörgök felpolcolt lábbal, tévézek, olvasok...stb, azért a torna, takarítást, főzés is meg van :D . De valószínűleg azért, mert márt el vagyok bálnásodva és ez esik jól.
Nagyon jó olvasni hogy nálad milyen jól mentek a dolgok és hasonlót kívánok mindenkinek ésmagamnak is. Biztos hogy fájni fog, de mind közelebb fog vinni a babához. Szóval ha tombolnak a hormonok gyere és írj!!!!!!!!!!!!

Kép
budabo

B79Andi: ne foglalkozz velük, tuti nálam is így lesz. Biztos hogy csini vagy és a pocid is majd lemegy. 17 nap alatt csoda lenne ha úgy néznél ki mint szülés előtt. Nagyon csini lehetsz és csak a gyermekeiddel törödj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mindenki más hülye megjegyzését szard le :oops: vagy vágj vissza ha az jobb a lelkednek. Engem a dokinőm lekövérezett kb. egy hete - két hetem van még - szerinted nekem hogy esett?! De ezért már kipanaszkodtam magam. Szóval ne foglalkozz senkivel,hamar le fog menni, két gyermek mellett :D

Kép
budabo

budabo: :lol: :lol: :lol: köszi!!!! Azért a felpolcolt lábas pihenésért kicsit irigykedem!!!! :wink: :lol:

Kép

Kép
b79andi

B79Andi: szívesen, bármikor!!!!!!!!!!!!!! Idáig nekem sem ment ám a pihenés, most tudnám kiélvezni. Na megyünk babázni rokonokhoz.

Kép
budabo

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?