A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

Hugic:A kölcsönkapott ruhákról van szó?Kinek melyiket kell visszaadni??Ha igen akkor nálam az jött be ,hogy vékony alkoholos filctollal a címkébe beírtam a monogramot akitől kaptam:pl:Z, vagy H,
de egy csillag vagy egy pont is jó ,hogy megjegyzed melyik forma kié.
Szörnyű éjszakánk volt..szegény Zsó 39,9 el szenvedett... szinte semmi sem akarta levinni..a kúpot kifosizta....végül a vizes borogatás segített.
andi!:ne is értem miért nem vagy olyan szülés után mint egy manöken?De van aki nem is néz csak kérdez....az ilyenek még megkérdezik egyszer-kétszer mikor is fogsz szülni?!!

Valami gyors-finom és kiadós édességet kellene sütni...valami tuti recept????

Kép
zümis

Hát lányok annyit irtatok hogy nem gyöztem vissza olvasni.
Elöször is némi kiabálás és veszekedés után megkaparintottam a gépet igy most én bitorlom... Ma ünnepeltük anyosom 60.- ik szülinapját és kicsit belaktam mint a torkos borz. :oops:
Süti hegyekben de mentségemre legyen mondva néztem a cukikámat és nem ment 7,8 fölé igy tehát rendben vagyok.
Gjéti: csini a pocid nincs vele semmi baj.
Valaki kérdezte a plüs rugikat vasalás ügyben.. én bevalom csak átmostam és jól kiráztam de vasalni nem vasaltam. A pamut dolgokat már igen. De ezek a ruhák a rokonoktól visszakapot rucik voltak. Egyenlöre ennyi most megyek és kipihenem a torkoskodásomat. Isteni Mézes krémest sütöttem.
Na pusz Rita

Kép
háfi

Nemrég mentek el anyósomék, megkukkoltak minket, hogy vagyunk! :D

Bogi: Ne is foglalkozz a súlyoddal! ÉS NEM LESZEL PUFI A SZÜLÉS UTÁN!!!!!!!
Jó babázást! :wink:

Millye: Tetszik ez a szöveg, és azt hiszem, van igazságtartalma is! :lol:

B79andi: Jó volt olvasni a soraidat, nekem máris erőt adtál, csillapodott a parám!
A hülye beszólásokkal meg ne törődj, egyik füleden be, másikon ki! :)

Orsi: Szegénykém, nagyon sajnállak! :cry:
Sajnos ebbe nem tudom tanácsot adni!

Zümis: Szegény Zsó :( , mennek a pozitív energiák!

Háfi: Hú, mézes krémes! :shock: :P :D
zsu83

Zsu: na megjöttünk, mert hulla vagyok. A súlyommal csak Andi miatt foglalkoztam, hogy vigasztaljam. Most ténleg nem érdekel. Remélem férjeddel minden oké?

Kép
budabo

Bogi: Akkor tessék pihenni!
Köszi, most úgy ahogy jól van, de már jó lenne, ha tudnánk konkrétan mi okozza ezeket a panaszokat! :roll:
Délután volt hőemelkedése, de elmúlt szerencsére!
zsu83

[quote="b79andi"]J írta:b79andiasmin: én megértem, amit írtál.Igen, akiknél minden összejön - pl én :oops: azok hajlamosak azt hinni, hogy ez természetes, és akinél ez nem így van, azok biztosan nem tettek meg mindent a cél érdekében. Pedig mindenkinek a baba az első, és az ő érdekében mi nők mindent kibírunk.
Én nem ítélem el azokat, akik nem szoptatnak, csak akkor, ha meg sem próbálják. Ha nem jön össze, na bumm. Még szerencse, hogy van tápszer. Még nem dől össze a világ.
Igen, vannak akik túlzásba viszik az ősanyaságot, de szerintem mindenkinek magában kell bíznia, hogy ő a lehető legjobban cselekedjen, másnak meg saját magával foglalkoznia. Én megtanultam előző topicságom alatt, hogy semmi nem számít, csak az, hogy bízzunk a babában és magunkban. Mással nem kell foglalkozni. Meghallgatjuk egymást, esetleg elmondjuk, hogy nálunk mi vált be, hogyan alakult, de aztán mindenki saját belátása szerint cselekszik.
Nyugi, dolgoznak azok a hormonok rendesn, látom nálad is!!!! :wink: :wink:

Jajjajj. :oops: Andi, azt hiszem félreértettél... Nem volt szándékomban megbántani senkit, főleg nem téged!!!
Igazából csak a saját tapasztalatomat írtam le, egy előző topikolás alapján. Kaptam én is, más is támadást... pl. hogy: Milyen anya vagy te hogy császárral szültél, meg Biztos nincs meg a kötődés... meg Miért csak 5 hónapig szoptattál meg hasonlók.
De amit írtál, azzal teljesen egyetértek: csak magunkban és a babánkban szabad bízni, és hinni kell abban, hogy amit teszel, azt a babád érdekében - a legjobbnak ítélt dolgot - teszed. Csak néha még elönt a keserűség, amikor ezek a hülye beszólások az eszembe jutnak.

Más:)
A használtruhák címkéjébe írom én is a monogrammokat, sőt, amikor külön szólnak, hogy visszakérik (mert vannak, akik azt mondják, hogy maradhat), azok közül ketten is már úgy adják a ruhácskákat, hogy beleírják-hímzik a monogrammot vagy a keresztet :) Tehát ugyanúgy mint háfi :)

Na megyek, mert érkezik a családom :) Finom gulyáslevest csináltam, de én nem ehetek belőle... A dokim letiltott a szülésig a sok folyadékról, hogy ne vizesedjek annyira. Na szép éjszakát mindenkinek :)

Jázmin

Kép
Kép
jasmin_

Kreiszi, köszi az infot! :) ez alapján nekem a Braxton- Hicks- kontrakciók mutatkoztak a CTG-n. Méhnyak rövidült is, úgyhogy pipa :)

"ősanyaság"-ról: szerintem mindketten tök normálisan írtátok le a gondolataitokat, nem hiszem, hogy ebben bármi bántó lenne :) alapból én is szeretném minél természetesebben véghezvinni ezt az egész folyamatot, de azért készítem magam lelkileg, hogyha bármi nem úgy sülne el, ahogy szeretném, nem szabad összezuhanni - császár után is ki lehet alakítani ugyanúgy a kötődést, és tápszerrel is lehet táplálni úgy a babát, hogy ne származzon belőle hátránya. Sajnos pont nemrég hallottam olyan sztorit, hogy egy nő iszonyat módon akart szoptatni, de nem lövellt be neki a tej, és fejőnő járt hozzájuk, aki gyakorlatilag össze-vissza törte mindkét mellét, de így se lett meg a kívánt eredmény. Na erre azt mondom, hogy ami nem megy, azt nem kell a végsőkig erőltetni. Engem anyu mindössze három hónapos koromig szoptatott, és köszönöm, jól vagyok, szeretem nagyon az anyukámat, és igenis jó anya. Nem attól lesz valaki jó vagy rossz anya, hogy kér-e fájdalomcsillapítást vagy beöntést, vagy hogy hány óránként eteti a gyerekét.

Mist, azért elképzelem, amikor hatalmas pocakkal úgy döntesz, hogy akkor mégse szülsz :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
stelly

Sziasztok!

Én értem Jasmin miről írsz, és egyetértek. Engem is idegesít, mikor megszólják a másikat, hogy így vagy úgy csinálaj.. szerintem csinálja mindenki úgy a dolgait, ahogy neki jólesik...
De jól megfogalmaztad ezt az ősanyaságot :lol: Tetszik.
Azt meg, hogy azt kritizálják, ha valaki nem tud szoptatni... erre csak annyit, hogy szerintem ha valaki 3 éves gyereket még szoptat, az nem ősanyaág, hanem hülyeség.. .de bocsi :oops:

A kötődés szerintem nem függ a császártól vagy a sima szüléstől.. én simán szültem, mégsem tudtam másfél napig mit kezdeni a gyerekkel, egyszerűen még örülni sem tudtam neki. Aztán egyik hajnalban elöntött az anyaság érzése, és azóta imádom.

Én annyira fáradt vagyok, úgy fáj a derekam, hogy mozdulni nem tudok. Elmentünk bevásárolni, 3 helyen jártunk, majdnem minden beszereztünk, még a babakocsit is leelőlegeztük. ezen volt egy kis vitánk.. .erre ma este az anyósom szintén közölte, hogy mi a fenének babakocsi... :twisted:
Már csak kiskádat, és matracot kell vennünk, meg fejvédőt.
Lányok, van aki nem kókusz matracot vett? Mert én arra gondoltam, hogy csak sima szivacsmatracot veszünk, Szávának is csak az volt. Csak mindenhol annyira futtatják a kókuszmatracot.. nekem meg annyira nem jön be, hogy olyan nehéz, mint a dög...

Szóval hazaértünk a sok mászkálás után, és neki kellett állnom főzni, mert a sógorőmék és anyósom jöttek szülinapot köszönteni. Nagyon elfáradtam.......

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Jázmin, Andrea17, Andi: Jó, hogy jöttetek! :) Mindig nagyon örülünk ám!!! Bevallom, külön örülök, ha az első kis újszülöttünkről hallunk újakat. Sárgasága hogy van?

Andus: Nálunk is sima lesz a matrac. Kaptunk egyet ajándékba, speciális a méret, csináltatni 9 ezer lenne, gondolkodtunk, dehát jó ez is, mi is így nőttünk fel, úgyhogy marad. Rá meg rakok vízhatlan lepedőt, ha össze kívánná pisilni magát a Bogyeszgyerek. :lol:
Ja, miért nem szabad babakocsit venni? :oops: :?

Képzeljétek, mai jó élmény. :D Éjjel kaptuk az üzenetet, hogy kismamatornás ismerősöm éjjel megszült, három nappal a kiírt időpont előtt. (Közel két héttel ezelőtt egyébként 3800 grammnak mérték a kisasszonyt, aki tegnap éjjel 3550 grammal született. :) Ennyit ezekről a méricskérésekről, ezt különösen a kis súly miatt aggódoknak üzenem. :wink: )
No erre írtam neki egy üzit, biztos lévén abban, hogy nem válaszol, erre egy óra múlva írt valami ilyesmit :) : "nagyon szép szülésem volt, majd elmesélem. Az orvossal nagyon elégedett vagyok, ezt nagyon köszönöm Nektek." :D Merthogy az én orvosomhoz pártolt át a terhessége kellős közepén...
Ettől én úgy feldobódtam!!! Rájöttem, hogy nem félek (ez persze nem azt jelenti, hogy két hét múlva nem fogok): szimpatikus orvos, szimpatikus szülésznő, nagyon szimpatikus férj és persze Bogyesz lesznek ott velem! :) Akkor mi bajom lehet? Tényleg sokat készültünk, főleg lelkiekben, biztosan megbirkózunk az egésszel és annyira várom már, hogy lássam ezt a Manót!

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Jó reggelt!
Andus mi sem vettünk kókuszmatracot, nem tudatosan, de így alakult. Véletlenül beugrottunk a Retz-be, ahol voltak akciók és észrevettünk egy pont a kiságyunkba való "hideghab" szivacsot, Breckle márka, nagyon klasz, viszonylag könnyű, lépcső feljárat sem gond vele stb......10.000,- volt az eredeti ára, le volt értékelve 4700-ra. Gyorsan megvettük. Gusztusos zippzáras huzat rajta, szóval nagyon tetszik.
Eredetileg mi is sima szivacsot akartunk, de nem lenne sokkal olcsóbb az sem.

Kép
kaandi

Stelly: derekadra vigyázz, nehogy később még jobban előjöjjön. Nekem a férjem elég sűrűn sima testápolóval vagy Avonos masszírozós testápolóval kenegeti. Vettünk egy levendulás masszásolajat is, hátha a szülőszobán hasznát vesszük :). Szóval vigyázz magadra.

Julcsi: jó hallani hogy jó orvost választottál és erről mástól is kapsz visszajelzést. Ez az átka amikor az ember lánya találomra választ orvost illetve én Hoxa fórum alapján. Na mindegy. A félelem...én is kicsit parázok, szerintem valamennyire egészséges, hogy kibírom-e, minden rendben legyen, hogy fog kibújni..stb, de az utána elkövetkező sok-sok év lesz a meghatározó, hogy felneveld, mindent megadj neki. Én a szülést és a kórházat egy icipici állomásnak fogom fel, bár most nyilván ez jobban foglalkoztat, de igyekszem.
Sokszor eszembe jut hogy a kis nyugodt életünk hogy fog megváltozni, felkszültünk-e mi már erre... :oops: dehát majd csak belerázódunk.
Na jó hosszú lettem, betudható hogy hajnal 4-től fenn vagyunk - egy óra alvás beiktatásával - . Kisasszony lambadázott hajnalban :D

Na szép reggelt mindenkinek.

Kép
budabo

Jó reggelt mindenkinek!

Tegnap este komolyan gondolkodtam azon, hogy szülök, nagyon fájt a hasam, de végül kb. fél óra után elmúlt...

Andus! Nekünk is sima szivacsmatracunk volt, most kókuszt vettünk. Nem hiszem, hogy olyan sok lenne a különbség, viszont Tamara az eggyel nagyobb ágyában (amit most cseréltünk le) nagyon szerette a kókuszt, ezért dönttünk most emellett.

Fura, mert gyakorlatilag bármikor bárki megszülhet már, mégis úgy érzem, itt még nincs olyan last minute hangulat :lol: . Budabo! Látom, holnap te is töltöd a 38-at!

Kép
mist

asztamindenitt már a 38-at!!!! :lol: örekszenek a gyerekek,nem? :lol:

mist, én is vagyok így időnként, kb két napja volt ez az érzés rajtam.... :) , de mint látjuk elmúlt :o

Kép
kaandi

Jó reggelt!

Bogi: A kényelmes, kiegyensúlyozott életünk felborulásától egy csöppet én is félek, de biztos felnövünk majd a feladathoz. :wink:

Apák hogy vannak? És fogak? (Zsancy, Zsu, Orsi, Verus)

Zetivera és Gerendai Zsuzsi?

Julcsi

KépKép
julcsi-79

mist,kaandi,julcsi: 38!!!!!!! ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ,most hogy mondjátok :D
Jó lenne már túl lenni a szülésen, de jó lenne még kicsit pihizni is. Na majd holnap ctg-n meglátjuk kisasszony produkál-e már valamit. Egyébként szerintem sincs last minute hangulat, vagy lehet hogy azoknál van akik rég jelentkeztek :D

Julcsi: bízom benne hogy felnövünk a feladathoz, így 32 évesen.

Bár képzeljétek engem a főnököm megkeresett, hogy lehet hogy ősszel visszatudnék menni dolgozni, mivel a kisfőnököm elmegy nyugdíjba és ott lenne a helye, ami nekem igencsak előléptetés lenne. Évekig vártam a lehetőségre - 4 éve van meg a fősuli - és erre most :evil: . Meglátjuk mi lesz, aztán lehet hogy nem is tudnak rám őszig várni, meg hát egyáltalán most nem is ez érdekel, hanem szülessen meg kismanó egészségesen, aztán majd gondolkodunk.

Kép
budabo

Sziasztok!

Hát lányok, esélyes, h a jövő héten már babázni fogok :D ! Sajna a vérnyomásos emelkedő tendenciát mutat amellett, h emelve lett a gyógyszeradagom :( . Tegnap és ma is volt 140/90 közeli értékem 1x. Ha többször is előfordul irány a KH :( .
Már ödémásodom is, ha nem pihenek eleget.
Próbálom megbeszélni Kismazsolával, h készüljön fel a megszületésre, mert úgy tűnik ő még maradna.
kreiszi

kreiszi! most már értem miért nem voltál tegnap! Gondolom pihizel sokat!! Beelőzöl?? :lol:
Mennyire emeltétek meg a gyógyszer adagodat? Ráadásul gyógysz mellett, úgy már tényleg magas,nem?
Miben nyilvánul meg pontosan az ödémásodásod?

Szorítok!!! SMS -ni tudod már kinek fogsz? Vkit nézz ki légyszi!! :lol:
puszi

Kép
kaandi

Andus, nem értem - hogyhogy mi a fenének babakocsi? Majd egyből járjon a gyerek? :lol:

Bogi, igyekszem vigyázni :D meló-téma: bosszantó,hogy épp akkor jön a lehetőség, amikor éppen egész mással vagy elfoglalva, de még van időd kitalálni, hogy mit csinálj. Ha ott lesz a csöppséged, és már összeszoktatok, ráérsz rajta filózni :)

Hujjujj, 38 hét!!! :shock: csajok, az már komoly! Elvileg a terhesség időtartama 40 +/- két hét, azaz ti már tényleg bármelyik nap!!! :D deizgi!!!
Tegnap férjem mondta, hogy jövő pénteken (mi aznap töltjük be a 38.hetet) szeretne elvinni vacsizni, még utoljára, mikor el tudunk menni babácska nélkül :D nem tiltakoztam! :lol:

KépKép

KépKép
stelly

Kreiszi, nagyon drukkolok - egyrészt, hogy minden rendben legyen veled is, és a kis mazsival is; másrészt, hogyha a napokban szülni találnál, akkor szép nyugodtan történjenek a dolgok körülötted!!! Pihenj amennyit csak tudsz, gondolunk rád sokat! :)
És bizonyám, legalább egy telefonszámot ments le a csapatból, vagy küldess mailt a közös gmailre, ha esemény van, le ne maradjunk :wink:

na lassan ennyit arról, hogy nincs last minute-hangulat :lol:

KépKép

KépKép
stelly

Sziasztok!
Kreiszi, drukkolok, hogy minden rendben legyen!!!

Babakocsi.... Párom szerint jó lenne az, ami Száváé volt.. nem érti meg, hogy az már akkor is szar volt, mikor vettük, azóta meg el is tört a lábtartója.
Anyósom szerint meg minek babakocsi, mert úgyis autóval megyünk mindenhová, és Szávával sem sétálgattam..
Na ja, mert Száva mellett egy percre sem hagytam abba a munkát, volt akkoriban vagy 15 cégem, és az anyu sétált vele naponta kétszer, én meg nyomtam a munkát.....
Azt meg, hogy az éjszaka közepén kint tologattam az udvaron, mert üvöltött, azt ugye ő nem látta.
Most másképp tervezem, Száva is itthon lesz nyáron a suliszünetben, nem fogunk állandóan itthon ülni, szeretnénk ide-oda menni, az meg babakocsi nélkül nem megy.
Szávát annyit cipeltem, hogy letört a derekam, most másképp szeretném.
Amúgy tök jó sztem a babakocsi, narancs és szürke színű, és utolsó darab volt.

Tegnap este nagyon depis voltam, sírva aludtam el. Pedig nem vagyok mostanában bőgős...
Kértem a páromat, hogy pakoljon be a mosogatógépbe, azt mondta jó, persze megcsinálja.. .aztán csak feküdözött, el is aludt.
Én meg mérgemben éjjel 11-kor megcsináltam... és bőgtem, hogy nekem persze midnent meg kell csinálni nagy pocakkal is.....
Reggel duzzogtam rendesen, ő meg persze tipikus férfi módjára marhára nem érti, hogy miért, hiszen őőőőő megcsinálta volna, minek előztem be.... :twisted:

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Sziasztok!

Eszter: akkor mi nagyon hasonlóan állunk, nekem is megrövidült a méhnyak, igaz a ctg csak 40-esig ment fent, de 2 hete, volt 70-es is!

Andus: Az anyósod szerint miért nincs szükség babakocsira? :shock: Nem értem! :roll:

Julcsi: Gratulálok az ismerősödnek a kislányhoz! :lol:
Köszönöm kérdésed, férjecském hol így, hol úgy van, este nem volt hőemelkedése se, ez azért bíztató! :roll:
A lelkét most ápolnom kell, mert megviseli eléggé a betegség, ő is szeretne Bencére koncentrálni teljes gőzzel, de most ez nem nagyon megy neki! :cry:

Nicko: Láttam az új pocakfotód, szép nagy pocid van már! :)

Bogi: Nagyon bulis kiscsaj lesz Füge baba! :wink: :D
Attól én is félek, hogy most nagyon átfog alakulni az életünk, főleg hogy már nagyon hosszú ideje kettesbe éltünk! De nagyon szép lesz biztos minden, mert Bencus minden percbe örömet fog nekünk szerezni! :)

Kreiszi: Szorítunk nagyon, hogy lemenjen a vérnyomásod, és Kismazsola még bentmaradhasson még egy kis időt!
zsu83

Andus, ne is foglalkozz velük, kell babakocsi és kész, igaz, hogy én max., másfél éves korig használtam intenzíven kb, de azért kell. Az én gyerekeim onnantól kezdve nem nagyon akarták már a babakocsit. Na meg sokfelé mentünk autóval, de ha onnan kiszáll az ember egy idő után csak kell vmi,nem??? MIndig nem lehet cipelni sem.

most másképp lesz, úgy értem a cégeiddel, nem dolgozol mellette?

Kép
kaandi

Andus: Mi is szinte mindenhova kocsival fogunk járni, de eszünkbe se jutott, ha ne vegyünk babakocsit! Mert utána mibe rakjam, ha pl. lemegyünk a Duna partra sétálni, a karomba vigyem!? :?
zsu83

Igen, idéntől elküldtem őket, átadtam másnak. Már 2 éve építgetem le őket, elegem volt....
A saját cégünket csinálom változatlanul, meg az állatorvost megtartottam. De ezt csak megoldom valahogy.
Nagyon elegem volt már a munkából, már 20 éve folyamatosan dolgozom... most végre én is át akarom adni magam a babázásnak :lol:
Szerencsére megvagyunk az én munkám nélkül is, a párom már vagy 4-5 éve mondogatja, hogy csak a sajátunkat csináljam és segítsek neki többet. Csak én féltettem az anyagi önállóságomat.....

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Hát az éjszaka én is beijedtem hogy reggel szaladunk a korház irányába. Ugy görcsölt hogy az csak hajjaja.... De reggelre elmult hál istenek...A babakocsi ügyben nálunk ugyan ez a helyzet mert minek a kocsi vegyünk egy hordozot ugy igy minden hová kocsival megyünk." Ahoz meg elég a hordozó nem? Minek egy kisebb vagyonért babakocsit venni tudjuk az a pénzt máshova is tenni "idézet alá anyos és anyám ebben az egy dologban legalább egyet értenek másban ügy sem.... :x :roll:
Na szaladok mert olyan álmos vagyok hogy menten elalszom....
Ádám baba 1.30 -ig bulizot odabent a görcsök mellé, sirni tudtam volna . :oops:

Kép
háfi

Jah, el is felejtettem írni, tegnap mit láttam a TV-ben, azt hittem, leesek a kanapéról: kapcsolgattam jobbra-balra, és vmelyik csatornán volt egy műsor (csak a végét láttam), ahol épp amerikai nagyon dagadt embereket (értsd: 400-500 kg) mutogattak (az egyik csávót úgy hozták ki a házból, hogy frankón a katasztrófavédelem autói szálltak ki hozzá...). Az egyik hapsinál mutatták a kiscsaládot is, hogy milyen szuper étkezési szokásaik vannak - hamburger sült krumplival és kólával. Ami a durva: az egyik családtag a négy hónapos (!!!) kisgyerekének épp egy hamburgert tolt be a kis szájába, közben a gyerek kezében ott volt egy sült krumpli. ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ azért ez milyen durva már!!! Aztán csodálkoznak, hogy felnőttkorukra csak daruskocsival tudják kiszedni őket az ágyból!

KépKép

KépKép
stelly

Kaandi: írtam privit, h ne offoljak :D .

Andus: szerintem is felesleges a babakocsi, hiszen amikor megszületik egy baba azonnal lábraáll, elmegy zuhizni, felöltözik és csinál magának egy kis ennivalót :lol: :lol: . Egyszóval teljesen önellátó :lol: . Így persze kár volt az ügyfeleidet leépíteni, mert akkor most csak henyélni fogsz egész nap :lol: !
(Na ez a monológ is kb. annyira volt ésszerű, mint amit anyósod mondott, bocsi :oops: )

Én is tartok egy kicsit attól, h hogyan fog megváltozni az életünk. De ennek így kellett történnie. Lesz egy édes kisbabánk és teljes értékű család leszünk. Jó lesz és kész :D !

Stelly: ez duuurva :shock: :twisted: ! Ekkora barmokat! Szegény kisgyerek!
kreiszi

Eszter: Ez tényleg nagyon durva! :shock: Ilyeneknek gyerek! :evil:

Háfi: Biztos csak jóslók voltak! :roll: Jó pihenést!
zsu83

Kreiszi: szorítók hogy minden jól alakuljon!!

Stelly: hát igen a meló így alakult, de majd meglátjuk.

zsu: ma nem bulizik annyit Füge, biztos a hajnali ébrenlétet heveri ki. Férjedet vigasztald, és kúrálja magát.

Andus: megértelek, az én férjem is szokott ilyeneket csinálni és én nagyon nem bírom már. Ma is megfőztem délelött, tornáztam most mosok még, de utána pihi, mert a zoknim kicsit bevágta a lábam, tehát polcolás. Szeretem az anyósokat :D . Látom a tiéd is normális!!

Háfi: vigyázz magadra és pihizz most ha bírsz.

Ma a családi ebédnél az volt a téma hogy vajon meddig húzom még, lehet jövő hét vasárnap már nem eszünk együtt vagy hogy már újra igen...jó hallani ahogy latolgatják, csak én nem érzek még semmit. :oops:

Kép
budabo

Jasmin: nem értettem félre, tudom hogy nem rám vonatkozott. Csak megjegyeztem, akár én is lehetnék ősanya típus. :) Szóval semmi gond!!!

Zsu83: örülök, hogy kicsit sikerült megnyugtatni. Tényleg nme lesz gáz, ami tuti, hogy fájni fog, de ami még tutibb, hogy a kezedben lesz az a pici csomag, amire már legalább 9 hónapja vártok. És annál szebb nincsen semmi, és mellette minden eltörpül.

andus70: csak óvatosan!!! Közeledik az idő!!! :)

Julcsi79: jaj de jó, hogy így örülsz!! Barátnődnek nagy gratula. Hát igen, az első éjszaka nem könnyű. Mindenki mondja, hogy pihenj, aludj, de szerintem nagyon kevesen vannak akik ezt be tudják tartani. Olyan magas az adrenalin szinted, meg a sok élmény hogy én pl aludtam vagy 2 órát összesen, és már reggel fél6kor kipattantam az ágyból, mentem tusolni, hogy jó illatosan vehessem kézbe Eriket! Örülök, hogy mindent pozitívan látsz! Csak így tovább!!!

háfi: kitartást!!! És aludj amikor csak lehet.

Igaz, ez minden kismamira vonatkozik. Aludni, amikor csak lehet! Kár hogy alvásból nem lehet bespájzolni későbbiekre.

Mi jól vagyunk, azt hiszem. Igaz, így apával minden egyszerűbb, majd igazán akkor vágunk a lecsóba, ha ő nem lesz. Nem is merek belegondolni.
Erik azt hiszem jól van. Még sárga, de azért ez nem egy két nap, mire kiürül, és szerintem nem rosszabbodott. Igaz a múlt éjjel másfél, két óránként evett, reggelre kész voltam tőle. A nappalt meg szinte végig aludta, kicsit kétségbe is estem, hogy remélem nem marad igy. Aztán ma éjjel meg fél 3tól reggel 7ig aludt. Nyöszögött az ágyában, meg tátogott, de amint magam mellé vettem már aludt is. Szóval együtt alszunk úgy néz ki, de szerintem ez normális, így a 36 héten. :) De ma délelőtt meg ébren volt 7től 11ig. Azért ez jó jel sárgaság ügyileg. Most viszont alszik mint bunda. Csak az én cicijeim nem tudják eldönteni, hogy most mikor mi van. Bedurran, aztán fejem, aztán semmi, aztán rákap, aztán ... fú, majdcsak alakulunk!!! :wink:

Szép napot mindenkinek!!!!

Kép

Kép
b79andi

Apa ma megint ügyel, úgyhogy itthon depizek egyedül.... :( De ez az utolsó ügyelete ebben a hónapban, februárban meg egész hónapban itthon lesz velünk.... :)

Át kéne rendezni a kórházi csomagom, de valahogy nem visz rá a lélek... :? Majd talán holnap....

Stelly: nekem semmi érdemlegeset nem mutatott pénteken a CTG, de a doktornő szerint ez még semmit nem jelent, ettől még bármikor beindulhat a szülés.... A méhnyak nálam is eléggé megrövidült már.... De az is lehet, hogy azt jelenti, hogy hamarabb fogsz babázni, mint én... :)

Alvás - hát nem tudom, hogy hogy vagytok vele, de nekem az utóbbi 1 hétben már nemnagyon megy, pedig mindig jó alvókám volt. Most éjszaka is 3 órán keresztül csak pislogtam és hülyeségeken gondolkoztam és ez egyre gyakoribb.... :?

Zsu: jobbulást a férjednek! Remélem hamarosan rendbejön!

Kreiszi: sajnálom a vérnyomásod! Remélem azért a gyógyszeradag emelés hosszú távon segíteni fog! Ha nem, akkor indítják a szülést???
Nekem is volt egy pár hét, amikor 135 körül ugrált, de szerencsére rendbejött, most pénteken csak 90-et mértek.... Nem tudom mitől ingadozik ennyire.... :?

Jaj lányok! Annyira, de annyira szeretnék már babázni! Olyan nehéz ez a várakozás.... Elméletileg bármikor megszülethet Babóka, de az is lehet, hogy még 2 hét vagy több... Ha kiteszem a lábam a lakásból, mindig bevillan, hogy nehogy az utcán menjen el a magzatvíz... :?
Apát is minden nap megkérdezik, hogy na, szültem-e már... A fél kórház tudja, hogy szülni fogok... :roll: Azt mondta, hogy lehet, hogy egy pár kollégája meglátogat majd, aminek meg annyira nem örülök.... Mert ha család jönne az más, de azért idegenek.... :?
De hát bárcsak tartanánk már ott.... :)

Panna
pandusika

A legújabb, amit hallottam, hogy akinek mindig is rendszeres és pontos volt a ciklusa, állítólag azoknál gyakoribb, hogy pontosan érkezik a baba. Hát nálam mindig órát lehetett igazítani hozzá, szóval lehet hogy Hannababa február elején érkezik.... :)

Panna
pandusika

Gerendai Zsuzsi, Elif.... többiek ? Csak nem szülni mentetek??? :)

Panna
pandusika

Na vagyok én is, csak kicsit sűrűek a napok.
Nilabali: Köszi a férjednek a segítséget! :D

Andus: Én szívesen megosztom veled a valentin nepot, én is akkorra vagyok kiírva, ám szerintem pár nappal utána lesz a nagy előbújás.

Jobbulást a drága férjecskéknek...

Kreiszi: Várjon még bent az a lakó, drukkolok, h kerüljön el a toxémia, pihenj sokat, és nyugodj meg!

Olyan lassan rendeződik be ithon a lakás. Nem a bútorösszeszerelés, hanem a pakolászás megy tetü módon.

Képzeljétek, voltam benn a héten az oviban,és utána ezt a levelet kaptam, megosztom veletek is, ha nem baj:

Drága Zsuzsi néni!

Sikerekben gazdag boldog új évet szeretnék kívánni az egész család nevében!
Nagyon jól áll ez a "kis" pocak ami azt tükrözi, hogy ez a drága pici lány nagyon jól érzi magát odabenn!Dehát hogyne érezné magát ilyen szuperül amikor nagyon jó kezekbe fog kerülni amikor meglátja a napvilágot!
Zsuzsi néni egy kivételes ember és nagyon sokat köszönhetek önnek!
Nagyon köszönjük ezt a kis időt is amit velünk töltött,de ezt nem fogom tudni elégszer megköszönni!
Jó éjt és sok kitartást és sikert kívánunk életünk egyik legnehezebb,legkihívóbb és legkitartóbb feladatához!
Sok puszit küld: a Kis család!

...hát, mit mondjak, meghatódtam... :D

hopp, szétfőtt a zöldbab, rohanok!

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Ha csak pár mondatot is írtok, akkor is jelentkezzen mindenki,
h egyben van e még. :D

Kép

Kép
gjéti

Bogi: Nálunk is így volt ez, amikor Bencus bulis korszakát élte, éjszaka buli volt, napköbe egy-két mocorgás, aztán este megint kezdte a pezsgést! :D

B79andi: Örülök, hogy Erik jól van! :lol:

Panna: Bizony nehezen telnek a várakozással teli napok, hetek! :roll:

Zsuzsi: Örülök, hogy jelentkeztél, már kezdtem megijedni, hogy lett valami következménye az esésnek! :?
Nagyon édes ez a levélke, látszik, hogy mennyire szeretnek Téged a szülők és a gyerekek! :lol:
zsu83

Kreiszi: Huhh, drukkolok, hogy ne legyen gond és Alex akkor születhessen meg, amikor kell neki. Persze akárhogy is lesz, a lényeg, hogy mindketten jól legyetek.:) Holnap mész orvoshoz?

Zsu: További jobbulást Apának!

Andi: Tök jó, hogy Erik jobban van.:) Neked meg hajrá a tejcivel!:)
Én valóban próbálok nagyon pozitívan állni mindenhez, hogy meddig sikerül, meglátjuk. :wink: A család tűkön ül nálunk is és találgatnak, de mindenki arra tippel, hogy időben fog jönni. Az az igazság, hogy szerintem is. :wink:

Zsuzsi: Az, hogy te milyen szuper egy ovónéni voltál, az már kiderült a búcsúztatásodkor. :) Ez is olyan szép kis bizonyíték. :D

Nicko, megnyugodtál kicsit?

Elif, Crocus????

Én továbbra is jól alszom, és semmi jele a készülődésnek. Bogyesz többnyire csöndes, de tegnap egész este táncolt. :D Én ebből nem tudok következtetéseket levonni.... :?
Három hét.... :D

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Panndus:
Nálunk is a ciklus mindig pontos volt,igy reménykedhetek talán apa itthon lesz mikor itt lesz az idö...bizom benne nem csuszik az idöpont a szülésel mert igy pont szombati napra esik a nagy nap :wink:

Nekünk szivacsunk lesz a kiságyba,2szivacs van összepréselbe,kiképezve,légáteresztös meg minden féle dolog volt róla irva...remélem amennyibe került ezeket mind tudja :wink:
Kókuszmatrac nálunk itt nem kapható.

És ami nagyon elszomórit méhszájat nem néznek itt az útolsó idöbe...voltam orvosnál ,rákérdeztem az csak pislogott rám nagy szemekel..
Válasza az volt:Minek nézen...majd ha szivárog...azt meg úgyis érzem...kicsit leesett az állam,de nem tudok mint tenni...Hála istenek semmi panaszom nincs ez ügybe.

Julcsi köszi az érdeklödést!
Apa nálunk változatlan..majd jövö héten derül ki mi is a baja...vesznek vért cukora és telejes laborvizsgálatot is csinálnak...mert szegénykém nem akar hizni...bármennyit eszik a súlya inkább csöken nem hogy nöne...igy kivizsgálják mi okoza ezt.
3éve volt pajzsmirigyvizsgálaton akkor nem találtak neki semmit a fogyásra...remélem semmi komoly...mert abba beleörülnék...

Más:
Tudom hogy még korai a téma de gondolkozot valaki már baba úsztatáson?
Mi valoszinüleg visszük majd a Petrát...szerintünk elég jó dolog hogy kiskorábba megbarátkozik a vizzel.
Ismerösék már járnak az ö 6hónapos babájukal...a kislány nagyon élvezi...
Persze nem olyan úszásra gondolok mikor csak ugy bedobják a baby-t a medencébe....mert már láttam olyat is
:shock:
További kellemes 7végét mindenkinek!
Sok-sok pihenést!!! :P

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
zsancy

Sajnos nem érkezett még meg Kreiszi! Vagy van valami ismét a netemmel :oops:

Kép
kaandi

elküldenéd még1x? köszi

Kép
kaandi

zsancy: én is nagyon jó dolognak tartom a babaúszást, csak elég borsos áron lehet eljárni, de majd meglátjuk. Amikor ősszel voltunk wellnesezni volt egy házaspár akik simán behozták a vízbe a 8 hónapos babájukat, ők járnak otthon babaúszásra is, de itt sem féltek a fertőzéstől és nagyon élvezte a kicsi.

zsu: na ebéd után a délelötti hajtás után hulla voltam fetrengtem idáig. Apa követelte a lányát, puszilgatta és kérte hogy mocorogjon, amig ott ültem mellette semmi, majd amikor lefeküdtem újra az ágyra megint táncolt. Lehet hogy hű lesz a nevéhez :D

Nekem egyetlen leletem sincs rajta hogy milyen a méhszájam, a doki annyi szokott mondani és írni a terhes könyve hogy zárt. :shock:

Kép
budabo

Kaandi: küldtem ismér 2x is, remélem átmegy.

Köszi lányok a szurkolást. Dokihoz még nem megyek, szerdán megyek NST, pisivizsg, vérnyomimérés, vizsgálat körútra, ha addig nem jelentkezik többször ilyen érték. Napközben jókat mérek.

Kezdek aggódni Zétivera miatt! Elég régen jelentkezett. Remélem jól vannak!
kreiszi

már ok a dolog kreiszi, bemelegedett a netem :lol:

Kép
kaandi

Julcsi: Még egyben vagyunk, köszi az érdeklődést! Vendégség volt nálunk, most nemrég mentek el a bátyámék (brokkolikrém levest, sörös csirkét meg hagymás-ecetes krumplisalit csináltam). Kaptunk egy halom babaruhát, megint lehet mosni :D A kisbabánk unokatesója nagyon aranyos, most 9 hónapos, már fel tud állni. Most először láttam az orrszívós porszívót működés közben, persze a Zsombinak nem nagyon tetszett a dolog, pedig tényleg nagyon hatékonyan kiszedte a sok trutyit...

Holnap mehetek újra vérvételre, a hétfői vérvétellel mégis gond volt, nem fogadta el a kórház, ahol a mintát elemzik a beutalót, így irány a védőnő az új beutalóért, aztán az SZTK-s nőgyógyi, hogy aláírja. A régi minta már persze nem jó, de persze csak hétfőnként végzik el ezt a vizsgálatot (szerológia). :twisted:

Kedden meg Uh, és kiderül, hogy befordult-e a helyes irányba a baba, vagy döntenem kell a külső befordítás és a császár között. :cry:

Mindenkinek jó pihenést!

Crocus
Kép

Kép
crocus

sziasztok

Bocsánat h eddig nem jelentkeztem de mostanában nem vagyunk valami fényesen nagyon nagyon vizesedünk és a baba feje nálunk már nagyon lent van és a holnap elején a doki is azt mondta h biztosan nem fogjuk időpontig kihúzni.Nagyon nehézkes a mozgás igy apa csak a pihenést engedélyezi most sajna éjszakára kellett mennie ezért ide lopakodtam a géphez. :oops:
A babaszobánk és a babaholmik teljesen készen várják a nagy napot és a kórházi csomaag is összekészítve!

Látom mindenki tele van apro kis tapasztalatokkal ez olyan jó h megosztjuk egymással, mert ebből csak megnyugszik a másik.

Andinak gratulálunk a kis Erikhez!!!!!

Most már lassan nálunk is lassan beindul a babaeső!!! :wink:

Egyenlőre most csak ennyit ne haragudjatok h nem tudok többet irni de sajna az ülés nem megy:-(
Mindenkinek kitartást kívánok és szurkolok a szüléshez h élete egyik legszebb pillanatává váljon!
Nagy öröm hozzátok tartozni és sajnos most csak időnként de olvasni titeket sokszor volt olyan pillanat amikor a szavaitoktól nyugodtam meg!!!

Mónika
Kép
pmonika

Pmonika, Crocus: No, azért csak segít, ha keresünk Titeket, végül jelentkeztek. :)
Drukkra azt hiszem mindkettőtöknek szükségetek van, mennek! :) Crocus, külön drukk a keddhez, hogy beforduljon a Pocaklakó.

Szép pocakú Gjétihez csatlakozom, mindenképpen értesítsen valahogyan mindenki, ha megindul a szülés!!!

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Férjem üzeni, ha már ennyire sokan kívántok itt Neki gyógyulást, akkor tényleg össze kell szednie hamar magát! :wink: És köszöni szépen! :)

Zsancy: Nekem minden héten néz a doki méhszájat! De a lényeg, hogy jól vagytok Petrával, és nincs semmi gond! :)
Apának jobbulást kívánunk!
Mi is tervezzük vinni Bencust babaúszásra 3 hónapos korától!

Bogi: Nagyon cseles Füge baba! :wink: :lol: Szerintem passzolni fog hozzá nagyon a név! :lol:

Crocus: Drukkolok, hogy az uh-n jó híreket kapj! :) Reméljük befordult már a babád!

Pmonika: Örülök, hogy jelentkeztél! :) Nekem is nagyon lent van már a baba feje, múlthéten nyomott is rendesen, de most nem érzem, lehet hogy feljebb ment!? :roll:
zsu83

Lányok egy pillanatra újra itt hol van a közösbe a babazene:?
Én s el tudom érni?
Mónika
pmonika

Crocus, neked kérdezték, h akarsz e külső befordítást??? :shock:

Kép

Kép
gjéti

crocus: üdv. remélem jó híreket kapsz jövő héten. Drukk!!

Pmónika: neked is jobbulást!!!!!!!!!!!!!!!!

julcsi: tök jó hogy neked ennyi név észben van tartva, és mindig észreveszed ki nem jelentkezett már egy ideje :D

zsu: kisasszonnyal beültünk egy kád vízbe, megint beszélgettem vele - gyertyafény, füstölő - hogy ügyesen, gyorsan, könnyedén szüljünk és hogy már nagyon várjuk. Na a férjem most benyögte - állandó sport drukker - hogy ha nagyobb lesz a lányunk viszi VB-re, Olimpiára akármire. Nagyon szeret meccseket nézni és nagyon tud drukkolni. Bárki bármit mond egy fürdő csodákra képes. Most nagyon jól érzem magam :D
A férjed is szedje össze magát és teljesen gyógyuljon meg!!

Kép
budabo

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?