A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Jó reggelt!
Krisz merre laktok, hogy mesze van a kórház?

Mi életem legpocsékabb éjszakáján vagyunk túl. Mire el tudtam aludni fél 3-kor (folyamatosan fájdogáltam, Ádi rugdosott és küzdöttem a sav ellen :evil: ), akkor felkelt a leányom és másfél órán át pörgött. :shock: Utoljára ilyet ded korában csinált, érthetetlenül néztem... Kiabált folyamatosan, végül 4.15-kor felkeltettem Apát, váltson fel, mert már összeestem kis hijján és a bőgés határán álltam. Ezek után a kis büdös kipattant az ágyból reggel 7-kor. Ki sem látok a fejemből, de ugye azért nagy szívás ez a második gyerek, mert nappal nem tudok visszafeküdni, csak ha elviszi Mama, vagy ha délben ő is alszik. Kezdek NAGYON kimerült lenni... :? És még mindig semmi. :evil:

Krisz, ha Te 9-re mész holnap, akkor ha bent vagy még fél 11-kor csörrents már meg, mert én akkorra megyek, de lehet, hogy neked is várni kell dokira, stb és tudunk talizni, ok?

Sosem gondoltam volna csajok, hogy túlhordom ezt a gyereket. :roll:

Zitocs! Üdv itt, jöhet a szüléstörténtet. Most egyszerűen elképzelni sem tudom, hogy valaha megszülök. :shock:
Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Jó reggelt!
Senki nem ment szülni? :shock: :shock: :shock:
kisbogacs

Bartika: ha ott vagyok még, rádcsörgök. Káposztásmegyeren (IV.ker.) lakunk, tömeggel sok átszállásos buli. Kocsival nem vészes, de már nem vállalom be a vezetést. Remélem megértőek lesznek, és elengedik a férjem, ha menni kell a héten ezekre a vizgálatokra. Csak megszülünk a héten, nem? Bár nálam semmi jele.
Sajnálom a rossz éjszakádat.

krisz78

Zitocs, nálunk is lenne nagymami jelentkező, csak olyan messze laknak...azt meg nem akarom, hogy hetekre idecuccoljanak. Inkább megpróbálom egyedül, aztán majd meglátjuk... :roll: szüléstörténetre kíváncsi vagyok! Nekem nagyon jó tapasztalataim voltak a Flórral :wink:

Krisz, hú nem lesz egyszerű 2 naponta dokihoz járni...de hátha Manó megoldja ezt a problémát helyettetek...drukkkkkkkk!

Bartika, nem semmi éjszakátok lehetett...Köszi a pü-t egyébként, azóta úgy tűnik visszaálltunk az eredeti "mintababa" kerékvágásba. Éjjel 3 óránként eszünk, majd alszunk :lol: úgyhogy remélem nem kell trükközni, hanem ez így is marad :lol:
Még nem hordtad túl, van még 1 napod :wink:
Pötyi mennyi időre született?

Kisbogács, hogy vagytok? Apával mizu? Éjszaka jól telt?

Már szült csajszik, hogy álltok a pocakkal? Tornáztok? Most gondolkodom, hogy beszerzek egy hastartós bugyit. Bár, már alakul, kezd feszesedni a napi torna, krém és gondolom az idő hatására :lol: már csak 3 hónapos terhesnek nézek ki :lol:

Kép
vickybabe

Sziasztok!

Én is beköszönök! Az én éjszakám nem picúrka miatt telt rosszul, hanem egész éjszaka a kórházzal álmodtam mindenféle hülyeségeket. Nem is értem, miért kell már holnap befeküdni, ha csak kedden lesz a császár. Úgy szeretnék már 1 héttel idősebb lenni.

Kép
jandrea

Jó reggelt!

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Jó reggelt :) na. ne gondoljátok, hogy most keltem :wink: csak most értem ide :)
Látom, szegény pocakosoknak kemények az éjszakák. Kitartás Lányok, nincs már sok hátra!

Viki: nekem nem nagy a hasam, de az kis puha háj :roll: ok, tudom, hogy a kitágult bőr.... én nem tornázok, egyelőre... tegnap olyan brutál módon véreztem :shock: pedig előtte már majdnem elmúlt :roll: majd ha jobb lesz :) a régi gatyikba szerintem még nem férek be, a tréningekbe igen.

Zitocs, nagyon aranyos Viola :)

citrom: Mesinél még ajánlották, adtam is neki (most is odavan érte), de Zazánál már szóltak, hogy allergén...

segítség: én kedd óta egyedül vagyok itthon... őszintén: nem hiányzik a segítség. Papa hozza-viszi a gyerekeket, Apus bevásárol, én meg teljesen jól elvagyok itthon. Nem tudnék senkihez sem alkalmazkodni.

tejcsi: én is hallottam, hogy jól fizetnek érte, de sok munkával jár, és szerintem a szervezetet is megterhelni... bár nem vagyunk egyformák, valaki lehet, hogy jobban bírja. Nekem a diéta mellett elég Sacit megtömni :D

Csöre
csöre74

Sziasztok pénteken délután végre hazajöttünk kis manónkkal. Magdolnasszal csak két kórterem választott el ők is jól vannnak. Nagyon féltem a műtéttől, de amikor kiemelték én lettem a földön a legboldogabb édesanya :D :D utánna egyből apuka kaphatta meg ő egy üvegen át nézte ahogy pici lánya a világra jön. A csecsemős nővérek viszont nagyon genyók szabályosan húzták a szájukat ha tápszerért mentem neki. és nem segítőkészek sőt..... :twisted: majd jövök még de eddig nem jutottam el idáig az első éjszakát végig járkáltuk szobáról szobára ma már jobb volt a helyzet.... :D előtejem van de gyötrődök a cicifejéssel nem tudom mikor fog megindulni rendesen majd kiderül ja meg teszek fel képet is ... puszi nektek
erzsebet0312

Erzsébet: üdv újra itt, és ismét gratula a Nellihez :)
A csecsemősökről: :evil: szerintem sem voltak igazán segítőkészek, szerencsére kevés dolgom volt velük... azaz kifejezetten unszimpatikus egy volt, aki ki sem mozdult a csecsemős szobából... és nem valami emberi hangon beszélt a kismamikkal :evil:

Csöre
csöre74

Erzsébet még egyszer gratulálok! Bár már én is itt tartanék! Várjuk a fotókat!

Katuska? Hol vagy?

krisz78

Úgy kimerültem, reggeli etetés után idefeküdtem Manó mellé a kanapéra és együtt aludtunk... Olyan jólesett!

Vickybabe, köszi a kérdést, apával rendeződtünk, bár a konfliktusforrást nem említettük azóta sem.

Manó éjjel megint csak egyszer ébredt, de akkor végigpróbálta rajtunk a teljes fegyverarzenált:
1. úgy bekakált, hogy kifolyt a pelusból: bodyt, rugit, sőt az ágyban lepedőt kellett cserélni. Magát is sikerült úgy összekoszolnia, hogy jobbnak láttam 200 törlőkendő helyett kicsit lemosni a csap alatt. Tehát vetkőztetés, fürdőszoba, vissza gyorsan a szobájába és öltöztetés. Gondoltam még a popsikrémezés stb. előtt adok rá egy bodyt legalább felülre, meg ne fázzon a Cseppem.
2. Rossz ötlet volt. Hiába húztam fel rajta magasra, kicsim egy óvatlan pillanatban lepisilte maga alatt a pelenkát, a tetrapelenkát, ami pedig szépen vitte-vitte a nedvességet az előbb még tiszta ruhácskára.
3. OK, ismét ruhacsere, immár tényleg villámgyorsan. Pelus is felkerült, apa kicserélte a lepedőt is, úgy éreztünk ezután már semmi nem történhet. Elkezdtünk etetni. Picurkám pedig olyan mohó volt, hogy az evés max 5-6. percében sugárban visszahányta amit addig megevett. Eláztatva mindent magán, rajtam, magunk alatt a kanapén...
Szóval most tele van a fregoli a tegnap estével :D

TEJ: tegnap direkt mértem 24 órán keresztül, mennyit fejek le Manó etetése után. 840 cl lett a napi eredmény. (Éjjel nem fejtem)
kisbogacs

Erzsébet jó téged újra látni! Kérünk majd képeket!

Katuska, tényleg, tessék bejelentkezni! Nincs sutyiban szülögetés!
kisbogacs

Kisbogács, ismerős az éjszakai sztori, párszor mi is eljátszottuk. Aztán a rutin majd segít (msot már ha pelust cserélek, beengedem a levegőt, aztán picit visszarakom rá, na ilyenkor jön a pisi). Az összekakálásra mindig kétszer megnézem, hogy a hátán rendesen tart-e a pelus. Büfire: szakállka. Nem azt mondom, hogy tökéletes, de már nincs napi 5 ruhacsere és éjjeli ágyneműcsere...
840 cl naggyon durva!!!!!!!!!!!! Tejcsárdát akarsz nyitni? :wink: :lol:

Erzsébet, üdv itt újra!!!!!!!! :lol: várom a képeket + beszámolót!!!!!!!

Katuska??????? Picuranyu????????

Kép
vickybabe

Csöre, torna: én is elkezdtem jobban vérezni, mikor belefogtam. Aztán a haránt és ferde hasizmot egyelőre hanyagolom, így már OK :wink: Gátizomtornát is gyűröm, de ott még vannak rendesen kihívások :roll: na és az aranyérről ne is beszéljünk... :evil:

Kép
vickybabe

Vickybabe: Manó csak hason hajlandó aludni. Akármennyire szorosan teszem rá a pelust, a has irányába valahogy nem elég hatékony.

Torna: irigy vagyok, nekem 3 hónapig tilos!

Öööö asszem elírtam a tejmennyiséget, szóval 8,4 dl... kicsit el vagyok varázsolva az átváltásokkal... :D :D :D
kisbogacs

Bartika: :( a nehéz éjszaka miatt

Erzsébet: üdv! Otthon az ember gyorsan sokkal jobban érzi magát...

Kisbogács: kaki történet ismerős- nálunk mindig akkor sikerül, ha felrakom rá a vadiúj, tiszta Libero pelust- azon nyomban eláztat mindent és mindenkit 8) :lol:

Szüléstörténet:

Előljáróban annyit, hogy a 19. héttől kezdve a méhem hiperaktív volt, folyamatos, brutális keményedések (a CTG vizsgálatok tapasztalata szerint jóval 100 feletti értékeket produkáltam). Így a dokik végig azon küzdöttek, hogy Maszatmanó minél tovább benn legyen, s közölték, hogy "Nézzen szembe a ténnyel, nem egy anya típus, ez a gyerek magában nem fér el..." Letiltottak a terhestornáról, mindenről- szerencsére unokatesóm terhesjógát oktat az Örsnél, így járt hozzám külön szemináriumot tartani 8)

Innentől a szülésem története a "Bejött tippek" meséje. Mindkét kezelő dokim közölte, hogy véleményük szerint 2600g-s babát még meg tudok szülni, a dokinéni a szülés beindulása előtt 1 héttel közölte, hogy "No, adjunk neki még egy hetet"... S a szülés a magzatvíz elfolyásával spontán beindult rá egy héttel szerda este 21:15-kor :D . Fájás nem volt, csak keményedés- no ezt már megszoktam. A kórházban a dokinéni borzasztó örült- szegény előző nap reggel 7 óta folyamatosan "születetett" :shock: Mikor megérkeztünk, a méhszáj 1 ujjnyi, s dokinéni mondta, hogy "No, első baba, ez kb. 12 óra lesz"- s láss csodát, másnap reggel 9:50-re lett meg Maszatmanó. Szegény dokik kaptak ugyan tőlem némi pénzt, de ha ezt a három tökéletesen bevált tippet inkább lottószámokra használják, még jobban jártak volna :lol:

A vajúdás amúgy csendesen telt, szépen fájogattam (méhem jól begyakorolta), tágulgattam (lassan, de biztosan), NST értékek az egekben...

A beöntés és a 6 órás antibiotikum injekció után váltották egymást a szülésznők. A kórház szülőszobai része nagyon szuper, csak a légkondi volt brutális, meg az a mechanikus írógép, ami totál kirí a teljesen modern környezetből :)

A szülés legrosszabb része az utolsó két óra volt, amikor már jöttek a tolófájások, de el kellett volna lazulnom, és tilos volt nyomni. Annyira emlékszem, hogy ott fekszem a szülőágyon, és nem hiszem el, hogy szülök, hogy mit keresek én ott, hisz "Nem vagyok anyatípus"...

Apu nem volt benn, én akartam így, szegény- plusz teljes nagyi koszorú - 12 órán keresztül szobrozott az előtérben- szerintem nekik volt rosszabb.

Végre megvolt a kellő tágulás, már benne jártunk a délelőttben, végre szülhettem- s ekkor 19 hét és 11 óra vajúdás után a méhem úgy döntött, hogy "No, több fájás és összehúzódás nincs", és totál leállt. Bekötötték az oxyticin infúziót- de mint halottnak a csók. A dokinéni már arra gyanakodott, hogy véletlen MagneB6-ra akasztottak rám...

S hívták a főorvost konzultálni, hogy akkor ebből császár lesz... rám tette a kezét... mire valahogy megijedtem- vagy a méhem feltámadt, jött egy jól elkapott tolófájás, Maszatmanó feje kijutott, s innen nyert ügy!

Utána már csak a varrás miatti tűfóbiámat kellett leküzdeni, de a dokinéni és a szülésznő iszonyú rendesek voltak, elterelték az agyamat mindenféle állatos sztorival...

Az idegesség és a megkönnyebbülés igazában akkor tört rám, amikor hazaértünk Vió-manóval- zokogtam vagy 2 órán keresztül.

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Fú, ez a hasra fektetés nálunk viszont egyáltalán nem működik! A kiscsaj személye ellen irányuló erőszaknak veszi: felemeli a fejét az egekbe, lábait behúzza majd tuszkolja- ez mind szép és ügyes, de közben üvölt, mint az a bizonyos fába szorult...

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Viki: na, azt hiszem, max a gáttorna menne :)
Én torna nélkül kezdtem jobban vérezni :( nem tudom, igazán, hogy mitől... igaz, elég sokat voltam tegnap talpon, többet, mint korábban, de annyival nem :( 2 pisi között túlcsordult egy Always extra :(

Saci is hasonbaba, eddig egyszer csordult túl a kaki, amikor elfelejtettem éjszakára nagyobb pelust adni rá :roll:

Kriszti: én értettem :wink: (a tejmennyiséget), 8 éve 1 literért 900 Ft-t adtak, gondolom, most többet :) az már egész jó kiegészítés :wink: ezzel még egy gyereket meg lehet etetni :) ha lefagyasztod, úgysem tudod mindet felhasználni, persze, van vele macera, ha leadod :roll:

Ja, Katuska jól eltűnt :roll:

Csöre
csöre74

Zitocs: köszi a történetet :) összességében azért jó szülés volt, ugye?
Hason fekvés: minden baba máshogy szereti :wink:

Csöre
csöre74

Kisbogács: tejleadásban képbe hozott a szobatársam :D Kell hozzá még pár vérvizsgálat, pl. AIDS teszt, és most állítólag 1800Ft-ot adnak egy literért. A várandós tanácsadós könyvben van erről több infó, ha kaptál ilyet a védőnőtől.

A Flórban a szoptatós nővérek nagyon veszekedtek egyébként a soktejes anyukával, hogy ne fejjen, mert az "Ördögi kör". Más kérdés, hogy a csaj fizikailag rosszul volt, ha nem fejte. :roll:

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Kisbogács: Hihetetlen hogy ennyi tejed van, nagyon szuper!!
Nekem annyi van amennyit a pici eszik. Szopi után talán 1-2 cseppet tudok kisajtolni még a ciciből, akár elektromos szívóval akár kézi fejéssel próbákozom....de legalább annyi van egyenlőre ami elég. Gondolom , hogy elég mert 1-1 szopi után alszik 3-4 órákat van amikor 5-öt és szépen gyarapszik a súlya is.
Iszom a szoptatós teát, szedem a homeos bogyót.........hát remélem lesz tej sokáig.
AZ első terhességem után nem nagyon volt........szerintem ez alkati kérdés is anyukám 1 napig nem tudott szoptatni engem...
Én kűzdök mint malac a jégen....szedek mindent, iszok mindent, fejek, remélem nem hiába :wink: :wink: .

Erzsébet: Üdv újra köztünk! Ismerős amit írsz, én is piszkosul féltem a műtéttől.....jó túllenni rajta:-). Örülök, hogy jól vagytok:-).

Katuska hol van? Csaknem? :lol:

KépKép
peni

Bartika: Elfeljtettem megköszönni a francia almatorta receptet! Mármint, hogy feltetted! ÍRtó jól hangzik, ki fogom próbálni a héten!-bár igyekszem mellőzni a cukrot meg a direktbe hízlaló cuccokat.........de ezt kipróbálom!
Köszi :)

KépKép
peni

Peni: azt olvastam, kell a szénhidrát a szoptatáshoz :wink:
Én sem tartom olyan marha szigorúan a cukordiétámat... :roll: alig várom, hogy vége legyen :?

Csöre
csöre74

Sziasztok!
Pénz dokinak:
Eredetileg vasárnap engedtek volna haza, a doki csak azért jött be, hogy a varratot kiszedje. Apa lekéste a dokit, így nem tudtuk oda adni a pénzt és a páleszt. A 6 hetes kontroll nekem távolinak tűnik, így a héten Apa bement a rendelésére, és megköszönte neki a segítségét :)
Szülésznőnek hazajövetelkor adtuk oda a neki szántat.

Éjjel:
Volt brutál éjszakánk nekünk is, de amióta kapja az Infacolt, szerencsére minden ok :) Kátszewr kel, 2-kor és 5 körül, eszik, alszik :)

Zitocs:
Egy napon születtek a babáink :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Itt vagyok ám....

Zita üdv köztünk! Jó kis szüléstörténet a tiéd is! Még hogy nem vagy anyatípus....no comment.

Krisz! nyugi megvárlak....egyébként pont így vagyok én is. Már csak a bungi jumpingot nem próbáltam....de még egy normális keményedés sincs!!!! Ma nagyon hisztis vagyok...

Kisbogács! kérdezz rá a védőnénitől, hátha van valaki a környéken akinek jól jönne a tej! Ha a tejgyűjtőbe adod elég nehéz betartani a szabályokat! Hiába fertőtlenítesz le mindent még a lakást is akkor is találnak benne valamit....de így védőnőn keresztül lehet valaki szívesen fogadná!
katuska79

Katuska: azért azt hagyd ki :wink: ne légy hisztis... bízd rá Petrára :wink:

Csöre
csöre74

Csöre! szerencsére nincs híd a közelben ahonnan ugorhatnék:) A nullás körgyűrű van itt pár percnyire de elég kicsit lehet róla ugrókötelezni :lol: :lol: :lol:

Már zavar, hogy tudom jó nagy és erős, a méhlepény már kezdi bemondani az unalmast, a bőröm meg napról napra jobban feszül és reped szét....hova nő még?????? Kezdek leamortizálódni...egyre kevesebb az erőm, érzem, hogy a szívem dolgozik, mint az őrült. A vérnyomásom meg a béka segge alatt. Bezzeg a gyomorsav az mászik felfelé...és csak számolom a perceket, hogy legalább teljen rajtam az idő...
katuska79

Na, vagyok én is.

Erzsébet! Üdv itthon. Majd gyere és mesélj, ha lesz időd.

Kisbogacs! 1800.-Ft/L a tejcsi most. hetente 3x viszik el.
Szerintem érdemes lenne megpróbálnod. Sok kismami örül neki.

Katuska! Én már komolyan azt hittem, hogy fát vágsz. :oops:

Bartika! Mágnes! Sajnálom a brutál éjszakát. :(

Vickybabe! Már csodaszép anyuka lehetsz. :)
Levente?

Csöre! Te meg a háj.... 2 különböző dolog!

Mi éjszaka a szülészeten voltunk.
De nem szülünk.

Kép
hanna30

Hanna: olvastam a blogot :)
OK, nem háj, csak kitágult bőrréteg párnásan berendezve hastájékon :wink: azért ránézésre előbb mondaná rá az ember, hogy háj :D
Katuska: :( hátha holnap indítanak... hiszen elvileg holnap már egy nappal túlhordod... :roll:
sajnálom a repedezést :( az meg, hogy mostanra belassulsz, és kezd teher lenni, teljesen természetes, eddig pörögtél egy kicsit nagyobb fordulaton, mint az átlag :wink:

Csöre
csöre74

Csöre! :)
Hát, szerintem pár hét és nyoma sincs.

Katuska! Nagy ölelés.

Kép
hanna30

Sziasztok!

Üdv az újaknak, látom nincs újabb babó. Sebaj, még nincs vége a napnak. ;)

Mi jól vagyunk, egy deka fájás sincs, Kristóf sose fog kijönni. :roll:
Holnap CTG, hátha akkor már okosabb leszek. :)
Vendég

Elindulunk a kórházba...

Kép
hanna30

Hovááááá Hanna????

Csöre
csöre74

Sziasztok,

Én se szültem meg suttyomban.
De persze a szokásos hajnali 10 perces jóslókat próbálgattam, legalább 4-5 volt. Mire tényleg rászántam magam, hogy akkor mondjuk felkelek és járok egyet, hogy ezek mik, na addigra elaludtam....
10-kor keltem.

Most se vagyok virgonc.

Aranyér: hát, a krém eddig kb. annyit ér, hogy nem romlik. Most nem tudom ez eredmény-e, én azt akarom, hogy javuljon :twisted:

Kép
gombócmakka

Laca vagyok. Megint volt folyadék, de a mennyisége miatt ez vagy magzatvíz, vagy súlyos nemi betegség! Na mentünk pá!

Kép
hanna30

Picuranyu: túlterveztél :wink: vagy gondolod, még belefér 5 baba a napba? Olivér, úgy tűnik, kijönni készül :)

Csöre
csöre74

hanna: mi történt??????
Vendég

Ó, Hanna, mire eljutok odáig, hogy visszajöttetek a szülészetről, megint indultok?

Akkor drukkolok!

Kép
gombócmakka

Hajrá Hanna!!!! Köszi Laca az infót :)

Csöre
csöre74

Hanna! na na mi történt????

Csöre! nem indítanak...5 nap után is csak be kell feküdni...de akkor sem indítanak még:(

Na még a végén Hanna beelőz mindenkit :lol: :lol: remélem miinden ok azért vele!
katuska79

hanna: Hű, most olvasom. Remélem, hogy inkább magzatvíz. Szorítok Hanna, minden rendben lesz!!!!!

csöre: simán belefér még az 5 babó. Végülis még van kb. 9 és fél óránk a napból. ;)
Vendég

HAjrá Hanna! mindent bele!!!! Legalább Te produkálj ma nekünk egy tündéri babááát!!!!
katuska79

OK, Picuranyu, úgy legyen :wink:
Végre egy kis izgi :D :D

Katuska: beszélgess a kis harcos amazonoddal :D hátha meg lehet motiválni valamivel :wink:

Csöre
csöre74

Hanna nagyon nagyon szurkolunk!!!!
kisbogacs

Hanna nagyon nagyon szurkolunk!!!!
kisbogacs

Hanna:
Nagyon remélem, hogy ez tényleg már szülés lesz :) Drukkolok!!!!!

Kép
Kép
Kép
mágnes

kétszer ment el. nem baj, duplán is igaz :)
kisbogacs

Csöre! beadom neki a tegnapi sült banán maradékát:)
katuska79

Katuska: az jó ötlet :D jó sok cukor kell az oxitocin termeléshez :wink:
A sima sárga banánt sütötted meg?

Csöre
csöre74

Igen! édes sűrű palacsintatésztába mártva, olvasztott csokival leöntve és tejszínhabbal.
katuska79

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?