Sziasztok!
Gabi!
Tökjó, hogy Lacika már megfordult. De ne aggódj, ha nem csinálja sokáig, az októberieknél is már nagyon sok baba átfordult 1-2x, aztán azóta sem semmi. Talán 1 vagy 2 gyerkőc csinálja már tudatosan. Lilla még nem csinálta.
Nagyon édesek a képek! A 3. –on tök nagyfiú már Lacika, mintha mát legalább fél éves lenne.
Dalma!
Hogy sikerült a szülinapi vacsi? Gyerkőcök is jól viselkedtek otthon? (Jó)Utólag is boldogot!
Konkrétan szúrattad vagy lövetted Panna fülét? Én is gondolkodom rajta nagyon, mielőtt meg nem született, erős volt az elhatározás, h amint hazajövünk, kapja is a fülbevalót. De Norbi egyrészt nem nagyon akarja, mert sajnálja, én meg vacillálok, mert Lillus olyan kis manó, nem mondanám, h kifejezetten lányos pofija van, így nem tudom, h hogy állna neki a fülbevaló. Ezért úgy gondoltam, h esetleg egy bedugós kis pöttyöt lövetnék neki. De nem tudom, nem igazán látok ilyet a babákon, és midnenhol csak ezt a kapcsos babafülbevalót lehet kapni, ami nagyon lányos, meg nem is tetszik annyira. Van ez az újfajta félkarika, ami áltlaában végig köves az elején, az tetszik, de végképp nagyon lányos, és nem illene hozzá. A tietek milyen?
Nagoyn édes Panna baba, azok a hatalmas szemek??!!

Na és tök ügyesen hasal már a kisasszony, és tarja magát. Sajnos mi még sehol sem tartunk ebben a témában.

Lillust korábban még letenni sem lehetett, nem hogy hasra, olyan sírós-hasfájós volt, meg főleg az ez miatti nemalvás miatt hulla fáradt. Kb 2-3 hete rendeződött a helyzet, de utálja és 1perc után sír…ezért én hülye meg csak 2-3 naponta teszem hasra, mert nem szeretm ahogy szenved szegény. De muszáj lesz kőszívűnek lennem, különben el fog maradni a drágám a fejlődésben.
A horror fejést sztem többször kellene megismételni ahhoz, h látszatja legyen. Én x napon megcsináltam 3x, és azóta naponta esténként…és így tartom az akkor megugrott mennyiséget. Na meg a sör… Most kezd egy picit apadni a mennyiség megint, úh újra be kell iktatnom egy ilyen napot….
Katica!
Hát igen, apukám egy kincs, nemtom mit kezdenék nélküle, rengeteget segít! Ha épp itthon van, ő viszi ki babakocsiban Lillust, mivel napközben csak így alszik el (3x). Fürdetésnél segít, és az esti szopi után ő büfiztet és altat.
Hát az oltásokban most elbizonytalanodtam. Eredetileg úgy terveztem, h kint kapja meg őket, de most beszéltem Norbival, és azt mondta, h jobb lenne, ha csak február végén mennénk vissza, mert már ott is fagy körül van a hőmérséklet, és mivel borzalmas a szigetelése a lakásnak, ingünk gatyánk ráfűtenénk, h ne fagyjunk meg otthon Lillussal. Mert mivel ők mind dolgoznak, napközben nem megy a fűtés, és így talán nem lesz horribilis a számla. Szal a lényeg, h így lehet h itthon fogja megkapni a kiscsaj…de ha ezt tudom előre, már rég lassan a másodikra kellene mennünk, és még el sem kezdtük.

Megkérdeztem kint még, és azt mondták, h nem baj, h később kezdi el…na de 4 hónaposan? Nem gáz ez, h ennyire későn kezdené, mikor a többiek már megkapták mind?
Örülök, h már meggyógyultál és hogy viszonylag jól viseltétek az oltást. Igen, nagyon sokan adnak már előre kúpot, sztem én is fogok….
Örülök, h nincs komoly baj, de azért jobban is megnézhette volna Lénát a doki.

Nem lehet, h fizetni kellett volna neki? Én hallottam olyanról, h x doki csak akkor volt kedves és alapos, ha kapott egy kis pénzt, egyébként meg lerendezte 2perc alatt.
Vera!
AZ jó, ha negatív lett az uhu, de derüljön már ki végre, h mi a baj, és orvosolják gyorsan! Szurkolok!
Nagyon aranyosak a gyerkőcök!
Sonny!
Igen, ezt én is olvastam, h a kinti baba érzi a pocaklakót, és ez megnyugtatja.

Tökjó nektek, h Noel elvan egész nap úgy, h nem nyűgös! Bár mostmár én sem panaszkodhatok annyira!
Nagyon édesek a képek!
Kata!
Kevin is nagyon édes!

Hogy áll az alvás téma?
Kri!
Ti is nagyon szépek vagytok! Haláli az, ahogy a mikrónál csücsül! Hogy csináltátok?
Irigy a fodrász miatt!

Bár nem konkrétan, mert én a rasta hajamat még csak nem is fésülöm, de mást szívesen csinálnék, ha Lilla is lenne olyan kedves és kivárná.

Na de ha nálunk kibillen a megszokott rendből, akkor csak nyűgi van. Úh így nem tudok nagyon menni sehová. Csak ha közben mozog alatta folyamatosan vm… (autó, babakocsi)
Sajnálom nagyon a dongalábat! Remélem, h csak enyhe, és gyorsan helyre lehet hozni a kiscipővel! Én két lányt ismertem, akiknek súlyos volt, mindkettőt műtötték, végig fel volt vágva a vádlijuk, és a járásuk sem jött helyre. Remélem, h nálatok nem lesz ilyenre szükség! Nem nézték ezt meg még a pocakban? Nekünk mondták a 4D-n, hogy nincs dongalába Lillusnak, szal már ott is látják.
Anya!
Kincső is nagyon drága! Gratula a 4kg-hoz!
Pipal!
Hát, lassan, de biztosan haladunk. A nappali babakocsiban alvás még mindig megvan sajnos (de legalább addig én is tudok pihenni:)), éjszaka annyiban előrébb vagyunk, hogy esti szopi után szokásos böfi és altatás, utána letesszük, mindig felébred, de már nem vesszük ki, hanem apukám sutyorog neki, és így már 5perc alatt elalszik…ezután 4.30-5.30körül felkel enni, fél óra múlva visszateszem, és alszik még 7-8ig (Ilyenkor legtöbbször hang nélkül visszaalszik, de van hogy pár percet sírdogál előtte.), ekkor indul a kaja, játszás, alvás, kaja stb rendszer, 7.00-7.30körül fürcsi, 8.00kor szopi, és alvás. Általában 9.00-9.30-ra elalszik. Van, hogy előfordul egy óra csúszás, ha esetleg az utolsó alvás nyűgös lenne, és felébred, majd fél óra múlva visszaalszik…ekkor csúszik minden egy kicsit.
Lilla is napi 4-5x kakil. Általában minden kaja közben nappal, éjszaka csak ritkán.

Egyzser beálltunk már napi, vagy kétnaponta 1-re, aztán megint besűrűsödött. Elég híg, és gyakran zöldes, nyálkás, ami miatt egy kicsit aggódom, ha nem múlik röveidesen, megmutatjuk a dokinéninek. Olyan tankönyv szerinti mustár színű és állagú cucc nincs nálunk.
Mi már 1-2 hete napi 5x eszünk. Reggel 7-8, 12-1, 4-5, 8-8.30 és hajnalban 4.30-5.30, de volt már, h bírta 6.30ig is, ilyenkor kicsit csúszik a nap. Szal nekünk már napirendünk van, de ugye egy órán belül mozognak valahogy az etetések, nem óra szerint eszünk. Bár hozzáteszem, h napközben ébresztenem kell enni. Általában 2-2.5órát alszik, és szinte sosem ébred magától az első 2 alvás után, a 3. meg néha ilyen, néha olyan. Csak nem merem hagyni addig ameddig akar, mert félek, h nem fog eleget enni, meg esetleg veszélyben lehet az éjszakánk. Egyszerre pontosan 1,5órát képes fent lenni, utána kezdődik az álmos nyűglődés (na ehhez órát lehet igazítani) és megyünk aludni.
Nagyon édes Nati! Gyönyörű szemei vannak!
Ditta!
Nagyon ügyesek vagytok, h Ágoston baba már egy órát is eljátszik. Mi 15percnél tartunk, mivel utána már le is telik a 1,5óra, és elálmosodik. (sajnos kb 1óra mire végzünk a kajcsival)
Eszter!
Nagyon kis cuki Julcsika! Gratula a szép gyarapodáshoz!
Örülök, h Beni is visszarázódott a saját bőrébe!

Hogy sikerült a múltkori ügyintézés?
Sztem Lillus is már gurulna, ha folyna a szájába végtelenül a tejcsi, amíg meg nem unja. De sajnos nincs így, esti horrorfejéssel (kb 50-60ml jön össze), és az ellenkező ciciből tejkagylóval összegyűjtve a tejcsit éppen elég…illetve ha lenne, akkor sztem enne többet, de hát ez van, de nem éhezik.

Így általában a reggeli szopi elég, a déli is általában (de kapott már 1-2x ekkor is pótlást), a délutánit és az estit pótolni kell, a hajnali megintcsak elég, mert a fejés és a kajcsi között eltelik 5-6óra, meg alszom is, ami szintén jót tesz. Szal ha nem elég a szopi, akkor 120-130g-ra egészítem ki az így-úgy összegyűjtögetett tejcsiből, este pedig 140-150-re. Szerencsére tápit még nem kapott, csak még régen 2-3x, amit nem is kellett volna, ki is hányta.
Reni!
Örülök, h jól vagytok! Nagyon aranyos Krisztián! Sztem szopi után fejd le azt, amelyikből evett, és akkor több fog termelődni, mert olyan, mintha Krisztián tovább szopizna, és akkor igazodik az igényhez a tejcsi.
Kumpibogár!
Remélem nem lesz semmi baj!
Csuri!
Nagyon kis édes Kata! Gratula a szép méretekhez!
Melaszka!
Nagyon édes Marci! És 6kg? Nemsemmi!!! Gratula!
Szaszi!
Sajnálom, h ilyen nehéz a 2 gyerekkel!

Remélem olvasod ezt, ne adj sztem Jenninek kamilla teát! Elpusztítja a természetes baktérium készletet, és teljesen tönkre fog menni a bélflórája. A babáknak max 1 hétig szabad inni. Ezért nem szabad a mecsek teát sem sokáig, és szünetet kell tartani, mert az édeskömény mellett van benne kamilla is. Adj inkább babamosoly teát, az tiszta édeskömény, és bármeddig adhatod. Lillus is azt kap esténként 10-30ml-t fürcsi után öltözés közben, mert akkor nagyon sír szegény, és csak nyugtatónak, mert a szopi majd utána jön. Szerencsére a hasfájást már kinőtte, úh nem azért kell.
Nagyon édessek a csajok!
Honey!
Örülök, h jól vagytok! Ez a micimackós történet haláli, nagyon okos Betti! Azóta, h írtad, én is kérdezgetem Lillust, h hol a kukac? (a pelenkázó szélén van), de semmi reakció.

Nagyon szépek a lányaid!
Ske!
Örülök, hogy jól vagytok, szépen fejlődtök, és alakulnak az esték is, irigy vagyok az alvásidőre!

Nagyon aranyos Ádám!
Zsófi!
Üdv!

Nagyon aranyosak a csajok!
Anya!
Jaj, nagyon sajnálom! De remélem nem lesz semmi baj!!!
Na olyan sokáig tartott felzárkózni, h már ébresztenem is kel Lillust fürcsizni. Írtam már itt-ot magunkról egy-egy hozzászólásnál. Ehhez még annyi, h mostmár Lillus is rengeteget vigyorog, és beszélget, ha beszélünk hozzá.

Mondja, h gííí, hööö, hááá, ááá, meg néha ilyen sikongatás félét is csainál, ami sztem röhögés akar lenni, de nem biztos…elég fura a végkifejlet.

Egyébként még mindig itthon, egyre tolódik a visszautazás, kiváncsi vagyok végül mikor jutunk vissza Londonba.

Az oltáson vacillálok… Ja és már nagyon szépen tartja magát Lillus, ha felemelem, már egyáltalán nem kell tartani a buksiját, ülésbe is fel tudom már húzni, és miután megkapta az üveget, félig fekszik az ölemben a párnán, és már fel akar ülni…egyelőre 10-20cm.re sikerül. Elég erős kiscsaj, csak az a fránya hasalás nem megy, gyakorolni kell.
Na megyek, mert elcsúszunk a programmal…

Ritkán jövök, de akkor be nem áll a szám, bocsi.