A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Biga.csiga: ilyet leltem:
"Az Rh-vércsoportrendszerben az emberek fenotípusa lényegében kétféle lehet. Az Rh-pozitív (Rh+) személyek vörösvérsejtjeinek felszínén ún. D-antigén található, míg az Rh-negatív (Rh-) egyéneknek nincs ilyen antigénjük. A D-antigént kialakító allél (D) domináns a működőképes enzimet nem kódoló recesszív alléllal (d) szemben. Ennek megfelelően az Rh+ egyének genotípusa DD és Dd, az Rh- egyéneké dd lehet."
És hogy a fehér emberek 15%-a negatív... a többiekről nem volt statisztika.
Vércsoport változás: egy ilyet találtam, egy kislányról, aki májátültetésen esett át.

Csöre
csöre74

Maszatmanó: nem szorul a matrac a kiságyban? A mienk használati utasításán az van, hogy tévesen riaszthat, ha a matrac szorul vagy egyenetlen felületen van.

Kata: nagyon cuki Martin baba!

Erka, Magdolnasz: üdv újra itt

krisz78

Zitocs,Kriszti,Enikő,Krisz, Csöre és mindenki: köszönjük a bókokat,illetékesnek átadva

Lányos mamik reszkessetek, tényleg megyünk udvarolni!! :lol:

De jó,hogy Hanna is ilyen jól van! El is hiszem, hogy a fellegekben jár, én is így voltam!!!A hazajövetelre meg ugyanaz a forgatókönyvük, mint nekünk, minket is szerdán engedtek.

Zitocs: nekünk is ugyanez az Angelcare van, csatlakozom Vickybabehez!

KépKép

KépKép
kata8110

Jahh,fel kéne venni nekem is a fonalat a blogomban :oops: :oops: :oops:

KépKép

KépKép
kata8110

Légzésfigyelő: nekünk is Angelcare, sima változat lesz.
De jó, hogy mondtátok, eszembe se jutott, hogy 2 hónapos kor után rakjuk be, én az elejétől gondoltam.

Basszus, keményedek ezerrel, de szerintem csak az nem tetszik neki, hogy a gép előtt ülök...

Kép
gombócmakka

Igérem amint tudok teszek fel képeket.

Szerintem holnap lesz az a nap. :D

Megnéztem a táblát, nagyon jól néz már ki:)))

Kép
Kép
cs_erika

Jaja, én mindenkinek csekkolom a blogját rendszeresen :) mint ügyeletes blogolvasó :) (de nem író :D)... valóban voltak Kata tájon lemaradások :) na jó, elnézzük, mostanában sűrű napjaid lehetnek :D

Saci azóta alszik, hogy behoztam, és becuppantott egy cickót (majd egy részét visszaköpte - szabályosan köpte, nem bukta - a cickóra).... vagyis kb 3 órája, vagy kicsit több... kifáraszthatta a drágámat a friss levegő. Majd dobok egy sapis képet, Kata, olyan, mint egy orosz játékbaba :D
Közben sütöttünk sconie-t Mesivel :) sajtosat meg aszalt gyümölcsöset (nincs itthon mazsola). Nagyon fincsi lett, még melegen nyomattam belőle :oops:

Csöre
csöre74

Kép
Békésen...

Kép
Elfogyott a türelem :)

Csöre
csöre74

Csöre: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: Értettem...csak úgy szeretném összeszedni a gondolataimat, hogy ne maradjon ki semmi...és mire Martinkámtól elszakadok, addigra szinte már ránt is vissza a köldökzsinór hozzá :oops: :lol: Ha meg pici idő jut, akkor jövök Hozzátok!
Édes lehet Saci a kis sapiban! De jó nektek, hogy mehettek levegőzni, én is nagyon várom már, remélem jövő héten is lesz legalább ilyen idő, mint ma!

Gombócmakka,drukk-drukk, Nektek is itt az idő elvégre! :wink:

KépKép

KépKép
kata8110

Csöre: egyszerre ment a postunk :)
Szóval,Sacika nagyon édi ebben a kis sapiban, örülök, hogy jó let neki! :D

KépKép

KépKép
kata8110

Szüléstörténet:

Szóval csütörtökön este történt minden.

Totálisan nagy nyugalomban ültem itthon, épen a Klinikát néztem, amit anno nagyon szerettem. Férjuram focizni volt, csak este jött haza.
Amikor megérkezett egyáltalán nem volt kedvem felkelni, gondoltam majd feljön, ha látni szeretne. :D Miután megvacsizott fel is jött, és közölte velem, hogy lent van a hasam.(mindez történt gyakolatilag 12 óra alatt, mert reggel még normális helyen volt) Ekkor felálltam, hogy úgyis akarok menni szokásos wc körútamra, amikor éreztem, hogy valami folyik. Na nem szóltam neki, hanem bemasíroztam a wc-re, és igazából valami véres nyákos bigyó távozott belőlem(ez volt kb 21.30-kor) Gondoltam csak a nyákdugó lehet, de azért egy kicsit megrémültem, hogy most akkor mi van.
Utána jöttek olyan menstruációs jellegű fájdalmak. Nem igazán tulajdonítottam neki jelentőséget, mert már addig is volt. Kb fél óra múlva elmentem megint wc-re, gondoltam megnézem mi újság. Betettem egy betétet, és vártam. Elkezdtem vérezni, és azt hittem szivárog a magzatvíz. Közben a férjem és az öccse elkezdett dvd-t nézni. Hát naná, hogy betársultam. Andris közben kérdezgette, hogy minden rendben van-e. Én mondtam, hogy lehet, hogy mennünk kell.
Közben kb 10 percenként kezdtek jönni a fájások. Este 11-kor úgy döntöttem, hogy nekem akkor éppen muszály hajat mosnom, szóval elkezdtem eme műveletet. Közben dvd véget ért, majdnem éjfél volt. Miközben szárítottam a hajam, egyre erősödtek a fájások, szóval gondoltam ennek fele sem tréfa. Persze férjuram befeküdt, hogy akkor ő most olvasni folg, mikor is közöltem vele, hogy akkor talán menni kéne.
Nézett rám nagy szemekkel, mert előtte ott poénkodtam velük. Éjfélkor elindultunk, már nem volt olyan kellemes a dolog, de tartottam magam. Kb 20 perc alatt voltunk a kórházban. Megvizsgáltak, bő két ujjnyi volt a méhszáj, és nem folyt a vizem. Megkaptam a beöntést, zuhany, akkor már tényleg eléggé fájt, kb 2 percenként voltak fájásaim. 2 kor fektettek fel a szülőágyra rámnyomták a ctg-t, és jött a szülésznő, hogy akkor megvizsgálna. Vizsgálat alatt megrepedt a burok, és akkor jött a neheze. Majdnem császár lett a vége, mert fájások alatt rosszak lettek a szívhangok. Utána rendeződött, de elkezdtek gyülni az orvosok. Férjem nem tudta mi van, nem mondtak semmit, ő valami banális dolognak hitte a sok orvost. Én mint szakmabeli tudtam mi van, de akkor már nem is bántam volna. Megváltás lett volna, ha kimondják. Végül rendeződtek a dolgok, eltünt a méhszáj fél 3-ra, és utána 1 órás kitolási szak jött. Persze könnyű mondani a szülőnőknek, hogy mit csináljanak, de ha te vagy ott, akkor már rájössz, hogy nem is olyan könnyű jól csinálni. A lényeg, hogy a végén már rájöttem én is mégis hogyan kell nyomni, és onnantól kezdve 3 fájásra megvolt Zsófi.

És gyönyörű, mindenki imádja. Én most csak kis vámpírnak hívom, mert még iszonyatosan fáj ahogy szopizik.
És megigérem, hogy nagyon gyorsan jövök a képekkel.

Hannáék is jól vannak, kirázott a hideg amikor elmondta mi történt. Iszonyatosan nagy szerencséjük volt. De a lényeg, hogy ott van Olivér. Meg is dajkáltam, és jelentem lefoglaltam Zsófinak. :D

Kép
Kép
cs_erika

Lányok! Elmentem a WC-re és ilyen barnás rózsaszínes trutyi volt a bugyimban. (bocs, de nem tudom máshogy körülírni) Kb 2 pötty. Ez most mi? Ez a nyákdugó? Vagy a délelőtti vizsgálattól is lehet? Addig ugye ne aggódjak, amíg nem piros vér?

krisz78

Krisz!!!! Nyugi, a nyákdugó távozhat több részletben, sőt szinte tuti, hogy úgy is fog! Ha nem vér, ne izgulj, csak történnek a dolgok! :wink:
De lehet, hogy nagyon megpiszkáltak a vizsgálaton és attól van! NE AGGÓDJ!

KépKép

KépKép
kata8110

Köszi Kata!

krisz78

Krisz: nyákdugó, de a vizsgálattól is lehet :wink: szerintem, amíg nincs más tüneted, ne aggódj :wink:

Erika: köszi a történetet :) ügyesek és gyorsak voltatok :)

Kriszti: neked is köszi :) elolvastam a blogodban :)

Kata: :lol: :lol: :lol: :lol: most nem ez a legfontosabb :wink:
Sapi: hát, Saci a legnagyobb fejjel született gyerekem :D de szerencsére jó rá :D és nagyon klassz kis meleg :D köszi még egyszer :)

Gombócmakka: mire jutottál? keményedés? szülés? :D

Csöre
csöre74

Erika: köszi a történetet! Ügyesek voltatok nagyon! De te is jókor állsz neki hajat mosni :lol:

Csöre: nagyon szívesen, tényleg olyan édi benne! Mekkora a buksija? Martin 36-os lett!

KépKép

KépKép
kata8110

Erika:
te sem vagy szívbajos. nagyon ügyesek voltatok! :)

maszatmanó:ugyanilyen légzésigyelőnk van nekünk is, Annával is használtuk. Azért is riaszthat be tévesen, mert a baba lemászik az érzékelő lapról, és nem érzékeli a légzést így. A másik eset,hogy kicsi a súlya a picúrnak ,a matrac vastag, így megint csak nem érzékel moszgást. Mekkora súllyal született lánykád?

Kép
Kép
Kép
mágnes

Kata: 35-ös :) a másik kettő 34-es volt :)

Lányok, Saci 4 órát aludt egyfolytában :shock: rászokunk erre a szellőzés dologra :D igaz, a cickó már nehezen bírta :roll: de most segít rajta, majd' megfullad a drága :D 2 perc alatt kiszívta a cicit (nem teljesen) most hangosan szuszog az ölemben :D

Csöre
csöre74

Sziasztok újra!

Megvolt a 4. CTG, még mindig zárva vagyok. :(
Ha nem történik semmi, akkor Hétfőn fekszem be a kórházba.
Vendég

Picuranyu! MIért kell már most befeküdni? Akkor is csak a 39. hetet töltöd, nem? Vagy lemaradtam valamiről?

Erika, köszi a szülitörténetet, ez vicces, hogy a nőket ilyenkor milyen nyugalom szállja meg... én is még nekiálltam hajat mosni, szendvicset készíteni... :roll:

Kata!!! Martin baba csodaszép formás kölök!

MOST már nagyon szeretném tudni mi volt Hannáékkal, mindenki csak annyit mond, hogy ilyesztő... :shock:

Jandrea kedve jó, kicsit izgul ugyan, de ez normális. Holnap fél 9 körül műtik. Őt altatják a sérve miatt, szóval csak később tud sms-t küldeni, de megbeszéltük, hogy benézek holnap is hozzá.

Krisz! Szerdát még nem tudom. Mindig egy nappal előre kapom az időpontot NST-re, doki meg bent van így is úgyis, és utána szokott megnézni. Holnap fél 11-re megyek, utána UH. Kíváncsi leszek mekkora a kölök feje... remélem még kifér! :roll:

Na mentem estimesélni...
Puszi:
Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Légzésfigyelő: igen, pici súlyú Maszatmanó, még most sincs 3 kg, épp lemértük- szerintem ez is okozhat csomó problémát (bár a matrac is vékony, 3 cm). Akárhogy is nézem, nagyok kicsi még ahhoz, hogy megalapozott adatot kapjunk a légzésfigyelőből. Nem baj, bébiőrként kiváló, ha riaszt, meg inkább megnézem, abból baj nem lesz. De most már kevésbé parázok (a védőnő már kórházakat ajánlott, teljesen jószándékúan). Az érzékenység felcsavarásával viszont vigyázni kell, mert teszteljük, és már az ágy melletti lépéseket is érzi, nem csak Maszatmanót az ágyban. És ez nem cél... :x Az a baj, hogy ahhoz sosem volt elég lélekjelenlétem, hogy

Csöre: ezek a képek extra cukik!!!

Erika: ügyi voltál! Fúú, ez az "elkezdenek gyűlni az orvosok" az tényleg elég motiváló :twisted:

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

bartika: elviekben nem. Ugyanis mensi szerint 22.-ére, vagyis most Csütörtökre vagyok kiírva. Csak UH szerint későbbre. A dokim meg nem akar várni, úgyhogy Hétfőn indítás.
Vendég

Zitocs: Nálunk is riasztott első este a bébiőr, minden 5. percben kb. Úgy állítottuk be ahogy a gyártó javasolta....hát nem jött, két fokozattal lejjebb kellett állítani....vastag a matrac, pici a baba (bár ma már 4 kg fölött volt :wink: ). Így most jó.........kicsit még hízlalom a drágát aztán visszállítjuk úgy ahogy "elvileg" lennie kéne........

Lányok inkább riasszon párszor feleslegesen mint...........na a végét le sem írom.........
Olyan rohadt éhes vagyok........de csak csokira tudok gondolni.......le kell feküdnöm villám gyorsan mielőtt elkurvulok és rámászok egy tábla csokira (sajnos van is itthon így még nehezebb megállni :roll: )

KépKép
peni

Levegőztetés: ez egyébként tényleg csodaszer! Viola is úgy aludt utána, hogy arra se kelt fel, hogy a Védőnéni jött, köldökcsonkot vizsgált, levetkőztette, majd elment... Ma ráadásul felénk gyönyörűen sütött a nap, a csajszi napozott is (jót tesz a sárgaság ellen is, ha jól tudom)

Apropó, Nagylányok lettünk, kiesett a köldökcsonk a ma esti fürdetés előtt :D

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Levegőztetni már ilyen hamar lehet a babákat? Nekem azt mondta a védőnéni, hogy csak a hét második fele felé, akkor is, csak ha marad a szép idő és nem ám a teraszon, csak nyitott ablaknál :oops:

Kata, Martin tényleg gyönyörű kispasi :D

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Kisbogács! Nagyon szépen leírtad a szüléstürténetedet! Nagyon ügyes voltál! Ez tényleg igaz, hogy az ember közben úgy érzi nem bírja ki, de utólag visszagondolva már nem is tünik olyan rettenetesnek és újra, meg újra bevállalná!

Erika! Üdv itthon! Várjuk a történetedet és a képeket!Nagyon ügyes voltál és mondhatjuk gyors szülésed volt.

Csöre! Saci tündéri!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Edit: szerintem nyugodtan lehet :wink:
Barti: kifér, nyugi :)
Peni: kegyetlen vagy a csokival :? :lol:
Picuranyu: tudod, hogy nem az UH, hanem a mensi számít :wink:
Zitocs: köszi :D

Csajok, mára én el, jó éjszakát, legyetek ügyesek holnapig :wink:

Csöre
csöre74

Csöre, még vagyok:)
Férjemmel elsétáltunk a boltig, megvettük szülés utánra azt a naaagy Milkás szaloncukor csomagot. (akciós is volt:)

A keményedés átment faltól falig rohangálásba.
A jó idő úgy látszik feldobta a kisasszonyt.
És szerintem elvette az arca elől a kezét és szépen behelyezte a bal combhajlatomba. Így a bal cipő felvétele egész érdekes már. :D

Asszem a biztonság kedvéért én lefekvés előtt hajat mosok, úgy is aktuális egy hajmosás. :)

Kép
gombócmakka

Enikő: köszi :)

Csöre
csöre74

OK, Gombócmakka, figyellek :wink:
Hm, Milka szaloncuki... milyenek vagytok Lányok ma velem :roll: :lol:

Csöre
csöre74

Levegőztetés: én már annyi verziót hallottam, hogy asszem ösztönből fogom megoldani :)

Pl. Nagyi szerint 6 hét után lehet 5 percet állni az ablakban az erősen becsomagolt gyerekkel. :shock: Mondjuk szerintem a friss levegő nem mérgező :lol:

Kép
gombócmakka

A Milka szaloncukrot természetesen jól elraktuk, mert ugye én nem ehetek, ha meg kibontanánk, akkor férjem megenné az egészet.

:roll:

Csöre, van ám diétás Milka tejcsoki is, pl. én nagyon szeretem:)

Kép
gombócmakka

Szerintem Krisz lesz a következő.
Egyrészt, a vonalzója szerint van időben van és ha azt tényleg a nyákdugó volt :)

Kép
gombócmakka

Én Katuskára szavazok! Ő lesz a következő! Mit is kap a nyertes? :D

De minden kismamának szorítok, hogy mielőbb megszülesen a pici gyorsan és könnyen!

Milka szaloncukit hol lehet venni?

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

CBA-ban volt a naaagy, amiben az összes íz volt, 1999-re leárazva.
És mivel a diéta miatt karácsonyra nem vettünk, megérdemlem:)

Kép
gombócmakka

Lehet Katuska is!
Én már egy Vízöntőre gyúrok :)

Kép
gombócmakka

Szeretem a szüléstörténeteiteket!

Mindenki olyan szépen észrevette, hogy szülni fog :D
Jelenlegi legnagyobb parám, hogy nem veszem észre, hgy szivárog a magzatvíz, az meg elszivárog, és a gyerek ott marad bennem szárazon.

Jó, jó, jó. Tudom, iszonyú nagy hülyeség, de éjjel 2 és 3 között csak ilyen hülyeségek jutnak eszembe... :oops: :oops:

Kép
gombócmakka

csöre: tudom, de nekem mensi szerint nem foganhatott meg akkor. Tolódott a ciklus során a PÉ-m, kb. 1 héttel.
Vendég

Ó, én tudom, hogy a lányka mikor fogant :)

Így kezdjen aggódni a szülésznő a Presszer koncertje miatt ? :shock:

Kép
gombócmakka

Nagyjából én is be tudom lőni a napot, ezért is írtam, mensi szerint akkor nem foganhatott.
Vendég

Gombocmakka! Ne aggódj észre fogod venni, nem távozik az olyan észrevétlenül! Én deréktól a talpamig tocsogtam benn, a cipőmből is ki lehetett önteni.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Mondom én, hogy még PIcuranyu is hamarabb sorra kerül, mint én... nálam jól is van számolva és az UH-ok alapján (a 12. és 19. heti alapján mert csak azok számítanak) meg kb az emlékeim alapján is stimm... de csak a 42. héten indítanak ha addig nem történik semmi.
De még mindig csend és nyugalom....most elmegyek vérvételre.

ERika! haláli ez a hajmosás....egyébként én is megmostam volna. Bőven belefér szárítással együtt:)
Nemrég még mindenki itt parázott, hogy majd jajj mi lesz meg tiszta idegbeteg lesz meg rohanni kell meg uristenhogyanjutokbe a kórházba, ezzel szemben tök nyugis mindenkinek a szüléstörténetében ez a rész. Most már az első babások is látták, tapasztalták, hogy nem úgy van midnen, mint a filmeken.

Gombócmakka! 6 hetes kortól 5 perc levegőzéééés???? baromság....bocs. Két hetesen ki lehet vinni 5 fok felett, sőt kint is alhat (ez nekem irtó furcsa) 5 fok alatt van a levegőzés az ablakban de nem kell fulladásig becsomagolni.
Nyugi majd Te is tök nyugis szüléstörténettel jössz, észre fogod venni ha elkezdődnek az események és a világon a legnyugodtabb ember leszel míg meg nem látod a szülőágyat :lol: :lol: (nekem akkor koppant, hogy basszus tényleg szülni fogok és ott fog kijönni....és már nincs menekvés)
katuska79

Picuranyu! ha minden rendben van és csak számolási hiba akkor miért mond ilyet a dokid, hogy nem akar várni????? Mi az hogy nem akar várni??? MI van ha mondjuk megkapod az oxitocint bármit, burokrepesztés stb és nem lesznek fájásaid, nem tágulsz mert egyszerűen még nincs itt az ideje????? Lehet pár nap múlva magától elindult volna szépen rendben a folyamat....ok nélkül indítani????
katuska79

Jó reggelt!

Gondoltam gyorsan jelentkezem, hogy még nem mentem el suttyomban szülni :D

A hasam lejjebb vándorolt viszont.

A kisasszony viszont még nem kelt fel, eddig egy bágyadt rúgásra futotta. :) A tegnapi műsor tuti lefárasztotta, kellett neki annyit rohangálnia. Én szóltam, de nem hallgatott rám :D

Aranyér: valami gyenge kis javulásról beszámoltatok. A sok kenőcs, kúp, és kamilla közül szerintem a kamilla az egyik leghasznosabb, azt semmiképp se hagyja ki, akinek hasonló gondja van!

Igen Katuska, én is lehökkentem a Nagyi ötletén. Azért nincsenek ezek a gyerekek cukorból :) Tuti ki fogom vinni a levegőre a lánykát, azért az oxigénmolekulák nem fogják orron harapni:)

Kép
gombócmakka

Sziasztok!

Tenap 21.28-kor megszületett Pószani kisfia Zolika. 3970g-al és 57 cm-el. Mindketten jól vannak.

Kép
Kép
Kép
erika26

Szép jó reggelt! Kicsit elaludtunk Maszatmanóval...

Jóanyám nekem mindig azzal a sztorival jön, hogy ő anno látott egy filmet az eszkimókról: eszkimóanya érzi, hogy szül, vág egy lyukat a jégbe, beleszüli eszkimóporontyot, kiráncigálja, hóval megdörzsöli, majd bele egy friss fókabőrbe... Szóval ehhez képest minden 21-22 fokon tartott, felöltöztetve levegőztetett bébimanó remekül kell, hogy érezze magát :shock: :D

Babás anyukák: a ti kisbabátok is úgy "ébred", hogy minden egyes izmát az arcizmoktól kezdve átmozgatja (kb. 15 perc és sok vicces fintor és Kung-fu Panda testhelyzet), majd újabb 10 perc, amíg a fél szemét váltogatva félig kinyitja, majd újra becsukja... Közben mi csikizzük a fülét, bökdössük, óbégatunk, hogy Viola, Violaaaa, ébresztő!!! :D (Kismanó hallása tökéletes, de ébredéskor ránk se bagózik) :lol:

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Poszani, Zolika: HATALMAS GRATULA!!!

gombócmakka: a kamilla az csodaszer, tuti, kösz a tippet :) Hmm, lejjebb van a pocak- Te leszel a következő! :)

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Poszani! Gratulálok! Sok boldogságot és sok tejecskét kívánok!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Nagy nagy gratula Poszaninak!

Zitocs! én még láttam is a tv-ben ahogy belehajigálják a kisbabákat a jeges vízbe....
katuska79

Zitocs: úgy ébred :D de én békénhagyom, had mozgassa át mindenét :D

Poszani: gratula Zoli babához :D

Szellőztetés: tegnap itt 11 fok volt, ragyogó napsütés, akár tavasszal... miért ne vihettem volna ki? Mesit ennyi idősen bőven kivittem már, fel a Gellérthegyre, meg vissza... semmi baja nem lett tőle. Igaz, ő októberi, de hasonló idő volt, mint tegnap. Noná, hogy minuszokba nem viszem ki, de ma is meleg van, ha a nap nem is süt, kiállunk a teraszra egy kicsit délután. Azért a hóba nem hempergetem bele pucin :)

Hehe, Gombócmakka: csúszik le a pocak? :wink:
A magzatvíz mennyisége összesen kb 2 liter... azért ha annyi "kicsordogál", azt észre fogod venni :wink: nem szárad bent a kisasszony :)
Igyekszem csoki nélkül kihúzni a 3,5 hetet :) Sackóval nem nagyon tudok elmenni a boltig :D viszont van körtés étcsokim (olyan jó magas kakaótartalmú), azt elvileg ehetek :D Azt ettem szülés közben is :D De jó is volt :D

Picuranyu: értettem :) ez esetben viszont azt nem értem, amit Katuska, hogy akkor miért indít a doki idő előtt?!

Sacikám egész precízen mensi szerint fogant :)

Csöre
csöre74

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?